Καρδιακό επεισόδιο η αιτία θανάτου του 60χρονου στο Ράγιο - Για θανατηφόρα σωματική βλάβη διώκεται ο 42χρονος

Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο 60χρονος στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στα χωράφια του. 


Μάλιστα αυτό αποτελεί την αιτία θανάτου και φαίνεται ότι προκλήθηκε μετά τον έντονο καβγά και τον ξυλοδαρμό που είχε προηγηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που διενήργησε τη νεκροψία- νεκροτομή, διαπίστωσε ότι τα χτυπήματα βρίσκονταν κυρίως στο κεφάλι και ήταν εξωτερικά.

Δεν υπήρξαν δηλαδή σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Εκτιμάται όμως ότι η ένταση που είχε προηγηθεί συνδέεται άμεσα με το καρδιακό επεισόδιο που ακολούθησε.

Ο 40χρονος, ο οποίος αποτέλεσε τον άλλο πρωταγωνιστή του άγριου επεισοδίου οδηγείται σε ανακριτή και εισαγγελέα. 

Ο ίδιος προσήλθε αυτοβούλως και παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, όταν έγινε γνωστό ότι ο 60χρονος βρέθηκε νεκρός στα χωράφια του.


Read More »
Καρδιακό επεισόδιο η αιτία θανάτου του 60χρονου στο Ράγιο - Για θανατηφόρα σωματική βλάβη διώκεται ο 42χρονος Καρδιακό επεισόδιο η αιτία θανάτου του 60χρονου στο Ράγιο - Για θανατηφόρα σωματική βλάβη διώκεται ο 42χρονος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018
 


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018 Rating: 5

Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου: Ένα ακόμα δημιουργικό σχολικό έτος έλαβε τέλος

Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018


Ένα ακόμα δημιουργικό σχολικό έτος έλαβε τέλος! 
Εμείς ως σύλλογος προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!
Μία από τις μέριμνες μας ήταν και να αλλάξουμε την όψη του σχολείου. Να γίνει πιο ζωηρή, με χρώματα αλλά και πιο λειτουργική. Φυτευτηκαν καινούρια δέντρα και λουλούδια και ξεριζωθηκαν τα αγκάθωτα φυτά, χρωματιστηκαν οι τοίχοι δίνοντας άλλη νότα στο σχολείο, τοποθετηθηκαν μπεκ για αυτόματο πότισμα, κάγκελα όπου και βάφτηκαν και παγκάκια για τους μικρούς μας φίλους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο στα φυτώρια "Ντορκος",που πρόσφεραν δωρεάν όλα τα δενδρυλια και τα τοποθέτησαν αφιλοκερδώς, προκειμένου να ομορφύνει ο κήπος του σχολείου .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο για τον Δήμο Ηγουμενίτσας και κυρίως στον αντιδήμαρχο κ. Γκίκα, όπου όσες φορές τον χρειαστηκαμε ήταν στο πλευρό μας καθώς και τον κ. Διαμάντη από την Τεχνική υπηρεσία .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον κ. Βασία Παναγιώτη, υδραυλικό και γονέα του σχολείου μας ,που αφιλοκερδώς και με μεγάλη προθυμία ανέλαβε την εγκατάσταση των μπεκ στον κήπο.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Κούση Γιώργο, που βάζοντας και μέρος χρημάτων από την τσέπη του ,τοποθέτησε τα κάγκελα στο σχολείο μας, καθώς και την σχολική επιτροπή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τίποτα όμως από όλα αυτά δε θα γίνονταν πράξη χωρίς την αρωγή και την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο μας από τον διευθυντή κ. Δημητρίου Φώτη και τον υποδιευθυντή κ. Αναστασίου Βασίλη, οι οποίοι άνοιξαν τις αγκαλιές τους και μας στήριξαν θερμά σε ό,τι και αν κάναμε. Γιατί ο σκοπός είναι κοινός : Τα παιδιά!
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο, με περισσότερα έργα και δράσεις!


 
Read More »
Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου: Ένα ακόμα δημιουργικό σχολικό έτος έλαβε τέλος Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου: Ένα ακόμα δημιουργικό σχολικό έτος έλαβε τέλος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018 Rating: 5

Κέντρο Ψυχικής Υγείας: Με επιτυχία η Ημερίδα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας»

Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» που υλοποίησε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Η κεντρική ομιλήτρια κα Παναγιωτακοπούλου (Ψυχίατρος, Επιμελήτρια Β΄ΕΣΥ ΓΝ Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα», ΚΨΥ Ιωαννίνων επεσήμανε με σαφήνεια τον τρόπο ομιλίας, προσέγγισης, αντιμετώπισης και υποστήριξης ενός ατόμου που υποφέρει ψυχικά με στόχο την ανακούφιση του ατόμου, την πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση, την παροχή βοήθειας για την αποτροπή της εξέλιξης της ψυχικής νόσου, τη διατήρηση της ζωής του ατόμου.

Ο Διοικητής Α.Τ. Ηγουμενίτσας, Αστυνόμος Α’ κος Σταματεράκης Νικόλαος υπογράμμισε τον ρόλο της αστυνομίας τόσο στην παρέμβαση στην κρίση (π.χ. αυτοκτονία, ενδοοικογενειακή βία) όσο και στη διακομιδή ενός πάσχοντα εκουσίως ή ακούσια σε ψυχιατρικές δομές και τόνισε την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση των αστυνομικών στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας, κος Γκιώκας Λεωνίδας τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο πεδίο εργασίας κατά την επαφή με άτομα που υποφέρουν ψυχικά ή αντιμετωπίζουν ένα τραυματικό γεγονός (εγκλωβισμός, πλημμύρα, φωτιά), αναφέρθηκε στον τρόπο προσέγγισης και υποστήριξής τους από τους πυροσβέστες, ενώ επεσήμανε την ανάγκη εστιασμένης σε θέματα ψυχικής υγείας εκπαίδευσης των πυροσβεστών.

Ο υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας (πλήρωμα ασθενοφόρου-διασώστης ΕΚΑΒ) κος Κατσιμάνης Ευάγγελος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ κατά την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους οι οποίοι πάσχουν ψυχικά ή υπέστησαν κάποιο τραυματικό γεγονός και επισήμανε την ανάγκη εκπαίδευσης των εργαζομένων στις Πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας και σε θέματα ψυχικής υγείας εν γένει.

Ιδιαίτερη τιμή ήταν η παρουσία και συμμετοχή του Καθηγητή Ψυχιατρικής και Συμβούλου του Υπουργού Υγείας κ. Υφαντή Θωμά, που με την εμπειρία και τις γνώσεις του συνεισέφερε πολλαπλά στην επιτυχία της ανωτέρω δράσης αγωγής κοινότητας του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας.

Συμπέρασμα όλων ήταν η ανάγκη για εστιασμένη, εξειδικευμένη, στοχευμένη εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Την Ημερίδα συντόνισε η κα Πέτσιου Σπυριδούλα (Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας).

Τα μέλη του ΚΨΥ Ηγουμενίτσας (Τσάμης Χ., Πέτσιου Σ, Δήμα Α., Αθανασίου Ε., Μπάζιου Ν., Χριστοφίδου Γ., Παπαγιαννοπούλου Α.) που συμμετείχαν στην οργάνωση και υλοποίηση της Ημερίδας ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τη συνδρομή τους στην ημερίδα με τις ερωτήσεις, προτάσεις και παρεμβάσεις τους. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι φορέων κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης όλου του Νομού.


Read More »
Κέντρο Ψυχικής Υγείας: Με επιτυχία η Ημερίδα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» Κέντρο Ψυχικής Υγείας: Με επιτυχία η Ημερίδα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018 Rating: 5

Ερώτηση προς την Δήμαρχο Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018


Κα Δήμαρχε Σουλίου, αγαπητή Σταυρούλα.

Επειδή αποφύγατε να απαντήσετε στο Δημοτικό σας Συμβούλιο, για το πόσα συγκεκριμένα αδέσποτα σκυλιά διαχειρίζεται κάθε μήνα ο Δήμος σας (;), μήπως μπορείτε να μπείτε στην διαδικασία και τον κόπο να απαντήσετε σε εμάς;

Γιατί ο κόσμος, που δεν ξέρει, ρωτάει...
Read More »
Ερώτηση προς την Δήμαρχο Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Ερώτηση προς την Δήμαρχο Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2018 Rating: 5

Σελίδες