Στην Αθήνα ο Γιαννης Καραγιάννης, για την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019


Στην Αθήνα και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου, στο περιθώριο της εκδήλωσης συνομίλησε με το ΔΣ και με μέλη της Πολιτιστικής Ένωσης, για θέματα που άπτονται τόσο των αποδήμων συμπατριωτών μας όσο και για θέματα της καθημερινότητας και της ανάπτυξης του Δήμου Σουλίου.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας, Γεώργιος Ζαρανίκας, ζήτησε μεταξύ άλλων την ενεργή συμμετοχή στον σύλλογο των νέων αποδήμων, καθώς όπως σημείωσε, είναι ευχής έργο το ότι η Παραμυθια διαθέτει καλή και μορφωμένη νεολαία. «Ο σύλλογος είναι μια μικρή Παραμυθιά και θέλουμε τους νέους κοντά μας» ανέφερε ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης , ο οποίος ζήτησε από τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου μας, να σκεφτούν όπως και τα μέλη του συλλόγου, πως ήταν η Παραμυθιά, πως είναι σήμερα και πως πρέπει να σχεδιαστεί το μέλλον της.

Στον χαιρετισμό άλλα και στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιαννης Καραγιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Πολιτιστική Ένωση Παραμυθιωτών Αθήνας, επί σειρά δεκαετιών, είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους του αποδήμου Παραμυθιώτη. Κρατά άρρηκτες τις σχέσεις των αποδήμων με την γενέτειρά τους και αυτό όσο απλό και αν ακούγεται, είναι πολύ σημαντικό καθώς τις απρόσωπες μέρες που διανύουμε, η σύνδεση των συμπατριωτών μας τόσο μεταξύ τους όσο και με την ιστορική μας πόλη, φαντάζει ως αγαθό που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Σήμερα δεν είναι μέρα για προεκλογική ομιλία. Δεν είναι μέρα για ψηφοθηρία. Είναι μέρα που ανταμώνουμε, θυμόμαστε, αναπολούμε και συγκινούμαστε άλλα και σχεδιάζουμε το μέλλον μας με τις απόψεις των αποδήμων μας.

Κρατάμε τα λόγια καρδιάς που αναφέρθηκαν από τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας και που μας άγγιξαν όλους στην ψυχή μας. Και για όλα όσα προσφέρετε στους συμπατριώτες μας αγαπητέ κ. Ζαρανίκα και αγαπητό ΔΣ, σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε να έχετε την δύναμη να το συνεχίσετε.»
Read More »
Στην Αθήνα ο Γιαννης Καραγιάννης, για την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Στην Αθήνα ο Γιαννης Καραγιάννης, για την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Κοπή πίτας των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019

Κοπή πίτας των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, όπου πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα μαθήματα παραδοσιακού χορού! 
 
Ευχηθήκαμε καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος στους μικρούς μας μαθητές, τα πρόσωπα των οποίων έλαμψαν μα ακόμα περισσότερο των τριών τυχερών που κερδίζοντας το φλουρί θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ακόμα πιο πολύ!
Read More »
Κοπή πίτας των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Κοπή πίτας των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Οικισμού Εθνικής Αντίστασης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019


Τα μέλη του Δ. Σ. Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας σας καλούν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 και ώρα 17:00 στο Γραφείο του Συλλόγου (28ης Οκτωβρίου 11 - Κτίριο Ε.Ι.Ν. - Β' Όροφος) 
 
Θέματα: 
1. Απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου 
2. Προκήρυξη εκλογών για νέο Δ.Σ. 
 
Υ.Γ. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
Read More »
Γενική συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας Γενική συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Πορεία αιτήσεων στην Θεσπρωτία της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ»

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με αφορμή την έκδοση των αποφάσεων ένταξης, απόρριψης και βαθμολογικής κατάταξης για την Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ» ενημερώνει για την πορεία των αιτήσεων που αφορούν την περιοχή της Π.Ε Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, επί των 108 προτάσεων που υποβλήθηκαν συνολικά για υλοποίηση στην Π.Ε Θεσπρωτίας, εντάχθηκαν οι 67, διαμορφώνοντας το ποσοστό των επιτυχόντων στο 62,03%.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συγχαίρει τους επιτυχόντες στην ανωτέρω Δράση, και εύχεται την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων από όλους τους δικαιούχους, με σκοπό την δημιουργία τουριστικών μονάδων και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας μεγιστοποιώντας τη συμβολή του τουρισμού στα οικονομικά μεγέθη και στους δείκτες απασχόλησης της Θεσπρωτίας αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου συνολικά.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Πορεία αιτήσεων στην Θεσπρωτία της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ» Πορεία αιτήσεων στην Θεσπρωτία της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου , αφού ενημερώθηκε για τα όσα έχουν γραφτεί σε άρθρο της εφημερίδας AGREΝDA, σχετικά με τις επίσημες συζητήσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της έναρξής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περιόδου 2020-2027.

Αποφάσισε ομόφωνα τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος: ( Απόφαση Δ.Σ. 02/2019 )

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την ανησυχία του για όσα έχουν γραφτεί, σε άρθρο της εφημερίδας AGREΝDA, ότι πρόκειται να θεσμοθετηθεί πριμ εξόδου για την απομάκρυνση των κτηνοτρόφων από την παραγωγή.

Δεδομένου ότι η αιγοπροβατοτροφία είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας, προσφέρει προϊόντα υψηλής αξίας, προϊόντα ΠΟΠ και στηρίζει την ύπαιθρο, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε αυτές τις φήμες ακόμα κι αν αυτές διαψεύδονται.

Φοβόμαστε δε ότι η αιγοπροβατοτροφία θα έχει την τύχη άλλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, όπως είναι π.χ. η καπνοκαλλιέργεια.

Δεν αποκλείεται όλα αυτά να είναι ένα τεστ για να εκτιμηθεί το εύρος και η δυναμική των αντιδράσεων από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, που σκοπό έχει την εξαφάνιση της παραδοσιακής αυτής δραστηριότητας.

Πέρα από την αυτονόητη επαγρύπνηση του κλάδου και των ενώσεων κτηνοτρόφων, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μην υποτιμήσει αυτή τη φημολογία και

1. Να απορρίψει αυτήν την προοπτική στις επίσημες συζητήσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της έναρξης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περιόδου 2020-2027 και τα σχέδια τεχνοκρατών ή άλλων συμφερόντων που θέλουν να αφανίσουν την παραδοσιακή κτηνοτροφία.

2. Να στηρίξει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς που πιέζονται από τη μείωση των τιμών και οδηγούνται αναγκαστικά σε έξοδο από την παραγωγή.

3. Να αυξήσει τους ελέγχους και να εμποδίσει την ελληνοποίηση εισαγόμενων κτηνοτροφικών προϊόντων.

Το παρόν να δημοσιευθεί στον Τύπο και να αποσταλεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

«Σφάζονται» στην ποδιά της για τις δημοτικές εκλογές…

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019


Από την μια είναι η αυξημένη αναγνωρισιμότητα και τα μετρήσιμα αποτελέσματα στην διοίκηση του ΑΠΣ Σούλι Παραμυθιάς και από την άλλη η ποσόστωση των ψηφοδελτίων.

Αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των επίσημων συνδυασμών που θα διεκδικήσουν τον δήμο Σουλίου άλλα και των δυνητικών, να θέλουν να την εντάξουν στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο λόγος για την πρόεδρο του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας της Παραμυθιάς Έρρικα Ντούμα.

Η Ντούμα προς το παρόν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, αφήνοντας έτσι ελπίδες σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδυασμούς που την έχουν προσεγγίσει, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελικές αποφάσεις αρχικά για το αν θα συμμετέχει στις εκλογές και σε περίπτωση που συμμετέχει ποιος συνδυασμός θα την εντάξει στο δυναμικό της, θα τις αποκαλύψει σύντομα.

Υπενθυμίζουμε πως όσον αφορά την ποσόστωση, ως προς την κατάρτιση ανά φύλο των εκλογικών συνδυασμών, το άρθρο 13 του νομοσχεδίου «Κλεισθένης 1» προβλέπει πως σε ποσοστό τουλάχιστον 40% από κάθε φύλο, πρέπει να ανέρχεται ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικού συνδυασμού.
Read More »
«Σφάζονται» στην ποδιά της για τις δημοτικές εκλογές… «Σφάζονται» στην ποδιά της για τις δημοτικές εκλογές… Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Προγραμματική σύμβαση δήμου Σουλίου και περιφέρειας για τις παρεμβάσεις 200.000€ στο πρ. σχολείο Καρβουναρίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019


Με σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σουλίου και της Περιφέρειας Ηπείρου θα προχωρήσει η υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας πρώην δημοτικού σχολείου Καρβουναρίου.

Φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου η οποια θα προχωρήσει, στη δημοπράτηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποιου ανέρχεται στο ποσό των 200.000 € και οι πόροι χρηματοδότησης θα προέλθουν από τις πιστώσεις του έργου της ΣΑΕΠ 530ΗΠΕΙΡΟΥ και τίτλο «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικώνδράσεων Περιφέρειας Ηπείρου 2017-2019.

Τι περιλαμβάνει το έργο:

Α. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΤΟΙΧΟΔΟΜΗΣ
– Κατασκευή υποθεμελίωσης στην βόρεια πλευρά του κτιρίου
– Καθαίρεση δαπέδου, εκσκαφή τάφρου για την κατασκευή ενισχυμένης ζώνης από οπλισμένο σκυρόδεμα στη στάθμη της θεμελίωσης
– Αποκατάσταση ρηγματωμένων τμημάτων της εξωτερικής λιθοδομής
– Καθαίρεση αρμολογημάτων της λιθοδομής, υδροβολή όψεων λιθοδομής και αρμολόγημα λιθοδομών
– Εφαρμογή υδραυλικών ενεμάτων
– Κατασκευή λίθινων υποστυλωμάτων στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και δημιουργία μεταλλικού φορέα ενίσχυσης
– Καθαίρεση υφιστάμενου σενάζ στην τελική στάθμη της λιθοδομής και κατασκευή νέου κρυφού μπατικού σενάζ

Β. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ.
– Καθαίρεση των επιστεγάσεων με κεραμίδια
– Αποξήλωση σανιδώματος και των ξύλινων στοιχείων των ζευκτών της στέγης
– Κατασκευή νέου ξύλινου φορέα της στέγης ίδιας μορφής με την παλιά
– Επικεράμωση στέγης με ρωμαϊκά κεραμίδια
– Τοποθέτηση υδρορροών
Read More »
Προγραμματική σύμβαση δήμου Σουλίου και περιφέρειας για τις παρεμβάσεις 200.000€ στο πρ. σχολείο Καρβουναρίου Προγραμματική σύμβαση δήμου Σουλίου και περιφέρειας για τις παρεμβάσεις 200.000€ στο πρ. σχολείο Καρβουναρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

"Το ελληνικό σχέδιο 2020-2030", άρθρο του Αλέκου Παπαδόπουλου στο Βήμα της Κυριακής

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019

Η χώρα εδώ και αρκετό καιρό έπαψε να προετοιμάζει το μέλλον της. Αντίθετα, θα περίμενε κανείς να είχε διαπεράσει την ελληνική κοινωνία ένα ισχυρό αίσθημα αγωνίας και φόβου για το μέλλον της. Η αίσθηση του ατομικού κινδύνου που κυριαρχεί να μετατραπεί σε νέα εθνική ορμή και νέα αίσθηση συλλογικού κινδύνου. Να αναπτύξει αντισώματα, μεγάλες αυτοπειθαρχίες και συστρατεύσεις για τους επαπειλούμενους κινδύνους. Να είχαν κινητοποιηθεί νέες δυνάμεις (κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές κ.λπ.) και να είχαν συνενωθεί κάτω από την ισχυρή ιδέα μιας νέας και πολυεπίπεδης ανασυγκρότησης της χώρας για να αντέξει τους διεθνείς ανταγωνισμούς ώστε να δημιουργηθεί η προοπτική μιας νέας ευημερίας για τις νεότερες γενιές, τις οποίες τόσο αδίκησαν οι παλαιότερες μετακυλώντας σε αυτές τα ημαρτημένα τους.
Η χώρα έχει ανάγκη τώρα, πέρα από εποπτείες και έξωθεν προγράμματα και υποκριτικούς ρητορικούς θαυμασμούς από ευρωπαίους πολιτικούς και τεχνοκράτες καριερίστες, να συγκροτήσει άμεσα μια δική της στρατηγική βάθους, την οποία πρέπει να την εγγυάται με ορισμένες αρχές, οι οποίες πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως:
α) Η χώρα να αποκτήσει εθνικό προσανατολισμό. Αρκετά τυραννιέται χρόνια τώρα με τη διαμάχη αφενός των δυνάμεων της «καθ’ ημάς εσωστρέφειας» και αφετέρου με τις δυνάμεις εκείνες που πιστεύουν στη λειτουργία της ως σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους.
β) Η επόμενη δεκαετία 2020-2030 θα απαιτήσει μια «νέα συμφωνία της ελληνικής κοινωνίας» κυρίως με τον εαυτό της για έναν καθολικό επανακαθορισμό όλων των λειτουργιών της χώρας (οικονομικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών, διοικητικών και εν γένει θεσμικών). Το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας θα είναι οι εκτεταμένες, συνδυαστικές, πειθαρχημένες, καθολικές και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα των κρατικών λειτουργιών της.
Η επιδίωξη αυτή όμως προϋποθέτει τον δικό της διαφωτισμό προκειμένου να διασφαλιστούν ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και να γίνει αποδεκτός ένας καινούργιος μεταρρυθμιστικός δρόμος στη χώρα.
Οι πάντα μειοψηφικές πρωτοπόρες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις (και δεν εννοώ αναγκαίως το σημερινό πολιτικό προσωπικό, πλην εξαιρέσεων) δεν μπορούν να πείσουν ένα μεγάλο μέρος ακόμη της ελληνικής κοινωνίας ότι δεν μπορεί άλλο να βιοπορίζεται μόνο δανειζόμενο.
Εθνική συναίνεση
Η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο προορισμό και πλεύση. Οφείλουμε ως λαός να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και, κυρίως, πώς να το κάνουμε. Αυτό απαιτεί ένα μεγάλο εθνικό consensus, μια μεγάλη εθνική συναίνεση. Ο ιστορικός λαϊκισμός δεν έχει παράξει ποτέ consensus παρά μόνο εξουσιασμό, υποκρισίες και εθνικές περιπέτειες. Η λαϊκίστικη φύση και ο χαρακτήρας των σημερινών πολιτικών δυνάμεων φοβούμαι ότι δεν μπορεί να επιτύχουν και κυρίως να διατηρήσουν θετικά για τη χώρα ένα αντίστοιχο consensus.
Θα ζήσουμε πολλά χρόνια υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και ας λέει άλλα ο ελληνοευρωπαϊκός ρητορικός μύθος. Δεν πρέπει η χώρα να αφεθεί να σέρνεται και ο λαός να βαυκαλίζεται με αυταπάτες και ψεύδη που καλλιεργούνται καθημερινά και από παντού. Οι περιστάσεις απαιτούν ένα άλλο πνεύμα διακυβέρνησης. Αλλο πράγμα είναι η χώρα να έχει κυβέρνηση και άλλο να εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα. Κυβερνησιμότητα δεν είναι ο σχηματισμός κυβερνητικών πλειοψηφιών για πρόσκαιρη και συχνά ιδιοτελή άσκηση εξουσίας. Κυβερνησιμότητα σημαίνει κυρίως πειθαρχημένη προσπάθεια της κοινωνίας και πίστη σε έναν σκοπό. Αυτό όμως απαιτεί ηγεσίες που εμπνέουν τον λαό, όχι σωτήρες, και δημαγωγούς που χειρίζονται τον λαό. Ηγεσίες που τις εμπιστεύονται. Αν αυτό δεν υπάρχει, έρχεται η έξωθεν επιβολή, η οποία είναι καταδικασμένη είτε να υπονομεύεται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και των βραχυπρόθεσμων συμφερόντων είτε να λειτουργεί προς χάρη των δικών της συμφερόντων.
Σχέδιο αναγέννησης
Δεν μπορεί η χώρα να πάει πουθενά με κυβερνήσεις που λειτουργούν ως ουδέτεροι παρατηρητές. Πρέπει οι ίδιοι εμείς ως χώρα να συγκροτήσουμε το δικό μας ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση, το οποίο μπορούμε να το ονομάσουμε Πρόγραμμα 2030. Δεν θα είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ένα θαρραλέο και ριζοσπαστικό «δεκαετές πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης». Στην ουσία δηλαδή ένα σχέδιο αναγέννησης που θα οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα, πειθαρχημένα και χρονοστοχευμένα στην πραγματική έξοδο από την κρίση. Από την αποξηραμένη σήμερα οικονομία μας σε μια οικονομία παραγωγική και βιώσιμη, ένα σχέδιο που θα εκφράζει τον συλλογικό καημό του λαού μας πέρα από τα συνήθη παίγνια του συστήματος, ένα σχέδιο με την έννοια του «ανοικτού βιβλίου» ώστε να μπορεί να επιτευχθεί εθνική συμφωνία με βάση το πρόγραμμα αυτό των αποφάσεων και δράσεων που θα υπερβαίνει κόμματα και εκλογικές περιόδους. Θα ενσωματώνει βεβαίως τα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί, αλλά θα κινείται και πέραν αυτών και σε όλα τα πεδία της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Οχι γιατί μας το επιβάλλουν κάποιοι αλλά γιατί θέλουμε εμείς να ζήσουμε. Να προχωρήσουμε.
Η χώρα έχει σημαντικό έλλειμμα οικονομικής και πολιτικής αξιοπιστίας. Θα πρέπει να δίνει το πρόγραμμα αυτό έμφαση όχι μόνο στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας αλλά και, κυρίως, στην αναθέσμισή της. Κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να αποδώσει μέσα στη σημερινή αποθεσμοποιημένη χώρα μας, όπου πολύ κρίσιμοι θεσμοί με την πάροδο του χρόνου μετασχηματίστηκαν σε κακοήθη μορφώματα παραθεσμών. Μόνο με αυτή την προϋπόθεση μπορεί να επιτευχθεί εθνικό consensus. Μόνο έτσι μπορούν να ληφθούν αποφάσεις εθνικών διαστάσεων. Μόνο έτσι θα έχουμε κατακτήσει την εθνική αυτογνωσία που είναι προϋπόθεση των πάντων. Μόνο έτσι δεν θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με ψευτοσυναινέσεις, ημίμετρα και αλυσιτελείς μεταρρυθμίσεις. Μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν κοινωνικές συμμαχίες και ισχυρές πολιτικές νομιμοποιήσεις.
Κεφάλαιο αξιοπιστίας
Αυτή τη στιγμή πλέουμε χωρίς πυξίδα. Η συγχυσμένη ελληνική κοινωνία εμφανίζει σημάδια διαλυτικού φυγοκεντρισμού. Το ριζοσπαστικό πνεύμα και το περιεχόμενο αυτής της εθνικής συμφωνίας που θα προκύπτει και θα επιβάλλεται από το «Δεκαετές Πρόγραμμα 2030» θα είναι αυτό το οποίο θα πρέπει να καθοδηγεί εφεξής τη χώρα και μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να κοιτάξουμε στα ίσα το διεθνές σύστημα για να επανασχεδιάσει αποτελεσματικά τη στήριξη της Ελλάδας. Μόνο έτσι θα σωρευτεί κεφάλαιο αξιοπιστίας στη χώρα.
Διαβάζοντας αυτό το άρθρο, ίσως να γίνονται από τους αναγνώστες, απόλυτα δικαιολογημένα, οι σκέψεις ότι δεν απέφυγα και εγώ τον λόγο του ευσεβούς πόθου και ίσως και της ουτοπίας μακριά από τον ρεαλισμό και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Κανένα σχέδιο ανάπτυξης δεν πρόκειται να προσφέρει σημαντικά πράγματα αν δεν τελεί κάτω από τις εξής προϋποθέσεις:
  1. Διαρκής, αταλάντευτος, ισχυρός πολιτικός βολονταρισμός για την πειθαρχημένη και συντεταγμένη εφαρμογή του προγράμματος. Φοβούμαι όμως ότι οι υποστηρικτές αυτής της αντίληψης αποτελούν ακόμη μια οριζόντια μειοψηφία στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας. Πηγαίνοντας στις κάλπες, οι Ελληνες ας το έχουν αυτό κατά νου.
  2. Το Πρόγραμμα αυτό για να λειτουργήσει δεν πρέπει να είναι ένας κατάλογος ευχών και επιθυμιών. Για να εφαρμοστεί θα πρέπει να υιοθετηθεί και ως επιχειρησιακό πρόγραμμα διαρθρωμένο σε υποπρογράμματα, τα οποία θα αντιστοιχούν σε κάθε μέτρο ή/και δράση ή/και μεταρρύθμιση που περιέχεται σε αυτό. Να λέγει δηλαδή όχι μόνο τι θέλουμε αλλά και το πώς θα γίνουν αυτά, διαφορετικά θα αποτύχει εξαρχής.
Η προσαρμογή και ο διαρκής εκσυγχρονισμός απαιτούν πολιτικούς διαχειριστές άλλου τύπου. Αλλοι καιροί, άλλοι άνθρωποι. Θέλει δημόσιους λειτουργούς με ενσωματωμένη σύγχρονη κουλτούρα τεχνικά καταρτισμένους, πολιτικά και κοινωνικά επαρκείς: Η εποχή ζητάει δημόσια πρόσωπα με πρωτοτυπία σκέψης, τα οποία θα διαθέτουν το δώρημα της φαντασίας και της τόλμης. Η χώρα θέλει πολιτικούς οδηγητές που αντιλαμβάνονται την εποχή τους και έχουν τη θέληση να εφαρμόσουν το Πρόγραμμα. Ενα Πρόγραμμα όμως που ούτε θα προηγείται ούτε θα έπεται της πραγματικότητας, αλλά θα βρίσκεται εντός της και θα εμπνέεται από ένα νέο πολιτισμικό πρότυπο.
Ο καιρός των μύθων τελείωσε. Μόνο η αλήθεια, η συστηματική και σκληρή δουλειά και η αποφασιστική δράση θα μας απελευθερώσουν και θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.
Read More »
"Το ελληνικό σχέδιο 2020-2030", άρθρο του Αλέκου Παπαδόπουλου στο Βήμα της Κυριακής "Το ελληνικό σχέδιο 2020-2030", άρθρο του Αλέκου Παπαδόπουλου στο Βήμα της Κυριακής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019


Τους επικεφαλής των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, για τους τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, καθώς και για την Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου η Τομεακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης ο Γιάννης Παπαθεοδώρου γραμματέας της Κ.Ο. Ηγουμενίτσας, την κεντρική εισήγηση για το πολιτικό περιεχόμενο της πολιτικής πάλης έκανε ο Γιώργος Πρέτζας μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, ενώ σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Πρέτζας μεταξύ άλλων σημείωσε: «Τα κάλπικα διλήμματα που συνοδεύουν τις αντιδραστικές ανατροπές, περί "αποκέντρωσης", "αυτοτέλειας", "οικονομικής αυτονομίας", "διεύρυνσης της δημοκρατίας", "λαϊκής συμμετοχής" και άλλα τέτοια επιχειρήματα που στήνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, είναι για να "ρίξουν στάχτη στα μάτια" του λαού μας και να κρύψουν ότι θέλουν την Τοπική Διοίκηση ως μηχανισμό διοίκησης και όχι αυτοδιοίκησης, που θα απορροφά τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα λειτουργεί ως μηχανισμός ενσωμάτωσης. Έχουν στόχο να κρύψουν ότι το κεντρικό κράτος, οι θεσμοί του στην Τοπική Διοίκηση, οι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί δρουν ενιαία, από κοινού, εχθρικά απέναντι στο λαό».

Συμπλήρωσε πως «δρουν για να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων. Το κρίσιμο λοιπόν ζήτημα σήμερα, είναι να μην εγκλωβιστεί ο λαός στην προσπάθεια τους να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα. Για το ΚΚΕ οι πολλαπλές αυτές εκλογές που είναι μπροστά μας αποτελούν συνέχεια των αγώνων που δίνουμε καθημερινά.

Η πραγματική προοδευτική επιλογή δεν είναι η αναζήτηση διεξόδων μέσα από την αναπαλαίωση του φθαρμένου πολιτικού συστήματος ή από την αναζήτηση επιμέρους μικροδιαφορών ανάμεσα σε μια καρικατούρα διπολισμού. Προοδευτική επιλογή είναι η διεκδίκηση να ζει ο λαός με καλυμμένες τις σύγχρονες ανάγκες του, η οργάνωση της πάλης για να ανακόπτεις τα αντιλαϊκά μέτρα, πρόοδος είναι η αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια;

Είναι όλες οι ζωντανές δυνάμεις, αυτοί που αισθάνονται αριστεροί, να γυρίσουν την πλάτη τους στις παγίδες των ψεύτικων προσδοκιών και της αναμονής, να ξεπεράσουν την παγίδα του μικρότερου κακού, που κάθε φορά γίνεται πιο μεγάλο.

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα.

Αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην προώθηση της ανασύνταξης του κινήματος και της Κοινωνικής Συμμαχίας, στοιχεία απαραίτητα για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για την οργάνωση της πάλης κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ παντού!»

Οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Περιφέρεια Ηπείρου: Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήμας Θεόδωρος (Δώρης) ,Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων Θεσπρωτίας του ΟΑΕΕ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Δήμος Σουλίου: Ηλία Κουτσής, γραμματέας της ΚΟ Παραμυθιάς του ΚΚΕ, οικονομολόγος - εκπαιδευτικός και μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας.

Δήμος Φιλιατών: Λαέρτης Ρέγκας, φυσιοθεραπευτής, πρ. δημοτικός σύμβουλος Φιλιατών, μέλος της Ε.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ.

Read More »
Η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Θεσπρωτίας Η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, για ύπαρξη καπνών σε σκάφος, το οποίο ήταν ανελκυσμένο σε μαρίνα του Ακτίου Πρέβεζας.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι από το χώρο μπαταριών του ανελκυσμένου Ι/Φ σκάφους “DETERMINATION” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, έβγαιναν καπνοί.
Από τον έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή του οποίου η πυρκαγιά κατασβέστηκε, στο χώρο των μπαταριών δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα μικρής έκτασης ηλεκτρολογική πυρκαγιά στην καλωδίωση, χωρίς να επεκταθεί στο υπόλοιπο σκάφος.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “DETERMINATION” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
Read More »
Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος  Μικρής έκτασης πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Γιατί δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος;

Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019


Τον προηγούμενο χειμώνα ξεκίνησε η εφαρμογή της κειμένης νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος στα Δημόσια κτήρια και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αρχή ήταν δύσκολη, ανέκυψαν πρακτικά ζητήματα, αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και προκλήθηκαν αντιδράσεις.

Στο τέλος όμως του χειμώνα η συμμόρφωση ήταν υψηλή. Η διαφαινόμενη αποφασιστικότητα – λεκτική, αλλά και ελεγκτική, από τις αρχές, τα υψηλά πρόστιμα, η αναμφισβήτητα σωστή γενικά κατεύθυνση του νόμου, η πίεση από μεγάλο αριθμό πολιτών που τον υπερασπίστηκαν, αλλά και η ανάγκη ίσως της κοινωνίας να βιώσει κάποιου είδους θετική αλλαγή και να ξαναπιστέψει στη δυνατότητα της να διαμορφώνει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων συνέβαλλαν αποφασιστικά.

Εκείνη την περίοδο πολλοί συμπολίτες μας καπνιστές είδαν μια ευκαιρία ή αναγκάστηκαν εν τέλει λόγω συνθηκών να μειώσουν ή και να διακόψουν την κατανάλωση καπνικών προϊόντων.

Η έλευση του θέρους και η μεταφορά των δραστηριοτήτων στους υπαίθριους χώρους μοιραία αποδυνάμωσε την ανάγκη εφαρμογής του μέτρου, τους συντελεστές στήριξης του μέτρου και στο τέλος το ίδιο το μέτρο. Στη συνέχεια, επήλθε η λήθη!

Σήμερα, Ιανουάριος του 2019, η κατάσταση στην πόλη μας έχει ως εξής: υπάρχει ένας μονοψήφιος αριθμός καταστημάτων που εφαρμόζει αποφασιστικά το μέτρο ανάμεσα στο υπόλοιπο πλήθος καταστημάτων που επιτρέπει το κάπνισμα. Με λίγα λόγια επιστρέψαμε στην αφετηρία!

Ποικίλα ερωτήματα προκύπτουν από αυτή την κατάσταση.

Καταρχάς ερωτήματα που αφορούν στην διοίκηση και τις αρχές: γιατί δεν είναι συνεπείς συμπαραστάτες σε κάτι που δρομολόγησαν, γιατί σταμάτησαν την ενημέρωση, γιατί δεν κάνουν τακτικούς ελέγχους και δεν επιβάλλουν τον νόμο. Γιατί δεν μεριμνούν για την δημόσια υγεία;

Ερωτήματα που απευθύνονται προς την κοινωνία: γιατί ανεχόμαστε την ανομία και συμβιβαζόμαστε με την αίσθηση του ¨ανυπεράσπιστου¨, γιατί επιτρέπουμε κακές συνήθειες συνανθρώπων μας να μας βλάπτουν ή να μας επιβάλλονται, γιατί έχουμε παραιτηθεί θεωρώντας το κράτος ανίατο ασθενή;

Και τέλος ερωτήματα που αφορούν στον καθένα από εμάς. Ως μη καπνιστές, γιατί διστάζουμε να παρακινούμε φίλους και γνωστούς μας καπνιστές να πράξουν το σωστό. Γιατί δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί καπνιστές; Ως καπνιστές, γιατί δεν αρπάζουμε τέτοιες συγκυρίες για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας; Γιατί δεν διεκδικούμε καλύτερα πρότυπα ζωής και συμπεριφοράς για μας και τα παιδιά μας;

H τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης της Ομάδας:

Θεοδώρου Νικόλαος

Δημητρίου Βασίλειος

Τζίμας Αλέξανδρος

Read More »
ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Γιατί δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος; ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Γιατί δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019 Rating: 5

Σελίδες