Προφυλακίστηκαν οι δύο, ελεύθερος με εγγύηση ο ένας

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Προφυλακίστηκαν οι δύο, ελεύθερος με εγγύηση ο ένας


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης, η απολογία των τριών συλληφθέντων, δύο αστυνομικών και ενός Αλβανού, για την μεταφορά πάνω από 100 κιλών κάνναβης στην Ηγουμενίτσα και μάλιστα με το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν ο ένας αστυνομικός που οδηγούσε και το αυτοκίνητο, όπως και ο Αλβανός συνεργός του που καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη στην Σαγιάδα και που αρνήθηκε τις κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 8.000€, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.
Read More »
Προφυλακίστηκαν οι δύο, ελεύθερος με εγγύηση ο ένας Προφυλακίστηκαν οι δύο, ελεύθερος με εγγύηση ο ένας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Νέα έργα βελτίωσης των δικτύων άρδευσης σε Πρέβεζα, Άρτα και Θεσπρωτία

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Νέα έργα βελτίωσης των δικτύων άρδευσης
σε Πρέβεζα, Άρτα και Θεσπρωτία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων σε Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή έλαβε αποφάσεις για άλλα πέντε έργα που θα υλοποιηθούν στους ΤΟΕΒ Λάμαρης, Γλυκόριζο Άρτας, Μπόιδα – Μαυρή, Γλυκή και Κερασώνα- Παναγιά, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,1 εκ. ευρώ. Και τα πέντε έργα χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής:

Α. Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχτηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι των έργων!

· «Εκσυγχρονισμός αντλιοστασίου άρδευσης αρδευτικό Α2 – χαμηλής ζώνης ΤΟΕΒ Λάμαρης (Μάγισσα)», προϋπολογισμού € 1.340.000. Οριστικός ανάδοχος: «INTERCON ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ι.Κ.Ε. με δ.τ. INTERCON CONSTRUCTIONS».

· «Κατεπείγουσες εργασίες αντιστήριξης και αποκατάστασης της επαρχιακής οδού στα όρια των Καλαρρυτών», προϋπολογισμού 120.000. €. Ανάδοχος: Τσιμπίκης Άγγελος.

· «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου προς Ραφταναίους», προϋπολογισμού 169.000 € Ανάδοχος: «ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΤΣΗΣ κ΄ ΣΙΑ ΕΕ».

· «Άμεση αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος για την ομαλή πρόσβαση προς την Αγία Παρασκευή Βασιλικής», προϋπολογισμού 70.000 € Aνάδοχος: «ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΤΣΗΣ κ΄ ΣΙΑ ΕΕ»,

Β, Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

· «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου – Αγωγοί μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του Αγ. Γεωργίου» προϋπολογισμού € 784.845,81. Ανάδοχος: «ΛΑΜΠΡΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ»

· «Αντικατάσταση αγωγών, εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου και των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιάς», προϋπολογισμού € 820.000. Ανάδοχος: «NEW MILLENIUM CONSTRUCTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

· «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ΤΚ Εξοχής Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 176.612,90 χωρίς Φ.Π.Α. Ανάδοχος: Ντάφλης Γεώργιος.

Γ. Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τους διαγωνισμούς των έργων:

· «Αντικατάσταση τμήματος χαλύβδινου αγωγού στο δίκτυο άρδευσης αντλιοστασίου Α4 Πριάλας εγγειοβελτιωτικού έργου Μπόιδα - Μαυρής», προϋπολογισμού € 640.000.

· «Βελτίωση εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Τ.Ο.Ε.Β. Γλυκής (Αχέροντα – Γλυκής)», προϋπολογισμού 546.840 €.

· «Βελτίωση βατότητας της επαρχιακής οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης μέχρι Δροσοπηγή», προϋπολογισμού 150.000 €

· «Άμεση αντιμετώπιση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος επί της επαρχιακής οδού Τύριας – Αγίου Νικολάου – Παρδαλίτσας – Καταμάχης», προϋπολογισμού 150.000 €.

· «Επείγουσες εργασίες για την αποπεράτωση του έργου: ‘’Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης’’, έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ», προϋπολογισμού 250.000 €.

· «Συντήρηση - αποκατάσταση λεβητοστασίων Σ.Υ.Δ. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 72.500 €

Δ. Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών με τους Δήμους:

· Με το Δήμο Νικολάου Σκουφά για το έργο «Άμεση αντιστήριξη οδού πρόσβασης, επισκευή φορέα και προστασία γέφυρας Κομποτίου», με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

· Με το Δήμο Κόνιτσας για το έργο: «Ανάπλαση πλατείας και διαχείριση ομβρίων για την αποφυγή κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Αετομηλίτσας», με προϋπολογισμό 52.000 ευρώ.
Read More »
Νέα έργα βελτίωσης των δικτύων άρδευσης σε Πρέβεζα, Άρτα και Θεσπρωτία Νέα έργα βελτίωσης των δικτύων άρδευσης σε Πρέβεζα, Άρτα και Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Γνωμοδοτήσεις για ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024

 Γνωμοδοτήσεις για ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Αρνητική ήταν η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου. επί του περιεχομένου των Μ.Π.Ε. δύο υδροηλεκτρικών έργων και ενός Αιολικού Πάρκου, οι οποίες συζητήθηκαν στη σημερινή της συνεδρίαση.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα έργα:

«Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, «ΚΑΛΑΡΡΥΤΙΚΟΣ», ισχύος 1,5 MW, Δ.Ε. Καλαρρυτών, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου»
 
 «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 0,418 MW επί του ρέματος Ασπροπόταμος, Δ.Ε. Κόνιτσας του Δήμου Κόνιτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου»

«Α.Σ.Π.Η.Ε. εγκαταστημένης ισχύος 44 MW και τα συνοδά του έργα, στη θέση «ΚΗΠΟΣ» των Δ.Ε. Αγίου Δημητρίου, Ανωγείου, Κατσανοχωρίων, Μπιζανίου, Ανατολής, των Δήμων Δωδώνης, Ζηρού, Βορείων Τζουμέρκων και Ιωαννιτών αντίστοιχα των Π.Ε. Ιωαννίνων και Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου». Για το συγκεκριμένο έργο, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Γοργόλης υπογράμμισε πως σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας δεν καταγράφονται ανεμολογικά δεδομένα, ενώ δεν συνιστάται η χωροθέτηση αιολικών εγκαταστάσεων στις κορυφογραμμές των ορεινών όγκων των Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρεβέζης που γειτνιάζουν με τις ευρείες ζώνες τουριστικής ανάπτυξης

Επίσης, μετά από σχετικό αίτημα, αναβλήθηκε η συζήτηση για το έργο «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο Γερακάρι- ποταμός Άραχθος, ισχύος 6,256 MW, στα όρια των Τ.Κ. Κράψης και Ανατολικής της Δ.Ε. Παμβώτιδος του Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων»

Άλλες γνωμοδοτήσεις
Στα υπόλοιπα θέματα της σημερινής συνεδρίασής, η Επιτροπή γνωμοδότησε επί του περιεχομένου Μ.Π.Ε. των έργων:

 «Ε.Π.Ο. αύξησης δυναμικότητας πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 20.000 σε 40.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής στην Τ.Κ. Κάτω Λαψίστας, Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δ. Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (θετική γνωμοδότηση)

 «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 22.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Χαλίκι», Τ.Κ. Ωρωπού, Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου» (θετική γνωμοδότηση)

 «Ε.Π.Ο. εγκατάστασης πτηνοτροφικής μονάδας, 39.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Φθέρη», στην Τ.Κ. Μαρμάρων, Δ. Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (θετική γνωμοδότηση υπό προϋποθέσεις)
 
 «Ε.Π.Ο. υφιστάμενης μικτής κτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 33.050 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής και 20 αγελάδων ελευθέρας βοσκής, στην Τ.Κ. Καλπακίου, Δήμου Πωγωνίου , Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» (θετική γνωμοδότηση)

 «Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5*, δυναμικότητας 102 κλινών, σε γήπεδο εκτός σχεδίου στη θέση «Σοφάς- Κάτω Πέραμα» της Δ.Ε. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου» (θετική γνωμοδότηση)

«Νέα ξενοδοχειακή μονάδα 4*, δυναμικότητας 144 κλινών, σε γήπεδο εκτός σχεδίου στη θέση «Σοφάς- Κάτω Πέραμα» της Δ.Ε. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρειας Ηπείρου» (θετική γνωμοδότηση)

Τέλος, εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση «Beyond 2024» στη Θεσσαλονίκη (25-27/04/2024) με θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας.
Read More »
Γνωμοδοτήσεις για ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος  Γνωμοδοτήσεις για ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Εγγραφή στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Ηπείρου

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024

 Εγγραφή στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Ηπείρου

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας/Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι έχοντας υπόψη το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στις 19-03-2024, η εγγραφή των πτυχιούχων των Ιατρικών Σχολών στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία ΟΛΗΣ της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-03-2024 μετά τη λήψη της Βεβαίωσης Περάτωσης Σπουδών και της Βεβαίωσης κατάθεσης δικαιολογητικών στον Π.Ι.Σ. για την λήψη Βεβαίωσης Έναρξης Ιατρικού Επαγγέλματος.

Στις ειδικότητες για τις οποίες θα κατατεθούν περισσότερες από μία αιτήσεις η σειρά προτεραιότητας θα δοθεί κατόπιν κληρώσεως σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. οικ. 103895/710/05-08-2020 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στο Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου ( ΓΡΑΦΕΙΟ:132), στις 15:00.

Read More »
Εγγραφή στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Ηπείρου  Εγγραφή στις Λίστες Αναμονής Ιατρικών Ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στην «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στην «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»


Η ΔΩΔΩΝΗ, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για πρακτικές που στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη για τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων, ενώνει τις δυνάμεις της με την «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», μια πρωτοβουλία της ΜΚΟ «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Η «Συμμαχία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στοχεύει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων μέσω της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων.

Η ΔΩΔΩΝΗ πλήρως εναρμονισμένη με τους 12 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως έχουν θεσπιστεί από τον ΟΗΕ, και εστιάζοντας ιδιαίτερα στον 12ο Στόχο που αφορά στην «Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή» μέσα από την συμμετοχή της στην συμμαχία, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών, ώστε να περιοριστεί το παγκόσμιο φαινόμενο της Σπατάλης Τροφίμων. Παράλληλα εστιάζει στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη, μέσω κοινωφελών φορέων.

Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε σχετικά με την ένταξη της εταιρείας στην «Συμμαχία»: «Έχουμε στα χέρια μας την τεράστια ευθύνη του να συμβάλουμε στην μείωση της σπατάλης τροφίμων για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας. Με σωστές πράξεις αξιοποιούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές προκειμένου ο πλανήτης μας να είναι ακόμη πιο βιώσιμος από αυτόν που παραλάβαμε. Για εμάς, η ένταξη μας στην Συμμαχία είναι ένα βήμα προς τη θετική αλλαγή, η οποία ευελπιστούμε πως θα εμπνεύσει τον καταναλωτή και γιατί όχι, να τον ενθαρρύνει να υιοθετήσει βιώσιμες καταναλωτικές συμπεριφορές».
Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στην «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στην «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση


Αναζητάτε ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση;

Η ElektroStore24 είναι η προορισμός σας για αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας! Κάμερες, συναγερμοί, δίκτυα - αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένες λύσεις σε ΟΛΗ την Ελλάδα.

Αξιόπιστη Ποιότητα, Εγγύηση Ασφάλειας

Με αποκλειστικά προϊόντα και εγκαταστάσεις από εμάς, εξασφαλίζουμε την υψηλότερη ποιότητα και πιστοποιημένη τοποθέτηση. Προστατέψτε τον χώρο σας με τα κορυφαία συστήματα ασφαλείας!


Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας!

Διεύθυνση: Καταβόθρα Θεσπρωτίας, ΤΚ:46030
Τηλέφωνα: 26650-94739, 21071-01348
Fax: 26650-94739
Email: info@elektrostore24.gr
Ώρες Λειτουργίας: 10:00-15:00

Μην αφήσετε την ασφάλεια σας στην τύχη! Επικοινωνήστε μαζί μας για μια οικονομική προσφορά στον χώρο σας!
Read More »
Elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση Elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας την Πέμπτη λόγω άσκησης

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας την Πέμπτη λόγω άσκησης


Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, θα γίνει άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας , με την επωνυμία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» , στην οποία θα συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας , της Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι της Π.Ε Θεσπρωτίας .

Ως εκ τούτου την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και από ώρα 09:00 π.μ. έως και το πέρας του ωραρίου , οι υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας δεν θα λειτουργήσουν για τους πολίτες .
Read More »
Δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας την Πέμπτη λόγω άσκησης Δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Θεσπρωτίας την Πέμπτη λόγω άσκησης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό και μία τραυματία

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό και μία τραυματία


Σήμερα (19-03-2024) το πρωί, στην επαρχιακή οδό Αμπελιών - Χανόπουλου, στο Γρίμποβο Άρτας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός και επέβαινε 48χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου και τον τραυματισμό της 48χρονης.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό και μία τραυματία Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό και μία τραυματία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Εκτροπή ΙΧ, απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική η οδηγός

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Εκτροπή ΙΧ, απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική η οδηγός


Τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Βροσίνας - Λεπτοκαρυάς σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα έναν τραυματισμό.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες το ΙΧ εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε απόσταση δέκα μέτρων περίπου μακριά από το δρόμο.

Στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άνδρες της οποίας προχώρησαν στον απεγκλωβισμό της γυναίκας οδηγού.

Η γυναίκα έχοντας τις αισθήσεις της παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή στο νοσοκομείο.
Read More »
Εκτροπή ΙΧ, απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική η οδηγός Εκτροπή ΙΧ, απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική η οδηγός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024
Ώρα 12.00΄: Κατάθεση στεφάνων των μαθητών στο Μνημείο Ηρώων της πόλης.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024
Εορτασμός του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη της Ηγουμενίτσας
Ώρα 19.00΄: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ
-Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.20 π.μ.
Ώρα 11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων, από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
Ώρα 11:30 π.μ. Παρέλαση Σχολείων και Συλλόγων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.
Μετά την παρέλαση: Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια από χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Γενικά
-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.
– Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων,

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΗΣ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Εισαγγελική παρέμβαση για τα ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Εισαγγελική παρέμβαση για τα ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας

Μετά από έγγραφη ενημέρωση κατοίκων της περιοχής παρενέβη ο Εισαγγελέας στην υπόθεση των ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.

Οι κάτοικοι κατέθεσαν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου με την οποία ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας καθώς και προγενέστερες αποφάσεις που είχαν ληφθεί από διάφορες υπηρεσίες.

Η λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας στο Λαδοχώρι, είναι κυριολεκτικά στον αέρα από τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με απόφασή της ακύρωσε την άδεια λειτουργίας που είχε χορηγήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ομάδα κατοίκων 22 κατοίκων του Λαδοχωρίου, που αντιτίθεται στη λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ στο συγκεκριμένο χώρο, είχε υποβάλλει την σχετική προσφυγή και διαπιστώνοντας τώρα ότι η λειτουργία των ΚΤΕΛ συνεχίζεται με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για εκδοτήριο εισιτηρίων προσέφυγε στην Εισαγγελία.

Πρακτικά το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας, δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή αδειοδοτημένο χώρο και εγκαταστάσεις για αφετηρία και τερματισμό υπεραστικών λεωφορείων ενώ με βάση την εισαγγελική παρέμβαση αναμένεται να δρομολογηθούν κι άλλες εξελίξεις.

πηγή epiruspost.gr
Read More »
Εισαγγελική παρέμβαση για τα ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας Εισαγγελική παρέμβαση για τα ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Αγορά και διασύνδεση POS: Εκπνέει η προθεσμία για το voucher

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Αγορά και διασύνδεση POS: Εκπνέει η προθεσμία για το voucher

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές» μέσω του οποίου καλύπτεται μέρος του κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS με την ταμειακή μηχανή.

Σημειώνεται δε πως η προθεσμία για τις αιτήσεις αρχικά έληγε στις 12 Μαρτίου, ωστόσο η ΑΑΔΕ έδωσε παράταση μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Η ενίσχυση έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν σε εγκεκριμένους προμηθευτές του Προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το Πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», που υλοποιείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Next Generation EU.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πλαίσιο του 4ου κύκλου έχουν οι επιχειρήσεις μέσω της πλατφόρμας digitalsme.gov.gr.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:
Κατηγορία 1 - Προμήθεια νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου EFT/POS
Κατηγορία 3 - Λήψη υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης & λογισμικών τιμολόγησης
Κατηγορία 4- Αναβάθμιση ΦΤΜ & ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με EFT/POS
Κατηγορία 5: Αντικατάσταση ΕΑΦΔΣΣ, εκτός των επιχειρήσεων εστίασης
Κατηγορία 6: Αντικατάσταση ΦΗΜ (ΦΤΜ ή ΑΔΗΜΕ ή ΕΑΦΔΣΣ) επιχειρήσεων εστίασης
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι προαναφερόμενοι ΚΑΔ να εμφανίζουν μη μηδενικά έσοδα κατά το έτος αναφοράς στον συγκεκριμένο ΚΑΔ.

Προθεσμίες για τη διασύνδεση POS-ταμειακών μηχανών

Υπενθυμίζεται ότι, μετά και από την πρόσφατη ανακοίνωση παράτασης προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, οι σχετικές προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:

-Έως την 31η Μαρτίου 2024 για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματα τους προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Σημειώνεται πως η παράταση αυτή μπορεί να επεκταθεί για έναν επιπλέον μήνα, δηλαδή μέχρι την 30η Απριλίου 2024.

Διευκρινίζεται πως όσες επιχειρήσεις υπάγονται στους 35 κλάδους λιανικής που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS, εφόσον έγινε η παραγγελία του έως και τις 29 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα να το εγκαταστήσουν εντός Μαρτίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουν στη διασύνδεση του POS με την ταμειακή εντός των χρονοδιαγραμμάτων, που αναφέρθηκαν παραπάνω και που αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με σύστημα λογισμικού (ERP) και πρέπει να ακολουθήσουν τον βασικό κανόνα διασύνδεσης της Α.1155/2023 για τα POS τους, υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη προθεσμία ως την 31η Μαΐου 2024.

Παράλληλα με το νέο χρονοδιάγραμμα διασύνδεσης παρατείνεται ως την 30η Απριλίου 2024 και η προθεσμία απόσυρσης των φορολογικών μηχανισμών (ΕΑΦΔΣΣ) από τις επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν.
Read More »
Αγορά και διασύνδεση POS: Εκπνέει η προθεσμία για το voucher Αγορά και διασύνδεση POS: Εκπνέει η προθεσμία για το voucher Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Σύλληψη στη Θεσπρωτία για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Σύλληψη στη Θεσπρωτία για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, αξιοποιώντας πληροφορία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντόπισαν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ημεδαπός, ο οποίος δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης τους και επιχείρησε να διαφύγει τον έλεγχο.
Το αυτοκίνητο ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς και ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Κατά την έρευνα του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5 κιλών και 240 γραμμαρίων.
Ποσότητα ναρκωτικών και όχημα κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Σύλληψη στη Θεσπρωτία για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης Σύλληψη στη Θεσπρωτία για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι αστυνομικοί και ο Αλβανός για τη μεταφορά 102,6 κιλών κάνναβης

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Ηγουμενίτσα: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι αστυνομικοί και ο Αλβανός για τη μεταφορά 102,6 κιλών κάνναβης


Σύνταξη Βάσω Γκόρου

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα (19/3) οι δύο αστυνομικοί και ο Αλβανός υπήκοος που συνελήφθησαν για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.
Όλα έγιναν την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο ένας αστυνομικός βρέθηκε στο αυτοκίνητό του να έχει 102 κιλά και 670 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και συνοδηγό τον Αλβανό υπήκοο, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.
Ο οδηγός αστυνομικός, εισήλθε στην πόλη της Ηγουμενίτσας, δεν σταμάτησε στο πρώτο σήμα των αστυνομικών, αλλά δεν σταμάτησε ούτε στο δεύτερο σήμα των ίδιων των συναδέλφων του, της Δίωξης Ναρκωτικών.
Προσέκρουσε λίγα μέτρα μακρύτερα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και εκεί αποκαλύφθηκε ότι μετέφερε τα ναρκωτικά.
Ο δεύτερος αστυνομικός είχε παραμείνει σε καφετέρια στην περιοχή της Σαγιάδας, όπου είχαν προγραμματισμένη περιπολία και συνελήφθη ως συνεργός στη μεταφορά των ναρκωτικών.
Και οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, υπηρετούσαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ηγουμενίτσας και συνελήφθησαν από τους συναδέλφους τους και τον ίδιο τον Διοικητή της Υπηρεσίας τους.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι αστυνομικοί και ο Αλβανός για τη μεταφορά 102,6 κιλών κάνναβης Ηγουμενίτσα: Ενώπιον του Εισαγγελέα οι αστυνομικοί και ο Αλβανός για τη μεταφορά 102,6 κιλών κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Λιμενικές υποδομές αναζητούν οι πετρελαϊκές για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Ηγουμενίτσα: Λιμενικές υποδομές αναζητούν οι πετρελαϊκές για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίουΈνα από τα σημαντικά εμπόδια που συναντούν οι πετρελαϊκές εταιρείς για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα θαλάσσια μπλοκ της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης αλλά και στο χερσαίο «οικόπεδο» στα Ιωάννινα είναι η ελλιπείς λιμενικές υποδομές.
Τα λιμάνια της χώρας δεν διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την υποδοχή του αναγκαίου εξοπλισμού που απαιτείται προκειμένου να προχωρήσουν στις γεωτρήσεις.
Οι οργανισμοί των λιμένων δε, δεν έχουν καν προβλέψει την πιθανότητα δημιουργίας στους χώρους τους επιχειρησιακής βάσης για τις εταιρείες του upstream.

Η παράταση
Τα προβλήματα αυτά έρχονται να επιβεβαιωθούν και από το αίτημα παράτασης που υπέβαλε στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) η κοινοπραξία των πετρελαϊκών Energean – HELLENiQ ENERGY για το επόμενο στάδιο των ερευνών της στο «μπλοκ 2» στο Ιόνιο Πέλαγος.
Operator της κοινοπραξίας είναι η Energean που κατέχει το 75% του κοινού επενδυτικού σχήματος, και σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ζήτησε επιπλέον χρόνο προκειμένου να βρει και να κλείσει επιχειρησιακή βάση σε λιμάνι.
Η ΕΔΕΥΕΠ συναίνεσε «στην παράταση των προθεσμιών εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Μισθωτή κατά δώδεκα μήνες, ήτοι μέχρι και την 14η Μαρτίου 2025, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στο Μισθωτή για την εξασφάλιση μιας κατάλληλης χερσαίας εφοδιαστικής βάσης, ώστε να ληφθεί η απόφαση του Μισθωτή για το αν θα προχωρήσει στην Δεύτερη Φάση στην οποία ελάχιστο τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί η όρυξη ερευνητικής γεώτρησης», αναφέρεται, σύμφωνα με πηγές του ΟΤ, στη σχετική απόφαση. 

Το «μπλοκ 2»
Το «μπλοκ 2» βρίσκεται βορειοδυτικά της Κέρκυρας και το 2022 προχώρησε στην πρόσκτηση τρισδιάστατων γεωφυσικών δεδομένων με την εκτέλεση εργασιών σεισμικής έρευνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, η Energean έχει στα χέρια της τα δεδομένα που συνέλεξε το ειδικό σκάφος της PGS. Η ελληνική εταιρεία με μεγάλη δραστηριότητα στο upstream σε περιοχές του Ισραήλ, της Αιγύπτου κλπ., ολοκληρώνει την ερμηνεία τους προκειμένου να λάβει την τελική επενδυτική απόφαση.
Το ενδιαφέρον με το «μπλοκ 2» είναι πως βρίσκεται στο θαλάσσιο όριο της Ελλάδας – Ιταλίας. Από την ακριβώς απέναντι μεριά του δυτικού ορίου η Energean έχει επίσης μισθώσει μπλοκ. Και οι δύο θαλάσσιες παραχωρήσεις της – η μία από την ελληνική και η άλλη από την ιταλική πλευρά – μοιράζονται την ίδια γεωλογική δομή. Για την ακρίβεια το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται προς την Ιταλία.
Πρόσφατα ακυρώθηκε ιταλική νομοθεσία με την οποία απαγορεύονταν οι γεωτρήσεις και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τις περαιτέρω έρευνες και ίσως και γεωτρήσεις για την Energean

Τα λιμάνια Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean διερεύνησε τα λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας προκειμένου να εξασφαλίζει εφοδιαστική βάση.
Ωστόσο, οι υποδομές παρουσιάζουν ελλείψεις. Η πετρελαϊκή αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές με τις διοικήσεις των δύο λιμανιών καθώς και με άλλες αρμόδιες κρατικές αρχές στην προσπάθεια της να πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση.

Η ExxonMobil
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει και η αμερικανική ExxonMobil. Ο πετρελαϊκός κολοσσός είναι operator κοινοπραξίας με την HELLENiQ ENERGY που έχει μισθώσεις τα δύο θαλάσσια μπλοκ «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης».
Να σημειωθεί ότι την τρέχουσα χρονική περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη σεισμικές έρευνες για την πρόσκτηση τρισδιάστατων γεωφυσικών δεδομένων προκειμένου αφού τα ερμηνεύσει και αναλύσει να λάβει την επενδυτική απόφαση για την πρώτη ερευνητική γεώτρηση.
Πηγές, λοιπόν, θέλουν τις δύο πετρελαϊκές σε συνεργασία και με την ΕΔΕΥΕΠ να αναζητούν εφοδιαστική βάση στα λιμάνια των Χανίων (Σούδα) αλλά και της Πάτρας.
Πληροφορίες θέλουν και αυτά τα δύο λιμάνια να μην διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές για τέτοιες δραστηριότητες.
Όσο παραμένουν τα προβλήματα αυτά, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, τόσο θα διατηρείται ένα ακόμη εμπόδιο – μετά τις δικαστικές προσφυγές και τη γραφειοκρατία – για την υλοποίηση του φιλόδοξου εθνικού σχεδίου που είναι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Λιμενικές υποδομές αναζητούν οι πετρελαϊκές για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου Ηγουμενίτσα: Λιμενικές υποδομές αναζητούν οι πετρελαϊκές για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Ξανά υποψήφιος για το επιμελητήριο Θεσπρωτίας ο Αλέκος Πάσχος

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Ξανά υποψήφιος για το επιμελητήριο Θεσπρωτίας ο Αλέκος Πάσχος


Την πρόθεσή του να διεκδικήσει και πάλι της θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, εξέφρασε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο νυν πρόεδρός του κ. Αλέκος Πάσχος.
Οι εκλογές για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο του 2024, με ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο, να πάρει ακόμα μία παράταση.
Το τελευταίο διάστημα, αρκετοί επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας έχουν δηλώσει, επίσημα ή ανεπίσημα, την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν και αυτοί την προεδρία του Επιμελητηρίου.
Ωστόσο, εάν ισχύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για επανακάθοδο του κ. Πάσχου, δεν είναι απίθανο, κάποιο εξ΄αυτών, να αποχωρήσουν από την διεκδίκηση της θέσης.
Υπενθυμίζουμε πως ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πάσχος, εκλέγεται ανελλιπώς από το 2006 και μάλιστα με υψηλά ποσοστά.
Read More »
Ξανά υποψήφιος για το επιμελητήριο Θεσπρωτίας ο Αλέκος Πάσχος Ξανά υποψήφιος για το επιμελητήριο Θεσπρωτίας ο Αλέκος Πάσχος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΝΦΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΝΦΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ενώ η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να αναρτήσει και τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων θα ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Στόχος είναι ο φόρος εισοδήματος να καταβληθεί σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Ιουλίου του 2024, ενώ η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Απριλίου. Η ΑΑΔΕ έχει ανακοινώσει πως φέτος αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ σε 11, προκειμένου να αποπληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2025, και από το ερχόμενο έτος θα καταβάλλεται σε 12μηνη βάση, από τον Μάρτιο έως τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η διάταξη για την αυτόματη συμπλήρωση και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, για περίπου 1.000.000 μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι το 2023 απέκτησαν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις. Οι κωδικοί του εντύπου Ε1 θα είναι προσυμπληρωμένοι και οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο TAXISnet με τους προσωπικούς τους κωδικούς για να ελέγξουν ορθότητα των στοιχείων της δήλωσης. Θα έχουν την επιλογή είτε να πατήσουν την επιλογή υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης είτε να… αδιαφορήσουν, αφού σε αυτή την περίπτωση τη φορολογική δήλωση θα την υποβάλει αυτόματα η ΑΑΔΕ έως τις 30 Ιουνίου.

Οι κωδικοί του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα είναι προσυμπληρωμένοι φέτος είναι:
Ποσά μισθών ή συντάξεων. Στον πίνακα 4Α θα είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί 301-302, 321-322
Μείωση τεκμηρίων. Στον πίνακα 2 ο κωδικός 013-014 θα είναι προσυμπληρωμένος για όλους τους φορολογουμένους που είναι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών και έχουν έκπτωση 30% στα τεκμήρια

Φόροι που έχουν παρακρατηθεί από τους μισθούς και τις συντάξεις. Θα είναι συμπληρωμένοι οι κωδικοί 315-316
Τόκοι τραπεζικών καταθέσεων
Φόροι από τόκους
Στοιχεία για τις κατοικίες
Στοιχεία για αυτοκίνητα
Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων
Αποπληρωμή δανείων – καρτών
Δαπάνες αγορών με ηλεκτρονικό χρήμα
Εξαρτώμενα τέκνα
Ποσά που καλύπτουν τεκμήρια
Read More »
ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΝΦΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΝΦΙΑ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα: Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για κακουργήματα – Αφαίρεσε δικογραφίες με σκοπό να τις κάψει

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Ιωάννινα: Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για κακουργήματα – Αφαίρεσε δικογραφίες με σκοπό να τις κάψει

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, κάθεται σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου, πρώην εισαγγελέας η οποία είναι αντιμέτωπη με κακουργηματικές πράξεις μεταξύ των οποίων κατάχρηση εξουσίας και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Πρόκειται για την πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών και προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας η οποία όπως αποκαλύφθηκε το 2019 φέρεται να είχε αφαιρέσει χιλιάδες έγγραφα από την υπηρεσία της με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Η κατηγορούμενη με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας. Να θυμίσουμε ότι 1.000 περίπου από τις παραπάνω δικογραφίες έτοιμες, καθ΄ ομολογίαν της, για κάψιμο, είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στο χωριό Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στο σπίτι όπου διέμενε η ίδια.

Μέχρι σήμερα, αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών. Μαζί με την πρώην εισαγγελέα, συγκατηγορούμενη είναι και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της ως άνω υπηρεσίας, για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν πως η δίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού χαρακτηρίζεται κι από μία άλλη ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας και επομένως δεν θα κληθούν στο δικαστήριο, οι παθόντες στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις.
Read More »
Ιωάννινα: Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για κακουργήματα – Αφαίρεσε δικογραφίες με σκοπό να τις κάψει Ιωάννινα: Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για κακουργήματα – Αφαίρεσε δικογραφίες με σκοπό να τις κάψει Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχκά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στα βόρεια 6, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και τοπικά στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες και βαθμιαία καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες και βαθμιαία καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά έως τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Ο καιρός από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα βελτιωθεί. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά έως τις πρωινές ώρες. Στη δυτική χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικούς όμβρους στην Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη βόρεια χώρα και τα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 16 με 17 και τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στην ανατολική χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Σάββατο

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Read More »
Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με βροχές, καταιγίδες και χιόνια Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με βροχές, καταιγίδες και χιόνια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας προς όλους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αποκριάς

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Ευχαριστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας προς όλους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αποκριάς


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Σωματεία, καθώς και τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων, που διοργάνωσαν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της φετινής αποκριάς. Με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν να υλοποιήσουν, συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων, αλλά και στο «ζωντάνεμα» των πόλεων και χωριών του Δήμου.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν ενεργά στις οργανωτικές διαδικασίες. Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει.

Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στο Δήμο που το τελευταίο διάστημα επωμίστηκαν αυξημένο βάρος, προκειμένου να υποστηριχθεί διοικητικά, οικονομικά, τεχνικά η οργάνωση των εκδηλώσεων, καθώς και για την αποκατάσταση και διατήρηση της καθαριότητας. Τέλος, ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ για την πολύτιμη συνεισφορά της ώστε να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις με ασφάλεια και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις ήταν μόνο η αρχή της προσπάθειας της νέας Δημοτικής Αρχής για την γενικότερη αναβάθμιση των πολιτιστικών γεγονότων στην περιοχή μας. Δεν είχαμε τον αναγκαίο χρόνο και τους απαραίτητους πόρους, για να αναπτύξουμε πλήρως το σχεδιασμό μας.

Αντλώντας πολύτιμα συμπεράσματα από την φετινή εμπειρία, αλλά έχοντας πλέον το χρόνο να σχεδιάσουμε σε νέες βάσεις τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, δεσμευόμαστε ότι του χρόνου το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο θετικό, για τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες της περιοχής. 

Καλή Σαρακοστή.
Read More »
Ευχαριστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας προς όλους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αποκριάς Ευχαριστήριο του Δήμου Ηγουμενίτσας προς όλους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της αποκριάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Το αδιαχώρητο το τριήμερο στην Ήπειρο – Προκρατήσεις έως τέλος καλοκαιριού

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Το αδιαχώρητο το τριήμερο στην Ήπειρο – Προκρατήσεις έως τέλος καλοκαιριούΑσφυκτικά γεμάτα ήταν και αυτό το τριήμερο τα τουριστικά καταλύματα αλλά και η πόλη των Ιωαννίνων καθώς χιλιάδες επισκέπτες -βοηθούντος και του καλού καιρού- επισκέφτηκαν την Ήπειρο και συμμετείχαν στα περίφημα παραδοσιακά ήθη και έθιμα.

Πέρα από τους ορεινούς προορισμούς, έχουν ανοίξει πολλά ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης στην Ηπειρωτική ακτή του Ιονίου. Και για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου υπάρχουν πολλές κρατήσεις, οι οποίες ήδη εκτείνονται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Πολλοί επισκέπτες έφτασαν σε Πρέβεζα, Πάργα και Θεσπρωτία και αυτό- σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς- η αυξημένη έλευση σχετίζεται και με τη λειτουργία της Αμβρακίας Οδού που παραδόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία.
Read More »
Το αδιαχώρητο το τριήμερο στην Ήπειρο – Προκρατήσεις έως τέλος καλοκαιριού Το αδιαχώρητο το τριήμερο στην Ήπειρο – Προκρατήσεις έως τέλος καλοκαιριού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

«Πρεμιέρα» με αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία των Γιαννιώτικων νοσοκομείων

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
«Πρεμιέρα» με αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία των Γιαννιώτικων νοσοκομείων

Ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και πλέον προετοιμάζεται το Χατζηκώστα, καθώς ήδη έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ήδη, εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από τις τοπικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς αλλά και από το ΚΚΕ.

Σε ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για «περαιτέρω εμπορευματοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και επισημαίνουν ότι «καθιερώνονται απογευματινά χειρουργεία σε ένα νοσοκομείο που λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να λειτουργήσει όλες τις αίθουσες χειρουργείου κατά το πρωινό ωράριο».
Read More »
«Πρεμιέρα» με αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία των Γιαννιώτικων νοσοκομείων «Πρεμιέρα» με αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία των Γιαννιώτικων νοσοκομείων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα: Αλεξιπτωτιστής «προσγειώθηκε» επάνω σε δέντρο - Κρεμόταν από ύψος 4-5 μέτρων

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Ιωάννινα: Αλεξιπτωτιστής «προσγειώθηκε» επάνω σε δέντρο - Κρεμόταν από ύψος 4-5 μέτρων


Δυσάρεστη τροπή πήρε η προσπάθεια ενός 50χρονου να κάνει πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς, καθώς κατά τη διάρκεια προσγείωσης του κατέληξε σε ένα δέντρο ύψους περίπου πέντε μέτρων, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Πιο συγκεκριμένα,  το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαρτίου, άνδρες της Πυροσβεστικής στα Ιωάννινα έστησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού στην παραλίμνια περιοχή στη Μονή Ντουραχάνης προς τους Λογγάδες, καθώς ένας 50χρονος Γερμανός κατά την πτήση του με αλεξίπτωτο πλαγιάς "παρά πέντε" προσγειώθηκε πάνω σε δέντρο και κρεμόταν από ύψος 4-5 μέτρων.

Ο άνδρας κατάφερε να ειδοποιήσει μέσω του κινητού του τηλεφώνου την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, άνδρες της οποίας έφτασαν μετά από λίγη ώρα στο σημείο και τον απεγκλώβισαν ξεκρεμώντας τον με ασφάλεια.

Στο σημείο είχε φτάσει και ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, ωστόσο ο 50χρονος δεν δέχθηκε την διακομιδή του καθώς δεν έφερε τραύματα και ήταν απολύτως καλά στην υγεία του, παρά τη λαχτάρα που πήρε όταν κινδύνευσε να καρφωθεί στα αιχμηρά κλαδιά.
Read More »
Ιωάννινα: Αλεξιπτωτιστής «προσγειώθηκε» επάνω σε δέντρο - Κρεμόταν από ύψος 4-5 μέτρων Ιωάννινα: Αλεξιπτωτιστής «προσγειώθηκε» επάνω σε δέντρο - Κρεμόταν από ύψος 4-5 μέτρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2024

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2024


Αισιόδοξα είναι για τον ελληνικό τουρισμό τα μηνύματα για την τρέχουσα τουριστική χρονιά, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, την ITB 2024 στο Βερολίνο, που εφέτος προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες και 5.500 εκθέτες από 170 χώρες. Με την Ελλάδα να συμμετέχει δυναμικά σε αυτό το ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, ο ΕΟΤ πρωταγωνίστησε στις επαφές με τους διεθνείς παίκτες του τουρισμού ενώ ο επιχειρηματικός τουριστικός κόσμος της Ελλάδας πραγματοποίησε πληθώρα επιχειρηματικών επαφών.

Φραγκάκης: Μπήκαν οι βάσεις βάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού μας και τα επόμενα χρόνια- Αισιοδοξία για το 2024

Δίνοντας το στίγμα των πεπραγμένων του ΕΟΤ στην ΙΤΒ 2024 ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Φραγκάκης, τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η έκθεση ΙΤΒ 2024 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη για την χώρα μας. Μάλιστα σημειώνει ότι επιβεβαιώθηκε η υψηλή ζήτηση που έχει η Ελλάδα και εφέτος από τις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και η πολύ ικανοποιητική ροή κρατήσεων για το επόμενο διάστημα στους δημοφιλείς προορισμούς μας.

Μάλιστα για το 2024 εκφράζει την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς λέγοντας τα εξης: “Είμαι αισιόδοξος για το 2024 και θεωρώ ότι με την καλή δουλειά που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους στον τουριστικό κλάδο έχουμε βάλει στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού μας και τα επόμενα χρόνια”. Στο μεταξύ εκφράζει την πίστη ότι θα υπάρξει και χρονική επέκταση της σεζόν αναφέροντας τα εξής: “Στις συναντήσεις μας με τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators είχαμε επιπλέον την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η σεζόν ξεκινάει νωρίς ενώ όλα δείχνουν ότι θα πετύχουμε την επιμηκυνση της και το φθινόπωρο”, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ. Μάλιστα εστιάζει στις δυο σημαντικές συμφωνίες που υπεγράφησαν με την Emirates και με το Innovation Hub της Mastercard που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στην βιομηχανία του τουρισμού, εξηγεί ο κ. Φραγκάκης.

Γ.Χατζής: Οι προκρατήσεις είναι αυξημένες κατά 10% σε σχέση με πέρυσι

Ακτινογραφώντας τις εκτιμήσεις των φορέων του κλάδου για τη νέα τουριστική σαιζόν να τονιστεί ότι ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γιάννης Χατζής που έδωσε το ” παρών” στην ΙΤΒ, υπογράμμισε άλλων ότι η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διεθνή τουριστική αγορά. Οι αυξήσεις στις προ-κρατήσεις σε κάποιες περιοχές πλησιάζουν ακόμα και το 10%. Παρότι περισσότερες προ-κρατήσεις σημαίνει στις καλές σεζόν λιγότερα έσοδα, είμαστε χαρούμενοι που οι επισκέπτες ψηφίζουν τόσο δυναμικά Ελλάδα, ανάφερε σε δηλώσεις του.

Κ. Σβύνου: Το Νότιο Αιγαίο θα πρωταγωνιστήσει και το 2024 – Κρήτη, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα ξεχωρίζουν

Αναφορικά με τους ελληνικούς προορισμούς που θα πρωταγωνιστήσουν το 2024 η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και προβλέψεων και Έπαρχος Κω- Νισύρου σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η χώρα μας εξακολουθεί να σημειώνει μεγάλη ζήτηση στο χώρο του τουρισμού, με το Νότιο Αιγαίο να πρωταγωνιστεί. Όλα δείχνουν ότι σε επίπεδο αφίξεων θα έχουμε μια θετική χρονιά και γιατί όχι ένα νέο ρεκόρ. Μεταξύ των Ελληνικών προορισμών ξεχωρίζουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα, όπως λέει. Ειδικά στο νησί της Κω, οι παραδοσιακές αγορές Αγγλίας και Γερμανίας κινούνται με διψήφια αύξηση στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, ενώ η αγορά της Ολλανδίας εμφανίζει μια μικρή στασιμοτητα ως προς τον ρυθμό κρατήσεων (με αυξημένο επίπεδο προκρατήσεων όμως). Μάλιστα οι πρώτες πτήσεις για το νησί του Ιπποκράτη θα προσγειωθούν στις 24 Μαρτίου από Κολωνία και Ντίσελντορφ με τη Eurowings, και ακολουθούν στις 31/3 πτήσεις από Gatwick, για να ξεκινήσει σιγα σιγά η τουριστική περίοδος.

Κρήτη: Ολοταχώς για νέο ρεκόρ το 2024, αλλά υπάρχει και προβληματισμός με τον διεθνή οργανωτή ταξιδίων FΤΙ.

Προς επίρρωση των παραπάνω και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης που με τη σειρά του έδωσε το παρών στην διεθνή τουριστική έκθεση σημείωσε ότι πράγματι η Κρήτη, η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού θα κινηθεί και το 24 πολύ δυναμικά με τα πρώτα μηνύματα να κάνουν λόγο και για νέο ρεκόρ αφίξεων στο νησί. Αλλωστε οπως λέει οι προκρατήσεις κινούνται ανοδικά και σε σχέση με το 2023. Ωστόσο διάχυτος είναι ο προβληματισμός των επαγγελματιών του κλάδου για το τι μέλλει γενέσθαι με την τύχη του διεθνή οργανωτή ταξιδίων FTI, τα οικονομικά προβλήματα του οποίου προβληματίζουν τους κρητικούς επιχειρηματίες, όπως λέει ο κ. Χαλκιαδάκης. Ο εν λόγω τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας φέρνει χιλιάδες τουρίστες και στην Κρήτη, ενώ συνεργάζεται με πάρα πολλά ξενοδοχεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τις οφειλές τους σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση του Νίκου Χαλκιαδάκη είναι ότι τελικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις ροές των Γερμανών στην Κρήτη.

Οι προκλήσεις του 2024 περνάνε από το πορτοφόλι των Ευρωπαίων

Παραμένοντας στις προκλήσεις της νέας χρονιάς ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος ( Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar Resorts που είναι μέλος του ΞΕΕ και διδάσκων καθηγητής στο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πειραιώς – Τμήμα Βιωσιμότητας) μεταφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον προβληματισμό του για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς , που αυτός έγκειται στην οικονομική στενότητα των ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Εστιάζοντας στην σημαντικότερη αγορά για την Ελλάδα, την γερμανική ο κ. Αγγελόπουλος υπογραμμίζει ότι σε αυτήν παρατηρείται μια υποχώρηση στη ζήτηση για Ελλάδα και εξηγεί ότι για να επανέλθει αυτή θα απαιτηθούν προσφορές εκ νέου από πλευράς των ξενοδόχων. Μάλιστα υπενθυμίζει ότι πέρυσι χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού τα πεντάστερα ξενοδοχεία έριξαν τις τιμές του για να πετύχουν υψηλή πληρότητα. Την ίδια στιγμή ο προβληματισμός του κυρίου Αγγελόπουλου περιλαμβάνει και την αγωνία του, για την εξέλιξη 4 μεγάλων Tour Operator’s , που όπως λέει είναι προς αναζήτηση αγοραστών τους. Πάντως για τον κ. Αγγελόπουλο το αισιόδοξο σενάριο για το 2024 θα είναι η επίτευξη των περυσινών τουριστικών μεγεθών. “Το μοντέλο τουρισμού αλλάζει σταδιακά προς στην κατεύθυνση ότι ο κόσμος θα ζητάει πιο μικρά καταλύματα πιο παρθένους προορισμούς και κυρίως θα ζητάει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην κατανάλωσή του”, υπογραμμίζει ο κ. Αγγελόπουλος αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού.

Ηπειρωτικοί προορισμοί-Το αεροδρόμιο του Βόλου πρέπει να μπει στο χάρτη των αεροπορικών εταιρειών της ευρώπης.

Ο αέρας αισιοδοξίας που υπάρχει το 2024 για τους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας φαίνεται πως δεν αγγίζει όλους τους ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Καρπενησίου Σοφία Φλέγγα να σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα οι ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της προβολής, υπάρχουν πολλά περιθώρια στην προβολή αυτών. Με την κυρία Φλέγγα να είναι παρούσα στο Βερολίνο σημειώνει ότι ο στοχος της παρουσίας τους ήταν να μπει το αεροδρόμιο του βόλου στο χάρτη των αεροπορικών εταιρειών της ευρώπης. Πάντως πολύ ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την Εύβοια, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Αιδηψού, Θοδωρής Ρουμελιώτης. Από το Πάσχα και μετά η πληρότητα στα καταλύματα θα πιάσει κόκκινο, καθώς υπάρχουν από τώρα κλεισμένα συμβόλαια από τις χώρες των Βαλκανίων και ειδικά από Σερβία και Ρουμανία, ενώ τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, το Evia pass κλπ θα δώσουν ώθηση στον εγχώριο τουρισμό.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία όχι μόνο ζεσταίνει τις μηχανές της για το 2024, αλλά πατάει γκάζι προκειμένου η χώρα να υποδεχτεί τις μεγάλες τουριστικές ροές από τις διεθνείς αγορές. Οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες εκκινούν στα νησιά από τις αρχές Απριλίου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη το Costa Navarino έχει ανοίξει τις πύλες του και υποδέχεται διεθνείς επισκέπτες την πληρότητα να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.
Read More »
Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2024 Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό το 2024 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία


Περίπου δύο εβδομάδες απομένουν για την πληρωμή των συντάξεων Απριλίου, κάτι που είναι πιθανό να γίνει νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί από τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός, την Τρίτη 26 Μαρτίου καταβάλλονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών).

Αντίστοιχα, την Πέμπτη 28 Μαρτίου πληρώνονται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του Δημοσίου, όπως επίσης και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

Ωστόσο, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου αλλά και του κλεισίματος των τραπεζών για 4 ημέρες λόγω του Καθολικού Πάσχα, είναι πιθανόν οι πληρωμές των συντάξεων να γίνουν νωρίτερα από τις παραπάνω ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται οι πληρωμές να ξεκινήσουν από την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

Όπως και να έχει, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει αυτήν την εβδομάδα, κατά την οποία θα ανακοινωθούν και επίσημα οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.
Γιατί κλείνουν οι τράπεζες για 4 ημέρες

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι τράπεζες της Ελλάδας θα είναι κλειστές για τέσσερις ημέρες μέσα στον Μάρτιο.

Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να κάνετε κάποια συναλλαγή τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς το σύστημα θα «παραλύσει».

Οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές από την Παρασκευή 29 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 1 Απριλίου.

Τονίζεται ότι οι μεταφορές για την ίδιες τράπεζες θα εκτελούνται κανονικά αλλά η ημερομηνία αξίας τους θα είναι από την Τρίτη 2 Απριλίου.

Μάλιστα αυτές τις τέσσερις μέρες κλειστό θα παραμείνει και το το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Όσον αφορά την εκτέλεση των μισθοδοσιών, πάλι, θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τρίτη 2 Απριλίου.

Πότε είναι το καθολικό Πάσχα 2024

Το Καθολικό Πάσχα γιορτάζεται την ίδια ημερομηνία με το Προτεσταντικό Πάσχα. Το 2024 το Καθολικό Πάσχα πέφτει την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η ημερομηνία αυτή καθορίζεται από την Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία. Η ισημερία πέφτει στις 20 Μαρτίου 2024, επομένως η πρώτη πανσέληνος που ακολουθεί είναι στις 29 Μαρτίου.
Read More »
Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία Γιατί κλείνουν για 4 ημέρες οι τράπεζες – Τι θα γίνει με τις συντάξεις Απριλίου και τη μισθοδοσία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ


Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης «Ο Λεπενιώτης» σας προσκαλεί στον καθιερωμένο Ανοιξιάτικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2024 στην Κάτω Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ.

Φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ίδρυσαν το 1972 το σύλλογο Σαρακατσαναίων φοιτητών. Όντας ο μόνος εν ενεργεία φοιτητικός σύλλογος Σαρακατσαναίων σε όλη την Ελλάδα, ο σύλλογος μας μέσα από πληθώρα δράσεων φιλοδοξεί να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της σαρακατσάνικης παράδοσης.

Καλώς να ανταμωθούμε!

Τηλ κρατήσεων: 697 4613687
Read More »
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Διανομή τροφίμων για το μήνα Μάρτιο

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Διανομή τροφίμων για το μήνα Μάρτιο


Ημέρα και ώρα διανομής: Τετάρτη 20/03 από 10:00 π.μ έως 14:00 μ.μ.

Το πακέτο περιέχει:
Ψάρια ( διπλή ποσότητα για όλα τα μέλη του νοικοκυριού ),
Ζυμαρικά ( δυο συσκευασίες ),
Αλεύρι ( κιλό ),
Κατεψυγμένα γλυκίσματα ,
Φρυγανιές ( 3+1 ),
Φακές ( δυο συσκευασίες ),
Αναψυκτικά ( τετράδα ),
Δημητριακά – κρουασάν – σοκολατάκια ( γλυκίσματα ),
Απορρυπαντικό πιάτων και
Είδη υγιεινής ( αποσμητικό,κρέμα χεριών-σώματος ,οδοντόκρεμες κ.ά)

Οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά θα πάρουν επιπλέον: 
Διπλή ποσότητα προϊόντων ( υγρό πιάτων ένα τεμάχιο ) για τις οικογένειες με παιδιά.


Με εκτίμηση,
Έρρικα Ντούμα
Φωτεινή Παππά
Read More »
Διανομή τροφίμων για το μήνα Μάρτιο Διανομή τροφίμων για το μήνα Μάρτιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

«Απλώνω Ευτυχία» Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
«Απλώνω Ευτυχία» Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Το “Απλώνω Ευτυχία” είναι μία δράση με σκοπό την προαγωγή του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Ξεκίνησε μέσα από την τάξη και επεκτάθηκε έξω από αυτήν. Από συζητήσεις για το τι σημαίνει ευτυχία και πως εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Απλώνεται τελικά η ευτυχία; Τα παιδιά μας διέδωσαν, άπλωσαν και μοίρασαν το σπουδαίο μήνυμα της ευτυχίας σε γονείς, εκπαιδευτικούς και σε άλλα παιδιά.

Η δράση μας άρχισε πριν από τα Χριστούγεννα και τα παιδιά μας μέσα από εθελοντικές δραστηριότητες στο σπίτι και στη γειτονιά, για τις οποίες έπαιρναν ένα χρηματικό ποσό, το διέθεσαν, ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό, για τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια « Φλόγα». Συμπαραστάτες σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν οι γονείς των παιδιών, η κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η βραβευμένη αυτή δράση, την οποία εμπνεύστηκε και υλοποίησε η εκπαιδευτικός Γεωργία Σολωμού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σχολεία της Κύπρου (πάνω από 100, συγκεντρώνοντας πάνω από 100.000 ευρώ στηρίζοντας αντίστοιχο σύλλογο).

Στη χώρα μας η δράση αυτή υιοθετήθηκε από τον εκπαιδευτικό Μάριο Μάζαρη και απλώθηκε σαν ποτάμι σε περισσότερα από 800 σχολεία και μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 35.000 ευρώ. Το ποσό που θα μαζευτεί από το σχολείο μας θα κατατεθεί στον σύλλογο « Φλόγα». Η δράση συνεχίζεται σε πολλά σχολεία μέχρι να απλωθεί και η τελευταία μπλούζα ευτυχίας… Δυναμώνουμε τη φλόγα της καρδιάς μας για τα παιδιά με καρκίνο…

Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ίδιους…

Ευχαριστούμε πολύ αγαπημένα μας παιδιά για την όμορφη μέρα…

Η Ευτυχία έγινε τραγούδι… έγινε παιχνίδι… έγινε ζωγραφιά…

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στον αγαπημένο μου συνάδελφο Απόστολο Ντάλλη που υλοποιούμε παρέα τη δράση…

Ευχαριστώ πολύ την πολύτιμη Ηρώ Στεφάνου… τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Αναγνωστόπουλο Ευάγγελο που είναι πάντα στο πλευρό μας… τους αγαπημένους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας… τις κυρίες Αυγούστα και Αθηνά για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία… Ιδιαίτερα ευχαριστώ στους γονείς που ήταν από την πρώτη στιγμή συμπαραστάτες μας…

Επίσης ευχαριστώ πολύ που τη σημερινή εκδήλωσή μας τίμησε ο εκπρόσωπος της ΦΛΟΓΑ Ηγουμενίτσας κ. Νικολάου Γεώργιος… καθώς και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας κ. Σπυριδώνου Μαρία…

Επίσης ευχαριστούμε τον δάσκαλο νοηματικής Παναγιώτη και τη σχολή νοηματικής στα Γιάννενα “Τούνελ της Σιωπής”

Αμαλία Κωσταρη, δασκάλα 3ο δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Read More »
«Απλώνω Ευτυχία» Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας «Απλώνω Ευτυχία» Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Από την Κτηματική η διαχείριση σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι

Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024
Από την Κτηματική η διαχείριση σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι


Τελικά η χαρά της παραχώρησης τμημάτων της χερσαίας ζώνης στον Δήμο Ηγουμενίτσας δεν κράτησε για πολύ.

Γιατί ναι μεν τμήματα παραχωρήθηκαν αλλά τις πολυσύχναστες παραλίες, όπως αυτές στο Δρέπανο, το Μακρυγιάλι και την Πλαταριά που σύμφωνα με την σύμβαση θα περιέρχονταν στην διαχείριση του Δήμου, τελικά θα συνεχίσει να τις διαχειρίζεται η Κτηματική Υπηρεσία.

Κι αυτό γιατί ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για την αξιοποίηση στις παραθαλάσσιες περιοχές υπερισχύει της σύμβασης παραχώρησης!

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος έχει υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών για το αν η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης υπερισχύει του νόμου για τις παραλίες και αν τελικά οι παραλίες Δρέπανο Μακρυγιάλι και Πλαταριά θα τις διαχειρίζεται ο Δήμος ή η Κτηματική Υπηρεσία… Γραπτή απάντηση δεν πήρε ακόμα, αλλά, όπως είπε ο κ. Νταής φαίνεται πως τελικά η διαχείριση περνάει στην Κτηματική.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι παραλίες αυτές θα μισθώνονται από την Κτηματική Υπηρεσία, κατά τη βούληση της. Η γνώμη του Δήμου δεν έχει κανέναν ουσιαστικό χαρακτήρα καθώς «Η κτηματική υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε περαιτέρω παραχωρήσεις τμημάτων αιγιαλού και παραλίας». Δηλαδή, ακόμα και στην περίπτωση της παραλίας Μακρυγιάλι που ο Δήμος εισηγήθηκε στην Κτηματική την εξαίρεσή της από τις παραχωρήσεις για λόγους προστασίας της από τα φαινόμενα διάβρωσης, η Κτηματική μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά!

Κι έτσι η… πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας για να περιέλθουν οι παραλίες αυτές στην τοπική αυτοδιοίκηση, παρά τους… πρόσφατους πανηγυρισμούς, παραμένει ακριβώς αυτό, μετά από 23 χρόνια: Διεκδίκηση!

Τι μένει στο Δήμο; Το 60% του τιμήματος, με το οποίο θα πρέπει να ανταπεξέλθει στον καθημερινό καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, την έγκαιρη πρόσληψη ναυαγοσωστών, πριν από την 31η Μαρτίου εκάστου έτους, τη διάθεση του κατάλληλου εξοπλισμού, την τοποθέτηση κατάλληλων παρατηρητηρίων ναυαγοσωστών και γενικώς τη λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των λουομένων, των εργαζομένων, την εγκατάσταση των ειδικών πλατφορμών πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία (sea tracks), την άσκηση ελέγχων τήρησης των όρων παραχώρησης κ.λπ. Μάλιστα προβλέπεται και… πρόστιμο για τους Δήμους με μείωση κατά περίπτωση 5% του ποσοστού του, αν δεν μπορέσει να ανταπεξέλθει εγκαίρως στα παραπάνω!

Τα ποσά που απαιτούνται προκαλούν έντονο προβληματισμό στους Δήμους, καθώς είναι πολλαπλάσια των προσδοκώμενων εσόδων…

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Από την Κτηματική η διαχείριση σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι Από την Κτηματική η διαχείριση σε Δρέπανο και Μακρυγιάλι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 19, 2024 Rating: 5

Σελίδες