Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τετάρτη

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την ΤετάρτηΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Καλείστε σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 29 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018, τις σχετικές Εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ (μεικτή συνεδρίαση - δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα:

ΘΕΜΑ
Έγκριση ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 01/01/2020 έως 31/12/2020 του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητές: α) Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.
β) Ανθίππη Λουκά – Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομ. Υπηρ.
γ) Εκπρόσωπος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Καλείστε σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 29 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018, τις σχετικές Εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ (μεικτή συνεδρίαση - δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Επί αιτήσεως μισθωτή του καταστήματος «ΣΟΧΟ» στο Δρέπανο.
-Εισηγήτρια: Τζέλλου Χριστίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 49/2021 απόφασή της για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 4.772,95τ.μ. στην Κοινότητα Συβότων, με σκοπό την δημιουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 50/2021 απόφασή της για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 37.176,34τ.μ. στην Κοινότητα Μαζαρακιάς, με σκοπό την συλλογή ελαιοκάρπου των ελαιόδεντρων που φύονται εντός του ως άνω περιγραφόμενου αγροτεμαχίου.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 48/2021 απόφασή της για την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης εμβαδού 6.800,70τ.μ. στην Κοινότητα Πλαταριάς, με σκοπό την δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 54/2021 απόφασή της σχετικά με την ανάκληση των με αριθ. 12/2021 και 46/2021 αποφάσεών της και λήψη νέας, για την εκμίσθωση της δημοτικής έκτασης εμβαδού 1.021,77τ.μ. από τμήμα του με αριθμό 925 τεμαχίου διανομής Πέρδικας έτους 1956 της Κοινότητας Πέρδικας, με σκοπό την δημιουργία πρόχειρων σταβλικών εγκαταστάσεων.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση ανταλλαγής οικοπέδου στο ΟΤ 16β της εγκεκριμένης Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης του εγκεκριμένου σχεδίου οικισμού Γραικοχωρίου της 2ης Πολεοδομικής Ενότητας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Εισηγητής: Δονάτος Μαρτίνης - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τετάρτη Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Προσφορές από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
Προσφορές από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΗπείρουΣτο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συγκέντρωσαν εθελοντικά διάφορα είδη, τα οποία προσφέρθηκαν σε Ιδρύματα και φορείς

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και υλοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση φορέων και Ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα και φορείς και συγκεκριμένα:
από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος»,
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών / Μ.Ε.Α.»,
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου,
από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Η υποστήριξη του έργου των φορέων που φροντίζουν καθημερινά παιδιά και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη ώστε να γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές μέλλον στους συνανθρώπους μας.

Εκτός από το συμβολικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας αυτής , αναδεικνύεται και η κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, που συμβάλλει στην ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των παραπάνω φορέων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος.
Read More »
Προσφορές από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου Προσφορές από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Μήνυμα Πιτούλη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
Μήνυμα Πιτούλη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά


Εύχομαι σε όλες και όλους καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και αγάπη .
Με την ελπίδα ότι το 2022 θα περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο , οι επιπτώσεις της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα της προσωπικής , οικογενειακής κοινωνικής και οικονομικής ζωής μας , εύχομαι ολόψυχα τη νέα χρονιά να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για μια καλύτερη κοινωνία και μια για μια πιο σύγχρονη Ελλάδα . Να κτίσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας .
Με εμπιστοσύνη στην επιστημονική Κοινότητα , χωρίς εφησυχασμό , με τη βοήθεια της συγκροτημένης Πολιτείας και την ευθύνη της καθεμιάς και του καθενός μας προσωπικά , μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια να πάμε ακόμη πιο μπροστά. .
Η θεία γέννηση ας φωτίσει τον συνεχή , δύσκολο αλλά και ελπιδοφόρο δρόμο που πρέπει να προχωρήσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας .
Ας προσέξουμε όλοι μας ιδιαίτερα αυτές τις ήμερες και ας τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον Κορωνοιό και ας προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς , ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά .
Read More »
Μήνυμα Πιτούλη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά Μήνυμα Πιτούλη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

"Η Εγνατία των Λιμένων": Εκδήλωση για τον αναπτυξιακό - γεωστρατηγικό ρόλο των λιμανιών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
"Η Εγνατία των Λιμένων": Εκδήλωση για τον αναπτυξιακό - γεωστρατηγικό ρόλο των λιμανιών


«Η Εγνατία των Λιμένων: Ηγουμενίτσα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος» είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιανουαρίου 2022, στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔεε) και της Κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με χορηγό επικοινωνίας τη "Ναυτεμπορική".

Αναλυτικότερα, η κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔεε) και της Κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Κοινοβουλευτικής θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη(12-14 Ιανουαρίου 2022), με πρωτοβουλία του προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββα Αναστασιάδη.
Το θέμα της συνεδρίασης θα αφορά τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το 2022.

Στόχος της ημερίδας, όπως επισημαίνει στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, είναι η ανάδειξη του σημαντικού αναπτυξιακού και γεωστρατηγικού ρόλου των λιμανιών της Βορείου Ελλάδος.

Στους ομιλητές της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Αποθήκης Δ’ του ΟΛΘ, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο πρόεδρος της ΠαΔεε, Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, Λεωνίδας Ραπτάκης.
Read More »
"Η Εγνατία των Λιμένων": Εκδήλωση για τον αναπτυξιακό - γεωστρατηγικό ρόλο των λιμανιών "Η Εγνατία των Λιμένων": Εκδήλωση για τον αναπτυξιακό - γεωστρατηγικό ρόλο των λιμανιών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Βιβλίο – μελέτη για την συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
Βιβλίο – μελέτη για την συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821


Η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης αποτέλεσε ευκαιρία για έκδοση σχετικών ιστορικών μελετών, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του ιστορικού γεγονότος. Στο πλαίσιο αυτό κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις «Βεργίνα» το βιβλίο του Νίκου Χαρ. Ασημακόπουλου, «Η συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821». Πρόκειται για μελέτη 575 σελίδων, στην οποία αξιοποιούνται πρωτογενείς αρχειακές πηγές και η σχετική δευτερεύουσα βιβλιογραφία, προκειμένου να καταγραφούν οι αγώνες των Σουλιωτών της περιόδου 1820-1829. Εξιστορούνται δεκάδες μάχες στις οποίες έλαβαν μέρος και πρωταγωνίστησαν Σουλιώτες αγωνιστές, ενώ η μελέτη διανθίζεται με παρατιθέμενες επιστολές της εποχής και πίνακες σχετικούς με την Επανάσταση του 1821.

Αρχική θέση του συγγραφέα είναι ότι, χωρίς τους αγώνες και τις θυσίες των Σουλιωτών, ήταν πολύ πιθανό η Ελληνική Επανάσταση να αποτύγχανε εν τη γενέσει της ή τουλάχιστον στη διάρκεια των πρώτων ετών. Οι μάχες που έδωσαν οι Σουλιώτες πριν από την έναρξη και στα πρώτα στάδια της Επανάστασης, στη διάρκεια των συγκρούσεων του Αλή Πασά με τα σουλτανικά στρατεύματα, είχαν ως αποτέλεσμα αφενός την αποδυνάμωση των τελευταίων και αφετέρου την εδραίωση των Ελλήνων επαναστατών στην Πελοπόννησο.


Οι Σουλιώτες φαίνεται ότι αντιλήφθηκαν τη σημασία που είχαν οι επιχειρήσεις τους για τους υπόλοιπους Έλληνες και από νωρίς ενέτασσαν τις ενέργειές τους στο ευρύτερο επαναστατικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, ο Ν. Ασημακόπουλος παραθέτει την επιστολή που απέστειλαν στον Χουρσίτ Πασά (Μάιος 1822), απορρίπτοντας την πρότασή του για ειρήνη πριν ο τελευταίος εκστρατεύσει κατά της Πελοποννήσου. Οι Σουλιώτες, λοιπόν, αντιλαμβανόμενοι ότι η σύναψη ειρήνης θα απέβαινε εις βάρος της Επανάστασης, απαντούσαν: «…δίκαιον είναι να δώσετε και εις αυτούς [τους υπόλοιπους επαναστάτες] εκ μέρους του κραταιοτάτου Σουλτάνου την συγχώρησιν, ειρήνην και αμνηστείαν, χωρίς να κινηθήτε κατ’ αυτών με στρατεύματα· και όταν εκείνοι πρώτοι δεχθώσιν αυτά, τότε και ημείς τα δεχόμεθα ως δεύτεροι, επειδή πρώτοι εκείνοι εστάθησαν». Πρόκειται για απάντηση που περικλείει ολόκληρη την ουσία του μακρυγιαννικού «εμείς» και φανερώνει τη θεώρηση των επαναστατών για τον τρόπο που έπρεπε να αγωνιστούν. Η στάση τους αυτή, μάλιστα, ανάγκασε τον Χουρσίτ Πασά να εκστρατεύσει εναντίον του Σουλίου με στρατό 15.000 ανδρών. Σημειώνουμε ότι στις (νικηφόρες για τους Έλληνες) μάχες που ακολούθησαν, συμμετείχαν και Σουλιώτισσες, τρέποντας σε φυγή τους Τουρκαλβανούς πολεμιστές με τη χρήση λοστών, ξύλων και πετρών.

Στη μελέτη αναδεικνύονται εξέχουσες μορφές των Σουλιωτών, όπως ο Μάρκος Μπότσαρης και η ηρωική στάση που επέδειξε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου το 1822: «Ο Μαυροκορδάτος και ο Μάρκος Μπότσαρης ανακοίνωσαν ενώπιον όλων των προκρίτων του Μεσολογγίου ότι αποφάσισαν να πεθάνουν εκεί, υπερασπιζόμενοι την πόλη και όχι να την εγκαταλείψουν». Στην επόμενη φάση πολιορκίας της «ιερής πόλης» (1825-1826) αφιερώνεται μεγάλο μέρος της μελέτης, καθώς στην υπεράσπισή της (αλλά και στην Έξοδο) ήταν σημαντική η συμβολή των Σουλιωτών αγωνιστών (όπως του Νότη Μπότσαρη, του Λάμπρου Βέικου και του Κίτσου Τζαβέλλα). Η μορφή του Κίτσου Τζαβέλλα αναδεικνύεται και σε σχέση με τη μάχη της Κλείσοβας (1825), που εμπίπτει στις επιχειρήσεις πολιορκίας του Μεσολογγίου: «Ο ερχομός στην Κλείσοβα του μεγάλου Σουλιώτη στρατηγού με τους λίγους άνδρες του, γέμισε με απερίγραπτο ενθουσιασμό και θάρρος τους άνδρες της φρουράς και εξύψωσε το ηθικό τους».

Στη μελέτη του Ν. Ασημακόπουλου, πέραν της γενναιότητας και των πολεμικών αρετών, παρουσιάζονται και ανθρώπινες πτυχές των Σουλιωτών. Αναφέρεται, για παράδειγμα, η προσπάθεια του αγωνιστή και δάσκαλου Χριστόφορου Περραιβού να διασφαλίσει τη σύμπνοια μεταξύ τους, οργανώνοντας βάσει κανονισμών την εσωτερική διοίκηση της περιοχής, με στόχο να αποφευχθούν οι έριδες που μπορούσαν να στερήσουν αγωνιστές από τις τάξεις τους. Αναφέρουμε, ακόμα, την καταγραφή της επιείκειας που επέδειξαν έναντι Τσάμηδων του Μαργαριτίου της Ηπείρου, όταν τον Ιούλιο του 1821 οι τελευταίοι λεηλάτησαν χωριά της περιοχής. Η περικύκλωση των Τσάμηδων από ομάδα Σουλιωτών ανάγκασε τους αρχηγούς τους να παραδοθούν και να ζητήσουν τη δική τους τιμωρία προκειμένου να μην δεχτούν το μένος των Σουλιωτών οι υπό τις διαταγές τους πολεμιστές. Επιδεικνύοντας γενναιοψυχία, οι Σουλιώτες κράτησαν τα όπλα των Τσάμηδων και τους άφησαν όλους ελεύθερους.

Μέσω της μελέτης της εμπλοκής των Σουλιωτών (απλών αγωνιστών αλλά και επιφανών προσωπικοτήτων) στην Επανάσταση, ο Ν. Ασημακόπουλος σκιαγραφεί με γραμμική εξιστόρηση όλη την πορεία του αγώνα των Ελλήνων. Διακρίνονται οι μεγάλες στιγμές του κινήματος, αλλά και οι δυσχέρειες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι επαναστάτες, εξαιτίας εξωγενών αλλά και εσωτερικών παραγόντων. Πρόκειται, συνεπώς, για ένα έργο που, παρότι καταπιάνεται με μια συγκεκριμένη και ιδιαίτερη πτυχή της Ελληνικής Επανάστασης, μπορεί να κατατοπίσει τον ενδιαφερόμενο ερευνητή για το ιστορικό γεγονός καθ’ εαυτό. Παράλληλα, όμως, καλύπτει και τον ειδικό στόχο του ερευνητικού εγχειρήματος: Την ανάδειξη και απόδοση τιμής στη συμβολή των Σουλιωτών για την επίτευξη της εθνικής ελευθερίας. Όπως γράφει στην κατακλείδα του προλόγου του ο συγγραφέας, «το τίμημα σε αίμα, που πλήρωσαν οι Σουλιώτες για την ελευθερία της Ελλάδας, ήταν τεράστιο. Στο τέλος της Επανάστασης, οι μάχιμοι που είχαν απομείνει ζωντανοί δεν ξεπερνούσαν τους διακόσιους. Ας σκύβουν ευλαβικά οι επερχόμενες γενιές και ας αποτίουν τον πρέποντα φόρο τιμής στη μνήμη τους».
Read More »
Βιβλίο – μελέτη για την συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821 Βιβλίο – μελέτη για την συμβολή των Σουλιωτών στην Επανάσταση του 1821 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Επισκέψεις μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
Επισκέψεις μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας


Στις 14 - 17 - 21 Δεκεμβρίου, 120 μαθητές από το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας και μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ που αφορά τις περιοχές ευθύνης του Φορέα και έγινε παρατήρηση ορνιθοπανίδας.Read More »
Επισκέψεις μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Επισκέψεις μαθητών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Εκδήλωση για τα Χριστούγεννα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
Εκδήλωση για τα Χριστούγεννα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς


Με πολλά παιδικά γέλια και χειροκροτήματα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς παρουσίασε στα παιδάκια του σχολείου μια δική του εκδοχή-διασκευή απο το βιβλίο της Γιώτας Αλεξάνδρου “Άγιος Βασίλης με αμνησία;;;” από τη σειρά “Ο Αστέρης παθαίνει βλάβη και άλλες Χριστουγεννιάτικες ανακατωσούρες – το θέατρο πάει σχολείο!!”.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν από τον Σύλλογο Χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα παιδιά!

Σας ενημερώνουμε επίσης, με μεγάλη χαρά, πως τα ημερολόγια του Συλλόγου με τις ζωγραφιές των παιδιών, είναι από σήμερα διαθέσιμα και ήδη έγιναν ανάρπαστα

Όποιος επιθυμεί μπορεί να τα προμηθευτεί από το κατάστημα του Βασίλη Λώλου ΔΙΑΥΛΟΣ PC Center στην τιμή των 6€.

Σας ευχόμαστε απο καρδιάς καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!!!

Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε χαρά και αισιοδοξία!!!

Υ.γ στην εκδήλωση τηρήθηκαν απο τα μέλη του Συλλόγου όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά Covid-19. Πλήρως εμβολιασμένοι όλοι και με rapid test 24ώρου.
Read More »
Εκδήλωση για τα Χριστούγεννα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς Εκδήλωση για τα Χριστούγεννα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Ψωνίζουμε στα καταστήματα της Παραμυθιάς και κερδίζουμε διήμερο στο Μέτσοβο και δωροεπιταγές

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
Ψωνίζουμε στα καταστήματα της Παραμυθιάς και κερδίζουμε διήμερο στο Μέτσοβο και δωροεπιταγές


Με διαγωνισμό και δώρα, ένα διήμερο στο Μέτσοβο και δωροεπιταγές από καταστήματα της Παραμυθιάς, προσπαθεί να τονώσει την αγορά της πόλης, ο Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς.

Ψωνίζουμε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 20 ευρώ, ψωνίζουμε από τα κρεοπωλεία της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 40 ευρώ, ψωνίζουμε από τα σούπερ μάρκετ της πόλης μας με ελάχιστη απόδειξη 70 ευρώ.


Με την απόδειξη που παραλαμβάνουμε από το κατάστημα γράφουμε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στο πίσω μέρος και το ρίχνουμε στο κουτί που θα βρίσκεται στο πρακτορείο τύπου Κωτσης Νικόλαος στον πεζόδρομο δίπλα από την εθνική τράπεζα.

Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου ενώπιον του Δ.Σ σε ζωντανή μετάδοση στις 31-12 το μεσημέρι.

Τα δώρα
Διήμερο στο Μέτσοβο – Προσφορά απο Zeri Travel
Δωροεπιταγή σούπερ μάρκες Ξένος – 50€
Δωροεπιταγή σούπερ μάρκες Ξένος – 50€
Δωροεπιταγή σούπερ μάρκες Ξένος – 50€
Δωροεπιταγή σούπερ μάρκες Ράμμος – 50€
Δωροεπιταγή σούπερ μάρκες Μασούτης – 50€
Δωροεπιταγή Κρεοπωλείο Τσίλης – 50€
Δωροεπιταγή Κρεοπωλείο Βλαχος / Μάστορας – 50€
Δωροεπιταγή Κρεοπωλείο Ντίνου – 30€
Δωροεπιταγή Κρεοπωλείο Κώτσης 20€
Read More »
Ψωνίζουμε στα καταστήματα της Παραμυθιάς και κερδίζουμε διήμερο στο Μέτσοβο και δωροεπιταγές Ψωνίζουμε στα καταστήματα της Παραμυθιάς και κερδίζουμε διήμερο στο Μέτσοβο και δωροεπιταγές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα


Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 17 λεπτά μετά τις τρεις τα ξημερώματα η οποία έγινε αισθητή στην πόλη των Ιωαννίνων, αρκετούς μάλιστα τους ξύπνησε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, κοντά στην περιοχή της Ζίτσας και το εστιακό βάθος ήταν 17 χιλιόμετρα.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε δεύτερος σεισμός μεγέθους 2,1 βαθμών και με επίκεντρο στην ίδια περιοχή.
Read More »
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα Σεισμός 4,1 Ρίχτερ τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 24, 2021 Rating: 5

Σελίδες