Διέρρευσε το πόρισμα της Αλβανική Εισαγγελίας - Ο Κ. Κατσίφας αυτοκτόνησε!!!

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Διέρρευσε το πόρισμα της Αλβανική Εισαγγελίας - Ο Κ. Κατσίφας αυτοκτόνησε!!!


Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε.. Οι σφαίρες που του αφαίρεσαν τη ζωή δεν προήλθαν από τις ειδικές δυνάμεις της Αλβανικής Αστυνομίας που τον κυνηγούσαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου του 2018!

Αυτό είναι το πόρισμα της εισαγγελικής αρχής, το οποίο διέρρευσε σε αλβανική εφημερίδα η οποία διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναπαράγεται από το σύνολο πλέον των Αλβανικών μέσων ενημέρωσης, η Εισαγγελία Ποινικών Υποθέσεων, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του όταν βρέθηκε περικυκλωμένος από τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η ιατροδικαστική έκθεση συγκλίνει με τα ευρήματα στον τόπο του συμβάντος και με αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης.

Κατά τους εμπειρογνώμονες ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πυροβόλησε δύο φορές τον εαυτό του!

Η πρώτη ήταν στη γνάθο και προκλήθηκε διαμπερές τραύμα και η δεύτερη στο στήθος, στο σημείο της καρδιάς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Εισαγγελία θα οδηγήσει την υπόθεση στο αρχείο καθώς, αφού πρόκειται για αυτοκτονία, δεν υφίσταται λόγος περαιτέρω ανακρίσεων και διερεύνησης.

Το πόρισμα αυτό, αν επιβεβαιωθεί και επίσημα, δημιουργεί πολλά και ποικίλα ερωτήματα. Το βασικότερο αφορά στην αργοπορία καθώς έχουν παρέλθει 15 μήνες από την τραγικό συμβάν στους Βουλιαράτες.

Το δεύτερο είναι πως για πρώτη φορά γίνεται λόγος για διαμπερές τραύμα στη γνάθο ενώ μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι δέχθηκε μία σφαίρα στο στήθος.

Φαίνεται ότι πρόκειται για μία ακόμη περίεργη πτυχή που αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Read More »
Διέρρευσε το πόρισμα της Αλβανική Εισαγγελίας - Ο Κ. Κατσίφας αυτοκτόνησε!!! Διέρρευσε το πόρισμα της Αλβανική Εισαγγελίας - Ο Κ. Κατσίφας αυτοκτόνησε!!! Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Πλακιωτάκης από την Ηγουμενίτσα: Ξεκινά η αξιοποίηση δέκα μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Πλακιωτάκης από την Ηγουμενίτσα: Ξεκινά η αξιοποίηση δέκα μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώραςΤην αξιοποίηση των δέκα μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας, τα οποία 100% ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, με όρους «διαφάνειας, σοβαρότητας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο», ξεκινάει μέσα στο 2020 η κυβέρνηση, τόνισε από την Ηγουμενίτσα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο υπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Κατά τη συνάντηση με τον αντιπερειφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, επισήμανε πως, «Το λιμάνι είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα, κόμματα και πολιτικές», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση, πως είναι αυτονόητη η άριστη σχέση των θεσμικών παραγόντων με τη Διοίκηση του λιμανιού και παρέθεσε την κυβερνητική πολιτική στην κατεύθυνση αξιοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμανιών στα οποία ανήκει και αυτό της Ηγουμενίτσας.


«Η κυβέρνηση στο θέμα της ανάπτυξης των λιμανιών, έχει μια συγκροτημένη συγκεκριμένη άποψη. Καταρχήν μέσα στο 2020, ξεκινάμε την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας τα οποία 100% ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, είναι ένα από αυτά και θα αξιοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε πως δεν γίνεται λόγος για «πώληση» και υπενθύμισε πως «κάποιοι καιροσκόπησαν πάνω στον λαϊκισμό του ξεπουλήματος».

Ο κ. Πλακιωτάκης συνέχισε: «Εδώ δεν μιλάμε για πώληση, άλλα για ενοίκιο, για 35-40 χρόνια σύμβαση παραχώρησης. Εμείς πρόσφατα με τροπολογία, πήγαμε την αρχική σύμβαση παραχώρησης από τα 40 στα 60. Η αρχική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Οργανισμού είχε γίνει το 2003 και εμείς το πήγαμε 2063, για να μπορεί ένας σοβαρός επενδυτής, μια σοβαρή εταιρεία να επενδύσει και να έχει χρονικό ορίζοντα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να προσεγγίσεις σοβαρούς επενδύτες και σοβαρές εταιρείες.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι, «Οποιαδήποτε υποδομή, η επένδυση γίνει στο λιμάνι, θα αποτελεί περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου». Για τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια, όπως υπογράμμισε, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της μελέτης αξιολόγησης βιωσιμότητας και μέσα στο 2020, με όρους διαφάνειας και μέσα στο Διεθνές και Κοινοτικό πλαίσιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε Διεθνείς διαγωνισμούς.


Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ πρόσθεσε ο υπουργός, βρίσκεται στη διαδικασία της πρόσληψης συμβούλων, που θα ασχοληθούν με τα τα νομικά, τα θεσμικά και τα οικονομικά ζητήματα, ώστε μέσα στο 2020 να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας, θα δημιουργηθούν πολλαπλάσιες θέσεις απασχόλησης». Για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο είναι εμπορικό και ακτοπλοϊκό, ανέφερε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο στους τομείς κρουαζιέρας, του θαλάσσιου τουρισμού, ως σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο στον διάδρομο Αδριατικής - Ιονίου και Ανατολικής Μεσογείου, καθώς η γεωστρατηγική και γεωπολιτική θέση του είναι άκρως ελκυστική. Μάλιστα, είπε πως υπάρχει υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για την Ηγουμενίτσα όσο και για τα άλλα περιφερειακά λιμάνια για τον επιπλέον λόγο των «ξεκάθαρων όρων του παιχνιδιού».


Ειδικότερα, τόνισε: «Υπάρχουν ξεκάθαροι όροι του παιχνιδιού. Ο χρονικός ορίζοντας αυξήθηκε και έχεις μια κυβέρνηση η οποία είναι ανοικτή σε όλα τα μοντέλα, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε την υποπαραχώρηση. Δηλαδή, είπε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας υποπαραχώρηση, δηλαδή όρους όπως ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να το προσδιορίζει. Εμείς λέμε, έως 5% και ο υποψήφιος επενδυτής, θα γνωρίζει τους όρους από την αρχή, 60 ημέρες πριν καταθέσει τη δεσμευτική του προσφορά... Θέτουμε όρους διαφάνειας και σοβαρότητας».

Για τη χερσαία ζώνη που διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο υπουργός δήλωσε, πως σε κάθε περίπτωση, επιθυμία είναι η άριστη συνεργασία, των θεσμικών φορέων με τη Διοίκηση του Οργανισμού και ότι οι διαδικασίες απόδοσης στο δήμο, θα γίνουν πριν τον Διεθνή διαγωνισμό, ώστε να είναι ξεκάθαρο τοπίο, «χωρίς γκρίζες ζώνες».

Read More »
Πλακιωτάκης από την Ηγουμενίτσα: Ξεκινά η αξιοποίηση δέκα μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας Πλακιωτάκης από την Ηγουμενίτσα: Ξεκινά η αξιοποίηση δέκα μεγάλων Περιφερειακών Λιμανιών της χώρας Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Μπαράζ συλλήψεων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Μπαράζ συλλήψεων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SHENGEN, καθώς και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό και παράλληλα είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος SHENGEN, καθώς και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Ακόμη, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 30, 49 και 56 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Παράλληλα, εις βάρος των ανωτέρω υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, ενώ για τον 30χρονο υπήρχε και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SHENGEN.
Τέλος, στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Μπαράζ συλλήψεων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Μπαράζ συλλήψεων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Ισραήλ: Ως ενιαίος τουριστικός προορισμός 4 εποχών προωθείται η Θεσπρωτία στην IMTM

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Ισραήλ: Ως ενιαίος τουριστικός προορισμός 4 εποχών προωθείται η Θεσπρωτία στην IMTM


Στο Τελ Αβίβ, για την προώθηση της τουριστικής σεζον του 2020, βρέθηκε η Περιφέρεια Ηπειρου και το Επιμελητήριο Θεσπρωτιας με την παρουσία μεταξυ άλλων του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Αλέκου Πάσχου, στο πλαίσιο της 26ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού IMTM 2020 (International Mediterranean Tourism Market – Διεθνής Μεσογειακή Αγορά Τουρισμού).

Στην ΙΜΤΜ η Θεσπρωτια αλλα και η Ήπειρος προβάλλεται ως ενιαίος προορισμός 12 μηνών προσπαθώντας να μεγιστοποιήσει τις αφίξεις ισραηλινών που τα τελευταία χρόνια δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης κυριως στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Μιλώντας στην paramythia-online.gr ο Αλέκος Πάσχος, σημείωσε πως η τουριστική αγορά του Ισραήλ παρουσιάζει σταθερά ανοδική τάση στην Ηπειρο, με το Επιμελητήριο να προβάλει τοσο την παραθαλάσσια οσο και την ορεινή Θεσπρωτία. «Ο νομός μας, μπορει και θα πετύχει να μπει δυνατα στον χάρτη τον προορισμών των Ισραηλινών και ως Επιμελητήριο στοχεύουμε σε δράσεις που προσφέρουν εξωστρέφεια στο τουριστικό προϊόν μας. Οι Ισραηλινοί θεωρούνται καλοι τουρίστες και επιλέγουν ποιοτικά τουριστικά πακέτα και η Θεσπρωτία μπορει να τα προσφέρει. Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης κανουν εξαιρετική δουλειά στον τουρισμό και ειναι στρατηγικοί μας σύμμαχοι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού μας» τόνισε ο Αλέκος Πάσχος.

Στην ΙΜΤΜ βρέθηκε και ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης καθως και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγγάκης.

Με δεδομένο ότι οι Ισραηλινοί ταξιδεύουν συχνά στη χώρα μας, χάρη στην εγγύτητα και στις προσιτές τιμές στα τουριστικά πακέτα, ο υπουργός Τουρισμού θα έχει σειρά επαφών με φορείς του τουρισμού, στοχεύοντας στην προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών από το Ισραήλ και στις ακόμα καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ οπου φιλοξενείται και η Ηπειρος, βρέθηκε ο Έλληνας προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος τον οποιο τίμησε το Υπουργείο Τουρισμο και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης για τη συνεισφορά του στην προώθηση του ελληνικού Τουρισμού στο Ισραήλ και την εκπροσώπηση του ελληνικού πνεύματος.
Read More »
Ισραήλ: Ως ενιαίος τουριστικός προορισμός 4 εποχών προωθείται η Θεσπρωτία στην IMTM Ισραήλ: Ως ενιαίος τουριστικός προορισμός 4 εποχών προωθείται η Θεσπρωτία στην IMTM Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» 


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 η πράξη «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου». 
Η πράξη – συνολικής δημόσιας δαπάνης 214.500 ευρώ – αφορά στην προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α' βαθμού, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης 5 διαπολιτισμικών μεσολαβητών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε 5 Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023. 
Οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα απασχοληθούν στους: Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Ζίτσας, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμος Ζηρού, Δήμος Πρέβεζας. 
Στόχος της πράξης είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των προσφύγων και των μεταναστών με τους υπαλλήλους των εν λόγω δομών και γενικότερα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στην ομάδα αυτή υπηρεσίες. Για την επιμόρφωση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (ως φορέας υλοποίησης) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και πρόγραμμα Εκπαίδευσης. 
Η επιλογή των Δήμων, στις δομές των οποίων θα τοποθετηθούν οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, έχει γίνει με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια: Ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου - Συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα - Αριθμός νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στον δήμο (εκτός αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς Προστασίας)
Read More »
Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Εκδήλωση του ΝΑΡ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Εκδήλωση του ΝΑΡ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα


Η οργάνωση βάσης του ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσπρωτίας πραγματοποιεί τη Κυριακή 16/2 στις 7 μ.μ στο ξενοδοχείο «Σταυροδρόμι» πολιτική συγκέντρωση για τα 30 χρόνια δράσης της οργάνωσης με θέμα : 
«από την αριστερή αμφισβήτηση και ρήξη στον αγώνα για μια νέα κομμουνιστική ελπίδα» 

Ομιλητές : 
Βασιλόπουλος Χρήστος στέλεχος του ΝΑΡ μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 
Καλαμπαλίκης Κώστας μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΝΑΡ 

Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο για τη 30χρονη ιστορία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Read More »
Εκδήλωση του ΝΑΡ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Εκδήλωση του ΝΑΡ την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Φωταγώγηση Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Φωταγώγηση Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας 


Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, πρόκειται να προβεί στη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου, ως ένδειξη υποστήριξης στα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή τους, αλλά και ως ένδειξη σεβασμού προς παιδιά εκείνα, που χάθηκαν δίνοντας ένα μεγάλο αγώνα.
Read More »
Φωταγώγηση Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας Φωταγώγηση Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηπείρου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηπείρου


Παρότι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά έργα για την αναστήλωση και την ανάδειξη των μνημείων, γίνεται συντονισμένη προβολή της «Πολιτιστικής Διαδρομής» φαίνεται ότι αυτό δεν αποδίδει καθώς δεν παρουσιάζονται σημάδια ανάκαμψης των επισκέψεων. Και τα τελευταία στοιχεία αποτυπώνουν ότι τα μνημεία και τα μουσεία δεν αποτελούν τελικά βασικό προορισμό για τους χιλιάδες επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο η Ήπειρος.

Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι ο αριθμός επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, τον σημαντικότερο της Ηπείρου είναι σχεδόν σταθερές από το 2015 χωρίς να παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αυξητικές τάσεις.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου ενώ αίσθηση δημιουργεί το γεγονός ότι υπάρχουν και κάποιοι με μηδενικό αριθμό επισκεπτών.

Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019, διάστημα που αφορούν τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής, τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης είχαν επισκεφθεί 40.879 Έλληνες και ξένοι. Ο καλύτερος μήνας ήταν ο Απρίλιος με 6.574 επισκέπτες και ο χειρότερος ο Ιανουάριος με μόλις 155!

Οι θερινοί μήνες κινήθηκαν με μέσω όρο τις πέντε χιλιάδες.

Το 2015 την Αρχαία Δωδώνη είχαν επισκεφθεί 43.481, το 2016 οι επισκέπτες ήταν 42.512, το 2017 ήταν περίπου πέντε χιλιάδες λιγότεροι καθώς ανήλθαν στις 37.106 και το 2018 έφτασαν στις 44.638.

Ο Νομός Άρτας δεν εμφανίζεται καθόλου στα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ενώ ο Νομός Θεσπρωτίας στους πρώτους δέκα μήνες του 2019 δέχθηκαν συνολικά 1.562 επισκέπτες σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.

Οι 1233 επισκέφθηκαν τα αρχαία Γίτανα, 300 περίπου τον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας ενώ μηδέν επισκεψιμότητα κατέγραψε η Ντόλιανη και το Δυμόκαστρο.

Το σύνολο των επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας φτάνει στις 40.818.

Μόλις 2.987 επισκέφθηκαν την Αρχαία Κασσώπη, 8.550 τη Νικόπολη και τα σκήπτρα κρατά το Νεκρομαντείο το οποίο δέχθηκε 29.281 επισκέπτες.

Κατά τους δέκα πρώτους μήνες του προηγούμενου έτους το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας επισκέφθηκαν 2.421, το Μουσείο Ηγουμενίτσας 2.646 το Αρχαιολογικό Ιωαννίνων 4.199, το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων 25.777 και το Μουσείο Νικόπολης δέχθηκε 8.150 επισκέπτες.

Ο δημοφιλέστερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας είναι φυσικά η Ακρόπολη ενώ σε αυτούς που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών περιλαμβάνονται η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, το Σούνιο, η Λίνδος, η Βεργίνα, η Κνωσός, η Φαιστός, η Αρχαία Κόρινθος, ο Μυστράς και οι Δελφοί.
Read More »
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηπείρου Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηπείρου Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία δημαρχείου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία δημαρχείου 


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00 στην πλατεία Δημαρχείου. Τσικνίζουμε πίνοντας κρασί και αναψυκτικά, ξεφαντώνουμε με αποκριάτικη μουσική και λάτιν ρυθμούς από τις μαζορέτες με την επιμέλεια dj και χορεύουμε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς με δημοτική παραδοσιακή ορχήστρα. 

Τα παιδιά κατασκευάζουν αποκριάτικες μάσκες και καπέλα, ζωγραφίζουν και ζωγραφίζονται (face painting) συμμετέχουν στα παραδοσιακά παιχνίδια (τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες, διελκυστινδα και τα μήλα) και στο μίνι παιδότοπο. 

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ 
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Τσικνοπέμπτη στην πλατεία δημαρχείου Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή:
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Προσοχή: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι με πάνω από 15 κιλά κάνναβης, σε κρύπτες Ι.Χ.

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι με πάνω από 15 κιλά κάνναβης, σε κρύπτες Ι.Χ.


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδήγησαν χθες (14-02-2020) το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, στη σύλληψη δύο αλλοδαπών (άνδρα – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. 


Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε κρύπτες στις πίσω πόρτες του οχήματος, (16) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (15) κιλών και (50) γραμμαρίων. 

Συνολικά κατασχέθηκαν: 
-15- κιλά και -50- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 
δύο κινητά τηλέφωνα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι με πάνω από 15 κιλά κάνναβης, σε κρύπτες Ι.Χ. Συνελήφθησαν στο Ασπροκκλήσι με πάνω από 15 κιλά κάνναβης, σε κρύπτες Ι.Χ. Reviewed by ebagelos on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών από τη ΜΟΛΕΘΕ και το ΕΚΑΒ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών από τη ΜΟΛΕΘΕ και το ΕΚΑΒ
85046753_10215704142748510_111756363301912576_n
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών από τη ΜΟΛΕΘΕ και το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών από τη ΜΟΛΕΘΕ και το ΕΚΑΒ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Πρόσληψη φυλάκων για μουσείο Ηγουμενίτσας και Γίτανα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Πρόσληψη φυλάκων για μουσείο Ηγουμενίτσας και ΓίταναΤην πρόσληψη δύο υπαλλήλων για τη φύλαξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και του Αρχαιολογικού χώρου των Γιτάνων, προωθεί η Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να πληρούν τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη (Δείτε την ΕΔΩ).

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει 5μηνη σύμβαση εργασίας.

Δείτε αναλυτικά, για κάθε ειδικότητα, προσόντα, δικαιολογητικά, πρώτο μισθό και επιδόματα.

Read More »
Πρόσληψη φυλάκων για μουσείο Ηγουμενίτσας και Γίτανα Πρόσληψη φυλάκων για μουσείο Ηγουμενίτσας και Γίτανα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας 


Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Στις 15 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020
Στις 15 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Read More »
Στις 15 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Στις 15 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 15, 2020 Rating: 5

Σελίδες