Ηγουμενίτσα: Υπόθεση σοκ - αποπλάνησης ανηλίκου απασχολεί τις αστυνομικές αρχές

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018


Με μία σοβαρή υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου, ασχολείται τις τελευταίες ώρες, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, μετά από καταγγελία γονέα, ανήλικου αγοριού.

Η καταγγελία στρέφεται εναντίον αθλητικού παράγοντα της Ηγουμενίτσας, ο οποίος ήδη έχει δώσει καταθέσεις τόσο στην Αστυνομία όσο και στις Εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, τώρα που ανοίγουν τα στόματα,  αναμένονται μαρτυρίες και άλλων γονιών, που τα παιδιά τους έπεσαν θύμα της σεξουαλικής διαστροφής του αθλητικού παράγοντα, στον οποίο είχαν εμπιστευτεί την αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Για την σοβαρή αυτή υπόθεση θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση.Read More »
Ηγουμενίτσα: Υπόθεση σοκ - αποπλάνησης ανηλίκου απασχολεί τις αστυνομικές αρχές Ηγουμενίτσα: Υπόθεση σοκ - αποπλάνησης ανηλίκου απασχολεί τις αστυνομικές αρχές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Αποπέμφθηκε ο Νίκος Κοτζιάς - ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τα όσα συνέβησαν την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο ήταν υποχρεωμένος να αποφασίσει αν θα διατηρήσει ή όχι στη θέση του τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. 
Εντός του υπουργικού συμβουλίου ακούστηκαν κατηγορίες εναντίον του υπουργού Εξωτερικών τόσο όσον αφορά στη διαχείριση του ζητήματος με τα Σκόπια όσο όμως και για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

Ο Νίκος Κοτζιάς προσπάθησε από το βράδυ της Τρίτης με στοχευμένες διαρροές στα ΜΜΕ να προβάλει τη μία πλευρά των γεγονότων, επιχειρώντας έτσι να αλλάξει το κλίμα και να διαπραγματευτεί με τον πρωθυπουργό την παραμονή του στο υπουργείο. Εις μάτην. Το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Κοτζιάς ζήτησε να έχει μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Το αίτημά του αφορούσε στην παροχή κάλυψης από το Μαξίμου, προκειμένου να μην αποχωρήσει ταπεινωμένος από το Υπουργείο Εξωτερικών. Και πάλι εις μάτην. Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάριζε πως «όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει από το τρένο». Η δήλωση αυτή στόχευε απευθείας τον Νίκο Κοτζιά. Αμέσως μετά ο υπουργός Εξωτερικών σε έναν νέο κύκλο στοχευμένων διαρροών στα ΜΜΕ προσπάθησε να εξισορροπήσει την κατάσταση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κρίση στη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο οφείλεται στο ότι έχει ζητήσει έλεγχο των μυστικών κονδυλίων σε όλα τα υπουργεία. Τελικά, δεν κατάφερε τίποτα.

Γύρω στις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης το Μαξίμου είχε κάνει γνωστό πως ο Νίκος Κοτζιάς αποπέμφθηκε. 
Για λόγους αβρότητας και μόνον, του δόθηκε η δυνατότητα από τον πρωθυπουργό να υποβάλει παραίτηση, η οποία και έγινε δεκτή. 
Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, στη θέση του Νίκου Κοτζιά που αποπέμφθηκε.  
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:  
"Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.  Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών." 


 
Read More »
Αποπέμφθηκε ο Νίκος Κοτζιάς - ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών Αποπέμφθηκε ο Νίκος Κοτζιάς - ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

10 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018ΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δέκα (10) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» (Περίοδος 2018-2019), στο Ν.Π.Δ.Δ. «Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός Δήμου Ηγουμενίτσας», που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα Ν. Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

3 ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
5 ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ
2 ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ/ΣΤΡΙΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100, Ηγουμενίτσα, απευθύνοντάς την στο τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού, υπόψη κας Μ. Κυβράνογλου (τηλ. επικοινωνίας: 26653-60020/21).

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε την αίτηση πατήστε ΕΔΩRead More »
10 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας 10 προσλήψεις στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, με καταδικαστική απόφαση για αποδοχή και έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018


Συνελήφθη, χθες (16-10-2018) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 66χρονος ημεδαπός, για καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 66χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, για αποδοχή και έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.


Read More »
Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, με καταδικαστική απόφαση για αποδοχή και έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων Συνελήφθη 66χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, με καταδικαστική απόφαση για αποδοχή και έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Γιάννης Γόγολος: Τι ζητάνε οι πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του αύριο;

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018


Επτά μήνες πριν τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πριν, μαζί ή μετά τις βουλευτικές εκλογές, με οικονομική και κοινωνική κρίση, με πολιτική απαξίωση και με απλή αναλογική.

Τί ζητάνε οι πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του αύριο;

Επιτακτικά, χωρίς χρόνο ανοχής πλέον, συνοψίζω την ουσία των συζητήσεων με αρκετές εκατοντάδες συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, κάθε επαγγέλματος και κάθε πολιτικής προτίμησης.

Ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στη χάραξη στρατηγικής του. Ρεαλιστικά και ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει. Όχι στον στρατηγικό σχεδιασμό που δημιουργείται ως κείμενο, ομορφαίνει με τα εξώφυλλα ενός βιβλίου, το οποίο παραμένει κλειστό για ολόκληρη τη θητεία!

Να καταργήσει τα πρότυπα των παλαιών κομματικών Δημάρχων, των ζητιάνων πόρων από την κεντρική εξουσία, που είχαν σαν μετεξέλιξή τους σε εργολάβους.

Σημασία έχει να κάνουμε « ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά» όπως έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης.Δύο παράγοντες καθορίζουν τις σημερινές προτεραιότητες των Δήμων
- Η μείωση των διαθέσιμων πόρων
- Οι αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν συγκεντρώσει μέσω των διοικητικών μεταρρυθμίσεων

Άρα οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν σε δύο επίπεδα:

1ον. Να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην ποιοτική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών. Η εστίαση της προσοχής στην παροχή υπηρεσιών, που να ανακουφίζει τους κοινωνικά αδύναμους, δημιουργώντας ένα πλέγμα κοινωνικών παροχών και αλληλεγγύης απαραίτητο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Αυτά όσο κι αν φαίνονται αυτονόητα , σήμερα δεν είναι.

2ον . Να προχωρήσουν άμεσα στην περιστολή δαπανών, που συνθέτουν την έννοια της «σπατάλης» στο Δήμο, όπως έχει αποτυπωθεί και όχι άδικα στη συνείδηση των πολιτών, εκμεταλλευόμενοι πάντα και με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο Εθνικές και Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Πρέπει να μετατραπεί από την πρώτη μέρα αυτού του μοντέλου διοίκησης ο Δήμος, σε πάροχο υπηρεσιών προς τους πολίτες. Χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία και τις καλές πρακτικές άλλων δήμων. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει σήμερα.

Πέραν τούτων όμως να προχωρεί παράλληλα ο σχεδιασμός ανάπτυξης με βάση τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας της κάθε περιοχής.

Δηλαδή, πέρα από την ορθολογική διαχείριση και την στροφή προς τις υπηρεσίες ο Δήμαρχος πρέπει να ασχοληθεί με την οικοδόμηση της ταυτότητας των περιοχών του Δήμου, επιλέγοντας ένα ή δύο άξονες, στηριζόμενος στη μοναδικότητα των χαρακτηριστικών του και στα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα. Η αδιαφορία, η εξυπηρέτηση περιοχών με τις περισσότερες ψήφους, τους εκλογικούς φίλους κλπ δεν έχουν θέση σε Δήμο του μέλλοντος.

Ένα εύλογο ερώτημα που θα προκύψει είναι με ποια εργαλεία και ποιό ανθρώπινο δυναμικό ;

Υπάρχει δίπλα μας. Κάποιοι από τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους Είναι και οι νέοι μας επιστήμονες που βρίσκονται γύρω μας. Αυτοί οι «εξωγήινοι τύποι» που επικοινωνούν με όλο τον κόσμο, που δεν τους δώσαμε τη δυνατότητα ( όπως έγινε με αυτούς που ξενιτεύτηκαν) να μας δείξουν τους νέους δρόμους μέσα από την επιστήμη τους.

Οι νέοι επιστήμονες που έγιναν συνεργάτες μας « απογείωσαν το Δήμο» μας αποκαλύπτει ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Με κριτήρια, τα χαρακτηριστικά του Δήμου, τις ανάγκες του και τον σχεδιασμό του. Όχι τον αριθμό των ψήφων που θα βοηθήσουν στην επανεκλογή.

Τί ζητάνε οι πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του αύριο;
Σας το διατυπώνω όπως ακριβώς το βιώνω από τους συμπολίτες μου όλο αυτό το διάστημα :
Ένα Δήμο με όραμα, έτοιμο για οποιαδήποτε ανατροπή, με εργαλείο την τεχνολογία και την επιστημονική προσέγγιση. Ένα Δήμο στην υπηρεσία των δημοτών, εκμεταλλευόμενο τις πραγματικές του δυνατότητες για ανάπτυξη.


Read More »
Γιάννης Γόγολος: Τι ζητάνε οι πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του αύριο; Γιάννης Γόγολος: Τι ζητάνε οι πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του αύριο; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

ΙΧ κατέληξε πάνω σε σταθμευμένα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα, στην οδό Γαριβάλδη στα Γιάννινα.

ΙΧ ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε πάνω σε σταθμευμένα. Από την σύγκρουση δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα υπέστησαν υλικές ζημιές, όπως και το ΙΧ που προσέκρουσε πάνω τους.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε κάθετα στο οδόστρωμα, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας.


 
Read More »
ΙΧ κατέληξε πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ κατέληξε πάνω σε σταθμευμένα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου αναμένεται να πιστωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους λογαριασμούς των 315.031 δικαιούχων και στην προπληρωμένη κάρτα τους.

Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως γίνεται κάθε φορά, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και την προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις όπου το συνολικά καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, το δηλούμενο εισόδημα κάθε νοικοκυριού που εντάσσεται στο πρόγραμμα χορήγησης ΚΕΑ δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού.


 
Read More »
Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Ο Σουλιώτης Δημήτρης Ντόκος, νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Νέα πρόσωπα επέλεξαν οι Ηπειρώτες της Ευρωπαϊκής Ομογένειας για το νέο τους Διοικητικό Συμβούλιο.

Νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης είναι ο Δημήτρης Ντόκος, με καταγωγή από το Σούλι.

Στις σύντομες, αλλά μεστές τοποθετήσεις τους στην Τακτική Γενική Συνέλευση τόσο του νεοεκλεγμένου Προέδρου αλλά και των άλλων μελών, διακρίνεται η αγάπη και ο νόστος για την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Ήπειρο, και η θέλησή τους να προσφέρουν κάτι θετικότερο στον Ηπειρωτισμό της διασποράς.

Στη Γενική Συνέλευση έλαβαν μέρος ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Λούντβιγκσχαφεν & Περιχώρων, η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Νυρεμβέργης, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Φρανκφούρτης, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Μπήλεφελντ, ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Γκύτερσλοχ, η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αννόβερου, και ο Ηπειρώτικος Σύλλογος Πλέττενμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χαρακτηριστικό τους σημείο όλων των Ηπειρωτικών Συλλόγων ήταν το νεαρό της ηλικίας των εκπροσώπων τους.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος Δημήτριος Ντόκος,
Αντιπρόεδρος Νικόλαος Σταμάτης
Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Γκίνης,
Γραμματέας Χριστίνα Πάκου
Ταμίας ο Γεώργιος Κουτσοκέρης

Μέλη:
Δημήτριος Οικονόμου
Βασίλειος Ντάφλος
Γεώργιος Γιωτίτσας
Ελευθέριος Δημητρίου
Λεωνίδας Παππάς
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Εξελεγκτική Επιτροπή:
Πρόεδρος Χρήστος Χύτης
Γραμματέας Σωτήριος Χήρας
Μέλος Ιωάννης Σοροβάκος


 
Read More »
Ο Σουλιώτης Δημήτρης Ντόκος, νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Ο Σουλιώτης Δημήτρης Ντόκος, νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Ο Φορέας Διαχείρισης για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018 (+ 15 ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018


Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Στη χώρα μας, οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και διοργανώνονται από την Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Φέτος το γενικό θέμα της διοργάνωσης ήταν «Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Μετανάστευσης». 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Έλος Καλοδικίου (περιοχή Natura 2000, GR 2120006) που αποτελεί τμήμα της μεταναστευτικής οδού των πουλιών, από το Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας σε συνεργασία με την ορνιθολογική εταιρία την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή 26 μαθητών από το Δημοτικό σχολείο Γραικοχωρίου και 50 μαθητών από το 3ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας. 
Καθώς και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 90 μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας και 50 μαθητών από το 1ο Δημοτικό σχολείο Καναλακίου. Οι δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στις εκδηλώσεις και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολλές, όπως: υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής σε πέτρες και χαρτί, κατασκευές χάρτινων μασκών με θέμα τα πουλιά και καταγραφή ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια και κιάλια που διέθετε ο Φορέας. 

Βασικός στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων ήταν τα παιδιά να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά και οι χώροι όπου αυτά σταματούν για τροφή και ξεκούραση. 

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους δασκάλους τους που συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της.Read More »
Ο Φορέας Διαχείρισης για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018 (+ 15 ΦΩΤΟ) Ο Φορέας Διαχείρισης για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018 (+ 15 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Συλλήψεις τριών αλλοδαπών για διωκτικά έγγραφα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τρεις αλλοδαποί, για διωκτικά έγγραφα.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

· Χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 40χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (19) ετών και χρηματικής ποινής (75.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών (είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια).

· Χθες το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 43χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, ποινής φυλάκισης (5) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

· Χθες το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 41χρονη αλλοδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Read More »
Συλλήψεις τριών αλλοδαπών για διωκτικά έγγραφα Συλλήψεις τριών αλλοδαπών για διωκτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε εκδρομή στη Λευκάδα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε εκδρομή στη Λευκάδα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018. 
Τόσο τα παιδιά, όσο και οι μεγάλοι, δήλωσαν ευχαριστημένοι και από το προσκύνημα στην ιστορική Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας και από την περιήγηση του όμορφου νησιού, από το ένα άκρο του στο άλλο.
Στη μονή της Φανερωμένης ο π. Σιλουανός, περιέγραψε την ιστορία του ιερού αυτού τόπου, αλλά και απηύθυνε πνευματικούς λόγους στους προσκυνητές. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι "οι άνθρωποι, έστω και αν θέλουν, πολλές φορές δεν είναι σε θέση να μας βοηθήσουν, όμως υπάρχει ο Ένας, ο Πιστός και αδιάψευστος στους αιώνες. 
 
Είναι ο αξιόπιστος Θεός, που τηρεί όλες Του τις υποσχέσεις και γι' αυτό ο καθένας μας πρέπει να βασίζεται χωρίς δισταγμό σ' Αυτόν. 
Έτσι θα ξεπεραστούν η αβεβαιότητα, η ανησυχία και η ανασφάλεια, που είναι το χαρακτηριστικό των ημερών μας". 
Και επεσήμανε: "Ο Θεός, παρότι μας αγαπάει, επιτρέπει τον πειρασμό. Αφήνει τη δοκιμασία τόσο όσο χρειάζεται για την άσκηση στην αρετή, για τη γυμνασία της ψυχής, για την ωφέλειά μας. Και στην κατάλληλη στιγμή θα την σταματήσει". 
Ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος), αφού ευχαρίστησε τον ταπεινό και σεμνό π. Σιλουανό, για τη χρήσιμη παρέμβασή του, συμπλήρωσε πως "είναι μονόδρομος στην πιστότητα του Θεού να στηρίξουμε και μεις τη ζωή μας ολόκληρη, για να είναι γερή και ασάλευτη".

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης


Read More »
Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε εκδρομή στη Λευκάδα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας Παιδιά και μεγάλοι συμμετείχαν σε εκδρομή στη Λευκάδα της ενορίας Κεστρίνης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

«Σουλιώτες, μία απ' τις κοινότητες-θεμέλιο της νεότερης πόλης του Αγρινίου»

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Σουλιώτες, μια απ' τις κοινότητες θεμέλιο της νεότερης πόλης του Αγρινίου».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης, εστιάζοντας στο σουλιώτικο στοιχείο που εγκαταστάθηκε στην πόλη αμέσως μετά την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό. Οι Σουλιώτες αποτελούν ένα από το βασικό συστατικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού της πόλης του Αγρινίου. Αυτό όμως είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό.
Η παρούσα εκδήλωση έχει ως στόχο τη διαφώτιση του θέματος από ιστορικής, χορικής, οικονομικής, δημοσιογραφικής και λογοτεχνικής πλευράς.
Για αυτό και η ημερίδα πλαισιώνεται με διακεκριμένους επιστήμονες, που ανταποκρίθηκαν στο δημόσιο κάλεσμα του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον τύπο.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο πρώην κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος στο Αγρίνιο με ώρα έναρξης στις 18:00 μ.μ.

18:00-18:15: Προσέλευση

18:15-18:30: Χαιρετισμοί

18:30-18:40: Εισαγωγική προσφώνηση από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Αγρινίου

18:40-18:50: Ευθύμιος Αδάμης, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοκαρνανίας. Εισαγωγική ομιλία. " Το Αγρίνιο προεπαναστατικά και κατά την διάρκεια της Επανάστασης του '21."

18: 50-19:10: Δώρα Μονιούδη- Γαβαλά, Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα Αγρίνιο. "Η εγκατάσταση των Σουλιωτών στο Αγρίνιο τον 19ο αιώνα: πολεοδομική επισκόπηση."

19:10-19:30: Νάκος Κώσταντίνος. Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δυτικής Ελλάδας.
«Άγιος Δημήτριος και Zωοδόχος Πηγή. Ναοί και ενοριοσυνοικίες που συνδέθηκαν με την παρουσία των Σουλιωτών στο Αγρίνιο»

19:30-19:50: Δρ. Ιωάννης Νεραντζής. Διδάκτωρ Ιστορίας. "Οι γεωκτησιακές διεκδικήσεις των Σουλιωτών στην πεδιάδα του Ζαπαντοβράχωρου ως αυτές καταγράφονται στη Λογοτεχνία και τη Δημοσιογράφια του Μεσοπολέμου".

19:50-20:00: Διάλειμμα

20:00-20:10: Γιοπάνου Ειρήνη, Οργανωτικός Γραμματέας Συνδέσμου, "Οι σουλιώτες Αγωνιστές στην Επανάσταση του 1821".

20:10-20:30: Πατρώνης Βασίλης, καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών "Απο το Βραχώρι του 19ου αιώνα στο Αγρίνιο του 20ού: Οικονομικές και κοινωνικές παράμετροι της μεταμόρφωσης μιας πόλης".

20:30-20:50: Νικόλαος Λάμπρου Κουτσονίκας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλογου "ΤΟ ΣΟΥΛΙ. "Οι Σουλιώτες στο Αγρίνιο.Τα σημαντικότερα πρόσωπα"

20:50-21:00: Ερωτήσεις- συζήτηση

Συντονισμός: Ηλίας ( Λίνος ) Υφαντής, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας


 
Read More »
«Σουλιώτες, μία απ' τις κοινότητες-θεμέλιο της νεότερης πόλης του Αγρινίου» «Σουλιώτες, μία απ' τις κοινότητες-θεμέλιο της νεότερης πόλης του Αγρινίου» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Iδρύθηκε η "Διεθνής των ποταμών" - Του Γιάννη Παπαδημητρίου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018


Τη φορά αυτή τα νέα, που έρχονται από το Σαράγιεβο, είναι καλά ! Από τις 27 μέχρι τις 29 του Σεπτέμβρη η πόλη φιλοξένησε την 1η Ευρωπαϊκή Συνάντηση για τα ποτάμια με τη συμμετοχή 250 ανθρώπων από 30 συνολικά χώρες, μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων, ακτιβιστών, επιστημόνων και φυσιολατρών. Η Συνάντηση, που διοργανώθηκε από μια συμμαχία περιβαλλοντικών οργανώσεων με κεντρικό τον ρόλο της αυστριακής Riverwatch (Παρατηρητήριο Ποταμών) και της βοσνιακής Center for Environment (Κέντρο για το Περιβάλλον), αποφάσισε τη μετατροπή της σε μόνιμο θεσμό και η επόμενη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το 2020 στην Πορτογαλία.

Στο επίκεντρο της Συνάντησης τέθηκε ο συντονισμός του αγώνα ενάντια στην απειλή της κατασκευής νέων υδροηλεκτρικών φραγμάτων αλλά και για την αποκατάσταση των ποταμών με την κατεδάφιση των παλιών. Πρόκειται για επείγουσα ανάγκη, καθώς, όπως επισημαίνει και το Δίκτυο «Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος» (Εuropean Εnviromental Βureau), σχεδόν τα 2/3 των υδάτινων δρόμων της Ευρώπης είναι σε κακή οικολογική κατάσταση και έχουν υποβαθμιστεί σε βαθμό να μη μπορούν πλέον να φιλοξενήσουν λειτουργικά οικοσυστήματα. Ίσως η πιο βασική απειλή για την υγεία τους είναι η τερατώδης εξάπλωση της υδροηλεκτρικής ενέργειας με 25.000 μονάδες παραγωγής στις χώρες της Ε.Ε., χωρίς να περιλαμβάνονται καν τα «μικρά υδροηλεκτρικά», το όριο των οποίων είναι ούτως ή άλλως αμφιλεγόμενο (στη χώρα μας λ.χ. πριν από 20 χρόνια το όριο ήταν στα 5 MW και σήμερα έχει ανέβει στα 15). Σε παγκόσμια κλίμακα τα οικοσυστήματα του γλυκού νερού παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη απώλεια βιοποικιλότητας με εξαφάνιση του 81% της πανίδας τους ενώ 500 με 750 εκατομμύρια ανθρώπων υποφέρουν από άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις των φραγμάτων. Παλιότερα μάλιστα είχαν διοργανωθεί και 3 παγκόσμια συνέδρια φραγματοπαθών πληθυσμών.
Η επιλογή του τόπου της Συνάντησης δεν ήταν τυχαία. Η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη, που διατηρεί σε σημαντικό βαθμό ελεύθερα τα ποτάμια της, είναι τα Βαλκάνια. Η μεγάλη οικολογική αξία των βαλκανικών ποταμών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο παγκόσμιου επιστημονικού ενδιαφέροντος, η δε προστασία της πολιτικής κινητοποίησης. Το σύμβολο του Συνεδρίου ήταν οι γενναίες γυναίκες της Κρούζιτσα, ενός μικρού οικισμού της Κεντρικής Βοσνίας, που σταμάτησαν με τα σώματά τους τις μπουλντόζες και μέχρι να κερδίσουν την πρώτη δικαστική τους μάχη περιφρουρούσαν με 24ωρες βάρδιες το ποτάμι τους ! Χωρίς να μπορούν να κρύψουν τα δάκρυά τους, έγιναν δεκτές με επευφημίες από το σώμα των συνέδρων.
Η επικέντρωση στα Δυτικά Βαλκάνια δικαιώνεται από τους αριθμούς. Από τα αξιολογημένα 35.000 χιλιόμετρα ποταμών στην περιοχή το 30 % βρέθηκε να είναι σε κατάσταση σχεδόν παρθένα (το αντίστοιχο ποσοστό στις χώρες βορείως των Άλπεων είναι κάτω από 10 %) και πάνω από 50 % σε καλή κατάσταση, χωρίς μεγάλες υδρομορφολογικές τροποποιήσεις. Οι θετικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα είναι προφανείς : 69 είδη ιχθυοπανίδας ενδημούν στα βαλκανικά ποτάμια και πουθενά αλλού στον κόσμο ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 28 % των απειλούμενων ειδών διασώζονται εδώ. Για να μην επεκταθούμε στη ζωή και την οικονομία των παραποτάμιων πληθυσμών, το πολιτιστικό απόθεμα και τις τεράστιες δυνατότητες για φυσική ζωή, αναψυχή και τουρισμό. Συνεπώς τα βαλκανικά ποτάμια αξίζουν και με το παραπάνω τον επίζηλο τίτλο «γαλάζια καρδιά της Ευρώπης».

Το ζήτημα είναι ότι ο θησαυρός αυτός έχει μπει στο στόχαστρο των υδροηλεκτρικών λόμπυ. Ούτε λίγο ούτε πολύ 2.800 είναι τα εν εξελίξει σχέδια κατασκευής υδροηλεκτρικών έργων, μεγάλων και «μικρών» στα Δυτικά Βαλκάνια, ακόμη και σε περιοχές προστασίας, σε εθνικά πάρκα κλπ. Ασφαλώς οι επιδιώξεις εταιριών και κυβερνήσεων διευκολύνονται από το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες της περιοχής, μη ανήκοντας στην Ε.Ε., δεν καλύπτονται από το θεσμικό πλαίσιο της Οδηγίας 2000/60 και της συναφούς νομοθεσίας. Δεν είναι φυσικά τυχαίο που πολύ συχνά οι ευρωπαϊκές εταιρίες αναλαμβάνουν την κατασκευή των φραγμάτων ή οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αναπτυξιακές τράπεζες που τα χρηματοδοτούν.
       Η ελληνική συμμετοχή αρίθμησε 9 μέλη, τα περισσότερα από τις οικολογικές οργανώσεις των Ιωαννίνων ενώ εκπροσωπήθηκαν και οι κινήσεις υπεράσπισης της Μεσοχώρας και πολιτών Ηλιούπολης, και 3 παρουσιάσεις με τίτλους «Αγώνες εναντίον των φραγμάτων και των εκτροπών ποταμών στη Βορειοδυτική Ελλάδα», «Αχελώος SOS» και «Ποτάμια και ρέματα στην Αττική». Στο μακρύ οδικό ταξίδι μας μέσα από 3 βαλκανικές χώρες προς το Σαράγιεβο είχαμε την ευκαιρία να «θαυμάσουμε» ορισμένα από τα «επιτεύγματα» της προηγούμενης γενιάς φραγμάτων, κατασκευασμένων επί «υπαρκτού σοσιαλισμού». Στο μεγαλύτερο απ’ αυτά, στον ποταμό Πίβα του Μαυροβουνίου, συναντήσαμε ομίχλη και κρύο σε μια ηλιόλουστη κατά τα λοιπά μέρα ! Και στον «ελεύθερο κόσμο» όμως, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χώρα μας, ο αναπτυξιακός μύθος των υδροηλεκτρικών φραγμάτων έχει προκαλέσει ουκ ολίγες καταστροφές και φυσικά, χωρίς την επαγρύπνηση των κινημάτων, απειλεί να τις συνεχίσει.
    Η Συνάντηση του Σαράγιεβο εξέδωσε Διακήρυξη με διεκδικητικό πλαίσιο απέναντι στα όργανα της Ε.Ε., τους διεθνείς χρηματοδοτικούς θεσμούς και τις εθνικές κυβερνήσεις, όπου, μεταξύ των άλλων, καλεί σε διακοπή της χρηματοδότησης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, απόρριψη του χαρακτηρισμού της ως «πράσινης» και «ανανεώσιμης», υιοθέτηση ενός Οικολογικού Διαχειριστικού Σχεδίου για τα βαλκανικά ποτάμια με καθιέρωση περιοχών απαγόρευσης υδροηλεκτρικών ενώ περιλαμβάνει και γενικότερα αιτήματα διαφάνειας, συμμετοχής των πολιτών, ενεργειακής μετάβασης κλπ. Τα αιτήματα στηρίζουν τον στόχο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας-Πλαίσιο 2000/60 να επανέλθουν τα ποτάμια σε καλή οικολογική κατάσταση μέχρι το 2027 αλλά επισημαίνουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να μην παραμείνει απλό ευχολόγιο.

Άλλες δύο εξελίξεις παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον : Η πρώτη είναι η σχετική πολιτική, νομική και επιστημονική καμπάνια εναντίον των φραγμάτων με τίτλο «Σώστε τη γαλάζια καρδιά της Ευρώπης», που έχει ξεκινήσει με κοινή πρωτοβουλία 2 περιβαλλοντικών οργανώσεων, της προαναφερθείσας Riverwatch και της γερμανικής Euronatur (Ευρωπαϊκό Ταμείο Φυσικής Κληρονομιάς) και έχει οδηγήσει στη δημιουργία του δικτύου «Balkan rivers» (Βαλκανικοί ποταμοί) με επικέντρωση σε 3 περιοχές - κλειδιά : Στον ποταμό Σάβο στη Σλοβενία και την Κροατία, στο εθνικό πάρκο του Μάβροβο της (ΠΓΔ) Μακεδονίας και στον ποταμό Αώο/Βιόσα κυρίως στην Αλβανία και δευτερευόντως στην Ελλάδα.
Η δεύτερη διαδικασία έχει τα χαρακτηριστικά αντεπίθεσης. Ξεκινώντας εδώ και πολλά χρόνια από τις ΗΠΑ αλλά πλέον με ραγδαία επέκταση και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στη Γαλλία, κερδίζει έδαφος η ιδέα της αποκατάστασης των ποταμών με την κατεδάφιση χιλιάδων παλιών, και ούτως ή άλλως εξαντλημένων από την εναπόθεση φερτών υλών, φραγμάτων. Είναι μια προοπτική, που αξίζει να τη βάλουμε στην ημερήσια διάταξη και στη χώρα μας.  


 
Read More »
Iδρύθηκε η "Διεθνής των ποταμών" - Του Γιάννη Παπαδημητρίου Iδρύθηκε η "Διεθνής των ποταμών" - Του Γιάννη Παπαδημητρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών ξανά ... στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης!

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Σύνδεσμος διοργανώνει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, το τριήμερο 📆 2, 3 & 4 Νοεμβρίου 2018 στο 📍Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

📍Κεντρικό σημείο αναφοράς του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η συμμετοχή της China Guangzhou Philharmonic Choir την Παρασκευή (2/11) καθώς και το Σάββατο (3/11) απόγευμα στις 17.00. Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Κίνας.

📍Το Σάββατο (3/11) έχει την τιμή να φιλοξενεί το μουσικό σύνολο “Jazz Octet” της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ.

📍Παράλληλη δράση του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η Παρέλαση Φιλαρμονικών που θα πραγματοποιηθεί στις 12μ.μ. από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τον Λευκό Πύργο. Οι Μπάντες, σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, θα παιανίζουν θριαμβικά εμβατήρια («μάρτσιες» Trionfale) αλλά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τον Θερμαϊκό.

Ως ευαισθητοποιημένος καλλιτεχνικός σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής: θα διαθέσει μέρος των εσόδων του σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο του φετινού φεστιβάλ αποτελεί η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή» και «Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης».

📢Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha Tv, Βίκυ Χαντζή, και η ηθοποιός Χριστίνα Τσιώτσου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Τουρισμού-ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

📆 Παραστάσεις
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή απόγευμα στις 17.00
Κυριακή πρωί στις 11.00

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
1. Χορωδία Μουσικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης
2. China Guangzhou Philharmonic Choir
3. Παιδική-Χορωδία Δήμου Θάσου
4. Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας
5. Χορωδία Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δήμου Σκύδρας
6. Χορωδία ΚΑΠΗ Κερατέας Δήμου Λαυρεωτικής
7. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Προφήτης Ηλίας

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
1. Χορωδία Φιλαρμονικής Κορακιάνας Κέρκυρας «Ο Σπύρος Σαμάρας»
2. China Guangzhou Philharmonic Choir
3. Φιλαρμονική Ελευθερούπολης Δήμου Παγγαίου
4. Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Καβάλας
5. Φιλαρμονική του Π.Α.Κ.Π.Π.Ο. Δήμου Ηγουμενίτσας
6. Φιλαρμονική Δήμου Δράμας
7. Φιλαρμονική Νέων Μουδανιών Δήμου Προποντίδας
8. Εκκλησιαστική Μαντολινάτα Σουφλίου
9. Μαντολινάτα Δήμου Παραλιμνίου
10. Μουσικό Σύνολο “Jazz Octet” της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου Πρωί
1. Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας «Εν Ορεστιάδι»
2. Χορωδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Ελληνοαγγλική Αγωγή» Αθηνών
3. Παραδοσιακή – Βυζαντινή Χορωδία «Αγία Σκέπη» Αγρινίου
4. Χορωδία Βέροιας «Μουσική Πολυφωνία»

Κυριακή 4 Νοεμβρίου Απόγευμα
1. Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου Κάριανης Καβάλας
2. Χορωδία Συλλόγου Ε.Μ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής Κοζάνης
3. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος»
4. Χορωδία Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Βισάνθη Θέρμης
5. Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Πορταριας Χαλκιδικής
6. Ενόργανη Χορωδία «ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΕΣ» Ξάνθης
7. Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα
8. Χορωδία Συλλόγου «Το Όνειρο Του Παιδιού» Ζακύνθου


 
Read More »
Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Αλλάζει τις ισορροπίες στον Δήμο Σουλίου η υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου

Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Βρισκόμαστε 7 μήνες πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019 και οι ζυμώσεις έχουν ξεκινήσει για τα καλά.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο Σουλίου.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ο Νικόλας Κάτσιος βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακοίνωση της απόφασής του, για την διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου Σουλίου.

Μια υποψηφιότητα που αναμένεται να ανακατέψει την πολιτική τράπουλα και τα έως τώρα δεδομένα.

Η νυν δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη, αφήνει να εννοηθεί πως θα είναι και πάλι υποψήφια. 
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποκαλύψει ξεκάθαρα τις προθέσεις της, ωστόσο σε συνομιλία που είχαμε μαζί της, μας ξεκαθάρισε πως εάν θα ασχοληθεί τελικά με τα κοινά, θα ασχοληθεί εκ νέου με τον Δήμο Σουλίου, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που την ήθελαν να μεταπηδάει στον Β' βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή στην κεντρική πολιτική σκηνή. 

Μέχρι σήμερα, ενδιαφέρον έχουν δείξει επίσης, αν και ανεπισήμως,  ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Δημήτριος Σακαρέλης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΦΟΠ Νίκος Γώγος, αλλά και ο γιατρός Γεώργιος Λένης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια δηλώνοντας την πρόθεσή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου.

Στην Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) προσανατολίζονται σε ανανέωση του ψηφοδελτίου, με το όνομα του νεαρού φαρμακοποιού Νίκου Μπρέστα να ακούγεται έντονα.

Προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει στον ηθοποιό Νίκο Αρβανίτη,  ο οποίος κατάγεται από την Παραμυθιά, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να φαίνεται πως θα προχωρήσει το όλο εγχείρημα.

Η σχεδόν δεδομένη πλέον υποψηφιότητα του κ. Κάτσιου, αναγνωρίζεται από φίλους και αντιπάλους, ως η πιο ισχυρή και αναμένεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της σημερινής Δημάρχου, στην διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου.

Ο Νικόλας Κάτσιος, αν και μόλις 39 ετών, έχει εκλεγεί δύο φορές ως πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Καχριμάνη και η πολυετή εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, με θέσεις ευθύνης όπως αυτή του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, θεωρείται ένα από τα ατού του.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, όχι μόνο από στο χώρο της κεντροδεξιάς που προέρχεται πολιτικά, αλλά και σε ολόκληρο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, από τη δεξιά μέχρι το κέντρο και τη κεντροαριστερά .

Τέλος, το δυνατότερο "χαρτί" του, κατά τη ταπεινή μας άποψη, είναι το ότι είναι το μοναδικό πρόσωπο γύρω από το οποίο μπορεί να συσπειρωθεί το μεγαλύτερο και ικανότερο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, κυρίως από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Είναι άλλωστε ιστορική ευκαιρία και θα πρέπει να μετατραπεί σε ιστορική ευθύνη και υποχρέωση, από τα στελέχη της Κεντροδεξιάς. 
Read More »
Αλλάζει τις ισορροπίες στον Δήμο Σουλίου η υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου Αλλάζει τις ισορροπίες στον Δήμο Σουλίου η υποψηφιότητα του Νικόλα Κάτσιου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018 Rating: 5

Σελίδες