Με πρωτεργάτη το Θεσπρωτό Τάσο Μώκα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017

 
Με πρωτεργάτη τον προχωρημένο σε γνώσεις και ανθρωπισμό Θεσπρωτό λογοθεραπευτή Τάσο Μώκα, ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) διοργανώνει το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 – 11 – 12 Νοεμβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών (αίθουσα Β. Πυρσινέλλας). 
Ο κ. Μώκας είναι αυτός, που εμπνεύστηκε το Συνέδριο και του έδωσε σάρκα και οστά. 
Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. 
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή Λογοθεραπευτές και Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων των ανθρωπιστικών – ιατρικών ειδικοτήτων, οι οποίοι θα ενημερωθούν, θα εκπαιδευτούν και μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής απόψεων, θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του πλαισίου διεπιστημονικότητας, όπου όλοι συνεισφέρουν με τρόπο μοναδικό στον κοινό σκοπό, τη διατήρηση ή/και αποκατάσταση της υγείας και της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων. 
Επιπλέον, θα αναδειχθεί η πληθώρα των ερευνών που διεξάγονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Διαλέξεις διακεκριμένων επιστημόνων, εισηγήσεις στο πλαίσιο στρογγυλών τραπεζών με ευρεία θεματολογία, ελεύθερες εισηγήσεις, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, εκπαιδευτικά κλινικά σεμινάρια, διαμορφώνουν το πυκνό και υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, το οποίο θα καλύψει τις θεματικές ενότητες: Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος – Διαταραχές Μάθησης – Διαταραχές Φώνησης – Διαταραχές Σίτισης – Νευρογενείς Διαταραχές Επικοινωνίας – Αναπτυξιακές Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας. 
Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση εκπαιδευτικών και κλινικών προϊόντων, καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου. 
Η ραγδαία ανάπτυξη και η διάδοση της επιστήμης της Λογοθεραπείας, τα νέα επιστημονικά δεδομένα, η διεπιστημονικότητα και η συμπόρευση των λογοθεραπευτών με άλλες επιστημονικές ειδικότητες, θα δώσουν το έναυσμα από την πόλη των Ιωαννίνων της νέας εποχής για την επιστήμη της Λογοθεραπείας. 


 
Read More »
Με πρωτεργάτη το Θεσπρωτό Τάσο Μώκα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας  Με πρωτεργάτη το Θεσπρωτό Τάσο Μώκα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Grow Greek Tourism Online της Google στα Ιωάννινα, 10 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017Η πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online της Google πραγματοποιεί στα Ιωάννινα με την υποστήριξη του Επιστημονικού & Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου & της ΔΑΣΤΑ /Μoνάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δωρεάν σεμινάριο ψηφιακού marketing. Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (αλλά και ενδιαφερόμενων από την ευρύτερη περιοχή) σε ψηφιακά εργαλεία marketing, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της στρατηγικής κάθε επιχείρησης στον τομέα του τουρισμού.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 3 ωρών και απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και αποφοίτους. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο επαγγελματία του ψηφιακού marketing και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα απαραίτητα στοιχεία μιας ιστοσελίδας και τη χρήση μιας μηχανής αναζήτησης, την ψηφιακή διαφήμιση, τα analytics ως και τις νέες κατευθύνσεις που απαιτεί η επαγγελματική δραστηριοποίηση στον ψηφιακό κόσμο. Με το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν αποκτήσετε μία καλή βάση γνώσεων για τις μηχανές αναζήτησης, την ψηφιακή διαφήμιση, τα web analytics, και θα δείτε πως μπορούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο με σκοπό να αναβαθμίσουν το βιογραφικό τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, και να διεκδικήσουν θέσεις σχετικές με την online διαφήμιση.

Το 3ωρο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου και ώρα 13.00 (ώρα προσέλευσης 12:30).

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το 3ωρο σεμινάριο θα λάβουν ηλεκτρονικά βεβαίωση παρακολούθησης από το Grow Greek Tourism Online.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) και αποφοίτους. Οι εγγραφές γίνονται μέσω του συνδέσμου goo.gl/QF5Usv. Προσοχή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, όλοι όσοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο στο έπακρο και να ενισχύσουν περαιτέρω τις ψηφιακές τους δεξιότητες, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν, μέσα από την ίδια ενότητα, ένα προσαρμοσμένο πλάνο διαδικτυακής εκμάθησης (learndigital.withgoogle.com/greektourism/certification) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, παρέχεται πιστοποίηση με την υπογραφή του Grow Greek Tourism Online της Google και του IAB Europe.

Πληροφορίες:
-Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας/ Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων : 2651007278, dasta@uoi.gr
-Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου : 2651007650, info@step-epirus.gr


Read More »
Grow Greek Tourism Online της Google στα Ιωάννινα, 10 Νοεμβρίου 2017 Grow Greek Tourism Online της Google στα Ιωάννινα, 10 Νοεμβρίου 2017 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα και στην Πρέβεζα - Εκτός η Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο: «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το ΤΕΙ Ηπείρου, πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 80 (κατ΄ εκτίμηση) δικαιούχους προπτυχιακούς φοιτητές του που φοιτούν στα Τμήματα της Άρτας και της Πρέβεζας.

Η επιδότηση για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 καλύπτει τους μήνες Οκτώβριο 2017 έως Σεπτέμβριο 2018 (πλην Ιουλίου και Αυγούστου) και συνολικά δέκα μήνες. Αφορά δικαιούχους: ατομικών συμβάσεων με αποζημίωση 150€/μήνα ή συμβάσεων των δύο ατόμων με αποζημίωση έως 125€/μήνα/άτομο ή συμβάσεων των τριών ατόμων με αποζημίωση 116,66€/μήνα/άτομο. Το ποσοστό των ωφελούμενων φοιτητών κατανέμεται -κατ΄ αρχήν και χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό- σε 80% για τους παλαιούς και 20% για τους νέους φοιτητές. Προϋποθέσεις επιλεξιμότητας είναι η ακαδημαϊκή επίδοση του υποψηφίου καθώς επίσης κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια που θεσπίζονται από την Επιτροπή Ερευνών.Το ΤΕΙ Ηπείρου, ανταποκρινόμενο στον κοινωνικό του ρόλο, ως αρωγός των φοιτητών του, και αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα πιεστικές οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, κατάφερε με στοχευμένες ενέργειες και επέτυχε την υλοποίηση της ανωτέρω πράξης, πιλοτικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, καθότι επιδίωξή του είναι, να καταστεί δυνατή η επέκταση του προγράμματος επιδότησης ενοικίου τόσο σε χρονική διάρκεια -ήτοι περισσότερα ακαδημαϊκά έτη- όσο και σε δικαιούχους φοιτητές, καθώς και σε όλες τις πόλεις όπου τα Τμήματά του λειτουργούν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης με όλες τις σχετικές πληροφορίες, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.teiep.gr.

Από το ΤΕΙ Ηπείρου
Δρ. Αλεξάνδρα Στράτη-Βάντζου


Read More »
Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα και στην Πρέβεζα - Εκτός η Ηγουμενίτσα Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα και στην Πρέβεζα - Εκτός η Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, στο ύψος του χωριού Μορφάτι.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του κόκκινου ημιφορτηγού έχασε τον έλεγχό του, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με έτερο ΙΧ που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Από το ατύχημα ανασύρθηκε ελαφρά τραυματισμένος ο οδηγός του δεύτερου ΙΧ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ενώ τα οχήματα απομακρύνθηκαν από την οδική βοήθειας Μπότσαρης.Read More »
Τροχαίο ατύχημα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Τροχαίο ατύχημα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής

Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017Εχτές (06-11-2017) το πρωί, στην Άρτα, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο οδηγούμενο από 45χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 86χρονη πεζή ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 86χρονης.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.


Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2017 Rating: 5

Σελίδες