Ηγουμενίτσα: Ποιος πληρώνει σ’ αυτόν τον τόπο; - Του Σταύρου Κωστάρα

Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018Και ενώ τα χρέη των καταναλωτών προς την ΔΕΑΥΗ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2018, ανέρχονταν αισίως στο ποσό 1.690.700 ευρώ, ήρθε να προστεθεί σε αυτά και το υπέρογκο χρέος των 614.407,03€ του Δήμου Φιλιατών,
Η ΔΕΥΑΗ για να μπορέσει να εισπράξει κάποια από τα υπέρογκα χρέη ληξιπρόθεσμων οφειλών με την απόφαση Νο 42 της 4-4-2016 αποφάσισε την ανάθεση της είσπραξης μέρους των εσόδων της στην Δ.Ο.Υ, και συγκριμένα των οφειλών που υπερβαίνουν τα 1.000,00€.
Βέβαια με την ανάθεση αυτή η ΔΕΥΑΗ αποποιείται τόσο τους τόκους, που θα εισέπραττε για τις οφειλές αυτές, αλλά χάνει και ένα επιπλέον ποσό 10% επί των εισπραττόμενων το οποίο παρακρατεί η Δ.Ο.Υ ως δαπάνη βεβαίωσης και είσπραξης.
Την ίδια όμως απόφαση είχε πάρει η ΔΕΥΑΗ και την 14-3-2013 (απόφαση αριθμός 6). Όπως όμως προκύπτει η απόφαση αυτή δεν εφαρμόσθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν τα χρέη των οφειλετών και να ανέλθουν πλέον σε ύψη που δεν είναι εισπράξιμα.
Το χρέος ύψους 614.407,03€ του Δήμου Φιλιατών, το οποίο καταλογίστηκε με την απόφαση 37 της 21-2-2018, θα έπρεπε και αυτό να βεβαιωθεί στην Δ.Ο.Υ, αλλά, απ’ ότι φαίνεται, οι αποφάσεις του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ λαμβάνονται για τα μάτια του κόσμου και όχι για να εφαρμόζονται.
Εν τω μεταξύ η ΔΕΥΑΗ προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αυξήσει τις οφειλές των πολιτών εκδίδοντας λογαριασμούς κατά το δοκούν. Έτσι άλλοι λογαριασμοί αφορούν χρονικά διαστήματα 3 μηνών και 10 ημερών περίπου, κι άλλοι υπερβαίνουν κατά πολύ το τετράμηνο, με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι κλίμακες χρέωσης και φυσικά και τα χρήματα που πληρώνουν οι συνεπείς μόνο, απ ότι φαίνεται, πολίτες.
Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίφαση με όσα αποφάσισε το Δ.Σ (απόφαση 9 της 10-2-2016), με την οποία ορίζεται ότι η έκδοση λογαριασμών θα γίνεται ανά τετράμηνο και επιπλέον θα εκδίδεται και έναντι λογαριασμός ανά δίμηνο. Να είστε όμως βέβαιοι ότι θα επανέλθω σε αυτό με άλλη ανάρτηση η οποία θα αναδεικνύει όλο το μέγεθος του θέματος.
Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή η ΔΕΥΑΗ να μας απαντήσει πόσες οφειλές πλέον των 1000 ευρώ βεβαίωσε και πόσες δεν βεβαίωσε στην Δ.Ο.Υ? 
Πόσα χρήματα αναλογούν στο 10% που δεν θα εισπράξει πλέον?? 
Προέβη στην ενημέρωση όλων των οφειλετών προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους πριν προβεί στην βεβαίωσή τους? 
Πόσα είναι τα χρήματα τα οποία είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και δεν θα εισπράξει ποτέ και θα πρέπει κάποια στιγμή να τα διαγράψει? 
Βέβαια η προσφιλής τακτική της ΔΕΥΑΗ είναι να μην απαντάει στα ερωτήματα που πονάνε! 
Θα επανέλθω όμως και σε αυτά. 
Διότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και από την «Διαύγεια». 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ποιος πληρώνει σ’ αυτόν τον τόπο; - Του Σταύρου Κωστάρα Ηγουμενίτσα: Ποιος πληρώνει σ’ αυτόν τον τόπο; - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018 Rating: 5

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση πλανόδιου σε αστυνομικό στον Λάμποβο

Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018

Ένας έλεγχος για τροχονομική παράβαση στάσης για πλανόδιο εμπορίου στην πλατεία Βούλγαρη, κατέληξε σε επεισόδιο με επίθεση σε αστυνομικό, με αποτέλεσμα την σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου για τον κατηγορούμενο.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο όπως το κατέγραψε ο ίδιος ο δράστης με το κινητό του τηλέφωνο:
Read More »
Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση πλανόδιου σε αστυνομικό στον Λάμποβο Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση πλανόδιου σε αστυνομικό στον Λάμποβο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018 Rating: 5

Εντοπίστηκε θαμμένο ανθρώπινο κρανίο

Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018Ένα ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, στην περιοχή της BI.ΠΕ. Πρέβεζας, από ιδιώτη ο οποίος εκτελούσε χωματουργικές εργασίες και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Στο σημείο βρίσκονται άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας όπου διενεργούν έρευνα.


 
Read More »
Εντοπίστηκε θαμμένο ανθρώπινο κρανίο Εντοπίστηκε θαμμένο ανθρώπινο κρανίο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018


Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 17η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Υποχρεωτική αναμόρφωση Ολοκληρωμένου πλαισίου Δράσης ( Ο.Π.Δ.) του Δήμου Φιλιατών και του Νομικού Προσώπου ΟΚΠΠΑΔΗΦ οικονομικού έτους 2018 .
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα-Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Αποδοχή επιχορηγήσεων – Αναμόρφωση τεχνικού Προγράμματος και προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2018.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Έγκριση πρωτόκολλου παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/2016 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 10/2018 απόφαση Δ.Σ. και 42/2018 Απόφαση Δ.Σ.’’>>.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Μεταβίβαση αρμοδιότητας Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών προς την οικονομική Επιτροπή περί έγκριση των πρωτόκολλων παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/2016 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 10/2018 απόφαση Δ.Σ. και 42/2018 Απόφαση Δ.Σ.’’>>.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Την εξειδίκευση της εγγεγραμμένης στον ΚΑ: 00-6443.001 πίστωση του προϋπολογισμού του Οικονομικού έτους 2018 για τη διοργάνωση εκδήλωσης και δεξίωσης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με το ποσό του προϋπολογισμού 1.500,00 ευρώ.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Την εξειδίκευση εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού του Οικονομικού έτους 2018 για τη προμήθεια << Σημαιοστολισμού και φωταγωγήσεων >>.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Β΄ΥΠΟΕΡΓΟ:'ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΝΕΡΑΪΔΑΣ".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου " «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης του έργου “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΜΠΟΥ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ”.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης του έργου “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ”.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου: "Αποκατάσταση πλατείας συνοικισμού Μαυρονερίου της τ.κ.Κερασοχωρίου και τσιμεντόστρωση δρόμου προς Αγία Παρασκευή)"
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 14, 2018 Rating: 5

Σελίδες