https://picasion.com/

Σε Ταξίαρχο προήχθη ο Θεσπρωτός Αστυνομικός Διευθυντής Δημοσθένης Χρήστου

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Σε Ταξίαρχο προήχθη ο Θεσπρωτός Αστυνομικός Διευθυντής Δημοσθένης Χρήστου


Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη και των Αντιστρατήγων του Σώματος Κωνσταντίνου Τσουβάλα και Εμμανουήλ Κατριαδάκη.

Κρίθηκαν προακτέοι στον βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω (35) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων και (2) Ειδικών Καθηκόντων (Υγειονομικός και Εγκλ. Εργαστηρίων).

1. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος

2. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Αδαμάντιος

3. ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος

4. ΧΑΤΖΑΚΗΣ Κωνσταντίνος

5. ΤΡΙΓΩΝΗΣ Δημήτριος

6. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος

7. ΚΩΣΤΑΡΗΣ Μενέλαος

8. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος

9. ΣΑΝΔΡΟΣ Θωμάς

10. ΚΟΣΚΕΡΙΔΗΣ Αβραάμ

11. ΔΟΜΖΑΡΙΔΗΣ Φώτιος

12. ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗΣ Εμμανουήλ

13. ΤΣΑΟΥΡΔΑΣ Ανδρέας

14. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος

15. ΠΙΣΚΟΤΑΚΗΣ Λεωνίδας

16. ΒΑΛΕΣΗΣ Παναγιώτης

17. ΠΕΤΑΣΗΣ Εμμανουήλ

18. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Φώτιος

19. ΠΑΠΠΟΣ Μιχαήλ

20. ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ Παναγιώτης

21. ΦΩΣΚΟΛΟΣ Κωνσταντίνος

22. ΧΡΗΣΤΟΥ Δημοσθένης

23. ΚΟΚΚΙΝΗΣ Νικόλαος

24. ΚΑΤΣΑΡΑΣ Αθανάσιος

25. ΠΟΛΥΖΟΣ Ιωάννης

26. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ Αναστάσιος

27. ΒΟΛΥΡΑΚΗΣ Στυλιανός

28. ΚΡΙΚΑΣ Δημήτριος

29. ΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος

30. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Αχιλλέας

31. ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ Αθανάσιος

32. ΤΗΛΕΛΗΣ Γεώργιος

33. ΚΑΤΣΙΦΑΣ Λάμπρος

34. ΠΑΝΤΕΛΑΚΟΣ Γεώργιος

35. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος

36. ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος (Υγειονομικός)

37. ΠΟΛΛΑΤΟΥ Ιωάννα (Εγκλημ. Εργαστηρίων)
Read More »
Σε Ταξίαρχο προήχθη ο Θεσπρωτός Αστυνομικός Διευθυντής Δημοσθένης Χρήστου Σε Ταξίαρχο προήχθη ο Θεσπρωτός Αστυνομικός Διευθυντής Δημοσθένης Χρήστου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση πεζής γυναίκας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση πεζής γυναίκας


Σοβαρά τραυματίστηκε σήμερα το μεσημέρι πεζή γυναίκα που παρασύρθηκε απο ΙΧ αυτοκίνητο , ενώ προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο,στην περιοχή της λιμνοπούλας,στα Γιάννενα.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο που μετέφερε την άτυχη 50χρονη γυναίκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate η 50χρονη που είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται ως γυμνάστρια σε σχολείο,φέρει πολύ σοβαρά τραύματα.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου,διεξάγει το τμήμα τροχαίας Ιωαννίνων.
Read More »
Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση πεζής γυναίκας Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση πεζής γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

98% Moon Rising πάνω από το Κάστρο Ελευθεροχωρίου

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
98% Moon Rising πάνω από το Κάστρο Ελευθεροχωρίου
 
 
Είναι κοντά τρεις πανσέληνοι που προσπαθώ να αποθανατίσω την τροχιά του φεγγαριού πάνω από το Κάστρο Ελευθεροχωρίου. 
 
Η πυκνή νέφωση πάνω από την Παραμυθιά δεν μου επέτρεπε ούτε κατά διάνυα, τους δύο προηγούμενους μήνες να κάνω πραγματικότητα αυτό το πολύ δύσκολο εγχείρημα (λόγω του καιρού). 
 
Ήμουν εκεί όμως, πιστός στο ραντεβού μου με την Σελήνη, περιμένοντας, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα φανερωθεί μεγαλοπρεπής μπροστά μου. 
 
Και όπως λέμε, η τρίτη είναι και η φαρμακερή... 
 
Παρόλο που οι οιωνοί δεν ήταν οι καλύτεροι και τα σύννεφα ρίχνανε βαρύ τον ίσκιο τους πάνω στο εντυπωσιακό κάστρο, σαν από θαύμα Θεού, μέσα από ένα μικρό άνοιγμα των νεφών, φάνηκε υπέρλαμπρη και περήφανη, ξεκινώντας τον ανηφορικό δρόμο της προς τα ουράνια. 
 
Με άγχος αλλά και συγκίνηση έσπευσα γρήγορα να κάνω την καταγραφή. 
 
Μόνο 5 λεπτά ήταν αρκετά για να μου χαρίσει αυτές τις τρεις εντυπωσιακές λείψεις. 
 
Λίγο πιο μετά είχε πλέον χαθεί αφήνοντας τίποτα άλλο, παρά μία όμορφη ανάμνηση. 
 
Στο μυαλό μου ήρθε το γνωστό ρητό, πως όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει πραγματικότητα. 
 
Ραντεβού ξανά σε 29 μέρες.
 
Read More »
98% Moon Rising πάνω από το Κάστρο Ελευθεροχωρίου 98% Moon Rising πάνω από το Κάστρο Ελευθεροχωρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα από το Εργατικό Κέντρο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα από το Εργατικό Κέντρο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 


Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μετανάστριες, νέες,

Ενώνουμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας, γυναίκες και άντρες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τις ράφτρες και τις υφάντρες της Ν. Υόρκης, που στις 8 του Μάρτη του 1857, σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους. Διεκδικούσαν λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες. Μας δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση μας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

158 χρόνια μετά, μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με «αξιοπρέπεια» στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους.

Να αποδεχτούμε την περικοπή του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. Να ξεχάσουμε τη 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών στα ΒΑΕ. Να διαγράψουμε από τη μνήμη μας τα επιδόματα ανεργίας και να συμβιβαστούμε με την ευέλικτη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά με «ημερομηνία λήξης».

Η νέα συγκυβέρνηση μας καλεί να επενδύσουμε τις ελπίδες μας στις διαπραγματεύσεις μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Η συμφωνία της με τους «θεσμούς» ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ = πρώην «τρόϊκα») φέρνει νέα λίστα «μεταρρυθμίσεων».

Μας ζητάνε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το «λογαριασμό» των αντιλαϊκών πολιτικών και των νέων μέτρων. Η πολιτική της ΕΕ βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών συμφερόντων, γιατί υπερασπίζεται την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι το «κοινό σπίτι» των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, αλλά των μονοπωλίων. Οι δικές μας απώλειες σε δικαιώματα και κατακτήσεις έγιναν κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Σήμερα, μας ζητούν νέες θυσίες για την ανάκαμψη των κερδών τους. Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Σήμερα οι νέες τεχνολογίες και η επιστήμη έχουν απογειώσει την παραγωγικότητα της εργασίας και όλες οι γυναίκες μπορούν να έχουν μια σταθερή και μόνιμη δουλειά, μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, με ελεύθερο χρόνο για τις γυναίκες και τις οικογένειες τους, που θα τον διαθέτουν στην κοινωνική δράση, σε πολιτιστικές ή αθλητικές δραστηριότητες για να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και ανάγκες τους.

Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μπορούν να εξασφαλίσουν ουσιαστική προστασία της μητρότητας και αναγνώριση του κοινωνικού της ρόλου.

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του οργανωμένου αγώνα και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Έχουμε τη δύναμη της Κοινωνικής Συμμαχίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ και δίνουμε καθημερινά τη μάχη που θα μας φέρει πιο κοντά σ’ ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, για αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων. Αυτός είναι ο δικός μας αγωνιστικός δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων, κοινωνικών αναγκών.

Συνεχίζουμε για τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις, μονοπώλια.

Μαχητικά διεκδικούμε :

– Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας

Ø Πλήρης, δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Ø Κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα Αμεα και τους ηλικιωμένους.– Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας

Ø Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε Αμεα, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Ø Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες.– Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

– Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα

Ø Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στο όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.

Ø Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.– Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας

Ø Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί και υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε όλες και όλοι, με λιγότερο χρόνο εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς

Ø Να μην καταργηθεί η Κυριακή ως Αργία.

Ø Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν και ενισχύουν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας της 8ης Μάρτη το Εργατικό Κέντρο κα τα σωματεία του διοργανώνει εκδήλωση-προβολή ταινίας με τίτλο: “Η ζωή στους βράχους” το Σαββάτο 7 Μάρτη στις 7μ.μ., στο ΠΑΝΘΕΟΝ.
Read More »
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα από το Εργατικό Κέντρο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα από το Εργατικό Κέντρο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Ο Θεσπρωτός συνταγματάρχης Ηλίας Κάτσιος, σύμβολο της αντίστασης στην Κατοχή κατά Γερμανών, Ιταλών και Αλβανοτάμηδων

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Ο Θεσπρωτός συνταγματάρχης Ηλίας Κάτσιος, σύμβολο της αντίστασης στην Κατοχή κατά Γερμανών, Ιταλών και Αλβανοτάμηδων


 
Στην ιστορική μάχη της Μενίνας, διακρίθηκε το τμήμα υπό τον Συνταγματάρχη Ηλία Κάτσιο,το οποίο εμπόδισε τους Γερμανούς να βοηθήσουν την φρουρά της Μενίνας. 
Ο Ηλίας Κάτσιος, ανδρεία και αγωνιστική προσωπικότητα, είχε συλληφθεί και βασανισθεί το 1941 απο Αλβανοτσάμηδες. 
Αργότερα συγκρότησε ένοπλο τμήμα και εντάχθηκε στο ΕΑΜ. 

Διαφώνησε με την πολιτική του και εντάχθηκε στον ΕΔΕΣ, όπου ανέλαβε την διοιήκηση του 26ου Συντάγματος. 
Κατά τη μάχη της Μενίνας έπιασε θέσημε τους άνδρες του απέναντι από τον ποταμό Καλαμά και έστησε ...θανάσιμο καρτέρι σε Γερμανούς και Αλβανοτσάμηδες. 
Read More »
Ο Θεσπρωτός συνταγματάρχης Ηλίας Κάτσιος, σύμβολο της αντίστασης στην Κατοχή κατά Γερμανών, Ιταλών και Αλβανοτάμηδων  Ο Θεσπρωτός συνταγματάρχης Ηλίας Κάτσιος, σύμβολο της αντίστασης στην Κατοχή κατά Γερμανών, Ιταλών και Αλβανοτάμηδων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Σας πήραν χαμπάρι και οι γλάροι Συνεχίζει την αδιαφορία για την υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Σας πήραν χαμπάρι και οι γλάροι
Συνεχίζει την αδιαφορία για την υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Μόλις πριν από 10 ημέρες είχαμε αναδείξει, για πολλοστή φορά, το πρόβλημα με τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ σταθμό μεταφόρτωσης "ανακυκλώσιμων" στο παλιό εργοτάξιο της Εγνατίας, ανάμεσα από το Γραικοχώρι και την Αγία Μαρίνα.

Το θέμα έφτασε για ακόμα μία φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η Δημοτική Αρχή, απέφυγε να απαντήσει για το εάν έχει αδειοδότηση ο συγκεκριμένος χώρος.

Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να διαψεύσουν το ρεπορτάζ μας, αν και αυτό συνοδευόταν από φωτογραφικό υλικό, που έδειχνε τα σκουπίδια, κάθε είδους, λέγοντας πως στο σημείο πηγαίνουν μόνο σκουπίδια της ανακύκλωσης.

Φυσικά αυτό ήταν ψέμα και το γνωρίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί η τοποθέτηση της κας Γούλα, η οποία ανέφερε πως σε αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο εντόπισε οικιακά σκουπίδια και όχι μόνο ανακύκλωσης.

Το ότι στο σημείο υπάρχουν οικιακά σκουπίδια, αποδεικνύεται περίτρανα, πέρα από τη μυρωδιά, από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα και οι οποίες έχουν τραβηχτεί εχτές Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Όπως μπορείτε να δείτε σε αυτές, πάνω και γύρω από την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ, γιατί τέτοια είναι, πετούν εκατοντάδες γλάροι σε αναζήτηση τροφής.

Και οι γλάροι δεν λένε ψέματα.

Για να βρίσκονται στο σημείο τόσοι πολλοί, σημαίνει πως βρίσκουν τροφή ανάμεσα στα σκουπίδια.

Και οι γλάροι δεν τρώνε ούτε γυαλί, ούτε πλαστικά, ούτε χαρτί.

Εντύπωση προκαλεί η σιωπή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας αλλά και των Εισαγγελικών Αρχών, που θα έπρεπε να "τραβήξουν το αυτί" σε αυτούς που συντηρούν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, 50 μόλις μέτρα από γεωτρήσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας, από τις οποίες πίνουν νερό τα παιδιά μας. 

Read More »
Σας πήραν χαμπάρι και οι γλάροι Συνεχίζει την αδιαφορία για την υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος ο Δήμος Ηγουμενίτσας Σας πήραν χαμπάρι και οι γλάροι  Συνεχίζει την αδιαφορία για την υγεία των πολιτών και του περιβάλλοντος ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Κρίσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Ένας Θεσπρωτός παραμένει και ένας αποστρατεύεται

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Κρίσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας
Ένας Θεσπρωτός παραμένει και ένας αποστρατεύεται 


Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Δημήτριου Τσακνάκη και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Κωνσταντίνου Τσουβάλα και Εμμανουήλ Κατριαδάκη. 
 
Ο Θεσπρωτός ταξίαρχος κ. Σπύρος Μαρίνης, ο οποίος υπηρετούσε στη Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Ιονίων Νήσων, ως Περιφερειακός Διευθυντής Ασφάλειας, προάγεται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικής θέσης και θα αποστρατευθεί ύστερα από τριάντα ημέρες.
 
Ο έτερος Θεσπρωτός ταξίαρχος κ. Βασίλης Τσίγκος που είναι Διοικητής της Άμεσης Δράσης Αττικής, κρίθηκε διατηρητέος.


Ειδικότερα, το Ανώτατο Συμβούλιο:

Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω δεκαεπτά (17) Ταξιάρχους (Γενικών και Ειδικών καθηκόντων):

1. ΝΙΚΗΤΑΚΗ Φώτιο

2. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο

3. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα

4. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτριο

5. ΜΙΖΗ Σταματίνα

6. ΜΠΑΚΑ Αντώνιο

7. ΜΩΥΣΙΔΗ Βασίλειο

8. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο

9. ΚΩΤΣΑΚΗ Γεώργιο

10. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ

11. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ Γεώργιο

12. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ Νικόλαο

13. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη

14. ΔΗΜΟΥ Δημήτριο

15. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα

16. ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία (Υγειονομικός)

17. ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη (Εγκληματολογικών Εργαστηρίων)

 
Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Ταξιάρχους (Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων):

1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ Πέτρο

2. ΜΑΝΩΛΑ Αριστοτέλη

3. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ Χρήστο

4. ΛΑΓΟ Κωνσταντίνο

5. ΤΖΙΓΚΟ Βασίλειο

6. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ Θεόδωρο

7. ΤΣΟΛΚΑ Φώτιο

8. ΠΛΟΥΜΗ Εμμανουήλ

9. ΣΟΥΚΟΥΛΗ Αλέξανδρο

10. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Παναγιώτα

11. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ Εμμανουήλ

12. ΤΥΡΙΑΚΙΔΗ Θεόδωρο

13. ΚΟΪΝΑΚΗ Νικόλαο

14. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κωνσταντίνο

15. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα

16. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Βασίλειο

17. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ Νικόλαο

18. ΓΙΑΝΝΕΛΟ Νικόλαο

19. ΚΟΤΣΙΑΦΤΗ Δημήτριο

20. ΠΕΡΑΚΗ Κωνσταντίνο

21. ΚΟΡΩΝΗ Κωνσταντίνα

22. ΠΑΝΟΥΣΗ Σωτήριο

23. ΜΑΣΕΛΗ Δέσποινα

24. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο

25. ΣΕΪΝΤΗ Ιωάννη

26. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ Κωνσταντίνο

27. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟ Διονύσιο

28. ΒΑΛΑΤΣΟ Βλάσιο

29. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Φώτιο

30. ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗ Αντώνιο (Υγειονομικός)

31. ΜΠΑΔΕΚΑ Αθανάσιο (Υγειονομικός)

32. ΚΑΒΒΑΔΙΑ Στέφανο (Οδοντίατρος)

33. ΒΥΝΑΚΟ Γεώργιο (Ψυχολόγος)

34. ΤΣΙΜΕΡΙΚΑ Γεώργιο (Οικονομικός)

Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους είκοσι (20) Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

1. ΣΤΑΘΗ Παναγιώτη

2. ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ Γεώργιο

3. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνο

4. ΓΙΑΡΕΝΤΖΙΔΗ Βασίλειο

5. ΙΩΑΝΝΙΔΗ Νικόλαο

6. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Γεώργιο

7. ΓΚΡΙΖΗ Βασίλειο

8. ΓΚΟΔΟΣΙΔΗ Γεώργιο

9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Χρήστο

10. ΒΛΑΧΑΚΗ Αντώνιο

11. ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ Παντελή

12. ΜΑΜΟΥΤΟ Θωμά

13. ΜΑΡΤΙΝΗ Σπυρίδωνα

14. ΛΟΥΛΑΚΟΥΔΗ Στέφανο

15. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ Ιωάννη

16. ΜΗΤΣΕΑ Ηλία

17. ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗ Ανδρέα

18. ΔΡΑΚΑΚΗ Παναγιώτη

19. ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο (Όριο ηλικίας)

20. ΔΗΜΑ Ιωάννη (Όριο ηλικίας)

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών.
Read More »
Κρίσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Ένας Θεσπρωτός παραμένει και ένας αποστρατεύεται Κρίσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας  Ένας Θεσπρωτός παραμένει και ένας αποστρατεύεται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, σήμερα (05.03.2015) τα ξημερώματα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 22χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα πλαστό ελληνικό διαβατήριο, πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας και πλαστή άδεια οδήγησης. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τα πλαστά έγγραφα έναντι του χρηματικού ποσού των (1700) ευρώ ενώ είχαν σκοπό να ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Επανάληψη του διαγωνισμού για τη προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Επανάληψη του διαγωνισμού για τη προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του Δήμου Ηγουμενίτσας
 
  
Ο διαγωνισμός με τίτλο : «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού Δήμου Ηγουμενίτσας» ο οποίος διενεργήθηκε στις 03/03/2015 υπήρξε άγονος και σύμφωνα με την αριθ. 78/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφασίστηκε η επανάληψη του διαγωνισμού χωρίς τροποποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών, στις 13 Μαρτίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30΄ π.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Ηγουμενίτσα 46100) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Απαιτείται εγγύηση συμμετοχής ίση με το 2% επί της προϋπολογισθείσας δαπάνης (χωρίς το ΦΠΑ) της προμήθειας, ήτοι ποσού 735,00 €.

Οι δαπάνες δημοσίευσης του διαγωνισμού θα βαρύνουν τον προμηθευτή στον οποίο θα κατακυρωθεί οριστικά η δημοπρασία.

Η διακήρυξη θα αναρτηθεί εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Προμηθειών Δήμου Ηγουμενίτσας 2665 361 212, αρμόδια υπάλληλος κα. Κώτσια Ιφιγένεια.
Read More »
Επανάληψη του διαγωνισμού για τη προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του Δήμου Ηγουμενίτσας  Επανάληψη του διαγωνισμού για τη προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Μερικό απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Μερικό απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΟι λιμενικές αρχές επέβαλλαν μερικό απαγορευτικό απόπλου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή.

Στην γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια προς και από Παξούς και Λευκίμη.

Όσοι ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πρακτορεία.


Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας: 2665099400
Read More »
Μερικό απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Μερικό απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Λήγει σήμερα η προθεσμία για επτά προσλήψεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Λήγει σήμερα η προθεσμία για επτά προσλήψεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ανακοινώθηκε η πρόσληψη με επιλογή επτά (7) ατόμων ατόμων με σύμβαση δίμηνης χρονικής διάρκειας, για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
 
Η μία θέση αφορά την πρόσληψη ενός (1) ΔΕ Χειριστών Διαμορφωτή Γαιών, άλλες δύο (2) αφορούν την πρόσληψη ΔΕ Χειριστών Φορτωτή-εκσκαφέα (ΔΕ 28) και οι υπόλοιπες τέσσερις (4) θέσεις αφορούν την πρόσληψη ΔΕ Χειριστών Φορτωτή-εκσκαφέα (ΔΕ 28). 
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος, να είναι υγιείς και αρτιμελείς και να έχουν τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που θα καλύψουν. 
 
Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση) με την επιφύλαξη της επόμενης εξαίρεσης. Θα πρέπει να υποβάλλουν στην έδρα του δήμου στο Γραφείο Προσωπικού από 04-03-2015 έως και 05-03-2015 πρωτοκολλημένη αίτηση με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κάθε κατηγορία. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά: 
Αίτηση όπου θα αναγράφονται τα ατομικά στοιχεία τα στοιχεία κατοικίας, καθώς και ΑΦΜ, ΔΟΥ.,ΑΜΚΑ, αριθμ. Μητρώου ΙΚΑ, επιυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση, ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07, ότι δεν έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του άρθρου 206 του ν. 3584/2007 και ότι το κρίσιμο 12μηνο έχουν ή δεν έχουν απασχοληθεί σε Δημόσια Υπηρεσία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 1 του Ν. 2190/94 και αν ναι , σε ποιο φορέα και το χρονικό διάστημα της απασχόλησής τους στο φορέα αυτόν, καθώς επίσης και τα δικαιολογητικά που προβλέπονται για τους Χειριστές Μηχανημάτων Έργων. 
 
Για να διαβάσετε αναλυτικά την προκήρυξη, κάντε κλικ ΕΔΩ
Read More »
Λήγει σήμερα η προθεσμία για επτά προσλήψεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας Λήγει σήμερα η προθεσμία για επτά προσλήψεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Διαβούλευση για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο βιομάζα στο Γαρδίκι Παραμυθιάς

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Διαβούλευση για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο βιομάζα στο Γαρδίκι Παραμυθιάς

 

Μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, ισχύος 300 KW, προτίθεται να εγκαταστήσει ιδιώτης στο Γαρδίκι και η Περιφέρεια διενεργεί διαβούλευση για το θέμα από 6 Μαρτίου μέχρι και 21 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα η περιφέρεια καλεί τον Δήμο Σουλίου, το τοπικό συμβούλιο Γαρδικίου, τις επιτροπές διαβουλευσης και ποιότητας ζωής καθώς και τους πολίτες, να λάβουν γνώση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να καταθέσουν γραπτώς τις απόψεις τους. Η εγκατάσταση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, ισχύος 300 KW, πρόκειται να εγκατασταθεί σε αγροτεμάχιο της περιοχής Γαρδικίου στη θέση «ΠΟΓΚΑ» και φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία "SYNGAS POWER P.C"

Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου. Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου –εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου-για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι το Τμήμα Περ/ντος & Υδροοικονομίας /Π. Ε. Θεσπρωτίας (Παν. Τσαλδάρη 18 -Ηγουμενίτσα), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Read More »
Διαβούλευση για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο βιομάζα στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Διαβούλευση για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απο βιομάζα στο Γαρδίκι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν από τον Ο.Α.Ε.Δ τα αποτελέσματα του voucher

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Ανακοινώθηκαν από τον Ο.Α.Ε.Δ τα αποτελέσματα του voucher

Ανακοινώθηκαν από τον Ο.Α.Ε.Δ τα αποτελέσματα της Δράσης, με τίτλο «Επιταγή Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.»

Η Δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Αντικείμενο της Δράσης αποτελεί η παροχή σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Στο πλαίσιο της Δράσης θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει :
Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διακοσίων οκτώ (208) ωρών
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.

Σύνολο ωρών κατάρτισης : 1.040

Συμπληρωματικές Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πέραν αυτών που παρέχει ο ΟΑΕΔ στα κατά τόπους ΚΠΑ με τους Εργασιακούς Συμβούλους του, πριν και κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης, που αφορούν α) στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών / δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, β) στην τοποθέτηση, παρακολούθηση και εποπτεία του καταρτιζόμενου από τον πάροχο κατάρτισης στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης, μέσω του επόπτη Πρακτικής και γ) σε επιπρόσθετες υπηρεσίες για την δυνητική τοποθέτηση του σε θέση εργασίας.
Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση των ωφελούμενων μέσω συνδυασμένων δράσεων θεωρητικής κατάρτισης , πρακτικής άσκησης και συμβουλευτικής.

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της παρούσης.

Κάθε ωφελούμενος, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφόσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων και της διαδικασίας που περιγράφεται στην παρούσα, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται προσωπική «Επιταγή Κατάρτισης», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να επιλέξει, σύμφωνα με τις ανάγκες του, τον πάροχο κατάρτισης και το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα παρακολουθήσει, στο πλαίσιο της παρούσας.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης της χώρας και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στο ποσό των 45.000.000 ευρώ στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης.

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 7.000 άνεργοι, απόφοιτοι ΠΑΝ/ΜΙΩΝ και ΤΕΙ. 
Read More »
Ανακοινώθηκαν από τον Ο.Α.Ε.Δ τα αποτελέσματα του voucher Ανακοινώθηκαν από τον Ο.Α.Ε.Δ τα αποτελέσματα του voucher Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση άδειας υπαιθρίου εμπορίου σύμφωνα με τον Ν. 4264/14 ΄΄ Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις΄΄ μπορούν να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας (Γραφείο 50) από την Πέμπτη 05-03-2015 έως και Τρίτη 31-03-2015 για την κατάθεση της αίτησης (παρέχεται από την υπηρεσία μας ) για χορήγηση άδειας Πλανοδίου Εμπορίου Π.Ε. Θεσπρωτίας με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ και την σχετική με την επικύρωση του αριθμού των αδειών,

Απόφαση του Περιφερειάρχη , ο ανώτατος αριθμός των εν λόγω αδειών , ανέρχεται στις σαράντα τρεις 43

Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίζονται και τα παρακάτω δικαιολογητικά

1. Πιστοποιητικό ανεργίας

2. Πιστοποιητικό:
Αναπηρίας 50% ή τυφλών
Πολυτέκνων ή Τρίτεκνων
Ανάπηρων του Ν.1370/44
Γονέων ανήλικων τέκνων με αναπηρία
Εγγραφής στα δημοτολόγια Ελλήνων Ρομά
Απεξαρτημένων ατόμων

3. Υπεύθυνη δήλωση :
Ότι δεν κατέχει ο ίδιος ,ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος.
Ότι δεν είναι συνταξιούχος

4. Δύο(2) φωτογραφίες

5. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
Μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης των αιτήσεων και με την προϋπόθεση έγκρισης τηε άδειας πλανοδίου υπαιθρίου εμπορίου θα χορηγηθεί βεβαίωση έγκριση της άδειας την οποία θα παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προσκομίσουν τα λοιπά δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται κατά περίπτωση από τα παρακάτω:

6. Φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας επαγγελματικού – αγροτικού οχήματος

7. Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης

8. Βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) περί υποβολής δήλωσης έναρξης άσκησης επιτηδεύματος

9.Πιστοποιητικό αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα για εγγραφή σ΄ αυτόν

10. Βεβαίωση αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων ποτών

Επιπλέον δικαιολογητικά

11. Εφόσον υπάρχει αναπλήρωση κατατίθενται Φωτοαντίγραφο άδειας οδήγησης για αναπλήρωση στο όχημα ή/και βιβλιάριο υγείας για διάθεση τροφίμων –ποτών.
Read More »
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2015/2016

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2015/2016
Το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων (με Αμπελουργικό Μητρώο) ότι:

Από 1η Μαρτίου έως και τις 15 Μαΐου 2015 κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2015/2016 και στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Τα μέτρα που επιδοτούνται είναι:
Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους – αναφύτευση 1.456 €/στρέμμα
Βελτίωση τεχνικών διαχείρισης 390 €/στρέμμα
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα είναι:

1. Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση (Έντυπο από υπηρεσία).

2. Απόσπασμα Αμπελουργικού μητρώου.

3. Δηλώσεις συγκομιδής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα για όλα τα υφιστάμενα αμπελοτεμάχια του παραγωγού.

4. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ).

5. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

6. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.

7. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

8. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής για ιδιόκτητα ή ηλεκτρονικά μισθωτήρια (άνω των 9 ετών) για ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Περιφέρεια Ηπείρου - ΠΕ Ιωαννίνων στο Διοικητήριο και στο γραφείο 117 ή στο τηλέφωνο 2651 0 87117 και στους υπαλλήλους Λάμπρο Στέφο & Ευστάθιο Βασδέκη.
Read More »
Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2015/2016 Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2015/2016 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Προξενική Αρχή της Αλβανίας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Προξενική Αρχή της Αλβανίας


Ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00π.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρου Πάσχου με τον κο Γιάννη Γιάννη, Γενικό Πρόξενο της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, και τον κο Ανδρέα Κάσο Πρόξενο – Πρώτο Γραμματέας της Αλβανικής Προξενικής Αρχής, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. 


Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των φορέων (κάτι που έγινε για πρώτη φόρα σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της Αλβανικής Προξενικής Αρχής στα Ιωάννινα, και επισημάνθηκε από τον κο Πάσχο), η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σε θέματα επιχειρηματικότητας, αναφορά σε κοινές δράσεις που έχει υλοποιήσει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με φορείς της γείτονα χώρας, και διερεύνηση περαιτέρω ενεργειών και δράσεων για την σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών εκατέρωθεν των συνόρων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστή και ειλικρινή ατμόσφαιρα, και ο Γεν. Πρόξενος δήλωσε την διάθεσή του σε όποιο αίτημα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας υποβληθεί στην υπηρεσία του για την επίτευξη του κοινού στόχου της ανάπτυξης και ευημερίας του επιχειρηματικού κλάδου των όμορων περιοχών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Γενικό Πρόξενο τιμητική πλακέτα με το οικόσημο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Προξενική Αρχή της Αλβανίας Συνάντηση Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Προξενική Αρχή της Αλβανίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Η πρώτη ερώτηση στη Βουλή για τον Βασίλη Γιόγιακα

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Η πρώτη ερώτηση στη Βουλή για τον Βασίλη Γιόγιακα


Προς: Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Πότε θα προσαρμοστούν στην πραγματικότητα οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων;

Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε στο ζήτημα της προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών στην πραγματικότητα (Αρ. Πρωτ. 8682/13.04.10, 6135/22.01.13, 13134/19.07.13, 1165/02.09.13, 3338/31.10.13, 4297/27.11.13, 4432/02.12.13, 782/04.07.14 (Επίκαιρη) και 4087/30.10.14) καθώς έστω και με καθυστέρηση η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ξεκινήσει την σχετική διαδικασία για τον εξορθολογισμό του συστήματος αντικειμενικών αξιών. Θυμίζουμε ότι σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων εξακολουθούν να φορολογούνται στη βάση των αντικειμενικών αξιών του 2007, γεγονός που προκαλεί σοβαρά προβλήματα μετά την κατάρρευση των εμπορικών αξιών των ακινήτων τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ η καθυστέρηση που παρατηρείται στον προσδιορισμό των πραγματικών αντικειμενικών αξιών ναρκοθετεί και την επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και της κτηματαγοράς. 
 
Η «δημιουργική ασάφεια» με την οποία τοποθετήστε στο σχεδιασμό του νέου φορολογικού συστήματος, οι αόριστες εξαγγελίες αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και οι διάφορες εκδοχές περί θέσπισης αφορολόγητου ορίου στην πρώτη κατοικία που κυμαίνεται μεταξύ 300000 και 500000 ευρώ προκαλούν τελικά πολύ μεγαλύτερη σύγχυση στους φορολογούμενους από όση «ελπίδα» πιστεύετε ότι καλλιεργείτε. 
 
Ταυτόχρονα διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να καταγράψει συνολικά τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων στα πλαίσια της πολιτικής αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, χωρίς όμως να είναι σαφές σε ποια βάση θα καταρτιστεί το λεγόμενο περιουσιολόγιο πάνω στο οποίο μάλλον θα σχεδιάσετε το νέο φορολογικό σύστημα της χώρας και θα εκτιμήσετε πιθανότητα την πορεία των εσόδων τα επόμενα χρόνια ώστε να είστε σε θέση να προβλέψετε με σχετική ασφάλεια τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα χρόνια και να συνάψετε τη «νέα συμφωνία» με τους δανειστές πιθανότατα τον Ιούνιο. 
 
Όπως όμως εύκολα αντιλαμβάνεστε αυτοί οι ασαφείς ακόμα σχεδιασμοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν εάν πρώτα δεν προσαρμοστούν στην πραγματικότητα οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και εάν δεν ενταχθούν στο σύνολο τους όλες οι περιοχές της χώρας στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Δεδομένου λοιπόν ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να προσαρμόσετε την «δημιουργική σας ασάφεια» στην πραγματικότητα, τις «βολικές θεωρίες» στα αριθμητικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα, αλλά και να παρέμβετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας κατά τρόπο που να εκκινήσουν και πάλι η οικοδομική δραστηριότητα και η κτηματαγορά οφείλετε το δυνατόν συντομότερα να προσδιορίσετε σαφώς και τις προθέσεις και τα χρονοδιαγράμματα βάσει των οποίων θα λειτουργήσετε εντός της ευρωζώνης αξιοποιώντας την «ευελιξία» που ισχυρίζεστε ότι κερδίσατε μέσω της ασαφούς «νέας συμφωνίας» με τους δανειστές. 
 
Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ πρόσφατα και ίσως δεν είναι έτοιμη ακόμα να προχωρήσει στις αναγκαίες ρυθμίσεις παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις της, αλλά τα χρονικά περιθώρια που εξασφαλίσατε χωρίς μάλιστα να διασφαλίσετε την κάλυψη των χρηματικών αναγκών της χώρας είναι ασφυκτικά και εν τέλει καμία πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν προηγουμένως δεν ξεκαθαρίσετε το φορολογικό πλαίσιο που θα ισχύσει. 
 
Όπως όμως γνωρίζετε κανένα φορολογικό σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί εάν δεν ολοκληρώσετε τον επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών που προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών που ξεκίνησαν έστω και με καθυστέρηση στο Υπουργείο Οικονομικών από τον προκάτοχό σας με χρονοδιάγραμμα τελικού προσδιορισμού και εφαρμογής το 2016. 
 
Η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές εμπορικές αξίες αναμενόταν να επιφέρει μείωση σε περίπου 20 φόρους που βαρύνουν σήμερα την ακίνητη περιουσία. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι με απόφαση του ΣτΕ τον Νοέμβριο του 2014 το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να προσδιορίσει τις νέες αντικειμενικές αξίες εντός εξαμήνου, ήτοι τον προσεχή Απρίλιο όταν και θα διαπραγματεύεστε επί συγκεκριμένων πια δεδομένων με τους δανειστές της χώρας επιδιώκοντας τη «νέα συμφωνία» που δεν θέλετε να ονομάζετε Μνημόνιο.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται σήμερα οι σχετικές διαδικασίες για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών, πότε εκτιμάτε ότι θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων και πώς το χρονοδιάγραμμα που θα θέσετε μπορεί να επηρεάσει το φορολογικό σύστημα που σκοπεύετε να προτείνετε και να εφαρμόσετε;

2. Σε ποιο ύψος εκτιμάτε τελικά ότι θα τεθεί αφορολόγητο όριο για την πρώτη κατοικία και στη βάση ποιας πραγματικότητας θα προσδιορίζεται η αξία των ακινήτων; Στις αντικειμενικές αξίες του 2007 ή στις σημερινές πραγματικές και σημαντικά συρρικνωμένες εμπορικές αξίες;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας προκειμένου να συνδράμετε στην επανεκκίνηση και της οικοδομικής δραστηριότητας και της κτηματαγοράς δεδομένου ότι οι σημαντικοί αυτοί αναπτυξιακοί κλάδοι της χώρας των προηγούμενων δεκαετιών κατέρρευσαν λόγω της οικονομικής κρίσης;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
  • Βασίλης Οικονόμου
  • Βασίλης Γιόγιακας
  • Στέργιος Γιαννάκης
  • Χρήστος Μπουκώρος
Read More »
Η πρώτη ερώτηση στη Βουλή για τον Βασίλη Γιόγιακα Η πρώτη ερώτηση στη Βουλή για τον Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, λιμάνι Ηγουμενίτσας, Αμβρακία… Τρία μεγάλα έργα, τρία «γεφύρια της Άρτας»

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, λιμάνι Ηγουμενίτσας, Αμβρακία…
Τρία μεγάλα έργα, τρία «γεφύρια της Άρτας»


Τρία μεγάλα έργα, το καθένα με την δική του, ξεχωριστή σημασία, αλλά καθοριστικής σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου, έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα γεφύρια της Άρτας...

Οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες, οι παλινωδίες συνεχείς, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από κανέναν φορέα της περιοχής.

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έργο που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, οδηγείται από καθυστέρηση σε καθυστέρηση. Οκτώ χρόνια σχεδόν, φαίνεται ότι είναι λίγα για την ολοκλήρωσή του.

Τους τελευταίους τρεις μήνες κι ενώ αναμένονταν η έκδοση της οικοδομικής άδειας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη. Και φυσικά δεν ασκείται η παραμικρή πίεση προς το κράτος ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα πάντα κινδυνεύουν να μετατραπούν σε ένα μεγάλο ναυάγιο. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν κάποιες τμηματικές παραδόσεις έργων της δεύτερης φάσης, ενώ η τρίτη, η οποία σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εντός του ΕΣΠΑ, ατενίζει τον ορίζοντα της επόμενης πενταετίας.

Κι αυτό υπό την προυπόθεση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, σε επίπεδο χρηματοδότησης αλλά κι εκτέλεσης φυσικού αντικειμένου και δεν θα επαναληφθούν τα γεγονότα της τελευταίας τριετίας όπου οδήγησαν σε υποκατάσταση εργοληπτικής εταιρίας.

Το λιμάνι είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ήπειρο, με καθοριστική συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, που όμως δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε στην ώρα του και είναι άγνωστο αν και πότε θα αποπερατωθεί.

Η Αμβρακία Οδός, οδηγείται σε νέα καθυστέρηση... Οι τέσσερις εργολαβίες, που έχουν περάσει από σαράντα κύματα, μπορεί να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, όμως θα πρέπει να ακολουθήσει ένα έργο- σκούπα, προκειμένου ο δρόμος να έχει την μορφή του κλειστού αυτοκινητόδρομου.

Εκτιμάται ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από μία τριετία....

Πρόκειται για εξελίξεις που θα έπρεπε να προβληματίσουν αλλά και να κινητοποιήσουν όλους τους φορείς της Ηπείρου... Της περιοχής, που πέραν της Εγνατίας Οδού και την Ιόνιας που έχει βρει ως ένα βαθμό τους ρυθμούς της, δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει άλλα σοβαρά έργα υποδομής, που μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης.
 
Read More »
Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, λιμάνι Ηγουμενίτσας, Αμβρακία… Τρία μεγάλα έργα, τρία «γεφύρια της Άρτας»  Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, λιμάνι Ηγουμενίτσας, Αμβρακία… Τρία μεγάλα έργα, τρία «γεφύρια της Άρτας» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Σοβαρός τραυματισμός οδηγού μηχανής ύστερα από τροχαίο

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Σοβαρός τραυματισμός οδηγού μηχανής ύστερα από τροχαίο

Σοβαρά τραυματίστηκε εχτές το βράδυ στην οδό Βελισσαρίου στα Γιάννενα οδηγός μηχανής, που για άγνωστο λόγο, έπεσε πάνω σε ένα παρκαριμένο τζιπ μαύρου χρώματος. 
Το τροχαίο ήταν σοβαρό και στο σημείο βρέθηκαν αμέσως τόσο οι άνδρες της Τροχαίας όσο και το ΕΚΑΒ, πλήρωμα του οποίου παρέλαβε και μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. 

Οι ακριβείς συνθήκες του σοβαρού τροχαίου δεν έγιναν ακόμη γνωστές και η προανάκριση της Τροχαίας διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό.
Read More »
Σοβαρός τραυματισμός οδηγού μηχανής ύστερα από τροχαίο Σοβαρός τραυματισμός οδηγού μηχανής ύστερα από τροχαίο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Ημερίδα στην Παραμυθιά αύριο για την Κακοποίηση των Γυναικών

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Ημερίδα στην Παραμυθιά αύριο για την Κακοποίηση των Γυναικών


Read More »
Ημερίδα στην Παραμυθιά αύριο για την Κακοποίηση των Γυναικών Ημερίδα στην Παραμυθιά αύριο για την Κακοποίηση των Γυναικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα σήμερα και αύριο για τον ερχομό των χελιδονιών

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα σήμερα και αύριο για τον ερχομό των χελιδονιών
 

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνoυν και φέτος τα «Χελιδονίσματα 2015» και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να υποδεχθούμε την Άνοιξη φτιάχνοντας φωλιές για τα χελιδόνια. 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να ενημερωθούν για το μακρύ τους ταξίδι. 
Με χειροτεχνίες και ζωγραφιές τα παιδιά θα γνωρίσουν ένα έθιμο για το καλωσόρισμα των χελιδονιών που μας έρχεται από παλιά. 
Επίσης θα έχουν την δυνατότητα φτιάχνοντας φωλιές από πηλό και με την τοποθέτησή τους στο σπίτι ή στο σχολείο, να προσφέρουν στα χελιδόνια έτοιμα σπιτάκια.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:

· Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:00πμ με τη συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καναλακίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς
· Την Τέταρτη 4 Μαρτίου και ώρα 9:00πμ με τη συμμετοχή των δημοτικών Σχολείων, 2ου Δημοτικού Καναλακίου και Μεσοποτάμου, στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς.
· Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 10.00πμ με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς και του 1ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον».
· Την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 10:00πμ με τη συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, στην Ηγουμενίτσα στο «Πάνθεον».
Read More »
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα σήμερα και αύριο για τον ερχομό των χελιδονιών Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα σήμερα και αύριο για τον ερχομό των χελιδονιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5

Διήμερο σεμινάριο με τίτλο:«Τα λιμάνια της Ελλάδας-Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας»

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015
Διήμερο σεμινάριο με τίτλο:«Τα λιμάνια της Ελλάδας-Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας» 

 
Το ΚΠΕ Φιλιατών διοργανώνει 2ήμερο σεμιναρίο με τίτλο «Τα λιμάνια της Ελλάδας-Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας», το οποίο εμπίπτει στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», τον Άξονα Προτεραιότητας Α.Π.7 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε. ,τον Δήμο Ηγουμενίτσας και το συντονιστικό κέντρο ΚΠΕ Δραπετσώνας στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα λιμάνια της Ελλάδας».

Το σεμινάριο, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. & Δ.Ε., των νομών Περιφέρειας Ηπείρου και Κέρκυρας και έχει σκοπό την ανάδειξη και προβολή των χώρων , των λειτουργιών και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του λιμένος Ηγουμενίτσας.

Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν 7 Μαρτίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας-Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων ΤΟΠΣΑ, Κυρά Βασιλικής 13, 46100 Ηγ/τσα.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:
10:30 - 10:45
Εγγραφή - Χαιρετισμοί
11:15 - 11:30
Νικολάου Μάρκος, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. ΦΙΛΙΑΤΩΝ: Παρουσίαση του σεμιναρίου, Λιμένας Ηγουμενίτσας σύγχρονη ιστορική αναδρομή.

11:30 - 11:45
Αικατερίνη Μπαζίγου, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Δραπετσώνας & Τροιζήνας – Μεθάνων: «Τα λιμάνια ως θέμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»


11:45-12:0012:00 - 12:20


12:20-12:30
Σμαράγδα Βασιλοπούλου (Αναπληρώτρια Υπεύθυνη ΚΠΕ Δραπετσώνας & Τροιζήνας - Μεθάνων): «Τα λιμάνια της Ελλάδας: Θεματικοί άξονες μέσα από τις δράσεις των σχολείων – μελών»

Διαμάντης Βασίλειος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. : «Περιβαλλοντική διαχείριση του λιμένος Ηγουμενίτσας».

Διάλειμμα


12:30 - 12:50
Τσελέντης Βασίλειος-Στέλιος, Καθηγητής Θαλάσσιου Περιβ/ντος, Δ/ντής Εργαστηρίου Θαλασσίων Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πειραιά  Επιστημονικός Εκπρόσωπος του ΚΠΕ Δραπετσώνας: «Θαλάσσια ρύπανση-Επιπτώσεις στα Οικοσυστήματα».


12:50 – 13:10
Βασιλειάδης Στέφανος, Αρχαιολόγος: «Έρημος Λιμήν» κατά τον Θουκυδίδη, ανασκαφή και  ευρήματα. 


13:10 -  13:30
Ρετζέλου Θεοδώρα, Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου :
Η «Ευλίμενος» Θεσπρωτία ( Λιμένες Σαγιάδας, Βουθρωτού, Γιτάνων) ιστορική αναδρομή.

13:30 – 13:50


13:50-14:10


14:10-14:30

14:30 – 16:30
Ίσαρη Ασπασία, Υπεύθυνη ΚΠΕ Αράχθου: «Το λιμάνι της Κόπραινας, ιστορική αναδρομή»

Βαρελή Σοφία, μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Κέρκυρας: «το λιμάνι της Κέρκυρας, ιστορική αναδρομή»

Συζήτηση

Γεύμα16:30 - 17:30


17:30 - 19:30


19:30 – 20:15

Περιήγηση στους χώρους του παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσας, πορθμείο Ηγουμενίτσα –Κέρκυρα.

Επίσκεψη στον κεντρικό επιβατικό σταθμό του Νέου Λιμένα και ενημέρωση από εκπρόσωπο της ΟΛΗΓ Α.Ε. και το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Μετάβαση Σύβοτα


21:00 -


Δείπνο


Κυριακή  08/03/2015
09:00 - 10:30
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για  το χώρο των Συβότων, 

Στράτος Ευάγγελος Μέλος ΚΠΕ Φιλιατών ,Ιστορική αναδρομή.


10:30 - 11:00           Παράκτια ζώνη - οικοσυστήματα, Αλέξανδρος Κωνσταντίνης
                                  Περιβαλλοντολόγος.

11:00 - 14:00


14:00-                                     
Ενημέρωση – περιήγηση στο Δυμόκαστρο – Αρχαίος οικισμός- παραλία Καραβοστάσι

Γεύμα - Σύβοτα
 
Read More »
Διήμερο σεμινάριο με τίτλο:«Τα λιμάνια της Ελλάδας-Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας»  Διήμερο σεμινάριο με τίτλο:«Τα λιμάνια της Ελλάδας-Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015 Rating: 5