Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την ΗγουμενίτσαΥποτίθεται πως τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, είναι γέννημα θρέμμα αυτής της πόλης και παρόλα αυτά το μένος που δείχνουν ενάντια στην πόλη και τους κατοίκους της, δεν έχει προηγούμενο.

Καθημερινά τα παραδείγματα, με ένα από αυτά, το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην παραλία του Δρεπάνου, να αναγκάζει 6 δημάρχους της Ηγουμενίτσας (προερχόμενους από όλους τους πολιτικούς χώρους) να ενώσουν τις φωνές τους κατά της σημερινής διορισμένης διοίκησης.

Αυτό όμως που έχει εξοργίσει τελευταία κάτοικους και επαγγελματίες της περιοχής του Λαδοχωρίου και του Γραικοχωρίου, είναι η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ, για τη χωροθέτηση μεταφοράς αδρανών υλικών, στις προβλήτες 3 και 4.Είναι ανεξήγητη η εμμονή της διοίκησης να βάλει τα αδρανή υλικά και την έντονη σκόνη που τα συνοδεύουν, μέσα στο επιβατικό λιμάνι, δίπλα από τα σπίτια αλλά και το 3ο Γυμνάσιο που γειτνιάζει με το επιβατικό λιμάνι.

Ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, που δεν είναι Ηγουμενιτσιώτης, ψήφισε το αυτονόητο. 
Να μην μπουν τα αδρανή υλικά δίπλα από την επιβατική κίνηση και τόσο κοντά από τα πρώτα σπίτια της πόλης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο μόνος ντόπιος που καταψήφισε είναι ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Τσάτσας.

Βλέπουμε όλοι καθημερινά ποιές περιοχές πνίγονται από τον καπνό των πλοίων, από το "πράσινο" λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως καυχιέται ο διευθύνων σύμβουλος.

Το ίδιο θα συμβεί και με τη σκόνη η οποία θα μεταφέρεται καθημερινά στις αυλές των σπιτιών της περιοχής και στα πνευμόνια των κατοίκων.

Τα όσα συμβαίνουν δε μέσα στις συνεδριάσεις του ΔΣ, είναι εντελώς αστεία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο εκπρόσωπος των καβοδετών (ναι υπάρχει εκπρόσωπος στο λιμάνι από τους καβοδέτες και όχι από το δήμο Ηγουμενίτσας) ο οποίος ψήφισε θετικά αν και ο ίδιος ανέφερε "ότι όπως είναι διαμορφωμένες οι ράμπες 3 και 4 δεν μπορούν να φορτοεκφορτώσουν τα ανοιχτού τύπου πλοία". (Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση). 
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ψήφισε θετικά,  με την προϋπόθεση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα έργο εκσκαφής και διαμόρφωσης στις σχετικές ράμπες για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας.

Το σοβαρό της υπόθεση είναι πως δύο από τα μέλη του ΔΣ, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Πορφύρης και η πρόεδρος κα Δηλαβέρη, ζήτησαν και έλαβαν κατά το παρελθόν την ψήφο των δημοτών, με την κα Δηλαβέρη να είναι εν ενεργεία Περιφερειακή Σύμβουλος. 

Και με αυτή τους τη συμπεριφορά, θα τολμήσουν να ξαναζητήσουν τις ψήφους των πολιτών της Ηγουμενίτσας, θα αναρωτηθεί κάποιος;
Προσωπικά πιστεύω πως ναι. 
Είναι τόσα τα ρουσφέτια και οι εξυπηρετήσεις σε ισχυρά συμφέροντα που έκαναν, χρησιμοποιώντας δημόσιο χρήμα, που το ...σύστημα θα τους ευνοήσει και θα τους αβαντάρει, έναντι άλλων υποψηφιοτήτων.
Από τη θέση εξουσίας που κάποιοι τους έδωσαν και συνεχίζουν να τους παρέχουν στήριξη, θα ξαναζητήσουν την ψήφο των πολιτών.
Ούτως η άλλως ο Έλληνας έχει αποδείξει πως έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Και μη ξεχνάτε πως έχουν την εύνοια και του κυβερνητικού βουλευτή κ. Γιόγιακα, που όταν μέλη του κόμματος απευθύνονται σε αυτόν για να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά των ΟΛΗΓαρχων, απαντάει πως "δεν με ακούνε", αν και σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε πως και οι δύο έχουν την απόλυτη στήριξή του. 
Βέβαια όλοι ξέρουμε, εκτός μάλλον από τους αυλικούς και όσους στρουθοκαμηλίζουν, πως μια χαρά τον ακούνε...

Κλείνοντας θα απευθυνθώ στο δήμαρχο της Ηγουμενίτσας.
Τελικά Γιάννη Λώλο, εκλεγμένε δήμαρχε της Ηγουμενίτσας, ποιος κυβερνάει αυτή την πόλη;
Εσύ που εκλέχθηκες με το 53,25% των δημοτών ή οι διορισμένοι στη διοίκηση του ΟΛΗΓ;
Εκ του αποτελέσματος, δυστυχώς, μάλλον οι τελευταίοι.
Read More »
Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ηγουμενίτσα Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Διατηρητέος ο διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού, Αρχιπλοίαρχος Μάζης Αντώνιος

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
Διατηρητέος ο διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού, Αρχιπλοίαρχος Μάζης ΑντώνιοςΣυνεδρίασε εχτές Τρίτη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και αποφάσισε την αποστρατεία δύο Ανωτάτων Αξιωματικών.

Σύμφωνα με τις κρίσεις για τους Αρχιπλοιάρχους Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής  Ακτοφυλακής, διατηρητέος  παραμένει ο Μάζης Αντώνιος του Σπυρίδωνα (Α.Μ. 893), σημερινός διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού με έδρα την Ηγουμενίτσα.

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται να συνεδριάσει το ανώτατο συμβούλιο με ευρεία σύνθεση προκειμένου γίνουν οι επιλογές που θα καλύψουν τις θέσεις των αποστρατευθέντων Ανωτάτων αξιωματικών καθώς και για τις τοποθετήσεις των διατηρητέων.
Read More »
Διατηρητέος ο διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού, Αρχιπλοίαρχος Μάζης Αντώνιος Διατηρητέος ο διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού, Αρχιπλοίαρχος Μάζης Αντώνιος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Έκρηξη κρουσμάτων σήμερα με 3.465 νέα - 56 νέοι θάνατοι και 630 διασωληνωμένοι

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
Έκρηξη κρουσμάτων σήμερα με 3.465 νέα  - 56 νέοι θάνατοι και 630 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
Read More »
Έκρηξη κρουσμάτων σήμερα με 3.465 νέα - 56 νέοι θάνατοι και 630 διασωληνωμένοι Έκρηξη κρουσμάτων σήμερα με 3.465 νέα  - 56 νέοι θάνατοι και 630 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την ΉπειροΠ.Ε. Άρτας 9
Π.Ε. Θεσπρωτίας 4
Π.Ε. Ιωαννίνων 30
Π.Ε. Πρέβεζας 8
Read More »
Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 51 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Τροχαίo ατύχημα στην Εγνατία Οδό

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021

Ηγουμενίτσα: Τροχαίo ατύχημα στην Εγνατία Οδό

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι.

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε όταν η οδηγός του ΙΧ, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο διαχωριστικό διάζωμα.

Ευτυχώς από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε η οδηγός του οχήματος.

Την ώρα του ατυχήματος επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Τροχαίo ατύχημα στην Εγνατία Οδό Ηγουμενίτσα: Τροχαίo ατύχημα στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Ισόβια και στο εφετείο για το δολοφόνο της άτυχης Μαρίας στο Φιλιάτι

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
Ισόβια και στο εφετείο για το δολοφόνο της άτυχης Μαρίας στο Φιλιάτι


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαρτίου 2021, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας που είχε διαπράξει τον Απρίλιο 2013 ένας 25χρονος κτηνοτρόφος.

Ο νεαρός τότε κτηνοτρόφος, σκότωσε με 34 μαχαιριές μία 20χρονη σπουδάστρια της νοσηλευτικής από το Γαρδίκι Παραμυθιάς, μέρα μεσημέρι στην πλατεία της κωμόπολης των Φιλιατών και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Το Μικτό Κακουργοδικείο της Κέρκυρας, το 2014 που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, καταδίκασε το δράστη σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπεράσπιση ζητούσε στο εφετείο, να αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό της ψυχικής ορμής και ισχυριζόταν πως ο δράστης, παρ' όλο που δεν έχει βαριά ψυχική πάθηση, έχει βαριά κατάθλιψη λόγω της μεταμέλειάς του και νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Με τη σημερινή απόφασή του το δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο δράστη της άγριας δολοφονίας, διατηρώντας, όπως και πρωτόδικα τα ισόβια για τη δολοφονία, καθώς και 15 μήνες για διάφορα πλημμελήματα. 

Για τη σημερινή κατάληξη και απόφαση του εφετείου, σημαντική ήταν η συμβολή των δικηγόρων της οικογένειας της άτυχης Μαρίας, του Νισύριου Ιωάννη και της Θεσπρωτής συνεργάτιδάς του στην υπόθεση, δικηγόρο κα Κύλλα Χριστίνα, οι οποίοι κατέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του καταδικασμένου δράστη.
Read More »
Ισόβια και στο εφετείο για το δολοφόνο της άτυχης Μαρίας στο Φιλιάτι Ισόβια και στο εφετείο για το δολοφόνο της άτυχης Μαρίας στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής σε Σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής σε Σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών ΑσφαλείαςΤο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου υλοποίει τα παρακάτω προγράμματα κατάρτισης:

Α) Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Β) Τεχνικών Ασφαλείας, κατηγορίας Β & Γ, όπου παρέχεται η δυνατότητα σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στην Β και Γ Κατηγόρια επικινδυνότητας και δεν επιθυμούν να αναθέσουν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας σε άτομο εκτός της επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης, να επιμορφωθούν και να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρηση τους, εφόσον έχουν τα κατάλληλα προσόντα. Η κατάρτιση εργοδοτών που μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικών Ασφαλείας είναι ελάχιστης διάρκειας 10 ή 35 ωρών ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας της επιχείρησης.

Αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση των προγραμμάτων, είναι η συμμετοχή σε αυτά κατ’ ελάχιστο 14 συμμετεχόντων οι οποίοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, το αργότερο έως και την Παρασκευή 30 Aπριλίου 2021 (για τον Α κύκλο αιτήσεων), αποστέλλοντας στο Επιμελητήριο αποκλειστικά μέσω email (mitroa2@e-thesprotias.gr), συμπληρωμένη και σφραγισμένη Αίτηση την οποία μπορούν να προμηθευτούν από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.e-thesprotias.gr/.

Ο τρόπος υλοποίησης των σεμιναρίων (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως) θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα κατά τον χρόνο υλοποίησης τους.

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι:
- σεμινάριο ΕΦΕΤ 70€ (10 ώρες)
- σεμινάριο Τεχνικού Ασφαλείας Γ κατηγορίας 50€ (10 ώρες)
- σεμινάριο Τεχνικoύ Ασφαλείας Β κατηγορίας 100€ (35 ώρες).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε και στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Ηπείρου (Σταύρου Νιάρχου 94 , Ιωάννινα, τηλ.: 26510 44727).

Η δήλωση συμμετοχής στην ανωτέρω δράση αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας προς τα Τακτικά του Μέλη.
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής σε Σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση συμμετοχής σε Σεμινάρια ΕΦΕΤ και Τεχνικών Ασφαλείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Σειρά ερωτημάτων προς την ΕΕΤΤ από τον Μάριο Κάτση (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
Σειρά ερωτημάτων προς την ΕΕΤΤ από τον Μάριο Κάτση (+ΒΙΝΤΕΟ)Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε 16/03/21 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με την Έκθεση Πεπραγμένων, έτους 2019, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), τοποθετήθηκε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μάριος Κάτσης.

Ο Βουλευτής έθεσε σειρά ζητημάτων προς την ΕΕΤΤ, ξεκινώντας αρχικά από τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την τηλεκπέδευση. «Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει τις εικόνες με τους μαθητές ορεινών περιοχών να κάνουν μάθημα από ένα κινητό στο καφενείο του χωριού ή μέσα σε κρεοπωλεία. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σχολεία χωρίς επαρκή εξοπλισμό και με συνδέσεις ίντερνετ που δε σηκώνουν πάνω από μία συνεδρία τηλεκπαίδευσης. Η κυβέρνηση μετά από την πίεση μας, έταξε λάπτοπ και τάμπλετ στους μαθητές τα οποία τελικά δεν έχει δώσει ακόμα και σήμερα, που έχουμε φτάσει στον Μάρτιο του 2021».

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, συνέχισε αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τα δίκτυα έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας όπου πιέστηκαν ιδιαίτερα. «Στα έντονα καιρικά φαινόμενα και στις φυσικές καταστροφές παρατηρείται συχνά ότι το δίκτυο του ίντερνετ είναι ένα από τα πρώτα που καταρρέουν. Και παίρνει κρίσιμο χρονικό διάστημα για να επανέλθει. Επίσης η πανδημία ανέδειξε το γεγονός ότι τα όρια χωρητικότητας του δικτύου είναι περιορισμένα, ειδικά όταν είναι αυξημένος ο συντελεστής ταυτοχρονισμού των χρηστών.

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ που βρισκόταν στην αίθουσα, ο Μάριος Κάτσης του ζήτησε να τοποθετηθεί σχετικά με το ότι η Ελλάδα έχει το ακριβότερο και το αργότερο ίντερνετ στην Ευρώπη, και να προτείνει τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. «Οι Έλληνες πολίτες δίνουν μεγάλο ποσοστό του εισοδήματος τους για να πληρώσουν υπηρεσίες ίντερνετ. Συγκεκριμένα η Ελλάδα είναι 2η ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως ποσοστό του κόστους του ίντερνετ σε σχέση με το κατά κεφαλήν εισόδημα. Ταυτόχρονα έχουμε και το πιο αργό ίντερνετ. Με ταχύτητα που φτάνει τα 31.89Mbps, βρισκόμαστε στην 64η θέση γρήγορου ίντερνετ σύμφωνα με έρευνα της Circle Loop. Και στα mobile data το ίδιο σκηνικό. Φαίνεται πως η απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών και η πλήρης απουσία του κράτους, σε συνδυασμό με στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό έχουν οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα».

Ως προς την διείσδυση της ευρυζωνικότητας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε από την ΕΕΤΤ να δώσει στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των εγκαταστάσεων δικτύων νέας γενιάς, καθώς «είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην οικονομία με πολλαπλασιαστική ισχύ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Σχολιάζοντας το Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ, ο Μάριος Κάτσης, τόνισε πως «πλέον η επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή, δηλαδή τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικά και περιφερειακά, μεταφέρονται σταδιακά σε άλλες συχνότητες. Όμως σε αντίθεση με άλλες χώρες της ΕΕ δεν γίνεται ταυτόχρονα η απόδοση του 2ου Ψηφιακού Μερίσματος, με τη μετάβαση στο νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής εκπομπής, δηλαδή στο DVB-T2/HEVC. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες εισπράττουν χειρότερη ποιότητα εικόνας high definition. Οι πάροχοι δικτύου τηλεόρασης στη χώρα είναι δύο. Η ΕΡΤ και η DIGEA. H EΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε και προμηθεύτηκε πομπούς που υποστηρίζουν το DVBT2 ενώ η DIGEA όχι, καθώς παίρνει συνεχώς παρατάσεις μέχρι να συμμορφωθεί. Οι πολίτες όμως κυρίως της επαρχίας έχουν κακή ποιότητα εικόνας και τα περιφερειακά κανάλια υποφέρουν».

Σχετικά με τις ταχυμεταφορές, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών κατέρρευσαν και στο δεύτερο lockdown, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της δημόσιας επιχείρησης των ΕΛΤΑ Courier, μας διαβεβαίωναν ότι έπειτα από το πρώτο lockdown, προχώρησαν σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις για να αυξήσουν τις δυνατότητες εξυπηρέτησης μεγάλου όγκου παραγγελιών. Χιλιάδες καταγγελίες καταναλωτών καταγράφηκαν, αλλά και καταγγελίες για εργασιακή εξουθένωση των υπαλλήλων του κλάδου».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έθιξε το ζήτημα της Καθολικής Υπηρεσίας. «Με τις μεταβολές που προώθησε και υλοποιεί η κυβέρνηση, μετέτρεψε αστικά δρομολόγια σε αγροτικά, και αγνόησε τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες σε περιοχές όπως τα νησιά, δημιουργώντας στην πράξη μεγάλα προβλήματα με τις διανομές στην περιφέρεια της χώρας, ξεσηκώνοντας έντονες αποδοκιμασίες από τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Με την παράλληλη συρρίκνωση των ΕΛΤΑ που συντελείται από την κυβέρνηση, φτάσαμε να έχουμε ζητήματα σε ολόκληρη τη χώρα σχετικά με την έγκαιρη λήψη της αλληλογραφίας, των συντάξεων, των υποχρεώσεων, των οφειλών, των ρυθμίσεων, και του περιφερειακού τύπου».

Read More »
Σειρά ερωτημάτων προς την ΕΕΤΤ από τον Μάριο Κάτση (+ΒΙΝΤΕΟ) Σειρά ερωτημάτων προς την ΕΕΤΤ από τον Μάριο Κάτση (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

72.000€ από τον ΟΛΗΓ για συντήρηση χώρων πρασίνου

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
72.000€ από τον ΟΛΗΓ για συντήρηση χώρων πρασίνουΟ Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας διακηρύσσει με ανοιχτή διαδικασία την επιλογή αναδόχου για την ανάθεση σύμβασης υπηρεσιών με αντικείμενο: «Συντήρηση χώρων πρασίνου δικαιοδοσίας της Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.» και με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). 
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού του άρθρου 327 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού και τους ειδικότερους όρους της παρούσας. Προϋπολογισμός: 57.920,83€ (χωρίς Φ.Π.Α) ήτοι 71.821,83€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, και θα βαρύνει τις πιστώσεις του ΚΑΕ 00.62.07 της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. για τα έτη 2021-2022. 
Η διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας είναι ένα έτος (1) έτος από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Αναθέτουσα Αρχή για την ανωτέρω προμήθεια υπηρεσιών είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. 
Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Αναδόχου και του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε. 
Η περίληψης της διακήρυξης αυτής θα δημοσιευθεί στο ΚΗΜΔΗΣ, στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στην ιστοσελίδα της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. Για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν,στο πρωτόκολλο της αναθέτουσας αρχής,προσφορές είτε με courier ή ταχυδρομείο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η παρούσα διακήρυξη (ήτοι 24-3-2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00΄π.μ.). 
Τα αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά μόνο στο, μέχρι την 18-3-2021 
Οι προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους συμμετέχοντες για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού Εναλλακτικές προσφορές δεν θα γίνονται αποδεκτές.
Γλώσσα προσφορών η Ελληνική. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε: α) κράτος-μέλος της Ένωσης, β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, ή που έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, και πληρούν σε κάθε περίπτωση τους όρους και τις απαιτήσεις της διακήρυξης. 
Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. 
Εγγυητική επιστολή συμμετοχής: Κάθε προσφορά στο διαγωνισμό συνοδεύεται υποχρεωτικά και με ποινή αποκλεισμού, από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ύψους 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ποσού χιλίων εκατό πενήντα οκτώ ευρώ και σαράντα δύο λεπτών (1.158,42€). 
Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής εκδίδεται από πιστωτικά ιδρύματα ή άλλα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν νόμιμα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν σύμφωνα με τη νομοθεσία των κρατών μελών αυτό το δικαίωμα.
Read More »
72.000€ από τον ΟΛΗΓ για συντήρηση χώρων πρασίνου 72.000€ από τον ΟΛΗΓ για συντήρηση χώρων πρασίνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Φοροδιαφυγή 598.000€ από επιχείρηση υπολογιστών στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
Φοροδιαφυγή 598.000€ από επιχείρηση υπολογιστών στην ΉπειροΓιατροί, μεταφορικές επιχειρήσεις, καθαριστήρια, τουριστικά γραφεία, λογιστές, κομμωτήρια, κέντρα αδυνατίσματος, γυμναστήρια, αθλητικοί σύλλογοι, ΠΑΕ, διαφημιστικές εταιρείες, επιχειρήσεις εμπορίας ρούχων, εταιρείες τροφίμων, βρίσκονται στη νέα λίστα φοροδιαφυγής, που εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέσω ειδικών και στοχευμένων ελέγχων και ερευνών, που πραγματοποίησαν για τις χρήσεις 2014 – 2019.

Πρόκειται για 36 υποθέσεις μη έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων, υποβολής φορολογικών δηλώσεων με ανακρίβειες και μη υποβολής δηλώσεων.

Το συνολικό ύψος της φοροδιαφυγής φτάνει τα 24,5 εκατομμύρια ευρώ!

Μία από τις 36 υποθέσεις αφορά σε επιχείρηση της Ηπείρου, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή.

Πρόκειται για ατομική επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από την επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 598.000 ευρώ.
Read More »
Φοροδιαφυγή 598.000€ από επιχείρηση υπολογιστών στην Ήπειρο Φοροδιαφυγή 598.000€ από επιχείρηση υπολογιστών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

87 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
87 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (16-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (87) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(74) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 28 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 17 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(13) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
87 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση 87 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

9 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021
9 συλλήψεις τα ξημερώματα στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ένας 44χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους ανάμεσα στο φορτίο, τους έτερους επτά (07) αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, διευκολύνοντας από κοινού με 46χρονο αλλοδαπό την παράνομη έξοδο τους στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
9 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα 9 συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 17, 2021 Rating: 5

Σελίδες