Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μηχανήματα έργων μεταξύ των οποίων και το ερπυστριοφόρο που εντοπίστηκε στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μηχανήματα έργων μεταξύ των οποίων και το ερπυστριοφόρο που εντοπίστηκε στην Παραμυθιά

Η μεθοδικότητα στην έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε σε μία σημαντική επιτυχία. Κι αυτή είναι η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μηχανημάτων έργων μεγάλης αξίας.

Η σπείρα έχει δράσει σε διάφορες περιοχές της χώρας και η αρχή του τέλους άρχισε να γράφεται μετά την κλοπή του ερπυστριοφόρου στην περιοχή των Καρδαμιτσίων.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανικής καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και δύο γυναικών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων κλοπών.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας η Ασφάλεια Ιωαννίνων συνεργάστηκε με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Στηλίδας αφού η σπείρα είχε χτυπήσει και στις περιοχές αυτές.

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαθέτοντας κατάλληλη τεχνογνωσία και μέσα, ενώθηκαν με σκοπό την κλοπή μηχανημάτων έργων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν τα μηχανήματα έργων σε εργοτάξια, στη συνέχεια, με τη χρήση φορτηγών με ρυμουλκούμενα, τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές για να τα αποκρύψουν, ενώ κατά τις μετακινήσεις των φορτηγών χρησιμοποιούσαν ως προπομπό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Απώτερος στόχος τους ήταν να μεταφέρουν τα κλεμμένα μηχανήματα έργων εκτός Ελλάδας, όπου θα τα μεταπωλούσαν, αυτούσια ή ως ανταλλακτικά, προσδοκώντας μεγάλα κέρδη.

Ακολουθώντας τον παραπάνω τρόπο δράσης, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις:

• Κλοπή δύο εκσκαφέων, συνολικής αξίας 245.000 ευρώ, που έλαβε χώρα το πρωί της 28/11/2023 σε περιοχή της Φθιώτιδας, εκ των οποίων ανευρέθηκε ο ένας από αυτούς στην ευρύτερη περιοχή και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

• Κλοπή χωματουργικού μηχανήματος έργων, αξίας 100.000 ευρώ, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες της 23/11/2023 σε περιοχή των Ιωαννίνων, το οποίο εντοπίστηκε την 26/11/2023 σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, φορτωμένο σε ρυμουλκούμενο επικαθήμενο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

• Κλοπή καμπίνας και μηχανής, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, που αποσυναρμολόγησαν από ερπυστριοφόρο εκσκαφέα από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας την 18/10/2023.

Στον πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• ο τράκτορας καθώς και τα δύο ρυμουλκούμενα, που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε μία από τις περιπτώσεις κλοπής στα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα,
• δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν ως προπομποί στις παραπάνω κλοπές,
• 4 κινητά τηλέφωνα,
• συσκευή εντοπισμού GPSκαι καμερών,
• ρουχισμός και γάντια εργασίας και
• διάφορα κλειδιά και εργαλεία.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων
Read More »
Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μηχανήματα έργων μεταξύ των οποίων και το ερπυστριοφόρο που εντοπίστηκε στην Παραμυθιά Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μηχανήματα έργων μεταξύ των οποίων και το ερπυστριοφόρο που εντοπίστηκε στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Το Χριστουγεννιάτικο Φορτηγό της Coca-Cola συνεχίζει το μαγικό του ταξίδι στην πόλη των Ιωαννίνων

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Το Χριστουγεννιάτικο Φορτηγό της Coca-Cola συνεχίζει το μαγικό του ταξίδι στην πόλη των Ιωαννίνων

Το αυθεντικό Χριστουγεννιάτικο Φορτηγό της Coca-Cola συνεχίζει το ταξίδι του στην Ελλάδα με επόμενο προορισμό τα Ιωάννινα, για να μοιράσει σε όλους την αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων! Τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το Φορτηγό της Coca-Cola μας προσκαλεί να το αναζητήσουμε στην πόλη των Ιωαννίνων και να συμμετέχουμε στις Χριστουγεννιάτικες δράσεις που φιλοξενεί.

Ελάτε να ζήσετε μοναδικές εκπλήξεις, να ανακαλύψετε κι εσείς τον Αϊ-Βασίλη που κρύβετε μέσα μας, αλλά και να «δεσμευτείτε» με τη δική σας πράξη καλοσύνης και γενναιοδωρίας. Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς που υλοποιεί η Coca-Cola, σε συνεργασία με το «Μπορούμε» και να συμβάλλετε μέσα από τη συμμετοχή σας προγραμματισμένες δράσεις. Ακόμα όμως κι αν δεν προλάβετε να επισκεφθείτε το φορτηγό, μην ξεχάσετε να το βγάλετε φωτογραφία, μόλις το δείτε στους δρόμους της πόλης και να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό που τρέχει η Coca-Cola στο Instagram με δώρο ένα μαγικό ταξίδι.

Το πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Coca-Cola αυτά τα Χριστούγεννα αποτελείται από δύο δράσεις που στόχο έχουν να εμπνεύσουν την αξία της κοινωνικής προσφοράς. Η πρώτη δράση, αφορά την ουσιαστική υποστήριξη του «Μπορούμε» στο έργο διάσωσης και προσφοράς περισσότερων από 2,5 εκατ. μερίδων φαγητού σε 350 κοινωφελείς φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Η δεύτερη δράση αφορά στην υλοποίηση του Προγράμματος «Ένα Ζεστό Κυριακάτικο Γεύμα για Όλους», μέσω του οποίου περισσότεροι από 1.000 άμεσα επωφελούμενοι κοινωνικών δομών των Δήμων Ιωαννίνων, Πάτρας, Θεσσαλονίκης και Αθηναίων, θα απολαμβάνουν κάθε Κυριακή και για διάστημα έως τριών μηνών, ένα ζεστό, ολοκληρωμένο γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας. Στον Δήμο των Ιωαννίνων το πρόγραμμα αφορά ωφελούμενους της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μέριμνα».

Επισκεφτείτε το site της Coca-Cola για να μάθετε όλες τις πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα και τις στάσεις του φορτηγού και τον διαγωνισμό που τρέχει στο Instagram και ανακαλύψτε κι εσείς τον Αϊ-Βασίλη που κρύβετε μέσα σας!


Read More »
Το Χριστουγεννιάτικο Φορτηγό της Coca-Cola συνεχίζει το μαγικό του ταξίδι στην πόλη των Ιωαννίνων Το Χριστουγεννιάτικο Φορτηγό της Coca-Cola συνεχίζει το μαγικό του ταξίδι στην πόλη των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά-αεροπορικά εισιτήρια για μετάβαση στην περιοχή διορισμού τους

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά-αεροπορικά εισιτήρια για μετάβαση στην περιοχή διορισμού τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προσλήφθηκαν την 28η Νοεμβρίου 2023 ως προσωρινοί αναπληρωτές για το διδακτικό έτος 2023-2024, προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας.

Ειδικότερα:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.Sea Jets έκπτωση 50% για επιβάτες και στα ΙΧ και δίκυκλα τους,
Fast Ferries έκπτωση 30% για επιβάτες και 20% για τα οχήματα τους,
Dodekanissos Sea Ways έκπτωση 50% για επιβάτες,
Levante Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες και στα οχήματά τους,
Attica Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες και
ΑΝΕΚ Ferries BLUE STAR Ferries , SUPER FAST Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες , στα Ι.Χ. οχήματά τους και στις μηχανές
Golden Star Ferries έκπτωση 50% για επιβάτες και 20% στα οχήματα τους κατόπιν διαθεσιμότητας ( η έκπτωση αφορά το Superferry Andros Queen – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος)

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχουν ανακοινωθεί μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους προσληφθέντες τόσο κατά την Α΄ όσο και κατά τις Β΄ και Γ’ φάση αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να προστεθούν και άλλες εταιρείες στον ανωτέρω πίνακα, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ενημέρωση.

Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αναφέρει την πρόσληψή τους, καθώς και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.
Αεροπορικά εισιτήρια από την εταιρεία Sky Express:

H εταιρεία SkyExpress, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παρέχει έκπτωση ύψους 30% για την έκδοση δέκα (10) αεροπορικών εισιτηρίων ανά ενδιαφερόμενο, για τη μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο ανάληψης υπηρεσίας. Η διαδικασία για τη λήψη της εν λόγω έκπτωσης έχει ως ακολούθως:Οι δικαιούχοι θα λάβουν SMS με έναν μοναδικό κωδικό
Το SMS θα περιέχει και ένα link για τη σελίδα της SkyExpress σχετικά με την προσφορά/έκπτωση
Στη σελίδα μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων (όνομα, επώνυμο, e-mail, τηλέφωνο και τον κωδικό τον οποίο έλαβαν), θα λαμβάνουν στο e- mail τους τον σχετικό εκπτωτικό κωδικό, ώστε να τον εισάγουν κατά τη διαδικασία κράτησης/αγοράς του εισιτηρίου.

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη καθώς και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του ΥΠΑΙΘΑ για την παροχή των ανωτέρω διευκολύνσεων.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Read More »
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά-αεροπορικά εισιτήρια για μετάβαση στην περιοχή διορισμού τους Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά-αεροπορικά εισιτήρια για μετάβαση στην περιοχή διορισμού τους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Διόδια: Συγκράτηση των αυξήσεων στο 7,6% για το 2024

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Διόδια: Συγκράτηση των αυξήσεων στο 7,6% για το 2024

Στο 6% προβλέπεται η αύξηση των διοδίων για το 2024 και συνυπολογίζοντας και τον πληθωρισμό της χρονιάς που διανύουμε, με τον οποίον θα υπολογιστούν οι αυξήσεις του 2024 που είναι αρκετά χαμηλότερος από αυτόν του 2022, η αύξηση θα διαμορφωθεί στο 7,6%.

Να θυμίσουμε πως στις συμβάσεις παραχώρησης προβλέπεται αύξηση – νόμιμη αύξηση δηλαδή – χωρίς να ξεχνάμε πως τη φετινή χρονιά η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κατόρθωσε να παγώσει τις αυξήσεις που ούτως ή άλλως προβλέπονταν για φέτος


Το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβεί σε καμία αποζημίωση προς τους παραχωρησιουχους πλην αυτών για τη διευκόλυνση των εκλογικών διαδικασιών και των μέτρων που ελήφθησαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel».
Read More »
Διόδια: Συγκράτηση των αυξήσεων στο 7,6% για το 2024 Διόδια: Συγκράτηση των αυξήσεων στο 7,6% για το 2024 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Mondelēz Ελλάς: Ανακαλεί παρτίδα πασίγνωστης σοκολάτας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Mondelēz Ελλάς: Ανακαλεί παρτίδα πασίγνωστης σοκολάταςΗ Mondelēz Ελλάς, με δική της πρωτοβουλία, ενημερώνει το κοινό για την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων του προϊόντος Toblerone 100 γρ. Σοκολάτα γάλακτος με νουγκά (10%), από μέλι και αμύγδαλα, το οποίο δε φέρει επισήμανση συστατικών στα ελληνικά στη συσκευασία. Στα συστατικά του προϊόντος περιλαμβάνονται γάλα, αμύγδαλο, σόγια και αυγό, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν ορισμένους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί ή έχουν δυσανεξία σε κάποιο από τα συγκεκριμένα συστατικά. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι άριστης ποιότητας και καθόλα ασφαλές και είναι κατάλληλο για κατανάλωση από τους καταναλωτές πλην των παραπάνω αναφερόμενων.

Διασφαλίζοντας πλήρως την άριστη ποιότητα των παραγομένων προϊόντων της, με σεβασμό προς τον καταναλωτή, η εταιρεία ενημέρωσε προληπτικά τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Υπογραμμίζεται ότι η εν λόγω διαδικασία ανάκλησης αφορά αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένες παρτίδες με ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 24/12/2024, 25/12/2024, 24/01/2025, 28/01/2025 και σε κανένα άλλο κωδικό ή/και άλλο προϊόν Toblerone.


Με υπευθυνότητα και με απόλυτο σεβασμό προς τους καταναλωτές, η εταιρεία ανακαλεί από την αγορά το προϊόν Toblerone 100 γρ. Σοκολάτα γάλακτος με νουγκά (10%), από μέλι και αμύγδαλα με απουσία επισήμανσης συστατικών στα ελληνικά στη συσκευασία, με ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 24/12/2024, 25/12/2024, 24/01/2025, 28/01/2025. και με LOT numbers: OOY4033871, OOY4033913, OOY4034331, OOY4034332, OOY4034372, OOY4034373, OOY4133912, OOY4133913, OOY4134331, OOY4134332, OOY4134372, OOY4134373, OOY4233912, OOY4233913.

Οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί ή έχουν δυσανεξία στο γάλα, αμύγδαλο, σόγια και αυγό καλούνται να μην ανοίξουν ή καταναλώσουν το προϊόν. Για οποιοδήποτε ερώτημα, οι καταναλωτές μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη γραμμή καταναλωτών Ελλάδας στο 800-11-81111 (από σταθερό τηλέφωνο χωρίς χρέωση) όπου μπορούν να λάβουν πρόσθετες πληροφορίες.

Τα προϊόντα διατίθενται στην Ελλάδα από τη Mondelēz Ελλάς Α.Ε.Read More »
Mondelēz Ελλάς: Ανακαλεί παρτίδα πασίγνωστης σοκολάτας Mondelēz Ελλάς: Ανακαλεί παρτίδα πασίγνωστης σοκολάτας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθησαν χθες (30-11-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, με το οποίο μετέφεραν δύο αλλοδαπούς, στερούμενους των νόμιμων προϋποθέσεων για την παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν παραλάβει νωρίτερα τους αλλοδαπούς από τα ελληνοαλβανικά σύνορα με σκοπό να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό -5.150- ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.


Read More »
Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών Συνελήφθησαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας δύο αλλοδαποί για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Ωράριο λειτουργίας κεντρικού ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας για το διάστημα των εορτών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Ωράριο λειτουργίας κεντρικού ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας για το διάστημα των εορτών


Ανακοινώνουμε ότι το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας, που στεγάζεται στο κτήριο του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, θα λειτουργεί για το κοινό από τις 8:00 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. για το διάστημα από 27-12-2023 έως και 5-01-2024.

Read More »
Ωράριο λειτουργίας κεντρικού ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας για το διάστημα των εορτών Ωράριο λειτουργίας κεντρικού ΚΕΠ Δήμου Ηγουμενίτσας για το διάστημα των εορτών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη φυγόποινος ημεδαπός στην Πρέβεζα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Συνελήφθη φυγόποινος ημεδαπός στην ΠρέβεζαΣυνελήφθη χθες (30-11-2023) το πρωί στην Πρέβεζα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθη φυγόποινος ημεδαπός στην Πρέβεζα Συνελήφθη φυγόποινος ημεδαπός στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Καλείστε να συμμετάσχετε σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 6 Δεκεμβρίου 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 παρ.5 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ σε συνδυασμό με την παρ. 5 του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 όπως συμπληρώθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 1 του 4257/2014 και την αρ. πρωτ. 46197/18-6-2019 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και την υπ’ αριθμ. 25933/15-7-2013 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ , για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2023.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αναπροσαρμογή ή μη των Ανταποδοτικών Τελών Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2024.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με τις υπ’ αριθμ. 156/2022 και 279/2023 αποφάσεις της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 287/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Επί αιτήσεως του μισθωτή Ευαγγέλου Σωτήριου του Παύλου περί τροποποίησης συμφωνητικού μίσθωσης (Κατάστημα ΚΙΟΣΚΙ Κ.Παραποτάμου).
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Επί αιτήματος της εταιρείας ΠΑΥΛΟΣ I. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. για μετάθεση του συμβατικού χρόνου παράδοσης της προμήθειας ενός (1) καινούργιου μικρού λεωφορείου μεταφοράς ατόμων 15-20 θέσεων καθημένων, πλέον μιας Θέσεως για αμαξίδιο ΑΜΕΑ με αναδιπλούμενο ανυψωτικό μηχανισμό. (Σύμβαση αριθ. πρωτ. 10962/22.05.2022 (AAAM:23SYMV012725194).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ
Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου “”ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Κατανομή Δ’ δόσης 2023 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Read More »
Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Δράμας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Δράμας


Το Βόρειο Σέλας επανεμφανίστηκε στον ελληνικό ουρανό τα ξημερώματα της Παρασκευής (1/12) και συγκεκριμένα στην πόλη της Δράμας εντυπωσιάζοντας τους κατοίκους της περιοχής που το αντίκρισαν.

Όπως αναφέρει το National Oceanic and Atmospheric Administration, σήμερα σημειώθηκε ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα στη Γη με αποτέλεσμα το Βόρειο Σέλας να γίνει ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Υπενθυμίζεται ότι το φαινόμενο αυτό έκανε την εμφάνισή του και στις αρχές Νοεμβρίου βάφοντας κόκκινο τον ουρανό σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Εκτός όμως από την Ελλάδα το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό και στη Ντακότα στις ΗΠΑ.


Read More »
Το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Δράμας Το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Δράμας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντίον Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντίον Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις


Κινητοποίηση στην Πρυτανεία με κύρια ζητήματα την θέρμανση, το ζεστό νερό και τα βραδινά δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιο πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι.

Στη συνέχεια εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητών, πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων συναντήθηκαν με τον κ. Στέφανο Μουστακλή Πρόεδρο της εταιρίας Αστικών ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την συμπεριφορά του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ, σημειώνοντας ότι στο αίτημα για βραδινά δρομολόγια η απάντηση ήταν: «Για εμένα δεν υπάρχουν φοιτητές, δεν με ενδιαφέρει αν είστε εκπρόσωποι, οι φοιτητές δεν μπορούν να έχουν απαίτηση για σύγχρονες μεταφορές γιατί δεν προσφέρουν κανένα κέρδος».

«Σε μία πόλη όπου σπουδάζουν περισσότεροι από 30.000 φοιτητές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μετακινούνται καθημερινά μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ πληρώνοντας 60 λεπτά το εισιτήριο μιας διαδρομής δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους κάνει υποδείξεις ειδικά, η εταιρία η οποία αφαιμάζει καθημερινά τους φοιτητές!» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης θέτουν ερωτήματα για την στάση του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ σημειώνοντας ότι ένας άνθρωπος αποφασίζει για τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην πόλη, στις δομές υγείας, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

«Ευθύνες έχουν η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Δήμος και η Περιφερειακή Αρχή οι οποίοι δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο.

Ευθύνες έχουν τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες βήμα-βήμα παραχωρούν όλο και περισσότερες πλευρές της φοιτητικής μέριμνας σε εργολάβους προσαρμόζοντας όλη την λειτουργία του Πανεπιστημίου στις επιταγές της αγοράς ενώ μια σειρά από υπηρεσίες του Πανεπιστημίου εμπορευματοποιούνται με διαδοχικά νομοσχέδια.

Οι Εκλεγμένοι με το Ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας σας κάνουμε ξεκάθαρο ότι αυτό δεν θα περάσει! Ζητάμε εδώ και τώρα ασφαλείς, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν μεταφορές από και προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ολοήμερα δρομολόγια!» καταλήγει η ανακοίνωση.


Read More »
Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντίον Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντίον Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Τη Δευτέρα (4/12) ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Τη Δευτέρα (4/12) ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ


Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 -νωρίτερα από ποτέ- θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν από τη ΔΥΠΑ με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 4 Δεκεμβρίου 2023 έως 5 Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias (gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων).

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/more-anerghia.
Read More »
Τη Δευτέρα (4/12) ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ Τη Δευτέρα (4/12) ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Σε ισχύ η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας – Πώς λειτουργεί

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
ΔΥΠΑ: Σε ισχύ η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας – Πώς λειτουργεί


Σε πλήρη λειτουργία είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) (www.dypa.gov.gr/hotjobs) που αφορά τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Με τη νέα πρωτοβουλία της ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία εντάσσεται σε ένα σύνολο ενεργητικών πολιτικών και δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως οι Ημέρες Καριέρας και τα εργαστήρια συμβουλευτικής, η ΔΥΠΑ επιχειρεί να ισχυροποιήσει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην αγορά εργασίας και να «χτίσει» μία αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση με τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, με προσωπικό άνω των 50 ατόμων, προκειμένου να επιτύχει την αποτελεσματική σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΔΥΠΑ, στόχος είναι η πλήρης μετεξέλιξή της από επιδοματικό, γραφειοκρατικό οργανισμό, σε ισχυρό σύμμαχο των πολιτών που αναζητούν εργασία και των επιχειρήσεων που αναζητούν εργαζόμενους με γνώσεις, ταλέντα και δεξιότητες.

Πώς λειτουργεί
Η χρήση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι εύχρηστη και φιλική και για τις επιχειρήσεις και για τους υποψήφιους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την αγγελία τους για τις κενές θέσεις εργασίας που διαθέτουν στην ψηφιακή πλατφόρμα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία σχετικά με την επωνυμία της επιχείρησης, τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού, τη διεύθυνση της έδρας, τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο υπεύθυνου, τηλέφωνο και e-mail), τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας και τις ειδικότητες που αναζητούν, ενώ μπορούν επίσης να δηλώσουν, εάν ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των Ημερών Καριέρας.

Από την πλευρά τους, οι άνεργοι ή όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους με το πάτημα ενός κουμπιού, που θα περιέχει όλες τις πληροφορίες για το επίπεδο εκπαίδευσής τους, την επαγγελματική τους εμπειρία, αλλά και τις δεξιότητές τους.

Στη συνέχεια, η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών της και τη βάση δεδομένων βιογραφικών, αναλαμβάνει την παροχή εξατομικευμένων, ποιοτικών υπηρεσιών εύρεσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις, χωρίς κόστος, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εργασιακή ένταξη ή επανένταξη των ανέργων και την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού για τις επιχειρήσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλλει καθοριστικά η επιλογή που δίνει η πλατφόρμα για αναζήτηση με φίλτρα ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, το είδος της απασχόλησης, την ειδικότητα και την προϋπηρεσία του υποψήφιου εργαζόμενου.

Επιπλέον, ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η δυνατότητα που παρέχεται για αναζήτηση πάνω στον χάρτη της Ελλάδας, ώστε οι έμπειροι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι να εντοπίζουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων ανά περιοχή και να τις καλύπτουν αποτελεσματικά με εργαζόμενους που διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις και προσόντα για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι έργο της ΜΕΜΜΕ αποτελεί η ανάληψη δράσεων εύρεσης προσωπικού με την εφαρμογή σχεδίων προεπιλογής, με βασικό στόχο την πρόσληψη, μέσω μίας διαδικασίας διαμεσολάβησης, η οποία σχεδιάζεται και εφαρμόζεται ειδικά και εξατομικευμένα για κάθε επιχείρηση, που αναζητά τις υπηρεσίες της.

Ειδικότερα, παρέχονται:
– Αναλυτική καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας της επιχείρησης, όπως οι ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα, από εξειδικευμένο εργασιακό σύμβουλο εργοδοτών.

– Διερεύνηση κατάλληλων υποψηφίων, μέσω του δικτύου των εργασιακών συμβούλων αναζητούντων εργασία.

– Προεπιλογή υποψηφίων, μέσω ανάλυσης βιογραφικών και διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων.

– Συνεχής ενημέρωση, αποστολή προεπιλεγμένων βιογραφικών και συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ΗR των επιχειρήσεων.

– Διοργάνωση Ημερών Καριέρας, που προσφέρουν τη δυνατότητα διά ζώσης επικοινωνίας και συνέντευξης με μεγάλο αριθμό υποψηφίων.

– Παρακολούθηση των τελικών επιλογών και των προσλήψεων, ανταλλαγή δεδομένων και αξιολόγηση/απολογισμό της διαδικασίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει ότι, με τη νέα πλατφόρμα «Hot Jobs», που λειτουργεί πλέον στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, γίνεται πιο εύκολη και άμεση η διασύνδεση όσων ψάχνουν για δουλειά με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

«Τα τελευταία χρόνια, κινούμαστε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση. Με εξωστρεφή προσανατολισμό και με σύγχρονες πρωτοβουλίες, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημιουργία ενός δυναμικού περιβάλλοντος συνεργασιών, το οποίο θα διευκολύνει αφενός μεν τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες γνώσεις και ταλέντα αφετέρου δε τους ανέργους να βρουν τη θέση εργασίας που ταιριάζει στο εργασιακό προφίλ τους. Η ΔΥΠΑ αλλάζει και ζητάμε από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν και να αξιοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες και τα εργαλεία μας» σημειώνει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Read More »
ΔΥΠΑ: Σε ισχύ η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας – Πώς λειτουργεί ΔΥΠΑ: Σε ισχύ η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας – Πώς λειτουργεί Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

-282- συλλήψεις και -5.232- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. χθες σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
-282- συλλήψεις και -5.232- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. χθες σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια χθες 29 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -21.609- άτομα και -16.181- οχήματα, ενώ
προσήχθησαν -733- άτομα,
συνελήφθησαν -282- άτομα για διάφορα αδικήματα,
βεβαιώθηκαν -5.232- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
ακινητοποιήθηκαν -93- οχήματα και
κατασχέθηκε -1-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:
στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –901– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν -9- άτομα και βεβαιώθηκαν -88- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.,
στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –44– έλεγχοι ατόμων, προσήχθησαν -6- άτομα και βεβαιώθηκαν -32- παραβάσεις για Κ.Ο.Κ. και
στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκαν -8- έλεγχοι ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα σε περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλίας, της Ακαρνανίας και της Ηλείας, σε σημεία με αυξημένη εγκληματικότητα, όπου:
ελέγχθηκαν -341- άτομα,
προσήχθησαν -6- άτομα,
συνελήφθησαν -4- άτομα και
βεβαιώθηκαν -24- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., -5- για περιβαλλοντική νομοθεσία και -1- για παρεμπόριο.

Περαιτέρω, διενεργήθηκε πλήθος ουσιαστικών ελέγχων σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στα νησιά του Ιονίου, στο Βόρειο Αιγαίο και την Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο αυτό σε περιοχές των Δήμων Κέρκυρας, Χίου και Λακωνίας ελέγχθηκαν -28- άτομα και βεβαιώθηκε -1- παράβαση για περιβαλλοντική νομοθεσία σε περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Read More »
-282- συλλήψεις και -5.232- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. χθες σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας -282- συλλήψεις και -5.232- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. χθες σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Δωρεά από τη βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Δωρεά από τη βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τη βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης alfa για την προσφορά της σε κατεψυγμένα προϊόντα καθώς και για τη συνεχή στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 266021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από τη βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από τη βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Μπέζας κατά Γιόγιακα με αφορμή… Ταχιάο!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Μπέζας κατά Γιόγιακα με αφορμή… Ταχιάο!Ευθείες βολές από τον Αντώνη Μπέζα εναντίον του γαλάζιου βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα.

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Νίκου Ταχιάου για τα λεφτόδεντρα που δεν υπάρχουν και τους δρόμους που δεν θα χρηματοδοτηθούν στην Ήπειρο, προκάλεσαν μία γενική αναταραχή στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ο Αντώνης Μπέζας μία καυστική ανάρτηση βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον βουλευτή του Νομού Θεσπρωτίας κάνοντας λόγο για «εμφανές έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης στη Θεσπρωτία».

Και προτείνει μαχητική διεκδίκηση μέσα από κοινό μέτωπο Δήμων και Περιφέρειας.

Αναλυτικά αναφέρει: «Με αυτά που είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Υφ/γος Υποδομών κ. Ταχιάος, ότι δηλαδή “Η Ελλάδα δεν έχει ανακαλύψει τα λεφτόδενδρα… Η Ήπειρος διεκδικεί αυτό, οι άλλες περιοχές διεκδικούν κάτι άλλο… Δεν μπορούμε να υποσχόμαστε και να απλώνουμε τραχανά…”, στην ουσία δεν άφησε περιθώριο χρηματοδότησης, πέραν του δρόμου Ιωάννινα – Κακαβιά, για κανένα άλλο μεγάλο οδικό έργο στην Ήπειρο, στην προγραμματική περίοδο του τρέχοντος ΕΣΠΑ (κλείνει το 2030) ή από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ούτε για τον παραλιακό άξονα Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ούτε για τον Περιφερειακό της Ηγουμενίτσας, ούτε φυσικά για τον άξονα Ηγουμενίτσα–Μαυρομάτι (ελληνοαλβανικά σύνορα)!!!

Γιατί εκπλήσσονται κάποιοι; Δεν βλέπουμε τι συμβαίνει; Απλά ο κ. Ταχιάος, το είπε με περισσή “πολιτική ωμότητα”…

Από τη στιγμή, που όσον αφορά στη Θεσπρωτία, υπάρχει εμφανές έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης, αυτή η “ωμότητα” αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από την τεκμηριωμένη και μαχητική διεκδίκηση των νέων Δημοτικών Αρχών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου!»Read More »
Μπέζας κατά Γιόγιακα με αφορμή… Ταχιάο! Μπέζας κατά Γιόγιακα με αφορμή… Ταχιάο! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Ο Δήμος Σουλίου για την έναρξη της συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Ο Δήμος Σουλίου για την έναρξη της συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στην περιοχή του Δήμου Σουλίου όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Καλούνται οι κάτοικοι που έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές να υποβάλουν δηλώσεις της ακίνητης περιουσίας τους στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης και Γραφεία Ενημέρωσης ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η διάρκεια της προθεσμίας υποβολής είναι τρεις (3) μήνες για τους κατοίκους του εσωτερικού και έξι (6) μήνες για τους κατοίκους του εξωτερικού και για το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στις ιστοσελίδες:Κτηματολόγιο Π.Ε Θεσπρωτίας & Π.Ε Κέρκυρας
Ελληνικό Κτηματολόγιο

Επισυνάπτεται η σχετική ενημέρωση από το Ελληνικό Κτηματολόγιο (Ορθή Επανάληψη Αρ. Πρωτ.: ΠΡ 1442/2355847/21.11.2023)

Read More »
Ο Δήμος Σουλίου για την έναρξη της συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο Ο Δήμος Σουλίου για την έναρξη της συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Β. Γιόγιακας για την Υγεία | Η «στροφή» στην πρόσληψη γίνεται, πράξη και στη χώρα μας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023
Β. Γιόγιακας για την Υγεία | Η «στροφή» στην πρόσληψη γίνεται, πράξη και στη χώρα μας«Το δε προνοείν και προλαµβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, σε απλή απόδοση «η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία». Στη χώρα μας ωστόσο η πρόληψη υγείας δεν είχε τύχει διαχρονικά της προσοχής που έπρεπε. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο 2018-2020 μία στις τέσσερις γυναίκες δεν είχε κάνει τεστ ΠΑΠ, μία στις δύο γυναίκες άνω των 40 ετών δεν είχε κάνει μαστογραφία, και μόνο ένα στα δέκα άτομα άνω των 50 ετών είχε κάνει την αιματολογική ανάλυση που απαιτείται για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Η μειωμένη έμφαση στην πρόληψη επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο πόσα χρόνια αναμένεται κατά μέσο όρο να ζήσουμε αλλά και το πόσα από τα χρόνια αυτά θα είναι ποιοτικά.

Αυτή την κατάσταση φιλοδοξεί να βελτιώσει το σχέδιο Πρόληψης, Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης», η πρώτη συστηματική προσπάθεια στη χώρα μας για την πρόληψη υγείας στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Ήδη υλοποιείται το πρόγραμμα προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» μέσω του οποίου έχουν γίνει 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί ευρήματα σε περισσότερες από 15.000 γυναίκες, στις οποίες δόθηκε η ευκαιρία να ξεκινήσουν έγκαιρα τη θεραπεία τους και να έχουν αυξημένες πιθανότητες πλήρους ίασης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να «τρέξει» το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες ηλικίας 21-65 ετών και το οποίο, σε συνδυασμό με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον εμβολιασμό έναντι του ιού HPV, αναμένεται ως το 2030 να οδηγήσει στην εξάλειψη των νέων περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου εξαιτίας του HPV.

Ένα σημαντικό μέρος των θανάτων στη χώρα μας (4 στους 10) οφείλονται σε συμπεριφορικούς παράγοντες κινδύνου, με κυριότερους το κάπνισμα και την παχυσαρκία. Έχουμε το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων ή παχύσαρκων εφήβων στην Ε.Ε. (περισσότεροι από ένας στους πέντε), και μάλιστα σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις αρχές του 2000. Γι’ αυτό ιδιαίτερα σημαντική θέση στο σχεδιασμό έχει η Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας, ένα πρόγραμμα για παιδιά έως 17 ετών με παρεμβάσεις για την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, την έγκαιρη ανίχνευση και εξειδικευμένη υποστήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν υπερβαρότητα και παχυσαρκία.Αν τους προηγούμενους δύο αιώνες οι πολιτικές δημόσιας υγείας παγκοσμίως στόχευαν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, στον αιώνα που διανύουμε επιδιώκουν την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, ο οποίος θα μας βοηθήσει να ζούμε όχι μόνο περισσότερα αλλά και καλύτερα χρόνια. Αυτή η «στροφή» γίνεται, βήμα – βήμα, πράξη και στη χώρα μας.


Read More »
Β. Γιόγιακας για την Υγεία | Η «στροφή» στην πρόσληψη γίνεται, πράξη και στη χώρα μας Β. Γιόγιακας για την Υγεία | Η «στροφή» στην πρόσληψη γίνεται, πράξη και στη χώρα μας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Σελίδες