Έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Σουλίου για το κλείσιμο της Alpha Bank

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Σουλίου για το κλείσιμο της Alpha Bank


Την ιδιαίτερη ανησυχία του εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην πόλη της Παραμυθιάς.

Όπως τονίζεται στο ψήφισμα, πρόκειται για μια εξέλιξη που θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις και έχει ως συνεπακόλουθο την απαξίωση του Δήμου και των δημοτών του.

Η υλοποίηση της ενέργειας αυτή θα έχει άμεση και καθοριστική επίδραση στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή του τόπου, δεδομένου ότι το εν λόγω υποκατάστημα της τράπεζας εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους και εμπόρους του Δήμου Σουλίου αλλά και τους επισκέπτες αυτού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους η αύξηση του πληθυσμού του Δήμου είναι σημαντική.

Ο Δήμος αποτελεί μία μεγάλη γεωγραφική ενότητα με πολλούς απομακρυσμένους οικισμούς, κατοικούμενους από δημότες μεγάλης ηλικίας, μη εξοικειωμένους με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Είναι εύλογο ότι η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνσή τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν από αντίστοιχο κατάστημα σε όμορο Δήμο είναι εξαιρετικά σημαντική.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του στην προοπτική της παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της ALPHABANKστην Παραμυθιά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την διοίκηση της τράπεζας να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του καταστήματος και να εξετάσει την πενθήμερη λειτουργία του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Read More »
Έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Σουλίου για το κλείσιμο της Alpha Bank Έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Σουλίου για το κλείσιμο της Alpha Bank Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Έως αύριο οι αιτήσεις για τις διοικήσεις των νοσοκομείων – 229 αιτήσεις για τις διοικήσεις των ΥΠΕ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Έως αύριο οι αιτήσεις για τις διοικήσεις των νοσοκομείων – 229 αιτήσεις για τις διοικήσεις των ΥΠΕ


Συνολικά 229 αιτήσεις υποβλήθηκαν στο ΑΣΕΠ για την κάλυψη 7 θέσεων Διοικητών και 14 θέσεων Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας, με τετραετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί για άλλα τέσσερα χρόνια.

Εξάλλου, αύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου (ώρα 14:00) λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων των Υγειονομικών Περιφερειών στο πλαίσιο της οποίας έχουν υποβληθεί έως σήμερα το μεσημέρι συνολικά 527 αιτήσεις.


Υπενθυμίζεται, ότι οι προκηρύξεις έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του νόμου 5062/2023 «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους» ο οποίος προβλέπει αυξημένα προσόντα για τις υποψηφιότητες.
Read More »
Έως αύριο οι αιτήσεις για τις διοικήσεις των νοσοκομείων – 229 αιτήσεις για τις διοικήσεις των ΥΠΕ Έως αύριο οι αιτήσεις για τις διοικήσεις των νοσοκομείων – 229 αιτήσεις για τις διοικήσεις των ΥΠΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Ανακαλεί ο ΕΟΦ παρτίδα γνωστού αναλγητικού φαρμάκου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Ανακαλεί ο ΕΟΦ παρτίδα γνωστού αναλγητικού φαρμάκου


Την ανάκληση παρτίδας πολύ γνωστού αναλγητικού φαρμάκου, μετά από ενημέρωση που είχε από την εταιρεία για πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) που δεν εμπεριείχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΟΦ, πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB. Η παρτίδα που ανακαλείται έχει τον κωδικό αριθμό F27279 και το συγκεκριμένο προϊόν έχει ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου 2028.

Αποφασίστηκε η ανάκληση της παραπάνω παρτίδας του φαρμακευτικού σκευάσματος LONARID-N TAB (400+50+10)MG/TAB μετά από ενημέρωση από την εταιρεία για πιθανότητα ύπαρξης συσκευασιών κυψέλης (blisters) που δεν εμπεριείχαν τυπωμένες τις αντίστοιχες σημάνσεις.

Η εν λόγω απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του Κατόχου της Άδειας Κυκλοφορίας BOEHRINGER INGELHEIM ΕΛΛΑΣ Μ.Α.Ε.
Read More »
Ανακαλεί ο ΕΟΦ παρτίδα γνωστού αναλγητικού φαρμάκου Ανακαλεί ο ΕΟΦ παρτίδα γνωστού αναλγητικού φαρμάκου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών στις περιοχές αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών στις περιοχές αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου

Οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών αποτελούν το μακροβιότερο πρόγραμμα παρακολούθησης της βιοποικιλότητας με παγκόσμια εμβέλεια. Πραγματοποιούνται ταυτόχρονα στα μέσα Γενάρη σε πολλές χώρες του κόσμου υπό τον συντονισμό της Wetlands International. Στην Ελλάδα, υπεύθυνος φορέας για τις καταμετρήσεις είναι η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Στα Ιωάννινα, η φετινή μέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 12/1/2024 για 13η συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή συνολικά 17 παρατηρητών, υπό το συντονισμό του ορνιθολόγου κ. Νικόλαου Μπούκα σε συνεργασία με το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.

Συνολικά καταμετρήθηκαν 31 διαφορετικά είδη υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών, ενώ ο συνολικός αριθμός ατόμων από όλα τα είδη ανήλθε στα 18.683, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της Λίμνης Παμβώτιδας ως περιοχή προστασίας της βιοποικιλότητας.

Τους μεγαλύτερους διαχειμάζοντες αριθμούς παρουσίασαν η Φαλαρίδα (Fulica atra) με 4.830 άτομα, και ο Κορμοράνος (Phalacrocorax carbo) με 4.455 άτομα, ενώ το πιο πολυάριθμο είδος πάπιας που διαχειμάζει στην Παμβώτιδα ήταν το Κιρκίρι (Anas crecca) με 2.481 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και για τα τρία αυτά είδη η φετινή καταγραφή αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή. Επιπλέον, σημαντικούς αριθμούς παρουσίασαν ο Ασημόγλαρος (Larus michahellis) με 2.690 άτομα, ο Καστανοκέφαλος γλάρος (Chroicocephalus ridibundus) με 1.580 άτομα και το Σκουφοβουτηχτάρι (Podiceps cristatus) με 1104 άτομα.
Αριθμό ρεκόρ σε σύγκριση με προηγούμενα έτη παρουσίασαν οι Χουλιαρόπαπιες (Anas clypeata) με 534 άτομα, ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση για τους Καλαμόκιρκους (Circus aeruginosus) με 25 άτομα. Οι Λαγγόνες (Microcarbo pygmeus) διατηρήθηκαν σε αντίστοιχα με πέρυσι υψηλά επίπεδα, οι Σταχτοτσικνιάδες (Ardea cinerea) έχουν σταθερή παρουσία στην περιοχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκαν και άλλα είδη ερωδιών που δεν είχαν παρατηρηθεί να διαχειμάζουν στην περιοχή όπως ο Γελαδάρης (Bubulcus ibis) και ο Νυχτοκόρακας (Nycticorax nycticorax).

Στη Θεσπρωτία οι καταμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό και το προσωπικό φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης Ηπείρου του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας στις περιοχές αρμοδιότητάς του όπως στην περιοχή του Καλαμά, Αχέροντα, Καλοδίκι, Έλη Προντάνη, Καρτέρι, Λίμνη Ψάκκα και Λίμνη Λιμνοπούλα.

Παρατηρήθηκαν πάνω από 50 είδη υδρόβιων πουλιών σε σύνολο 12708 ατόμων για όλες τις περιοχές. Σημαντική ήταν η παρατήρηση της παγκοσμίως απειλούμενης βαλτόπαπιας (Aythya nyroca) μεταξύ άλλων χηνόμορφων όπως Ψαλίδα, Πρασινοκέφαλη Πάπια, Καπακλής, Σφυριχτάρι, Κιρκίρι κ.α. ενώ δεν έλειψαν και τα αρπακτικά όπως Γερακίνα, Καλαμόκοιρκος, Ψαραετός κ.α.

Τέλος εξαιρετικό θέαμα προσφέρουν εκατοντάδες φοινικόπτερα που τρέφονται σε όλες τις λιμνοθάλασσες του Δέλτα Καλαμά.

Read More »
Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών στις περιοχές αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών στις περιοχές αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας


DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Συνελήφθη προχθές (29-01-2024) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 12,72 γραμμαρίων, ενώ ύστερα από έρευνα που επακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν επιπλέον ζυγαριά ακριβείας, χρηματικό ποσό 700 ευρώ και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία “ΠΑΡΙΣΙ 2024”από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Πρόσκληση συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία “ΠΑΡΙΣΙ 2024”από τον Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», καθώς και στη διέλευση και τελετή σχετικά με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Δήμο μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι αθλητές, από τις 30/1/2024 και μέχρι την 8/2/2024, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως λαμπαδηδρόμοι, στον γραφείο αθλητισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας, Ελευθερίας 7 (Παλαιό Δημαρχείο).
Οι αιτούντες θα πρέπει να συνυποβάλλουν πρόσφατη ηλεκτρονική φωτογραφία και αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2665360012, 2665360019
Email : pakppo2@1345.syzefxis.gov.gr

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ σε περίπτωση που ο Δήμος επιλέξει λαμπαδηδρόμο κάτω των 18 ετών, αυτό θα γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση της ΕΟΕ και κατ’ εξαίρεση των κανονισμών.
 Η επιλογή των λαμπαδηδρόμων είναι στην ευχέρεια του Δήμου Ηγουμενίτσας, τηρώντας την Αρχή περί ισότητας των φύλων.
Ο λαμπαδηδρόμοι μπορεί να ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:
● Ολυμπιονίκες- συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
● Διακριθέντες Ολυμπιακών αθλημάτων με σειρά προτεραιότητας διάκρισης (όπως Παγκόσμια-Ευρωπαϊκά-Πανελλήνια Πρωταθλήματα κ.ο.κ)
● Στις ανωτέρω ιδιότητες περιλαμβάνονται αθλητές ή άτομα που ανήκουν στις ομάδες με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ)

Σημειώνεται ότι στη διαδικασία απαγορεύεται η συμμετοχή Πολιτικών και Θρησκευτικών παραγόντων, σύμφωνα με τον κανονισμό της Οργανωτικής Επιτροπής. Ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Μέλη του Κοινοβουλίου, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων. Αποκλείονται όσοι έχουν τιμωρηθεί για παραβίαση κανονισμών περί ντόπινγκ ή έχουν καταδικασθεί για αδικήματα που δημιουργούν ασυμβίβαστα και κωλύματα κατά τη νομοθεσία.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που θα δηλώσετε αποκλειστικά για θέματα σχετικά με τη συμμετοχή σας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024».
Read More »
Πρόσκληση συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία “ΠΑΡΙΣΙ 2024”από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Πρόσκληση συμμετοχής στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία “ΠΑΡΙΣΙ 2024”από τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί  για κλοπή


Στη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 52 και 74 ετών προχώρησαν χθες (30-01-2024) το πρωί αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και ηθική αυτουργία σε κλοπή, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 52χρονος αφαίρεσε προχθές (29-01-2024) το βράδυ σταθμευμένο τρέιλερ από περιοχή της Πρέβεζας, μετά από παρότρυνση του 74χρονου.

Το κλεμμένο τρέιλερ βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών και κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί  για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Τραυματισμός 35χρόνου αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Τραυματισμός 35χρόνου αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για την ύπαρξη τραυματισμένου ατόμου στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Αμέσως για το σημείο αναχώρησαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν έναν 35χρονο αλλοδαπό στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος στην προσπάθεια του να υπερπηδήσει την περίφραξη του λιμανιού τραυματίστηκε στο κάτω άκρο.

Ο 35χρονος διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενἰτσας.
Read More »
Τραυματισμός 35χρόνου αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Τραυματισμός 35χρόνου αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Άκτιο – Αμβρακία: Από σήμερα πιο κοντά η Λευκάδα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Άκτιο – Αμβρακία: Από σήμερα πιο κοντά η Λευκάδα


Σήμερα θα γίνει η τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία του έργου του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και τοπικών παραγόντων και φορέων.

O αυτοκινητόδρομος, συνδέει απευθείας την Ιόνια Οδό (από τον Α.Κ Αμβρακίας) με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας.

Με την κατασκευή των νέων σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων, όπως του άξονα Άκτιο – Αμβρακία, αλλάζει ο οδικός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας, η οποία αποκτά ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Με την παράδοση του έργου μειώνεται κατά 45 λεπτά ο χρόνος διαδρομής από την Αθήνα έως τη Λευκάδα και πλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να φτάνουν στο νησί του Ιονίου σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο – Αμβρακία, συνολικού μήκους 49,5 χλμ., αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,5 μ. εκάστη, μία λωρίδα καθοδήγησης ανά κατεύθυνση, πλάτους 0,5μ. και κεντρική διαχωριστική νησίδα με αμφίπλευρο στηθαίο με τις αντίστοιχες λωρίδες καθοδήγησης πλάτους 2 μ., δηλαδή είναι συνολικού πλάτους 17 μ.

Τα οφέλη του

Ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία χωροθετείται εξ’ ολοκλήρου μέσα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η αποτίμηση των ωφελειών συνοψίζεται, κυρίως, στην αύξηση του επιπέδου προσφερόμενης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και ασφάλειας, με άμεσες επιπτώσεις στη:

-Μείωση των ατυχημάτων και ιδίως των σοβαρών, λόγω του γεγονότος ότι το οδικό μεταφορικό έργο θα γίνεται, πλέον, σε αυτοκινητόδρομο. Σημαντικό είναι το κοινωνικό όφελος που αναμένεται να προκύψει από τη μείωση των ατυχημάτων στο σημερινό οδικό δίκτυο Στάνος – Αμφιλοχία -Σπάρτο – Λουτράκι – Δρυμός – Παλιάμπελα -Βόνιτσα, που είναι Επαρχιακές Οδοί μιας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ενιαίο οδόστρωμα, ισόπεδους κόμβους και χωρίς έλεγχο προσβάσεων. Το όφελος αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τις αστικές περιοχές της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας αλλά για και τις λοιπές αστικοποιημένες περιοχές διέλευσης της σημερινής Επαρχιακής Οδού, που πλέον παρακάμπτονται.

-Μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, λόγω της μείωσης των δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεων των οδικών μεταφορών. Προκύπτει βελτίωση της ποιότητας αστικού περιβάλλοντος των πόλεων της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας, καθώς και των λοιπών ημιαστικών περιοχών (Στάνος, Σπάρτο, Παλιάμπελα κ.λπ.), καθώς με την υλοποίηση του νέου αυτοκινητόδρομου εκτρέπεται η διαμπερής κυκλοφορία από το σημερινό οδικό δίκτυο (θόρυβος, εκπομπές καυσαερίων, οπτική ρύπανση κ.λπ.).

-Βελτίωση ασφάλειας των αστικών περιοχών, λόγω της εκτροπής της «βαριάς» κυκλοφορίας και αποσυμφόρησης του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

-Αξιοπιστία χρόνου διαδρομής,

-Αύξηση προσπελασιμότητας και άμεση συμβολή στην περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση με ευρύτερες και προνομιούχες περιοχές με αύξηση του οικονομικού – αναπτυξιακού δυναμικού της περιοχής.

-Τουριστική δραστηριότητα.

-Μείωση λειτουργικού κόστους οχημάτων των διαφόρων κατηγοριών (συμπεριλαμβανομένης και της οικονομίας καυσίμων).

-Δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, λόγω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής στην ζώνη επιρροής του έργου.
Read More »
Άκτιο – Αμβρακία: Από σήμερα πιο κοντά η Λευκάδα Άκτιο – Αμβρακία: Από σήμερα πιο κοντά η Λευκάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Με τον Θανάση Ντάνη συναντήθηκε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σουλίου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Με τον Θανάση Ντάνη συναντήθηκε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σουλίου


Αντιπροσωπεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Σουλίου επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμαρχο Σουλίου Θανάση Ντάνη.

Σε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τις βασικές κατευθύνσεις που θα κινηθεί η καινούργια Δημοτική αρχή.

Τέθηκαν τα ζητήματα των βασικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους της περιοχής όπως το χρόνιο θέμα της ύδρευσης, τα προβλήματα του αγροκτηνοτροφικου κλάδου, των ανταποδοτικών τελών, της τουριστικής ανάπτυξης, της συνεργασίας μεταξύ των όμορων Δήμων καθώς και τις βελτίωσης της κοινωνικής πολιτικής των δομών του Δήμου.
Read More »
Με τον Θανάση Ντάνη συναντήθηκε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σουλίου Με τον Θανάση Ντάνη συναντήθηκε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Πρώτη θέση για το 3ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων σε διαγωνισμό για το διαδίκτυο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Πρώτη θέση για το 3ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων σε διαγωνισμό για το διαδίκτυο


Το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων συμμετείχε με ένα συνεργατικό βίντεο με άλλα δύο συνεργαζόμενα σχολεία, το 3ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος και το 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδος και απέσπασαν το 1ο Βραβείο στην κατηγορία “Νηπιαγωγεία”. Μία πάρα πολύ σημαντική διάκριση και επιτυχία αφού η συμμετοχή μας ξεχώρισε σε σύνολο 58 συνολικά συμμετοχών στην κατηγορία αυτή.

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο».

Μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες ατομικά ή ομαδικά καλούνται να δημιουργήσουν υλικό σχετικό με τη σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον ψηφιακό κόσμο.

Ο στόχος για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι:
• Να μάθουν και να υιοθετήσουν ορθές συμπεριφορές διαδικτυακής χρήσης.
• Να πληροφορηθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στον ψηφιακό κόσμο.
• Να ενισχυθεί η πολυπολιτισμικότητα και η αποδοχή του διαφορετικού.
• Να αποκτήσουν κριτική ικανότητα και ενσυναίσθηση στο διαδίκτυο.
• Να αναπτύξουν στρατηγικές απόκρισης στη διαδικτυακή βία, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς της (report).
• Να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας, υπευθυνότητα και κοινωνικές δεξιότητες.

Η Σελίδα του Saferinternet4kids: https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2024/sid_2024_winners/

Read More »
Πρώτη θέση για το 3ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων σε διαγωνισμό για το διαδίκτυο Πρώτη θέση για το 3ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων σε διαγωνισμό για το διαδίκτυο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Απαγόρευση διακίνησης οστρακοειδών από το Μάζωμα, βρέθηκαν με τοξίνες

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Απαγόρευση διακίνησης οστρακοειδών από το Μάζωμα, βρέθηκαν με τοξίνες


Στην απαγόρευση της αλιείας, της διακίνησης και της διάθεσης στην αγορά οστρακοειδών από τις περιοχές Μάζωμα και Σόγωνο, προχώρησε η Κτηνιατρική Υπηρεσία Πρέβεζας με σχετική της απόφαση.

Η απόφαση ελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός κυττάρων ειδών που

ενοχοποιούνται για παραγωγή λιπόφιλων, παραλυτικών και αμνησιακών βιοτοξινών,

υπερβαίνει τα όρια λήψης υγειονομικών μέτρων.

Με την ίδια απόφαση η Κτηνιατρική επιβάλλει την απόσυρση όσων παρτίδων έχουν αλιευθεί σε οστρακοκαλλιέργειες της συγκεκριμένης ζώνης .

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Απαγόρευση διακίνησης οστρακοειδών από το Μάζωμα, βρέθηκαν με τοξίνες Απαγόρευση διακίνησης οστρακοειδών από το Μάζωμα, βρέθηκαν με τοξίνες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Η Άλκηστη Γιαννοπούλου ορίστηκε αναπληρώτρια συντονίστρια επιστημονικής λειτουργίας του ΚΥ Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Η Άλκηστη Γιαννοπούλου ορίστηκε αναπληρώτρια συντονίστρια επιστημονικής λειτουργίας του ΚΥ Ηγουμενίτσας

Αναπληρώτρια συντονίστρια επιστημονικής λειτουργίας του ΚΥ Ηγουμενίτσας ορίστηκε η Διευθύντρια Οδοντιατρικής και Οδοντίατρος Άλκηστη Γιαννοπούλου.

Η κα. Γιαννοπούλου είναι μια γυναίκα με πλούσια εθελοντική δράση και εμπειρία σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας,

Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές δοκίμασε την τύχη της όντας υποψήφια με τον Συνδυασμό του απερχόμενου Δημάρχου Γιάννη Λώλου.

H θητεία είναι τριετής.
Read More »
Η Άλκηστη Γιαννοπούλου ορίστηκε αναπληρώτρια συντονίστρια επιστημονικής λειτουργίας του ΚΥ Ηγουμενίτσας Η Άλκηστη Γιαννοπούλου ορίστηκε αναπληρώτρια συντονίστρια επιστημονικής λειτουργίας του ΚΥ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Θεσπρωτία | Εξετάσεις Φαρμακοποιών για τη χορήγηση αδειας ασκησης επαγγέλματος

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Θεσπρωτία | Εξετάσεις Φαρμακοποιών για τη χορήγηση αδειας ασκησης επαγγέλματος


Σας ανακοινώνουμε, ότι οι εξετάσεις Φαρμακοποιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τη χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος εξεταστικής περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Η τελευταία προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών είναι Δευτέρα 19-02-2024 και ώρα 13:00μ.μ. τόσο στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17,10433 ΑΘΗΝΑ) ή ηλεκτρονικά στο e–mail,gram.kesy@moh.gov.gr. όσο και στο Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Π.Ε.Θεσπρωτίας, στο e–mail: o.zisi@php.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες, στις προαναφερθείσες ηλεκτρονικές Διευθύνσεις και στο τηλέφωνο: 2665360186

Read More »
Θεσπρωτία | Εξετάσεις Φαρμακοποιών για τη χορήγηση αδειας ασκησης επαγγέλματος Θεσπρωτία | Εξετάσεις Φαρμακοποιών για τη χορήγηση αδειας ασκησης επαγγέλματος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Δήμος Σουλίου | Απογράφεται η περιουσία του υπο-κατάργηση νομικού προσώπου “Αρωγή”

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Δήμος Σουλίου | Απογράφεται η περιουσία του υπο-κατάργηση νομικού προσώπου “Αρωγή”


Με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Ντάνη, συστήνεται Επιτροπή Καταγραφής και Απογραφής για την καταγραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων που μεταβιβάζονται στο Δήμο Σουλίου από το καταργούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου.

Η σύνθεση της Επιτροπής έχει εξης:
Αθανασίου Νικόλαος, δημοτικός Σύμβουλος, ως Πρόεδρος της επιτροπής.
Χειμώνας Γεώργιος, Αντιδήμαρχος, ως μέλος της επιτροπής.
Φίλη Πασχάλη Αντιγόνη Βασιλική, Αντιδήμαρχος, ως μέλος της επιτροπής.
Λιάκου Ζωϊτσα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, ως μέλος της επιτροπής.
Λυμπέρη Κυριακή, Αν. Προϊσταμένη Τμ. Εσόδων, Διαχείρισης Περιουσίας και Ταμείου, ως μέλος της επιτροπής.
Read More »
Δήμος Σουλίου | Απογράφεται η περιουσία του υπο-κατάργηση νομικού προσώπου “Αρωγή” Δήμος Σουλίου | Απογράφεται η περιουσία του υπο-κατάργηση νομικού προσώπου “Αρωγή” Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τους μελισσοκόμους στην Περιφέρεια Ηπείρου

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τους μελισσοκόμους στην Περιφέρεια Ηπείρου

Μηχανοκίνητη πορεία προς την Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησαν στις 11::00 οι μελισσοκόμοι των Ιωαννίνων, διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος παραγωγής και τις ελληνοποιήσεις μελιών, τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.

Στον Νομό Ιωαννίνων δραστηριοποιούνται 600 μελισσοκόμοι. Οπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, ασφυκτιούν, καθώς το δικό τους ποιοτικό προιόν -λόγω υψηλού κόστους παραγωγής- δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις τιμές του μελιού που πωλείται στα super market και γενικότερα στην αγορά.“Ζητάμε μέτρα υποστήριξης από την κυβέρνηση”, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας Αναστάσιος Ποντίκης, ο οποίος επισημαίνει τα αιτήματα των μελισσοκόμων προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Απαιτούμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου, να σταματήσουν οι ελληνοποιήσεις με εισαγόμενα και επικίνδυνα για την υγεία μέλια, το ελληνικό σήμα στον Έλληνα παραγωγό και οι μελισσοκόμοι να δικαιούνται αγροτικό πετρέλαιο.
Read More »
Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τους μελισσοκόμους στην Περιφέρεια Ηπείρου Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας από τους μελισσοκόμους στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια 


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε υπολείμματα καλλιεργειών. στην Τ.Κ. Ξηρολόφου, του δήμου Σουλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
Read More »
Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ-myProperty: Ξεκινάει η αυτόματη ψηφιακή δήλωση Ε9 και για τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
ΑΑΔΕ-myProperty: Ξεκινάει η αυτόματη ψηφιακή δήλωση Ε9 και για τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων


H αυτόματη δημιουργία και υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) επεκτείνεται, μετά τις αγοραπωλησίες, και στις δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων μέσω της εφαρμογής myPROPERTY.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή (Α. 1015/2024) ρυθμίζεται η αυτόματη δημιουργία και υποβολή ψηφιακής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) στις περιπτώσεις ψηφιακής υποβολής δήλωσης φόρου δωρεάς και γονικής παροχής, 100% πλήρους κυριότητας επί ακινήτου από έναν δωρητή/γονέα σε έναν δωρεοδόχο/ τέκνο.

Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή διευκολύνονται οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν οι ίδιοι τις συγκεκριμένες δηλώσεις και παράλληλα διασφαλίζεται η έγκαιρη εκπλήρωση των σχετικών φορολογικών υποχρεώσεων.

Η δήλωση στοιχείων ακινήτων δημιουργείται και υποβάλλεται αυτόματα για τα συμβολαιογραφικά έγγραφα που αναρτώνται στην ψηφιακή εφαρμογή «myPROPERTY» της ψηφιακής πύλης myAADE από αύριο, 31/1/2024, και αφορούν δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων που έχουν υποβληθεί από τις 2/1/2024.

Ο πολίτης λαμβάνει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η δήλωση Ε9 έχει υποβληθεί αυτόματα και μπορεί να την αναζητήσει στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση Ε9 > ΕΝΦΙΑ > Είσοδος στην Εφαρμογή > «έτος 2025».

Στο επόμενο διάστημα, η αυτοματοποιημένη υποβολή δηλώσεων Ε9 θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις δωρεών και γονικών παροχών ακινήτων.

Read More »
ΑΑΔΕ-myProperty: Ξεκινάει η αυτόματη ψηφιακή δήλωση Ε9 και για τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων ΑΑΔΕ-myProperty: Ξεκινάει η αυτόματη ψηφιακή δήλωση Ε9 και για τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Φωτοβολταϊκά: Έρχεται φθηνό ρεύμα για αγρότες μέσα από το πρόγραμμα «Απόλλων» για τους δήμους

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Φωτοβολταϊκά: Έρχεται φθηνό ρεύμα για αγρότες μέσα από το πρόγραμμα «Απόλλων» για τους δήμους

Η κάλυψη σημαντικού ποσοστού των ενεργειακών αναγκών Ελλήνων αγροτών θα καλύπτεται από το πρόγραμμα «Απόλλων» το οποίο αναμένεται να θεσμοθετηθεί άμεσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Σε σχετική εξαγγελία θα προχωρήσει ο υπουργός κ. Θόδωρος Σκυλακάκης (στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica που ανοίγει αύριο Πέμπτη τις πύλες της στη Θεσσαλονίκη), η οποία εντάσσεται στο «πακέτο» μέτρων που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους των παραγωγών.

Ο κατευνασμός των αγροτών

Απώτερος στόχος ο κατευνασμός του αγροτικού κόσμου της χώρας, ο οποίος εδώ και μέρες βρίσκεται στα «μπλόκα» και οργανώνεται για …απόβαση με τρακτέρ στα αυριανά εγκαίνια της έκθεσης. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του ΥΠΕΝ είναι να εντάξει στο μεγαλύτερο Πρόγραμμα Ενεργειακού Συμψηφισμού που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, στο «Απόλλων», τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες αγροτών και όσους παραγωγούς βρίσκονται σε πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας (με συμβόλαια τουλάχιστον 3 ετών). Όπως αναφέρει στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» στέλεχος του υπουργείου, υπολογίζεται ότι σε αυτές τις τρεις κατηγορίες εντάσσεται περίπου το ένα τρίτο των Ελλήνων αγροτών.
Η ρύθμιση

Η ρύθμιση για να προχωρήσει το «Απόλλων» θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα. Μέσω του προγράμματος θα καλυφθούν, εκτός από τις ενεργειακές ανάγκες των συγκεκριμένων αγροτικών ομάδων, εκείνες των Δήμων, των Περιφερειών και των επιχειρήσεών τους, οι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου Α’, οι Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Η αυτοκατανάλωση θα γίνεται με εφαρμογή εικονικού ταυτοχρονισμένου συμψηφισμού, δηλαδή η παραγόμενη ενέργεια του σταθμού ΑΠΕ θα διοχετεύεται στο ηλεκτρικό δίκτυο και θα συμψηφίζεται σε πραγματικό χρόνο με την κατανάλωση στις εγκαταστάσεις του χρήστη.

Αρχικός στόχος είναι ο συμψηφισμός περίπου 1.620 GWh (γιγαβατώρα) κατ΄ έτος που θα προέλθουν από ώριμα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ισχύος περίπου 1,1 GW (γιγαβάτ). Η επιλογή των έργων, με ή χωρίς μονάδα αποθήκευσης ενέργειας, θα γίνεται μέσω διαγωνισμού για την υποβολή προσφορών, για κάθε Ενεργειακή Κοινότητα, κατόπιν σχετικής υπουργικής απόφασης, με την εκκίνηση της διαδικασίας να προσδιορίζεται στο 2025. Στόχος είναι οι σταθμοί ΑΠΕ να λειτουργούν στα τέλη του 2027. 

Οι κάτοχοι των επιλέξιμων σταθμών ΑΠΕ θα συνάπτουν Σύμβαση Λειτουργικής Ενίσχυσης, συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας (πιθανώς 20ετή) με τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) για την ενέργεια που θα παράγουν και θα παρέχουν προς συμψηφισμό για τις ανάγκες της εκάστοτε Ενεργειακής Κοινότητας. Μετά το τέλος της διάρκειας των συμβάσεων Λειτουργικής Ενίσχυσης των σταθμών ΑΠΕ, οι μονάδες ΑΠΕ θα μεταβιβάζονται στις εκάστοτε Ενεργειακές Κοινότητες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΕΝ, στους επιλέξιμους σταθμούς ΑΠΕ θα μπορεί να χορηγείται και επενδυτική ενίσχυση από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ή και άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Πώς θα «τρέξει» το Πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του προγράμματος, ο κάθε δήμος θα πρέπει για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα να συστήσει μια Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών (ΕΚΠ), πιθανώς εντός εξαμήνου. Στη συνέχεια, κάθε ενεργειακή κοινότητα θα πρέπει άμεσα να συγκεντρώσει τα δεδομένα των ωφελούμενων (αριθμός μελών, πλήθος παροχών, ετήσιες καταναλώσεις ρεύματος κλπ.) από την ενεργειακή κοινότητα που θα αφορούν το 2023, το οποίο θα αποτελεί έτος αναφοράς για τον καθορισμό της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας προς συμψηφισμό.

Θα ακολουθήσουν το 2025 μελέτες και διαστασιολόγηση των απαιτούμενων έργων ανά Περιφέρεια και ανά ενεργειακή κοινότητα ώστε να προκύψει η ισχύς των σταθμών ΑΠΕ που θα πρέπει να υλοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών του Προγράμματος. Για την υλοποίησή τους θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός από το ΥΠΕΝ και το κόστος θα καλυφθεί από το Πράσινο Ταμείο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή των έργων, ισχύος περίπου 1,1 GW.

Κάθε ΕΚΠ θα πρέπει να συνάπτει τριμερή σύμβαση αυτοκατανάλωσης με εικονικό ταυτοχρονισμένο συμψηφισμό για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια με τους εκάστοτε προμηθευτές που εκπροσωπούν τις προς συμψηφισμό παροχές κατανάλωσης και τους κατόχους των επιλέξιμων σταθμών. Με τη σύμβαση αυτοκατανάλωσης θα ρυθμίζονται και τυχόν θέματα αποζημίωσης των προμηθευτών από τον ΔΑΠΕΕΠ για την προς συμψηφισμό ενέργεια των ωφελούμενων.
Άλλα μέτρα

Για τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, εκτός από το πρόγραμμα «Απόλλων», προβλέφθηκε με τροπολογία αναστολή (για τα έτη 2024 και 2025) της είσπραξης των απλήρωτων οφειλών ηλεκτρικού ρεύματος των πληγέντων από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, που είχαν παροχή αγροτικής χρήσης. Από τον Ιανουάριου του 2026 οι οφειλές τους θα μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση έως και την 31η Δεκεμβρίου 2030, με μηδενικό επιτόκιο ενώ το Δημόσιο θα καλύπτει το σύνολο της έντοκης επιβάρυνσης με επιχορήγηση του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιπλέον στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των αγροτών που δεν θα μπορούν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα «Απόλλων» αναμένεται να προωθηθεί ρύθμιση που θα δίνει προτεραιότητα στη χορήγηση όρων σύνδεσης με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.
Read More »
Φωτοβολταϊκά: Έρχεται φθηνό ρεύμα για αγρότες μέσα από το πρόγραμμα «Απόλλων» για τους δήμους Φωτοβολταϊκά: Έρχεται φθηνό ρεύμα για αγρότες μέσα από το πρόγραμμα «Απόλλων» για τους δήμους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

1η Κοινή προσυνεδριακή συνέλευση οργανώσεων μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
1η Κοινή προσυνεδριακή συνέλευση οργανώσεων μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσκαλεί τα μέλη του την Τετάρτη 31.01.2024 και ώρα 19:00, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί με θέμα τον προσυνεδριακό διάλογο στο Ξενοδοχείο ANGELICA στην Ηγουμενίτσα.
Ομιλήτρια θα είναι η Λίλα Σουλελέ, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Read More »
1η Κοινή προσυνεδριακή συνέλευση οργανώσεων μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών 1η Κοινή προσυνεδριακή συνέλευση οργανώσεων μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Παραμένει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας ο Αντώνης Μπέζας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Παραμένει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας ο Αντώνης Μπέζας


Με απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας, Νίκου Γεωργάκου, παραμένει στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας ο Αντώνης Μπέζας.

Ο Αντώνης Μπέζας είναι κάτοχος διπλώματος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Οι αρμοδιότητες του Γενικού Γραμματέα, Αντώνη Μπέζα, θα είναι:
1. Να παρέχει οδηγίες και να δίνει κατευθύνσεις και γενικότερα να συντονίζει τις υπηρεσίες του Δήμου κατά την άσκηση του έργου τους.

2. Να μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο τους.

3. Να παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου.

4. Να συμμετέχει στις διαδικασίες κατάρτισης του Επιχειρησιακού Σχεδίου και των ετήσιων Προγραμμάτων Δράσης του Δήμου και να παρακολουθεί την επίτευξη των περιοδικών στόχων και την υλοποίηση των αντίστοιχων προγραμμάτων που αποφασίζονται από τα Πολιτικά όργανα του Δήμου.

Βιογραφικό:

Ο Αντώνης Μπέζας του Εμμανουήλ γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 27.12.1963.

Είναι έγγαμος με την Αθηνά Καρβούνη και έχουν δύο παιδιά τον Μανώλη και την Κωνσταντίνα.

Είναι Πολιτικός Μηχανικός (Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα Εργαστήρια Οπλισμένου Σκυροδέματος και Αντισεισμικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ και διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Ηγουμενίτσα, όπου και κατοικεί μόνιμα.

Μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Εκλέχθηκε Βουλευτής Θεσπρωτίας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2000, 2004, 2007, 6ης Μαΐου 2012 και 17ης Ιουνίου 2012.

Μέχρι 25.6.2013 ήταν Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους, της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC) και Αντιπρόεδρος της Ελληνοϊαπωνικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσπρωτών Φοιτητών (1982-1986), Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας(1994-1998), Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας (1998-2000), Πρόεδρος του 1ου Συμβουλίου Περιοχής Θεσπρωτίας (1996-1998) και εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα έχει επίσης διατελέσει μέλος του Τομέα ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, μέλος των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, Παραγωγής και Εμπορίου, Απόδημου Ελληνισμού, Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Προστασίας του Περιβάλλοντος, καθώς και Αντιπρόεδρος της Ελληνορωσικής και μέλος της Ελληνοαλβανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας. Υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2005.

Από 10.10.2005 έως 9.10.2009 ήταν Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα και τη δημόσια περιουσία. Από 25.6.2013 έως 10.6.2014 ήταν Υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, το ΕΚΑΒ και τη Γενική Διεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας, ενώ από 11.6.2014 έως 27.1.2015 διετέλεσε ως Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Read More »
Παραμένει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας ο Αντώνης Μπέζας Παραμένει Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πρέβεζας ο Αντώνης Μπέζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Το δώρο του Βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα στους τυχερούς της κοπής πίτας της 6ης ΥΠΕ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Το δώρο του Βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα στους τυχερούς της κοπής πίτας της 6ης ΥΠΕ


Σε ζεστή, εορταστική, ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Ιανουαρίου 2024, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοίκησης και των εργαζομένων στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Την πίτα ευλόγησαν ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Σωτηρόπουλος ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μητροπολίτη Πατρών κκ Χρυσοστόμου και ο π. Νικόλαος Γουρδούπης ο οποίος ευχήθηκε στους παριστάμενους καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ευχήθηκε υγεία, αντοχή και προκοπή, σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, συγχαίροντας και ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εργαζόμενους, για την προσφορά τους και τη συνεργασία στον καθημερινό αγώνα που δίνουν από κοινού με τη Διοίκηση. “Δεν είμαστε μόνο μία υπηρεσία που λειτουργεί αποτελεσματικά με άψογη συνεργασία, αλλά είμαστε και μια μεγάλη οικογένεια. Είμαστε εδώ για εσάς, ό,τι κι αν χρειαστείτε”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης.Εν συνεχεία ο κ. Καρβέλης έκοψε την πίτα μαζί με τους υποδιοικητές της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Νικόπουλο και Παναγιώτη Μάλλιο που με τη σειρά τους ευχήθηκαν στους εργαζόμενους υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά. Παρών στη μικρή μας εκδήλωση και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τους τυχερούς της πίτας να τους φιλοξενήσει στην Ηγουμενίτσα!
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φλουριά στην βασιλόπιτα του 2024 φέτος ήταν πέντε. Οι τυχεροί πήραν τρεις μέρες άδεια από τον Διοικητή ο οποίος έδωσε και από ένα ρεπό σε όλους τους άλλους εργαζόμενους.


Οι τυχεροί φέτος ήταν οι:
Αντωνία Σφυρή (Γραφείο Διοικητή)
Δέσποινα Αυγερίδη (Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης)
Αγγελική Παναγοπούλου (Οικονομικό)
Παναγιώτα Σκλαβάκη (Διεύθυνση Προσωπικού)
Ελένη Φλώρου (Πληροφορική)
Ακολούθως όλοι μαζί απόλαυσαν τον πλούσιο μπουφέ που είχε στηθεί στο ισόγειο του κτιρίου, ανταλλάσσοντας ευχές, χαμόγελα και αγκαλιές, μακριά για λίγο από τις καθημερινές του υποχρεώσεις πίσω από τα γραφεία τους. Μία η ευχή από όλους μας: ΥΓΕΙΑ. Και του χρόνου!
Read More »
Το δώρο του Βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα στους τυχερούς της κοπής πίτας της 6ης ΥΠΕ Το δώρο του Βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα στους τυχερούς της κοπής πίτας της 6ης ΥΠΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Έκοψε την πίτα του ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Ερμής Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Έκοψε την πίτα του ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Ερμής Ηγουμενίτσας


Με σεμνότητα έκοψε την πίτα του ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Ερμής Ηγουμενίτσας, το απόγευμα του Σαββάτου (27/1), παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Σεραπίων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ερμή και του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Δυτικής Ελλάδας κ. Μπάντιος Άγγελος, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, έκανε μια αναφορά στην μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/4 για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Ερμή αλλά και για τα 40 χρόνια Βόλεϊ της Ηγουμενίτσας, στην αγωνιστική δράση και τους στόχους του συλλόγου, ευχαρίστησε για ακόμη φορά την οικογένεια του κ. Πανταζή Βασίλη για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο και αμέσως μετά κάλεσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Σεραπίων να ευλογίσει και να κόψει την πίτα.

Στο Σεβασμιότατο το Δ.Σ και οι προπονητές του Ερμή απένειμαν τιμητική πλακέτα για την ενθρόνιση του στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του, ο Σεβασμιότατος αντευχήθηκε καλή επιτυχία στον Δ.Σ., τους προπονητές και τους αθλητές-τριες του Συλλόγου.Αμέσως μετά απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλη, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Νταής Παναγιώτης, ο πρώην υπουργός κ. Μπέζας Αντώνης, ο πρώην βουλευτής κ. Κάτσης Μάριος.

Στην κοπή της πίτας του Ερμή παρευρέθηκαν η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Σαμίου Μαρία, οι αντιδήμαρχοι κ. Κατσάρη Σοφία, κ. Μητσέλος Αλέξανδρος, κ.Ντάσιος Βασίλης, κ.Πάσχος Αλέξανδρος, κ. Τσώτου Βασιλική και ο εντεταλμένου σύμβουλος Δ.Ε. Μαργαριτίου και Πέρδικας κ. Μπόλωση Κωνσταντίνου, ο Διοικητής του Α.Τ Ηγουμενίτσας κ. Κολυγιώτης Νίκος,ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας κ. Ανεστίδης Στρατός, η Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Κατσάρη Μαρία (εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγ/τσας) η οποία κέρδισε και το φλουρί και ο Πυραγός κ. Κοντός Αλέξανδρος (εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγ/τσας).

Read More »
Έκοψε την πίτα του ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Ερμής Ηγουμενίτσας Έκοψε την πίτα του ο Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης Ερμής Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Η Αντιδήμαρχος παιδείας Αν. Φίλη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024
Η Αντιδήμαρχος παιδείας Αν. Φίλη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών


Σήμερα παρακολουθήσαμε μαζί με τον Δήμαρχο Σουλίου Αθανάσιο Ντάνη, τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Θωμά Οικονόμου, τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Καγκιούζη, τον δημοτικό σύμβουλο Αναστάσιο Σουλάκη, πλήθος Διευθυντών, εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων μας αλλά και πλήθος πιστών, την Θεία Λειτουργία εις μνήμη των Τριών Ιεραρχών που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς.

Οι Τρεις Ιεράρχες με την αρετή της ψυχής τους και τη δύναμη του πνεύματός τους διέδωσαν τον πολιτισμό, την ελληνική παιδεία και την Ορθοδοξία.

Με το δίδαγμά τους να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, τονίζουν τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης για την ατομική πρόοδο, την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την επίτευξη προσωπικών και συλλογικών στόχων.

Και του χρόνου να γιορτάσουμε και πάλι με υγεία την μνήμη των τριών Οικουμενικών διδασκάλων της Ορθοδοξίας. Χρόνια πολλά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Φίλη Αντιγόνη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας
Read More »
Η Αντιδήμαρχος παιδείας Αν. Φίλη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Η Αντιδήμαρχος παιδείας Αν. Φίλη για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2024 Rating: 5

Σελίδες