Διατηρητέοι στις κρίσεις του λιμενικού σώματος Μάζης και Σαπουνάς

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
Διατηρητέοι στις κρίσεις του λιμενικού σώματος Μάζης και Σαπουνάς


Την 18-03-2022 συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2022 υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά έξι (06) Υποναύαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ένας (01) Υποναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υγειονομικός, δεκαοκτώ (18) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.) και δύο (02) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υγειονομικοί.
Σύμφωνα με το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων παραμένουν διατηρητέοι ο Υποναύαρχος Μάζης Αντώνης, όπως και ο περιφερειακός διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού – Ελληνικής Ακτοφυλακής με έδρα την Ηγουμενίτσα, αρχιπλοίαρχος Σαπουνάς Ευρυβιάδης. 


Read More »
Διατηρητέοι στις κρίσεις του λιμενικού σώματος Μάζης και Σαπουνάς Διατηρητέοι στις κρίσεις του λιμενικού σώματος Μάζης και Σαπουνάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Κοροϊδία τα μέτρα στήριξης, τεράστιες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
Μάριος Κάτσης: Κοροϊδία τα μέτρα στήριξης, τεράστιες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια


Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας κλήθηκε να σχολιάσει στον τηλεοπτικό σταθμό BEST της Πελοποννήσου ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης.

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν μπορεί να απορροφήσει το τεράστιο κύμα ακρίβειας αλλά δεν μπορεί να ανακουφίσει ούτε στο ελάχιστο τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός για να δικαιολογηθεί φόρτωσε όλη την ευθύνη της ακρίβειας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ξέχασε ότι η ρεκόρ πληθωρισμού 25ετίας πριν τον πόλεμο και ήδη από τον Σεπτέμβρη»

Σημείωσε δε πως «εδώ και ένα χρόνο είχαμε προειδοποιήσει με παρεμβάσεις μας στο Κοινοβούλιο για το τεράστιο κύμα ακρίβειας ειδικά στο ρεύμα που θα συμπαρασύρει τα πάντα και απαιτείται αύξηση του κατώτατου μισθού. Όλες οι χώρες της ΕΕ τον αύξησαν και η κυβέρνηση της ΝΔ με πολιτική επιλογή τον κράτησε καθηλωμένο με αποτέλεσμα οι πολίτες να μη μπορούν να αντέξουν το κόστος διαβίωσης σε ρεύμα, θέρμανση, μετακίνηση και βασικά είδη».

Όσον αφορά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέφερε πως « Έπρεπε η κυβέρνηση να σταματήσει το όργιο κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας και τα 1.5 δις € υπερκέρδη των εταιριών θέτοντας πλαφόν στην τιμή και φορολόγηση των υπερκερδών. Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κατώτερα επιτρεπτά όρια της ΕΕ όπως έχουν κάνει 18 χώρες στην ΕΕ είναι απαραίτητο μέτρο και όχι η κοροϊδία των 13€ τον μήνα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όσον αφορά το επιχείρημα που επικαλείται η κυβέρνηση ότι δεν επαρκούν τα χρήματα για τέτοιες παρεμβάσεις ανέφερε πως «Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα κοστίζει 1.5δις € αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να τα δώσει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα έχει δώσει 7.7 δις € σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε κολλητούς και φίλους και δίνει τεράστιες αυξήσεις στα κομματικά golden boys σε όλο το Δημόσιο και στη ΔΕΗ. Όταν είναι για διασπάθιση έχουν λεφτά, όταν είναι να στηρίξουν την κοινωνία θυμούνται τον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο».

Επίσης αναφέρθηκε ότι υπάρχει καρτέλ κερδοσκοπίας με στην αγορά ενέργειας και στο χρηματιστήριο ενέργειας λέγοντας « υπάρχει αισχροκέρδεια με την ευλογία της κυβέρνησης να πουλάνε 4 φορές πάνω από την χονδρική τιμή και χωρίς κλειστά συμβόλαια με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Πληρώνουμε 30% πάνω το πετρέλαιο από ότι η γειτονική Βουλγαρία»

Τέλος όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις «συναίνεση με τη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει γιατί έχει κυβερνήσει ήδη 3 χρόνια με καταστρεπτικές συνέπειες για τον κόσμο. Εμείς θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η πολιτική αλλαγή για να φύγει το συντομότερο δυνατόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να διαμορφωθεί η προοδευτική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρώτο κόμμα» .


Read More »
Μάριος Κάτσης: Κοροϊδία τα μέτρα στήριξης, τεράστιες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια Μάριος Κάτσης: Κοροϊδία τα μέτρα στήριξης, τεράστιες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

Όχι στη βία από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
Όχι στη βία από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας


Την Πέμπτη 17/3/2022 το Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας συμμετείχε στην δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού που διοργάνωσε το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ - Δήμου Ηγουμενίτσας.
Οι μαθητές του σχολείου μας σχημάτισαν με τα κορμιά τους τις λέξεις ΟΧΙ ΒΙΑ στέλνοντας με αυτόν το τρόπο το μήνυμα τους κατά τις σχολικής και κάθε μορφής βίας και εκφοβισμού.
Read More »
Όχι στη βία από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας Όχι στη βία από τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου στα Ιωάννινα

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου στα Ιωάννινα


Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου του FIRST® LEGO® League που θα φιλοξενήσει τις ομάδες της Ηπείρου και των γύρω περιοχών και αποτελεί συνδιοργάνωση της Eduact με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Διδακτικής και Σχολικής Παιδαγωγικής, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Το FIRST® LEGO® League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας τον εαυτό τους, διδάσκοντας τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες ζωής. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το FIRST® LEGO® League, είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2).
Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ηπείρου θα συμμετάσχουν σύνολο 120 παιδιά, προπονητές και εθελοντές στην κατηγορία του Challenge που αφορά ηλικίες 9-16 ετών όπου και θα πραγματοποιηθεί με κυλιόμενο πρόγραμμα για την αποφυγή του συνωστισμού στο χώρο.
Είναι ένας από τους επτά περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα και συνολικά το 1/3 των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 2 και 3 Απριλίου 2022 στην Θεσσαλονίκη. Η τελετή λήξης και η ανακοίνωση των προκρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 18:30-20:00 σε μορφή show και θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε διαδικτυακά εδώ : https://firstlegoleague.gr/fll-giannena/
Τη διοργάνωση υποστηρίζουν: η Ο3 Out of Ordinary, επίσημος αντιπρόσωπος προϊόντων και επιμόρφωσης LEGO Education στην Ελλάδα, οι Χρυσοί Χορηγοί Προγραμμάτων της Eduact: KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ, ο Μεγάλος Χορηγός Προγραμμάτων το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΔΙΟΣ ενώ ο Χορηγός σίτισης των εθελοντών είναι η Pizza Fan.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλέφωνο: +30 2311 286 369
E-mail: press@eduact.org
Πολυμεσικό υλικό
Read More »
Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου στα Ιωάννινα Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

Κάλεσμα Θεσπρωτού στον κόσμο για δυναμική στήριξη της ομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
Κάλεσμα Θεσπρωτού στον κόσμο για δυναμική στήριξη της ομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου


Τον Ολυμπιακό Βόλου υποδέχεται την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Θεσπρωτός Η αναμέτρηση, η οποία θ’ αρχίσει στις 14.45 είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα. Μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα ο Θεσπρωτός θα διεκδικήσει την επιστροφή στις νίκες. Η στήριξη της προσπάθειας των παικτών απ’ όλους μας είναι απαραίτητη. Την Κυριακή καταργούμε το αδιαχώρητο στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας και με τη θετική μας ενέργεια, τη φωνή και τον παλμό μας, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και ενθαρρύνουμε την ομάδα να πετύχει τον στόχο της.
Μη λείψει κανείς!

Με τον Πατσέκο στην αποστολή ο Θεσπρωτός θα διεκδικήσει τη νίκη στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου
Με μία προπόνηση ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία του Θεσπρωτού εν όψει του αυριανού (Κυριακή 20 Μαρτίου-ώρα 14.45) εντός έδρας παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2.
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Στεργίου και Γκάνσιερ και τον τραυματία Σταυρίδη. Στον αντίποδα επιστρέφει ο Πατσέκο που αποθεραπεύτηκε.
Η ΠΑΕ Θεσπρωτός απευθύνει κάλεσμα στους φίλους της ομάδας να δώσουν δυναμικό παρών στον αυριανό αγώνα και να ενθαρρύνουν τους παίκτες να φτάσει στη νίκη.
Σήμερα η ομάδα Νέων του Θεσπρωτού (Κ-20) συνέτριψε εκτός έδρας την αντίστοιχη ομάδα του Καραϊσκάκη Άρτας με σκορ 5-0.

Read More »
Κάλεσμα Θεσπρωτού στον κόσμο για δυναμική στήριξη της ομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου Κάλεσμα Θεσπρωτού στον κόσμο για δυναμική στήριξη της ομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθη με 104,5 γρ. κάνναβης και δύο δεντρύλλια

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
Θεσπρωτία: Συνελήφθη με 104,5 γρ. κάνναβης και δύο δεντρύλλια


Συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς κατείχε στο σπίτι του τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -104,5- γραμμαρίων, ενώ από την αυλή του σπιτιού του εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθη με 104,5 γρ. κάνναβης και δύο δεντρύλλια Θεσπρωτία: Συνελήφθη με 104,5 γρ. κάνναβης και δύο δεντρύλλια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

471 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
471 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 69
ΠΕ Θεσπρωτίας 44
ΠΕ Ιωαννίνων 255
ΠΕ Πρέβεζας 103

Read More »
471 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 471 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 27χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 27χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγ. Αποστόλων Ηγουμενίτσας, πλησίον της εισόδου λιμένα εξωτερικού, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 27χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 27χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 27χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 30χρονου και 51χρονου στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022
Σύλληψη 30χρονου και 51χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 51 και 30 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε τον 30χρονο, για λογαριασμό του οποίου ο 51χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταφερθεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.
Read More »
Σύλληψη 30χρονου και 51χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 30χρονου και 51χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 19, 2022 Rating: 5

Σελίδες