Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΥΗΕ στην Κυψέλη Άρτας και Αιολικό πάρκο στους δήμους Δωδώνης- Σουλίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΥΗΕ στην Κυψέλη Άρτας και Αιολικό πάρκο στους δήμους Δωδώνης- Σουλίου


Την πρώτη της συνεδρίαση για τη νέα Περιφερειακή περίοδο πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Της Επιτροπής προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, κ. Βασίλειος Γοργόλης, ενώ Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε με την έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Κορωναίος.

Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, με την Επιτροπή Περιβάλλοντος να γνωμοδοτεί αρνητικά για δύο ΜΠΕ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα:

Α. Για το έργο:
Μικρό Υδροηλεκτρικό έργο «Κυψέλη», εγκατεστημένης ισχύος 1,18 MW, λαμβάνοντας υπόψη την Αρνητική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Τ.Κ. Κυψέλης και φορέων της περιοχής.

Β. Για το έργο Αιολικό Πάρκο, ισχύος 57,60 MW , και των συνοδών του έργων, στη θέση «Ζυγαριά», Δ.Ε. Σελλών, Δήμου Δωδώνης , Π.Ε. Ιωαννίνων & Δ.Ε. Παραμυθιάς και Δ.Ε. Σουλίου, Δήμου Σουλίου, Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το οποίο επίσης υπάρχει αρνητική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και αρνητικές γνωμοδοτήσεις των αντίστοιχων Δήμων.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβανόταν και η συζήτηση του φακέλου της ΜΠΕ για μικρό υδροηλεκτρικό στον Καλλαρυτικό, η οποία αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Μελετητή.
Read More »
Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΥΗΕ στην Κυψέλη Άρτας και Αιολικό πάρκο στους δήμους Δωδώνης- Σουλίου Αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος για ΥΗΕ στην Κυψέλη Άρτας και Αιολικό πάρκο στους δήμους Δωδώνης- Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Θετική γνωμοδότηση για το Χιονοδρομικό Ανηλίου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024

 Θετική γνωμοδότηση για το Χιονοδρομικό ΑνηλίουΗ Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε θετικά για το φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου : «Λειτουργία, εκσυγχρονισμός και επέκταση του υφιστάμενου χιονοδρομικού κέντρου Ανηλίου, με τις συνοδές αυτού υποδομές, που αναπτύσσεται σε έκταση 1.358.427,20 τ.μ., εντός του διαχειριζόμενου δημοτικού δάσους της Τ.Κ. Ανηλίου του Δήμου Μετσόβου, εν μέρει εντός περιοχής δικτύου Natura 2000, στη θέση «Γκιουζέλ Τεπέ», στις Τ.Κ. Ανηλίου και Μαλακασίου, Δ.Ε. Μετσόβου και Καλαμπάκας, στα διοικητικά όρια των Δήμων Μετσόβου και Μετεώρων, στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Τρικάλων, των Περιφερειών Ηπείρου και Θεσσαλίας».

Θετική ήταν η εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ θετικές ήταν και οι γνωμοδοτήσεις των άλλων υπηρεσιών.

Read More »
Θετική γνωμοδότηση για το Χιονοδρομικό Ανηλίου  Θετική γνωμοδότηση για το Χιονοδρομικό Ανηλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη στη Θεσπρωτία ημεδαπός για υπόθεση παράνομης προώθησης αλλοδαπών

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Συνελήφθη στη Θεσπρωτία ημεδαπός για υπόθεση παράνομης προώθησης αλλοδαπών


Συνελήφθησαν επιπλέον 5 αλλοδαποί

Συνελήφθη σήμερα (15-02-2024) νωρίς το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράνομη προώθηση αλλοδαπών στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μισθωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον κατηγορούμενο, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν ακόμη 5 αλλοδαποί.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο ημεδαπός είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς χθες (14-02-2024) το απόγευμα από την Αθήνα, προκειμένου να τους μεταφέρει στα ελληνοαλβανικά σύνορα, τα οποία αυτοί στη συνέχεια θα διέσχιζαν παράνομα. Απώτερος προορισμός του ήταν χώρα της Βόρειας Ευρώπης, όπου με την άφιξή τους θα κατέβαλαν χρηματικά ποσά ύψους που κυμαίνονταν από 2.500 έως 4.000 ευρώ, μέσω μη επίσημου συστήματος μεταφορά χρημάτων.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το παραπάνω αυτοκίνητο, χρηματικό ποσό 200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη στη Θεσπρωτία ημεδαπός για υπόθεση παράνομης προώθησης αλλοδαπών Συνελήφθη στη Θεσπρωτία ημεδαπός για υπόθεση παράνομης προώθησης αλλοδαπών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Μία ψήφος έδωσε συν τέσσερις έδρες.. Οι σταυροί των υποψηφίων στην ΠΕΔ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Μία ψήφος έδωσε συν τέσσερις έδρες.. Οι σταυροί των υποψηφίων στην ΠΕΔ


Μία ψήφος έκανε τεράστια διαφορά. Με μία ψήφο επικράτησε η Αυτοδιοικητική Συνεργασία η οποία είναι αρκετή για να τις δώσει τέσσερις επιπλέον έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου.

Η παράταξη με αναφορά στην κεντροαριστερά κερδίζει δώδεκα έδρες, αφήνοντας στους «Ενωμένους Αυτοδιοικητικούς Ηπείρου» στις οκτώ ενώ την 21η έδρα παίρνει ο μεμονωμένος υποψήφιος, δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά

Αυτοδιοικητική Συνεργασία

Υποψήφιοι Δήμαρχοι

Βαίτσης Νικόλαος 39

Ζαχαριάς Νίκος 40

Καψάλης Κώστας 38

Μπέγκας Θωμάς 45

Νταής Παναγιώτης 49

Τσίγκος Βασίλειος 42

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Καραγιάννης Γιάννης 33

Κοσσυβάκη Ελευθερία 34

Κουτσογιάννης Δημήτριος 15

Νίτσας Γιώργος 36

Πάικας Σπύρος 34

Παπαδιώτης Γιώργος 33

Πρέντζας Ευάγγελος 24

Σίντος Στέφανος 36

Χρηστούλης Σωτήρης 16

Υποψήφιοι για την ΚΕΔΕ

Γιώτη Γεωργία 39

Μεντής Ελευθέριος 24

Τακλάλογλου Παναγιώτης 35

Παλάσχας Πέτρος 33

Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί Ηπείρου

Υποψήφιοι Δήμαρχοι

Νικόλαος Γεωργάκος 39

Περικλής Μίγδος 40

Αθανάσιος Ντάνης 37

Κώστας Παπασιώζος 37

Ανδρέας Παπασπύρου 33

Μιχάλης Πλιάκος 43

Χριστόφορος Σιαφάκας 45

Γιώργος Σουκουβέλος 42

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Ελένη Ακονίδου 39

Σπύρος Βαλάκος 36

Αντώνης Γαλάνης 21

Περικλής Γρίβας 29

Βασίλης Δήμας 20

Πέτρος Κατσάρης 21

Σπύρος Κόκκαλης 35

Νικόλαος Μίγδος 20

Ζήκος Ρέμπης 28

Ιωάννης Τσώλης 31

Υποψήφιοι για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Γιάννης Καραμπίνας 44

Μιχάλης Κοτσαρίνης 15

Γεωργία Κυριάκη 26

Γιάννης Λώλος 37


 Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Μία ψήφος έδωσε συν τέσσερις έδρες.. Οι σταυροί των υποψηφίων στην ΠΕΔ Μία ψήφος έδωσε συν τέσσερις έδρες.. Οι σταυροί των υποψηφίων στην ΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπήςΣυνελήφθησαν χθες (14-02-2024) το βράδυ στην πόλη της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας δύο ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν διάφορα ρούχα από σπίτι ημεδαπής, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Read More »
Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Θεσπρωτία : Συνεργασία με την Πυροσβεστική

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Θεσπρωτία : Συνεργασία με την Πυροσβεστική


Τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη επισκέφθηκαν ο Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας, Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, ο Υποστράτηγος Χριστόφορος Μπόκας Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων (Κέρκυρα-Λευκάδα-Παξοί), ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσιώπος Κωνσταντίνος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας Αντιπύραρχος Ευάγγελος Πανταζής.

Συζητήθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας και επίλυσης προβλημάτων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, επίσης επισημάνθηκε η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας και του Πυροσβεστικού Σώματος για θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας θα στέκεται πάντοτε αρωγός στο έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Θεσπρωτία : Συνεργασία με την Πυροσβεστική Θεσπρωτία : Συνεργασία με την Πυροσβεστική Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για υπόθεση διάρρηξης σπιτιού σε χωριό

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για υπόθεση διάρρηξης σπιτιού σε χωριό


Ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, που έλαβε χώρα την 22/01/2024 σε χωριό της Άρτας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ημεδαπός εμπλέκεται σε διάρρηξη μονοκατοικίας, από όπου αφαιρέθηκαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για υπόθεση διάρρηξης σπιτιού σε χωριό Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για υπόθεση διάρρηξης σπιτιού σε χωριό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Σε εξέλιξη οι τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθη με χρήματα από ηλικιωμένο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Σε εξέλιξη οι τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθη με χρήματα από ηλικιωμένο


Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποίησαν χθες (14-02-2024) το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για υποθέσεις τηλεφωνικών απατών.

Υπενθυμίζεται ότι από την ίδια υπηρεσία είχε συλληφθεί προ δύο εβδομάδων για ανάλογες περιπτώσεις μία αλλοδαπή (σχετικό το από 01-02-2024 Δελτίο Τύπου).

Ειδικότερα, στην προκείμενη περίπτωση συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, τελεσθείσα και σε απόπειρα.

Πιο αναλυτικά, από χθες το πρωί υπήρξε πλήθος καταγγελιών – ηλικιωμένων κυρίως ατόμων – ότι είχαν δεχθεί κλήσεις στο σταθερό τους τηλέφωνο από αγνώστους, οι οποίοι παρίσταναν – κατά περίπτωση – τον αστυνομικό ή τον γιατρό, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, με το γνωστό πρόσχημα ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο είτε είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, ώστε να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, είτε είχε πέσει θύμα τροχαίου και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το περιεχόμενο των καταγγελιών, τουλάχιστον δύο γυναίκες προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, συγκροτήθηκαν ειδικές αστυνομικές ομάδες για τη συλλογή πληροφοριών και τον εντοπισμό ατόμων που θα παραλάμβαναν τα χρήματα από άτομα που τυχόν είχαν πειστεί.

Αποτέλεσμα των αστυνομικών ενεργειών ήταν να εντοπιστεί επί της Εγνατίας Οδού (ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη) ταξί, εντός του οποίου επέβαινε ως επιβάτης ο αλλοδαπός.

Κατά τον έλεγχο που επακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του ένα πουγκί που περιείχε χρηματικό ποσό 1030 ευρώ και χρυσαφικά.

Όπως διακριβώθηκε, ο αλλοδαπός, έχοντας το ρόλο «εισπράκτορα» στην οργάνωση, είχε παραλάβει τα παραπάνω από υπερήλικα στα Ιωάννινα, κατόπιν καθοδήγησής του από τους συνεργούς του, οι οποίοι είχαν πείσει με το προαναφερόμενο τέχνασμα τον υπερήλικα να τα παραδώσει.

Το χρηματικό ποσό και τα χρυσαφικά, συνολικής αξίας περίπου 10.000 ευρώ, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, ενώ, όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης είχαν αποπειραθεί με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα σε δύο περιπτώσεις, ζητώντας – κατά περίπτωση – χρηματικά ποσά ύψους 65.000 και 150.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.


Read More »
Σε εξέλιξη οι τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθη με χρήματα από ηλικιωμένο Σε εξέλιξη οι τηλεφωνικές απάτες – Συνελήφθη με χρήματα από ηλικιωμένο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι αγρότες στην Ήπειρο

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι αγρότες στην Ήπειρο


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και στην Ήπειρο με αποκλεισμούς δρόμων εν αναμονή των αποφάσεων της πανελλαδικής συνεδρίασης των εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισα.

Στην Άρτα οι αγρότες απόψε στις 19.30 θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ τους που θα ξεκινήσει από τη γέφυρα της πόλης και θα φτάσει στο κέντρο.

Στην Ηγουμενίτσα συνεχίζεται η καθημερινή κινητοποίηση των αγροτών με συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό του λιμανιού . Οι αγρότες προβαίνουν σε αυτήν την ενέργεια ως μέσο πίεσης για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στον πρωτογενή τομέα. Αγρότες και από τα Γιάννενα αναμένεται να καταφθάσουν στην Θεσπρωτία σήμερα για να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, επιτροπή από εκπροσώπους των αγροτών από τη Θεσπρωτία θα πάρει μέρος στην σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Νίκαια για να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων θεωρούν ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό απέβη άκαρπη καθώς όπως λένε δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα βασικά αιτήματά τους.


Read More »
Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι αγρότες στην Ήπειρο Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι αγρότες στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

ΠΕΔ Ηπείρου: Αυτοί είναι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
ΠΕΔ Ηπείρου: Αυτοί είναι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται


Η πρώτη παράταξη Αυτοδιοικητική Συνεργασία εκλέγει έξι δημάρχους –όσοι ήταν και υποψήφιοι- και έξι δημοτικούς συμβούλους.

Η δεύτερη παράταξη Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί Ηπείρου εκλέγει τέσσερις δημάρχους και τέσσερις δημοτικούς συμβούλους.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο μπαίνει εκ νέου και ο Δήμαρχος Δωδώνης ως μεμονωμένος υποψήφιος.

Από την παράταξη της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας εκλέγονται οι Δήμαρχοι

Νίκος Βαϊτσης- Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων,

Νίκος Ζαχαριάς -Δήμαρχος Πάργας,

Κώστας Καψάλης -Δήμαρχος Πωγωνίου,

Θωμάς Μπέγκας -Δήμαρχος Ιωαννίνων

Παναγιώτης Νταής -Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Βασίλης Τσίγκος -Δήμαρχος Φιλιατών.

Εκλέγονται επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιάννης Καραγιάννης,

Ελευθερία Κοσσυβάκη,

Γιώργος Νίτσας,

Σπύρος Πάικας,

Γιώργος Παπαδιώτης

Στέφανος Σίντος.

Από την παράταξη των Ενωμένων Αυτοδιοικητικών εκλέγονται οι Δήμαρχοι

Περικλής Μίγδος Δήμαρχος Καραϊσκάκη,

Μιχάλης Πλιάκος Δήμαρχος Ζίτσας,

Χριστόφορος Σιαφάκας Δήμαρχος Άρτας

Γιώργος Σουκουβέλος Δήμαρχος Ζαγορίου.

Εκλέγονται επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Ελένη Ακονίδου- Ιωάννινα

Σπύρος Βαλάκος- Ηγουμενίτσα

Σπύρος Κόκκαλης- Πρέβεζα

Γιάννης Τσώλης- Ζηρός


Read More »
ΠΕΔ Ηπείρου: Αυτοί είναι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται ΠΕΔ Ηπείρου: Αυτοί είναι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού οι αγρότες της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού οι αγρότες της Θεσπρωτίας

Συνεχίζεται η καθημερινή κινητοποίηση των αγροτών με συμβολικό ολιγόωρο αποκλεισμό του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα. Οι αγρότες προβαίνουν σε αυτήν την ενέργεια ως μέσο πίεσης για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, επιτροπή από εκπροσώπους των αγροτών από τη Θεσπρωτία θα πάρει μέρος στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Νίκαια για να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων θεωρούν ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό απέβη άκαρπη καθώς όπως λένε δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα βασικά αιτήματά τους.Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού οι αγρότες της Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσα: Συνεχίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού οι αγρότες της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

«Τέλος και οι δωρεάν παροχές στα φάρμακα – Εκτινάσσει τις τιμές ο κ. Γεωργιάδης»

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
«Τέλος και οι δωρεάν παροχές στα φάρμακα – Εκτινάσσει τις τιμές ο κ. Γεωργιάδης»


Με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, καυτηριάζει την απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη για αύξηση των τιμών των φαρμάκων και τονίζει ότι το κόμμα του δεσμεύεται για την κατάργησή της.

Με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, καυτηριάζει την απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη για αύξηση των τιμών των φαρμάκων και τονίζει ότι το κόμμα του δεσμεύεται για την κατάργησή της.

Ολόκληρη η δήλωση του Α. Παναγιωτόπουλου:

«Ο "μεταρρυθμιστικός" ορυμαγδός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει ανερυθρίαστος. Τη χασούρα όμως την επωμίζεται το γνωστό «υποζύγιο», η κοινωνία. Με δεξί χέρι τον αμετανόητο μνημονιακό Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, που είχε δηλώσει με παρρησία ότι δεν θα του κλέψει τη δόξα των απολύσεων καμιά τρόικα, το στοίχημα για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που εξασφαλίζει σε όλες και όλους ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας όχι μόνο δεν κερδίζεται, αλλά τουναντίον έρχεται να επιβαρύνει ακόμη πιο πολύ την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών της Ελλάδας 2.0.

Από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου άρχισε να ισχύει για τα φαρμακεία το Νέο Δελτίο Αναθεωρημένων Τιμών για Ανθρώπινη Χρήση, δυνάμει της υπ΄ αρ. πρωτ. Δ3(α) 7868/9-2-2024 υπουργικής απόφασης περί αναθεώρησης του καταλόγου των αποζημιούμενων φαρμάκων. Πρακτικά αυτό συνεπάγεται αύξηση του κόστος της συμμετοχής των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Εν μέσω άκρατης και κρατικά ανεξέλεγκτης ακρίβειας και πανευρωπαϊκών ρεκόρ πληθωρισμού και μεγάλης συρρίκνωσης των εισοδημάτων η νεοδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να μετακυλίσει και αυτό το κόστος στον ασφαλισμένο και υπερφορλογούμενο πολίτη.

Η κυβέρνηση από το 2019 που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας έχει αποτύχει παταγωδώς να ελέγξει με ορθό και επιστημονικά έγκυρο τρόπο της (συχνά προκλητή) ζήτηση φαρμάκου, μη υιοθετώντας σοβαρές δημόσιες πολιτικές πρόληψης, αδιαφορώντας για την εμπέδωση της μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την επιτυχία του θεσμού του οικογενειακού ιατρού και αποφεύγοντας να εφαρμόσει διεθνώς παραδεκτά πρωτόκολλα συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών ελέγχων μέσω του ψηφιακού εργαλείου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Οι πολίτες, λοιπόν, θα σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος, αφού η νεοφιλεύθερη ιδεολογία και πρακτική του Υπουργού Υγείας, Άδωνη-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, αφήνουν την αγορά -αυτή τη φορά του φαρμάκου- όλο και πιο ασύδοτη, με πρόφαση το αόρατο - πραγματικά - χέρι της αυτορρύθμισης και εφαρμόζει τον ιδεοληπτικό ψυχαναγκασμό του ελάχιστου κράτους, μετακυλίοντας την ευθύνη και το λογαριασμό στους ασφαλισμένους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ζημιώνουν την κοινωνία και δεσμευόμαστε για την κατάργησή τους».
Read More »
«Τέλος και οι δωρεάν παροχές στα φάρμακα – Εκτινάσσει τις τιμές ο κ. Γεωργιάδης» «Τέλος και οι δωρεάν παροχές στα φάρμακα – Εκτινάσσει τις τιμές ο κ. Γεωργιάδης» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία από σήμερα ο νέος επίσημος ιστότοπος

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία από σήμερα ο νέος επίσημος ιστότοπος


Σε λειτουργία από σήμερα τίθεται ο νέος επίσημος ιστότοπος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

Στο επίκεντρο του ανασχεδιασμού, που ακολουθεί τη νέα οπτική ταυτότητα της ΑΑΔΕ, βρίσκεται η ευκολία πλοήγησης του χρήστη, προκειμένου να είναι γρήγορα προσβάσιμο το περιεχόμενο που αναζητούν οι επισκέπτες. Οι πληροφορίες έχουν ενταχθεί στο νέο κεντρικό menu σε θεματικές κατηγορίες, με άξονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων, την επίκαιρη ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις στη νομοθεσία, τα Τελωνεία, το Γενικό Χημείο και τα Διεθνή θέματα, καθώς και την παρακολούθηση του έργου της ΑΑΔΕ. Επιπλέον, στον νέο ιστότοπο της ΑΑΔΕ έχει δημιουργηθεί νέα θεματική ενότητα αφιερωμένη στους Ομογενείς και τους Κατοίκους Εξωτερικού που μπορεί να αποτελέσει βασικό κόμβο για την ενημέρωσή τους σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα. Οι ψηφιακές υπηρεσίες της πύλης myAADE είναι διαθέσιμες στην αρχική σελίδα του νέου ιστότοπου μέσω φιλικής διεπαφής και νέα δυνατότητα αναζήτησης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ανασχεδιασμένου επίσημου ιστότοπου είναι:
Μοντέρνος και φιλικός προς τον χρήστη σχεδιασμός για ευκολότερη πλοήγηση
Δίγλωσσο περιεχόμενο (ελληνικά και αγγλικά)
Συνεχής επικαιροποίηση και ανάδειξη των σημαντικών ενημερώσεων με διακριτή αναφορά στις σημαντικές προθεσμίες

O Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά:
«Παραμένοντας συνεπείς στον προγραμματισμό μας σήμερα εγκαινιάζουμε τον νέο μας ιστότοπο. Ο σύγχρονος σχεδιασμός, η βελτιωμένη παρουσίαση του περιεχομένου και η ειδική ενότητα για τους ομογενείς και κατοίκους εξωτερικού, αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας να παρέχουμε μια φιλόξενη διαδικτυακή εμπειρία για όλους τους επισκέπτες του site στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Read More »
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία από σήμερα ο νέος επίσημος ιστότοπος ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία από σήμερα ο νέος επίσημος ιστότοπος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΠΛΣΒΔΕ για την προαγωγή του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΠΛΣΒΔΕ για την προαγωγή του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας


Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος δια της παρούσης θα ήθελε να συγχαρεί τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας ΚΟΡΙΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ για την προαγωγή του στον βαθμό του ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας αρχές του 2021 έχοντας τότε τον βαθμό του ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην έως τώρα πορεία του στην Διοίκηση του Λιμεναρχείου έχει συμβάλλει αρκετά στην δημιουργία και διατήρηση της Συναδελφικότητας και καλού κλίματος μεταξύ του προσωπικού και έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα που υπήρχαν, πάντα μέσα στα πλαίσια των εκάστοτε υπηρεσιακών αναγκών.

Του ευχόμαστε η συνέχιση της υπηρεσιακής του πορείας να είναι εξίσου θετική και να συνεχίζει να συμβάλλει στην διατήρηση θετικού κλίματος σε οποιαδήποτε υπηρεσία και να είναι.

Read More »
Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΠΛΣΒΔΕ για την προαγωγή του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΠΛΣΒΔΕ για την προαγωγή του Κεντρικού Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

«Της σιωπής», το νέο βιβλίο του Θεσπρωτού δημοσιογράφου Φώτη Μαραζόπουλου

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
«Της σιωπής», το νέο βιβλίο του Θεσπρωτού δημοσιογράφου Φώτη Μαραζόπουλου


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κουάρκ το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «της σιωπής».
Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει 7 διηγήματα, 7 σκέψεις, 21 ποιήματα. Και μπόνους απλά μαθήματα ζωής για αρχάριους.
Στις 7 ιστορίες των διηγημάτων ο συγγραφέας μας ταξιδεύει στο όνειρο ενός λουλουδιού που ανοίγει τα πέταλα του μόνο με την αγάπη, στην απολογία ενός απόλυτα νομοταγή ληστή τράπεζας, στο στιγμιαίο έρωτα που διαρκεί όσο ένα περαστικό χάδι εντός ενός αστικού λεωφορείου, στα σχέδια να ρίξουμε τον άλλον σε έναν τάφο και τελικά πέφτουμε εμείς εκεί, στην πρόσκληση και πρόκληση της κλωνοποίησης των ανθρώπων με στόχο τον απόλυτο έλεγχο τους, σε ένα δείπνο με 13 άτομα που θα αφήσει πίσω του έναν γάμο και τρεις κηδείες και τελικά στον αόρατο εχθρό που μόνο με απέραντη αγάπη μπορείς να τον νικήσεις.
Και 21 ποιήματα εμβόλιμα ανά τρία ανάμεσα στα ποιήματα και δίπλα από μια σκέψη, μια ατάκα. Κάπως μετέωρη, όπως μετέωρος είναι και ο τίτλος αυτού του βιβλίου. της σιωπής χωρίς πριν ή μετά. Χωρίς αρχή και χωρίς τέλος.
Και στο τέλος ο συγγραφέας παραδίδει μαθήματα ζωής για αρχάριους, αλλά με τρόπο ποιητικό…
Ένα βιβλίο της ζωής, από την ζωή.
Στην Θεσπρωτία μπορείτε να το βρείτε και στα βιβλιοπωλεία Εργολάβος στην Παραμυθιά, Μητσέλος και Θέτις στην Ηγουμενίτσα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Γεννήθηκε στην Γερμανία το 1966 και έζησε τα περισσότερα χρόνια στην Αθήνα. Από το 2011 ζει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας.
Είναι δημοσιογράφος – εκδότης - συγγραφέας. Εκδίδει το περιοδικό Step και την εφημερίδα «Πολιτική», ενώ έχει και τα ενημερωτικά site paramythianews.gr – periodikostep.gr τα οποία είναι μέλη του Μητρώου online media.
Έχει συνεργαστεί με την Ελευθεροτυπία, το ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ της Ελευθεροτυπίας, το Μετρόραμα, την Ραδιοτηλεόραση, το Χωνί, τα περιοδικά ΜΕΤΡΟ – OUT – SMART.
Έκανε την επιμέλεια του περιοδικού «Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» με τα πρακτικά της δίκης της 17Ν.
Επίσης συνεργάστηκε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΠΑΚΟΕ» και «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM» καθώς και με την ιστοσελίδα Mediasoup.
Το καλοκαίρι του 2004 ανέβηκε από επαγγελματικό θίασο το θεατρικό έργο «ΘΥΡΟΦΥΛΑΞ» με δική του δραματουργική επεξεργασία, με θέμα την ζωή του ζωγράφου Θεόφιλου, κάνοντας περιοδεία στην Λέσβο, στην Χίο και στην Λήμνο.
Το 1997 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΡΕΥΜΑΤΑ το διήγημα του «Το δείπνο»
Τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με πολιτική σάτιρα με τον τίτλο «4 χρόνια μνημόνιο είναι λίγα πολύ λίγα» και με ψευδώνυμο Μικρός Φωκίων.
Το 2021 εκδόθηκε στο συλλογικό βιβλίο «Το φως της Ηλιαχτίδας» το διήγημα του «Αόρατος εχθρός» από τις Εκδόσεις Ηλιαχτίδα.
Το 1996 -1997 ήταν υπεύθυνος τηλεφωνικής επαφής με τους υποστηρικτές της Greenpeace και για ένα μικρό διάστημα με τους υποστηρικτές της Διεθνούς Αμνηστίας.
Το 2007 – 2008 συνεργάστηκε με την ΜΚΟ ΠΕΕΠ (Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας για το Περιβάλλον) ως συντονιστής του Προγράμματος «Γνωρίζω την πόλη μου με ποδήλατο»
Read More »
«Της σιωπής», το νέο βιβλίο του Θεσπρωτού δημοσιογράφου Φώτη Μαραζόπουλου «Της σιωπής», το νέο βιβλίο του Θεσπρωτού δημοσιογράφου Φώτη Μαραζόπουλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Τουρισμός για Όλους : Με ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια για το 2024

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Τουρισμός για Όλους : Με ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια για το 2024


Σε εξέλιξη είναι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», που υλοποιείται από το υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ και λήξη την 31/12/2024.

Το πρόγραμμα έχει καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως:

αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023,

αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους,

θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,

διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.

Ειδικότερα μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:

Ποσό ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια,

Ποσό ύψους τριακοσίων (300) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

– άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,

– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.

Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.

– Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31/12/2022, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.

Ποσό ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, σύμφωνα με την περιγραφόμενη στο Άρθρο 5 διαδικασία. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για όλους προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ορίζονται ως εξής:

ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 19.000 31.000

ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 20.500 32.500

ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 22.000 34.000

ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 24.000 36.000

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 29.000 41.000

Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.
Read More »
Τουρισμός για Όλους : Με ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια για το 2024 Τουρισμός για Όλους : Με ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια για το 2024 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Όταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός ανέβηκε στο Σούλι …

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Όταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός ανέβηκε στο Σούλι …


Είναι γνωστό πως ο μεγάλος Διδάσκαλος του Γένους και Ιεραπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός ανάλωσε σχεδόν όλη τη ζωή του στις περιοδείες στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και τη Βόρειο Ήπειρο. Το έργο αυτό επιτέλεσε για είκοσι ολόκληρα χρόνια. Από το 1759 μέχρι το 1779, χρονιά που απαγχονίστηκε στο Κολικόντασι της Βορείου Ηπείρου, χωριό κοντά στο σημερινό Φίερι της Αλβανίας.

Είναι επίσης γνωστό πως ο σκοπός του ήταν ιερός.: Να παραμείνουν οι χριστιανοί στην ορθοδοξία. Και τούτο γιατί στα δύσκολα εκείνα χρόνια της σκλαβιάς πολλοί Έλληνες εγκατέλειπαν, για διάφορους λόγους, τον χριστιανισμό και ασπάζονταν τον Μουσουλμανισμό. Ιδιαίτερα «στην περιοχή της Θεσπρωτίας», όπως γράφει η Μαρία Μαμασούλα, Φιλόλογος, Θεολόγος και Δ/ρ Παιδαγωγικής στο βιβλίο της «Ο βίος του Αγίου Κοσμά», οι εξισλαμισμοί ήταν πολλοί επί των ημερών του Πατροκοσμά. Η άρνηση του Χριστιανισμού στην περιοχή «κορυφώθηκε στη διάρκεια του ΙΗ΄ αιώνα (1700-1799) λόγω των πυκνών (πολεμικών) επιχειρήσεων των τουρκικών στρατευμάτων εναντίον των κλεφταρματολών, καθώς και λόγω των συνεπειών του ρωσοτουρκικού πολέμου και της αποτυχίας του κινήματος του Ορλώφ (1770-1774». Ο Αραβαντινός γράφει: «Κατά την εποχήν ταύτην (1737) οι χριστιανοί της Χαονίας και Θεσπρωτίας ήρξαντο ελαττούσθαι επαισθητώς, ένεκεν της κατά καιρόν τουρκίσεώς των, γιγνομένης προς αποφυγήν των αδιαλείπτων κακουχιών, ας οι Οθωμανοί ενεποίουν εις τους χριστιανούς. Πολλά χωρία ηναγκάσθησαν, ίνα εναγκαλισθώσι τον Ισλαμισμόν».

Το φαινόμενο αυτό είχε ανησυχήσει σφόδρα τους Πατριάρχες της πάλε ποτέ Βασιλεύουσας, οι οποίοι βρήκαν στο πρόσωπο του Αγιορίτη, μέχρι τότε, ιερομόναχου Κοσμά τον πλέον κατάλληλο νέο και φλογερό χριστιανό και πατριώτη να κατηχήσει κατάλληλα τους υπόδουλους Έλληνες. Φυσικά υπό την ανοχή των Μουσουλμανικών αρχών καθώς το ιερό τους βιβλίο, το Κοράνιο, απαγόρευε τη θρησκευτική καταπίεση των υπόδουλων λαών. Ιδιαιτέρως μάλιστα των Χριστιανών, καθώς ο Μωάμεθ, ιδρυτής του Μουσουλμανισμού, αναγνωρίζει τον ιδρυτή του Χριστιανισμού ως προφήτη του Αλλάχ. Έτσι η κύρια διδασκαλία του Πατροκοσμά προς τους χριστιανούς Έλληνες είναι να διατηρήσουν οπωσδήποτε τη Χριστιανική Θρησκεία και την Ελληνική Γλώσσα. Αυτά πορεύονται μαζί. Μέσα από τα σχολεία, κατηχούσε, όπου θα διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, τα ελληνόπουλα θα μάθουν και ποτέ δε θα λησμονήσουν τα μεγάλα νοήματα της Ευαγγελίου.

Είναι αλήθεια πως ο ιερομόναχος Κοσμάς, γεννημένος στο Θέρμο της Αιτωλίας, στα τελευταία χρόνια της ζωής του γνωρίζεται με τον Αλή Τεπελενλή, ο οποίος, νέος ακόμη, βρίσκεται στο Τεπελένι και φιλοδοξεί μεγάλα αξιώματα, όπως τον θέλει και τον προορίζει η πολυμήχανη μάνα του, η χριστιανή Χάμκω. Έτσι ο δυναμικός νέος Αλή διαμορφώνει πολύ καλές σχέσεις μαζί του. Τον αποδέχεται μάλιστα ως ένα σοφό προφήτη, που μόνο καλά λόγια και ευνοϊκές προφητείες έχει να λέει γι’ αυτόν. Για τις αγαθές σχέσεις του Πατροκοσμά με τον Αλή Τεπελενλή γράφει ο Κ. Σ. Κώνστας στο έργο του: Ο ‘Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός , εκδ. Γ΄, Αθήνα 1990, εκδ. Αποστολική Διακονία, σελ. 158-162: «Αλλ’ ο Άγιος προφθάσας εισήλθεν εις την κωμόπολιν, ζητών εν αυτή άσυλον. Τότε ήνοιξε η θύρα ενός αρχοντικού και προέβαλεν εις το κατώφλιόν της η φοβερά και επιβλητική σιλουέττα της Χάμκως, μητρός του Αλή. Έπιασε από το χέρι τον ‘Αγιον και τον έμπασεν εις το σπίτι της. Μετ’ ολίγον ενεφανίσθη και ο υιός της, φυγόδικος τότε, ο κατόπιν Αλή πασάς των Ιωαννίνων. Κατά την ώραν του φαγητού ο ‘Αγιος με την προφητικήν ματιάν του διέγνωσε το μέγα και παράδοξον μέλλον του νέου. Ο Κοσμάς κοιτάζων κατάματα τον Αλή, του είπε: «Θα γίνης μεγάλος άνθρωπος· θα κυριεύσης όλη την Αρβανιτιά· θα υποτάξης την Πρέβεζα, την Πάργα, το Σούλι, το Δέλβινο, το Γαρδίκι και αυτό το τάχτι του Κουρτ πασά. Θα αφήσης μεγάλο όνομα εις την Οικουμένην». Και προσέθεσεν ακόμη: «Αυτή είναι η θέλησις της Θείας Προνοίας. Ενθυμήσου όμως σε όλη τη διάρκεια της εξουσίας σου να αγαπάς τους Χριστιανούς, αν θέλης να μείνη η εξουσία εις τους διαδόχους σου». Την επομένη πρωίαν ηρώτησε και πάλι τον Κοσμάν ο Αλής δια το μέλλον του και αν θα υπάγη εις την ΚΠολιν. Και ο ‘Αγιος τότε είπε: «Και στην Πόλιν θα πας, μα με κόκκινα γένεια!» Ο Αλής δεν εννόησε την τελευταίαν φράσιν και απεχωρίσθηκαν, χαιρετισθέντες φιλικώς.»

Πάντως ο Αλή πασάς του ήταν ευγνώμων μέχρι τέλους. Γι’ αυτό και όταν πια ο Κοσμάς είχε απαγχονιστεί από τις τουρκικές αρχές του Φίερι και ο Αλής είχε αναγορευτεί Πασάς των Ιωαννίνων, έδωσε έντολή να χτιστεί ναός προς τιμήν του «προφήτη», να βρεθούν τα οστά του και να ταφούν στη σημερινή τους θέση. Στην ουσία Μεγάλος Διδάσκαλος του Γένους είχε αγιοποιηθεί πολύ πριν από την επισημη ορθόδοξη εκκλησία που τον αγιοκατέταξε μόλις το 1961.

Εν τω μεταξύ δεκάδες χωριά της Θεσπρωτίας είχαν ασπαστεί τον Ισλαμισμό.

Κι ενώ σκοπός του ένθερμου Ιεραπόστολου ήταν να αποτρέψει τους υπόδουλους συμπατριώτες του από τον αφελληνισμό και τον εξισλαμισμό, δημιουργείται η απορία γιατί έκρινε σκόπιμο να ανέβη μέχρι το Σούλι, τη στιγμή μάλιστα που ο ηρωικός εκείνος τόπος παρέμενε ακόμη ελεύθερος. Ούτε και είχαν πρόβλημα εξισλαμισμού οι Σουλιώτες, αφού ήταν ανέκαθεν Χριστιανοί και ουδέποτε έδειξαν αλλόθρησκες διαθέσεις. Αντίθετα είχαν χτίσει πολλούς ναούς, με σημαντικότερο το ναό του Αγίου Δονάτου, προστάτη και θαυματουργού, και εκκλησιάζονταν τακτικά μέχρι την ώρα που το Σούλι έπεσε στον Βεζίρη Αλή Πασά. Εξάλλου οι Σουλιώτες είχαν τον φλογερό τους Ιερομόναχο Σαμουήλ, που μέχρι το τέλος της ζωής του, εκτός από τους πατριωτικούς και εθνικούς του λόγους, κήρυττε αδιάλειπτα με πύρινα κηρύγματα και τη χριστιανική πίστη. Υπάρχουν βέβαια κάποιες μαρτυρίες πως, όταν ο Πατροκοσμάς έφτασε στο Σούλι, έφερε μαζί του, από την Ιερά μονή Διχουνίου της περιοχής Ραδοβιζίου Ιωαννίνων, και τον νεαρό τότε καλόγερο Σαμουήλ και τον εγκατέστησε εκεί.

Όμως και πάλι το ερώτημα παραμένει. Να τι γράφει πάλι η βιογράφος του Κοσμά Μαρία Μαμασούλα. «Έφθασε ο Πατροκοσμάς ως το Σούλι συσταίνοντας ησυχία και σύνεση στους αδούλωτους Σουλιώτες στη σύναξη του Αγίου Δονάτου, επιτιμώντας (κατηγορώντας) την υπερηφάνειά τους: «Σας λυπάμαι για την περηφάνεια, οπού έχετε», και τινάζοντας τα παπούτσια του, συνέχισε: «Το ποδάρι μου εδώ δεν θα ξαναπατήσει. Κι αν δεν αφήσετε αυτά τα πράγματα που κάνετε, την αυθαιρεσία και ληστεία, θα καταστραφήτε». Ύστερα, κοιτάζοντας τ’ άρματα πούχαν κρεμασμένα σ’ ένα δένδρο, είπε: «Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θαρθεί μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους». Ευλόγησε τα βουνά του Σουλίου, λέγοντας: «Ευλογημένα βουνά θα σώσετε πολύ κόσμο». Γράφει ακόμη. «Στο Κεράσοβο, στη Γλαβίτζα και στο Τσαγκάρι σύστησε (Ο Πατροκοσμάς) Σχολεία, και προέτρεψε τους κατοίκους να στήνουν σταυρούς «εις ανάμνησιν του υπέρ ημών σταυρωθέντος».

Όπως φαίνεται καθαρά, ο Ιεραπόστολος μίλησε στους γενναίους Σουλιώτες με πολύ θυμό. Όχι γιατί είχαν ξεχάσει τη γλώσσα ή τη Θρησκεία, αλλά για την «περηφάνεια» τους, δηλαδή την αλαζονεία. Κι ακόμα γιατί δεν ήταν «συνετοί» και δεν «κάθονταν ήσυχα». Συνεπώς η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται εδώ. Εξάλλου ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ουδέποτε παρότρυνε τους υπόδουλους Έλληνες σε εξέγερση κατά του κατακτητή. Δε θα ήταν εύκολο άλλωστε. Αν το έκανε η σίγουρη …αμοιβή του θα ήταν από την πρώτη στιγμή ο απαγχονισμός του. Όπως συνέβη με τον Πατριάρχη Άγιο και εθνομάρτυρα Γρηγόριο τον Ε΄ στην Κωσταντινούπολη από τον Σουλτάνο Μαχμούτ τον Β’.

Τελικά ο Πατροκοσμάς απαγχονίστηκε από τις τουρκικές αρχές του Μπερατίου της το 1779 στο Κολικόντασι της Βορείου Ηπείρου. Εννιά χρόνια πριν την ανάδειξη του Αλή ως Πασά των Ιωαννίνων (1788).
Read More »
Όταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός ανέβηκε στο Σούλι … Όταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός ανέβηκε στο Σούλι … Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Έλεγχοι σε όσους ξοδεύουν πολλά και δηλώνουν λίγα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Έλεγχοι σε όσους ξοδεύουν πολλά και δηλώνουν λίγα


Τον εξονυχιστικό έλεγχο της εφορίας θα υποστούν οι πρώτοι 800 φορολογούμενοι για τους οποίους οι διασταυρώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αποκάλυψαν μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και πραγματοποιθεισών δαπανών. Κοινώς για όσους διάγουν βίο δυσανάλογο, βάσει των εσόδων που δηλώνουν στην Εφορία και των δαπανών που πραγματοποιούν, καθώς θα πρέπει να δικαιολογήσουν στην πράξη τις όποιες μεγάλες αποκλίσεις αυτά παρουσιάζουν.

Οι εντολές ελέγχου για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους έχουν ήδη εκδοθεί, ενώ σε εκατοντάδες άλλους αποστέλλονται ειδοποιητήρια προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις και να εξηγήσουν πού οφείλονται οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των εισοδημάτων που δηλώνουν και των δαπανών που πραγματοποιούν.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των φορολογουμένων που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ, είναι τα στοιχεία που δείχνουν δηλωθέντα εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ και ταυτόχρονες δαπάνες άνω των 30.000 που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ή και ξεπερνούν ακόμα και τις 300.000 ευρώ.

Αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν πως όλοι οι φορολογούμενοι για τους οποίους χτύπησε κόκκινο στις διασταυρώσεις, δεν θεωρούνται εκ προοιμίου φοροφυγάδες καθώς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο σφάλματος, στα στοιχεία που διασταυρώθηκαν.Ο έλεγχος είναι αυτός που θα δείξει εάν πρόκειται για φοροδιαφυγή ή υπάρχουν πειστικές εξηγήσεις για την απόκλιση μεταξύ των δύο μεγεθών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι για έλεγχο προέκυψαν μετά τη μεγάλη διασταύρωση που έκανε πέρυσι το φθινόπωρο η ΑΑΔΕ. Από τη μία πλευρά μπήκαν 3,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις με εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ και από την άλλη δαπάνες όπως αυτές προέκυψαν από κάθε διαθέσιμη πηγή.

Συγκεκριμένα διασταυρώθηκαν στοιχεία:

Πληρωμών μέσω πάσης φύσεως καρτών.Τόκων καταθέσεων αλλά και τραπεζικών λογαριασμών με αθροιστικές κινήσεις άνω των 100.000 ευρώ στη διάρκεια του έτους.Τόκων και δόσεων δανείων από καταναλωτικά και στεγαστικά έως πιστωτικές κάρτες.Δαπανών λιανικής σε κάθε είδους καταστήματα και στα σουπερμάρκετ.Δαπανών για αγορά περιουσιακών στοιχείων από ακίνητα και αυτοκίνητα έως σκάφη αναψυχής.Δαπανών για ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας.Εξόδων νοσηλείων σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.Διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία.Ακόμα και δαπανών για φως, νερό, τηλέφωνο εφόσον υπερέβαιναν τα 1.000 ευρώ.

Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που διασταυρώθηκαν αφορούσαν:2.413.645 ΑΦΜ με εισόδημα έως 5.000 ευρώ και1.343.890 φορολογούμενους οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα 5.000 – 10.000 ευρώ.

Από τη διασταύρωση προέκυψε ένας τεράστιος όγκος 80 εκατομμυρίων δεδομένων και πληροφοριών. Σε πρώτη φάση προέκυψαν 440.000 φορολογούμενοι με αξιοσημείωτες διαφορές και μετά από πρόσθετες διασταυρώσεις, προέκυψαν 20.000 ΑΦΜ με τεράστιες διαφορές ακόμα και 200.000 – 300.000 ευρώ μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και δαπανών.
Read More »
Έλεγχοι σε όσους ξοδεύουν πολλά και δηλώνουν λίγα Έλεγχοι σε όσους ξοδεύουν πολλά και δηλώνουν λίγα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σε κοπή πίτας από τον Δ.Ν.Ο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024

 Πρόσκληση σε κοπή πίτας  από τον Δ.Ν.Ο Ηγουμενίτσας


Read More »
Πρόσκληση σε κοπή πίτας από τον Δ.Ν.Ο Ηγουμενίτσας  Πρόσκληση σε κοπή πίτας  από τον Δ.Ν.Ο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Έκτακτο δώρο Πάσχα : Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποια είναι τα ποσά ενίσχυσης

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Έκτακτο δώρο Πάσχα : Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποια είναι τα ποσά ενίσχυσης


Τη συζήτηση για τη χορήγηση επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στα ευάλωτα νοικοκυριά το Πάσχα πυροδότησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη. 

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε ότι «εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία». Αμέσως μετά όμως ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης έσπευσε να βάλει «φρένο» σε τέτοια σενάρια, λέγοντας πως «δεν έχει ακούσει κάτι». Μάλιστα, εμφανίστηκε αντίθετος σε τέτοιου είδους πολιτικές. «Οι καλύτερες διαδικασίες στήριξης των εισοδημάτων είναι αυτές που έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα», υπογράμμισε.

Το θετικό στοιχείο που ενισχύει την πιθανότητα νέου επιδόματος, είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, στις εκτιμήσεις της που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη Δεκεμβρίου, είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ενισχυθεί ελαφρά το 2024 και το 2025, φτάνοντας το 2,5% από 2,4% το 2023.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι όπως φαίνεται, ότι το οικονομικό επιτελείο «ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος για τυχόν νέες παρεμβάσεις. Πότε θα γνωρίζουμε περισσότερα; Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η χορήγηση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα ευάλωτα νοικοκυριά θα ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα εάν, ποιοι και πόσα θα πάρουν.

Στο σενάριο νέου έκτακτου επιδόματος, η πληρωμή του θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος Απριλίου, και συγκεκριμένα μέσα στη Μ. Εβδομάδα.

Ποιοι θα πάρουν έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2024»

Πάντως, πέρσι το Πάσχα, παρότι είχε διαρρεύσει ένα παρόμοιο σενάριο, το επίδομα είχε «κοπεί» από αρκετές ευάλωτες ομάδες και είχε δοθεί ένα ποσό -κλιμακωτά- μόνο στους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει αύξηση στη σύνταξή τους λόγω προσωπικής διαφοράς.

Αντίθετα, όμως, τα Χριστούγεννα του 2023 δόθηκε «επιταγή ακρίβειας» – που ονομάστηκε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης- σε περισσότερες ομάδες.

Συγκεκριμένα, τα ποσά μοιράστηκαν ως εξής σε πάνω από δύο εκατομμύρια δικαιούχους:
Από 175 ευρώ έως 1.400 ευρώ έλαβαν οι 800.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.
Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 1.055.000 συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά και κύρια σύνταξη έως 700 ευρώ.
Έκτακτη ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έλαβαν 33.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα.
Επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος έλαβαν 210.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου επιδόματος.
Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ έλαβαν 225.000 δικαιούχοι λοιπών επιδομάτων του e-ΕΦΚΑ


Read More »
Έκτακτο δώρο Πάσχα : Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποια είναι τα ποσά ενίσχυσης Έκτακτο δώρο Πάσχα : Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποια είναι τα ποσά ενίσχυσης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε σύσκεψη

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024
Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε σύσκεψη


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί όλα τα σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, τους αγρότες, τους μαθητές, κάθε εργαζόμενο και άνεργο της περιοχής μας, τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη και ώρα 7.00 μ.μ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας (Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα) σε σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση, προετοιμασία και συντονισμό μπροστά στην απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Ένα χρόνο από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, το σύνθημα « Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ενώνει και εκφράζει το σύνολο του λαού μας απέναντι στο βάρβαρο σύστημα του κέρδους! Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη! Το έγκλημα δε θα ξεχαστεί! Έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς στο νομό μας, να κατέβουμε μαζικά, οργανωμένα και συντονισμένα στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου.

Στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας είναι ανάγκη να απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα.

Τώρα πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια και την αντιλαϊκή πολιτική που μετρά τις ανάγκες μας ως κόστος!

Όλοι μαζί σα μια γροθιά ενωμένοι, με το σύνθημα « Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»!

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7.00 Μ.Μ
ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!

Read More »
Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε σύσκεψη Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας σε σύσκεψη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2024 Rating: 5

Σελίδες