7 συλλήψεις στην Ήπειρο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
7 συλλήψεις στην Ήπειρο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Στη σύλληψη (7) συνολικά ατόμων σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις προχώρησαν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κατά την τελευταία εβδομάδα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
· 2 ημεδαποί και αλλοδαπός στα Ιωάννινα,
· 2 ημεδαποί στην Πρέβεζα,
· ημεδαπός στην Άρτα και
· ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν - κατά περίπτωση - μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά χάπια.
Σημειώνεται ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά σε όλη την Ήπειρο για την αποτροπή της διάδοσης των ναρκωτικών.
Read More »
7 συλλήψεις στην Ήπειρο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών 7 συλλήψεις στην Ήπειρο για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Υπεγράφη σήμερα 17/05/2023 η σύμβαση για το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Σκάλας του Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού μελέτης 1.470.000,00€
Ανάδοχος Κ/ΞΙΑ Σ. ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ΝΤΖΟΪΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ
Read More »
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Στο Δήμο Σουλίου η χρήση των μαθητικών κατασκηνώσεων Αμυγδαλέας

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
Βασίλης Γιόγιακας: Στο Δήμο Σουλίου η χρήση των μαθητικών κατασκηνώσεων Αμυγδαλέας


Τη χρήση του ακινήτου και των κτισμάτων που φιλοξενούσαν τις μαθητικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας στην Αμυγδαλέα Παραμυθιάς παραχώρησε προς τον Δήμο Σουλίου το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η παραχώρηση έχει διάρκεια 15 έτη και γίνεται χωρίς αντάλλαγμα, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο Σουλίου για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, με δίκες του δαπάνες. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο Δήμος Σουλίου αναλαμβάνει την ευθύνη της επισκευής, συντήρησης, φύλαξης και καθαριότητας των εγκαταστάσεων καθώς και τη δαπάνη για οποιαδήποτε άδεια ή πιστοποιητικό απαιτείται με σκοπό τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Προβλέπεται επίσης ότι σε περίπτωση που το ακίνητο δεν χρησιμοποιηθεί́ εντός πενταετίας για τον σκοπό́ παραχώρησης ή έγινε υπέρβαση του σκοπού́ ή για οποιονδήποτε λόγο ο σκοπός πάψει να εκπληρώνεται, η χρήση του ακινήτου επανέρχεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
«Χρειάστηκε η πολύμηνη συνεργασία σε επίπεδο γραφείων Υπουργών και υπηρεσιακών στελεχών των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών προκειμένου να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια και η παραχώρηση να γίνει με τρόπο νόμιμο και ασφαλή. Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό την κυρία Κεραμέως και τον κύριο Πέτσα, τους συνεργάτες τους καθώς και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που “έτρεξαν” το θέμα με συνέπεια. Εύχομαι ο χώρος να εξελιχθεί σε μια εστία πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού για τους δημότες του Σουλίου αλλά και για ολόκληρη την περιοχή μας », δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Στο Δήμο Σουλίου η χρήση των μαθητικών κατασκηνώσεων Αμυγδαλέας Βασίλης Γιόγιακας: Στο Δήμο Σουλίου η χρήση των μαθητικών κατασκηνώσεων Αμυγδαλέας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης


Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, τα μέλη της οποίας αναμένεται να ορκιστούν την Παρασκευή, ανακοινώθηκε επισήμως. Πρόκειται για τη σύνθεση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Στις 16:00, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και ακολούθως παρέλαβε τα καθήκοντά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθεί η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΚΟΥΡΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕΛΑΓΙΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΡΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΤΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΤΡΙΝΑ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΕΤΤΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΝΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ

Σημειώνεται πως την Κυριακή, στις 18:00 θα ορκιστεί η νέα Βουλή. Τη Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί, οι βουλευτές θα εκλέξουν τον πρόεδρο του σώματος.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής των νέων εκλογών, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και το μπόνους των έως 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.
Read More »
Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

«Εξοικονομώ 2023»: Από τις 12 Ιουνίου οι αιτήσεις

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
«Εξοικονομώ 2023»: Από τις 12 Ιουνίου οι αιτήσεις


Η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων https://exoikonomo2023.gov.gr, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», θα ανοίξει στις12 Ιουνίου 2023 και θα δέχεται αιτήσεις έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2023.

Για κάθε κατοικία που θα επιλεγεί προς ένταξη στο «Εξοικονομώ 2023» στόχος είναι: η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στο Πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Να υφίστανται νόμιμα.
Να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.
Να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.
Να έχουν καταταχθεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
Να μην είναι επιλέξιμες με χρήση βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb).
Αφού η αίτηση για ένταξη στο Πρόγραμμα κριθεί «Καταρχήν Επιλέξιμη», απαιτείται η έκδοση και υποβολή στο Πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.

Οι παρεμβάσεις που θεωρούνται επιλέξιμες είναι οι εξείς:
Αντικατάσταση κουφωμάτων.
Τοποθέτηση/Αναβάθμιση θερμομόνωσης.
Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης.
Σύστημα ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης (smart home), έξυπνα συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικών φορτίων, Έξυπνα συστήματα ελέγχου της θέρμανσης/ψύξης, έξυπνα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και παρακολούθησης).

Προϋποθέσεις ένταξης ωφελούμενων στο πρόγραμμα
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που διατηρούν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία, ενώ δεν μπορούν να κάνουν αίτηση οι δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους».
Για κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο είναι δυνατή η υποβολή μόνο μίας αίτησης.
Κατοικία, με ενεργή αίτηση σε κάποιο από τα Προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», «Εξοικονομώ 2021» και «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» δεν έχει δικαίωμα υποβολής στο παρόν πρόγραμμα.
Read More »
«Εξοικονομώ 2023»: Από τις 12 Ιουνίου οι αιτήσεις «Εξοικονομώ 2023»: Από τις 12 Ιουνίου οι αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

Παράδεισος για τους φυσιολάτρες οι Πηγές του ποταμού Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
Παράδεισος για τους φυσιολάτρες οι Πηγές του ποταμού Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ)Παράδεισο για τους φυσιολάτρες κάθε ηλικίας αποτελούν οι Πηγές του μυθικού ποταμού Αχέροντα. Πέρα από το πράσινο και τα κρυστάλλινα νερά οι εναλλακτικές δραστηριότητες δεν έχουν τέλος.
Κανόε καγιάκ, ράφτινγκ και ιππασία είναι οι βασικές δραστηριότητες, τις οποίες επιλέγουν οι επισκέπτες. Πέραν αυτών, ανερχόμενη δραστηριότητα είναι η πεζοπορία, που συνδυάζει την ιστορία του τόπου, με άσκηση κι αναψυχή.
Εγνατία και Ιόνια οδός, τα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Ακτίου, που δέχονται πλέον διεθνείς πτήσεις και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κάνουν την πρόσβαση παιχνίδι με απτά αποτελέσματα.
Παράπονο φυσικά δεν έχουν ούτε οι λάτρεις του ποδηλάτου αφού και γι’ αυτούς οι δρόμοι είναι στρωμένοι.

Read More »
Παράδεισος για τους φυσιολάτρες οι Πηγές του ποταμού Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Παράδεισος για τους φυσιολάτρες οι Πηγές του ποταμού Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

Παραχωρούνται για άλλα 15 χρόνια οι κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς στο Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
Παραχωρούνται για άλλα 15 χρόνια οι κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς στο Δήμο Σουλίου


Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αποφάσισε να παραχωρήσει κατά χρήση και άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Σουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, το ακίνητο καθώς και τα κτίσματα τα οποία ευρίσκονται εντός αυτού, κυριότητας του , εμβαδού δώδεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (12.000 τ.μ.), που βρίσκεται στη θέση «Αμυγδαλέα», Παραμυθιάς Σουλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
Η παραχώρηση συντελείται για δεκαπέντε (15) έτη. Το ακίνητο αυτό παραχωρείται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο Σουλίου για την ανάπτυξη χρήσεων και δραστηριοτήτων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, με δικές του δαπάνες.
Σύμφωνα με την απόφαση ο Δήμος Σουλίου αναλαμβάνει την ευθύνη της ακεραιότητας των εγκαταστάσεων και των χώρων των κατασκηνώσεων, την ευθύνη και τη μέριμνα επισκευής, συντήρησης, φύλαξης και καθαριότητάς τους καθώς και της ασφάλειας και της υγείας των ατόμων που κάνουν χρήση τους.
Αναλαμβάνει επίσης τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων δαπανών για την έκδοση οποιουδήποτε πιστοποιητικού, απόφασης ή άδειας απαιτηθεί για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων για τις χρήσεις που αναφέρονται στην δύο
Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο υπέρβαση του σκοπού για τον οποίο γίνεται η παραχώρηση.
Σε περίπτωση που το ακίνητο αυτό δεν χρησιμοποιηθεί εντός πενταετίας για τον σκοπό για τον οποίο παραχωρείται ή έγινε υπέρβαση του σκοπού αυτού ή για οποιονδήποτε λόγο παύσει να εκπληρώνεται ο σκοπός αυτός, η χρήση επανέρχεται αυτοδικαίως στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Read More »
Παραχωρούνται για άλλα 15 χρόνια οι κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς στο Δήμο Σουλίου Παραχωρούνται για άλλα 15 χρόνια οι κατασκηνώσεις της Παραμυθιάς στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023
Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην ΗγουμενίτσαRead More »
Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην Ηγουμενίτσα Παγκόσμια ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2023 Rating: 5

Σελίδες