Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για άσκοπους πυροβολισμούς

Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2020
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για άσκοπους πυροβολισμούς 


Συνελήφθησαν χθες (07-06-2020) το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας δύο ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν διότι διαπιστώθηκε να έχουν προβεί σε άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγητικά όπλα που κατείχαν νόμιμα. 

Κατασχέθηκαν τα όπλα και τρία φυσίγγια ενώ αφαιρέθηκαν οι άδειες κατοχής των όπλων.   

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 
Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για άσκοπους πυροβολισμούς Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για άσκοπους πυροβολισμούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2020 Rating: 5

Γλυκή: Τα είπαν πρόεδρος και πολιτιστικός σύλλογος

Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2020
Γλυκή: Τα είπαν πρόεδρος και πολιτιστικός σύλλογος


Μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΤΚ Γλυκής- Ποταμιάς Παναγιώτη Παππά, πραγματοποιήθηκε εχθές συνάντησή με τον πολιτιστικό σύλλογο Γλυκής Ποταμιάς, με αντικείμενο τα προβλήματα της κοινότητας άλλα και προτάσεις εξωστρέφειας

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, τα αιτήματα του συλλόγου είναι:
Καθαρισμός, φωτισμός και επισκευή, όπου απαιτείται, του παραποτάμιου πεζόδρομου που υπάρχει στη Γλυκή από τον δρόμο προς τις πηγές μέχρι το καφέ Nitro.
Φωταγώγηση του ΤΟΕΒ, όπου θα φιλοξενηθεί η πινακοθήκη που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος καθώς και του θεάτρου που βρίσκεται στον χώρο.
Κίνηση διαδικασίας για να γίνει έλεγχος από τις κατάλληλες υπηρεσίες σπηλαιολογίας, ώστε να γίνει η σπηλιά που βρίσκεται στη θέση Μπέικο στη Γλυκή, επισκέψιμη, γεγονός που θα επιφέρει επιπλέον επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα στην περιοχή του Αχέροντα.
Καθαρισμός των δέντρων (πικροδάφνες) που υπάρχουν στον παραποτάμιο δρόμο στη Γλυκή.
Προμήθεια δέντρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για δενδροφύτευση στο παρκινγκ που υπάρχει στο αγροτεμάχιο 21.
Απόκτηση άδειας για τοποθέτηση ξύλινων πινακίδων που θα κατασκευάσει ο Σύλλογος για την είσοδο της Ποταμιάς και της Γλυκής
Τοποθέτηση φωτισμού στο αυλάκι που υπάρχει από την αρχή της Ποταμιάς μέχρι το Αρτοποιείο Τσιρώνη. Η ενέργεια αυτή θα δημιουργήσει όμορφη εικόνα στον επισκέπτη και ασφάλεια στους οδηγούς και πεζούς.
Τοποθέτηση κάγκελων, αντί για τις μπάρες που υπάρχουν στην Ποταμιά, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν κάποιες στο δρόμο Ποταμιά-Κυψέλη, όπου υπάρχουν επικίνδυνες στροφές όπου συμβαίνουν συχνά ατυχήματα και μια στην στροφή που υπάρχει στη θέση Μπέικο, στη Γλυκή.
Κατασκευή παραδοσιακής βρύσης που υπήρχε στην Ποταμιά, απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Πάντων και για την οποία ο Σύλλογος έχει στείλει ήδη αίτημα και έτοιμο αρχιτεκτονικό σχέδιο στον Δήμο παλαιότερα.
Φωταγώγηση πεζοδρομίου Ποταμιάς, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα μιας και η εγκατάσταση υπάρχει ήδη.
Read More »
Γλυκή: Τα είπαν πρόεδρος και πολιτιστικός σύλλογος Γλυκή: Τα είπαν πρόεδρος και πολιτιστικός σύλλογος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 08, 2020 Rating: 5

Σελίδες