Ηγουμενίτσα: Αγροτικό έπεσε πάνω σε κολόνα στο Δρέπανο (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο 1ο χιλιόμετρο Ηγουμενίτσας - Δρεπάνου, όταν ο οδηγός αγροτικού ΙΧ, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να πέσει με ορμή, πάνω σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού.

Από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε ο ηλικιωμένος οδηγός του, ωστόσο η λαχτάρα που πήρε και οι υλικές ζημιές που υπέστη το όχημα, θα του το θυμίζουν για πολύ καιρό.

Η κολόνα ηλεκτροφωτισμού απομακρύνθηκε από συνεργείο της ΔΕΗ.

Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αγροτικό έπεσε πάνω σε κολόνα στο Δρέπανο (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Αγροτικό έπεσε πάνω σε κολόνα στο Δρέπανο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 33χρονος προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. τραυματίζοντας μία 45χρονη

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες εχτές, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 33χρονος προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μία 45χρονη αλλοδαπή.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 45χρονης οδηγού, η οποία μεταφέρθηκε με ιδία μέσα στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 33χρονος προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. τραυματίζοντας μία 45χρονη Ηγουμενίτσα: 33χρονος προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. τραυματίζοντας μία 45χρονη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016 Rating: 5

Βόλτα με ... τζιπάκι στα νερά των Συβότων

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016
 
Ξαφνιάστηκαν τουρίστες και επισκέπτες των Συβότων, όταν είδαν οδηγό ενός τσιπ, να το οδηγεί προς την παραλία στο κέντρο του χωριού.

Και εντυπωσιάστηκαν ακόμα περισσότερο από τις εικόνες που δείχνουν το εν λόγω όχημα να επιπλέει στο νερό σαν ένα ταχύπλοο.

Το συγκεκριμένο αμφίβιο τζιπάκι συνδυάζει τις εντός - εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης με ικανότητες πλεύσης και είναι ιδανικό για να επισκεφθεί κανείς τις δεκάδες κρυφές παραλίες του Ιονίου.


Read More »
Βόλτα με ... τζιπάκι στα νερά των Συβότων Βόλτα με ... τζιπάκι στα νερά των Συβότων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 06-12-2015 έως 01-03-2016 σε εξοχική κατοικία στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν είδη οικοσκευών, εργαλεία, ρούχα και ποτά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εξοχική κατοικία στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016 Rating: 5

1,2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων, στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020"

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 της πράξης «Βασικές υποδομές και εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων (Α’ Φάση)» (Άξονας Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη»), με συνολική δημόσια δαπάνη 1.200.000 ευρώ.

Με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εντάσσεται στο Πιλοτικό Πρόγραμμα "Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου", θα συμπληρωθούν οι υπάρχουσες υποδομές στην περιοχή του θεάτρου και γενικότερα στον αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων, που δημιουργήθηκαν, στο πλαίσιο των έργων "Ανάδειξη - Ανάπλαση αρχαιολογικού χώρου Γιτάνης" και "Ανάδειξη Κάτω Πόλης Γιτάνων" (2003 – 2013) με χρηματοδότηση από Γ΄ Κ.Π.Σ. και το Ε.Σ.Π.Α. αντίστοιχα.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί του αρχαίου θεάτρου, που θα αποτελέσουν την α’ φάση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου. Οι υποδομές που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν την επέκταση των υφιστάμενων δικτύων κοινής ωφέλειας, την εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας, τη λήψη μέτρων προστασίας των χαμηλότερων υψομετρικά τμημάτων του θεατρικού οικοδομήματος από τα όμβρια ύδατα καθώς και την πραγματοποίηση εργασιών για τη βελτίωση της βατότητας της διαδρομής εξόδου από το θέατρο και του δρόμου πρόσβασης στον οχυρωμένο οικισμό. Επιπλέον θα γίνει επιλεκτικά αποκατάσταση – επέκταση της υπάρχουσας περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου και θα τοποθετηθεί μία δευτερεύουσα βοηθητική θύρα εισόδου.

Οι εργασίες στο αρχαίο θέατρο θα επικεντρωθούν στις τρεις κεντρικές κερκίδες, όπου στο κάτω διάζωμα θα γίνει πλήρης αποκατάσταση του μνημείου, ενώ στο άνω διάζωμα θα πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές εργασίες (αποσυναρμολόγηση εδωλίων). Θα αποκαλυφθούν επίσης οι πάροδοι και οι αναλημματικοί τοίχοι του θεάτρου. Θα εγκατασταθεί ο αναγκαίος εργοταξιακός και εργαστηριακός εξοπλισμός και θα γίνουν εργασίες συντήρησης αρχιτεκτονικών μελών και κινητών ευρημάτων. Παράλληλα, στην περιοχή υλοποίησης του έργου θα πραγματοποιούνται αποψιλώσεις κατά τη διάρκεια των εργασιών πεδίου, ενώ θα διεξάγονται και αποχωματώσεις με ανασκαφική μέθοδο στα τμήματα του μνημείου που θα απαιτηθεί προκειμένου να υλοποιηθούν οι προβλεπόμενες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης. Για την πληροφόρηση του κοινού θα τοποθετηθεί ενημερωτική πινακίδα στην περιοχή του θεάτρου, θα εκδοθεί σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και θα διεξαχθεί ημερίδα.

Φορέας υλοποίησης της πράξης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.
Read More »
1,2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων, στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" 1,2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Γιτάνων, στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 25χρονος στο Καστρί Ηγουμενίτσας που είχε αποκρύψει σε θαμνώδη έκταση 27,5 κιλά κάνναβης

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016


Συνελήφθη, χθες (17-08-2016) το απόγευμα στο Καστρί Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το απόγευμα στο Καστρί Θεσπρωτίας τον 25χρονο και τον συνέλαβαν, διότι όπως διαπιστώθηκε είχε αποκρύψει σε θαμνώδη έκταση «καβάτζα», δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν (25) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (27.548) γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 25χρονος στο Καστρί Ηγουμενίτσας που είχε αποκρύψει σε θαμνώδη έκταση 27,5 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 25χρονος στο Καστρί Ηγουμενίτσας που είχε αποκρύψει σε θαμνώδη έκταση 27,5 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 62χρονο μοτοσικλετιστή

Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016


Χθες (17-08-2016) το βράδυ, στο 69ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (περιοχή Φιλοθέης Άρτας), δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 62χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν ο 37χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και μία 68χρονη ημεδαπή πεζή, που παρασύρθηκε κατά τη σύγκρουση των οχημάτων.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 62χρονο μοτοσικλετιστή Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 62χρονο μοτοσικλετιστή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες