"Θωρακισμένη" Mercedes, εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτέ(ς)!!!!!

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020

"Θωρακισμένη" Mercedes, εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτέ(ς)!!!!!

Άκυρη τελικά η απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Αθανάσιου Πορφύρη, για την αγορά μίας καινούργιας Mercedes κόστους 43.000€.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, μετά από το δημοσίευμά μας για την πρόθεση αγοράς του πολυτελούς αυτοκινήτου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), υπήρξε αντίδραση από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία απαίτησε από τον κ. Πορφύρη την άμεση ακύρωση της αγοράς του.Έτσι σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, η απόφαση αποδέσμευσης της πίστωσης 43.000€ για την αγορά της Mercedes, αφήνοντας στα κρύα τα νερά του λιμανιού, αυτούς που ονειρευόντουσαν "θωρακισμένες" Mercedes.

Υ.Γ. Τώρα κύριε διευθύνοντα, μπορείτε να εξηγήσετε στους "συναδέλφους" μου που σας λιβανίζουν, πού ήταν το κακό της απόφασής σας και σας ανάγκασε να αυτοακυρωθείτε. Και τις μπύρες τις κερνάω εγώ...


Read More »
"Θωρακισμένη" Mercedes, εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτέ(ς)!!!!! "Θωρακισμένη" Mercedes, εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτέ(ς)!!!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Άλμα στα 1.047 κρούσματα σε 24 ώρες

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020
Άλμα στα 1.047 κρούσματα σε 24 ώρεςΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου:
Σήμερα ανακοινώνουμε 1047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 136976, εκ των οποίων το 52.3% άνδρες.
5380 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40566 (29.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
458 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 140 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 877 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4730 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1923 (40.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Άλμα στα 1.047 κρούσματα σε 24 ώρες Άλμα στα 1.047 κρούσματα σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Μόνο ένα κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020
Μόνο ένα κρούσμα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 1
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
Μόνο ένα κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο Μόνο ένα κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Η Θεσπρωτία αποκτά το πρώτο Πιστοποιημένο Αναρριχητικό Πεδίο στη Λαμπανίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020
Η Θεσπρωτία αποκτά το πρώτο Πιστοποιημένο Αναρριχητικό Πεδίο στη Λαμπανίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)
BeFunky-collage%2B%252891%2529

Για όλους εμάς που πιστεύαμε στην ομορφιά του μοναδικού τοπίου που προσφέρει η Ελαταριά, στόχος μας και κρυφός μας πόθος ήταν ο τόπος αυτός να αξιοποιηθεί μέσω του Ενναλακτικού Τουρισμού. 
Η Αρχή έγινε με τη διάνοιξη και σηματοδότηση μονοπατιών και στη συνέχεια σειρά είχε ο επόμενός στόχος μας...! 
Να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά στη Θεσπρωτία ένα Πιστοποιημένο Αναρριχητικό Πεδίο και να βάλουμε την Ελαταριά στον Πανελλήνιο Χάρτη Ενναλακτικών Τουριστικών Προορισμών.

Το Πρώτο Αναρριχητικό Πεδίο σχεδιάσθηκε και δημιουργήθηκε από τους Διεθνώς Πιστοποιημένους Αναρριχητές, Ηρακλή Μωυσίδη (OΔHΓO BOYNOY IFMGA) και Χρήστο Aυγητά (Eκπαιδευτή Αναρρίχησης) και αποτελείται από 5 πίστες διαβαθμισμένης δυσκολίας ικανοποιώντας απαιτήσεις αναρρίχησης για παιδιά και αρχάριους μέχρι έμπειρους Αναρριχητές. 
Στα πλεονέκτημά του το Αναρριχητικό Πεδίο της Ελαταριάς βρίσκεται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση (11χλμ) από την Εγνατία Οδο αλλά και με την εκμετάλλευση του δικτύου ορειβατικών μονοπατιών από το Σύλλογο Ελαταριάς ο επισκέπτης - αναρριχητής θα βρίσκεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις πίστες Αναρρίχησης.

Για όλη αυτή την υλοποίηση θα θέλαμε να ευχαριστούμε εκτός από τους Πιστοποιημένους Αναρριχητές Ηρακλή Μωυσίδη και Χρήστο Aυγητά και το Δήμο Σουλίου για την αρωγή και την οικονομική του προσφορά για την απόκτηση του καταλλήλου πιστοποιημένου εξοπλισμού.


Read More »
Η Θεσπρωτία αποκτά το πρώτο Πιστοποιημένο Αναρριχητικό Πεδίο στη Λαμπανίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Η Θεσπρωτία αποκτά το πρώτο Πιστοποιημένο Αναρριχητικό Πεδίο στη Λαμπανίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Επανέρχεται ο Σύλλογος Βλάχων Θεσπρωτίας, κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020
Επανέρχεται ο Σύλλογος Βλάχων Θεσπρωτίας, κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας« ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ…ΤΙΝΩΝ» ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 28-12-2020 

Με λύπη είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο θέμα της προκληθείσας ζημιάς στα γραφεία του συλλόγου μας. 
Μετά από όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 21-12-20 σχετικά με την αρχική μας ανακοίνωση, και τις αιχμές στο Δ.Σ του συλλόγου μας, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε αναφέροντας ότι όντως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου την Τρίτη. 
Όταν την Τετάρτη μεταβήκαμε στα γραφεία μας, με υπαλλήλους του Δήμου και του εργολάβου, η εισβολή και η μετατροπή τους σε εργοτάξιο είχε ήδη γίνει. 
Ευθυνόμαστε γιατί δεν το προβλέψαμε κ. Δήμαρχε; 
Αντ΄αυτού επικαλείσθε την αποστολή ενός mail,του οποίου την εγκυρότητα καθώς και τη λειτουργία ουδόλως ελέγξατε και μάλιστα από τη στιγμή που δεν λάβατε καμία απάντηση. 
Όπως με ευκολία μας βρήκατε την Τρίτη, 22-12-2020, δηλαδή την επομένη της συνεδρίασης του Δ.Σ Ηγουμενίτσας (κατόπιν εορτής φυσικά, καθόσον η ζημιά είχε ήδη συντελεστεί) και μας επιδώσατε ενημερωτική επιστολή. 
Αναρωτιόμαστε εύλογα γιατί αυτό δεν έγινε 2-3 μέρες νωρίτερα της έναρξης των εργασιών από το εργολάβο. Σε ποιόν λοιπόν ανήκει η ευθύνη; 
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο αφού διαχρονικά βέβαια μας « φιλοξενεί» όπως και τόσους άλλους συλλόγους σε πολλά δημοτικά κτήρια. 
Φιλοξενώ όμως δεν σημαίνει πληρώνω ενοίκια και πάγια κ. Δήμαρχε!! 
Εκτός κι αν ζητάτε την εξαίρεση του συλλόγου μας! Δεν ακούσαμε βέβαια πουθενά τη λέξη αποκατάσταση……
Να σας υπενθυμίσουμε όμως κ. Δήμαρχε το Ν. 4555/2018 άρθρο 196 περί δωρεάν παραχώρησης(και όχι φιλοξενίας) ακινήτων σε συλλόγους, φορείς κ.λ.π...τον έχετε υπόψη σας άραγε; Επομένως οι αναφορές όπως: «δεν φτάνει που τους φιλοξενούμε, δωρεάν νερό, τζάμπα ρεύμα, διασυρμός, κλπ, » είναι άνευ αντικειμένου και δεν χρήζουν περαιτέρω σχολιασμού. Αλήθεια πως νοείται κάποιος φιλοξενούμενος στον τόπο του;……………νεολογισμός ίσως….. 
Δεν γνωρίζουμε κ. Δήμαρχε την λέξη ‘’απειλή’’. 
Στα ήθη και έθιμα των Βλάχων και ειδικά του Πολιτιστικού συλλόγου είναι άγνωστη λέξη. 
Είμαστε σύλλογος που προσπαθούμε να διατηρήσουμε την παράδοση, προάγουμε τον πολιτισμό και επιδιώκουμε την διαφύλαξη όσων με κόπο και χρόνο συλλέξαμε, και οφείλουμε να γίνουμε συνεχιστές. Δεν ασκούμε πολιτική όπως εσείς την εννοείτε αφού ουδόλως μας ενδιαφέρει. 
Την πολιτική την αφήνουμε σε άλλους. 
Όσο δε για τα περί απαξίωσης εκ μέρους μας, του έργου της Δημοτικής αρχής καθώς και γενικότερα του Δ.Σ, σας απαντάμε ότι σεβόμαστε απόλυτα τους θεσμούς, πολλώ δε μάλλον όταν έχουμε συμβάλει και εμείς, μέσα από την εκλογική διαδικασία στη συγκρότησή τους. 
Αντίθετα με λύπη διαπιστώσαμε στην τοποποθέτησή σας έναν έντονο εκνευρισμό, με αναφορές που κινούνται στα όρια της συκοφαντίας και μία προσπάθεια απαξίωσης του Προέδρου και γενικότερα του Δ.Σ του συλλόγου μας. κ. Δήμαρχε, μη μας τοποθετείτε απέναντί σας. 
Σ΄αυτό το πολύ όμορφο και ενδιαφέρον ταξίδι πολιτισμού σας θέλουμε μαζί μας, αρωγούς και συνεργάτες. 
Αναγνωρίστε μας όμως το δικαίωμα της υπεράσπισης της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του συλλόγου μας 
Το Δ.Σ του Συλλόγου Βλάχων Θεσπρωτίας.
Read More »
Επανέρχεται ο Σύλλογος Βλάχων Θεσπρωτίας, κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας Επανέρχεται ο Σύλλογος Βλάχων Θεσπρωτίας, κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας Γιάννης Παπαγιάννης για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας Γιάννης Παπαγιάννης για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο ΦιλιάτιΟ πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας Γιάννης Παπαγιάννης, απέστειλε στις 28/12/2020 στον Πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, την κάτωθι Επιστολή - Αίτημα, αναφορικά με την απόφαση παύσης λειτουργίας του υπ’ αρίθμ. 459 Τραπεζικού Καταστήματος στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”,
που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Αιόλου 86, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΥΛΟ ΜΥΛΩΝΑ, Διευθύνοντα Σύμβουλο - CEO, Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Επιστολή - Αίτημα

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, 
όπως είναι γνωστό η Εθνική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1841 από τον Ηπειρώτη Γεώργιο Σταύρο (πρόδρομός της υπήρξε η Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα (1828 - 1834) η οποία ιδρύθηκε με απόφαση του Ιωάννη Καποδίστρια, πάλι από τον Γεώργιο Σταύρο και ήταν το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους). Η Εθνική Τράπεζα εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών το 1880. Με 160 πλέον χρόνια επιτυχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας στον οικονομικό βίο της χώρας, η Τράπεζα έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο όμιλο εταιρειών παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, καλύπτοντας έτσι τις συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες των πελατών της. Ένα εκ των καταστημάτων της Τράπεζας είναι και το υπ’ αρίθμ. 459 που εδράζεται στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στους Φιλιάτες Ν. Θεσπρωτίας. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ζωτικής σημασίας για αυτήν την ακριτική περιοχή της χώρας μας αφού εξυπηρετεί 47 Τοπικές Κοινότητες και 25 οικισμούς. Μετά λύπης μας οι Θεσπρωτοί πληροφορηθήκαμε την απόφαση παύσης λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος. Η απόφαση αυτή είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει σημαντική ζημία στην τοπική οικονομία καθώς και μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές τους μέσω του συγκεκριμένου καταστήματος. Ήδη σημαντικός αριθμός ατόμων έχει συμμετάσχει στην συγκέντρωση υπογραφών κατά του κλεισίματος του καταστήματος. 

Αποτελεί άμεση ανάγκη, λοιπόν, όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η απόφαση που ελήφθη για την παύση λειτουργίας του υπ’ αρίθμ. 459 καταστήματος, να αναθεωρηθεί, δεδομένου και του γεγονότος πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, με τέτοια ιστορική διαδρομή ως η Εθνική Τράπεζα, πέρα από τον σκοπό κερδοφορίας επιτελούν και έναν κοινωνικό ρόλο.

Με τιμή
Ηγουμενίτσα, 28/12/2020
Ιωάννης Λ. Παπαγιάννης
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Θεσπρωτίας
Read More »
Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας Γιάννης Παπαγιάννης για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεσπρωτίας Γιάννης Παπαγιάννης για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Για να συγχωρεθούν οι ... "αμαρτίες" τους;

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020
Για να συγχωρεθούν οι ..."αμαρτίες" τους;Την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά στο θεό, ένιωσαν τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.
Έτσι προχώρησαν στην εκπλήρωση ενός ακόμα "τάματος", αυτή τη φορά προς την Ιερά Μονή Γηρομερίου, στα ορεινά του δήμου Φιλιατών.
Δίπλα στο λιμάνι δηλαδή...


Με πλειοψηφική απόφαση στις 26 Νοεμβρίου 2020, μειοψήφησε και πάλι ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κλιάφας, βγάζοντας την "ουρίτσα" του απ' έξω χωρίς να αιτιολογήσει τη διαφωνία του, αποφασίστηκε:
Α. Η χορηγία στην Ιερά Μονή Γηρομερίου (ΑΦΜ: 090231972) ποσού ύψους τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00€) για την προμήθεια και τοποθέτηση με χρήση γερανοφόρου οχήματος δέκα προβολέων οδοφωτισμού με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά panel με σκοπό τη φωταγώγηση του πάρκιγκ της Ιεράς Μονής για την ανάδειξη της σαν προορισμό θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος 
Β. Η προμήθεια και δωρεά στην Ιερά Μονή Γηρομερίου (ΑΦΜ: 090231972) δέκα τεμαχίων βάσεων ιστών φωτισμού ύψους χιλίων εξακοσίων εβδομήντα τεσσάρων ευρώ (1.674,00€).


Και επειδή είναι γνωστή η θρησκευτική προσήλωση της διοίκησης του ΟΛΗΓ (τουλάχιστον στους "σταυρούς"), ο Μεγαλοδύναμος, μέρες που είναι, είπε να κάνει το ΘΑΥΜΑ Του.
Και ενώ η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ είναι στις 26 Νοεμβρίου 2020, για χορηγία (Α και Β σκέλος) προς το ΑΦΜ της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, η εξόφληση των τιμολογίων πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020 για το πρώτο σκέλος και στις 2 Νοεμβρίου 2020 για το δεύτερο σκέλος, το ένταλμα του οποίου μάλιστα δεν κόπηκε προς τη Ι.Μ. Γηρομερίου (ΑΦΜ: 090231972), αλλά προς την εταιρία ΑΦΟΙ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ ΑΤΕΒΕ (ΑΦΜ: 999425205).Ένα μήνα δηλαδή πριν πάρουν την απόφαση, τα τιμολόγια είχαν ήδη πληρωθεί...

ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ

Αθεόφοβοι....
Read More »
Για να συγχωρεθούν οι ... "αμαρτίες" τους; Για να συγχωρεθούν οι ... "αμαρτίες" τους; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Σελίδες