Την Κυριακή ο τελικός πρωταθλήματος για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας (Κ18)

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Την Κυριακή ο τελικός πρωταθλήματος για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας (Κ18)


Σας καλούμε όλους και όλες να στηρίξετε τα κορίτσια μας στον μεγάλο ΤΕΛΙΚΟ για το Πρωτάθλημα Κ18 Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα την Κυριακή 7/4, ώρα 20:00…
Read More »
Την Κυριακή ο τελικός πρωταθλήματος για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας (Κ18) Την Κυριακή ο τελικός πρωταθλήματος για τον ΕΡΜΗ Ηγουμενίτσας (Κ18) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 18η έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Ηγουμενίτσα: 18η έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίουRead More »
Ηγουμενίτσα: 18η έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου Ηγουμενίτσα: 18η έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σχ. έτους 2023-2024

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σχ. έτους 2023-20241η Κινητικότητα, Άμστερνταμ, 22/03/2024-26/03/2024

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 1ης κινητικότητας για επιμόρφωση προσωπικού στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2023 ΚΑ121 του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Η 1η δραστηριότητα επιμόρφωσης προσωπικού πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από 22/03/2024 έως και 26/03/2024, με τη συμμετοχή είκοσι (20) εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας.

Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης με τίτλο “Intercultural Learning and Cultural Diversity in the classroom” που διοργανώθηκε από τον φορέα Art Crown Education ήταν να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στρατηγικές που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας εντός του εκπαιδευτικού πλαισίου. Η επιμορφωτική δράση εστίασε στην ενθάρρυνση της κατανόησης, του σεβασμού και της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτιστικών υποβάθρων μεταξύ των μαθητών, στην προώθηση της συμπεριληπτικότητας και στη δημιουργία πρακτικών διδασκαλίας που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα.
 

Η επιμορφωτική δράση περιελάμβανε θεωρητικό μέρος, καθώς και πρακτική εξάσκηση με τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, οι εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν με κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις και καλές πρακτικές για μαθητές με διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα, προωθώντας τη συμπερίληψη τους μέσα σε ένα υποστηρικτικό για τους ίδιους περιβάλλον.

Οι εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν τις απαραίτητες επαγγελματικές, οργανωτικές, ψηφιακές και γλωσσικές δεξιότητες και καλλιέργησαν τις κατάλληλες στάσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιούν την πολιτισμική ποικιλομορφία στο σχολικό περιβάλλον, καταπολεμώντας κάθε είδος κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης.


Read More »
Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σχ. έτους 2023-2024 Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σχ. έτους 2023-2024 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Συλλογή σε φαρμακευτικό υλικό από το Γ. Ν. Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Συλλογή σε φαρμακευτικό υλικό από το Γ. Ν. Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 .


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Μητσέλος Αλέξανδρος

ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/
Read More »
Συλλογή σε φαρμακευτικό υλικό από το Γ. Ν. Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Συλλογή σε φαρμακευτικό υλικό από το Γ. Ν. Φιλιατών στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών

Βρέθηκαν στην κατοχή του ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθη χθες (2/4/2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 3 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 78,72 γραμμαρίων,

· μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και

· ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών Συνελήφθη αλλοδαπός στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Με αυξήσεις… ήρθε η ανάπτυξη!

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Με αυξήσεις… ήρθε η ανάπτυξη!Η πρωθυπουργική ρήση «θα τρίβετε τα μάτια σας από την ανάπτυξη…», που ειπώθηκε κατά την πανηγυρική τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, επιβεβαιώνεται με το… χειρότερο δυνατό τρόπο.

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Οργανισμού Λιμένος, με όσους εκμισθώνουν χώρους από αυτόν, έπεσαν βαριά και ακριβά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Οργανισμός έχει ζητήσει αυξήσεις της τάξεως έως και 500% από τους μισθωτές του!

Στις 150.000 ευρώ ετησίως θα ανέρχεται πλέον το μίσθωμα της προβλήτας που χρησιμοποιεί η LaFarge (πρώην ΑΓΕΤ Ηρακλής) για να ξεφορτώνει τσιμέντα… Μέχρι τώρα, το μίσθωμα ανέρχονταν στις 25.000€.

200 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή 4000 ευρώ μηνιαίως για γραφείο 20 τ.μ., ζητήθηκε από όσους μισθώνουν γραφεία εντός των τερματικών σταθμών του Λιμένα…

4800€ θα πληρώνουν τα σκάφη αναψυχής που ελλιμενίζονται στο τουριστικό καταφύγιο των Συβότων, όταν το τίμημα μέχρι τώρα ήταν 1100 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Οργανισμού, ζήτησε τέλη… εισόδου της τάξεως των 5000 ευρώ από πρατηριούχους για να τους επιτρέπεται να τροφοδοτούν με καύσιμα τα σκάφη που ελλιμενίζονται στην Πλαταριά!

Όλα αυτά, έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των επαγγελματιών που έχουν συναλλαγές με τον Οργανισμό Λιμένος, οι οποίοι σημειώνουν πως πρόκειται για μια καθαρά εισπρακτική πολιτική για να καταγράφει αυξημένα έσοδα ο Οργανισμός και οι διοικούντες αυτού να δικαιολογήσουν το μισθό τους και ενδεχομένως να εξασφαλίσουν και bonus επί των εισπράξεων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων που πλέον διαχειρίζεται η ΟΛΗΓ ΑΕ.

Την ίδια στιγμή, παραμένει άγνωστο το τίμημα που θα ζητηθεί από υπηρεσίες και φορείς που στεγάζονταν δωρεάν στο Λιμένα, όπως το περίπτερο πληροφόρησης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Είναι δε απογοητευτικό για τους τοπικούς άρχοντες το γεγονός, ότι 1,5 χρόνο μετά την ανάδειξη του Ομίλου Grimaldi ως επενδυτή του Λιμανιού και 6 μήνες μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, κανένα στέλεχος του Ομίλου δεν επιδίωξε να συναντηθεί ούτε με τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, ούτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θ. Πιτούλη, ενώ δεν ανταποκρίθηκαν ούτε σε σχετικές προσκλήσεις που – είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως – έχουν αποσταλεί από αιρετούς.

Ως ξένο σώμα λοιπόν στην πόλη και το Νομό, θεωρούν τους εαυτούς τους οι διοικούντες την ΟΛΗΓ ΑΕ και το μόνο τους μέλημα είναι οι… εισπράξεις! Κι έτσι η… ανάπτυξη, μέχρι στιγμής θα περιοριστεί, εντός του καγκελόφραχτου λιμένα…
Read More »
Με αυξήσεις… ήρθε η ανάπτυξη! Με αυξήσεις… ήρθε η ανάπτυξη! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το αρδευτικό Γλυκής - Αχέροντα

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το αρδευτικό Γλυκής - Αχέροντα


Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Γλυκής (Αχέροντα – Γλυκής)».
Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 546.840 ευρώ και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 95 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τις 22 Απριλίου 2024 και η αποσφράγιση αυτών θα γίνει στις 24 Απριλίου 2024.
Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Περιγραφή του έργου
Πρόκειται για έργο που αφορά στην εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου συνολικής ισχύος 0,49984 ΜWτου οποίου η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει μέρος της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ ΓΛΥΚΗΣ. Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο θα κατασκευαστεί στο αγροτεμάχιο 379 της Τ.Κ. Γλυκής του Δήμου Σουλίου.
Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο θα αποτελείται από ένα (1) σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 499,984 kWp. Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα συνδέονται σε 2 αντιστροφείς (inverters) των 250 KW με ονομαστική έως 275kw έκαστος. Δηλαδή θα έχουμε δύο (2) αντιστροφείς με τριακόσια πενήντα δύο (352) πλαίσια/αντιστροφέα.
Η έξοδος κάθε αντιστροφέα (ΑC), θα συνδέεται σε πίλλαρ και από εκεί θα γίνεται όδευση της παροχής προς τον οικίσκο, για να συνδεθεί στον πίνακα χαμηλής τάσης. Ο πίνακας χαμηλής τάσης θα είναι επιδαπέδιος, αυτοστηριζόμενος επισκέψιμος και χειριζόμενος από μπροστά. Τα πεδία θα συναρμολογηθούν από προκατασκευασμένα διάτρητα προφίλ πάχους 2mm πάνω σε βάση από δοκό τύπου Π. Οι πόρτες θα στηρίζονται σε κατάλληλο αριθμό μεντεσέδων (πάνω από 3) και θα διαθέτουν κλειδαριά ντίζας που μανδαλώνει επίσης σε τουλάχιστο (3) σημεία. Στο εσωτερικό τους τα πεδία θα διαθέτουν μεταλλική μετωπική πλάκα για την κάλυψη όλων των ενεργών υπό τάση μερών, από την οποία θα εξέχουν μόνο τα χειριστήρια των ηλεκτρολογικών υλικών.
Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής θα έχει την δική του σύνδεση με το δίκτυο μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ και θα αντιστοιχίζεται με έναν ή περισσότερους από τους μετρητές των αντλιοστασίων.
Read More »
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το αρδευτικό Γλυκής - Αχέροντα Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το αρδευτικό Γλυκής - Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Πως θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο- Ο προγραμματισμός από την enaon EDA

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Πως θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο- Ο προγραμματισμός από την enaon EDA


Την διείσδυση του φυσικού αερίου και στις τέσσερις πρωτεύουσες της Ηπείρου, όπως ήταν στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ, προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της enaon EDA για την περίοδο 2024-2028 που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Ειδικότερα, η ενοποιημένη πλέον και υπεύθυνη για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας διαχειρίστρια εταιρεία έχει εντάξει στον σχεδιασμό της, συνολικές επενδύσεις της τάξης των 769 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, με την ανάπτυξη 2.625 χιλιομέτρων νέων δικτύων και 113.663 νέες συνδέσεις.

Σημαντικά μεγέθη προβλέπονται και για την Ήπειρο με τις συνολικές επενδύσεις σε βάθος πενταετίας να φτάνουν τα 43.5 εκατ. ευρώ με 183 χιλιόμετρα δικτύου, 4.294 νέες συνδέσεις και τις πόλεις Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα να αποκτούν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων που έχει αναρτηθεί το 2024 προβλέπεται η σύνδεση και η ενεργοποίηση της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα η επέκταση και η πύκνωση του δικτύου στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας.

Το 2025 προβλέπεται η σύνδεση και η ενεργοποίηση του δικτύου και των τεσσάρων πόλεων.

Το σύνολο των έργων που προγραμματίζονται προβλέπεται να αναπτυχθούν σταδιακά και να ολοκληρωθούν ως το 2028.

Ολόκληρο το πρόγραμμα ανάπτυξης ΕΔΩ

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Πως θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο- Ο προγραμματισμός από την enaon EDA Πως θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στην Ήπειρο- Ο προγραμματισμός από την enaon EDA Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη οδηγός ταξί για μεταφορά αλλοδαπών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Συνελήφθη οδηγός ταξί για μεταφορά αλλοδαπών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα

Συνελήφθη χθες (2/4/2024) το πρωί σε περιοχή της Κόνιτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ιδιόκτητο ταξί, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, εντός του οποίου επέβαιναν οι τρεις αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει νωρίτερα στη χώρα από μη θεσμοθετημένο σημείο εισόδου της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και χρηματικό ποσό 505 ευρώ, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.
Read More »
Συνελήφθη οδηγός ταξί για μεταφορά αλλοδαπών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα Συνελήφθη οδηγός ταξί για μεταφορά αλλοδαπών, που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Ελληνικός τουρισμός: Ένα ευαίσθητο προϊόν που οδεύει για νέο ρεκόρ το 2024

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Ελληνικός τουρισμός: Ένα ευαίσθητο προϊόν που οδεύει για νέο ρεκόρ το 2024
Με τις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες να ετοιμάζονται να ανοίξουν, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός οδεύει προς την κατάκτηση ενός νέου ρεκόρ. Η δυναμική εκκίνηση το πρώτο τρίμηνο του 2024, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ του περασμένου έτους, τόσο σε εισπράξεις όσο και σε αφίξεις.

Οι προκρατήσεις για την τρέχουσα τουριστική περίοδο εμφανίζονται αυξημένες ακόμη και σε ποσοστό 10-15%, σε ορισμένες περιοχές, ενώ ισχυρό είναι και το ενδιαφέρον των ξένων ταξιδιωτών για τη χώρα μας, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο αλλά και στους tour operator ανά την υφήλιο.

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο τουρισμός στη χώρα μας θα σημειώσει νέο ρεκόρ το 2024, ωστόσο, ακόμη η σεζόν εξελίσσεται με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ υπάρχουν και άλλες παράμετροι που ενδεχομένως να επηρεάσουν, όπως τα πλημμυρικά φαινόμενα ή οι πυρκαγιές ανά περιοχές, λόγω κλιματικής αλλαγής. “Αυτά ενδεχομένως να εμποδίσουν τη σεζόν, σε ένα καλοκαίρι που έρχεται με τον ίδιο τίτλο, υποδομές, υπερτουρισμός για κάποιους, διότι για εμάς είναι υπερπληθυσμός….Όταν ζητάμε σαν χώρα να έρθει κόσμος, να δημιουργήσει τζίρους, να υπάρξουν εισοδήματα και θέσεις εργασίας, κάποια στιγμή πρέπει να φτιάξουμε και τις υποδομές μας”, τόνισε ο κ. Τάσιος, ενώ σε ό,τι αφορά τους μισθούς για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, είπε ότι ανέρχονται στα 1.300 ευρώ μικτά για εξαήμερη εργασία, σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Πέρα από τις υποδομές, ένα ακόμη μεγάλο αγκάθι στον δρόμο του τουρισμού, είναι η έλλειψη προσωπικού για συγκεκριμένες ειδικότητες που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 50.000 άτομα.

Η κα Κωνσταντίνα Σβύνου, έπαρχος Κω και Νισύρου, επισήμανε την έλλειψη εργαζομένων τόσο το 2021 όσο και το 2022, ενώ, όπως είπε, ο ένας στους πέντε εργαζόμενους στις επιχειρήσεις λείπει. “Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει μόνο στα ξενοδοχεία αλλά σε όλες τις επιχειρήσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι ο τουρισμός είναι ο τομέας που στηρίζει όλη την οικονομία της χώρας, αφού όλοι οι κλάδοι έχουν σύνδεση με αυτόν”, σχολίασε. “Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε επειδή η χώρα μας πάει καλά, πρέπει να βλέπουμε μπροστά και να σχεδιάζουμε το μέλλον με ορίζοντα, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να εμπλουτίζουμε τις υπηρεσίες μας και να αναδεικνύουμε όλα αυτά που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Κάθε τόπος έχει το δικό του αφήγημα και αυτό πρέπει να ενωθεί με το αφήγημα της χώρας μας…χωρίς κονδύλια δεν μπορούμε να πάμε πουθενά”, κατέληξε.

Ο κ. Αλέξανδρος Θάνος, εντεταλμένος σύμβουλος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, είπε ότι η σεζόν ανοίγει καλά, ωστόσο, το προϊόν του τουρισμού είναι ευαίσθητο, με τους ανθρώπους του να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση, έχοντας μετριασμένη αισιοδοξία, επειδή έχουν ζήσει πολλές κρίσεις. ” Είναι σημαντικό να οχυρώσουμε την ανθεκτικότητα του τουριστικού προϊόντος…οι έκτακτες συνθήκες έχουν να κάνουν με τα πλημμυρικά φαινόμενα και τις πυρκαγιές, ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό, ένα φαινόμενο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, με την ακραία εποχικότητα, και σε υποδομές, όπου, σε πολύ τουριστικές περιοχές, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα στέγασης, είναι κάβοι που, αν δεν τους περάσουμε, δεν θα δούμε τα νούμερα που προσδοκάμε για τη συνολική οικονομική ανάπτυξη της χώρας”, επισήμανε.

Ο κ. Ντίνος Τορνιβούκας, αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, λόγω της θέσης της, απέχοντας μόλις μία ώρα από τη Χαλκιδική και τον Όλυμπο, ενώ η πόλη φαίνεται ότι έχει κερδίσει το στοίχημα της κρουαζιέρας και αποτελεί τουριστικό προορισμό 12 μήνες τον χρόνο. ” Η Θεσσαλονίκη προσφέρει πάρα πολλές εμπειρίες, κάποιος όμως πρέπει να τις συνθέσει, για να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα προβληθεί σωστά…ο οδικός τουρισμός θα επηρεαστεί πάρα πολύ με τον FlyOver, γι’ αυτό πρέπει η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει περισσότερο αεροπορικό τουρισμό και να μην πέφτει στην εποχικότητα.”

Όσο για τη μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα στον χώρο του τουρισμού, είπε ότι είναι να μπορέσει να προσελκύσει ποιοτικότερο τουρισμό και ότι δεν πρέπει να μετράμε νούμερα αλλά εισπράξεις, ενώ υπάρχουν περιοχές που χτίζονται και αλλάζει το προφίλ τους… θέλουμε λοιπόν να κρατήσουμε τη γνησιότητα του ελληνικού προϊόντος, ώστε να φέρει την αειφορία που ζητάμε όλοι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Read More »
Ελληνικός τουρισμός: Ένα ευαίσθητο προϊόν που οδεύει για νέο ρεκόρ το 2024 Ελληνικός τουρισμός: Ένα ευαίσθητο προϊόν που οδεύει για νέο ρεκόρ το 2024 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Πυκνώνουν οι έκτακτοι έλεγχοι σε αγορά και πύλες εισόδου εν όψει Πάσχα

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Πυκνώνουν οι έκτακτοι έλεγχοι σε αγορά και πύλες εισόδου εν όψει Πάσχα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κρέας και αυγά στα σημεία λιανικής – χονδρικής, σφαγεία, πύλες εισόδου στη χώρα, εθνικές οδοί ενόψει του Πάσχα, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης που υλοποιείται μέσω του ΥΠΑΑΤ να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους στην αγορά, στις πύλες εισόδου και όπου κρίνεται επιβεβλημένο για προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την ελληνική παραγωγή» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας «προστατεύοντας τα ελληνικά προϊόντα στην πράξη στηρίζουμε τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους, τους έντιμους μεταποιητές και εμπόρους και προστατεύουμε τους καταναλωτές αλλά, εν όψει του Πάσχα οι έλεγχοι θα είναι πιο συχνοί».

Προειδοποίησε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι στην εφαρμογή του νόμου. Οι μόνοι που πρέπει να ανησυχούν για αυτό είναι εκείνοι που παρανομούν. Δεν θα το επιτρέψουμε. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς και αυτό θα πρέπει να το έχουν υπ’ όψιν τους οι πάντες».

Τα κλιμάκια των ελεγκτών θα απαρτίζονται από στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ, του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ, των ΔΑΟΚ, της ΕΛΑΣ, της Οικονομικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της ΑΑΔΕ, του ΣΔΟΕ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στόχος τους είναι η προστασία των ελληνικών προϊόντων και των παραγωγών αλλά και η διασφάλιση της ποιότητας των διακινούμενων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή.

Στο μεταξύ, ελέγχους σε σημεία λιανικής και στα super markets αλλά και σε πύλες εισόδου στη χώρας πραγματοποιούν τα μικτά κλιμάκια, «στοχεύοντας» τα γαλακτοκομικά, τα οπωροκηπευτικά, το ελαιόλαδο και το μέλι.

Σε ό,τι αφορά στα γαλακτοκομικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ έχουν αναφερθεί 78 διαπιστωθείσες μη συμμορφώσεις ενώ έχουν επιβληθεί και πρόστιμα 238.389,44 ευρώ σε 17 επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν 297 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί και στα νωπά οπωροκηπευτικά, όπως τα μήλα, τις πατάτες, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα ακτινίδια. Διαπιστώθηκαν 39 μη συμμορφώσεις και επιδόθηκαν 57 συστάσεις σε επιχειρήσεις, κυρίως για σημάνσεις σε συσκευασίες αλλά και 300 σε χονδρεμπόρους – εξαγωγείς, για συμμόρφωσή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΑΑΤ Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών, (Μ.Ε.Ν.Ο.)

Από τις 15 Μαρτίου τα μικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους στο ελαιόλαδο και στο μέλι. Συνολικά έχουν ληφθεί 22 δείγματα ελαιολάδου και 16 δείγματα μελιού προς έλεγχο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από το 2020 έως σήμερα, έχουν εξετασθεί συνολικά 220 υποθέσεις που εκκρεμούσαν και έχουν υποβληθεί πρόστιμα ύψους 1.503.281 ευρώ.

Εξ αυτών, η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων, αφορούσε σε τυροκομικά προϊόντα (206 υποθέσεις), με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχειρήσεις τυροκομικών προϊόντων να φτάνουν τα 1.337.100 ευρώ.

Οι υπόλοιπες 14 υποθέσεις αφορούσαν σε φυτικά προϊόντα (ελαιόλαδα κι ελιές) και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, έφτασαν τα 166.181 ευρώ. Οι συνολικές εκκρεμότητες παραπομπών που παραμένουν προς εξέταση είναι 115 υποθέσεις που αφορούν σε τυροκομικά προϊόντα.

Όσον αφορά στη Β΄ βάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ την τετραετία 2020- 2023, έχουν διαβιβασθεί 26 υποθέσεις επιχειρήσεων οι οποίες προέβησαν σε ένσταση κατά της απόφασης της Α΄ βάθμιας Επιτροπής.

Από αυτές, 8 έχουν εξετασθεί (7 για τυροκομικά προϊόντα και μία για φυτικά, επί πλέον σε 6 έχει γίνει εξέταση από την β΄ βάθμια Επιτροπή, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης πρακτικών και αποστολής των αποφάσεων, ενώ για τις υπόλοιπες 12 που αφορούν σε 10 τυροκομικά και 2 φυτικά, εκκρεμεί η εξέτασή τους.

Επίσης στη συνεδρίαση της β΄ βάθμιας Επιτροπής στις 13 Μαρτίου 2024, εξετάστηκαν 3 υποθέσεις, ενώ έως το τέλος της άνοιξης θα πραγματοποιηθεί η εξέταση 7 ακόμη υποθέσεων τυροκομικών προϊόντων.

Επίσης σε ακόμη 7 υποθέσεις, προκειμένου να εξετασθούν από τη Β΄ βάθμια, αναμένεται απόφαση του ΣτΕ. Οι εν λόγω υποθέσεις αφορούν ελιά καλαμών.

Τέλος, από  1η Απριλίου 2024 στον τομέα των Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 22.991 ευρώ. Συγκεκριμένα, σε 2 καταστήματα πώλησης επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.480 ευρώ και σε 18 υποθέσεις υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 21.511 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στον τομέα της Φυτοϋγείας/Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου έχουν επιβληθεί 8 πρόστιμα, συνολικού ύψους 12.000 ευρώ και στον τομέα των Βιοκτόνων Προϊόντων, εξετάστηκαν 3 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ.
Read More »
Πυκνώνουν οι έκτακτοι έλεγχοι σε αγορά και πύλες εισόδου εν όψει Πάσχα Πυκνώνουν οι έκτακτοι έλεγχοι σε αγορά και πύλες εισόδου εν όψει Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Στην Πρέβεζα η εναρκτήρια συνάντηση της ενημέρωσης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Στην Πρέβεζα η εναρκτήρια συνάντηση της ενημέρωσης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου


Στην Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση της ομάδας επιστημόνων (Χωροτακτών, Πολεοδόμων και Περιβαλλοντολόγων) στο πλαίσιο της ενημέρωσης των τοπικών φορέων για το έργο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΕΠΣ) ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΔΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΣΥΒΟΤΩΝ, ΠΕΡΔΙΚΑΣ) - ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ (ΔΕ ΣΑΓΙΑΔΑΣ) - ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ (ΔΕ ΠΑΡΓΑΣ, ΦΑΝΑΡΙΟΥ) - ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΔΕ ΠΡΕΒΕΖΗΣ, ΖΑΛΟΓΓΟΥ) – ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ (ΔΕ ΑΡΑΧΘΟΥ, ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ, ΚΟΜΜΕΝΟΥ) - ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ (ΔΕ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ).

Η παρουσίαση η οποία αφορά τους Δήμους Πρέβεζας, Νικολάου Σκουφά και Αρταίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 12.30 στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα.
Read More »
Στην Πρέβεζα η εναρκτήρια συνάντηση της ενημέρωσης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου Στην Πρέβεζα η εναρκτήρια συνάντηση της ενημέρωσης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει για την έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων Π.Ε. Θεσπρωτίας με διευρυμένο θερινό ωράριο που διαμορφώνεται ως εξής:

– Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:00-20:00
Τρίτη: κλειστό
– Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων (σε ισχύ από Σάββατο 6/4/2024)
Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 08:30-18:00
Τρίτη: κλειστός
– Αρχαιολογικός χώρος Ελέας
Δευτέρα, Πέμπτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Τρίτη-Τετάρτη: κλειστός
– Αρχαιολογικός χώρος Πύργου Ραγίου
Δευτέρα, Πέμπτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
Τρίτη-Τετάρτη: κλειστός
– Αρχαιολογικοί χώροι Ντόλιανης και Μνημείο Κούλιας Παραμυθιάς
Επισκέψιμοι κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας: Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00) – τηλ.: 26650.29177/8, e-mail: efathe@culture.gr.
– Αρχαιολογικός χώρος Δυμοκάστρου, Αρχαιολογικό Πάρκο Ουζντίνας

Ελεύθερη πρόσβαση

Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και είκοσι (20΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και οι αρχαιολογικοί χώροι, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1969/Β/29.03.2024, παραμένουν κλειστοί την Κυριακή του Πάσχα και την ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς, επίσημες αργίες του κράτους.
Read More »
Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και Αρχαιολογικών Χώρων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Εντός του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Οι προϋποθέσεις

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Εντός του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Οι προϋποθέσεις


Eντός του Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» της ΔΥΠΑ συγχρόνως με την έκδοση της ΚΥΑ που θα αναφέρεται στους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Σημαντικά στοιχεία του προγράμματος είναι ότι δεν ισχύει ηλικιακό όριο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ θα προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έως 6 μήνες κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του ακινήτου προκειμένου να δοθεί για ενοικίαση. Σε περίπτωση που το ακίνητο δεn νοικιαστεί θα επιβληθούν ποινές όπως η επιστροφή του ποσού για την ανακαίνιση.

Το πρόγραμμα δίνει μια διέξοδο στους ιδιοκτήτες που δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να ανακαινίσουν τα ακίνητά τους στοχεύοντας στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους.

Στη δράση θα ενταχθούν περίπου 12.500 κενές κατοικίες αρκεί οι ωφελούμενοι ιδιοκτήτες τους να ακολουθήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, η επιδότηση από το κράτος ανέρχεται σε 40% επί των δαπανών που θα κάνει ο ιδιοκτήτης, για εργασίες και για υλικά, ενώ η ανώτατη επιδότηση είναι τα 10.000 ευρώ (περιλαμβάνονται υλικά και εργασίες).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ηλεκτρονική εξόφληση των τιμολογίων και η εκμίσθωση του ακινήτου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Δηλαδή οι εργασίες και τα υλικά θα πρέπει να έχουν αγοραστεί όλα με κανονικά τιμολόγια, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, για να αποφευχθούν περιστατικά φοροδιαφυγής. Στην περίπτωση που κάποιος να ανακαινίσει το ακίνητό του με μαύρο χρήμα και χωρίς αποδείξεις, δεν θα μπορεί να λάβει την επιδότηση.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών που διαθέτουν την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου σε ποσοστό 50% και άνω.

Οι προϋποθέσεις

Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

– δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή.

– στο πρόγραμμα συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ, ενώ αποκλείονται όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης για οποιοδήποτε ακίνητό τους τα τελευταία πέντε έτη.

– η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης αφού θα κάνει την ανακαίνιση, είναι απαραίτητο να νοικιάσει για τρία χρόνια το ακίνητο και ο τρόπος που αποδεικνύεται αυτό είναι όταν θα υποβάλει τα τιμολόγια για να λάβει την επιδότηση, να υποβάλει μαζί και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο αποδεικνύει ότι έχει βρει ήδη το άτομο ή τα άτομα που θα νοικιάσει το σπίτι.

Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα, που είναι πιθανό να δώσει κίνητρο σε κάποιους ιδιοκτήτες να επαναδιαθέσουν τα ακίνητά τους. Παράλληλα, μια ακόμη δράση στο πλαίσιο της στεγαστική πολιτικής είναι το πρόγραμμα «Κάλυψη», το οποίο αφορά τη μίσθωση από το Δημόσιο ιδιωτικών κατοικιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη στέγαση μεταναστών και τη διάθεσή τους σε ευάλωτους νέους και νέα ζευγάρια.

Σύμφωνα με τη δράση, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων καλούνται να εκμισθώνουν τις κατοικίες για τρία έτη σε άτομα ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Στόχος είναι η αξιοποίηση σε πρώτη φάση τουλάχιστον 1.000 ακινήτων, στα οποία θα στεγαστούν 2.500 ωφελούμενοι 25-39 ετών, δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Read More »
Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Εντός του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Οι προϋποθέσεις Ανακαινίζω – Νοικιάζω: Εντός του Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Οι προϋποθέσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

POS: Επίδειξη σκληρότητας από Χατζηδάκη για το 10% που δεν πρόλαβε τις προθεσμίες

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
POS: Επίδειξη σκληρότητας από Χατζηδάκη για το 10% που δεν πρόλαβε τις προθεσμίες

«Έξυπνους» που θέλουν να έχουν αθέμιτο πλεονέκτημα απέναντι στους συναδέλφους τους χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, από του βήματος της Βουλής, όσους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν εντός των ασφυκτικών προθεσμιών που έχουν τεθεί τη διαδικασία προμήθειας, εγκατάστασης και διασύνδεσης POS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο, το 90% των υπόχρεων έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στις προθεσμίες, προμηθευόμενοι POS και κλείνοντας ραντεβού με τους παρόχους τεχνικής υποστήριξης μέσα στον Απρίλιο. Στοχοποίησε λοιπόν το υπόλοιπο 10%, λέγοντας ότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου (υψηλά πρόστιμα κ.λπ.).

Ωστόσο, αυτό το 10% (αν τα στοιχεία του υπουργείου είναι ακριβή) αντιστοιχεί σε έναν αριθμό δεκάδων χιλιάδων, καθώς ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Οι αρκετές δεκάδες χιλιάδες, λοιπόν, δεν είναι αμελητέος αριθμός. Ούτε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι όλοι αυτοί αποφάσισαν να διακινδυνεύσουν πρόστιμα και κλεισίματα στο διηνεκές, όταν η πλειονότητα έχει ανταποκριθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών επιμένει να αγνοεί τα μηνύματα που έρχονται «σωρηδόν» από την αγορά για πολλά προβλήματα και αδυναμία ανταπόκρισης του όλου «μηχανισμού» (πάροχοι τεχνικής υποστήριξης κ.λπ.).

Επιμένει επίσης να αγνοεί τις εκκλήσεις των φορέων των μικρομεσαίων για νέα παράταση ενός μήνα, η οποία συνοδεύεται από τη διαβεβαίωση ότι συμφωνούν απόλυτα με το μέτρο. Τίθεται το ερώτημα: για ποιον λόγο δεν δίνεται η ζητούμενη παράταση ενός μήνα για την ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής μεταρρύθμισης; Προς τι αυτή η τιμωρητική διάθεση;

Έτσι, η επίδειξη σκληρότητας σε όσους δεν πρόλαβαν, ενισχύει την πειστικότητα των «ψιθύρων», που όλο και εντείνονται στην αγορά, ότι η κυβέρνηση «σπρώχνει» όσους, χωρίς να ευθύνονται, δεν πρόλαβαν να καταφύγουν στη λύση των ηλεκτρονικών παρόχων. Όπως σχολιάζουν στην αγορά, «κάπως πρέπει να βρουν κι αυτοί πελάτες, τσάμπα παίρνουν τις πιστοποιήσεις;»…
Read More »
POS: Επίδειξη σκληρότητας από Χατζηδάκη για το 10% που δεν πρόλαβε τις προθεσμίες POS: Επίδειξη σκληρότητας από Χατζηδάκη για το 10% που δεν πρόλαβε τις προθεσμίες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην ΗγουμενίτσαΖητείται προσωπικό για καφετέρια στις θέσεις κουζίνας/λάντζας και σέρβις. 

Για πληροφορίες καλέστε στο 6988860633
Read More »
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο σε Ηγουμενίτσα και Παξούς

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024
Δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο σε Ηγουμενίτσα και Παξούς


Η TRUST CC αναπτύσσεται συνεχώς.

Μετά την Αθήνα, τις Κυκλάδες, την Ηλεία, την Κρήτη και την Κέρκυρα η ΤRUST CC επεκτείνεται τώρα και στη Θεσπρωτία και τους Παξούς

Το γραφείο μας στην Ηγουμενίτσα βρίσκεται στην οδό Γρ. Λαμπράκη 40 (ισόγειο) και στους Παξούς στη Λάκκα, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών τους για τη διεκπεραίωση των δηλώσεών τους στο Κτηματολόγιο.

Το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό μας βρίσκεται εκεί καθημερινά να σας εξυπηρετήσει.

Αναλαμβάνουμε επίσης:
Την σύνταξη και υποβολή του φακέλου στο Κτηματολόγιο

Την σύνταξη σύχρονων εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων

Τον έλεγχο των δικαιωμάτων στα στάδια της προανάρτησης και της ανάρτησης

Η κατάθεση των δικαιωμάτων σας γίνεται από εμάς με φυσική παρουσία στο γραφείο κτηματογράφησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Ηγουμενίτσα: Γρ. Λαμπράκη 40, 2665023757, ktimahgoumenitsa@gmail.com

Κέρκυρα: Ριζ. Βουλευτών 4 (έναντι 1ου & 5ου Γυμνασίου), 2661080802, 82220 ktimakerkyra@gmail.com

Παξοί: Λάκκα, 6987653676, 6932911477 ktimaionion@gmail.com

Read More »
Δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο σε Ηγουμενίτσα και Παξούς Δήλωση ακινήτων στο Κτηματολόγιο σε Ηγουμενίτσα και Παξούς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 03, 2024 Rating: 5

Σελίδες