Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016


Μια ακόμη μικρή σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (αρχική μέτρηση) σημειώθηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στις 11:10:54  σήμερα το βράδυ, με επίκεντρο επίκεντρο 19,8 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο.


Read More »
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγο με επίκεντρο την Ψάκκα Θεσπρωτίας

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016


Σεισμική δόνηση  σημειώθηκε στις 21:59, το βράδυ της Κυριακής, με επίκεντρο την Ψάκκα Θεσπρωτίας, 18 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Ο σεισμός είχε ένταση 3,6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το Νομό Θεσπρωτίας, χωρίς να ανησυχεί τους σεισμολόγους, καθώς εντάσσεται στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο με επίκεντρο την Ψάκκα Θεσπρωτίας Σεισμική δόνηση πριν λίγο με επίκεντρο την Ψάκκα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη τριών Αλβανών, μετά από καταδίωξη - Αναζητούνται άλλοι τρεις

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016


 
Στην σύλληψη τριών Αλβανών,ηλικίας 32,30 και 40 ετών αντίστοιχα,προχώρησαν οι αστυνομικοί ,στα Ελληνοαλβανικά σύνορα,κοντά στο χωριό Σμέρτο Φιλιατών.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν 44χρονο Αλβανό, στον επαρχιακό δρόμο Φιλιατών-Ηγουμενίτσας, έξω από το χωριό Βρυσέλα, όταν σταμάτησαν για έλεγχο ένα ΙΧ που κινείτο στην περιοχή και αμέσως εντόπισαν 174 κιλά χασίς.
Ο 44χρονος,ανέφερε πως είχε παραλάβει την ποσότητα των ναρκωτικών από έξι(6) ομοεθνείς του,σε περιοχή κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Θεσπρωτίας Ηλία Ντόντη,στήθηκαν μπλόκα σε όλα τα περάσματα την Ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν και εντόπισαν τα έξι άτομα.
Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από λίγη ώρα συνέλαβαν τους τρεις από αυτούς...


 
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη τριών Αλβανών, μετά από καταδίωξη - Αναζητούνται άλλοι τρεις  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη τριών Αλβανών, μετά από καταδίωξη - Αναζητούνται άλλοι τρεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

Η κυβέρνηση της Ελλάδας γκρεμίζει το μοναδικό ελληνικό σχολείο στο Μόναχο

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016Αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό του Μονάχου χαρακτηρίζουν οι εκεί Ελληνες τη 19η Οκτωβρίου 2016. 
Προχθές ελήφθη –με ψήφους 78 υπέρ και 2 κατά– η τελική απόφαση της Ολομέλειας του Δήμου Μονάχου υπέρ του γκρεμίσματος του ελληνικού σχολείου, όνειρο δεκαετιών του ελληνισμού στο Μόναχο. 
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2001, όταν ο δήμος παραχώρησε στην ελληνική κυβέρνηση οικόπεδο στο Μόναχο για να χτισθεί σχολείο για τα Ελληνόπουλα της Βαυαρίας. Βασικός όρος της παραχώρησης, οι εργασίες να ολοκληρωθούν εντός προθεσμίας. 
Στις 20 Ιουλίου 2016, και έπειτα από 15 χρόνια παρατάσεων στην αρχική προθεσμία, «το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παράσχει περαιτέρω παράταση και να αξιοποιήσει το δικαίωμα εξαγοράς του ακινήτου στην οδό Hachinger-Bach-Strasse 14a», όπως ανέφερε σε επιστολή του ο αντιδήμαρχος του Μονάχου Josef Schmid. 
Προχθές, ήλθε η απόφαση για το γκρέμισμα του σκελετού του σχολείου, που είχε κατασκευαστεί αλλά ποτέ δεν προχώρησε. 
Ετσι, σε μια οξύτατη ανοιχτή επιστολή η Ελληνική Κοινότητα Κάρλσφελντ Μονάχου λέει: 
«Ανίκανοι εκπρόσωποι όσων κυβέρνησαν από το 2001 μέχρι σήμερα, καταφέρατε με την προμελετημένη απόφασή σας να χάσουμε μετά από τόσες θυσίες, αγώνες και αγιασμούς με κορδέλες, το όνειρό μας. Η Ελληνική Κοινότητα σας καταγγέλλει ανοιχτά στον ελληνικό λαό και καλεί την επίσης ανίκανη σημερινή κυβέρνηση αν έχει το θάρρος να αναλάβει να ξεσκεπάσει τους υπευθύνους για το αποτέλεσμα. Καλούμε επίσης την δικαστική εξουσία να ρίξει φως στην υπόθεση». 


Και κατόπιν θέτει στο υπ. Παιδείας (υπεύθυνος για τον απόδημο ελληνισμό είναι ο υφυπουργός Θεοδόσιος Πελεγρίνης) μεταξύ άλλων τα εξής ερωτήματα: 
«Γιατί η νέα πρόταση από τις 6 Σεπτεμβρίου 2016, που κατατέθηκε μετά βαΐων και κλάδων, τελικά ήταν χωρίς αντίκρισμα; Οι πληροφορίες μας –που δυστυχώς συνεχώς επιβεβαιώνονται– λένε ότι καμία απολύτως παρέμβαση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο δεν έγινε στους Γερμανούς. Μόνο κάποιος γραμματέας πήρε τηλέφωνο. Τελικά άλλη μία “σκληρή διαπραγμάτευση”;». 
Οι υπεύθυνοι Παιδείας Μάξιμος Χαρακόπουλος και Απόδημου Ελληνισμού Αναστάσιος Δημοσχάκης της Ν.Δ. δήλωσαν ότι «παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για τη δυσμενή τροπή της εθνικής υπόθεσης, ο κ. Φίλης και ο κ. Πελεγρίνης “αγρόν ηγόραζαν”. Αναλίσκονται σε καθησυχαστικές δηλώσεις και σε κριτική για λάθη του παρελθόντος». 
Από την πλευρά του ο κ. Πελεγρίνης δήλωσε στην «Καθημερινή»: 
«Πότε έως τώρα δεν μίλησα για τις ευθύνες των προηγούμενων. Το κάνω τώρα γιατί προκαλούμαι. Επί 15 χρόνια οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καχυποψία των Βαυαρών λόγω της αβελτηρίας των προηγούμενων κυβερνήσεων. Προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε τις εργασίες, ωστόσο δεν καταφέραμε να αναστρέψουν το κλίμα αναξιοπιστίας που μας κληροδότησαν. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα για το θέμα».

 
Read More »
Η κυβέρνηση της Ελλάδας γκρεμίζει το μοναδικό ελληνικό σχολείο στο Μόναχο Η κυβέρνηση της Ελλάδας γκρεμίζει το μοναδικό ελληνικό σχολείο στο Μόναχο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Είχε στο αυτονίνητο 174 κιλά χασίς

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, 174 κιλά κάνναβης κατέσχεσαν στις 11 το πρωί , οι αστυνομικοί σε περιοχή των Φιλιατών, ενώ συνέλαβαν και έναν 44χρονο Αλβανό.
Στον επαρχιακό δρόμο Φιλιατών-Ηγουμενίτσας, έξω από το χωριό Βρυσέλα, σταμάτησαν για έλεγχο ένα ΙΧ που κινείτο στην περιοχή και αμέσως εντόπισαν περίπου 90 δέματα κάνναβης, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο συλληφθείς παρέλαβε την ποσότητα των ναρκωτικών, από κάποιο σημείο των συνόρων.
Το αυτοκίνητο και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο 44χρονος θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα .

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Είχε στο αυτονίνητο 174 κιλά χασίς ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Είχε στο αυτονίνητο 174 κιλά χασίς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

Τραγωδία.. Τον βρήκε ο γιος του απαγχονισμένο…

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016

Τέλος στη ζωή του έβαλε το βράδυ του Σαββάτου ένας 60χρονος στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο άνδρας εντοπίστηκε απαγχονισμένος, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Εκεί είχε κρεμαστεί σε δέντρο.

Τον 60χρονο εντόπισε νεκρό ο γιος του.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία.

Epiruspost.gr

Read More »
Τραγωδία.. Τον βρήκε ο γιος του απαγχονισμένο… Τραγωδία.. Τον βρήκε ο γιος του απαγχονισμένο… Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

Το 2ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το κέντρο πληροφόρησης Σαγιάδας

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας με συνολικό αριθμό μαθητών 100, επισκέφθηκαν το κέντρο πληροφόρησης Καλαμά στη Σαγιάδα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση του κέντρου, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ με τις προστατευόμενες περιοχές και παρατήρησαν με τα τηλεσκόπια του Φορέα διάφορα είδη ορνιθοπανίδας.Read More »
Το 2ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το κέντρο πληροφόρησης Σαγιάδας Το 2ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε το κέντρο πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

Πρωτοπρεσβύτερος χειροθετήθηκε ο π. Ελευθέριος Κωνσταντής (θεολόγος-αρχιερατικός επίτροπος Ηγουμενίτσας)

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ελευθέριο Κωνσταντή. 
Είναι θεολόγος, αρχιερατικός επίτροπος της εκκλησιαστικής περιφέρειας Ηγουμενίτσας και προϊστάμενος του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας. 
Η χειροθεσία έγινε μετά τη θεία λειτουργία, κατά τον εορτασμό των αγίων Αρτεμίου και Γερασίμου (21 Οκτωβρίου). 
Ευχή των πιστών της Ηγουμενίτσας είναι ο νέος πρωτοπρεσβύτερος να είναι πάντα πρόθυμος στα έργα διακονίας και προσφοράς, που ήδη αναπτύσσει μέσα στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας, ώστε η πνευματική ζωή, ως πράξη και βίωμα, να συγκινεί, να διδάσκει και να οικοδομεί τις ψυχές των Χριστιανών. 
Έχουμε ανάγκη ως άτομα και ως κοινωνία από ιερωμένους, που να έχουν δύναμη αναγεννητική, να παρακινούν στο δρόμο της αρετής και να είναι το στόλισμα της Ορθοδοξίας. 

 
Read More »
Πρωτοπρεσβύτερος χειροθετήθηκε ο π. Ελευθέριος Κωνσταντής (θεολόγος-αρχιερατικός επίτροπος Ηγουμενίτσας)  Πρωτοπρεσβύτερος χειροθετήθηκε ο π. Ελευθέριος Κωνσταντής (θεολόγος-αρχιερατικός επίτροπος Ηγουμενίτσας) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Δημητρίου "Μείναμε εμείς"

Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Δημητρίου "Μείναμε εμείς" Ηγουμενίτσα: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Σ. Δημητρίου "Μείναμε εμείς" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες