21 καλαθάκια σκουπιδιών δώρισε στους τρεις Δήμου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

Στη δωρεά 21 καλαθιών για σκουπίδια, προχώρησε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας κ. Γιώτης Παργανάς.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 11 καλαθάκια στον Δήμο Ηγουμενίτσας και από 5 καλαθάκια στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα καλαθάκια κατασκευάστηκαν από επαγγελματία της πόλης της Ηγουμενίτσας με μικρό κόστος.

Ελπίζουμε η πράξη του κ. Παργανά να βρει μιμητές τόσο από τον επιχειρηματικό και ιδιωτικό κόσμο, όσο και από φορείς και οργανισμούς. Read More »
21 καλαθάκια σκουπιδιών δώρισε στους τρεις Δήμου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας 21 καλαθάκια σκουπιδιών δώρισε στους τρεις Δήμου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Η Ισπανική Repsol στα πετρελαϊκά οικόπεδα των Ιωαννίνων

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

 
Στην Ισπανική Repsol περνά το 60% των δικαιωμάτων στην έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων καθώς το Υπουργείο Ενέργειας ενέκρινε την μεταβίβαση του ποσοστού αυτού από την Energean.

Η απόφαση του ΥΠΕΝ επικυρώνει τη συμφωνία μεταξύ του ισπανικού κολοσσού και της Energean Oil & Gas, η οποία είχε ανακοινωθεί από τις αρχές της άνοιξης.

Βάση της συμφωνίας η Repsol εισέρχεται (farm in) στα χερσαία οικόπεδα της Energean στα Ιωάννινα και στην Αιτωλοακαρνανία, αποκτώντας το 60% των παραχωρήσεων και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Διαχειριστή (Operator).


Η Repsol είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο εισηγμένες σε χρηματιστήριο αξιών εταιρείες από τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ διαθέτει και ένα από τα πλέον αποδοτικά δίκτυα διύλισης στην Ευρώπη. Εχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, απασχολώντας πάνω από 24.000 εργαζόμενους.

Η εταιρεία επιχειρεί στο σύνολο της αλυσίδας πετρελαίου και φυσικού αερίου, δραστηριοποιούμενη στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, στη διύλιση, στις μεταφορές, στα χημικά, στους σταθμούς εξυπηρέτησης και στην ανάπτυξη νέων ενεργειακών λύσεων.

Η εταιρεία παράγει περίπου 700.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, ενώ τα διυλιστήριά της μπορούν να διαχειριστούν έως και 998.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως. Επίσης η Repsol διανέμει και πωλεί καύσιμα και λιπαντικά μέσω των 4.700 σταθμών εξυπηρέτησης που διαθέτει, εκ των οποίων η πλειοψηφία βρίσκεται στην Ισπανία, όπου η εταιρεία ηγείται της αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον επόμενο μήνα, αναμένεται να ξεκινήσουν στην περιοχή των Ιωαννίνων ορισμένες ερευνητικές εργασίες, οι οποίες λόγω των καιρικών συνθηκών, θα ανατυχθούν σε όλο τους το εύρος την ερχόμενη άνοιξη.


 
Read More »
Η Ισπανική Repsol στα πετρελαϊκά οικόπεδα των Ιωαννίνων Η Ισπανική Repsol στα πετρελαϊκά οικόπεδα των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ανάγκη συντήρησης του πάρκινγκ απέναντι από την εκκλησία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Φωτο: Sky is the limit - Katsibokis Dimitris

Άμεση είναι η ανάγκη συντήρησης του πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας στην παραλία της Ηγουμενίτσας.

Έχουν ξεθωριάσει οι γραμμές παρκαρίσματος τελείως και όλοι παρκάρουν άναρχα, καταλαμβάνοντας θέσεις για δύο ή και τρία αυτοκίνητα.Φωτο: Sky is the limit - Katsibokis Dimitris
Πρόβλημα δημιουργούν τα μεγάλα φορτηγάκια και τα τροχόσπιτα, που παρκάρουν κάθετα στα πλαϊνά και κλείνουν τις διόδους.

Θα πρέπει άμεσα ο ΟΛΗΓ να βάλει τάξη στο πάρκινγκ, με διαγράμμιση των θέσεων αλλά και λίγο περισσότερο φωτισμό.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανάγκη συντήρησης του πάρκινγκ απέναντι από την εκκλησία Ηγουμενίτσα: Ανάγκη συντήρησης του πάρκινγκ απέναντι από την εκκλησία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πως το κράνος μπορεί να σώσει ή να στερήσει μια ανθρώπινη ζωή - Τροχαίο πριν λίγο (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο 1ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, στο ύψος των εργατικών κατοικιών, όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους δύο μοτοσυκλέτες.

Ευτυχώς από το ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά με μόνο κάποιες εκδορές και μία κάκωση στον δεξί ώμο ο οδηγός της μίας μοτοσυκλέτας.

Το ότι δεν χτύπησε σοβαρότερα, οφείλεται καθαρά στο ότι φορούσε κατάλληλο και κατάλληλα τοποθετημένο κράνος, όπως ανέφερε ο ίδιος ο τραυματίας κ. Γιάννης Αθανασίου, με ανάρτησή του στο Facebook.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, το ατύχημα προκάλεσε ο δεύτερος οδηγός, όταν προσπάθησε να κάνει αναστροφή για να αποφύγει μπλόκο της τροχαίας, φοβούμενος διότι δεν φορούσε κράνος.

Στην ανάρτησή σου αναφέρει συγκεκριμένα:
"Όλα μπορούν να αλλάξουν σε ένα λεπτό... 

Η συνήθεια από το motocross να φοράω κράνος με γλίτωσε από τα πολύ χειρότερα 😇 

Μπορώ να πω από πρώτο χέρι ότι το κράνος σώζει ζωές ούτε ένα χιλιόμετρο χωρίς αυτό... 

Τώρα για το πως έγινε...... 

Η συνήθεια κάποιου άλλου να μην φοράει κράνος τον έκανε να κάνει αναστροφή στη μέση του δρόμου για να αποφύγει την αστυνομία που είχε μπλόκο και δυστυχώς δεν κατάφερα να τον αποφύγω!! 

Η ζημιά σχετικά μικρή ευτυχώς, ξαναλέω ούτε μέτρο χωρίς κράνος!!!!!!!"

Το παραπάνω παράδειγμα αναδεικνύει την αναγκαιότητα χρήσης του κράνους αλλά και της ζώνης ασφαλείας, ακόμα και μέσα στην πόλη, καθώς και την ανάγκη συνέχισης των ελέγχων από την πλευρά των Αστυνομικών και Λιμενικών οργάνων.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πως το κράνος μπορεί να σώσει ή να στερήσει μια ανθρώπινη ζωή - Τροχαίο πριν λίγο (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Πως το κράνος μπορεί να σώσει ή να στερήσει μια ανθρώπινη ζωή - Τροχαίο πριν λίγο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Φιλικός αγώνας σήμερα στην Ηγουμενίτσα για την στήριξη του 18χρονου Δημήτρη Κολιομίχου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Read More »
Φιλικός αγώνας σήμερα στην Ηγουμενίτσα για την στήριξη του 18χρονου Δημήτρη Κολιομίχου Φιλικός αγώνας σήμερα στην Ηγουμενίτσα για την στήριξη του 18χρονου Δημήτρη Κολιομίχου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

ΧΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑΚΗΣ: Ο αείμνηστος σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, που πρόσφερε πολλά στα θεσπρωτικά γράμματα...

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017


Δεν είναι λίγοι αυτοί, αντίθετα είναι πολλοί, που δεν έχουν ξεχάσει τον αείμνηστο σχολικό σύμβουλο φιλολόγων Χαρίση Γιάκη, από τη Λαμπανίτσα Παραμυθιάς. 
Με προχωρημένες για την εποχή του σπουδές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κοφτερό μυαλό, με σοβαρότητα προσέγγισης της μαθησιακής διαδικασίας, αυστηρός και συνάμα συναισθηματικός, όταν χρειαζόταν, είχε μια μεγάλη και πολύχρονη προσφορά όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στα θεσπρωτικά γράμματα. 
Ξεχώριζε, γιατί ήταν ξεχωριστός. 
Πρωτοπορούσε, γιατί ήταν πρωτοπόρος. 
Μια σειρά από άρθρα του, ομιλίες του και εργασίες του, ανέδειξαν με τον κατάλληλο τρόπο, ιστορικά και πολιτισμικά τον τόπο. 
Στο λόγο του συνδύαζε άριστα την επιστημονική με τη λογοτεχνική αποτύπωση και διατύπωση. 


Για παράδειγμα εποχή έχει αφήσει η ομιλία του στις 23-6-1981, κατά τις εορτές Σουλίου, όπου διακήρυξε: 
"Και η καταγωγή των Σουλιωτών ήταν ελληνική, όσο και αν πλάνοι χειριστές του καλάμου ομιλούν για Αλβανική, υποστηρίζοντας απόψεις όχι απλώς αβάσιμες, ανυπόστατες, αστήριχτες, αλλά και εθνοβόρες και αυτόχρημα βέβηλες για τις ιερές Σουλιώτικες μορφές, τ' άγια πρόσωπα του μεγάλου αγώνα. Και το φρόνημά τους ήταν ελληνικό, ελληνική και η συνείδησή και η δράση τους ελληνική, ελληνική και η γλώσσα τους, η μητρική και η γραφόμενη. Ελληνικό το είναι τους, ελληνική και η ψυχή τους, αφού μ' αυτή κυρίως αγων΄σιτηκαν επί 2 αιώνες κι έμειναν ελεύθεροι σαν τ' αγρίμια της περιοχής, αποφασιστικοί σαν την καταιγίδα της, αγνοί στα πατριωτικά τους αισθήματα σαν την ανάσα των βουνών, που στάθηκαν μαζί τους αγέρωχα, απροσκύνητα, ανυπόταχτα κι έγιναν τέμενο θείο λευτεριάς, τρανό προσκυνητάρι". 


 
Read More »
ΧΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑΚΗΣ: Ο αείμνηστος σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, που πρόσφερε πολλά στα θεσπρωτικά γράμματα...  ΧΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑΚΗΣ: Ο αείμνηστος σχολικός σύμβουλος φιλολόγων, που πρόσφερε πολλά στα θεσπρωτικά γράμματα... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017Με τον ν. 4472/2017 θεσπίζεται επίδομα (παραμεθορίου) για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί σε ορισμένες μόνο από τις συνοριακές περιοχές της χώρας .

Συνεπώς νομοθετήθηκε μια διαφορετική παραμεθόριος για τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, από την παραμεθόριο που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Δηλαδή οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σύνορα με την Αλβανία , δεν δικαιούνται επίδομα παραμεθορίου, σε αντίθεση με τους δημόσιους υπαλλήλους που το δικαιούνται.
Όπως επίσης τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που υπηρετούν στα σύνορα με την Αλβανία δεν δικαιούνται επίδομα παραμεθορίου, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στους Νομούς Έβρου, Λέσβου , Χίου , Σάμου , Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης που το δικαιούνται.


Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους συναρμόδιους υπουργούς :
· Με ποια κριτήρια εξαιρέθηκαν από το εν λόγω επίδομα οι παραμεθόριες περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία ;
· Γιατί δεν λήφθηκαν υπόψη τα αντίστοιχα γεωγραφικά κριτήρια που ισχύουν για την χορήγηση του αντίστοιχου επιδόματος στον δημόσιο τομέα ;
· Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να διορθώσει την κατάφορη αδικία που έγινε εναντίον των στελεχών ΕΔ και ΣΑ που υπηρετούν στην παραμεθόριο περιοχή που συνορεύει με την Αλβανία ;

Η παρούσα διαμαρτυρία / καταγγελία έρχεται σε συνέχεια ανακοινώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος που αφορούν το επίδομα παραμεθορίου, ενώ ζητάμε τον επανακαθορισμό και την ένταξη στο ν. 4472/2017 των παραμεθόριων περιοχών που συνορεύουν με την Αλβανία.
Επιπλέον θα θέλαμε να τονίσουμε την επικινδυνότητα της θαλάσσιας περιοχής του Ιονίου όπου συνορεύει με την Αλβανία, με πολυάριθμα περιστατικά και αμέτρητες επιχειρήσεις καταδίωξης και συλλήψεων, από τις τοπικές Λιμενικές Αρχές, ατόμων για μεταφορά παράνομων ναρκωτικών ουσιών και λαθρεμπορίου από την Αλβανία προς την Ευρώπη. Καθώς επίσης να υπενθυμίσουμε πως στα θαλάσσια σύνορα Κέρκυρας Αλβανίας έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος ο Λιμενοφύλακας ΖΑΜΠΑΤΗΣ Μαρίνος σε μια ανάλογη επιχείρηση καταδίωξης.
Επίσης με την παρούσα καλούμε την Ένωση μας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε να διεκδικήσουμε θεσμικά και νομικά το επίδομα παραμεθορίου .
Η ΙΣΧΥΡΗ ΕΝΩΣΗ είναι εδώ για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα αλλά και την αξιοπρέπεια για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους.


 
Read More »
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτικές εκδηλώσεις: Κάθε δέκα χρόνια και καλύτερα...

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Κάθε δέκα χρόνια και καλύτερα και όχι κάθε πέρσι και καλύτερα ισχύει για τον τόπο μας και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. 
Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που φταίει και είμαστε πίσω τόσο πολιτιστικά. 
Ελάχιστες οι περιπτώσεις, πέρα των παραδοσιακών πανηγυριών τα οποία και αυτά έχουν χάσει την αξία τους και την σκοπιμότητα τους. 


Πανηγύρια τα οποία γίνονται στο βωμό του χρήματος σπάζοντας κάθε είδος παράδοσης και ηπειρωτικής κουλτούρας.
Παρατηρούνται πλέον μέχρι και λουλούδια και κιβώτια σαμπάνιες, λες και είναι μπουζούκια.
Φυσικά κάθε άλλο πολιτιστικό στοιχείο απουσιάζει, όπως θεατρικές παραστάσεις (πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις), εκδηλώσεις με αρχαίο χαρακτήρα, ανάδειξη τοπικών προϊόντων κτλ. 
Τι είναι αυτό που φταίει;
Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ μπας και βοηθήσω τουλάχιστον τον εαυτό μου. 
Ας αναλογιστούμε και ειδικότερα οι φορείς τι είναι αυτό που θα μας δώσει νέες ευκαιρίες να ξεφύγουμε από τα ίδια και χειρότερα.
Αναγνώστης


Read More »
Θεσπρωτικές εκδηλώσεις: Κάθε δέκα χρόνια και καλύτερα... Θεσπρωτικές εκδηλώσεις: Κάθε δέκα χρόνια και καλύτερα... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Τα θερινά εργαστήρια του Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ» ως μια πρόταση φροντίδας για γονείς και παιδιά - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjovOLMpMJEu9AxO317qwdmtZ0KgyXsT4vM70kN0JPLy3vZKY3AQ-5T7YyWqVzmJ0UaXuvjizj65iEvByklhDzQ5o4ajB8INZVcsRCy67qsjqLdhp9PBjBZYafjsg3mTRNWmbAUrE9tTJU/s1600/%25CE%259A%25CF%2589%25CE%25BD%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1+%25CE%2596%25CE%25B9%25CE%25AC%25CE%25B3%25CE%25BA%25CE%25BF%25CF%2585.jpg

Γράφει η Κων/να Ζιάγκου, ψυχολόγος – επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ» 
Την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκαν τα τρίωρα καλοκαιρινά εργαστήρια του Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ» με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση. Επί 2 μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) 72 παιδιά όλων των ηλικιών (5 – 12 έτη) συμμετείχαν καθημερινά σε μια μεγάλη ομάδα τόσο ελεύθερων όσο και οργανωμένων δράσεων και διεργασιών. 
Ξεκινήσαμε δειλά – δειλά με την συμμετοχή 6 παιδιών για να ολοκληρώσουμε τα θερινά εργαστήρια με 32 παιδιά. Ο μέσος όρος συμμετοχής ήταν 22 παιδιά ανά εργαστήριο. Τα παιδιά με την παιδαγωγική καθοδήγηση από τα 3 στελέχη του Κ.Π. (την Άννα Παπαγιάννη ψυχολόγο, τον Θανάση Θεοδώρου κοινωνιολόγο και την Κων/να Ζιάγκου, ψυχολόγο – επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π.) γνωρίστηκαν μεταξύ τους, βρήκαν τρόπους να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν ξεπερνώντας τις ηλικιακές και όποιες άλλες διαφορές. 
Στο έργο μας αυτό είχαμε την πολύτιμη βοήθεια από 14 εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, της τέχνης, του πολιτισμού, εθελοντές με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αξίες και στόχους. Συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία των θερινών εργαστηρίων και ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς ενώ αποτελούν κόμβους για την δημιουργία νέων πολύτιμων δικτύων με την τοπική κοινότητα. 
Τα εργαστήρια και οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης περιλάμβαναν παιχνίδια συνεργασίας και επικοινωνίας, κατασκευές με πλήθος υλικών, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι, αφηγηματικές τεχνικές, ζωγραφική, μουσικοκινητική αγωγή, επισκέψεις στο μουσείο και σε αθλητικό σύλλογο, περιπάτους στη φύση, γυμναστική και χορό. Δραστηριότητες με φαντασία, πρωτοτυπία και μοναδικότητα.


Οι παραπάνω δραστηριότητες έδωσαν εναύσματα στα παιδιά ώστε να ενεργοποιηθούν, να μάθουν πώς να εκφράζονται συλλογικά προσφέροντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. 
Παιδιά και γονείς εξέφρασαν την ικανοποίηση, τον ενθουσιασμό αλλά και την ευγνωμοσύνη τους για την λειτουργία των θερινών εργαστηρίων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό 60% των γονιών γνώρισαν το Κ.Π. μέσα από τα θερινά εργαστήρια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ταύτισαν το Κ.Π. με Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). 
Στο σημείο αυτό είναι χρήσιμο να τονιστεί ότι τα θερινά εργαστήρια είναι ένα μικρό μέρος μόνο από ένα πλήθος δράσεων που υλοποιεί το Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ. 
Τα θερινά εργαστήρια δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου και της νέας επιστημονικής διεύθυνσης του Κ.Π. για διεύρυνση και άνοιγμα των δράσεων προς την ευρύτερη κοινότητα. 
Ως Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εφαρμόζουμε από το 1999 προγράμματα πρόληψης βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και προαγωγής της υγείας. Απευθυνόμαστε σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και στην ευρύτερη κοινότητα. 


Οι στόχοι μας ανάλογα με την ομάδα στην οποία απευθυνόμαστε και την διάρκεια της παρέμβασης (ομιλία, ημερίδα, σεμιναρία) είναι: 
  • Η ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση των νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αλλά και σε εξαρτητικές συμπεριφορές όπως τζόγος, διαδίκτυο. 
  • Η συμβουλευτική και υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας. 
  • Η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε θέματα πρόληψης, η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών – μαθητών. 
  • Η πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας. 
Στα πλαίσια λοιπόν της μακρόχρονης πορείας του Κ.Π. και της διαρκούς ανατροφοδότησης που δεχόμαστε από τις ομάδες στις οποίες απευθυνόμαστε, τα θερινά εργαστήρια ξεκίνησαν ως μια πρόταση να φροντίσουμε τις ανάγκες γονιών και παιδιών. 
Εκτιμώ ότι με λιγοστά αποθέματά μας σε ανθρώπινο δυναμικό (είμαστε ένα υποστελεχωμένο Κέντρο Πρόληψης εδώ και χρόνια), τους περιορισμούς σε μέσα και υποδομές, ανταποκριθήκαμε με τρόπο αξιοπρεπή στην ανάγκη των γονιών να φροντίσουν τα παιδιά τους τους θερινούς μήνες και κατά αυτό τον τρόπο να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. 
Ως ένα από τα 75 Κ.Π. που λειτουργούν σε 50 νομούς της χώρας, είχαμε την χαρά και την μοναδική πρόκληση να υλοποιήσουμε τέτοιας μεγάλης χρονικής διάρκειας και περιεχομένου εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Μια πρωτοτυπία που αναγνωρίστηκε από τον ΟΚΑΝΑ (Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών), τον φορέα που έχει την επιστημονική εποπτεία των Κέντρων Πρόληψης. 
Αλλά το πιο σημαντικό όλων που μας ανατροφοδοτεί και μας ενδυναμώνει στο έργο μας είναι ότι κερδίσαμε μια θέση στην καρδιά των παιδιών και των γονιών που μας εμπιστεύτηκαν. 
Καλή αντάμωση σε νέες δράσεις 
Κων/να Ζιάγκου 
Ψυχολόγος – Επιστημονικά Υπεύθυνη 
του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ
Read More »
Τα θερινά εργαστήρια του Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ» ως μια πρόταση φροντίδας για γονείς και παιδιά - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου Τα θερινά εργαστήρια του Κ.Π. «ΑΡΙΑΔΝΗ» ως μια πρόταση φροντίδας για γονείς και παιδιά - Της Κωνσταντίνας Ζιάγκου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στον Βραχωνά Συβότων

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Read More »
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση στον Βραχωνά Συβότων Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - Εξόρμηση  στον Βραχωνά Συβότων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Γκρίνια για τις ανύπαρκτες διαβάσεις των πεζών στο Γαρδίκι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

Τις σχεδόν ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών στο Γαρδίκι, καταγγέλλουν κάτοικοι της κοινότητας.

Όπως αναφέρουν και μαρτυρεί ο φωτογραφικός τους φακός, οι διαβάσεις έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, με τους προφανείς κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος. Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, αν συνυπολογιστεί πως η κοινότητα χωρίζεται από την επαρχιακή οδό με την συνεχή κίνηση.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των διαβάσεων στο Γυμνάσιο Γαρδικίου (στο σημείο έχει σημειωθεί προ ετών θανατηφόρο ατύχημα με θύμα ένα μικρο παιδί), άλλα και στο κέντρο της κοινότητας.

Τέλος οι κάτοικοι παρακαλούν να λυθεί το πρόβλημα πριν την έναρξη της σχολικής σεζόν, η οποία ξεκινάει την Δευτέρα. 


Read More »
Γκρίνια για τις ανύπαρκτες διαβάσεις των πεζών στο Γαρδίκι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Γκρίνια για τις ανύπαρκτες διαβάσεις των πεζών στο Γαρδίκι Παραμυθιάς (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

8 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 41 και 40 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


Επίσης, στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, προέβησαν, βραδινές ώρες χτες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Τέλος, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 17 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, βραδινές ώρες χτες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο 28χρονος σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του 17χρονου πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
8 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας 8 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Παραδοσιακοί χοροί από "Το Σπίτι της Ρένας"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Παραδοσιακοί χοροί από "Το Σπίτι της Ρένας" Ηγουμενίτσα: Παραδοσιακοί χοροί από "Το Σπίτι της Ρένας" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Βραδιά αστροπαρατήρησης σήμερα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Read More »
Βραδιά αστροπαρατήρησης σήμερα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας Βραδιά αστροπαρατήρησης σήμερα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκινούν οι εγγραφές στο φροντιστήριο Αγγλικών "Σιάφη - Κυριαζή"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Έναρξη εγγραφών: Τετάρτη 6/9/2017
Ώρες: 12.00-13.30 & 19.00-21.00
Έναρξη μαθημάτων : 15/9/2017
Πληροφορίες: 26650-26262 & 6958747024


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκινούν οι εγγραφές στο φροντιστήριο Αγγλικών "Σιάφη - Κυριαζή" Ηγουμενίτσα: Ξεκινούν οι εγγραφές στο φροντιστήριο Αγγλικών "Σιάφη - Κυριαζή" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls Ηγουμενίτσα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017Read More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή χορού Step by Step Αλεξία Βάνη

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017


Read More »
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή χορού Step by Step Αλεξία Βάνη Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη σχολή χορού Step by Step Αλεξία Βάνη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ9UAO9Y2YRjy6OIPZC0WhN4T9teg-828gNNEVfwDvnjA2mkGkceFa2XWHUI9xVWkjeitV0EMK1WvJe-xU_TO3GlBGEI3tbhBkz_yy2MK5lZ2teJJIzZeL9_-Bj5S_36YpuaXEKgUPCuA/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Read More »
Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ξεκινούν οι εγγραφές στον Σύλλογο ΚΑΡΑΤΕ Black Belt Shotokan Κarate Igoumenitsas

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017
Read More »
Ξεκινούν οι εγγραφές στον Σύλλογο ΚΑΡΑΤΕ Black Belt Shotokan Κarate Igoumenitsas Ξεκινούν οι εγγραφές στον Σύλλογο ΚΑΡΑΤΕ Black Belt Shotokan Κarate Igoumenitsas Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017


Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια 35 στρεμμάτων, στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6978892439 Read More »
Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας Πωλούνται ή ενοικιάζονται αγροτεμάχια στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Μία πρόσληψη καθαρίστριας στο Σχολικού Κέντρου Τσαγγαρίου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017


Μία (1) θέση καθαριστή/-στριας για το υπόλοιπο διδακτικό έτος 2017 - 2018, που θα απασχοληθεί με σύμβαση μίσθωσης έργου, για την καθαριότητα δύο (2) αιθουσών διδασκαλίας του Σχολικού Κέντρου Τσαγγαρίου, προκηρύχθηκε απο την δημοτική αρχή. 
Τα δικαιολογητικά συμμετοχής του κάθε ενδιαφερόμενου στο διαγωνισμό είναι:α) Έγγραφη αίτηση με πλήρη στοιχεία, για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό, συνοδευόμενη, εκτός των άλλων, απαραίτητα από τα εξής δικαιολογητικά: Φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος φορ. έτους 2016 Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
β) Ότι άλλο δικαιολογητικό ήθελε κριθεί κατά περίπτωση αναγκαίο από τους ενδιαφερόμενους.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά, θα πρεπει να κατατεθούν μέχει την Πέμπτη 7.9.2017 και ώρα 14:00. στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Η σύμβαση θα ισχύει από την ημέρα της υπογραφής μέχρι και την 30η Ιουνίου 2018.


 
Read More »
Δήμος Σουλίου: Μία πρόσληψη καθαρίστριας στο Σχολικού Κέντρου Τσαγγαρίου Δήμος Σουλίου: Μία πρόσληψη καθαρίστριας στο Σχολικού Κέντρου Τσαγγαρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Vitality by Vivi's Personal Trainer - Ξεκινούν οι εγγραφές σε νέο χώρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017

 
Αγαπητοί μου φίλοι,
Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκινούν οι εγγραφές για την τρέχουσα χρονιά!
Θα λειτουργήσουν τμήματα Pilates,Yoga για ενήλικες και παιδιά, Τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής, Προπόνηση με ιμάντες TRX, καθώς και προγράμματα Personal Training, ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους του καθενός ξεχωριστά!
Σας περιμένουμε στον ολοκαίνουριο χώρο μας "Vitality", Κυράς Βασιλικής 13 (παλαιό Επιμελητήριο-ισόγειο), στην Ηγουμενίτσα, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή τις παρακάτω ώρες :

Πρωί: 11:00-13:00
Απόγευμα: 18:30-20:00
Πληροφορίες: 2665100323, 6981266749, email: vivi_tsiknia@yahoo.gr

Τα μαθήματα ξεκινούν Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Vitality by Vivi's Personal Trainer


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Vitality by Vivi's Personal Trainer - Ξεκινούν οι εγγραφές σε νέο χώρο Ηγουμενίτσα: Vitality by Vivi's Personal Trainer - Ξεκινούν οι εγγραφές σε νέο χώρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Σελίδες