Ενας Θεσπρωτός στην ιατρική «καρδιά» της Μπαρτσελόνα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Ενας Θεσπρωτός στην ιατρική «καρδιά» της Μπαρτσελόνα 
 
http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/07/barca1.jpg
 
Ο ορθοπεδικός Διονύσης Χίσσας ταξίδεψε στη Βαρκελώνη συνεργάστηκε με το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα και εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί είναι κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος!

“Mes que un club” δηλαδή κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος είναι το σύνθημα της Μπαρτσελόνα και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε τομέα λειτουργίας της κορυφαίας ομάδας.
Το επιβεβαιώνει ο ορθοπεδικός χειρουργός Δρ. Διονύσης Χίσσας, Διευθυντής του τμήματος αθλητικών κακώσεων του νοσοκομείου Μετροπόλιταν, που ήταν προσκεκλημένος σε ένα Masters Εvent που διοργάνωθηκε στη Βαρκελώνη από το ιατρικό επιτελείο του αθλητικού τμήματος της Μπαρτσελόνα.
 
 
Σκοπός ήταν η ανταλλαγή απόψεων σε επιστημονικά και οργανωτικά θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των αθλητικών τραυματισμών καθώς και με τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται για την επιστημονική υποστήριξη των αθλητών.
 
Ο κ. Χίσσας επιστρέφοντας στην Αθήνα μίλησε στο gazzetta.gr για τη σπουδαία εμπειρία που έζησε στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών Ισπανίας!

Γιατί ταξιδέψατε στη Βαρκελώνη;

«Ημουν προσκεκλημένος της Μπαρτσελόνα σε ένα ιατρικό Masters Εvent. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύκλου συνεργασίας που έχουν με γιατρούς από όλο τον κόσμο, για να ανταλλάσσουν απόψεις και να συζητούν διάφορα ιατρικά θέματα σχετικά με την πρόληψη αλλά και την αποθεραπεία αθλητικών τραυματισμών.»

Που έγινε η συνάντηση;

«Συγκεντρωθήκαμε στο Ciutat Esportiva Joan Gamper που είναι το προπονητικό της κέντρο και δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά αποτελεί τη στέγη για όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος της Καταλωνίας σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα το μπάσκετ και το χάντμπολ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κέντρο ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι περιλαμβάνει και μία μικρή κλινική η οποία δεν λειτουργεί μόνο ως κέντρο αποθεραπείας αλλά διαθέτει και όλα τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες ασχολούνται περισσότερο με την αποκατάσταση και την αποθεραπεία τραυματισμένων παικτών. Εσείς, όμως, αναφερθήκατε σε πρόληψη...

«Η Μπαρτσελόνα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της πρόληψης των τραυματισμών. Εχουν αναπτύχθεί ειδικές μετρήσεις και σε συνδυασμό με στατιστικούς δείκτες, είναι πλέον είναι εφικτό να διαπιστωθεί ποιος ποδοσφαιριστής είναι πιο κοντά σε έναν μυϊκό τραυματισμό. Κι όταν αναφερόμαστε σε μυϊκούς τραυματισμούς, μιλάμε για σχεδόν το 40% του συνόλου των τραυματισμών που πλήττουν τους ποδοσφαιριστές, ενώ το 1/3 των παικτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα υποστεί κάποιον μυϊκό τραυματισμό , που θα τον κρατήσει για ένα χρονικό διάστημα εκτός προπονήσεων και αγώνων. Να τονίσω επίσης ότι στους ποδοσφαιριστές άνω των 30 οι μυϊκοί τραυματισμοί συμβαίνουν πιο συχνά. Αρα έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία να προληφθεί ένας τραυματισμός, ειδικά όταν αναφερόμαστε στην Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνίζονται ορισμένοι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου...»

Εκτός από την πρόληψη, υπάρχει άλλος τομέας που η Μπαρτσελόνα ρίχνει ιδιαίτερο βάρος;

«Οι άνθρωποι της δίνουν μεγάλη σημασία και στο θέμα της διατροφικής υποστήριξης των αθλητών. Μία σωστή και κατάλληλη διατροφή, πέρα από την ενδυνάμωση του ποδοσφαιριστή, συντελεί σημαντικά στην βελτίωση της απόδοσης, στην αποφυγή τραυματισμών ή συνεισφέρει και στη γρήγορη αποθεραπεία. Ετσι έχουν καταρτίσει ειδικά προγράμματα διατροφής που ακολουθούν όλοι οι αθλητές της από την επαγγελματική ομάδα έως τις ακαδημίες.»

Από πόσους γιατρούς αποτελείται το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα;

«Στο σύνολο είναι σχεδόν 10 γιατροί καθώς υπάρχουν τρεις κύριοι γιατροί και ακόμα 6-7 που τους συνεπικουρούν. Εχουν τακτικές συναντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τις ομάδες και τους αθλητές . Να τονίσω επίσης πως είναι το μοναδικό club του οποίου οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν χαρακτηριστεί από την FIFA ως “Center of Excellence”.

Ολα όσα βλέπουμε λοιπόν σε κάθε αγώνα της Μπαρτσελόνα, δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα προγραμματισμού και δουλειάς

«Είναι πραγματικά έτσι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό το σύλλογο και οι επιτυχίες έρχονται μέσα από την σωστή και οργανωμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές παρά μόνο δουλειά...»
Read More »
Ενας Θεσπρωτός στην ιατρική «καρδιά» της Μπαρτσελόνα  Ενας Θεσπρωτός στην ιατρική «καρδιά» της Μπαρτσελόνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Αποκαλυπτικό: Δικογραφία από την Αστυνομία για μόλυνση περιβάλλοντος, για τη λειτουργία του παράνομου ΣΜΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Αποκαλυπτικό: Δικογραφία από την Αστυνομία για μόλυνση περιβάλλοντος, για τη λειτουργία του παράνομου ΣΜΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας


Επιτέλους οι νόμοι λειτούργησαν και είναι σκληροί, όταν πρόκειται για παράβαση του νόμου 1650/86 για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Έχουμε γράψει πάνω από 10 φορές για τον παράνομο ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων) στο παλιό εργοτάξιο της Εγνατίας, στο Γραικοχώρι.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, είχε διαβεβαιώσει τον Μάρτη του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, ότι ο παράνομος ΣΜΑ έκλεισε οριστικά.Ο λόγος του όμως δεν κράτησε παρά λίγες ημέρες.

Ο παράνομος Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων υλικών, συνέχισε να λειτουργεί, σε μη αδειοδοτημένο χώρο και δίπλα από δύο γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Παρά τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματά μας, δεν ίδρωνε το αυτί κανενός.

Ώσπου, ο εκδότης της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ Θεσπρωτίας, τόλμησε και κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Αρχικά το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου.Τότε στο σημείο έφτασε περιπολικό της Αστυνομίας και διαπίστωσε την παράνομη ύπαρξη απορριμάτων σε έκταση 10 επί 6 μέτρα, καθώς και δύο μεταλλικών κάδων μεταφόρτωσης απορριμάτων.

Τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου, η κάμερα του εκδότη της ΤΟΛΜΗΣ κ. Αναστασίου, κατέγραψε χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Ηγουμενίτσας, να προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη της παράνομης μεταφόρτωσης σκουπιδιών, ο οδηγός της οποίας, στη θέα της κάμερας, τράπηκε σε άτακτη φυγή.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, ενημερώθηκε το τμήμα περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, το οποίο εισηγήθηκε την επιβολή προστίμου, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Βέβαια το πρόστιμο θα κληθούμε να το πληρώσουμε όλοι εμείς και όχι οι υπεύθυνοι του Δήμου Ηγουμενίτσας για τις παραλήψεις τους.

Ούτε όμως αυτό πτόησε του ανευθυνο-υπεύθυνους του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι συνέχισαν να λειτουργούν παράνομα τον χώρο.


Την 1η Δεκεμβρίου και ώρα 11.00, ο κ. Αναστασίου, ενημερώθηκε ότι στο σημείο βρίσκεται φορτηγό της εταιρίας "EN ACT ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε." με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση ο Δήμος Ηγουμενίτσας, και εναποθέτει παράνομα δύο μεγάλους κάδους και φόρτωνε τους ήδη γεμάτους.Ενημερώθηκε και πάλι η Αστυνομία η οποία σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο και έπιασε επ'αυτοφόρω τον οδηγό της εταιρίας να έχει φορτώσει τον έναν κάδο και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, περίμενε σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Ηγουμενίτσας για να τον βοηθήσει στο φόρτωμα των διασκορπισμένων σκουπιδιών.Ο οδηγός του φορτηγου Τ.Α., οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο σημείο.

Εκεί ανέφερε ότι εργάζεται στην εταιρία SPIDER Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. (και όχι στην εταιρία EN ACT ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. με την οποία έχει σύμβαση ο Δήμος) και πως εντολή για να πάει στο συγκεκριμένο σημείο πήρε από την κα Έλλη, υπεύθυνη της SPIDER.

Σύμφωνα με τον οδηγό, η εταιρία EN ACT Α.Ε. έχει κάνει υπερεργολαβία με την SPIDER Γενική Ανακύκλωση Α.Ε.

Όσο και εάν ψάξαμε, δεν βρήκαμε πουθενά τη σύμβαση του Δήμου Ηγουμενίτσας με την
EN ACT Α.Ε., αν και είναι υποχρεωμένος να την αναρτήσει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για να διαπιστώσουμε εάν επιτρέπεται η υπερεργολαβία ή όχι.

Τελικά, μετά από τις καταθέσεις που έλαβε η Αξιωματικός Υπηρεσίας, το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας σχημάτισε δικογραφία για παράβαση του νόμου 1650/86, ενώ ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσπρωτίας η οποία θα πρέπει να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ενώ θα γίνει καταγγελία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επιτέλους κάποιοι θα σταματήσουν να παίζουν με την υγεία μας και αυτή των παιδιών μας.
Και αφού δεν ήθελαν να το καταλάβουν με το καλό, θα αναγκαστούν να το καταλάβουν με το "άγριο".

Υ.Γ. 1 Το παράλογο σύστημα της χώρας μας, σε περίπτωση επιβολής προστίμου, κάτι που θεωρείται βέβαιο, θα το επιβάλει στους πολίτες και όχι στους υπεύθυνους του Δήμου για τις παραλήψεις και παρανομίες των ιδίων. Ίσως εάν το πρόστιμο επιβάλλονταν στους υπεύθυνους και κρατούνταν από τους παχυλούς μισθούς τους, θα το σκεφτόταν πολύ καλά πριν ξαναπράξουν το ίδιο.

Υ.Γ. 2 Για την ιστορία και την επιβεβαίωση της ανευθυνότητάς τους, ο χώρος εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι και σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2015
Read More »
Αποκαλυπτικό: Δικογραφία από την Αστυνομία για μόλυνση περιβάλλοντος, για τη λειτουργία του παράνομου ΣΜΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Αποκαλυπτικό: Δικογραφία από την Αστυνομία για μόλυνση περιβάλλοντος, για τη λειτουργία του παράνομου ΣΜΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Ξεκινάει σήμερα η έκθεση φωτογραφίας "ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΑ" στην Αθήνα, από την Ομοσπονδία Μουργκάνας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Ξεκινάει σήμερα η έκθεση φωτογραφίας "ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΑ" στην Αθήνα, από την Ομοσπονδία ΜουργκάναςΗ Ομοσπονδία Μουργκάνας (Γερανίου 44, Αθήνα) σας προσκαλεί σην έκθεση «Μνημεία Αστρόφωτα» του Γιώργου Μαλαμίδη και του Κων/νου Τσέκα, που έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε από την Τετάρτη 9/12/2015 έως και την Κυριακή 13/12/15.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες αρχαίων, βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Θεσπρωτίας με φόντο αστερισμούς, πλανήτες και άλλα εντυπωσιακά ουράνια φαινόμενα, που συνέλαβαν με τον φακό τους οι δύο φωτογράφοι κατά το οδοιπορικό τους στους αρχαιολογικούς χώρους το φθινόπωρο ~ χειμώνα του 2014. Το υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες : «Οχυρωμένοι οικισμοί και κάστρα» και «Εκκλησίες και Μονές».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 7.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και συζήτηση με τον κ. Γιώργο Μαλαμίδη.

Σας περιμένουμε!

Ώρες Λειτουργίας
Τετάρτη (εγκαίνια): 7.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.
Πέμτη – Παρασκευή: 4.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Σάββατο & Κυριακή: 11.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.
Read More »
Ξεκινάει σήμερα η έκθεση φωτογραφίας "ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΑ" στην Αθήνα, από την Ομοσπονδία Μουργκάνας Ξεκινάει σήμερα η έκθεση φωτογραφίας "ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΣΤΡΟΦΩΤΑ" στην Αθήνα, από την Ομοσπονδία Μουργκάνας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Read More »
ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Σήμερα στις 12.00 η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015

Σήμερα στις 12.00 η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας
http://krinitrikalon.gr/wordpress/wp-content/uploads/2015/11/11.jpg
Οι Βοοτρόφοι της ΠΕ Θεσπρωτίας καλούνται να παρευρεθούν τις 9/12/2015, ημέρα Τετάρτη, ώρα 12:00 π.μ., στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της Οζώδους Δερματίτιδας, ασθένεια η οποία πλήττει τα βοοειδή και εμφανίστηκε επιζωοτιολογικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Δ/ντής Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ
Read More »
Σήμερα στις 12.00 η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας  Σήμερα στις 12.00 η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Προσφορές των ΑΝΕΛ σε ιδρύματα της επαρχίας Φιλιατών

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Προσφορές των ΑΝΕΛ σε ιδρύματα της επαρχίας Φιλιατών


Η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού των ΑΝ.ΕΛΛ., με τα στελέχη της σε όλες τις περιφέρειες όπου εκπροσωπείται, συνεχίζει τις δράσεις της και τον μήνα Δεκέμβριο.

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας κινητοποίησης της Γραμματείας μας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Παιδί και την στήριξη συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Τομεάρχης Θεσπρωτίας της Γραμματείας Κος Κωνσταντινος Κωνσταντίνου επισκέφθηκε Ιδρύματα της επαρχίας Φιλιατών της Θεσπρωτίας.

Στις προγραμματισμένες αυτές δράσεις ο Τομεάρχης μας επισκέφθηκε το Οικοτροφείο Φιλιατών όπου σε ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, συναντήθηκε με τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό, προσφεροντας παιχνίδια και είδη ρουχισμού δίνοντας μεγάλη χαρά στους νεαρούς ενοίκους .

Ακολούθως, στη συνάντηση με την διεύθυνση του Ιδρύματος και τους κ.κ., Φάνη Κωνσταντίνου, Σπύρο Βασιλείου και Γιώργο Γκακάλη, υποσχέθηκε τη στήριξη από την Γραμματεία μας σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το γηροκομείο Φιλιατών, συνομίλησε με τους τροφίμους του Ιδρύματος, προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του γηροκομείο Φιλιατών κύριο Λάμπρο Ντούβαλη, από τον οποίον ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ανάγκες του ιδρύματος.

Η Γραμματεία μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια να συμπαραστέκεται στο έργο των Ιδρυμάτων και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους.

Η Γραμματέας
Μίκα Παππά-Σέβου
Read More »
Προσφορές των ΑΝΕΛ σε ιδρύματα της επαρχίας Φιλιατών Προσφορές των ΑΝΕΛ σε ιδρύματα της επαρχίας Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Υπογράφηκε η σύμβαση για το αποχετευτικό Παραμυθιάς ύψους 4.796.250€

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Υπογράφηκε η σύμβαση για το αποχετευτικό Παραμυθιάς ύψους 4.796.250€


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους δημότες της, ότι υπογράφηκε εχτές 8 Δεκεμβρίου 2015, η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο «Αποχέτευση Εσωτερικού Δικτύου Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Ακαθάρτων του ΔΔ Παραμυθιάς και Καρυωτίου του Δήμου Σουλίου» με την ανάδοχο εταιρία.

Το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 4.796.250,25€ με ΦΠΑ.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πάγιο αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής που από το 2011 προσπαθεί για την ολοκλήρωση και περαίωση του.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στα Ιωάννινα σήμερα την 8 η του μηνός ∆εκεμβρίου ημέρα Τρίτη του έτους 2015 κ αι ώρα 11 η στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου Πλατεία Πύρου αρ. 1 μεταξύ:
α) της Περιφέρειας Ηπείρου με ΑΦΜ: 997908822, η οποία εκπροσωπείται νόμιμα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη , και
β) της εταιρείας «ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.». με ΑΦΜ: 099361574 Αναδόχου εκτελέσεως του υποέργου 1 «Αποχέτευση Εσωτερικού ∆ικτύου Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Ακαθάρτων του ∆.∆. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του ∆. Σουλίου» της πράξης (349378) «Αποχέτευση Εσωτερικού ∆ικτύου Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Ακαθάρτων του ∆.∆. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του ∆. Σουλίου», η οποία σύμφωνα με το 25-11-2015 Πρακτικό του ∆.Σ. της εταιρείας εκπροσωπείται νόμιμα από τον κο. Γεώργιο ∆ιόχνο .


Συμφωνήθηκαν και έγιναν αποδεκτά τα πιο κάτω:
Ο πρώτος από τους συμβαλλόμενους με την ιδιότητα που αναφέρεται πιο πάνω και έχοντας υπόψη τις διατάξεις:
α)του Ν.3669/08 (φεκ116/18-6-08) «Κύρωση της κωδικοποίησης της Νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων
β)Του Ν. 3852/2010(Φ.Ε.Κ.87 Α ) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτης»
γ)Το Π.∆.140/27-12-2010 «Οργανισμός Περιφέρειας Ηπείρου» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 233/τ. Α/27-12-2010
δ) Την αριθ. 2/3-1-2011 απόφαση Περιφέρειας Ηπείρου «Ορισμός Γενικών ∆ιευθυντών και Προϊσταμένων ∆ιευθύνσεων Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου».
ε)Την αριθ. 3/3-1-2011 απόφαση Περιφέρειας Ηπείρου «Ορισμός Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου».
στ) Την υπ’ αριθ. 1/1-1-2011 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κατάταξης προσωπικού στις αντίστοιχες κενές ή προσωποπαγείς θέσεις περί «Ανάθεσης άσκησης αρμοδιοτήτων».


και λαμβάνοντας υπόψη:
1. Την αριθμ. 11/463/03-04-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία καταρτίσθηκε η διακήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας του έργου του θέματος, το οποίο είναι ενταγμένο 2
στο Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ (ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ) ΕΣΠΑ 2007-2013, με Κωδικό Ενάριθμου Έργου 2011ΣΕ07580187, με τους όρους όπως αυτοί συντάχθηκαν από την αρμόδια ∆/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου, από την ∆/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και βάσει του αρ. πρωτ. 111685/19-11-2013 εγγράφου της Ειδικής Υπηρεσίας ∆ιαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ, με το οποίο διατυπώθηκε τη σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης του έργου.
2.Την αριθμ. 18/745/10-06-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία συγκροτήθηκε και ορίσθηκαν τα μέλη της Επιτροπής του ∆ιαγωνισμού του έργου του θέματος.
3.Το από 26-06-2014 Πρακτικό της Επιτροπής του ∆ιαγωνισμού της από 17-06-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την κατασκευή του έργου του θέματος, σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή ∆ιαγωνισμού ανακηρύσσει προσωρινό μειοδότη την εταιρεία «ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.» με προσφορά 3.899.390,45 € χωρίς τον Φ.Π.Α. και έκπτωση σαράντα οκτώ και ενενήντα εννέα τοις εκατό (48,99 %).
4.Την από 30-06-2014 ένσταση της συμμετέχουσας στον διαγωνισμό του θέματος, εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ», κατά του ανωτέρω Πρακτικού της Επιτροπής ∆ιαγωνισμού, με συνημμένα τα σχετικά παράβολα του ∆ημοσίου, με την οποία, για τους λόγους αναλυτικά αναφέρονται σ’ αυτή, ζητά να ακυρωθεί το προσβαλλόμενο Πρακτικό της Επιτροπής του ∆ιαγωνισμού, κατά το μέρος που έκανε αποδεκτές τις προσφορές των τεσσάρων πρώτων κατά σειρά μειοδοσίας διαγωνιζομένων, ήτοι των: α) ΕΡΓΟΡΡΟΗ Α.Τ.Ε. β) Κ/Ξ ΝΙΟΒΗ Α.Τ.Ε. - ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε. - ΑΜΦΙΕΡΙΣΤΟΣ Ε.Ε. γ) Κ/Ξ ΚΑΣΤΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. - ∆ΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. και δ) ∆ΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. και να ανακηρυχθεί η ενιστάμενη εταιρεία, ως μοναδική προσωρινή μειοδότρια του έργου.
5.Την από 11-07-2014 Γνωμοδότηση της Επιτροπής του ∆ιαγωνισμού, επί της ανωτέρω ένστασης με την οποία, για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται σ’ αυτή, η Επιτροπή εισηγείται να απορριφθεί η ένσταση της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Τ.Ε. ως αβάσιμη , να εγκριθεί το πρακτικό του διαγωνισμού και να αναδειχθεί η ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε. προσωρινή μειοδότρια. με ποσό προσφοράς 3.899.390,45 χωρίς ΦΠΑ και ποσοστό έκπτωσης (48,99 %).
6.Την αρ. 23/1016/30-07-2014 απόφαση της οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου η οποία: Α) Εξετάζει την εμπροθέσμως υποβληθείσα, από 01-07-2014, ένσταση της εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ», κατά του από 26-062014 Πρακτικού της Επιτροπής ∆ιαγωνισμού της ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του ∆.∆. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του ∆ήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 9.403.350,00 και Την απορρίπτει ως αβάσιμη, Β) Εγκρίνει το από 26-06-201
4 Πρακτικό της Επιτροπής ∆ιαγωνισμού της από 17-06-2014 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας ακαθάρτων του ∆.∆. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του ∆ήμου Σουλίου», προϋπολογισμού € 9.403.350,00 με αναθεώρηση και ΦΠΑ, κατά την οποία, σύμφωνα με τις
διατάξεις του Ν. 3669/08 Κ∆Ε, μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.» με ποσοστό έκπτωσης (48,99 %) και ποσό προσφοράς € 3.899.390,45 χωρίς ΦΠΑ και γ) Εγκρίνει την ανάθεση εκτέλεσης του ανωτέρω έργου στην εταιρεία «ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.», και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, επειδή υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την άρτια και έγκαιρη κατασκευή του έργου και η προσφορά του μειοδότη 48,99 %) είναι συμφέρουσα.
7.Την από 14-08-2014 Προδικαστική Προσφυγή (άρθρο 4 του ν. 3886/2010) της εταιρείας ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Τ.Ε. κατά της αριθμ. 23/1016/30-07-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
8.Το από 02-09-2014 Πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων & Προσφυγών της Περιφέρειας Ηπείρου
9.Την αρ. 29/1240/22-09-2014απόφαση της οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου Εξετάζει την εμπροθέσμως υποβληθείσα, από 14-08-201 της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Τ.Ε.», κατά της αριθμ. 23/1016/30-07-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου, και την απορρίπτει ως αβάσιμη.
10.Την αριθμ. 14313/29-10-2015 σύμφωνη γνώμη από την Ειδική Υπηρεσία ∆ιαχείρισης του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το σχέδιο της σύμβασης και την διαδικασία ανάθεσης του υποέργου
1: «Αποχέτευση Εσωτερικού ∆ικτύου Ακαθάρτων και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Ακαθάρτων του ∆.∆. Παραμυθιάς και Καρυωτίου του ∆. Σουλίου» της πράξης (349378)
11.Την αριθμ. πρωτ. 116447/13539/23-11-2015 (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 24-11-2015) κοινοποίηση απόφασης έγκρισης πρακτικού δημοπρασίας και πρόσκληση για υπογραφή σύμβασης,της ∆/νσης Τεχνικών Έργων ριφέρειας Ηπείρου προς τον ανάδοχο του έργου.
12.Τα αριθμ. 35875,35876,1777,9901,27124/2015 Πιστοποιητικά του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και το αριθμ. 109279.155730/10-11-2015 Γενικό Πιστοποιητικό του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών τα οποία πιστοποιούν ότι η τεχνική εταιρεία « ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.» με έδρα την Αθήνα, δεν τελεί υπό πτώχευση, δεν τελεί υπό αναγκαστική διαχείριση, δεν εκδόθηκε απόφαση αναγκαστικής εκκαθάρισης ούτε τελεί υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης, η υπό άλλη ανάλογη διαδικασία.
13.Το αριθμ. 169744/16-10-2015 έγγραφο του Τμήματος Ποινικού Μητρώου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που βεβαιώνει ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας « ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.» κος Γεώργιος ∆ιόχνος έχει λευκό ποινικό μητρώο.


Αναθέτει
1.Την εκτέλεση του έργου βάσει των όρων και τιμών που περιλαμβάνονται στα τεύχη τηςεγκεκριμένης μελέτης όπως αυτές διαμορφώνονται με την προσφορά της τεχνικής εταιρείας «ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.» ως και των προαναφερομένων ισχυουσών διατάξεων


2.Ο δεύτερος των συμβαλλομένων της τεχνικής εταιρείας « ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε.», ως νόμιμος εκπρόσωπος της ανωτέρω εργολαβίας με την υπογραφή της σύμβασης αυτής ,δηλώνει ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα την εργοληπτική αυτή σύμβαση και αναλαμβάνει την υποχρέωση της εκτέλεσης των εργασιών της ανωτέρω εργολαβίας που υπόκειται στους προαναφερόμενους γενικούς και ειδικούς όρους και διατάξεις. Ειδικότερα ο ανάδοχος δηλώνει ότι έλαβε γνώση και αποδέχεται πλήρως και χωρίς επιφύλαξη τους όρους και περιορισμούς, που περιλαμβάνονται στα εγκεκριμένα τεύχη

3.Ως εργολαβικό αντάλλαγμα της σύμβασης αυτής (αρχικό συμβατικό οικονομικό αντικείμενο)συμφωνείται το ποσό των 3.899.390,45 € χωρίς ΦΠΑ που προέκυψε από την προσφορά του δευτέρου των συμβαλλομένων και στο οποίο περιλαμβάνεται και το ποσό για απρόβλεπτες δαπάνες.


Στο συνολικό ποσό της σύμβασης περιλαμβάνονται:
Α) 2.943.796,30 € Εργασίες
Β) 529.883,33 € Γενικά έξοδα και Ο.Ε.
Γ) 312.631,17 € Απρόβλεπτες δαπάνες
∆) 113.079,65 € Αναθεώρηση
ΣΥΝΟΛΟ: 3.899.390,45 €
896.859,80 Φ.Π.Α.23%

ΓΕΝ. ΣΥΝΟΛΟ: 4.796.250,25

4.Αναφέρεται ρητά ότι τόσον ο κύριος του έργου όσον και ο φορέας κατασκευής αυτού δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε, οποτεδήποτε και από οποιοδήποτε θα δημιουργηθεί τυχόν αύξηση
του συμβατικού ποσού της εργολαβίας αυτής 3.899.390,45 €χωρίς Φ.Π.Α. και ότι απαγορεύεται άνευ προηγούμενης έγκρισης σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία (σύνταξη- έγκριση Α.Π.) κάθε υπέρβαση του ποσού αυτού. Τυχών γενομένη υπέρβαση χωρίς τις νόμιμες εγκρίσεις, δεν αναγνωρίζεται και την αποκλειστική ευθύνη έχει ο ανάδοχος του έργου.
5.H προθεσμία περαίωσης του έργου που αρχίζει από 08-12-2015 ορίζεται σε δέκα έξι (16) μήνες (άρθρο 12 της ∆ιακήρυξης) και λήγει την 08-04-2017 ημερομηνία πέρα από την οποία ο εργολάβος θα υπόκειται σε ποινική ρήτρα βάσει των όρων της Ειδικής συγγραφής Υποχρεώσεων της μελέτης, Για κάθε μέρα υπέρβασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου από υπαιτιότητα του αναδόχου επιβάλλονται οι καθορισμένες από τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου
5 του Ν.3263/04 ποινικές ρήτρες.
6.Για την καλή εκτέλεση των εργασιών, πιστή εφαρμογή όλων των όρων της Σύμβασης και την διασφάλιση οποιασδήποτε απαίτησης του Ελληνικού ∆ημοσίου από τον δεύτερο των συμβαλλομένων ,που μπορεί να προκύψει από την κατασκευή του έργου η εταιρεία κατέθεσε στην υπηρεσία μας την υπ’ αρ. 2850570074/27-11-2015 εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της Τράπεζας Πειραιώς (κατάστημα Πατησίων 2044) για ποσό πεντακοσίων εξήντα δύο χιλιάδων εκατόν σαράντα οκτώ ευρώ και πέντε λεπτών (562.148,05 €), την υπ’ αριθμ. GRH124884/01-12-2015 εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της Τράπεζας ALPHA BANK (κατάστημα Στουρνάρα 0104) για το ποσό επτακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων τριακοσίων τριάντα ευρώ και δεκατριών λεπτών (742.330,13 €) και την υπ’ αριθμ. GRH124887/01-12-2015 εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της Τράπεζας ALPHA BANK (κατάστημα Στουρνάρα 0104) για το ποσό πεντακοσίων εξήντα εννέα χιλιάδων τριακοσίων σαράντα οχτώ ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (569.348,65 €), συνολικού ποσού ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων εβδομήντα τριών χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι έξι ευρώ και ογδόντα τριών λεπτών 1.873.826,83 € (ήτοι: Βασική 371.165,06€ & Πρόσθετη: 1.502.661, 77 € ).
7. Ο ανάδοχος δηλώνει ότι η έδρα της επιχείρησης της είναι στην Αθήνα οδός Πατησίων 67 Τ.Κ. 10434, τηλ.: 210 8238859 & Φαξ:.210 8829575, και ορίζει αντίκλητο τον κ. Σπυρίδωνα Λώλο,κάτοικο Ιωαννίνων οδός Κουγκίου 9Α,Τ.Κ. 45221 τηλ.: 26510 33934 & Φαξ:. 210 8829575 ο οποίος και υποβάλλει δήλωση αποδοχής του διορισμού του, προς τον οποίο θα κοινοποιούνται έγκυρα και νόμιμα οι διαταγές και τα έγγραφα της ∆ιευθυνούσης το έργο Υπηρεσίας και της Προϊσταμένης Αρχής.
8.H σύμβαση αυτή συντάχθηκε σε πέντε (5) σειρές (αντίγραφα) και αφού αναγνώστηκε, υπογράφεται από τους δύο συμβαλλομένους. ∆ύο αντίγραφα παρέλαβε ο ανάδοχος του έργου.
Read More »
Υπογράφηκε η σύμβαση για το αποχετευτικό Παραμυθιάς ύψους 4.796.250€ Υπογράφηκε η σύμβαση για το αποχετευτικό Παραμυθιάς ύψους 4.796.250€ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στο σκοτάδι πολλές περιοχές, μετά από τους κερευνούς της προηγούμενης κακοκαιρίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Ηγουμενίτσα: Στο σκοτάδι πολλές περιοχές, μετά από τους κερευνούς της προηγούμενης κακοκαιρίας


Μας είναι αδιανόητο να συμφωνήσουμε με όσους υποστηρίζουν ότι το γενικό μπλακ άουτ που επέβαλαν οι πρόσφατοι κεραυνοί, στους δρόμους και τις πλατείες του Δήμου της Ηγουμενίτσας, δεν το έχει αντιληφθεί ακόμη (;) η Δημοτική Αρχή, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της.
Ούτε δίκη προθέσεων θα κάνουμε, υποστηρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για το γεγονός αυτό, που κάνει τη ζωή των πολιτών … βάσανο.
Μάλλον θα ταυτιστούμε μ’ εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο Δήμος δεν έχει τις αναγκαίες πιστώσεις, για την αγορά των λαμπτήρων.
Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή να προβεί σε έρανο από τους κατοίκους των περιοχών που είναι βυθισμένες στο σκοτάδι, για την προμήθεια των λαμπτήρων.
Την περί του συγκεκριμένου εράνου... ανακοίνωση θα την φιλοξενήσουμε … ΔΩΡΕΑΝ.
Αρκεί η Ηγουμενίτσα να … δει το φώς.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στο σκοτάδι πολλές περιοχές, μετά από τους κερευνούς της προηγούμενης κακοκαιρίας Ηγουμενίτσα: Στο σκοτάδι πολλές περιοχές, μετά από τους κερευνούς της προηγούμενης κακοκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Απάντηση της DIGEA σε επιστολή του Β. Γιόγιακα Ηλεκτρογεννήτρια στο Φαρμακοβούνι για τη βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στο Φιλιάτι

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Απάντηση της DIGEA σε επιστολή του Β. Γιόγιακα
Ηλεκτρογεννήτρια στο Φαρμακοβούνι για τη βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στο Φιλιάτι


Την εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας στο κέντρο εκπομπής «Φαρμακοβούνι» για την αντιμετώπιση της διακοπής του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ έχει σχεδιάσει η DIGEA, όπως αναφέρεται σε επιστολή του Γενικού Διευθυντή της DIGEA προς τον Β. Γιόγιακα. Η απάντηση ήλθε σε συνέχεια της επιστολής του βουλευτή Θεσπρωτίας προς την DIGEA με την οποία η εταιρεία καλείται να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων εκπομπής ψηφιακού σήματος σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας.

Στην επιστολή της DIGEA αναγνωρίζεται ότι οι διακοπές του τηλεοπτικού σήματος στο κέντρο εκπομπής «Φαρμακοβούνι» είναι «ομολογουμένως σημαντικές» και αποδίδονται σε «συχνές» και «εκτεταμένες» διακοπές της ΔΕΗ.

Αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία μελετά, εκτός από την εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας, τρόπους βελτίωσης της τροφοδοσίας του σήματος (ΟΤΕ, δορυφόρος κλπ) και στα τρία κέντρα εκπομπής του νομού (Ηγουμενίτσα, Φαρμακοβούνι, Ψάκα).
 
 Δείτε την απαντητική επιστολή της DIGEA
 

 
Read More »
Απάντηση της DIGEA σε επιστολή του Β. Γιόγιακα Ηλεκτρογεννήτρια στο Φαρμακοβούνι για τη βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στο Φιλιάτι  Απάντηση της DIGEA σε επιστολή του Β. Γιόγιακα Ηλεκτρογεννήτρια στο Φαρμακοβούνι για τη βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών


Συνελήφθη, προχθές (07-12-2015) το απόγευμα στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22 και 17 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των λαθρομεταναστών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Read More »
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για παράνομη διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα


Read More »
Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ


Σε εργασίες καταπολέμησης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους επί της Ε.Ο Ιωαννίνων- Κόνιτσας στον Δήμο Μετσόβου και στην κοίτη του ποταμού Καλαμά θα προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. H ανάθεση με τον ανάδοχο του έργου υπεγράφη και υλοποιεί την απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη κοπής , τεμαχισμού και καύσης δέντρων πλατάνου που εντοπίζονται κατά μήκος της Ε.Ο.Ιωαννίνων - Κόνιτσας, μιας και αυτά έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους, που είναι μεταδοτική. Για την απομάκρυνση των δέντρων αυτών απαιτείται ειδική διαδικασία με τη χρήση μηχανικών μέσων, που έχουν απολυμανθεί και που θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Απαγορεύεται η χρήση αυτών για την κοπή υγιών δέντρων.

Με βάση τα παραπάνω οι εργασίες θα πρέπει να γίνουν από εξειδικευμένο συνεργείο, με την εποπτεία δασολόγου, που διαθέτει τα απαραίτητα μέσα και την εμπειρία, ώστε να μην υπάρξει ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας. Επιπλέον, επειδή τα δέντρα αυτά είναι ξερά και βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από την οριογραμμή της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας και Ιωαννίνων – Τρικάλων και που είναι ήδη ξερά, ενέχει μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος από ενδεχόμενη πτώση τους, αν ληφθεί υπόψη και η συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη απομάκρυνσης τους.
Read More »
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Πωλείται κομμωτήριο στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Πωλείται κομμωτήριο στην Ηγουμενίτσα


Πωλείται επιχείρηση (κομμωτήριο) στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, πλήρες εξοπλισμένο και με μεγάλη πελατεία, λόγω μετακόμισης στο εξωτερικό.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972418047


Read More »
Πωλείται κομμωτήριο στην Ηγουμενίτσα Πωλείται κομμωτήριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της Θεσπρωτίας

http://2.bp.blogspot.com/-foLrbcGTqg8/VjsKTmiAWnI/AAAAAAAFSVA/jnA1Fex7xko/s1600/nir_farm2.jpg

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Θεσπρωτίας, κατόπιν συζήτησης στην Συνεδρίαση της, την Παρασκευή 4-12-2015, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στις μονάδες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ και ΟΡΛΙΑΣ Α.Ε. και απαιτεί μαζί με τους εργαζόμενους την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
Read More »
24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της Θεσπρωτίας 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, με δράση και στην Ήπειρο

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, με δράση και στην Ήπειρο
 

Το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε εταιρείες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καθώς και κλοπές φουσκωτών σκαφών και αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της xώρας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας και σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, έξι μέλη της σπείρας (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), υπήκοοι Αλβανίας. Επίσης ένα έβδομο μέλος της σπείρας είναι ήδη κρατούμενο για διοικητική απέλαση στην Α.Δ. Φθιώτιδας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπών και αναλυτικά:

- Οκτώ κλοπές αυτοκινήτων στην Αθήνα και στην Πρέβεζα, από τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα επτά.

- Τρεις κλοπές φουσκωτών σκαφών, από τα οποία δύο βρέθηκαν σε περιοχή της Αχαΐας.

- Τέσσερις διαρρήξεις περιπτέρων και μίνι μάρκετ στον Κολωνό, Δήλεσι, Λευκάδα και Βόνιτσα.

- Δύο διαρρήξεις σε συνεργεία αυτοκινήτων στην Αθήνα.

- Μία κλοπή σε εταιρεία στην Αθήνα, από την οποία αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία.

Παράλληλα, μετά από έρευνες σε οκτώ οικίες και αποθήκες, που διατηρούσαν τα μέλη της σπείρας, στο κέντρο της Αθήνας και στους Αγίους Αναργύρους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι, ένα τυφέκιο, τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, μία μοτοσικλέτα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κινητών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ.

Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι τρεις από τους δράστες είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για ληστείες, κλοπές και κατοχή ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσαν μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο ετών για παράνομη διακίνηση μεταναστών και ένα ένταλμα σύλληψης για ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Read More »
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, με δράση και στην Ήπειρο  Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα, με δράση και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Σελίδες