https://picasion.com/
https://picasion.com/

Το νέο σχέδιο της Αστυνομίας στην Ήπειρο Που καταργούνται τμήματα στην Θεσπρωτία

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015

Το νέο σχέδιο της Αστυνομίας στην Ήπειρο
Που καταργούνται τμήματα στην Θεσπρωτία

Την αρχή της λειτουργίας ενός αστυνομικού τμήματος ανά Καλλικρατικό Δήμο, υπηρετεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ήπειρο, με ορισμένες όμως παρεκκλίσεις.

Συνάμα εισάγει τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου ενώ προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία Άμεσης Δράσης στα Γιάννινα.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Τρία αστυνομικά τμήματα, προβλέπει το νέο σχέδιο για το Νομό Θεσπρωτίας. Το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς ή Σουλίου και το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Θα παραμείνει ο Αστυνομικός Σταθμός στο Μαργαρίτι για λόγους εθνικούς, όπως και ο θερινός σταθμός Συβότων, ενώ καταργείται ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρδικας.

Read More »
Το νέο σχέδιο της Αστυνομίας στην Ήπειρο Που καταργούνται τμήματα στην Θεσπρωτία Το νέο σχέδιο της Αστυνομίας στην Ήπειρο
Που καταργούνται τμήματα στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Οδηγός ΙΧ έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
Οδηγός ΙΧ έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε

Τον πανικό έσπειρε ασυνείδητος οδηγός, όταν έπεσε σήμερα τα ξημερώματα πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Από την σφοδρή σύγκρουση οι περίοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους.

Το ατύχημα σημειώθηκε επί της Δ.Κρόκου στην Πρέβεζα.

Ο ασυνείδητος οδηγός, αμέσως μετά το ατύχημα εξαφανίστηκε και οι άνδρες του τμήματος τροχαίας Πρέβεζας, διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό του.
Read More »
Οδηγός ΙΧ έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε Οδηγός ΙΧ έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Με αφορμή τους τελευταίους σεισμούς, θυμηθήκαμε πως, προ δεκαετίας και πλέον, με το επιχείρημα ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, είχε χαρακτηριστεί λειτουργικά ακατάλληλο και αντισεισμικά επικίνδυνο, είχε εξαγγελθεί με πομπώδες δηλώσεις, η ανέγερση, μέσω ΣΔΙΤ, ενός σύγχρονου και επιβλητικού Αστυνομικού Μεγάρου, που θα το ζήλευαν και τα πλέον πλούσια δυτικά κράτη.
 
Αλήθεια, σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση;
 
Μήπως έχουν τροποποιηθεί τα κριτήρια χαρακτηρισμού των δημοσίων κτιρίων, και σήμερα καλύπτει τις ανάγκες και έχει όλες τις προδιαγραφές αντοχής, σε οποιουδήποτε βαθμού σεισμούς;
 
Ή μήπως έχουν τροποποιηθεί τα κριτήρια αξιολόγησης των Ελλήνων πολιτών, ανάλογα με το επάγγελμά τους και οι εργαζόμενοι στο κτίριο αυτό, χαρακτηρίστηκαν κατώτερης διαλογής;
 
Απευθυνόμενοι στους δύο τοπικούς Βουλευτές, παρακαλούμε θερμά, να αναδείξουν το θέμα, ο καθένας από τη δική του θέση, ώστε ... πρωτίστως να προστατευτούν, όπως το δικαιούνται, οι εργαζόμενοι, αλλά και οι επισκέπτες του, στο κτίριο, αλλά και να υλοποιηθεί το έργο του σύγχρονου ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, το συντομότερο.
 
 Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι δεν θα αγνοήσουν την κατά κάποιο τρόπο αυτή την πρόταση του παρόντος σχολίου.
Read More »
ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΑΓΙΑΔΑΣ

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΑΓΙΑΔΑΣ
 
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου εξόρμηση στα όρη της Σαγιάδας με δύο πορείες:

1η: Σμέρτος-Σαράι Ντίνο-Παλιά Σαγιάδα-Σκάλα Σαγιάδας
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Απόσταση: 12χλμ
Ώρες πορείας: 5.30
Υψομετρική διαφορά 550μ

2η: Σμέρτος-Σαράι Ντίνο-κορ. Τούρλα-κορ. Λυκόγιαννη-Παλιά Σαγιάδα
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Ώρες πορείας: 7
Υψομετρική διαφορά: 1050μ.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός και κατάλληλο για την εποχή ντύσιμο.

Δηλώσεις συμμετοχής στην παλιά μαθητική Εστία, δίπλα από το τεχνικό λύκειο από Τετάρτη 18/11 έως Παρασκευή 20/11 και ώρες 19.00-21.00
Πληροφορίες στα τηλ. 6942691974 κ΄ 6984133900

Read More »
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΑΓΙΑΔΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Τα εκλογικά κέντρα στην Θεσπρωτία για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
Τα εκλογικά κέντρα στην Θεσπρωτία για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

http://www.usay.gr/content/data/multimedia/images/imagescache/7f41c3833f1c28461b376835065287e15bda73eb.800.400.6f93267b6389bc1d3358c5b687ef2b52e049cb98.jpg


Read More »
Τα εκλογικά κέντρα στην Θεσπρωτία για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Τα εκλογικά κέντρα στην Θεσπρωτία για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Πρόσκληση για συνάντηση, στις Εθελοντικές Οργανώσεις Ν. Θεσπρωτίας

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
Πρόσκληση για συνάντηση, στις Εθελοντικές Οργανώσεις Ν. Θεσπρωτίας

http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/ethelontes.jpg
 
Η Περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, σας προσκαλεί στη σύσκεψη όλων των φορέων της Θεσπρωτίας, που ασχολούνται με τον Εθελοντισμό, για συντονισμό των δράσεων μας ενόψει της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού της 5ης Δεκεμβρίου 2015», που θα γίνει την 23η Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στην αίθουσα συσκέψεων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Πρόσκληση για συνάντηση, στις Εθελοντικές Οργανώσεις Ν. Θεσπρωτίας Πρόσκληση για συνάντηση, στις Εθελοντικές Οργανώσεις Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Στο γκρεμό το ΙΧ, σώοι κι αβλαβείς οδηγός και συνοδηγός

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
Στο γκρεμό το ΙΧ, σώοι κι αβλαβείς οδηγός και συνοδηγός

 
 
Άγιο είχαν οδηγός και συνοδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο κατέληξε σε γκρεμό, .

Το όχημα πιθανότατα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, καθώς στην περιοχή έβρεχε, εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε γκρεμό, στην Εθνική Ιωαννίνων Άρτας κοντά στην Κανέτα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οδηγός και συνοδηγός, βγήκαν από το όχημα χωρίς γρατζουνιά και δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Το όχημα ωστόσο έμεινε στη χαράδρα και αύριο θα γίνει επιχείρηση προκειμένου να ανασυρθεί.
Read More »
Στο γκρεμό το ΙΧ, σώοι κι αβλαβείς οδηγός και συνοδηγός  Στο γκρεμό το ΙΧ, σώοι κι αβλαβείς οδηγός και συνοδηγός Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Έπιπλα Γεωργίου: Το φυλλάδιο με τις προσφορές του χειμώνα

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
Έπιπλα Γεωργίου: Το φυλλάδιο με τις προσφορές του χειμώνα


Με το νέο μας φυλλάδιο και τις απίστευτες προσφορές μας, ετοιμαστείτε για "καυτό" Χειμώνα! 

Στο 12σέλιδο έντυπο προσφορών μας, έχει δοθεί, όπως πάντα, μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των επίπλων και στις ασυναγώνιστες τιμές μας! 

Επιπλέον εποφελειθείτε από την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των επίπλων και από την πολύ μικρή χρέωση της υπηρεσίας συναρμολόγησης-τοποθέτησης!Read More »
Έπιπλα Γεωργίου: Το φυλλάδιο με τις προσφορές του χειμώνα Έπιπλα Γεωργίου: Το φυλλάδιο με τις προσφορές του χειμώνα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Η αυτοδιοικητική ιστορία του Ζερβοχωρίου

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
Η αυτοδιοικητική ιστορία του Ζερβοχωρίου

 
Το περιοδικό Step πιστεύει ότι η ιστορία είναι ο φάρος για την πορεία μας στο μέλλον. Και έχει πάντα ενδιαφέρον. 
Η σύσταση και εξέλιξη του κάθε δήμου και κοινότητας, δηλαδή η διοικητική ιστορία τους, τα τελευταία αποκτάει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Έτσι μαζί με την τοπική κοινότητα του Ζερβοχωρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζερβοχωρίου αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε μια εκδήλωση όπου θα γίνει μια παρουσίαση της αυτοδιοικητικής ιστορίας της κοινότητας Ζερβοχωρίου.
 
Έτσι με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και από τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Ζερβοχωρίου η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής της ιστορίας, όπως αυτή καταγράφεται στο βιβλίο ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ... ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ που θα γίνει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 μ.μ., στο δημοτικό σχολείο Ζερβοχωρίου.
Την παρουσίαση θα κάνει ο συγγραφέας του βιβλίου Πέτρος Χρήστου, συντοπίτης από το Σεβαστό.
Να θυμίσουμε ότι ανάλογες παρουσιάσεις έχουν γίνει στο δήμο Φιλιατών, τη δημοτική κοινότητα Πέρδικας, τη τοπική κοινότητα Ξηρολόφου, κ.α. και ότι υπάρχει η δυνατότητα ανάλογες εκδηλώσεις - παρουσιάσεις μπορούν να κάνουν όποια δημοτική ή τοπική κοινότητα το επιθυμεί.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο «ΤΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ … ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ» κυκλοφόρησε από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ και το έχει γράψει ο Πέτρος Χρήστου, από το Σεβαστό Παραμυθιάς.
Αναφέρεται στη διοικητική ιστορία της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας από τους αρχαίους χρόνους έως και τον «Καλλικράτη» και στη σύσταση και εξέλιξη των δήμων και κοινοτήτων. Για την απλούστερη κατανόηση καταχωρούνται χάρτες.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην αλλαγή των οικωνυμίων, που πραγματοποίησε το ελληνικό κράτος στο όνομα του «εξελληνισμού», αλλά και στην καταγραφή του ανθρώπινου παράγοντα, δηλ. την πληθυσμιακή της εξέλιξη.
Ως βιβλιογραφία χρησιμοποιεί εργασίες διακεκριμένων ιστορικών και συγγραφέων, επιστημονικά κείμενα καθώς και τα αντίστοιχα Β.Δ., Π.Δ., Δ., Ν., Α.Ν., που εκδόθηκαν από το ελληνικό κράτος, από τα προεπαναστατικά χρόνια έως σήμερα.
Έτσι ο αναγνώστης κατανοεί το ζήτημα με μια συνέχεια. Γίνεται κοινωνός της ιστορίας της αυτοδιοίκησης. Αποκτάει ερεθίσματα προβληματισμού για τη διοίκηση και διαμορφώνει άποψη για την πολιτική της κεντρικής εξουσίας έναντι της περιφέρειας. Εμβαθύνει ιδιαίτερα στις αιτίες του γεγονότος ότι η Θεσπρωτία – και ολόκληρη η Ήπειρος – ανήκει στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, το βιβλίο αποτελείται από 327 σελίδες, χωρισμένο σε δώδεκα κεφάλαια και διατίθεται από όλα τα βιβλιοπωλεία.
Πρόκειται για ένα βιβλίο πνευματικού βάθους και συνάμα χρηστικό και πρακτικό, που απευθύνεται σε κάθε βιβλιόφιλο, ερευνητή της τοπικής ιστορίας και σε όσους ασχολούνται με τα κοινά του τόπου.
Για ατομική παραγγελία 6977955424
Read More »
Η αυτοδιοικητική ιστορία του Ζερβοχωρίου  Η αυτοδιοικητική ιστορία του Ζερβοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Υψηλό το ενδιαφέρον φορέων και πολιτών για τα οινικά προϊόντα της Ηπείρου

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
Υψηλό το ενδιαφέρον φορέων και πολιτών για τα οινικά προϊόντα της Ηπείρου


Το υψηλό ενδιαφέρον των φορέων της περιοχής αλλά και των κατοίκων για τα οινικά προϊόντα -αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου- καταδείχθηκε στην ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, το βράδυ της Πέμπτης.

Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το έργο με τίτλο «Διασυνοριακό Δίκτυο για την Προώθηση των Οινικών Προϊόντων» (ακρωνύμιο: WINE-NET) το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013.

Η ημερίδα έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα, ένδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος των κατοίκων αλλά και απόδειξη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε μία ουσιαστική παρέμβαση που έδωσε τη δυνατότητα προβολής των τοπικών οινικών προϊόντων πέρα από τα γεωγραφικά όρια των Ιωαννίνων.

Στην ημερίδα παρέστησαν οι εταίροι του έργου, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Καραμπίνας και Κώστας Σιαράβας, οι δήμαρχοι Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες του κρασιού, της αμπελουργίας και του οινικού τουρισμού.

Εκτός από την παρουσίαση του προγράμματος από τους εταίρους, ξεχώρισαν οι ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων οι οποίοι ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα των αμπελώνων της Ηπείρου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας.

Ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του Κωνσταντίνου Μπακασιέτα ο οποίος ανέλυσε όλες τις πτυχές για τις εγκαταστάσεις ενός σύγχρονου αμπελώνα καθώς και τις προϋποθέσεις για την βιωσιμότητα.

Ο Διονύσιος Γραμματικός, γεωπόνος, ο οποίος εκπροσώπησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας ενώ ο Ηλίας Μάνης, γεωπόνος και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των ορεινών περιοχών στην ανάπτυξη του οινικού τουρισμού.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη εισηγήσεις, που σχετίζονταν με τις δυνατότητες που παρέχει η επιστήμη στην ανάπτυξη των οινικών προϊόντων.

Ο Ιωάννης Κουλελής από την WSPC μίλησε για την υποστήριξη της γνώσης στον οίνο και τα αποστάγματα και η Κωνσταντίνα Ζέκα Πάσχου, διδάκτωρ Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μίλησε για τη σημασία και το μέλλον των τοπικών ποικιλιών όπως και για την ταυτοποίηση των γηγενών ποικιλιών αμπέλου.
Read More »
Υψηλό το ενδιαφέρον φορέων και πολιτών για τα οινικά προϊόντα της Ηπείρου Υψηλό το ενδιαφέρον φορέων και πολιτών για τα οινικά προϊόντα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015

Απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015

Στις 18.11.2015, στο Δημαρχείο του Maastricht Ολλανδίας, απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου βραβείο για την υλοποίηση του έργου «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου», (http://www.politis.gov.gr), ως Έργο Καλής Πρακτικής στον διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 (European Public Sector Award 2015).

Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» είναι το μοναδικό ελληνικό έργο που διακρίθηκε στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου το βραβείο παρέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον Κο Αλέξανδρο Γέροντα, προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πρέβεζας της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου και τον Κο Νικόλαο Ντέμο, προϊστάμενο του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε σχετικά:

1. Η βράβευση αυτή είναι μία δίκαιη ανταμοιβή τόσο για το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής, όσο και για την τεχνικά άψογη υλοποίηση του έργου από τα στελέχη των υπηρεσιών της.

2. Δημιουργεί νέες υποχρεώσεις στην Περιφερειακή Αρχή, για τη συνέχιση έργων καινοτόμων και ανταγωνιστικών που να αποσκοπούν στην ανάπτυξη υποδομών και εφαρμογών στον τομέα της ψηφιακής διασύνδεσης, ώστε να εξυπηρετούνται κατά τρόπο έγκυρο και απρόσκοπτο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με ιδιαίτερη έμφαση και επικέντρωση στις αγροτικές περιοχές.

3. Στρατηγικός στόχος της περιφέρειας είναι να μην ψηφιοποιείται η γραφειοκρατία, αλλά οι επενδύσεις στην ηλε-διακυβέρνηση να είναι εναρμονισμένες με τη αναγκαία μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό στο δημόσιο τομέα.

4. Η κοινωνία μας πρέπει να επιδιώκει την ένταξη και τη διασύνδεση με τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που της παρέχεται μέσω αυτών.

Read More »
Απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015 Απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Λύση για τα δημόσια ΙΕΚ με διάθεση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Οι 13 καθηγητές στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015
Λύση για τα δημόσια ΙΕΚ με διάθεση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Οι 13 καθηγητές στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας
 
 

Διάθεση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου τους για το διδακτικό έτος 2015-2016. 
 
 
Read More »
Λύση για τα δημόσια ΙΕΚ με διάθεση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Οι 13 καθηγητές στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Λύση για τα δημόσια ΙΕΚ με διάθεση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Οι 13 καθηγητές στο Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2015 Rating: 5
httpsendrasei-gr-3-1