https://picasion.com/

Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023
Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά


Το Σάββατο 22 Απριλίου στις 11.00 στα γραφεία - εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον πεζόδρομο της Παραμυθιάς, θα γίνει η παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, στο λαό της Παραμυθιάς και του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023 Rating: 5

Καλό ταξίδι φίλε...

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023
Καλό ταξίδι φίλε...


Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό χαμό, του αγαπητού μας φίλου Άρη Κίτου. 
Ο αιφνίδιος θάνατός του σε ηλικία 46 ετών, είναι μια τεράστια απώλεια για την οικογένειά του, για τους φίλους του και την κοινωνία μας. 
Ο Άρης ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, φιλότιμος, καλόκαρδος και πάντα έτοιμος να βοηθήσει όποιον τον χρειαζόταν.
Αγαπητός από όλους όσοι τον γνώριζαν και ο θάνατός του έχει βυθίσει στη θλίψη την τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας.
Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Άρη και σε όλους τους φίλους του.
Καλό ταξίδι φίλε μου.
Read More »
Καλό ταξίδι φίλε... Καλό ταξίδι φίλε... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023 Rating: 5

Οι νέοι διευθυντές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023
Οι νέοι διευθυντές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσπρωτίας


Τοποθετούμε τους/τις παρακάτω εκπαιδευτικούς στις αντίστοιχες θέσεις Διευθυντών/Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης τους στον κυρωμένο αξιολογικό πίνακα υποψηφίων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τη σειρά προτίμησης τους, ως εξής :

Η επιλογή και τοποθέτηση των παραπάνω Διευθυντών/Διευθυντριών Σχολικών Μονάδων γίνεται για τετραετή θητεία, η οποία ξεκινά με την τοποθέτηση τους και λήγει την 31η Ιουλίου του τέταρτου έτους που ακολουθεί την επιλογή, ήτοι 31 Ιουλίου2027, με την επιφύλαξη της παρ. 1 του άρθρου 44 και της παρ. 6 του άρθρου 60 του Ν. 4823/2021.

Τα παραπάνω στελέχη υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου μετά τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους 2022-2023, ήτοι από 01 Ιουλίου 2023 έως και 10 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με το άρθρο 100 του Ν. 5043/2023 (Α’ 91).
Read More »
Οι νέοι διευθυντές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσπρωτίας Οι νέοι διευθυντές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023 Rating: 5

Χαμηλά οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023
Χαμηλά οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου


Χαμηλά οι επισκέψεις, χαμηλά και οι εισπράξεις.. Αυτή είναι η εικόνα από την κίνηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηπείρου όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία για όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία.
Ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης και το Νεκρομαντείο είναι οι δύο με την υψηλότερη επισκεψιμότητα στην Ήπειρο.
Η επισκεψιμότητα στα μουσεία είναι ακόμη χαμηλότερη. Φαίνεται δε ότι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις σχολικές εκδρομές και τις μαθητικές επισκέψεις που γίνονται συνήθως οργανωμένα.
Η Ήπειρος έχει επενδύσει από το τρέχον και το προηγούμενο ΕΣΠΑ σημαντικά κονδύλια στην ανάδειξη και την προβολή των αρχαιολογικών χώρων, στη δικτύωσή τους αλλά και στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής διαδρομής, που δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να αποδίδει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο από το τρέχον ΕΣΠΑ έχουν κατευθυνθεί στους πέντε αρχαιολογικούς χώρους περίπου 40 εκατομμύρια ενώ σημαντικό ποσό θα διατεθεί και τη νέα προγραμματική περίοδο.

Οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους
Μόλις 3.216 ήταν όσοι βρέθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας στην διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς. Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών καταγράφεται στα Γίτανα.

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 3.216
Αρχ. Χώρος Γιτάνων 2.212
Αρχ. Χώρος Ελέας 899
Αρχ. Χώρος Πύργου Ράγιου 105

Στο Νομό Ιωαννίνων ο μοναδικός αρχαιολογικός χώρος που είναι οργανωμένος και επισκέψιμος είναι αυτός της Δωδώνης. Εντυπωσιακό είναι ότι ο μήνας με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών –πλησίασε τις δέκα χιλιάδες- ήταν ο Μάιος.

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 41.697
Δωδώνη 41.697

Στο Νομό Πρέβεζας το Νεκρομαντείο είναι αυτό που αποτελεί πόλο έλξης. Αφενός εντάσσεται στο πρόγραμμα πολλών σχολικών εκδρομών αφετέρου επιλέγεται κατά κανόνα από ξένους επισκέπτες.

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 39.558
Κασσώπη 3.568
Νεκρομαντείο Αχέροντα 27.130
Αρχ. Χώρος Νικόπολης 8.860

Η εικόνα από τις επισκέψεις στα Μουσεία που διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού είναι ακόμη πιο απογοητευτική.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ 10.243
Άρτας 2.691
Ναός Παρηγορήτισσας 7.552

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 3.718
Ηγουμενίτσας 3.718

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 41.380
Βυζαντινό Ιωαννίνων 31.705
Αρχαιολογικό Ιωαννίνων 9.675

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 8.215
Νικόπολης 8.215
Read More »
Χαμηλά οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου Χαμηλά οι επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό 5 μετανάστες

Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023
Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό 5 μετανάστες


Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι 50χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό 5 μετανάστες Ηγουμενίτσα: Είχε κρυμμένους στο φορτηγό 5 μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 20, 2023 Rating: 5