Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ"

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018


Να μη μειωθεί η αστυνομική δύναμη της Θεσπρωτίας λόγω των αναγκών αστυνόμευσης της Ιόνιας Οδού ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογραμμίζει ότι η ενδεχόμενη αφαίρεση πέντε οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας με σκοπό τη στελέχωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιονίας Οδού θα αποδυναμώσει την αστυνόμευση ενός νομού με υψηλή διασυνοριακή εγκληματικότητα και αυξημένη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: «Αφαίρεση οργανικών θέσεων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας»

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας επίκειται η αφαίρεση πέντε οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας προκειμένου να στελεχωθεί το νέο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιονίας Οδού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας.

Η απόφαση αυτή, εφ’ όσον υλοποιηθεί, έρχεται να αποδυναμώσει περαιτέρω την αστυνομική δύναμη ενός νομού με υψηλή διασυνοριακή εγκληματικότητα λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία και με μεταναστευτικές πιέσεις καθώς ο Λιμένας Ηγουμενίτσας αποτελεί πύλη εξόδου προς τη Δυτική Ευρώπη. Για τους λόγους αυτούς η αναγκαία στελέχωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ιονίας Οδού δε μπορεί να γίνει με την αποδυνάμωση της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας, πόσο μάλλον όταν οι ανάγκες αστυνόμευσης εμφανίζουν εποχική αύξηση λόγω της τουριστικής περιόδου αιχμής.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην αποδυναμωθεί η δύναμη των αστυνομικών που υπηρετούν στον νομό Θεσπρωτίας με αφαίρεση οργανικών θέσεων από την οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας. 


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018


Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας.
Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια εορτασμού για την συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυση της τοπικής μας (1988 – 2018), θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, την 22 και 24 Ιουνίου 2018.
Την 22-06-2018, ημέρα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, στην αίθουσα εκπαίδευσης της Δ.Α. Θεσπρωτίας, από τα μέλη και τους φίλους της τοπικής μας, οι οποίοι παρακαλούνται να αφιερώσουν 5 λεπτά από τον χρόνο τους, δίνοντας μία φιάλη αίμα, για τον ιερό σκοπό της προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Παράλληλα, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη ένδυσης - υπόδησης, προκειμένου αυτά να παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, αντίστοιχα, για να διανεμηθούν σε άπορους συμπολίτες μας.
Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου γραφείου της Τοπικής μας, που βρίσκεται στο β' όροφο της Δ.Α. Θεσπρωτίας.
Την 24-06-2018, ημέρα Κυριακή, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιηθεί η 1η Πανηπειρωτική φιλική συνάντηση, με τη συμμετοχή και των τεσσάρων τοπικών διοικήσεων Ηπείρου της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.
Θα ακολουθήσει, το καθιερωμένο πλέον, 4o Barbeque Party, στον Άγιο Αθανάσιο Πέρδικας.
SERVO PER AMIKECO (Υπηρετώ δια της φιλίας)


 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία Ι.Ρ.Α. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Ορειβατικού Συλλογου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018


Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών του Ορειβατικού Συλλογου Ηγουμενίτσας Τα αποτελέσματα των εκλογών του Ορειβατικού Συλλογου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Απελευθέρωση λαγών από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας προχώρησε στην απελευθέρωση λαγών για τον εμπλουτισμό βιοτόπων παρουσία της κυρίας Γκαμπρέλας Κατερίνας η οποία είναι Αναπλ. Προισταμένη Τμήματος Προστασίας Διοίκησης και των θηροφυλάκων.


Read More »
Απελευθέρωση λαγών από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Απελευθέρωση λαγών από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Βραβεία αριστείας έφερε για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας ο Πανελλήνιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών "Αριστοτέλης" 2018
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως είχε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση, έλαβε μέρος, με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, στις 19 Μαΐου 2018 στη Β΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Αριστοτέλης. Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών( Τμήμα φυσικής),την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Οι μαθητές μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή που έγινε, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, συνέχισαν στη δεύτερη φάση πανελλήνιας εμβέλειας, όπου και τώρα έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι κατέκτησαν βραβεία αριστείας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Ε΄ τάξης: Σμυρόγλου Ελένη-Σπυριδούλα και ο Κουσοβίστας Λεωνίδας, κατέκτησαν το πρώτο βραβείο αριστείας ανάμεσα σε 2474 μαθητές Ε’ τάξης,ο Μασιάς Χαρίλαος κατέκτησε το τρίτο βραβείο αριστείας,μαθητής της Ε΄τάξης, η Κάντα Κωνσταντίνα μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης κατέκτησε το πρώτο βραβείο αριστείας και η Τσάτσα Ραφαηλία κατέκτησε το τρίτο βραβείο αριστείας από τους 2012 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.Επίσης η Ντεγκάνη Αρετή βραβεύτηκε με εύφημος μνεία.
Επισημαίνεται ότι οι μαθητές αυτοί είχαν πρωτεύσει (2 από κάθε τμήμα, κάθε τάξης) στην α’ φάση του Διαγωνισμού σε περισσότερα από 1.300 Ελληνικά Δημοτικά Σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού που έλαβαν μέρος. Στην α’ φάση του Διαγωνισμού έλαβαν μέρος περισσότεροι από 50.000 μαθητές. Οι πρωτεύσαντες μαθητές στη β’ φάση βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής με 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ και ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ για κάθε τάξη του Δημοτικού (Ε’ και ΣΤ).
Επισημαίνουμε δε ότι, η συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, δεν στόχευε στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις ήταν αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στόχευε στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας, ευρύτερο του σχολείου τους, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιείχαν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες. Γι’ αυτό και δεν απαιτούνταν ειδική προετοιμασία των μαθητών για τον διαγωνισμό αυτό, αλλά ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης, με βάση τις υπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητες, που αποκόμισαν οι μαθητές στο μάθημα των Φυσικών επιστημών και τη δυνατότητά τους να τις χρησιμοποιούν κατάλληλα, ώστε να ερμηνεύουν τον κόσμο γύρω τους.
Με το πέρας του διαγωνισμού, αισθάνομαι, επίσης, την ανάγκη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, κ.κ. Θεολόγου Στέφανο, Μυριούνη Δωροθέα, Γόγολο Πέτρο και Κωσταντάκου Γεωργία. γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τους μαθητές με επιτυχία σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας


 
Read More »
ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Θερινά εργαστήρια του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018Τα θερινά εργαστήρια του Κέντρου Πρόληψης για δεύτερο καλοκαίρι θα υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους.

Θα γελάσουμε, θα μάθουμε μαζί και θα προσθέσουμε ένα ακόμη όμορφο καλοκαίρι στις αναμνήσεις μας.

Με χαρά και ενθουσιασμό σχεδιάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα.
· Γιατί η πρόληψη έχει πολλές φωτεινές πλευρές.
· Γιατί είναι ωραίο να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες της κοινότητας στην οποία ζεις.
· Γιατί μας αρέσουν οι προκλήσεις και οι αλλαγές ξεπερνώντας περιορισμούς και πλαίσια.
· Γιατί αλλάζουμε σελίδα στο Κέντρο Πρόληψης με καινοτόμες και μοναδικές δράσεις.
· Γιατί είναι δημιουργικό να φροντίζεσαι για να φροντίζεις.
· Γιατί αναδεικνύεται έμπρακτα η αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Για όλους αυτούς τους λόγους προσκαλούμε τα παιδιά όλου του Νομού Θεσπρωτίας στα θερινά εργαστήρια.

Τα εργαστήρια γίνονται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Την επιστημονική επιμέλεια των προγραμμάτων έχει η κα Κων/να Ζιάγκου, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται από 18 – 22 Ιουνίου στο τηλέφωνο 2665025140 και ώρες 9.00 – 14.00

Καλό καλοκαίρι να φτιάξουμε !

Για το Δ.Σ. του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ
Η Πρόεδρος Αλεξάνδρα Κοτσώνη 


Read More »
Θερινά εργαστήρια του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών Θερινά εργαστήρια του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Αύξηση δίχως όριο για τον τουρισμό στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Αύξηση δίχως όριο για τον τουρισμό στην Ήπειρο και δη στα παράλια του Ιονίου όπου ήδη οι πληρότητες των καταλυμάτων είναι υψηλές. 
Το ποσοστό της αύξησης είναι σίγουρα διπλάσιο και σύμφωνα με πληροφορίες οι Tour Operators αναζητούν και μισθώνουν από τώρα περισσότερες κλίνες για το 2019, παρά τη σημαντική αύξηση των τιμών που στα πολυτελή ξενοδοχεία είναι από τις ψηλότερες στην Ελλάδα. 
Μεγάλη η αύξηση στις πτήσεις εξωτερικού προς το Άκτιο. 
Στις πρώτες θέσεις των πρώιμων αφίξεων Βρετανοί, Γερμανοί, Ολλανδοί και Σκανδιναβοί.


 
Read More »
Αύξηση δίχως όριο για τον τουρισμό στην Ήπειρο Αύξηση δίχως όριο για τον τουρισμό στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Ο Αλέκος Δροσόπουλος στο 21ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος και Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΠΛΣ Δροσόπουλος Αλέκος στο 21ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για την αδικία της μη χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου για τα στελέχη που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Θεσπρωτίας–Κέρκυρας.

Ο Δροσόπουλος ενώ περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισαν τα στελέχη που υπηρετούν στην Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα ειδικά τα πρώτα χρόνια του μεταναστευτικού θρηνώντας και θύματα ξεχασμένοι από την Πολιτεία . Παρότι ο κύριος Υπουργός είχε δεσμευτεί ότι δικαιούχοι θα είναι και τα στελέχη που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Θεσπρωτίας–Κέρκυρας εντούτοις αυτό δεν έγινε πράξη.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος μεταβιβάζοντας τον προβληματισμό των γυναικών συναδέλφων στο σώμα του συνεδρίου σχετικά με τον υπολογισμό της στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό .
Στο τέλος ανέφερε αυτό που συστηματικά είχε διαστρεβλωθεί ως άποψη του, σχετικά με την μετάθεση τριτέκνων-ευρύτερων συνυπηρετήσεων καταλήγοντας ότι η πλειοψηφία θέτει τους ευνοϊκούς όρους και όλοι πρέπει να τους σεβόμαστε.


 
Read More »
Ο Αλέκος Δροσόπουλος στο 21ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ Ο Αλέκος Δροσόπουλος στο 21ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕΠΛΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας»

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018


Η παραγωγή εικονικής πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας», διάρκειας 40 λεπτών, θα προβάλλεται για το επόμενο διάστημα στην αίθουσα βιντεοπροβολών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Για τον μήνα Ιούνιο οι ημερομηνίες και ώρες των προβολών διαμορφώνονται ως εξής:  
  • Τρίτη, 12/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
  • Πέμπτη, 14/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
  • Κυριακή, 17/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
  • Τρίτη, 19/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
  • Πέμπτη, 21/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
  • Σάββατο, 23/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00
  • Τρίτη, 26/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
  • Πέμπτη, 28/06/2018, 1η προβολή, ώρα έναρξης: 11:00 | 2η προβολή, ώρα έναρξης: 13:00
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2665.0.28539 (Δευτ.-Παρ. 09:00-14:00). Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας 10 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής. 
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχής 5 άτομα. 
Σε περίπτωση ακύρωσης, παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως.
Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ - ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ "ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ" ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αύξηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό:

«Και στο θέμα των διοδίων η κυβέρνηση κάνει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση.

Με την υπερβολική αύξηση των διοδίων της Εγνατίας “κλείνει το μάτι” προς τον μελλοντικό παραχωρησιούχο στέλνοντας τον λογαριασμό σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Ένας ακόμα άδικος λογαριασμός, αφού πρόκειται για έργο που κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκή κι εθνική χρηματοδότηση αλλά κι ένας «φουσκωμένος» λογαριασμός καθώς το ύψος των αυξήσεων ξεκινά από 67% - όπως διαμορφώνεται η τιμή στην Τύρια – ως και 150%.

Στηρίζω την αναλογική τιμολόγηση των διοδίων με σοβαρές εκπτώσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθώς και για συμπολίτες μας που μετακινούνται τακτικά για την εργασία τους μέσω της Εγνατίας».

Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ - ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ "ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ" ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ - ΕΝΑΣ ΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ "ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ" ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Απάντηση ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018


Διαβάζοντας το κείμενο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία, σε απάντηση της δικής μας ανακοίνωσης για τα εγκαίνια του δήθεν ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, αναρωτιόμαστε γιατί λέει τα ίδια αντιγράφοντας τον Πολάκη, δηλαδή ότι «δεν είχαμε κορδέλα και δεν βρίσκαμε ψαλίδι». Ας γνωρίζει λοιπόν ότι, πρώτον, ο Πολάκης είναι ένα παράδειγμα προς αποφυγήν και καλά θα κάνει να μην του μοιάσει και δεύτερον, ότι είναι χαρά μας εμείς να δημιουργούμε έργα και εσείς να κόβετε κορδέλες, γιατί μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε. Όσο για το ψαλίδι, κρατήστε το για ενθύμιο διότι δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε άλλη φορά…

Συντάκτης της ανακοίνωσής μας είμαστε προφανώς εμείς, η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ. Μας κάνει όμως εντύπωση το μεγάλο σου ενδιαφέρον για τη ΝΟΔΕ. Φαίνεται βλέπεις μακριά, στην κατάρρευσή σας και την άνοδο της Ν.Δ στην εξουσία... Σε πληροφορούμε λοιπόν ότι ως Νέα Δημοκρατία είμαστε ένα ανοιχτό κόμμα προς όλη την κοινωνία. Μπορείς επομένως να μας κάνεις μια αίτηση εγγραφής, εμείς θα την κάνουμε αποδεκτή και θα την μεταβιβάσουμε στον Πρόεδρο, όπως προβλέπεται, και αν εγκριθεί είσαι καλοδεχούμενος...

Όσον αφορά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και του περιφερειάρχη Ηπείρου, στις οποίες αναφέρεσαι, ούτε τις είδαμε ούτε τις ακούσαμε, γιατί εμείς δεν συμμετείχαμε στη φιέστα που κάνατε. Εσείς όμως στον ΣΥΡΙΖΑ, τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, του Εργατικού Κέντρου και παλιότερα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας και των άλλων φορέων, τις διαβάσατε;

Πέρασαν σχεδόν τρεισήμισι χρόνια που κυβερνάτε, εσένα προσωπικά σαν νέο σου δώσαμε πίστωση χρόνου, όμως πλέον τα ψέματα τέλειωσαν χωρίς καμία προσφορά στον τόπο μας, και η Δημοκρατία μας δίνει το δικαίωμα να ασκούμε κριτική ειδικά στα ψέματα.

Σου θυμίζουμε λοιπόν ότι τη διγλωσσία και τα ψέματα την εκφράζει το κόμμα σας, με το σκίσιμο του μνημονίου, τα νταούλια, το Μακεδονικό και πολλά άλλα… Όσο για τη σοβαρότητα, για να γίνει αντιληπτή προϋποθέτει να είστε οι ίδιοι σοβαροί.

Τέλος σε ότι αφορά την κατηγορία ότι εμείς ξέρουμε μόνο από καταγγελίες, σας θυμίζουμε επίσης ότι οι καταγγελίες είναι δικό σας έργο, αφού έχετε στείλει τους μισούς πρώην πρωθυπουργούς και σχεδόν όλους τους πρώην υπουργούς Υγείας στον εισαγγελέα… Γι’ αυτό, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Θεωρώντας ότι έχουμε απαντήσει με το κείμενό μας αυτό, κλείνουμε χωρίς καμία άλλη συνέχεια γιατί ο θεσπρωτικός λαός γνωρίζει καλά «πρόσωπα και πράγματα»!

Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο Ηγουμενίτσας
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Δήμου


Read More »
Απάντηση ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Απάντηση ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Yπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη αποκατάστασης του Ι.Ν Αγίου Νικολάου

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018Σχεδόν 3 χρόνια από την στιγμή που η εφορεία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με έκθεση αυτοψίας από μηχανικό της υπηρεσίας, διαπίστωσε τα προβλήματα στην στατικότητα του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, ο οποίος σημειωτέων είναι και κοιμητηριακός ναός (2ο νεκροταφείο Παραμυθιάς), με αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας του, υπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Σαμετίων καθώς και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, μεταξύ του εκκλησιαστικού συμβουλίου και ομάδας μελετητών. Η σχετική μελέτη θα αποτελείται:
- Αρχιτεκτονική μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης του Ι.Ν και του άμεσους περιβαλοντος χώρου, και
- Στατική μελέτη Ι.Ν

Η μελέτη θα παραδοθεί σε 6 μήνες από την υπογραφή (07.06.2018), ενώ το συνολικό κόστος με ΦΠΑ, ανέρχεται στις 9.920 


 
Read More »
Παραμυθιά: Yπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη αποκατάστασης του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Παραμυθιά: Yπεγράφη η σύμβαση για την μελέτη αποκατάστασης του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Αν δεν θέλουν τα 100.000€ στους μύλους Σουλίου, ας “τα ρίξουν” στα Βυζαντινά λουτρά της Παραμυθιάς

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για τους εκκλησιαστικούς μύλους Σουλίου και την άρνηση της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, να ενταχτεί το (κατά τα άλλα) μνημείο σε πρόγραμμα leader με 70.000 προϋπολογισμό + 30.000 ευρώ από τον δήμο Σουλίου για την διάσωση του.

Η ακατανόητη άρνηση που μας έχει αφήσει άφωνους, δεν μπορεί να συνεχιστεί και σε περίπτωση που επιμένουν, η λύση είναι μία. Τα λεφτά να “πέσουν” σε άλλο έργο και πιο συγκεκριμένα στα Βυζαντινά Λουτρά της Παραμυθιάς, που είναι πραγματικά μνημείο (1 από τα 6 σε όλη την χώρα) και έχει μείνει χωρίς καμιά παρέμβαση επί σειρά δεκαετιών.

Τα βυζαντινά λουτρά της Παραμυθιάς, ανάγονται χρονολογικά στην μεσοβυζαντινή περίοδο (8ος-12ος αι) και χτίστηκαν σε μια εποχή κατά την οποία αναβίωνε η παράδοση των λουτρών, με δημόσια συνοικιακά (Βαλανεία), επισκοπικά για λόγους κοινωνικής ωφελείας, ιδιωτικά ή πριβάτα αλλά και μοναστηριακά με παράλληλη δημόσια χρήση.

Η λειτουργία τους έχει αφήσει άφωνους τους σύγχρονους μηχανικούς, ενώ έχουν τόσο σημαντική αξία, που όταν αναστυλώνονται, ή εντάσσονται στον κατάλογο των μνημείο της UNESCO (όπως της Θεσσαλονίκης) ή κατατίθενται φάκελοι για ένταξη στην UNESCO.

Στην σημερινή εποχή της κρίσης που δεν προχωράει τίποτα, το να σου προσφέρουν 100.000€ για ένα πάγιο (και καλά) αίτημα της τοπικής κοινωνίας και να μην τα δέχεσαι, δεν έχει καμιά λογική.

Οπότε ας αφήσουν τα παρακάλια στο δημαρχείο και αν δεν θέλουν στο Σούλι... υπάρχει άλλος δρόμος.... Σύμπραξη δήμου Σουλίου και εφορίας αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας (στην οποία ανήκουν τα λουτρά) όπως έχει γινει σε πολλές περιοχές της χώρας...


 
Read More »
Αν δεν θέλουν τα 100.000€ στους μύλους Σουλίου, ας “τα ρίξουν” στα Βυζαντινά λουτρά της Παραμυθιάς Αν δεν θέλουν τα 100.000€ στους μύλους Σουλίου, ας “τα ρίξουν” στα Βυζαντινά λουτρά της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας στο 12o Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας & Αλιείας

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018


Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας & Αλιείας με θέμα:
«Γαλάζια Ανάπτυξη για τη μακρο-Περιφέρεια της Αδριατικής-Ιονίου και την Ανατολική Μεσόγειο»
Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας, συμμετείχε στο 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας, που συνδιοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων και το Σύλλογο Ερευνητών του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚE.Θ.Ε.), σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, του Δήμου Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Το 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας & Αλιείας πραγματοποιήθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα), από την Πέμπτη 31 Μαΐου έως την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Η επίσημη έναρξη του Συμποσίου έγινε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.
Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε με την παρουσίαση που πραγματοποίησε ο κ. Κομηνός Θεόδωρος, Πρόεδρος του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας, με θέμα: «Παράκτιοι Υγρότοποι του Βορείου Ιονίου: Η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα και την τοπική οικονομία».


Read More »
Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας στο 12o Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας & Αλιείας  Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας στο 12o Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας & Αλιείας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας με 3 κιλά και 132 γραμμάρια κάνναβης

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018Συνελήφθη, εχτές (11-06-2018) νωρίς το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε εχτές νωρίς το πρωί, μετά από έλεγχο που έγινε στον 24χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαυρομάτι - Ηγουμενίτσα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου και κατασχέθηκε ένα σακίδιο που περιείχε τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -3- κιλών και -132- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας με 3 κιλά και 132 γραμμάρια κάνναβης Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας με 3 κιλά και 132 γραμμάρια κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και πλαστογραφία

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018Συνελήφθησαν, προχθές (10-06-2018) το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 36 ετών, για παράνομη είσοδο και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ κατείχαν διαβατήρια τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου.

Επιπρόσθετα, σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από το A΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, το οποίο ενεργεί την προανάκριση.


Read More »
Θεσπρωτία: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και πλαστογραφία Θεσπρωτία: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και πλαστογραφία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018 Rating: 5

Σελίδες