Σε λειτουργία το πρώτο Info Kiosk στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021
Σε λειτουργία το πρώτο Info Kiosk στην Παραμυθιά


Το πρώτο από τα 4 συνολικά ηλεκτρονικά περιπτερά πληροφόρησης, τοποθετήθηκε στην είσοδο του δημαρχείου Παραμυθιάς.

Το πρώτο είναι από το επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα 3 από το δήμο Σουλίου, σε Παραμυθιά, Αχέροντα και Σούλι.

Η ανακοίνωση του δήμου Σουλίου:

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες προς το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τον Πρόεδρο κ.Αλέκο Πάσχο και τον Διευθυντή κ.Πέτρο Ζουμπούλη, που συμβάλλουν εμπράκτως στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σουλίου και του τόπου μας γενικότερα.

Σήμερα 08 Δεκεμβρίου τέθηκε σε λειτουργία το Info Kiosk του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να βρουν τα ακόλουθα:
Την Επίσημη Σελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας μέσα από την οποία θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις ανακοινώσεις του επιμελητηρίου, να πληρώσουν την συνδρομή τους και γενικά οτιδήποτε μπορούν να πραγματοποιήσουν μέσα από την συγκεκριμένη σελίδα.
Την Επίσημη Σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.
Τουριστικές πληροφορίες για τα μνημεία και τα σημεία ενδιαφέροντος του Νομού Θεσπρωτίας.
Εφαρμογή Ηλεκτρονική Αγορά Θεσπρωτίας shop in shop σταδιακά θα εμπλουτιστεί με όλα τα καταστήματα του νομού μας.
Τέλος την Επίσημη Σελίδα του Δήμου Σουλίου στο internet μέσα από την οποία μπορείτε ενδεικτικά να:
Ενημερωθείτε για τις ανακοινώσεις του Δήμου Σουλίου
Υποβάλετε αίτημα προς το Δήμο μας.
Εξοφλήσετε οφειλές προς το Δήμο μας.
Βρείτε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου μας.
Και γενικότερα οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε από τον υπολογιστή σας στην σελίδα του Δήμου Σουλίου

To info kiosk θα λειτουργεί καθημερινά από τις 07:30 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ
Read More »
Σε λειτουργία το πρώτο Info Kiosk στην Παραμυθιά Σε λειτουργία το πρώτο Info Kiosk στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Δεμένα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα πλοία, λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021
Δεμένα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα πλοία, λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟΔεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας για 48 ώρες, παραμένουν από σήμερα στις 00:01 της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021 τα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία πραγματοποιεί νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ζητώντας μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, η απεργία που άρχισε στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, λήγει στις 24:00 αύριο τα μεσάνυχτα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

«Aπό το 2019 οι ναυτεργάτες όχι μόνο δεν πήραν 1 ευρώ αύξηση αλλά χάρις στη σκληρή δουλειά τους, και χωρίς να πληρώνονται επί μήνες πολλές φορές, με μειωμένες και ελλιπείς συνθέσεις, με πολλαπλάσιες ώρες απασχόλησης από ότι προβλέπει ο νόμος, κατάφεραν και κράτησαν όρθιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες παρά τις πρόσθετες δυσκολίες της πανδημίας του COVID -19, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συγκοινωνίες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών που κάνει λόγο για «συνεχή κωλυσιεργία της εργοδοτικής πλευράς να χορηγήσει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών».

Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητά μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση προβλημάτων του κλάδου ενώ ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων.
Read More »
Δεμένα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα πλοία, λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ Δεμένα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα πλοία, λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του ορεινού καταφυγίου Ελαταριάς Παραμυθιάς

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021
Προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του ορεινού καταφυγίου Ελαταριάς Παραμυθιάς


Σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ Δήμου Σουλίου, Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού, προχωρά η δημοτική αρχή για την εκτέλεση του έργου μετατροπής του παλαιού σχολείου Ελαταριάς σε ορειβατικό καταφύγιο.

Την σχετική έγκριση πήρε ηδη από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου στην τελευταία συνεδρίαση.

Παρεμβάσεις στο κτήριο έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρονικά με μερίμνα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και του Δήμου Σουλίου και ήδη εχει αποκατασταθεί η στέγη και τα κουφώματα.

Στη παρούσα φάση θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης του εσωτερικού του κτηρίου, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι υγιεινής και οι κοιτώνες για την λειτουργία ως καταφυγίου.

Προβλέπεται η δημιουργία 2 δωματίων χωρητικότητας 4 ατόμων, χώρων υγιεινής και μια κουζίνα. Ο υπόλοιπος χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος διημέρευσης.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών που έχουν απομείνει, είναι 56.800,00€.
Read More »
Προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του ορεινού καταφυγίου Ελαταριάς Παραμυθιάς Προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του ορεινού καταφυγίου Ελαταριάς Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Κατσάρη για τη διένεξη Γόγολου - Τζέλλου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021
Η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Κατσάρη για τη διένεξη Γόγολου - Τζέλλου Σε σχέση με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από την αντιδήμαρχο προ ολίγων ημερών, ως γυναικείο μέλος της παράταξης του Γιάννη Γόγολου, νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ ως προς την ευθεία αναφορά της αντιδημάρχου στο πρόσωπό του ως προς την χρήση χαρακτηρισμών που συντηρούν έμφυλα στερεότυπα με στόχο το γυναικείο φύλο. 
Κρίνω παρακολουθώντας ξανά την συζήτηση ότι η ένσταση του κ. Γόγολου είχε καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και μεταφορική χροιά που δεν κρύβει έμφυλα στερεότυπα. 
Δικαίως ή αδίκως η φράση του θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κ τα δύο φύλα.
Να είστε σίγουρη ότι στην όποια "έμφυλη" τοποθέτηση θα ήμουν απέναντι σε όποιον την τολμούσε. Αντίστοιχες αντιπαραθέσεις έχουμε βιώσει φαντάζομαι όλοι κ αλίμονο αν ειδικά οι ενεργείς στην επαγγελματική και κοινωνική αρένα προσδίδαμε σε κάθε διένεξη έμφυλο χαρακτήρα. 
Ο τελευταίος εξάλλου έχει σαφή χαρακτηριστικά.
Τέλος γνωρίζοντας πλέον προσωπικά κάθε μέλος της παράταξης μου, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ως τώρα ουδείς υιοθετεί έμφυλες συμπεριφορές διάκρισης συμπεριλαμβανομένου του κ. Γόγολου .
Δημοσιεύω το κείμενο με δική μου πρωτοβουλία, γιατί θεωρώ με κάθε σεβασμό προς τους αντιβαλλόμενους, ότι οφείλουμε να είμαστε απόλυτα ακριβείς όταν διαμαρτυρόμαστε για θέματα έμφυλης ανισότητας.

Σοφία Κατσάρη
Δημοτική Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
Η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Κατσάρη για τη διένεξη Γόγολου - Τζέλλου Η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Κατσάρη για τη διένεξη Γόγολου - Τζέλλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2021 Rating: 5

Σελίδες