Β. Γιόγιακας: «Φτηνή αντιπολίτευση»

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Β. Γιόγιακας: «Φτηνή αντιπολίτευση»


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλει περίσσεμα θράσους, άγνοιας και ανευθυνότητας να κάνεις κριτική για την παραχώρηση του λιμανιού χωρίς να γνωρίζεις ή να κάνεις πως δε γνωρίζεις…

Είναι λοιπόν γνωστό ότι σε όλες τις παραχωρήσεις λιμένων, όπως και σε αυτή της Ηγουμενίτσας:
θα υπάρχει αντίτιμο που θα καταβάλει ο επενδυτής,
θα δεσμεύεται για συγκεκριμένο ύψος επένδυσης στο λιμάνι,
θα υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για το Δημόσιο,
θα προβλέπονται συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για τον τόπο μας.

Είναι λοιπόν σειρά μου να αναρωτηθώ, πως μπορεί κανείς να μιλά για όλα αυτά χωρίς να υπάρχει συμφωνία παραχώρησης…

Και δίνω μόνο μια απάντηση: “φτηνή” αντιπολίτευση…»
Read More »
Β. Γιόγιακας: «Φτηνή αντιπολίτευση» Β. Γιόγιακας: «Φτηνή αντιπολίτευση» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Αγαπάμε τον τόπο μας! Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά γι’ αυτόν; - Του Γιώργου Ντάνη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Αγαπάμε τον τόπο μας! Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά γι’ αυτόν; - Του Γιώργου Ντάνη


Ζήσαμε τα παιδικά μας χρόνια και μεγαλώσαμε σε έναν τόπο που αποτελεί για τους περισσότερους από εμάς σημείο αναφοράς και τελικό προορισμό.

Για όλους εμάς που φύγαμε και επιστρέψαμε από επιλογή, για όσους έφυγαν αναγκαστικά, για όσους δεν έφυγαν ποτέ, είναι αυτό το δέσιμο, είναι αυτή η αγάπη για τον τόπο μας, που δίνει νόημα και καθοδηγεί τις επιλογές μας.

Όμως αυτή η αγάπη για τη γενέθλια γη δεν μπορεί να είναι μόνο λόγια και όχι πράξεις. Δεν μπορεί να είναι αξίωμα και όχι απόδειξη. Πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή και αποτέλεσμα γνώσης. Μιας γνώσης ουσιαστικής του τόπου καταγωγής μας, – της ομορφιάς του, της ιστορίας του, των παραδόσεων του. Δεν μπορεί να ζούμε στη Θεσπρωτία και να μη γνωρίζουμε τι είναι αυτό, που την κάνει μοναδική για εμάς, αλλά και για όσους την επισκέπτονται.

Είναι απορίας άξιο, γιατί αυτό που για τους επισκέπτες αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος, δεν είναι το ίδιο για εμάς, τους ντόπιους. “Δεν είναι” γιατί αν ήταν, θα είχαμε φροντίσει να το επισκεφτούμε, αν ήταν, θα γνωρίζαμε την ιστορία του, αν ήταν, θα το προτείναμε ως αξιοθέατο της περιοχής μας, αν ήταν, θα φροντίζαμε να το αναδείξουμε στο μέρος που μας αναλογεί.


Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, πόσοι από εμάς τους Θεσπρωτούς, έχουν επισκεφτεί τους Αρχαιολογικούς χώρους της Γιτάνης, του Πύργου Ραγίου, το Ηρωικό Σούλι, την Αρχαία Ελαία, το Δυμόκαστρο, ακόμα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, ή τις μονές Γηρομερίου, Ραγίου και Παγανιών, τον Άγιο Μηνά στο Κόκκινο Λιθάρι ή τον Άγιο Αθανάσιο στην Πέρδικα. Πόσοι από εμάς γνωρίζουν τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, ή τα δικά μας παραδοσιακά ακούσματα; Πόσοι γνωρίζουν ότι ο Οδυσσέας πέρασε και από την περιοχή μας, ότι έζησε 10 χρόνια εδώ, ότι παντρεύτηκε τη Βασίλισσα των Θεσπρωτών Καλλιδίκη και ηγήθηκε του στρατού της κατά των Βρυγών;

Η αγάπη για αυτόν τον ευλογημένο τόπο πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από όμορφες παραλίες, μπαράκια και ατέλειωτους καφέδες. Πρέπει να είναι αποδεδειγμένη αγάπη και ειλικρινές ενδιαφέρον για την διατήρηση της και πέρασμα της στις μελλοντικές γενιές. Και αυτό θα έρθει, όταν γνωρίσουμε αυτό που μας καθόρισε και μας οδήγησε να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα…

Γεώργιος Β. Ντάνης
Μηχανικός Πληροφορικής MSc
Read More »
Αγαπάμε τον τόπο μας! Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά γι’ αυτόν; - Του Γιώργου Ντάνη Αγαπάμε τον τόπο μας! Τι γνωρίζουμε όμως πραγματικά γι’ αυτόν; - Του Γιώργου Ντάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Προσπάθησε να κλέψει και πάλι τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Προσπάθησε να κλέψει και πάλι τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα


Χθες (20-02-2020) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα βραδινές ώρες της 19/20-02-2020 διέρρηξε είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα και αφού εισήλθε στο εσωτερικό του αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει παγκάρια του ναού. Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμεί Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η σύλληψή του για κλοπές.
Read More »
Προσπάθησε να κλέψει και πάλι τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Προσπάθησε να κλέψει και πάλι τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Κάλεσμα Πιτούλη σε επιχειρήσεις και ανέργους να ενταχτούν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Κάλεσμα Πιτούλη σε επιχειρήσεις και ανέργους να ενταχτούν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας 


Αγαπητοί συμπατριώτες , 
Όπως γνωρίζετε από τις 7 Ιανουαρίου και έως 7 Ιουνίου 2020 η Περιφέρεια Ηπείρου με κονδύλια από το ΕΣΠΑ δέχεται αιτήσεις στα πλαίσια υλοποίησης Πιλοτικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επιχορήγηση επιχειρήσεων στους τομείς αιχμής της περιοχής για την απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα. 

Στόχος του είναι η απόκτηση πραγματικής εμπειρίας από ανέργους με υψηλά τυπικά προσόντα που θα συμμετάσχουν , ώστε μετά τη λήξη του προγράμματος, να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στις επιχειρήσεις που θα τους προσλάβουν ή να αναζητήσουν εργασία σε άλλες ομοειδείς του ιδιωτικού τομέα. 

Πιστεύω ότι η ένταξη στο πρόγραμμα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ενίσχυσης και προοπτικής τόσο για τους ανέργους όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας και σας καλώ όσους δεν το έχετε ήδη πράξει , να διερευνήσετε την δυνατότητα ένταξη σας για το κοινό όφελος. 

1. Αιτήσεις από υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Α. Επιλέξιμοι τομείς . 
Η πρόσκληση αφορά στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τέσσερις τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης . 
Αγροδιατροφή . 
Βιομηχανία της εμπειρίας *. 
Παροχή υπηρεσιών σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). 
Υγεία/ ευεξία . 

Η ενίσχυση αφορά το πλήρες μισθολογικό κόστος των ωφελούμενων (μηνιαίες μικτές αποδοχές, εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, και επίδομα αδείας) για 18 μήνες πλήρους απασχόλησης. 

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις νέες θέσεις απασχόλησης για επιπλέον τέσσερις (4) μήνες. Επίσης, θα πρέπει να διαθέτουν έδρα ή υποκατάστημα εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Η ς της υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 07/01/2020 , ενώ η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30/06/2020 (ώρα 15:00). 

Ο Αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι δύο εκατομμύρια ευρώ, ο οποίος όμως σταδιακά θα αναθεωρείται και θα αυξάνεται από υπερδεσμεύσεις του ΕΣΠΑ. Είναι το πρώτο παρόμοιο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα , που εκπονείται σε επίπεδο Περιφέρειας και θα αποτελέσει οδηγό για άλλες περιοχές της χώρας. 

Β. Άμεση η αξιολόγηση των προτάσεων 
Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι άμεση και κάθε πρόταση αξιολογείται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα ολοκλήρωσης/ οριστικοποίησης υποβολής της αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων ( ΠΣΚΕ ) και υπό την προϋπόθεση ότι έχει υποβληθεί ο φυσικός φάκελος. 

2. Οι προϋποθέσεις πρόσληψης 
Ωφελούμενοι της Δράσης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή οικονομικά μη ενεργά άτομα, για τους οποίους συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: 
Διαθέτουν έναν από τους παρακάτω τίτλους σπουδών/εκπαίδευσης: 
πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 (χορηγείται στους αποφοίτους της τάξης μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.) μετά από πιστοποίηση, 
δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας, εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 (χορηγείται στους αποφοίτους Ι.Ε.Κ.), μετά από πιστοποίηση, 

iii. δίπλωμα/πτυχίο ανώτερης σχολής (τριτοβάθμια ανώτερη και όχι ανώτατη εκπαίδευση), 
πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ή βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους (οι πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ), 
μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης ή διδακτορικό δίπλωμα (οι τίτλοι σπουδών ιδρυμάτων της αλλοδαπής θα πρέπει να έχουν χορηγηθεί από αναγνωρισμένα από τον Διαπανεπιστημιακό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ομοταγή-ισότιμα Ιδρύματα/Σχολές/Τμήματα). 
είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπογραφή της σύμβασης, ή τρείς μήνες πριν την υπογραφή της σύμβασης δεν απασχολήθηκαν με μισθωτή σχέση εργασίας ή δεν είχαν εισοδήματα από άσκηση ελευθέριου ή άλλου επαγγέλματος και επιχειρηματικής δραστηριότητας, 
είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η Πράξη και για το χρονικό διάστημα υποχρέωσης διατήρησης των θέσεων απασχόλησης. 

Στο επενδυτικό σχέδιο, που θα υποβληθεί από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, θα πρέπει να περιγράφονται αναλυτικά οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε κάθε επιχείρηση και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα (πτυχίο, ειδικότητα) των ωφελουμένων και θα προκύπτει ότι το επενδυτικό σχέδιο βασίζεται και αφορά μόνο στον επιλέξιμο τομέα δραστηριότητας (ΚΑΔ). 

3. Κατανομή θέσεων πλήρους απασχόλησης 
Ανάλογα με τις υφιστάμενες θέσεις πλήρους απασχόλησης της επιχείρησης ισχύουν τα κάτωθι: 
Επιχειρήσεις με προσωπικό θέσεων πλήρους απασχόλησης 
0-3 θέσεις πλήρους απασχόλησης , μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν (1) ωφελούμενο. 
άνω των 3 έως 9 θέσεις , για έως δύο (2) ωφελούμενους. 
άνω των 9 έως 19 θέσεις ,για έως τρεις (3) ωφελούμενους. 
άνω των 19 έως 30 θέσεις , για έως πέντε (5) ωφελούμενους. 
άνω των 30 θέσεων , για έως έξι (6) ωφελούμενους. 

Πληροφορίες: Περιφέρεια Ηπείρου : κ. Ζωϊτσα Παπαρούνα 
κ. Αναστασία Μάνη 
Τηλέφωνο: 2651364307 

* Οι Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες συνδέονται με τη λεγόμενη «οικονομία της εμπειρίας» (Experience Economy), ένα αναδυόμενο μοντέλο οικονομικής δραστηριότητας που βασίζεται στη δημιουργία «άυλης» αξίας, η οποία εμπλουτίζει παραδοσιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Τα αγαθά αυτά συνδέονται με πεδία όπως ο τουρισμός, η διαμονή και οι περιηγήσεις, η αναψυχή και η άθληση, η ψυχαγωγία, τα τρόφιμα και ποτά, τα επιστημονικά κέντρα, τα μουσεία και τα θεματικά πάρκα, και η οικολογία. Οι Βιομηχανίες της Εμπειρίας σήμερα προσφέρουν 9,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών. Η περιφέρεια της Μεσογείου κατέχει πρωταγωνιστική θέση και ιδιαίτερα στις κατηγορίες Τρόφιμα-Ποτά και Διαμονή-Περιηγήσεις. 

Στη διάρκεια 2004-2009, η προσφορά εργασίας στις Βιομηχανίες της Εμπειρίας σημείωσε ετήσια αύξηση κατά 3,13%, με κυρίαρχη συμμετοχή των μουσείων και θεματικών πάρκων κατά 22%.

Θωμάς Γ. Πιτούλης 
Αντιπεριφερειάρχης 
ΠΕ Θεσπρωτίας
Read More »
Κάλεσμα Πιτούλη σε επιχειρήσεις και ανέργους να ενταχτούν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κάλεσμα Πιτούλη σε επιχειρήσεις και ανέργους να ενταχτούν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νεκτάριο Σαντορινιό 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νεκτάριο Σαντορινιό Ηγουμενίτσα: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νεκτάριο Σαντορινιό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Κινητικότητα από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την επιστροφή της Χερσαίας Ζώνης

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Κινητικότητα από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την επιστροφή της Χερσαίας Ζώνης 


Σύσκεψη με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα, τους συνεργάτες της και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε χθες Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με αντικείμενο τη χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας. 

Στόχος της σύσκεψης ήταν η άμεση απεμπλοκή των τμημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένα, που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες από την ΟΛΗΓ Α.Ε. και η άμεση μεταφορά τους στον Δήμο Ηγουμενίτσας, πριν την οποιαδήποτε αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της ΟΛΗΓ Α.Ε.
Read More »
Κινητικότητα από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την επιστροφή της Χερσαίας Ζώνης Κινητικότητα από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την επιστροφή της Χερσαίας Ζώνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ: ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ: ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ 


Η κυβέρνηση της ΝΔ με τροπολογία που έφερε πρόσφατα στη βουλή επέκτεινε την παραχώρηση των 10 μεγάλων περιφερειακών λιμανιών ανάμεσά τους και της Ηγουμενίτσας, από 50 χρόνια που ήταν με τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ σε 60 χρόνια, για να κάνει πιο ελκυστική την εκποίηση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη κατά την επίσκεψη του στην Ηγουμενίτσα αναφέροντας ότι επεκτείναμε την σύμβαση παραχώρησης “...για να μπορεί ένας σοβαρός επενδυτής, μια σοβαρή εταιρεία να επενδύσει και να έχει χρονικό διάστημα. Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορείς, να προσεγγίσεις σοβαρούς επενδυτές και σοβαρές εταιρείες”. 

Η διαχρονική μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για να αποτελέσει κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας, καθώς επίσης μοχλό ώθησης για άλλους κλάδους της οικονομίας όπως τουρισμός, εμπόριο, εφοδιαστική αλυσίδα και μάλιστα σε συνθήκες άγριου ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, είναι φιλική για τους μεγαλοεπενδυτές, τους μεγαλοεργολάβους, που θα βρουν νέα πεδία κερδοφορίας για τα λιμνάζοντα κεφάλαια, οι οποίοι εξασφαλίζουν σίγουρα κέρδη, με διαδικασίες fast track, είναι όμως εχθρική όμως προς το λαό συνολικά και τις ανάγκες του. 

Για παράδειγμα με κριτήριο τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ), στο πλαίσιο της δράσης POSEIDON MEDII υπάρχει θετική γνωμοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας ΥΦΑ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μια "ανάσα" από πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ. 

Με βάση τα παραπάνω η προωθούμενη «αξιοποίηση»- ξεπούλημα του λιμανιού δεν γίνεται για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Γι αυτό πρέπει πάντα να μπαίνει το ερώτημα ανάπτυξη για ποιόν; Και αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο. 

Αποτελεί πρόκληση επομένως το κάλεσμα του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για “να φτιαχτεί κοινωνικό μέτωπο ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να αντιδράσουμε έγκαιρα, καθώς η ιδιωτικοποίηση θα είναι μη αναστρέψιμη” αφού αυτό που κάνει είναι να διεκδικεί άλλους όρους ιδιωτικοποίησης δηλ. άλλο μοντέλο ιδιωτικοποίησης καλλιεργώντας τις γνωστές ΣΥΡΙΖΑϊκες αυταπάτες ότι μπορεί ταυτόχρονα να ικανοποιούνται και η κερδοφορία του επιχειρηματικών ομίλων και οι λαϊκές ανάγκες. Αλήθεια ο ΟΛΗΓ όπως και οι υπόλοιπες κρατικές επιχειρήσεις στον καπιταλισμό, δεν λειτούργησε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων και επιβαρύνοντας τις λαϊκές οικογένειες για τη χρήση των υπηρεσιών του. 

Πουθενά δεν τέμνονται οι λαϊκές ανάγκες και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Και δεν μπορεί να συμβαίνει διαφορετικά: `Η θα δίνεται λύση που θα οξύνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και αποτελεί όρο ζωής για το κεφάλαιο, ή θα είναι λύση σε ρήξη με την εκμετάλλευση. Κάτι ενδιάμεσο δεν μπορεί να υπάρξει. 

Εξ άλλου υπάρχει πείρα από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιβεβαίωσε ότι όσο ο λαός μένει στα δεσμά του καπιταλιστικού δρόμου, της εξουσίας του κεφαλαίου και των λυκοσυμμαχιών του τόσο το δικαίωμα του λαού στη σταθερή δουλειά, στη σύνταξη, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Υγεία κ.ο.κ. θα δέχονται νέα σκληρά κτυπήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το 3 μνημόνιο, δεν κατάργησε κανένα αντιλαϊκό μέτρο αντίθετα ενεργοποίησε το νόμο Βρούτση της ΝΔ που έλεγε ότι θα καταργήσει καθορίζοντας το βασικό μισθό με υπουργική απόφαση παίρνοντας υπ΄όψη τις αντοχές της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 

Οι συνέπειες της πορείας ιδιωτικοποίησης αφορούν επίσης και την προάσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων αφού τα λιμάνια αποτελούν υποδομές στρατηγικής σημασίας, πρόβλημα το οποίο εντείνεται στα πλαίσια των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, όπως γίνεται με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα λίγες μέρες μετά την κύρωση στη Βουλή της "αμυντικής" συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπερψήφισε η ΝΔ, ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί "ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο για την ανάπτυξη αμερικανικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή της Βαλκανικής, μέσω της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)". 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας προσπαθώντας να “χρυσώσει το χάπι” μίλησε και για θέσεις εργασίας την ίδια ώρα που προετοιμάζονται νέες χαριστικές ρυθμίσεις για τους υποψήφιους επενδυτές – αγοραστές των περιφερειακών λιμανιών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η περαιτέρω υπονόμευση των δικαιωμάτων των λιμενεργατών. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτε θετικό να περιμένουν και δεν πρέπει να ξεγελαστούν από διλήμματα, από νέες διαβεβαιώσεις. Τα αντεργατικά μέτρα, το κτύπημα των ΣΣΕ, η εντατικοποίηση και οι σκληρές συνθήκες στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά “ατυχήματα” και οι διάφορες αναδιαρθρώσεις που έχουν προωθήσει διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει τους όρους για μια πάμφθηνη εργατική δύναμη που δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του 21 αιώνα. 

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπως και τα άλλα λιμάνια, οι υποδομές της χώρας μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες μόνο όταν περάσουν στα χέρια του λαού και γίνουν κοινωνική περιουσία. Μόνο όταν η εργατική τάξη πάρει την εξουσία στα χέρια της και όλες τις παραγωγικές δυνάμεις με κεντρικό σχεδιασμό στην υπηρεσία της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών. 

Στο πλαίσιο της εργατικής εξουσίας μπορούν να υλοποιηθούν κρατικοί φορείς Μεταφοράς και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, ώστε να γίνουν μοχλοί πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργαζόμενους, προσφέροντας σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συμβάλλοντας στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της νησιωτικής περιφέρειας και όλου του λαού. Μόνο ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της εργατικής εξουσίας μπορεί να διασφαλίσει τον κατάλληλο καταμερισμό και την κατάλληλη χωροθέτηση των διαφορετικών λιμανιών της χώρας, ώστε να υπάρξει επιτέλους διασυνδεδεμένη και συμπληρωματική λειτουργία όλων των μορφών μαζικών μεταφορών, θαλάσσιων, χερσαίων και αεροπορικών, με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία. 

Είμαστε απέναντι στη θεωρία ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να ωφελεί εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Μπαίνουμε μαχητικά στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει διεκδικώντας λιμάνια και επιχειρήσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, έχοντας ως σημαία μας την απαίτηση να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας με βάση τον πλούτο που εμείς παράγουμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Read More »
ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ: ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΔΩΡΗΣ ΔΗΜΑΣ: ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση - συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για διεθνή - Ελληνοτουρκικά

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση - συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για διεθνή - ΕλληνοτουρκικάRead More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση - συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για διεθνή - Ελληνοτουρκικά Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση - συζήτηση του Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για διεθνή - Ελληνοτουρκικά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Γυμνάσιο Παραμυθιάς: Ενημερώθηκαν για τον εθισμό στο διαδίκτυο και στα social media

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Γυμνάσιο Παραμυθιάς: Ενημερώθηκαν για τον εθισμό στο διαδίκτυο και στα social media


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παραμυθιάς σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης των μαθητών του Γυμνασίου Παραμυθιάς με θέμα «ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ» τις 19/02/2020 με εισηγητή τον κο Χασκή Αθανάσιο (Κοινωνικό Λειτουργό του Κέντρου Ψυχικής Υγείας).

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση για τους κινδύνους της αλόγιστης χρήσης του διαδικτύου, με άμεση συνέπεια τον εθισμό των ενηλίκων και των νέων, αλλά και η επαρκής ενημέρωση των γονέων για τα μέτρα προστασίας των παιδιών τους έναντι των κινδύνων του διαδικτυακού κόσμου.
Read More »
Γυμνάσιο Παραμυθιάς: Ενημερώθηκαν για τον εθισμό στο διαδίκτυο και στα social media Γυμνάσιο Παραμυθιάς: Ενημερώθηκαν για τον εθισμό στο διαδίκτυο και στα social media Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Στο Porto εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Erasmus

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Στο Porto εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Erasmus


Στις 10-14 Φεβρουαρίου 2020, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, κ. Μαρίνα Μπέση ως επικεφαλής και τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών, έλαβε μέρος στην 1η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης (Transnational Learning, Teaching and Training Activities) που διεξήχθη στο Matosinhos (Πόρτο, Πορτογαλία) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ 201 με τίτλο Student Transition in Education Paths (S.T.E.P.) 2019-2022.

Το Πρόγραμμα συντονίζεται από τη Δ.Π.Ε. Θεσπρωτίας και έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Για το λόγο αυτό εκπαιδευτικοί και φορείς από την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία συμμετείχαν στην 1η Διεθνική Δραστηριότητα μάθησης, διδασκαλίας και κατάρτισης στο Matosinhos, στο Πόρτο με σκοπό να γνωρίσουν τις εκπαιδευτικές πρακτικές μετάβασης που χρησιμοποιούνται στο σχολείο “Scholé”.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αυτής, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα του σχολείου που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο Project based learning (εκμάθηση μέσω εργασιών) και στο Playful learning (εκμάθηση μέσω παιχνιδιού).

Οι εκπαιδευτικοί όλων των χωρών που συμμετείχαν συζήτησαν και ανέλυσαν τις πρακτικές που παρακολούθησαν και τις συνέκριναν με εκείνες που εφαρμόζονται στο δικό τους εκπαιδευτικό σύστημα.

Τέλος, οι εταίροι αποφάσισαν τον προγραμματισμό των επόμενων δραστηριοτήτων του Προγράμματος και δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση δράσεων διάχυσης προκειμένου να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα S.T.E.P. στο ευρύτερο κοινό στις χώρες τους.
Read More »
Στο Porto εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Erasmus Στο Porto εκπαιδευτικοί της Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Erasmus Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Με επιτυχία το σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ σε γυμναστές της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Με επιτυχία το σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ σε γυμναστές της Ηγουμενίτσας


Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας σε γυμναστές της Ηγουμενίτσας.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε αφορούσε θέματα υποστήριξης των λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς, τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την αντιμετώπιση τραυματισμών καθώς και την παροχή Α΄ Βοηθειών σε επείγοντα παθολογικά περιστατικά.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου χορηγήθηκε στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.
Read More »
Με επιτυχία το σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ σε γυμναστές της Ηγουμενίτσας Με επιτυχία το σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ σε γυμναστές της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Δικαστικοί Υπάλληλοι Θεσπρωτίας: Δίωρες διακοπές εργασιών από 09:00 μέχρι και 11:00

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Δικαστικοί Υπάλληλοι Θεσπρωτίας: Δίωρες διακοπές εργασιών από 09:00 μέχρι και 11:00


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ηγουμενίτσα, 17-02-2020 
Αρ. πρωτ.:2/2020 

ΠΡΟΣ: 
1. Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 
2. Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κων/νο Τσιάρα 
3.κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Θεσπρωτίας 
4.κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας 
5. κ. Ειρηνοδίκη Θεσπρωτίας 6. κ. Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ 19/2/2020 ΕΩΣ 28/2/2020 

Έπειτα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα στις 17-02-2020 ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει δίωρες Διακοπές Εργασιών από την ώρα 09:00 μέχρι την ώρα 11:00, από την Τετάρτη 19-02-2020 έως και την Παρασκευή 28-02-2020, χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15:00 , συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Δικαστικών Υπαλλήλων που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τον κλάδο μας. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
1. Οικονομική αναβάθμιση των Δικαστικών Υπαλλήλων, κυρίως με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών 
2. Άμεσες προσλήψεις Δικαστικών Υπαλλήλων και υποβολή νέων προκηρύξεων που να αφορούν τις Δικαστικές Υπηρεσίες 
3. Επέκταση της λειτουργίας της απομαγνητοφώνησης στις συνεδριάσεις των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων 
4. Μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση των υπηρεσιών 
5. Διεξαγωγή επιδοτούμενων σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενο της εργασίας μας και τις νέες εφαρμογές 
6. Πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης 
7. Αίτημα για τη χορήγηση του ποσού της προσωπικής διαφοράς 

Η συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί εκ νέου σε Γενική Συνέλευση στις 28-02-2020 

Για το Δ.Σ 
Η Πρόεδρος 
Αγγελική Κυράτση
Η Γραμματέας 
Αφροδίτη Αναστασίου
Read More »
Δικαστικοί Υπάλληλοι Θεσπρωτίας: Δίωρες διακοπές εργασιών από 09:00 μέχρι και 11:00 Δικαστικοί Υπάλληλοι Θεσπρωτίας: Δίωρες διακοπές εργασιών από 09:00 μέχρι και 11:00 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Επιστήμονες από την Ήπειρο κατέγραψαν τους γύπες

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Επιστήμονες από την Ήπειρο κατέγραψαν τους γύπες


Δεκάδες εθελοντές, φορείς του δημοσίου και οργανώσεις των πολιτών της Ελλάδας και του εξωτερικού συνεργάστηκαν συντονισμένα για πρώτη φορά στα χρονικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με στόχο την συνολική απογραφή των εναπομενόντων γυπών της Δυτικής Ελλάδας.

Ο πληθυσμός αυτός, ήταν ο μεγαλύτερος, μέχρι πρόσφατα, βιώσιμος της ηπειρωτικής Ελλάδας και ένας από τους 5 τελευταίους υποπληθυσμούς όλων των Βαλκανίων.

Την εκστρατεία απογραφής συντόνισαν ειδικοί επιστήμονες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (Δασαρχείο Ιωαννίνων), που έχουν πρόσφατα εκπαιδευτεί σχετικά στο εξωτερικό και της οργάνωσης Found for Wild Flora and Fauna της Βουλγαρίας.

Στο πεδίο βρέθηκαν υπάλληλοι των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου που από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν αναζητώντας και περισυλλέγοντας τα νεκρά όρνια όπως και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που διέθεσε εξειδικευμένο προσωπικό στην καταγραφή του πληθυσμού και στην συγκέντρωση σχετικών στοιχείων υπαίθρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρόγραμμα Life-IP).

Ελέγχθηκαν 6 υποπεριοχές στην ευρύτερη περιοχή (Ακαρνανικά Όρη, Αράκυνθος, Βαράσοβα και Βόρεια και Νότια Όρη Βάλτου) όπου τα Όρνια φωλιάζουν ή χρησιμοποιούν για κούρνια. Με την βοήθεια στοιχείων δορυφορικής τηλεμετρίας που οι ομάδες πεδίου λάμβαναν συνεχώς από το εξωτερικό, εντοπίστηκαν και απογράφηκαν συνολικά και ταυτόχρονα 64-68 πτηνά (εκ των οποίων 10-14 είναι ζευγάρια που αναπαράγονται σε τρεις διαφορετικές θέσεις), αρκετά λιγότερα από άλλες χρονιές (συνολική μείωση ~ 15%). Ταυτόχρονα φωτογραφήθηκαν επιπλέον μαρκαρισμένα πτηνά από άλλες Βαλκανικές χώρες που διαχειμάζουν στην Δυτική Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της απογραφής δείχνουν κατ’ αρχήν ενθαρρυντικά, ιδιαίτερα από την καταγραφή των εναπομενόντων λιγοστών ενεργών αναπαραγωγικών ζευγαριών, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της επώασης (του μοναδικού αυγού ανά ζευγάρι). Υπάρχει έτσι πιθανότητα ο υποπληθυσμός αυτός, ειδικότερα στον Αράκυνθου που το 1/3 του αφανίστηκε από την πρόσφατη μαζική δηλητηρίαση, να ανακάμψει σταδιακά αν και θα περάσουν τουλάχιστον 5-10 χρόνια, δεδομένου ότι χάθηκαν ενήλικα πουλιά και τα όρνια χρειάζονται 5-6 έτη από την γέννησή τους για να ενηλικιωθούν και να ξεκινήσουν την αναπαραγωγή.

Δυστυχώς ο πληθυσμός αυτός δέχθηκε βαρύ πλήγμα από την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην περιοχή του Αράκυνθου πριν λίγες ημέρες, με σοβαρές απώλειες (11 δηλητηριασμένα όρνια εκ των οποίων 9 έχουν ήδη πεθάνει ενώ τα υπόλοιπα έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Περίθαλψης ΑΝΙΜΑ). Τετρακόπτερο (drone) συνέδραμε στην έρευνα των ενόχων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ασφαλής τροφή παρασχέθηκε στα εναπομείναντα όρνια σε οργανωμένο ΧΤΑΠ (Χώρο Τροφοληψίας Αρπακτικών Πτηνών) που ξεκίνησε να λειτουργεί πειραματικά με μεγάλη επιτυχία.
Read More »
Επιστήμονες από την Ήπειρο κατέγραψαν τους γύπες Επιστήμονες από την Ήπειρο κατέγραψαν τους γύπες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση σε εργολάβους - μελετητές δημοσίων έργων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση σε εργολάβους - μελετητές δημοσίων έργων


Ο Δήμος Σουλίου Νομού Θεσπρωτίας,
Προκειμένου να καταρτίσει καταλόγους ενδιαφερόμενων μελετητών, εργοληπτών δημοσίων έργων και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών του Δήμου για τη συμμετοχή τους στις δημόσιες ηλεκτρονικές κληρώσεις για το έτος 2020, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 118, παρ. 5&6 του Ν. 4412/2016 (απευθείας αναθέσεις),

Καλεί τους οικονομικούς φορείς που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στους καταλόγους μελετητών, εργοληπτών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών του Δήμου, σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες:

Α. ΕΡΓΩΝ:
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ
ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ

Β. ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ:
1- Χωροταξικές & ρυθμιστικές μελέτες
2- πολεοδομικές & ρυμοτομικές μελέτες
3- οικονομικές μελέτες
4- κοινωνικές μελέτες
5- μελέτες οργάνωσης & επιχειρησιακής έρευνας
6- αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων
7- ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες (διαμόρφωσης εσωτερικών & εξωτερικών χώρων, μνημείων, αποκατάστασης-διατήρησης παραδοσιακών κτιρίων και οικισμών και τοπίου)
8- Στατικές μελέτες (μελέτες για φέρουσες κατασκευές κτιρίων & μεγάλων ή ειδικών τεχνικών έργων)
9- μελέτες μηχανολογικές-ηλεκτρολογικές- ηλεκτρονικές
10- μελέτες συγκοινωνιακών έργων (οδών, σιδηροδρομικών γραμμών μικρών τεχνικών έργων, έργων υποδομής αερολιμένων) και κυκλοφοριακές μελέτες
12- μελέτες μεταφορικών μέσων (χερσαίων, πλωτών, εναέριων)
13- μελέτες υδραυλικών έργων (εγγειοβελτιωτικών έργων, φραγμάτων, υδρεύσεων, αποχετεύσεων)
14- ενεργειακές μελέτες (θερμοηλεκτρικές, υδροηλεκτρικές, πυρηνικές ήπιων μορφών ενέργειας)
15- βιομηχανικές μελέτες (προγραμματισμού, σχεδιασμού και λειτουργίας)
16- μελέτες τοπογραφίας (γεωδαιτικές, φωτογραμμετρικές, χαρτογραφικές, κτηματογραφικές και τοπογραφικές)
17- χημικές μελέτες και έρευνες
20- γεωλογικές, υδρογεωλογικές και γεωφυσικές μελέτες και έρευνες
21- γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες
22- εδαφολογικές μελέτες και έρευνες
23- γεωργικές μελέτες (γεωργοοικονομικές, γεωργοτεχνικές εγγείων βελτιώσεων, γεωργοκτηνοτροφικού προγραμματισμού, γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων)
24- δασικές μελέτες (διαχείρισης δασών & ορεινών βοσκοτόπων, δασοτεχνικής διευθέτησης ορεινών λεκανών χειμάρρων, αναδασώσεων, δασικών οδών, δασικών μεταφορικών εγκαταστάσεων και κατάρτισης δασικών χαρτών)
25- μελέτες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου
27- περιβαλλοντικές μελέτες
28- μελέτες συστημάτων πληροφορικής και δικτύων

να υποβάλουν τη σχετική (συνημμένη) αίτηση το αργότερο μέχρι και 17/03/2020 και ώρα 14:00μ.μ.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο του μελετητικού πτυχίου ή εργοληπτικού πτυχίου (ΜΕΕΠ/ Περιφερειακά Μητρώα), το οποίο να είναι σε ισχύ.

Τα παραπάνω υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@paramythia.gr με την επισήμανση ‘’Για το πρωτόκολλο του Δήμου Σουλίου’’ .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Read More »
Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση σε εργολάβους - μελετητές δημοσίων έργων Δήμος Σουλίου: Πρόσκληση σε εργολάβους - μελετητές δημοσίων έργων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δείτε την ταινία που σάρωσε τα Όσκαρ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Ηγουμενίτσα: Δείτε την ταινία που σάρωσε τα ΌσκαρΣτο κέντρο της Ηγουμενίτσας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 9 (πρώην ΕΙΝ), λειτουργεί κινηματογραφική αίθουσα 170 θέσεων. 
Η προβολή πραγματοποιείται από υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα της Ιαπωνικής NEC, ενώ διατίθεται σύγχρονο σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) της Eyes3Shut με ενεργά γυαλιά, που υπόσχεται άριστη κινηματογραφική εμπειρία.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Δείτε την ταινία που σάρωσε τα Όσκαρ Ηγουμενίτσα: Δείτε την ταινία που σάρωσε τα Όσκαρ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Απάντηση Κάτση σε δημοσίευμά μας για την επίσκεψη Πλακιωτάκη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Απάντηση Κάτση σε δημοσίευμά μας για την επίσκεψη Πλακιωτάκη


Σχετικά με τη δημοσίευση στον ιστότοπό σας που εγκαλούμε "για ψεύτης και με μνήμη χρυσόψαρου", σας αποστέλλω το παρακάτω βίντεο προς αποκατάσταση της αλήθειας, το οποίο για λόγους τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας είμαι σίγουρος πως θα το δημοσιεύσετε μαζί με την παρακάτω δήλωσή μου, για την πλήρη παρουσίαση όλων των πλευρών ενός θέματος. 

Απάντηση στον ιστότοπο thespro.gr
Ευτυχώς για τη κοινή λογική και δυστυχώς για την τοπική κοινωνία, οι δηλώσεις του κ. Πλακιωτάκη, δεν περιορίστηκαν μόνο στο βίντεο που ανήρτησε ο ιστότοπος thespro.gr. Εφόσον ο Μ. Κάτσης είναι ψεύτης, έχει κομματικές παρωπίδες και κοροϊδεύει τους συμπολίτες όπως αφήνει να εννοηθεί το άρθρο, ας ακούσουμε τι είπε ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας σε δημοσιογράφους κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα. Το παρακάτω βίντεο δεν χωρά αμφισβήτησης, και εκθέτει τον Υπουργό που άλλα λέει στα κομματικά στελέχη και άλλα στον Τύπο προσπαθώντας να πει ...γλυκά ότι θα ξεπουλήσει το λιμάνι. " Βλάκες δεν είσαστε και το συμπέρασμα μπορείτε να το βγάλετε μόνοι σας" .

Το δόγμα Μητσοτάκη "επικοινωνία αντί ουσίας" συνεχίζεται, αλλά δεν μπορούν να υποκρίνονται για πολύ. 
Σε ότι με αφορά θα συνεχίσω από το θεσμικό μου ρόλο να ενημερώνω την τοπική κοινωνία ξεκινώντας από τη δημοσίευση της μελέτης βιωσιμότητας του ΤΑΙΠΕΔ που έχω ζητήσει αρμοδίως από τη Βουλή.


Σας ευχαριστώ,
Μάριος Κάτσης
Bουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας 
Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής


Read More »
Απάντηση Κάτση σε δημοσίευμά μας για την επίσκεψη Πλακιωτάκη Απάντηση Κάτση σε δημοσίευμά μας για την επίσκεψη Πλακιωτάκη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Αποκριάτικο πάρτυ στο Δημοτικό Σχολείο Συβότων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Αποκριάτικο πάρτυ στο Δημοτικό Σχολείο Συβότων


Read More »
Αποκριάτικο πάρτυ στο Δημοτικό Σχολείο Συβότων Αποκριάτικο πάρτυ στο Δημοτικό Σχολείο Συβότων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Στις 22 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Στις 22 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας


Read More »
Στις 22 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας Στις 22 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση Φορέων και Επιχειρήσεων στις Ημέρες Καριέρας 2020

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση Φορέων και Επιχειρήσεων στις Ημέρες Καριέρας 2020

Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τους φορείς καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετάσχουν στην εκδήλωση σταδιοδρομίας με τίτλο «Ημέρες Καριέρας 2020» με σκοπό:
  • οι επιχειρήσεις να αναζητήσουν κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για εργασία ή πρακτική άσκηση μέσα από τους τομείς: Τουριστικών και Επισιτιστικών επαγγελμάτων, Υγείας & Πρόνοιας, Αθλητισμού, Αισθητικής-Κομμωτικής, Καλλιτεχνικών Σπουδών, Τεχνικών επαγγελμάτων, Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών, Οικονομίας και Διοίκησης, Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Αγροτικών επαγγελμάτων. (Αναλυτικά οι 32 ειδικότητες εδώ: https://bit.ly/2UcihOx)
  • οι σπουδαστές και απόφοιτοι να προσεγγίσουν την επιχειρηματική κοινότητα προς αναζήτηση της κατάλληλης εργασίας ή εκπόνησης πρακτικής άσκησης

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε δύο ημέρες:
1η ημέρα, Δευτέρα 24/2, ομιλίες ανοικτές για το κοινό με θέμα «Αναπτύσσοντας δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας» στο χώρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγ/τσα, 18:00-20:00
2η ημέρα, Τετάρτη 26/2, προσωπική συνάντηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων με τους σπουδαστές και αποφοίτους με τη μορφή συνέντευξης-συζήτησης στο χώρο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγ/τσα, ολοήμερο 09:00-21:00

Οι φορείς και επιχειρήσεις μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας τη συμμετοχή τους, χωρίς κανένα κόστος, μέχρι την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020:
ή να επικοινωνούν με τα Γραφεία του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας καθημερινά 11:30-19:30

Τηλέφωνο: 26650-26987
Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr/
Read More »
Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση Φορέων και Επιχειρήσεων στις Ημέρες Καριέρας 2020 Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας: Πρόσκληση Φορέων και Επιχειρήσεων στις Ημέρες Καριέρας 2020 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

"Θύμα και θύτης: Ένας χορός για δύο" - Βιωματικό σεμινάριο στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
"Θύμα και θύτης: Ένας χορός για δύο" - Βιωματικό σεμινάριο στην ΠαραμυθιάΤο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια λειτουργίας έχει την χαρά να φιλοξενήσει στην Παραμυθιά για ένα μοναδικό σεμινάριο την ψυχολόγο Σμαρούλα Παντελή. Το σεμινάριο θα γίνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00 - 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο: Το θύμα και ο θύτης δεν αποτελούν μόνο μια κοινωνική πραγματικότητα αλλά αποτελούν και ψυχολογικούς ρόλους. Όπως το έχει συλλάβει ο δημιουργός του ψυχοδράματος, ψυχίατρος J. L. Moreno , οι ρόλοι του θύτη και του θύματος εναλλάσσονται μέσα στη ζωή του καθενός μας τις περισσότερες φορές χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πως είναι δικές μας επιλογές. Σ' αυτό το βιωματικό σεμινάριο θα επεξεργαστούμε αυτούς τους ρόλους, και θα πειραματιστούμε με τεχνικές που μπορούν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τις αρνητικές τους συνέπειες στην επικοινωνία.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής από 10/2/2020 έως 14/2/2020 στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2665025140 και κατά τις ώρες 10:00 - 13:00.

Από το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ»
Read More »
"Θύμα και θύτης: Ένας χορός για δύο" - Βιωματικό σεμινάριο στην Παραμυθιά "Θύμα και θύτης: Ένας χορός για δύο" - Βιωματικό σεμινάριο στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Τσικνοξεφάντωμα στην Πέστανη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Τσικνοξεφάντωμα στην Πέστανη 


Αφήστε τις έννοιες και τα προβλήματα στο σπίτι, φέρτε μαζί σας πολύ όρεξη, κέφι, ευχάριστη διάθεση και ελάτε να τσικνίσουμε και να δοκιμάσουμε διάφορα εδέσματα που θα μας περιμένουν...... να πιούμε και ένα ποτηράκι και να διασκεδάσουμε αλά Ελληνικά με τον Dj Βαλάντη.

Πέστανη Με τρέλα και Κορδέλα
Read More »
Τσικνοξεφάντωμα στην Πέστανη Τσικνοξεφάντωμα στην Πέστανη Reviewed by ebagelos on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Ομιλία στην Παραμυθιά με θέμα: «Όψεις Τοπικής Ιστορίας: Σούλι, Σουλιωτοχώρια και Παραμυθιά»

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Ομιλία στην Παραμυθιά με θέμα: «Όψεις Τοπικής Ιστορίας: Σούλι, Σουλιωτοχώρια και Παραμυθιά»


Read More »
Ομιλία στην Παραμυθιά με θέμα: «Όψεις Τοπικής Ιστορίας: Σούλι, Σουλιωτοχώρια και Παραμυθιά» Ομιλία στην Παραμυθιά με θέμα: «Όψεις Τοπικής Ιστορίας: Σούλι, Σουλιωτοχώρια και Παραμυθιά» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

14 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
14 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων ΘεσπρωτίαςΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών στο πλαίσιο του έργου Coastal Heritage Network – CoHeN του Ε.Π. Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και για δύο μήνες, και με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του έργου.

Read More »
14 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας 14 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Η κωμωδία “Ciao Italia” στους κινηματογράφους Ελλάδα

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020
Η κωμωδία “Ciao Italia” στους κινηματογράφους Ελλάδα


Η κωμωδία “Ciao Italia” στους κινηματογράφους Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία Νυρεμβέργη απο τις 13 Φεβρουαρίου

Πέντε νεαρά άνεργα, απελπισμένα κορίτσια σχεδιάζουν μία ληστεία. Στα σχέδια τους αναπάντεχα εμπλέκεται μία περίεργη γιαγιά πρώην αντάρτισσα που μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Από το πουθενά, ένας παρανοϊκός απόστρατος χωροφύλακας, περιπλέκεται στα πόδια τους. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν στο ΄΄παιχνίδι΄΄ μπαίνει η δαιμόνια, αδίστακτη ανιψιά, η άπληστη πλαστογράφος αλλά και ένας… περιπτεράς έκπληξη…….. !!!


Η ληστεία πέτυχε,……. αλλά ο ασθενής απεβίωσε.
Μια τελική αναμέτρηση με απρόσμενο φινάλε αλλά….. πολύ γέλιο…

Τρεις γενιές σπουδαίων ηθοποιών ενώνονται σε μια σουρεαλιστική πολιτική κωμωδία που θα φέρει μια νέα πνοή στον σύγχρονο Ελληνικό κινηματογράφο.

Το καταξιωμένο εκρηκτικό ελληνικό σχήμα της παγκόσμιας μουσικής, με την ιδιαίτερη χροιά, οι ENCARDIA, διανθίζουν την ταινία με την πλούσια, παραδοσιακή, γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας !

Με τους:
Ηλίας Λογοθέτης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τιτίκα Σαριγκούλη

Συμμορία των Πέντε: Νίνα Έππα, Κυριακή Υψηλάντη, Εβίτα Φιτσαντωνάκη, Κατερίνα Χριστοδουλίδου, Στίλβη Ψιλοπούλου.

Πρωταγωνιστούν
Θοδωρής Ρωμανίδης, Μαρία Ζαχαρή, Γιώργος Λαμπάτος, Κώστας Δράκος,
Αλέξης Μαρτζούκος, Γιάννης Παπαθύμιος, Θανάσης Γεωργάκης?
Read More »
Η κωμωδία “Ciao Italia” στους κινηματογράφους Ελλάδα Η κωμωδία “Ciao Italia” στους κινηματογράφους Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2020 Rating: 5

Σελίδες