Την Τετάρτη η θεατρική παράσταση «Μαργιόλα» στην αρχαία Ελέα

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Την Τετάρτη η θεατρική παράσταση «Μαργιόλα» στην αρχαία ΕλέαΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι η θεατρική παράσταση «Μαργιόλα», η οποία είχε αναβληθεί για προληπτικούς λόγους λόγω της ισχύουσας ΠΝΠ «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» (ΦΕΚ/A’/138/05.08.2021), θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας την Τετάρτη 25 Αυγούστου και ώρα 21:30. Η παράσταση, εμπνευσμένη από το ομώνυμο δημοτικό μοιρολόι, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Θωμάς Λιώλιος, Άρτεμις Αγαθοπούλου
Κείμενο: Βασίλης Δόσης
Μουσική: Νίκος Κολιούσης
Παίζουν: Άρτεμις Αγαθοπούλου, Δημήτρης Θεοχάρης, Έφη Ντάγκα, Βαγγέλης Κολιούσης, Σπύρος Οικονομίδης, Βασίλης Δόσης, Γιώργος Ντόστας, Βασίλης Ράπτης, Θωμάς Λιώλιος, Ρίκι Μεσχίνη, Μπάμπης Δούφλιας, Παναγιώτα Παππά, Δήμητρα Χρόνη, Βασιλική Φίλη-Χάσικ, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Καρολίνα Τσομπόλη, Μαρία Λιόντου
Εκτέλεση Παραγωγής: Ομάδα Τέχνης ΦΑΟΣ
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας από τις 19:00 έως και μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Επισημαίνεται ότι ο μέγιστος αριθμός θεατών δεν θα υπερβαίνει τα 220 άτομα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Απαιτείται τηλεφωνική προκράτηση θέσης (Ομάδα Τέχνης Φάος - τηλ. επικ. 6945932382).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τον Δήμο Σουλίου.
Σημειώνουμε ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.
Ο Προϊστάμενος της Εφορείας
Ιωάννης Χουλιαράς
Αρχαιολόγος
Read More »
Την Τετάρτη η θεατρική παράσταση «Μαργιόλα» στην αρχαία Ελέα Την Τετάρτη η θεατρική παράσταση «Μαργιόλα» στην αρχαία Ελέα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ για την αναγέννηση του Σουλίου

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ για την αναγέννηση του Σουλίου


Εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει η παρουσίαση της ολοκληρωμένης μελέτης για δράσεις και έργα στον ιστορικό χώρο του Σουλίου που αποτελεί την απαρχή ώστε η περιοχή να ανακτήσει την θέση της και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Η μελέτη θα αποτελέσει την βάση για «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση», ένα πρόγραμμα δηλαδή αποκλειστικά για την περιοχή που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης στο ετήσιο Αντάμωμα των Σουλιωτών.

Η μελέτη για έργα και δράσεις στο Σούλι υλοποιείται στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου με το Υπουργείο Πολιτισμού, από το ΕΜΠ και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η παρουσίαση θα γίνει με πρωτοβουλία του Υπουργείου στον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στην Οικεία Μπούση ενώ έγινε η προπαρασκευή για την έναρξη εργασιών αναστήλωσης στα ιστορικά πηγάδια του Σουλίου.

Παράλληλα γίνεται καθαρισμός στα μονοπάτια και θα ακολουθήσει η σήμανση ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να γνωρίσουν και μέσα από αυτά τον ιστορικό τόπο του Σουλίου.

Μεγάλης σημασίας επίσης είναι η ολοκλήρωση του δρόμου που συνδέει το Σούλι με την Εγνατία οδό, έργο το οποίο όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα.

Η προσπάθεια για την συνολική ανάδειξη του Σουλίου είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2020 σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων που είχε γίνει στο Υπουργείο Πολιτισμού. Εκεί είχε αποφασιστεί η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης η οποία τώρα θα αποτελέσει τη βάση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.

Στο έργο της ανάδειξης του Σουλίου όπως είχε γνωστό με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης περιλαμβάνονται:

• Οριοθέτηση ζωνών και επίλυση των χωροταξικών ζητημάτων.

• Χάραξη μονοπατιών και πρόσβαση σε ιστορικούς τόπους, όπως στο Κάστρο της Κιάφας και οι οικίες Σουλιωτών.

• Αποκατάσταση των τριών κεντρικών πηγαδιών του οικισμού που παρουσιάζουν σημεία εσωτερικής κατάρρευσης, από τα 400, που διαθέτει η περιοχή.

• Αποκατάσταση της οικίας Μπούση.

• Συστηματική καταγραφή των κτηρίων του Τετραχωρίου, αλλά και όλης της περιοχής που οριοθετείται ως ιστορικός χώρος Σουλίου.

• Επεμβάσεις στερέωσης στα επώνυμα κτήρια της περιοχής, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δονάτου.

Σημειώνεται πως ορισμένες από τις παρεμβάσεις αυτές έχουν ήδη δρομολογηθεί και εκτελούνται.
Read More »
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ για την αναγέννηση του Σουλίου Ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ για την αναγέννηση του Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Μικρή μείωση των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 88 σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Μικρή μείωση των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 88 σε όλη την Ήπειρο


Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 19
ΠΕ Θεσπρωτίας 21
ΠΕ Ιωαννίνων 25
ΠΕ Πρέβεζας 23


Read More »
Μικρή μείωση των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 88 σε όλη την Ήπειρο Μικρή μείωση των κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 88 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Ευχαριστήριο Δήμου Ηγουμενίτσας για την παροχή βοήθειας προς του πυρόπληκτους

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Ευχαριστήριο Δήμου Ηγουμενίτσας για την παροχή βοήθειας προς του πυρόπληκτουςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας απέστειλε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προς τις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας, αποδεικνύοντας εμπράκτως για ακόμη μία φορά την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του σε όσους έχουν ανάγκη. Έχοντας ως κύριο μέλημά του την ουσιαστική βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές, επικοινώνησε με τον κάθε Δήμο ξεχωριστά και στοχευμένα απέστειλε στον καθένα τα αγαθά που ζητήθηκαν. Βοήθεια έφτασε στον Πύργο Ηλείας, στην Ιστιαία Ευβοίας, στη Γορτυνία Αρκαδίας, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στη Λίμνη Ευβοίας και στο Γύθειο Λακωνίας.

Ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθητοποίηση και την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δήμου Ηγουμενίτσας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης, τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πέρδικας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερίου, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Συβότων και τον Σύλλογο Γερμανο-Ελληνικής φιλίας, οι οποίοι παρέχουν διαρκώς αμέριστη συμπαράσταση και συνεχή στήριξη στις δράσεις του Δήμου. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους πολίτες και τους επαγγελματίες του Δήμου μας, οι οποίοι ενίσχυσαν τις αποστολές και ανέδειξαν με την στάση τους το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Ευχαριστούμε θερμά τις μεταφορικές εταιρίες ACS Ηγουμενίτσας, ΕΛΤΑ Courrier Ηγουμενίτσας και τον κ. Αναστασίου Θεόδωρο και Ιωάννη Παπαδόπουλο για τη δωρεάν μεταφορά των αγαθών προς τις πυρόπληκτες περιοχές, δηλώνοντας ανιδιοτελώς την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη. Επίσης ευχαριστούμε το κατάστημα «Παλαιό Λιμάνι» για την πολύτιμη αρωγή του και την παραχώρηση του χώρου για τη συλλογή των αγαθών. Για ακόμη μία φορά θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας, «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και «Κοινωνικό Φαρμακείο», οι οποίες ακούραστα και με διάθεση προσφοράς κατέστησαν δυνατή την υλοποίηση της δράσης καθώς και στους υπαλλήλους από την υπηρεσία καθαριότητας για την τελική μεταφορά στις εταιρείες διανομής.

Ως Δήμος θα συνεχίσουμε ακούραστα να βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε συνανθρώπου που έχει την ανάγκη μας, με την ευχή για γρήγορη αποκατάσταση κάθε δυσκολίας.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής
και Ψηφιακής Πολιτικής
Βασιλική Τσώτου
Read More »
Ευχαριστήριο Δήμου Ηγουμενίτσας για την παροχή βοήθειας προς του πυρόπληκτους Ευχαριστήριο Δήμου Ηγουμενίτσας για την παροχή βοήθειας προς του πυρόπληκτους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με ποσότητα ηρωίνης 23,6 γραμμαρίων

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με ποσότητα ηρωίνης 23,6 γραμμαρίωνΣυνελήφθησαν χθες (23-08-2021) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Δ.Χ. φορτηγό στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός αυτού και στην κατοχή τους:
· ποσότητες ηρωίνης σε μορφή «βράχου» συνολικού βάρους -23,6- γραμμαρίων και
· τρία (3) ναρκωτικά χάπια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με ποσότητα ηρωίνης 23,6 γραμμαρίων Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί με ποσότητα ηρωίνης 23,6 γραμμαρίων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Το Σούλι βλέπει Εγνατία και τα Τζουμέρκα Ιόνια

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Το Σούλι βλέπει Εγνατία και τα Τζουμέρκα ΙόνιαΔύο σημαντικοί οδικοί άξονες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τον έναν μάλιστα να ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο λόγος για τον δρόμο που θα συνδέσει το Σούλι με την Εγνατία. Το «Χ» που υπάρχει σήμερα στην ενημερωτική πινακίδα του μεγάλου αυτοκινητόδρομου προς τον ιστορικό τόπο του Σουλίου θα πάψει να υπάρχει.

Ο δρόμος που δημοπρατήθηκε και εκτελείται από την Περιφέρεια Ηπείρου ολοκληρώνεται να σίγουρα μπορεί να δώσει εύκολη και σύντομη πρόσβαση στην περιοχή με όσα αυτή συνεπάγεται.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο οδικός άξονας από το Τέροβο προς τα Πηγάδια που θα συνδέσει τα Τζουμέρκα με την Ιόνια Οδό. Ήδη από την Περιφέρεια προχωρά η διαδικασία για την βελτίωση του τμήματος της επαρχιακής οδού από τα Πηγάδια μέχρι την γέφυρα Πλάκας.

Οι οδικές συνδέσεις αποτελούν προυπόθεση για κάθε τόπο.. Όχι μόνο για ανάπτυξη ή τουριστική αξιοποίηση αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων που ζουν σε αυτούς.
Read More »
Το Σούλι βλέπει Εγνατία και τα Τζουμέρκα Ιόνια Το Σούλι βλέπει Εγνατία και τα Τζουμέρκα Ιόνια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Αιτήσεις για συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Αιτήσεις για συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου ΣουλίουΑπό την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρες 08:00’ – 14:00’ , θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αιτούνται την συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου .

Δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι οι κάτοικοι του Δήμου Σουλίου ενώ προηγούνται οι ωφελούμενοι με τα εξής χαρακτηριστικά:
-να έχουν μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα
-δεν πρέπει να είναι δικαιούχοι του ΚΕΑ ( κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης ) και να μην είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ
-οικογένειες με ανήλικα τέκνα
-οικογένειες με μοναχικά ηλικιωμένα άτομα
-μακροχρόνια άνεργοι
-οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο
-πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λ.π.
-άτομα με αναπηρία.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής και να την καταθέσουν στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. Σε περίπτωση που δεν μπορούν μόνοι τους, μπορούν να την συμπληρώσουν στο Κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου στο Δημαρχείο στο Γαρδίκι.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μαζί με την αίτηση είναι τα εξής:
-Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και άδειες παραμονής.
-Μισθωτήριο συμβόλαιο ή λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ.
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
-Εκκαθαριστικό της εφορίας τελευταίου έτους (όλων των ενηλίκων ανά οικία) .
-Κάρτα ανεργίας(εφόσον υπάρχει).
-Βεβαίωση μη συμμετοχής σε ανάλογο πρόγραμμα (εφόσον είναι ετεροδημότης ή κάτοικος άλλου δήμου).
-Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου δημόσιου φορέα (εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας).
-Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της βεβαίωσης της επιτροπής που αναγράφει το ποσοστό(εφόσον υπάρχει).

Παρακαλείστε όλοι να τηρείτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 κατά την έλευση σας στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου !

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του 100 οικογένειες . Οι ωφελούμενοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο επικοινωνίας που θα δηλώσουν κατά την αίτηση .

Οι ωφελούμενοι που θα εγκριθούν θα είναι δικαιούχοι στο κοινωνικό παντοπωλείο μέχρι την λήξη των επόμενων φορολογικών δηλώσεων.

Κατεβάστε την αίτηση από εδω
Read More »
Αιτήσεις για συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου Αιτήσεις για συμμετοχή στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Οι Μητροπόλεις της Ηπείρου τιμούν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Οι Μητροπόλεις της Ηπείρου τιμούν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό


Τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό θα τιμήσουν οι Μητροπόλεις της Ηπείρου με επιστημονική ημερίδα που θα γίνει στα Γιάννινα αλλά και με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Κόνιτσα.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου που δεσπόζει στην ακριτική κωμόπολη το απόγευμα της Δευτέρας θα τελεστεί μέγας εσπερινός.

Το πρωί της Τρίτης θα γίνει θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Από την Μητρόπολη Κόνιτσας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη αν θα γίνει ή όχι η καθιερωμένη λιτανεία λόγω των μέτρων για τον Covid.

Το απόγευμα ης ιδίας ημέρας οι Ιερές Μητροπόλεις της Ηπείρου (Ιωαννίνων, Παραμυθίας, Άρτης, Πρεβέζης και Δρυινουπόλεως) συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα στα Ιωάννινα με θέμα την Εθνική και Πνευματική Προσφορά του Αγίου Κοσμά και τους Αγώνες των Σουλιωτών για την Ελευθερία.

Το Συνέδριο θα αρχίσει στις 19:00 στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων με ανάγνωση μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Για τις δύο θεματικές ενότητες θα ομιλήσουν οι: Κωνσταντίνος Βλάχος, Ηλίας Μογλενίδης, Μιχαήλ Παντούλας, Λάζαρος Συνέσιος, Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής Δημήτριος Γιαννούλης, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με αναφορά στην Εθνική Παλιγγενεσία.
Read More »
Οι Μητροπόλεις της Ηπείρου τιμούν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό Οι Μητροπόλεις της Ηπείρου τιμούν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Στο σκούρο πορτοκαλί εισήλθε η Θεσπρωτία

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Στο σκούρο πορτοκαλί εισήλθε η ΘεσπρωτίαΣτο σκούρο πορτοκαλί του χάρτη επίπτωσης των τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών βρίσκεται ολόκληρη η Ήπειρος ..
Το συγκεκριμένο χρώμα σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά νομό που έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες 14 ημέρες είναι άνω των 150, ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού.
Στο Νομό Θεσπρωτίας ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών φτάνει στο 21,71 ενώ τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού έχουν εκτοξευθεί στο 71,12.
Στο Νομό Άρτας ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών ανέρχεται σε 9,43 και τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού υπολογίζονται σε 23,57.
Στο Νομό Ιωαννίνων ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών φτάνει στο 24,48 και τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες στο 14,89.
Τέλος στο Νομό Πρέβεζας ο μέσος όρος κρουσμάτων φτάνει στο 17,71 και ο αριθμός κρουσμάτων ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού είναι στο 12,18.
Read More »
Στο σκούρο πορτοκαλί εισήλθε η Θεσπρωτία Στο σκούρο πορτοκαλί εισήλθε η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μετέφερε 1.790 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε 1.790 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, εντοπίστηκαν εντός του ανωτέρω οχήματος χίλια επτακόσια ενενήντα (1.790) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να μεταφερθούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα καπνικού προϊόντος και το εν λόγω Φ/Γ όχημα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μετέφερε 1.790 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Ηγουμενίτσα: Μετέφερε 1.790 πακέτα λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 18χρονου και 40χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Σύλληψη 18χρονου και 40χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ εις βάρος του υπήρχαν καταχωρήσεις με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN και με το μέτρο για αντικείμενα με σκοπό την κατάσχεση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 18χρονου και 40χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 18χρονου και 40χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος αποθήκης

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος αποθήκης


Ζητείται υπάλληλος αποθήκης στην ΧΑΡΤΟΠΛΑΣΤ Πασχάλης. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο παρακάτω τηλέφωνο :6946040565
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος αποθήκης Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος αποθήκης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

11 θετικά rapid tests τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021
11 θετικά rapid tests τη Δευτέρα στην ΗγουμενίτσαΤη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκαν 133 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 34.138 rapid test και ανευρέθηκαν 1.079 θετικά (3.16%). Από τις 1.079 περιπτώσεις, οι 543 αφορούν άνδρες και οι 536 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 33.56 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΕΡΔΙΚΑ
69 αρνητικά rapid test

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
276 rapid test με 11 θετικά (3.99%) αφορούν σε 3 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη
Read More »
11 θετικά rapid tests τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα 11 θετικά rapid tests τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 24, 2021 Rating: 5

Σελίδες