Οικογένεια Νώε, Παιδική σκηνή - Εκπαιδευτική Εκδρομή του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.
Η εκδρομή πραγματοποιείται για την παρακολούθηση του θεατρικού έργου της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου "Οικογένεια Νώε", που σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου για την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ.


Ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση.

Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.

Όπως σημειώνει η Στέλλα Μιχαηλίδου (που έχει σκηνοθετήσει μια φορά στο ΚΘΒΕ), η «Οικογένεια Νώε» είναι: «ένα έργο που σφύζει από ενέργεια, τρυφερότητα και χιούμορ και αφορά μικρούς και μεγάλους καθώς καθρεφτίζει τον κόσμο μας, τις σχέσεις μας, τις ζωές μας».
Συγγραφέας: Καλογεροπούλου, Ξένια
Συγγραφέας: Μοσχόπουλος, Θωμάς
Σκηνοθεσία: Μιχαηλίδου, Στέλλα
Σκηνικά: Δαγκλίδης, Αντώνης
Κοστούμια: Φωκά, Μάρθα
Ειδικές κατασκευές: Φωκά, Μάρθα
Μουσική: Βόμβολος, Κώστας
Φωτισμοί: Μπιρμπίλης, Σάκης
Video Art: Βενετόπουλος, Μπάμπης
Επιμέλεια κίνησης: Μιχαηλίδου, Στέλλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Τσολακίδου, Άννη
Βοηθός σκηνογράφου: Ευταξία, Ελίνα
Βοηθός ειδικών κατασκευών: Βαφειάδη, Κατερίνα
Οργάνωση παραγωγής: Verschuuren, Marleen
Ηθοποιοί
Αποστολίδου, Φανή (Εύα)
Ζαφειριάδου, Χρύσα (Λία)
Ζαχαράκης, Αριστοτέλης (Ζαχαρίας)
Κυριακίδου, Άννα Π. (Ρουθ)
Μπουντούρογλου, Φούλης (Νώε)
Ορτετζάτος, Νίκος (Σίμος)
Ράμμος, Νίκος (Χαμ)
Χορευτές
Παπανικάνδρου, Σοφία (Χαχούνι)
Μουσικοί
Κριτσίμης, Δημήτρης (κλαρινέτο)
Μαστρογιάννης, Γιάννης (βιολί)
Μπάρλας, Παναγιώτης (πιάνο)
Φιγκυράν
Μίχου, Αρετή
Παιδική Σκηνή
Βασιλικό Θέατρο (09/10/2016 - 09/04/2017)
Την ιστορία του κατακλυσμού όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου για την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ.
Οικογένεια Νώε - Καλογεροπούλου Ξένια, Μοσχόπουλος Θωμάς
Πρώτη Παρουσίαση: Βασιλικό Θέατρο, 09/10/2016

 
Read More »
Οικογένεια Νώε, Παιδική σκηνή - Εκπαιδευτική Εκδρομή του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Οικογένεια Νώε, Παιδική σκηνή - Εκπαιδευτική Εκδρομή του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σεισμική δόνηση 3,8 ρίχτερ πριν λίγα λεπτά

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016


Μία ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17.20, με επίκεντρο και πάλι την περιοχή που έδωσε τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ.

Είχε ένταση 3,8 ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή σε όλη την Ήπειρο


Read More »
Σεισμική δόνηση 3,8 ρίχτερ πριν λίγα λεπτά Σεισμική δόνηση 3,8 ρίχτερ πριν λίγα λεπτά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πρόσληψη καθαρίστριας για το Νηπιαγωγείο Πέρδικας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016


Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας προκηρύσσει μία (1) θέση καθαριστή/ριας, με σύμβαση μίσθωσης έργου για το χρονικό διάστημα από 01/11/2016 έως 30/06/2017, για το Νηπιαγωγείο Πέρδικας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ.4 του Ν.3577/2007, (ΦΕΚ 130/2007 τ. Α΄), τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν.3699/02-10-2008 (ΦΕΚ 199/2008 τ. Α΄), την υπ’ αριθ. 2/18254/0022/03-04-2008 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 672/17-04-2008 ΤΕΥΧΟΣ Β΄) για τον καθορισμό της αμοιβής των καθαριστών/στριών σχολικών μονάδων με σύμβαση μίσθωσης έργου, το Άρθρο 51 παρ. 2 του Ν. 4407 (Φ.Ε.Κ. 134/27-07-2016 ΤΕΥΧΟΣ Α’) με θέμα: «Ρυθμίσεις θεμάτων ΥΠΕΣΔΑ», την υπ’ αριθ. 145582/17-09-2015/Κ1 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 2037 ΤΕΥΧΟΣ Β’), την υπ’ αριθ. Κ1/138816/30-08-2016 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 2759/01-09-2016 ΤΕΥΧΟΣ Β’) με θέμα «Ορισμός του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών» και την υπ’ αριθ. 118/17-10-2016 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα υποβάλλουν την αίτησή τους, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από το γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Τετάρτη 19/10/2016 μέχρι και τη Δευτέρα 31/10/2016 και ώρα 13:00μμ, στο γραφείο της Σχολικής Επιτροπής στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3).

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1) Ευκρινές φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας
2) Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
3) Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ
4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5) Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή τέκνου πολύτεκνης οικογένειας
6) Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας
7) Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής δήλωσης του φορολογικού έτους 2015.

Για την κατάταξη των υποψηφίων ισχύει κατά προτεραιότητα το κριτήριο της εντοπιότητας. Στις περιπτώσεις τέκνου πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας, η μοριοδότηση αφορά μόνο όσους θεωρούνται ακόμη προστατευόμενα μέλη. Το εκκαθαριστικό σημείωμα θα ληφθεί υπόψη μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η μοριοδότηση γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης του Α.Σ.Ε.Π.

Η ανάρτηση της προκήρυξης θα γίνει στο site του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr), στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας, καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων του Νηπιαγωγείου Πέρδικας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πρόσληψη καθαρίστριας για το Νηπιαγωγείο Πέρδικας Ηγουμενίτσα: Πρόσληψη καθαρίστριας για το Νηπιαγωγείο Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σεισμός εντάσεως 3,6 βαθμών της κλίμακας ριχτερ, το πρωί της Πέμπτης με επίκεντρο την Πλακωτή Παραμυθιάς

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016Σεισμική δόνηση εντάσεως 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Πλακώτής Παραμυθιάς. Το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χλμ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα.

Είχαν προηγηθεί 24 ώρες πριν άλλες δυο ασθενείς δονήσεις (1,9 και 2,3 βαθμούς της κλιμακας ριχτερ) στην ίδια περιοχή.

Read More »
Σεισμός εντάσεως 3,6 βαθμών της κλίμακας ριχτερ, το πρωί της Πέμπτης με επίκεντρο την Πλακωτή Παραμυθιάς Σεισμός εντάσεως 3,6 βαθμών της κλίμακας ριχτερ, το πρωί της Πέμπτης με επίκεντρο την Πλακωτή Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σε εξέλιξη η καθίζηση στα Γιάννενα - Αυτοψία από το ΙΓΜΕ, δεν ανησυχούν οι επιστήμονες

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016
Σε εξέλιξη είναι το φαινόμενο της καθίζησης που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, δίπλα στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Άρτας, στο ύψος του 10ου χιλιομέτρου.

Το έδαφος σε μία έκταση 80 τετραγωνικών περίπου βούλιαξε, συμπαρασύροντας δέντρα αλλά και μία μικρή αποθήκη που βρίσκονταν στο σημείο.

 
Σήμερα αναμένεται να γίνει αυτοψία από το ΙΓΜΕ, το οποίο πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για το φαινόμενο.

Τα ακριβή αίτια αναμένεται να προσδιοριστούν στη συνέχεια. Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως συνδέουν το φαινόμενο με την σύσταση του εδάφους ενώ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ δεν απέκλεισε η καθίζηση να συνδέεται και με τους σεισμούς των τελευταίων ημερών.


Read More »
Σε εξέλιξη η καθίζηση στα Γιάννενα - Αυτοψία από το ΙΓΜΕ, δεν ανησυχούν οι επιστήμονες Σε εξέλιξη η καθίζηση στα Γιάννενα - Αυτοψία από το ΙΓΜΕ, δεν ανησυχούν οι επιστήμονες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, σήμερα το απόγευμα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, μαζί με όλες τις οργανώσεις που μέχρι τώρα ξεπερνούν τις 400, σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ, του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων του νομού για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Πέμπτη, 20 Οκτώβρη, στις 6.30μμ στον Πεζόδρομο-ΟΤΕ, στην Ηγουμενίτσα.

Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!

Στις 17 Οκτώβρη καταθέσαμε το δικό μας πόρισμα! Το πόρισμα των εργαζομένων!

Καταθέσαμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής).

Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας!

Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε το μέτωπο μας, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσια του κάθε κλάδου, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.

Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές.

Κανείς δε ζει με 400 ευρώ!

Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.

Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένου και, που παίρνουν λιγότεροι από 1/10 ανέργους, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.

Οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και η «κανονικότητα» είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση συμφώνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά. Να πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν, να απολύουν χωρίς κόστος, να έχουν τον εργαζόμενο ευέλικτο ανάλογα με τα συμφέροντα και το ύψος της κερδοφορίας τους, χωρίς εμπόδια από την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Να πάρουν απάντηση με μαζικό, μαχητικό αγώνα με όλες τις μορφές και με γενική απεργία.

Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!

Για εμάς κανονικότητα είναι η σταθερή δουλειά με δικαιώματα, η επαναφορά των ΣΣΕ, η κατάργηση των ελαστικών μορφών, οι αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Έχουμε καθαρό πλέον η ανάπτυξή τους δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή!

Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!

Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ της δύναμης του Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Read More »
Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, σήμερα το απόγευμα Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, σήμερα το απόγευμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Για 4η χρονιά το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία και στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες στις σχολικές τάξεις, μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. 
Ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν.
Το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ" δημιουργήθηκε το 2011 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ, η οποία έχει και τα πνευματικά δικαιώματα, με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ευχαριστούμε την ΠΥΡΝΑ για την προσφορά, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κα Μαρίνα Μπέση, την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κα Χριστίνα Τσώνη, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 
Οι πρώτοι σάκοι με θεματολογία Μυθολογία και Φιλία βρίσκονται από σήμερα στο Δημοτικά Σχολεία Μαργαριτίου και Πέρδικας. 
Ευχόμαστε στους μαθητές καλό ταξίδι στη γνώση!
Αντιγόνη Φίλη
Περιφερειακή Σύμβουλος

 
Read More »
Για 4η χρονιά το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας Για 4η χρονιά το πρόγραμμα "ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ", στα Δημοτικά σχολεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016

Στη συνεδρίαση της, 17/10/2016 η σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό (πλέον των 4.000 €) για την υλοποίηση project στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Το παραπάνω εγχείρημα θα υλοποιηθεί με την συνεργασία της Διεύθυνσης Π.Ε. Θεσπρωτίας και ιδιώτη επιχειρηματία ο οποίος θα εισπράξει το παραπάνω ποσό.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε απαραίτητη την υλοποίηση προγραμμάτων με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή για τους μικρούς μαθητές. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των στελεχών της και με τη συνεργασία της Τροχαίας Θεσπρωτίας.

Τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης που διαχειρίζονται οι Σχολικές Επιτροπές αφορούν τη λειτουργία των σχολείων (θέρμανση, γραφική ύλη, επισκευές, εξοπλισμός κτλ.) είναι «κουτσουρεμένα» τα τελευταία χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγούνται στις τσέπες «ειδικών» περί κυκλοφοριακής αγωγής.

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή άμεσα πρέπει να ανακληθεί. Είναι ανεπίτρεπτο τομείς και δραστηριότητες του Δημόσιου σχολείου να οδηγούνται στα χέρια ιδιωτών με βάση τους κανόνες τις αγοράς. Αυτό βέβαια επιχειρείται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Είναι το πολυδιαφημιζόμενο «νέο σχολείο» που εμείς πολλές φορές έχουμε καταγγείλει και χαρακτηρίσει ως σχολείο της αγοράς. Τέτοιες αποφάσεις όπως η παραπάνω κινούνται σε αυτή τη κατεύθυνση.

Τονίζουμε, άλλη μια φορά, ότι τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής είναι απαραίτητα και μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας που και γνωρίζουν και έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση τους.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Η λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής Ηγουμενίτσα: Η λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Ενημέρωση μικρών μαθητών παιδικών σταθμών στη Θεσπρωτία, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016


 

Σειρά μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς μαθητές παιδικών σταθμών της Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκαν στους μαθητές του Α΄ και Β΄ Παιδικού Σταθμού Παραμυθιάς, καθώς και του Παιδικού Σταθμού Γαρδικίου, κατά τη διάρκεια των οποίων αξιωματικός του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ενημέρωσε τα παιδιά σχετικά με τη σημασία των βασικών κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας. 

 
Read More »
Ενημέρωση μικρών μαθητών παιδικών σταθμών στη Θεσπρωτία, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής Ενημέρωση μικρών μαθητών παιδικών σταθμών στη Θεσπρωτία, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Δύο μετασεισμικές δονήσεις πριν από λίγο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016Δύο μετασεισμικές δονήσεις  μεγέθους 3,6 και 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν, στις 9:02 και 9:22 αντίστοιχα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχαν επίκεντρο β/δ των Ιωαννίνων και 21 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα.
Οι σεισμικές δονήσεις εντάσσονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας. 
Οι σεισμοί είχαν εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

 
Read More »
Δύο μετασεισμικές δονήσεις πριν από λίγο Δύο μετασεισμικές δονήσεις πριν από λίγο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγα λεπτά στα Γιάννενα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 00:24 λεπτά με επίκεντρο 18 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων.

Είχε ένταση 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Ήπειρο, ενώ ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων μετά τις συνεχής μετασεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ


Read More »
Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγα λεπτά στα Γιάννενα Νέα σεισμική δόνηση πριν λίγα λεπτά στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016Σωστό εἶναι νά λέμε στούς νέους γιά τίς ἰδέες τοῦ Εὐαγγελίου, σωστό εἶναι νά τούς λέμε ὅτι ἡ Εκκλησία εἶναι τό καλύτερο στήριγμα, σωστό εἶναι νά τούς λέμε ὅτι εἶναι ὡραία ἡ χαρά, ἡ ἐλευθερία, ἡ δικαιοσύνη. Ὅλα αυτά, ὅμως δέν εἶναι ἀρκετά. Ἐκεῖνο, πού χρειάζεται ὁ νέος ἅνθρωπος σήμερα εἶναι νά μάθει νά ἀγαπᾶ τό Χριστό. Νά μάθει ὅτι αὐτό, πού τοῦ δίνει ἡ Ἐκκλησία εἶναι ὁ Χριστός, καί αὐτό δέν μπορεῖ να τοῦ δώσει ο κόσμος. Ἄρα χρέος μας εἶναι νά φέρουμε τούς νέους μας κοντά Ἐκκλησία γιά νά γευτοῦν τό Χριστό.

Στό πλαίσιο αὐτό ἡ ἐνορία Κεστρίνης ξεκίνησε γιά τό ἐκκλησιαστικό ἔτος 2016-2017 τίς ἀκόλουθες δράσεις

Α) Κατηχητικό Σχολεῖο γιά παιδιά δημοτικοῦ (κάθε Κυριακή πρωί, μετά τή Θεία Λειτουργία)

Β) Μαθήματα Βυζαντινῆς Μουσικῆς γιά παιδιά καί μεγάλους (κάθε Παρασκευή καί Κυριακή), μέ δυνατότητα ἀπόκτησης πτυχίου

Γ) Μαθήματα Κλασικῆς Μουσικῆς γιά παιδιά Δημοτικοῦ, Γυμνασίου καί Λυκείου (κάθε Σάββατο ἀπόγευμα).

Οἱ νέοι ὅταν γνωρίσουν τό Θεό, τότε ἀνακαλύπτουν μέσα τους τή μεγάλη ἐμπειρία τῆς ἀγάπης Του. Τότε ἀποκτούν ἕνα ἰσχυρό πνευματικό ἀντίσωμα, τό ὁποῖο εἶναι ἕνα ἀντίβαρο στο βάρος τῆς ἁμαρτίας.

Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ 

 
Read More »
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων -Άρτας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.
Στο σημείο, αυτήν την ώρα βρίσκονται ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο, αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας,Αστυνομία και Πυροσβεστική, ενώ έχει ενημερωθεί και το ΙΓΜΕ.Για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η περιοχή, καθώς το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Δίπλα στον κρατήρα που άνοιξε με βάθος τουλάχιστον 5 μέτρα, υπάρχει κολόνα της ΔΕΗ, γι΄αυτό έγινε και διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.
Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου . 
Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα καρστικό κενό, το οποίο πριν από το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.

Read More »
Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων -Άρτας (+ΒΙΝΤΕΟ) Άνοιξε η Γη, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων -Άρτας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σελίδες