Θεσπρωτία: Απεγκλωβισμός από την Πυροσβεστική 4 ατόμων από τα οχήματά τους

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021
Θεσπρωτία: Απεγκλωβισμός από την Πυροσβεστική 4 ατόμων από τα οχήματά τους 


Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Σκάλα Φιλιατών, λόγω υψηλής στάθμης νερού, μετά τις ισχυρές βροχές που είχαν σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Θεσπρωτίας, πραγματοποίησε επιχείρηση, με ένα όχημα και τρεις πυροσβέστες, για τον απεγκλωβισμό των τεσσάρων ανθρώπων που ήταν μέσα στα αυτοκίνητα και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.


Read More »
Θεσπρωτία: Απεγκλωβισμός από την Πυροσβεστική 4 ατόμων από τα οχήματά τους Θεσπρωτία: Απεγκλωβισμός από την Πυροσβεστική 4 ατόμων από τα οχήματά τους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Ένα θετικό στα 186 rapid test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021
Ένα θετικό στα 186 rapid test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα Ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε ανάμεσα στα 186 rapid test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα, σε συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο άτομο του οποίου το δείγμα εντοπίστηκε θετικό, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, πραγματοποιήθηκε και δεύτερο rapid test, το οποίο βγήκε και αυτό θετικό, ωστόσο ο ίδιος απευθύνθηκε και σε ιδιωτικό εργαστήριο για την πραγματοποίηση μοριακού τεστ. 

Read More »
Ένα θετικό στα 186 rapid test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα Ένα θετικό στα 186 rapid test που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Μέσω παράκαμψης η κίνηση των οχημάτων προς Φιλιάτι

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021

Μέσω παράκαμψης η κίνηση των οχημάτων προς ΦιλιάτιΤΩΡΑ: Την εκτροπή των οχημάτων από τον παλιό δρόμο (στροφή Παραποτάμου), αποφάσισε πριν λίγο η Τροχαία Ηγουμενίτσας, καθώς τα νερά του ποταμού Καλαμά, που έχει ξεχειλίσει, έχουν πλέον καταλάβει όλο το οδόστρωμα.

Read More »
Μέσω παράκαμψης η κίνηση των οχημάτων προς Φιλιάτι Μέσω παράκαμψης η κίνηση των οχημάτων προς Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

436 νέα κρούσματα, 25 νεκροί και 286 διασωληνωμένοι

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021
436 νέα κρούσματα, 25 νεκροί και 286 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 436 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 152412, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5863 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47124 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

286 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 204 (71.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1070 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5671 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3343 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
436 νέα κρούσματα, 25 νεκροί και 286 διασωληνωμένοι 436 νέα κρούσματα, 25 νεκροί και 286 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

9 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021
9 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 5
Π.Ε. Πρέβεζας 4
Read More »
9 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 9 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Έφτασε στο οδόστρωμα το νερό, στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Φιλιάτες

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021

 Έφτασε στο οδόστρωμα το νερό, στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Φιλιάτες

Ώρα με την ώρα ανεβαίνουν τα νερά του ποταμού Καλαμά, ο οποίος έχει υπερχειλίσει στο ύψος της Βρυσσέλας αλλά και της Κορύτιανης.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, τα νερά έχουν ήδη φτάσει στο ύψος του οδοστρώματος και με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις, θεωρείται βέβαιο πως τις επόμενες ώρες, τα προβλήματα θα ενταθούν.

Οι οδηγοί που κινούνται από και προς τα χωριά των Φιλιατών, από το συγκεκριμένο σημείο (από το νέο δρόμο του ΚΤΕΛ), πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.Read More »
Έφτασε στο οδόστρωμα το νερό, στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Φιλιάτες  Έφτασε στο οδόστρωμα το νερό, στο δρόμο Ηγουμενίτσα - Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Απέραντη λίμνη οι κάμποι της Θεσπρωτίας από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021
Απέραντη λίμνη οι κάμποι της Θεσπρωτίας από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά


Για μια ακόμα φορά σε διάστημα μόλις 12 ημερών, οι κάμποι της Βρυσσέλας, της Κορύτιανης και της Σκάλας Φιλιατών στη Θεσπρωτία, έχουν μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, αφού οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οδήγησαν τον ποταμό Καλαμά σε υπερχείλιση.

Οι κάτοικοι 17 κοινοτήτων βλέπουν και πάλι τις περιουσίες τους και τον κόπο τους βουλιαγμένα στα νερά. Καλλιέργειες, αποθήκες και σταυλικές εγκαταστάσεις και πάλι μέσα στη λάσπη.


Οι κάτοικοι των παρακαλάμιων περιοχών θεωρούν πως τα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργούνται εξαιτίας του υδροηλεκτρικού εργοστασίου πού βρίσκεται στο φράγμα του Καλαμά στην περιοχή του Ραγίου.

Το φαινόμενο επιτείνουν εκατοντάδες κορμοί νεκρών πλατάνων από τη νόσο του μεταχρωματικού έλκους που παρασύρονται από τα ορμητικά νερά του και δημιουργούν φράγματα σε διάφορα σημεία του ποταμού.

Οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ και των παρακαλάμιων Κοινοτήτων, με ψήφισμά τους από τις 12 Ιανουαρίου απευθύνουν έκκληση για λήψη μέτρων και δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε όσες νομικές ενέργειες απαιτούνται, ενώ παράλληλα έχουν προχωρήσει στη σύσταση συντονιστικού οργάνου με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.


Το ψήφισμα υπογράφουν οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ Ρίζιανης- Κορύτιανης, Βρυσέλλας, Φιλιατών, Σκάλας Φιλιατών και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Βρυσέλλας, Σίδερης, Κυπαρίσσου, Αετού, Παλαιοχωρίου, Παλαιοκκλησίου, Γολάς, Αχλαδιάς, Γεροπλάτανου, Κορύτιανης, Δράμεσης, Κοκκινιάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παραποτάμου Απόστολος Τζώρτζης.

Στο ψήφισμα σημειώνουν ότι τα χωριά πλημμυρίζουν «εθιμοτυπικά» κάθε χρόνο και ο ποταμός Καλαμάς παρασύρει καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, περιουσίες, δρόμους.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει καλλιέργειες εσπεριδοειδών και ακτινιδίων να χάνονται κάτω από τα νερά του ποταμού, καλλιέργειες μηδικής να καταστρέφονται σε μία νύχτα, ζώα να πνίγονται και να χάνονται κτηνοτροφικά κεφάλαια, ακόμη και ολόκληρα χωριά να αποκόπτονται από την κυκλοφορία λόγω των πλημμυρών του ποταμού που φτάνει και κλείνει το οδικό δίκτυο», σημειώνουν.

Read More »
Απέραντη λίμνη οι κάμποι της Θεσπρωτίας από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά Απέραντη λίμνη οι κάμποι της Θεσπρωτίας από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021
Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Φώτο αρχείου

Ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας - σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest - επί της Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας λίγο μετά το τούνελ του Βράχου στο ρεύμα προς Πρέβεζα.

Αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κι ενώ κατευθυνόταν προς Πρέβεζα ανατράπηκε και αφού έφερε τούμπες, κατέληξε ανάποδα στο οδόστρωμα.

Στο σημείο βρέθηκε όχημα του ΕΚΑΒ καθώς και αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας. 

Read More »
Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Σελίδες