Βγήκαν τα αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
Βγήκαν τα αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης


Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», για 36.500 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων. 

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης. 

Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 4/2020. 

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο ΟΑΕΔ. 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους: 
• Από το Μητρώο τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (eServices IIS) του ΟΑΕΔ στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους ή 
• Από τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Προσωρινό Πίνακα Αποκλειομένων, που βρίσκονται εδώ

Αιτιολογημένες ενστάσεις (με τα τυχόν δικαιολογητικά συνημμένα) μπορούν να υποβληθούν από την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 έως και την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00, αποκλειστικά ηλεκτρονικα στον ιστότοπο www.oaed.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ. 

Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική ένσταση, οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο αρμόδιο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), μέχρι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 14:00 προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις του αρμόδιου ΚΠΑ2, σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

Read More »
Βγήκαν τα αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης Βγήκαν τα αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
Πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο


Μπορεί ο αγωγός Θεσπρωτίας - Κομοτηνής να μη συμπεριλαμβάνεται στο νέο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα φθάσει το φυσικό αέριο στις πόλεις της Ηπείρου. 
Κατηγορηματικός είναι ως προς αυτό ο ΔΕΣΦΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι θα αναπτύξει υποδομές φυσικού αερίου μέσω μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (Small Scale LNG). 
Στα τέλη του 2021, όπως αναφέρει, θα ενταχθούν στο σύστημα τέτοιες υποδομές για την προώθηση του φυσικού αερίου σε κάθε περιοχή της χώρας. 
Το συγκεκριμένο έργο (LNG truck loading) είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με το Πενταετές Πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη ΡΑΕ, για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Αρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, μέσω σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ), που θα παρέχουν τη δυνατότητα στην περιοχή της Ηπείρου να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αναφέρει ο ΔΕΣΦΑ.

Read More »
Πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο Πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Συνάντηση εργασίας των δημάρχων της Θεσπρωτίας για το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζωών

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
Συνάντηση εργασίας των δημάρχων της Θεσπρωτίας για το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζωών 


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, Σουλίου κ. Ιωάννη Καραγιάννη και Φιλιατών κ. Σπυρίδων Παππά, με θέμα την ολοκλήρωση της κατασκευής του διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων συντροφιάς, τη λειτουργία του και την προβλεπόμενη επέκταση του.
Read More »
Συνάντηση εργασίας των δημάρχων της Θεσπρωτίας για το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζωών Συνάντηση εργασίας των δημάρχων της Θεσπρωτίας για το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζωών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Σύσκεψη για την πορεία της μελέτης της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
Σύσκεψη για την πορεία της μελέτης της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας 


Τηλεδιάσκεψη με θέμα συζήτησης την προμελέτη της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου, με συμμετοχή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, του Αντιδημάρχου κ. Μιχαήλ Γκίκα, του Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης κ. Λάμπρου Γιαννακού, στελεχών της υπηρεσίας, στελεχών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. (φορέας υλοποίησης του έργου) και μελετητών του έργου. 

Αφού παρουσιάστηκε από τους μελετητές η προμελέτη του έργου, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τεχνικά έργα προς υλοποίηση, στην συνδεσιμότητα της Περιμετρικής οδού με την πόλη της Ηγουμενίτσας και με τους οικισμούς Εθνικής Αντίστασης και Νέας Σελεύκειας. 

Επισημαίνεται ότι η Περιμετρική οδός αποτελεί αυτοτελές τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού που συνδέει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με το Τελωνείο Μαυροματίου.
Read More »
Σύσκεψη για την πορεία της μελέτης της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας Σύσκεψη για την πορεία της μελέτης της Περιμετρικής οδού Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Λιμάνι και παραλιακό μέτωπο περιουσία του λαού

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Λιμάνι και παραλιακό μέτωπο περιουσία του λαού 


Ψεύτικη είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης του ΤΑΙΠΕΔ για “Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Απόκτηση Πλειοψηφικού Μεριδίου Συμμετοχής στο Μετοχικό Κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε”. 

Πίσω απο αυτήν την ψεύτικη αντιπαράθεση θέλουν να κρύψουν την πλήρη συμφωνία τους με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ για την “απελευθέρωση” των λιμενικών υπηρεσιών που υπηρετούν τόσο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ανεξάρτητα του τρόπου υλοποίησής της. Είναι η αντιλαϊκή πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζεται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και στόχο έχει το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο να εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Την πλήρη συμφωνία τους στο στόχο να γίνει η χώρα μας κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας για να στηριχτούν οι στόχοι του κεφαλαίου και να γίνει ανταγωνιστική η καπιταλιστική οικονομία της χώρας μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που οξύνονται όλο και περισσότερο οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων. 

Αυτό επιβεβαιώνεται απο τη μέχρι τώρα λειτουργία της ΟΛΗΓ ΑΕ που την λειτουγία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τους κερδοφόρους ισολογισμούς του. Απο την επιχειρηματική δράση στους χώρους του παραλιακού μετώπου που διαχειρίζεται. Επιβεβαιώνεται από το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες του λιμανιού, απο την διάλυση των ΣΣΕ, απο την εντατικοποίηση και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, απο την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας. Ούτε ένα σταθμός πρώτων βοηθειών δεν υπάρχει στο χώρο του λιμανιού. 

Εξ άλλου η ίδια πείρα υπάρχει στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα από όλες της πρώην ΔΕΚΟ γιατί όπως και ο ΟΛΗΓ ΑΕ δεν ήταν ποτέ στα χέρια του λαού, δεν αποτελούσαν λαϊκή περιουσία για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες. 

Η ίδια η ζωή λοιπόν μας δείχνει ότι το μάρμαρο και της κρατικής ιδιοκτησίας στον καπιταλισμό οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα καλούνται πάλι να το πληρώσουν είτε μέσα απο μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων και μη ξεχνάμε ότι το 3 μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την στήριξη το της ΝΔ και άλλα αστικών κομμάτων είτε τώρα με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. 

Να γιατί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση στις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης, στο σύνολο των επιχειρηματικών σχεδιασμών και της κυβερνητικής πολιτικής. 

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να εμπιστευτούν τις δικές τους δυνάμεις, να μην εγκλωβιστούν στην ψευτική αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Να παλέψουν ενάντια στην παράδοση του λιμανιού και κομματιών του παραλιακού μετώπου σε ιδιώτες. Ενάντια στις προτεραιότητες και τα κριτήρια που επιβάλλουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων για διαμόρφωση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου που βάζει φραγμούς στις λαϊκές ανάγκες μετακίνησης, πρόσβασης στην θάλασσα, ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και ζωής. Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των λιμενικών υπηρεσιών. Ενάντια στη αξιοποίηση του λιμανιού για τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που υπάρχουν για την περιοχή όπως έγινε με τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας και πρόσφατα με αρμάδα στρατιωτικών οχημάτων που χρησιμοποίησε το λιμάνι για να μεταφερθεί στην Ιταλία. Πολύ περισσότερο σήμερα που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ μιλούν για «αμφισβητούμενα ύδατα», ενω κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα. 

Να διεκδικήσουν λιμάνι και παραλιακό μέτωπο για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι των επιχειρηματικών κερδών. Με σύγχρονες υποδομές και αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων προς όφελος της λαϊκής ευημερίας. Με τους εργαζόμενους στα πλοία και μέσα στο λιμάνι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με ασφαλή και σύγχρονα πλοία. Με φθηνά εισιτήρια και σταθερή σύνδεση με τα νησιά. Με ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες χωρίς επιχειρηματική και εμπορική δράση και να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση για αναβάθμιση της αναψυχής και των διακοπών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 23/7/2020
Read More »
ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Λιμάνι και παραλιακό μέτωπο περιουσία του λαού ΚΚΕ Θεσπρωτίας: Λιμάνι και παραλιακό μέτωπο περιουσία του λαού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2020 ο Ναυταθλητικος Ομιλος Ηγουμενιτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2020 ο Ναυταθλητικος Ομιλος Ηγουμενιτσας


Ολοκληρώθηκε το 86ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας κατηγοριας Παίδων Κορασίδων με τον ΔΝΟΗ να είναι Πρωταθλητής Ελλάδος κατακτώντας 2 Χρυσα κ 1 Χάλκινο. Ιστορική στιγμή για τον σύλλογο μας το χρυσό στον "βασιλια" της κωπηλασίας την ΟΚΤΑΚΩΠΟ παιδων !!! 

Αναλυτικά : 
Χρυσα :
4-Κορασιδων ΚΑΛΤΣΑ Ε. ΦΙΛΙΟΥ Α. ΡΑΠΤΗ Ε. ΚΑΡΒΟΥΝΗ Ε.
8-Παιδων ΡΙΖΑΚΗΣ Ι. ΔΗΜΟΥ Δ. ΖΕΡΒΑΣ Ι. ΤΟΚΑΣ Π. ΤΖΑΝΙΔΗΣ Ν. ΔΗΜΟΥ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΤΣΑΛΛΟΣ Φ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ Α. 

Χαλκινο: 
2-Παιδων ΚΩΛΕΤΣΗΣ Π. ΚΟΛΕΛΗΣ Ε.

8η θεση : 2Χ Κορασίδων ΛΥΤΡΑ Ε. ΔΗΜΟΥ Κ.
8η θεση : 4ΧΠαιδων ΚΙΤΣΑΤΗΣ Γ. ΚΩΛΕΤΣΗΣ Γ. ΚΟΝΤΟΣ Κ. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α.
9ηθεση : 1ΧΚορασιδων ΖΟΥΡΙΔΑΚΗ Ξ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στα παιδιά μας κ τις οικογένειες τους
Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο και μεθαύριο με την κατηγορία Εφήβων -Νεανιδων.
Read More »
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2020 ο Ναυταθλητικος Ομιλος Ηγουμενιτσας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2020 ο Ναυταθλητικος Ομιλος Ηγουμενιτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στην αρ. εγκυκλίου 163/29-5-2020, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 27 Ιουλίου 2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) με τα παρακάτω θέματα: 

ΘΕΜΑ 1ο 
Συζήτηση για τις εξελίξεις παραχώρησης – πώλησης του λιμένα Ηγουμενίτσας, την εκτενή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις επικείμενες ενέργειες του Δήμου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις. 
-Εισηγητές: 
α) ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία κ. Ιωάννης Γόγολος, 
β) ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή Πορείας κ. Θωμάς Δημητρίου, 
γ) ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Δώρης Δήμας. 

ΘΕΜΑ 2ο 
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2020. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 3ο 
Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 4ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου. 
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 5ο 
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής για εξέταση αιτήματος της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.» περί εξώδικου συμβιβασμού και κατάργηση δίκης που αφορά την με αριθμό Α.Κ.: ΑΓ33/5-6-2020 αγωγή της. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 6ο 
Μεταφορά έργων από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 7ο 
Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή Συμβολαιογραφικής Πράξης. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 8ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την μετατόπιση του περιπτέρου της Δόση Βασιλικής στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 9ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την μετατόπιση αγροτικής οδού επί της Κοινότητας Συβότων, έπειτα από το από 07-02-2020 αίτημα της εταιρείας «ΜΙΧΑΗΛ ΛΑΝΤΖΗΣ Α.Ε.». 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 10ο 
Εισήγηση ΕΠΖ σχετικά με την εκμίσθωση δημοτικής έκτασης, εμβαδού 364,14τ.μ., από τμήμα του με κωδικό αριθμό 0125016 οικοπέδου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 9 της Τ.Κ. Πλαταριάς της Δ.Ε. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό την χρήση αυτής ως χώρο στάθμευσης οχημάτων τουριστικών εγκαταστάσεων. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 11ο 
Κατανομή πίστωσης έτους 2020 ποσού 89.471,60 € στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης των σχολικών μονάδων. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 12ο 
Εξέταση πρότασης της Τ.Κ. Συβότων που αφορά το “ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ” στα Σύβοτα. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 13ο 
Υποβολή πρότασης στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του προγράμματος “living streets” του δικτύου “Βιώσιμη Πόλη”. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος. 

ΘΕΜΑ 14ο 
Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών με την ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ». 
-Εισηγητής: Φουσέκης Γεράσιμος - Αντιδήμαρχος. 
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Εγγραφές στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ μεΑ για το 2020-2021

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εγγραφές στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ μεΑ για το 2020-2021 


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από μητέρες (ή/και άτομα, γυναίκες και άνδρες, που τους έχει παραχωρηθεί η επιμέλεια) για παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr). 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. 

Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισμών (ύψος οικογενειακού εισοδήματος, κατάσταση απασχόλησης και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία ΑμεΑ. 

Οι ενδιαφερόμενες/οι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/Δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. Πληροφορίες: 
Δημοδιδασκάλου Μιχ. Λουκά 
Λαδοχώρι, 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ/Φαξ: +30 26650 27333 ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ» 

Κτήριο ΕΙΝ, 46100 Ηγουμενίτσα 

Τηλ: +30 26650 21463, 6942840490 ΚΔΑΠ «ΑΡΙΩΝ» 

46030 Μαργαρίτι 

Τηλ: +30 26650 94221, 6944587276 Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. 

(Αθήνα: 213- 1320600 & 210-5214600, Λάρισα: 2410-579620, Θεσσαλονίκη: 2310- 

544714).
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εγγραφές στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ μεΑ για το 2020-2021 Δήμος Ηγουμενίτσας: Εγγραφές στα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ μεΑ για το 2020-2021 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

«ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» - Ο Μάκης Κιάμος για το βιβλίο του Παύλου Τζοβάρα

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
«ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» - Ο Μάκης Κιάμος για το βιβλίο του Παύλου Τζοβάρα


Ο εξαίρετος συνάδελφος, άριστος οικογενειάρχης, φίλος και συντοπίτης Παύλος Ν. Τζοβάρας εξέδωσε το βιβλίο με τον τίτλο: 

«ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» 

και με ευγένεια ψυχής, αλλά και ήθος γραφής -αφιέρωση- παραχώρησε τρία αντίτυπα «για τη βιβλιοθήκη της ΠΣΕ». 

Το βιβλίο αυτό είναι μια κατάθεση ζωής και μια «προσφορά ψυχής» σε όσους και όσα σημάδεψαν την πολύχρονη καριέρα του συγγραφέα και γενικά τη ζωή του. Κυριαρχεί η μνήμη, η χαοτική αυτή δύναμη που εγκλωβίζει όσα θέλει και τα απελευθερώνει, όταν κα εάν θέλει. Γι’ αυτό πιστεύω πως το βιβλίο αυτό λειτουργεί -πάντοτε με ευγένεια και σεμνότητα- ως «η άκαυτη βάτος» που συνδαυλίζει συναισθηματικά και συνταράσσει νοητικά τον συγγραφέα. Είναι ακριβώς αυτό που γράφει ο ποιητής. «Ολόκληρη η ζωή μου δεν ήταν παρά η ανάμνηση ενός ονείρου μέσα σε ένα άλλο όνειρο». Τάσος Λειβαδίτης. 

Και αυτό το όνειρο το πάλεψε ο συγγραφέας και η πάλη αυτή χαράχτηκε ανεξίτηλα στο μυχό της ψυχής του αφού γεγονότα, καταστάσεις, τρόπο ζωής και στέψη επιτυχίας παρελαύνουν με συνέπεια και διάρκεια. Ζωσιμαία Σχολή, Φοιτητική Εστία Τοσίτσα, Νομική Σχολή Αθηνών, «Όλα όσα έζησα στο χώρο της δικαιοσύνης». Αφτιασίδωτα, ατόφια, άσπιλα και φυσικά αμόλυντα. 

Μελετώντας το βιβλίο του Παύλου Ν. Τζοβάρα ο αναγνώστης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση προκειμένου να ορίσει, τι είναι τέλος πάντων αυτό το βιβλίο. Είναι επιστημονικό πόνημα, αποθησαύρισμα της ενασχόλησής του με την επιστήμη της Νομικής; Είναι λογοτεχνικό έργο στο οποίο η μνήμη διαλογίζεται με τη σκέψη και αποκρυσταλλώνονται σε τέχνη; Είναι ευγενής καταβύθιση στο παρελθόν και οδηγός πορείας για το μέλλον; 

Ασφαλώς και είναι επιστημονικό έργο. Ιδιαίτερα το VII κεφάλαιο, «Επισημάνσεις στο χώρο της Ποινικής Δικαιοσύνης» που συνταράσσει ειδικότερα τον αναγνώστη το επιμέρους κεφάλαιο που φέρει τον τίτλο «Η θανατική ποινή». Πλήρης μελέτη, επιστημονική τεκμηρίωση και απόλυτη επίκληση στη Λογική χαρακτηρίζουν το επιστημονικό δημιούργημα και δίνουν απόλυτα πειστική απάντηση στο ερώτημα περί της επιβολής της θανατικής ποινής. Ένα ερώτημα διαρκούς επικαιρότητας. 

Έργο που προσφεύγει σε τεκμήρια που τα αντλεί από την αρχαία ελληνική Γραμματεία (Αισχύλος, «προς Δημόνικον» Ισοκράτους κλπ) με αφήγηση λυρικής πνοής, αλλά με κυριολεκτική χρήση της γλώσσας, είναι ασφαλώς και λογοτεχνικό δημιούργημα, καθαίρει με την Αριστοτελική σημασία του όρου τον αναγνώστη και τον λυτρώνει. 

Τέλος, με τη μνήμη καθαρή και ατόφια σύμμαχο συνθέτει τον εαυτό του και παρουσιάζει με έντεχνο και φυσικά δημιουργικό τρόπο την πορεία του, τη δημιουργική, αλλά προπάντων ανθρώπινη. Φύλαξε Θερμοπύλες. 

Θα διακινδυνεύσω να πω ότι ολόκληρο το βιβλίο είναι μια κατάθεση και μια εξομολόγηση του συγγραφέα. Τι ήθελε, τι πέτυχε. Αυτό ακριβώς που ορίζει με εξομολογητικό τόνο ο Παλαμάς, που επιχείρησε να σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

«Κι εγώ ονειρεύτηκα κι εγώ της δόξας τη λαχτάρα, κι εγώ μια μέρα ν’ ακουστώ βροντόφωνα στην Πνύκα, αστροπελέκι στους κακούς». Ο Παύλος Τζοβάρας το έκανε πραγματικότητα. Με αυτό έζησε και έτσι βιοπορεύτηκε. Κι αυτό, μαζί με όλα τα άλλα μας το κληροδοτεί με το βιβλίο του «ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ». 

Μεγάλη η προσφορά του και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε θερμά. 

Μάκης Χήτος – Κιάμος 
Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω 
Νομικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας 
Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Read More »
«ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» - Ο Μάκης Κιάμος για το βιβλίο του Παύλου Τζοβάρα «ΣΤΗ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» - Ο Μάκης Κιάμος για το βιβλίο του Παύλου Τζοβάρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
Ηγουμενίτσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση


« Σύγκλιση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου με το υπ. αρ. 9310 / 22.07.2020 έγγραφό τους προς τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, ζητούν οι δημοτικές παρατάξεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ & ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ, προκειμένου να γίνει εκτενής ενημέρωση του σώματος, για την επικείμενη πώληση του ΟΛΗγ.» 

Αγαπητοί συμπολίτες 

Η προκήρυξη πώλησης του ΟΛΗγ έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες και το περιεχόμενό της αφήνει πολλά ερωτηματικά για την «προίκα» που θα δοθεί στον ιδιώτη αγοραστή και τις περιοχές που «συνοδεύουν το λιμάνι και τις ανάγκες του». 

Κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια, τί αφαιρούν από την πόλη της Ηγουμενίτσας, την Πλαταριά ή τα Σύβοτα. Στην ουσία, τί θα στερηθεί από τους πολίτες και τον Δήμο για να πριμοδοτηθεί το προϊόν, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί από τα «επίσημα χείλη» του Υπουργού, του βουλευτή ή του Δημάρχου, ως όφειλαν να κάνουν. 

Βλέπουμε δημοσιεύματα και φωτογραφίες, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν εξηγούν με σαφήνεια, ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου και οι θέσεις – αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από τον Δήμαρχο. 

Η χρονική στιγμή είναι κρίσιμη για τον τόπο και την προοπτική του. Η Δημοτική αρχή δεν μπορεί πλέον να ξεφύγει από τις «ράγες της ιδεολογίας της» και δηλώνει ανίκανη να παρέμβει σε άνωθεν εντολές. 

Για το λόγο αυτό, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου ζητά εκτεταμένη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα της πώλησης και το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν δύο φορές στην Αθήνα για το θέμα αυτό, από τον Δήμαρχο και τον βουλευτή κ. Γιόγακα. 

Φίλες και φίλοι 

Οι υποσχέσεις του Υπουργού αποδείχθηκαν πολφόλυγες 

Τα μνημόνια συνεργασίας με τον ΟΛΗγ γράφτηκαν, ξαναγράφτηκαν και εν συνεχεία ακυρώθηκαν. 

Οι φωτογραφίες με τους υπουργούς και τους βουλευτές είναι για το πολιτικό τους βιογραφικό. 

Τις κορώνες του Δημάρχου για «Casous belli» για το θέμα, αντικατέστησε η προσφιλής του έκφραση « δεν με μέλλει», που είναι το moto του. 

Οι πολίτες ζητούν ενημέρωση 

Γιατί οι πολίτες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το «τί μέλλει γενέσθαι» με το Λιμάνι. Γιατί αφορά την προοπτική του τόπου. 

Γιάννης Κ. Γόγολος 

Δημοτικός Σύμβουλος
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση Ηγουμενίτσα: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει σύσσωμη η αντιπολίτευση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ντελιβεράς παρέσυρε 53χρονη πεζή (+ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020
Ηγουμενίτσα: Ντελιβεράς παρέσυρε 53χρονη πεζή (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, επί της οδού “ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ” Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 20χρονος παρέσυρε 53χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Άμεσα η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ντελιβεράς παρέσυρε 53χρονη πεζή (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Ντελιβεράς παρέσυρε 53χρονη πεζή (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες