Μ. Κάτσης: Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Μ. Κάτσης: Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίαςΣυνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα η κυβέρνηση τους αγρότες της Θεσπρωτίας. Το τελευταίο επεισόδιο αφορά τους κτηνοτρόφους του Νομού μας, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήσεις για ένταξη ή διατήρηση στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλεξιμότητας απέδειξε για μία ακόμα φορά το μέγεθος της κοροϊδίας της κυβέρνησης στο πρόσωπό τους.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 71 παραγωγούς που κατέθεσαν αίτηση στη «Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία», κόπηκαν σχεδόν οι μισοί συγκεντρώνοντας 48 μόρια μάλιστα. Μιλάμε για παραγωγούς οι οποίοι ήταν ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα, από την εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει την ανάλογη πρόσκληση. Οι εν λόγω κτηνοτρόφοι όλο αυτό το διάστημα ήταν απόλυτα τυπικοί προς τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, και στις πιστοποιήσεις που έπρεπε να έχουν.

Αλλά και από τους 250 νέους παραγωγούς που κατέθεσαν αίτηση στη «Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία», κόπηκαν οι 205, από τους οποίους οι 130 είχαν πάνω από 60 μόρια.

Αυτή η παράλογη και προκλητική αντιμετώπιση των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, με την ένταξη όλων των παραγωγών που κόπηκαν άδικα από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας στη Θεσπρωτία, και απαιτούμε επίσης διαφανείς και τεκμηριωμένες διαδικασίες ως προς την κατανομή των κονδυλίων που αφορούν την αγροτική παραγωγή.

Οι αγρότες μας, δύο χρόνια τώρα παλεύουν δυστυχώς μόνοι τους ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν σε ένα ακραίο περιβάλλον, στην αρχή με την πανδημία, και τώρα με τα κόστη των εφοδίων, των καυσίμων και του ρεύματος να βρίσκονται εκτός ελέγχου. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να τους στηρίξει σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τους προσθέτει συνεχώς επιπλέον προβλήματα, επιβεβαιώνοντας ότι ούτε θέλει ούτε και μπορεί να σταθεί δίπλα τους.
Read More »
Μ. Κάτσης: Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας Μ. Κάτσης: Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Τι λένε οι πολίτες στην πρώτη δημοσκόπηση για τους Δημάρχους της Ηπείρου και την Περιφέρεια

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Τι λένε οι πολίτες στην πρώτη δημοσκόπηση για τους Δημάρχους της Ηπείρου και την Περιφέρεια


Ιδιαίτερα προβληματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ηπείρου, 17 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση* του aftodioikisi.gr σε δείγμα 614 ατόμων:

Περισσότεροι από 2 στους 3 (ποσοστό 64%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του σημερινού περιφερειάρχη κ. Αλέκου Καχριμάνη, ενώ, απόρροια αυτού είναι, το 61% να ζητά να εκλεγεί άλλος περιφερειάρχης Ηπείρου. Μάλιστα, το ποσοστό που δηλώνει ότι ο κ. Καχριμάνης είναι «καταλληλότερος για περιφερειάρχης της Ηπείρου» είναι ακόμη χαμηλότερο (30%), με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠΕΣΥ Ηπείρου, Σπύρο Ριζόπουλο να εμφανίζεται ως ο βασικός διεκδικητής με ποσοστό 25%.
Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους δημάρχους, καταρχήν των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Ηπείρου (Γιάννης -Μωϋσής Ελισάφ, Άρτα - Χρίστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζα -Νίκος Γεωργάκος, Ηγουμενίτσα -Γιάννης Λώλος), αλλά και των υπόλοιπων δήμων της περιοχής, καθώς περισσότεροι από 3 στους 4 (ποσοστό 77%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο τους. Με το 62% να ζητά να επανεκλεγεί άλλος δήμαρχος.
Κι αυτό γιατί το 42% θεωρεί ότι περιοχή που κατοικεί έγινε μάλλον χειρότερη ή χειρότερη τα τελευταία 2 -3 χρόνια, έναντι του 32% που θεωρεί ότι μάλλον έμεινε η ίδια και μόλις 25% που πιστεύει ότι έγινε καλύτερη.
Τα μεγαλύτερα τοπικά προβλήματα, κατά τους Ηπειρώτες, είναι κατά σειρά: Το οδικό δίκτυο (61%), καθαριότητα -σκουπίδια (53%), κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης (38%).
Το οδικό δίκτυο είναι το πρώτο πρόβλημα στο δήμο Πρέβεζας και στους άλλους δήμους της περιοχής με 72 και 66% αντίστοιχα, η καθαριότητα στους δήμους Ιωαννιτών (67%), Αρταίων και Ηγουμενίτσας (51%) και το κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης, επίσης στους δήμους Αρταίων (54%) και Ιωαννιτών (44%).
Αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα, η ακρίβεια… χτυπάει κόκκινο με 86% των πολιτών να το θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, και ακολουθούν η ανεργία (32%) και η αδυναμία πληρωμής λογαριασμών (31%) και χρεών και δανείων (21%).

Δείτε ολόκληρη την διαδικτυακή έρευνα, ΕΔΩ
Read More »
Τι λένε οι πολίτες στην πρώτη δημοσκόπηση για τους Δημάρχους της Ηπείρου και την Περιφέρεια Τι λένε οι πολίτες στην πρώτη δημοσκόπηση για τους Δημάρχους της Ηπείρου και την Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Τα 10 άτομα που εκλέγονται από την Ήπειρο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Τα 10 άτομα που εκλέγονται από την Ήπειρο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ


Μετά την πλήρη ενσωμάτωση όλων των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που έχει στη διάθεση της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και εφαρμόζοντας τις ποσοστώσεις που προβλέπει ο εκλογικός κανονισμός που εγκρίθηκε στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα.

Από την Ήπειρο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται δέκα μέλη, πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες.

Πρόκειται για τους ακόλουθους:
1.Γεροβασίλη Όλγα
2.Τζούφη Μερόπη
3.Τσίρκας Βασίλης
4.Στέφος Γιάννης
5.Γρίβας Χρήστος
6.Μαντάς Χρήστος
7.Ιωάννου Αθηνά
8.Σουλελέ Λίλα- Αγλαϊα
9.Νάτσικα Αγλαϊα
10.Οικονόμου Αθανάσιος
Read More »
Τα 10 άτομα που εκλέγονται από την Ήπειρο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τα 10 άτομα που εκλέγονται από την Ήπειρο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Ζωγραφίζουμε ενάντια στον πόλεμο

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Ζωγραφίζουμε ενάντια στον πόλεμο


Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας, όλο το λαό, στην εκδήλωση που πραγματοποιεί στην Πλατεία Δημαρχείου ενάντια στον πόλεμο. Συγκεκριμένα καλούμε σας καλούμε όλους να έρθετε και να ζωγραφίσετε με θέμα την διαφωνία μας με τον πόλεμο.
Τώρα είναι ώρα να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Να δυναμώσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας:
Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
Κανένας φαντάρος, κανένας ένστολος σε αποστολές εκτός συνόρων. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό.
Ηγουμενίτσα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών
Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΗ
ΣΤΙΣ 8:30μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Read More »
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Ζωγραφίζουμε ενάντια στον πόλεμο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Ζωγραφίζουμε ενάντια στον πόλεμο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπή που είχε καταδικαστεί για κακοποίηση ζώου

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Συνελήφθη ημεδαπή που είχε καταδικαστεί για κακοποίηση ζώου


Συνελήφθη σήμερα (18-05-2022) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (16) μηνών για παθητική κακοποίηση ζώου συντροφιάς κατ’ εξακολούθηση.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπή που είχε καταδικαστεί για κακοποίηση ζώου Συνελήφθη ημεδαπή που είχε καταδικαστεί για κακοποίηση ζώου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός που εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός που εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας


Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε ληστεία, που έλαβε χώρα την 06/12/2021.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε ληστεία, που τελέστηκε από δύο άτομα, κατά την οποία ένα από αυτά παρουσιάστηκε σε ηλικιωμένο ζευγάρι ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η. και αφού τεχνηέντως απομάκρυνε τον άνδρα από το σπίτι, στη συνέχεια έσυρε βίαια εκτός του σπιτιού τη γυναίκα, αφαιρώντας ακολούθως το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός που εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός που εμπλέκεται σε υπόθεση ληστείας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ ΘεσπρωτίαςΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ:
Εγγεγραμμένοι: 440
Ψήφισαν: 247
Έγκυρα:239
Λευκά,άκυρα:08

  1. Έλαβαν: 
  2. ΣΥΝΕΚ:128 (53,55%)
  3. ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ:50 (20,92%) 
  4. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:43 (17,99%)
  5. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:18 (07,53%)
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ:
  1. Τσάπες Πέτρος: 89 (ΣΥΝΕΚ)
  2. Γεωργίου Ιωάννης: 28 (ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
  1. Βασιλειάδης Γεώργιος: 76 (ΣΥΝΕΚ) 
  2. Βιρβίλης Κωνσταντίνος: 23 (ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ)
Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 67χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Διακομιδή 67χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε χθες διακομιδή 67χρονου που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από την μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 67χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 67χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ


Σύμφωνα με τον ΚΑΝ.(ΕΕ) 1308/2013 και την υπ’ αριθμό 1059/128533/13.5.2022 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων, υποβάλλουν στο ΥΠΑΑΤ, από τη 18η Μαΐου έως τη 15η Ιουνίου εκάστου έτους, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥπΑΑΤ, Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 1) και Αναλυτικό Πίνακα στοιχείων αμπελοτεμαχίων (Υπόδειγμα 2) για ένταξη στο Πρόγραμμα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και η αίτηση ένταξης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ Ψηφιακές υπηρεσίες - Αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων (http://e-services.minagric.gr) και με τηλεφωνική υποστήριξη στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1540. Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σε αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Το Πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις: α) την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού, β) την μετεγκατάσταση των αμπελώνων, 7 γ) τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σε εκτάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 της υπ’ αριθμό 1059/128533/13.5.2022 ΥΑ: α) είναι φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου ταξινομημένες σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2919/95506/2017 Υπουργική Απόφαση «Ταξινόμηση οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου και ποικιλιών σταφιδοποιίας» (Β΄3276/18.09.2017), όπως ισχύει, β) είναι καταχωρισμένες στο Αμπελουργικό Μητρώο, 9 γ) έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς γι’ αυτές αλλά και για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής όπου απαιτείται, σύμφωνα με τα άρθρα 22 και 24 του κανονισμού (Ε.Ε.) 2018/274, για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο Πρόγραμμα. Η επιβεβαίωση της καλής υφιστάμενης καλλιεργητικής κατάστασης του αμπελώνα και η ορθή συντήρησή του πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα του επιτόπιου προενταξιακού ελέγχου σε συνδυασμό με τις υποβληθείσες δηλώσεις συγκομιδής, δ) έχει υποβληθεί γι’ αυτές Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος, ήτοι το έτος κατάθεσης της αίτησης, ε) επιβεβαιώνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων της αμπελουργικής εκμετάλλευσης του αιτούντα παραγωγού για το Πρόγραμμα, μεταξύ των δύο συστημάτων: Αμπελουργικού Μητρώου και Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης, στ) έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εθνικές και ενωσιακές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης, ζ) η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο Πρόγραμμα καθορίζεται σε μισό (0,5) στρέμμα φυτεμένη έκταση που νοείται η έκταση βάσει του άρθρου 44 του κανονισμού (Ε.Ε.) 1150/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 38) στην κα Α. Τατσάκη ή στο τηλέφωνο 26653 60149.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 41χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Σύλληψη 41χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 41χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 41χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Το Νοσοκομείο Φιλιατών εκπέμπει SOS

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Το Νοσοκομείο Φιλιατών εκπέμπει SOS


Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στο Νοσοκομείο Φιλιατών. Ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας και νότιας Αλβανίας, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών και των επιβατών του λιμανιού της.
Έτσι φτάσαμε σήμερα στο σημείο από τις 69 οργανικές θέσεις ιατρών να υπηρετούν μόνο 32 μόνιμοι ιατροί και 14 επικουρικοί. Δηλαδή 23 θέσεις ιατρών να είναι κενές. Ουσιαστικά το 1/3 των ιατρών που απαιτούνται για την λειτουργία του Νοσοκομείου δεν υπάρχει !
Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης είναι το Νοσοκομείο μας να εφημερεύει αρκετές μέρες τους τελευταίους μήνες χωρίς Ιατρούς σε κρίσιμες υπηρεσίες του, όπως το Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, το Μικροβιολογικό εργαστήριο και το Αναισθησιολογικό τμήμα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ;
Δηλαδή σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού που θα έρθει στο Νοσοκομείο μας ενδέχεται να μην υποβληθεί στην αναγκαία αξονική τομογραφία επειδή δεν εφημερεύει Ιατρός Ακτινολόγος και στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί, ενδέχεται να μην είναι δυνατή μια απαιτούμενη χειρουργική επέμβαση επειδή δεν θα εφημερεύει αναισθησιολόγος.
Μήπως η αποδόμηση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου είναι σκόπιμη για να προωθηθούν τα περιστατικά αυτά σε ιδιωτικές κλινικές; Πρόσφατο είναι το παράδειγμα του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, στο οποίο επιτρέπεται στους ιατρούς, κατά την εφημερία του Νοσοκομείου, να μεταφέρουν τους ασθενείς σε ιδιωτική κλινική για να χειρουργηθούν.
Η μοναδική λύση για τα προβλήματα αυτά είναι η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού, άμεσα. Δυστυχώς όμως διαφαίνεται ότι στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης δεν είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, αλλά η ιδιωτικοποίησή του. Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε καθόλα τη διάρκεια της πανδημίας, όταν όχι μόνο δεν έγιναν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού , αλλά προβλήθηκε ως λύση, η ανύπαρκτη ιδιωτική πρωτοβουλία.
Τραγικές είναι οι ελλείψεις και σε άλλες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα η ειδικότητα του Φαρμακοποιού. Τους τελευταίους 8 μήνες το Φαρμακείο του Νοσοκομείου μας λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς Φαρμακοποιό !
Ταυτόχρονα πρέπει να αναφέρουμε ότι συνεχίζεται η αναστολή εργασίας των υγειονομικών, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Το επιχείρημα για την προστασία των ασθενών και των ευπαθών ομάδων των νοσοκομείων, ειδικά μετά την εμφάνιση των καινούριων μεταλλάξεων και των νέων δεδομένων, δεν φαίνεται να στηρίζεται σε καμία υγειονομική ή επιστημονική λογική.
Πρόσφατα βρέθηκε στην Ήπειρο η αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και επισκέφτηκε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας εκτός από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί δε συμπεριλήφθηκε το Νοσοκομείο μας στο πρόγραμμα των επισκέψεων της Υπουργού. Έτσι εύλογα αναρωτιόμαστε, μήπως αδιαφορεί τόσο για το Νοσοκομείο όσο και για τα προβλήματά του; Μήπως έχει ήδη αποφασιστεί, στα πλαίσια του ‘Νέου ΕΣΥ’, η διασύνδεση του Νοσοκομείου μας με άλλο, όπως είχε γίνει το 2011;
Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στη συνεισφορά όλου του προσωπικού του στην λειτουργία του Νοσοκομείου και στις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν δοθεί μόνιμες λύσεις στα προβλήματα, αλλά αντίθετα παρουσιάζονται καινούρια προβλήματα που αναζητούν λύσεις.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
Άμεση πρόσληψη Ιατρικού και λοιπού προσωπικού, για την κάλυψη όλων των πάγιων αναγκών του Νοσοκομείου.
Άμεση επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Όχι σε οποιοδήποτε σχέδιο αλλαγής ή και κατάργησης Νοσοκομείων.
Αυξήσεις στους μισθούς, στα πλαίσια της αύξησης του πληθωρισμού.
Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων & η προσωρινή Τριμελής Επιτροπής των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών
Read More »
Το Νοσοκομείο Φιλιατών εκπέμπει SOS Το Νοσοκομείο Φιλιατών εκπέμπει SOS Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τις 4 Γαλάζιες Σημαίες

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  για τις 4 Γαλάζιες Σημαίες 


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών με την Ελλάδα να κατέχει για το έτος 2022 την 2η θέση παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΕΠΦ ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μετά από αυστηρό έλεγχο ποιοτικών προδιαγραφών, βραβεύτηκε και φέτος με 4 Γαλάζιες σημαίες για τις ακτές: Αγία Παρασκευή, Δρέπανο, Καραβοστάσι και Μέγα Άμμος, οι οποίες και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Ο Δήμος μας για μία ακόμη χρονιά κατακτά ξανά την ανωτέρα των βραβεύσεων, επιβεβαιώνοντας την αξία των οργανωμένων μας παραλιών και τη δυναμική του τουριστικού μας προϊόντος. Εύχομαι σε όλους να απολαύσουν την ποιότητα που προσφέρουν οι παραλίες μας, με περιβαλλοντική συνείδηση και σεβασμό στην παραλιακή μας ακτογραμμή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.»
Read More »
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τις 4 Γαλάζιες Σημαίες Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας  για τις 4 Γαλάζιες Σημαίες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

18χρονος τραυματίστηκε στο πλοίο που ερχόταν από την Κέρκυρα

Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022
18χρονος τραυματίστηκε στο πλοίο που ερχόταν από την Κέρκυρα


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για περιστατικό τραυματισμού επιβάτη επί του Ε/Γ-Ο/Γ "ΚΕΡΚΥΡΑ" Ν.Π. 10093, κατά την διάρκεια του πλου του, με προορισμό τον λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος επιβάτης τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι, λόγω πτώσης του σε σκαλοπάτια του πλοίου.

Ο τραυματίας μετά τον κατάπλου του πλοίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
18χρονος τραυματίστηκε στο πλοίο που ερχόταν από την Κέρκυρα 18χρονος τραυματίστηκε στο πλοίο που ερχόταν από την Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Σελίδες