Ανεβάζει ταχύτητα ο οδικός τουρισμός

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Ανεβάζει ταχύτητα ο οδικός τουρισμός


Σε πορεία ανάκαμψης έχει τροχοδρομήσει ο οδικός τουρισμός, καθώς τόσο σε επίπεδο εξαμήνου όσο και τον Ιούνιο καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ωστόσο, σε σχέση με το 2019 τα στοιχεία εξακολουθούν να υπολείπονται ελαφρώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο τελευταίο δελτίο του ΙΝΣΕΤΕ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2023 καταγράφηκαν 3,6 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 2,4 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου- Ιουνίου 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά +49,7%/+1,2 εκατ. οδικές αφίξεις. Σε σχέση με το 2019 οι οδικές αυξήσεις καταγράφουν μείωση της τάξεως του 12,1%.

Μεμονωμένα ανά μήνα, τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 413 χιλ. αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση κατά +243 χιλ./+143% και τον Φεβρουάριο 313 χιλ. αφίξεις, μια αύξηση κατά +138 χιλ./+79,1%.

Η αύξηση συνεχίστηκε και τον Μάρτιο με επιβραδυνόμενο ρυθμό κατά +59,2%/+141 χιλ. ενώ σημειώθηκαν 379 χιλ. αφίξεις.

Τον Απρίλιο καταγράφηκαν 564 χιλ. αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση κατά +245 χιλ./ +76,6%. Τον Μάιο η αύξηση επιβραδύνθηκε σημαντικά φτάνοντας μόλις το +2%/+11 χιλ. ενώ οι οδικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 581 χιλιάδες.

Η αύξηση συνεχίστηκε και τον Ιούνιο με επιταχυνόμενο ρυθμό κατά +44,4%/+402 χιλ. ενώ σημειώθηκαν 1,3 εκατ. αφίξεις (μείωση 2,1% σε σχέση με το 2019).

Τα σημεία εισόδου

Την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2023, όλοι οι μεθοριακοί σταθμοί κατέγραψαν αύξηση, με εξαίρεση αυτόν της Δοϊράνης.

Ειδικότερα, ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτες διαφορές κατά +350 χιλ./+87,1% με τις οδικές αφίξεις να ανέρχονται σε 753 χιλ. ενώ ακολούθησε ο μεθοριακός σταθμός των Κήπων που σημείωσε αύξηση κατά +203 χιλ./+147% με τις οδικές αφίξεις να ανέρχονται σε 342 χιλιάδες.

Συμπληρωματικά, στον σταθμό των Ευζώνων οι οδικές αφίξεις ανήλθαν σε 823 χιλ. καταγράφοντας αύξηση +147 χιλ./+21,7%.

Ακολουθήσαν οι σταθμοί της Κρυσταλλοπηγής και της Κακαβιάς με τις οδικές αφίξεις να διαμορφώνονται σε 337 χιλ. και 271 χιλ. σημειώνοντας αύξηση +66 χιλ./+24,5% και +53 χιλ./+24,3%.

Τέλος, οι οδικές αφίξεις στο Ορμένιο ανήλθαν σε 238 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση +102 χιλ./+75,4% και στην Νίκη οι οδικές αφίξεις ανήλθαν σε 184 χιλ. παρουσιάζοντας αύξηση +101 χιλ./+123% ενώ στους υπόλοιπους μεθοριακούς σταθμούς οι οδικές αφίξεις ήταν χαμηλότερες από τις 150 χιλιάδες.

Η μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστιαίες διάφορες καταγράφεται στο σταθμό του Κυπρίνου όπου την αναφερόμενη περίοδο οι οδικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 56 χιλ. καταγράφοντας αύξηση +43 χιλ./+337%. Αντίθετα, στον σταθμό της Δοϊράνης καταγράφηκε μείωση σε -21,3%/ -25 χιλ. ενώ σημειώθηκαν 92 χιλ. οδικές αφίξεις.


Read More »
Ανεβάζει ταχύτητα ο οδικός τουρισμός Ανεβάζει ταχύτητα ο οδικός τουρισμός Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Με υπερπανσέληνο αρχίζει και ολοκληρώνεται ο φετινός Αύγουστος

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Με υπερπανσέληνο αρχίζει και ολοκληρώνεται ο φετινός Αύγουστος


Με δύο υπερπανσελήνους θα καλωσορίσουμε και θα αποχαιρετίσουμε τον φετινό Αύγουστο, σήμερα και στις 31 του μήνα.

Η σημερινή πανσέληνος φέρει το όνομα «Πανσέληνος του Οξύρρυγχου» προς τιμήν των ιθαγενών Αμερικανών που ψάρευαν τους οξύρρυγχους σε μεγάλες ποσότητες τον Αύγουστο στις λίμνες της βόρειας Αμερικής.
 Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αποτελεί ότι είναι και υπερπανσέληνος, η δεύτερη από τις τέσσερις του καλοκαιριού του 2023.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Φιόρη- Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η υπερπανσέληνος συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι στη φάση της πανσελήνου και βρίσκεται πολύ κοντά στο περίγειο, δηλαδή το κοντινότερο σημείο της στη Γη.

 Γι’ αυτό φαίνεται πιο μεγάλη και εντυπωσιακή, ιδίως για τους έμπειρους παρατηρητές της Σελήνης.
 Η κ. Μεταλληνού παροτρύνει τον κόσμο να παρατηρήσει τη Σελήνη με γυμνό οφθαλμό μόλις ανατείλει και βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα, «γιατί τότε μας δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο μεγάλη».
 Σημειώνεται ότι στην Αθήνα η υπερπανσέληνος του Οξύρρυγχου θα ανατείλει στις 8.53 μ.μ.

Ο φετινός Αύγουστος μας επιφυλάσσει και δεύτερη πανσέληνο, και αυτή υπερπανσέληνο, στις 31 Αυγούστου. Καθώς θα είναι η δεύτερη πανσέληνος που θα συμβεί τον ίδιο μήνα ονομάζεται και «Μπλε Φεγγάρι».

 Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ταυτόχρονα υπερπανσέληνο και μπλε φεγγάρι είχαμε ξανά τον Δεκέμβριο του 2009 και η επόμενη φορά θα συμβεί σε εννιά χρόνια, τον Αύγουστο του 2032.
 Η υπερπανσέληνος του Μπλε Φεγγαριού θα ανατείλει στην Αθήνα στις 8.31 μ.μ.

Ανάμεσα στις δύο πανσελήνους του Αυγούστου θα υπάρξει η νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου που και αυτή θα έχει κάτι το ιδιαίτερο: θα είναι μια νέα μικρο-Σελήνη, δηλαδή η νέα Σελήνη θα συμβεί κοντά στο πιο απομακρυσμένο σημείο της από τη Γη, το απόγειο.

Σημειώνεται ότι η πρώτη υπερπανσέληνος του 2023 ήταν στις 3 Ιουλίου και η τελευταία υπερπανσέληνος του χρόνου αναμένεται στις 29 Σεπτεμβρίου.
Read More »
Με υπερπανσέληνο αρχίζει και ολοκληρώνεται ο φετινός Αύγουστος Με υπερπανσέληνο αρχίζει και ολοκληρώνεται ο φετινός Αύγουστος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Κοινωνικός τουρισμός: Προσωρινά αποτελέσματα για συνταξιούχους

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Κοινωνικός τουρισμός: Προσωρινά αποτελέσματα για συνταξιούχουςΑναρτήθηκαν στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων, καθώς και το Μητρώο Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023- 2024 για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 25.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 10:00 μέχρι και την Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 15:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr στη διεύθυνση:
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Η ηλεκτρονική διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους eΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και

να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την επομένη της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων και θα διαρκέσει για 12 μήνες.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις και στα καταλύματα των δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, ενώ, επιπλέον, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολυτέκνους. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.


Read More »
Κοινωνικός τουρισμός: Προσωρινά αποτελέσματα για συνταξιούχους Κοινωνικός τουρισμός: Προσωρινά αποτελέσματα για συνταξιούχους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

ΕΟΦ απαγόρευσε έξι συμπληρώματα διατροφής

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
 ΕΟΦ απαγόρευσε έξι συμπληρώματα
διατροφήςΣτην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης έξι συμπληρωμάτων διατροφής προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καθώς στα προϊόντα αυτά εντοπίστηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alpha – glycerylphosphorylcholine.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την «απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των συμπληρωμάτων διατροφής Napalm Pre -Contest Pumped Stimulant Free με γεύση Watermelon, Lychee, Dragon – Fruit, Mango – lemon και Cherrylemon καθώς και των συμπληρωμάτων Skull Labs Skull Crusher με γεύση Mango -passion fruit της εταιρείας Fitness Autgority Sp.z.o.o. Πολωνίας (παραγωγός), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alpha glycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food).
 Τα παραπάνω προϊόντα οι αποδέκτες τα προμηθεύτηκαν από τη Βουλγαρία. Τα προϊόντα επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ».

Πρόκειται για προϊόντα από δύο διαφορετικές χώρες προέλευσης (Πολωνία και Βουλγαρία).

Οι επιχειρήσεις που έχουν προμηθευτεί τα προαναφερθέντα σκευάσματα, υποχρεούνται να διακόψουν αμέσως τη διάθεση των συμπληρωμάτων διατροφής.


Read More »
ΕΟΦ απαγόρευσε έξι συμπληρώματα διατροφής  ΕΟΦ απαγόρευσε έξι συμπληρώματα διατροφής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Νοσοκομείο Πρέβεζας: Σε ιδιώτες οι διακομιδές

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Νοσοκομείο Πρέβεζας: Σε ιδιώτες οι διακομιδέςΣτην προκήρυξη διαγωνισμού προχωρά το Νοσοκομείο Πρέβεζας προκειμένου να αναθέσει τις δευτερογενείς διακομιδές σε ιδιώτες!!

Αυτό γίνεται στη βάση νέου νόμου που τέθηκε σε εφαρμογή και οδηγιών που έχουν λάβει τα νοσοκομεία με δεδομένα τα μεγάλα κενά στο ΕΚΑΒ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του καυτηριάζει την εξέλιξη αποδίδοντάς την στη συνεχή προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί λογική συνέχεια της πολιτικής επιλογής, όλα αυτά τα χρόνια να μην ανανεώνεται επαρκώς ούτε το προσωπικό ούτε ο στόλος του ΕΚΑΒ πανελλαδικά αλλά και εδώ στην Πρέβεζα. Συγκεκριμένα οι προσλήψεις σε πανελλαδικό επίπεδο δεν υπερέβαιναν ποτέ, τα τελευταία 13 χρόνια τις αποχωρήσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται πανελλαδικά μια ασφυκτική κατάσταση τόσο στις πρωτογενείς όσο και στις δευτερογενείς διακομιδές.

Η λύση που προτείνει η κυβέρνηση, δηλαδή αυτό το πραγματικό κενό να το καλύψει με ιδιώτες και όχι με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι μία λύση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι η πιο οικονομική, αλλά υλοποιείται στη βάση της πολιτικής λογικής εμπορευματοποίησης της υγείας. Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική για τους πολίτες της Πρέβεζας γιατί κάθε υπηρεσία που παρέχεται με τη λογική κόστους – οφέλους δεν μπορεί να παρέχεται με ισότιμο τρόπο σε όλο τον πληθυσμό.

Ως σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας έχουμε εδώ και πολύ καιρό αναδείξει αυτά τα ζητήματα σε έχουμε βάλει στο επίκεντρο της κριτικής μας αυτή την πολιτική λογική η οποία διατρέχει οριζόντια ολόκληρο το εθνικό σύστημα υγείας και δεν περιορίζεται αποσπασματικά στις διακομιδές. Πρόσφατο παράδειγμα είχαμε στην Πρέβεζα την προσπάθεια ΜΚΟποίησης των δομών Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου. Για αυτό λοιπόν οφείλουμε εργαζόμενοι στην υγεία και πολίτες της Πρέβεζας με ενιαίο τρόπο να αντικρούσουμε κάθε τέτοιο νόμο και να τον καταργήσουμε στην πράξη» καταλήγει η ανακοίνωση.


Read More »
Νοσοκομείο Πρέβεζας: Σε ιδιώτες οι διακομιδές Νοσοκομείο Πρέβεζας: Σε ιδιώτες οι διακομιδές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ για την παραπομπή του Μπελέρη

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ για την παραπομπή του Μπελέρη


Την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η παραπομπή σε δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Διπλωματικοί κύκλοι του ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να στερούν από τον κ. Μπελέρη το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χιμάρας.

Επίσης γίνεται γνωστό πως ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους εταίρους της Ελλάδας, στην Ευρώπη και διεθνώς.


Read More »
Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ για την παραπομπή του Μπελέρη Νέα αντίδραση του ΥΠΕΞ για την παραπομπή του Μπελέρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Κέρκυρα: Διακομιδή 29χρονης με σκάφος του Λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Κέρκυρα: Διακομιδή 29χρονης με σκάφος του Λιμενικού από την Κέρκυρα στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε η διακομιδή 29χρονης, από την περιοχή Γουβιά στην Κέρκυρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος.

Η 29χρονη έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


Read More »
Κέρκυρα: Διακομιδή 29χρονης με σκάφος του Λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Κέρκυρα: Διακομιδή 29χρονης με σκάφος του Λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

6η Γιορτή Πολιτισμού “Μάνα Μουργκάνα”

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
6η Γιορτή Πολιτισμού “Μάνα Μουργκάνα”
Read More »
6η Γιορτή Πολιτισμού “Μάνα Μουργκάνα” 6η Γιορτή Πολιτισμού “Μάνα Μουργκάνα” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Λαϊκή βραδιά Πέμπτη 3 Αυγούστου

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023

 Λαϊκή βραδιά Πέμπτη 3 Αυγούστου


Read More »
Λαϊκή βραδιά Πέμπτη 3 Αυγούστου  Λαϊκή βραδιά Πέμπτη 3 Αυγούστου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματοςΣυνελήφθη σήμερα (01-08-2023) πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Γιάννης Οικονόμου: Σύσκεψη για αστυνόμευση στους δρόμους για τους διακινητές μεταναστών - Κινητοποίηση μετά το σοβαρό τροχαίο στο Δωρικό Έβρου

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Γιάννης Οικονόμου: Σύσκεψη για αστυνόμευση στους δρόμους για τους διακινητές μεταναστών - Κινητοποίηση μετά το σοβαρό τροχαίο στο Δωρικό Έβρου
Τα νέα μέτρα για να αναχαιτιστούν οι λαθροδιακινητές

Η λήψη άμεσων μέτρων για τη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από λαθροδιακινητές, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχόμενων οδηγών και επιβαινόντων στο οδικό δίκτυο της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου


Αφορμή για την τηλεδιάσκεψη έδωσε το τελευταίο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που συνέβη χθες στον επαρχιακό δρόμο στο Δωρικό, έξω από την Αλεξανδρούπολη, κατά το οποίο τραυματίστηκε εξαμελής οικογένεια (πατέρας, μητέρα και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους), όταν το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με το οποίο Σύρος διακινητής μετέφερε ομοεθνή του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να εντατικοποιηθεί πάραυτα η επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε ανάλογες περιπτώσεις, οι οποίες είναι πολύ συχνές τον τελευταίο καιρό.


Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην εταιρεία Εγνατία Οδός για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επισημαίνεται επίσης ότι τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στα σύνορα για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα έχουν οδηγήσει τους λαθροδιακινητές σε νέες πρακτικές, όπως η μετακίνηση μέσω δευτερευουσών οδών ή και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, για να αποφύγουν την Αστυνομία, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τις ζωές οδηγών και επιβαινόντων στα οχήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, οι βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εκπρόσωπος της «Εγνατίας Οδού» και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.


Read More »
Γιάννης Οικονόμου: Σύσκεψη για αστυνόμευση στους δρόμους για τους διακινητές μεταναστών - Κινητοποίηση μετά το σοβαρό τροχαίο στο Δωρικό Έβρου Γιάννης Οικονόμου: Σύσκεψη για αστυνόμευση στους δρόμους για τους διακινητές μεταναστών - Κινητοποίηση μετά το σοβαρό τροχαίο στο Δωρικό Έβρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου ΘεσπρωτίαςΣυνελήφθη χθες (31-07-2023) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας αλλοδαπός, κατά την έξοδό του από τη χώρα μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας Συνελήφθη αλλοδαπός με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στο συνοριακό σημείο ελέγχου Μαυροματίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

6.301 επιταγές κοινωνικού τουρισμού εξαργυρώθηκαν στην Πρέβεζα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
6.301 επιταγές κοινωνικού τουρισμού εξαργυρώθηκαν στην ΠρέβεζαΘέση ανάμεσα στις 15 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας που αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού έχει η Πρέβεζα.

Βάση και των τελευταίων στοιχείων η Πρέβεζα βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Έχει το ποσοστό του 6% και εξαργυρώθηκαν 6.301 επιταγές.

Το υψηλότερο ποσοστό έχει η Εύβοια καθώς φτάνει στο 10% και ακολουθούν η Χαλκιδική με 8% και η Πιερία με 7%.

Συνολικά 102.932 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας τον Ιούλιο, ενώ επίσης ενεργοποιήθηκαν 14.848 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.
Read More »
6.301 επιταγές κοινωνικού τουρισμού εξαργυρώθηκαν στην Πρέβεζα 6.301 επιταγές κοινωνικού τουρισμού εξαργυρώθηκαν στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Άγονος ο διαγωνισμός για την αεροπορική γραμμή Ιωαννίνων- Ηρακλείου..

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Άγονος ο διαγωνισμός για την αεροπορική γραμμή Ιωαννίνων- Ηρακλείου..Όνειρο προς το παρόν θα παραμείνει η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η γραμμή εντάχθηκε στις άγονες της χώρας, όμως ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ολοκληρώθηκε και κρίθηκε άγονος. Παρά το αρχικό ενδιαφέρον που είχε διαφανεί από τις αεροπορικές εταιρείες τελικά δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Αυτή ήταν η χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να υπάρξει. Οι πτώσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο όπως είχε σχεδιαστεί ενώ είναι άγνωστη πια η τύχη της γραμμής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού χωρίς όμως να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις.

Ακόμη όμως και σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ωσότου υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα με τον κίνδυνο ενός δεύτερου άγονου εγχειρήματος να είναι υπαρκτός.


Read More »
Άγονος ο διαγωνισμός για την αεροπορική γραμμή Ιωαννίνων- Ηρακλείου.. Άγονος ο διαγωνισμός για την αεροπορική γραμμή Ιωαννίνων- Ηρακλείου.. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Ο RACK ζωντανά στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Ο RACK ζωντανά στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα


Τετάρτη 2 Αυγούστου

Τα εισιτήρια για τον Rack είναι για διαθέσιμη προς πώληση στο κατάστημα μας @sabbia_cafe_bar_restaurant. Καθημερινά 10:00-04:00.
Read More »
Ο RACK ζωντανά στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα Ο RACK ζωντανά στο Sabbia στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Σε στάδιο τμηματικής υλοποίησης η οδική σύνδεση Ιόνια Οδός – Πρέβεζα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Σε στάδιο τμηματικής υλοποίησης
η οδική σύνδεση Ιόνια Οδός – Πρέβεζα


Το Στρατηγικό Σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου για τις οδικές συνδέσεις Πρέβεζα – Ιόνια Οδός και Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στην Πρέβεζα από τους μελετητές- τεχνικούς συμβούλους που έχουν οριστεί από την Περιφέρεια.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ήταν μια πρωτοποριακή εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε η πολύ σοβαρή εργασία που έγινε από την ομάδα Μελετητών στην οποία ανέθεσε την ωρίμανση των μελετών η Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην Εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης, εξήγησε ότι τα δύο έργα ήταν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο είχε αναθέσει την εκπόνηση των μελετών το 2006 και από το 2022 ανέλαβε η Περιφέρεια να τις συνεχίσει και να αναζητήσει πόρους για τη χρηματοδότησή τους. «Είχε γίνει πολύ δουλειά από το Υπουργείο Υποδομών, αλλά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
 
Ειδικότερα για τον οδικό άξονα Ιόνια Οδός – Πρέβεζα, ανέφερε - και οι μελετητές επιβεβαίωσαν- ότι οι μελέτες δεν έχουν παραδοθεί από το Υπουργείο Υποδομών στο σύνολό τους, όσες έχουν παραδοθεί είναι ημιτελείς και χρήζουν ουσιαστικών αλλαγών. Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι μέχρι τώρα εργασίες δεν έχουν παραδοθεί στην Περιφέρεια σε ψηφιακή μορφή, γεγονός που επιφέρει καθυστέρηση στην ωρίμανση τμημάτων του έργου.

Από τους μελετητές παρουσιάστηκαν οι εναλλακτικές προτάσεις χάραξης, ενώ όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, από τις μελέτες που έχουν παραδοθεί η μόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι η γεωτεχνική μελέτη από γέφυρα Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι την περιοχή της γέφυρας Καλογήρου. Εκτιμάται μάλιστα ότι ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου τμήματος θα είναι περίπου στο 1/3 του προϋπολογισμού που είχε συντάξει το Υπουργείο Υποδομών και ανέρχονταν στα 50 εκ. ευρώ.


Πρόκειται για το μόνο ώριμο τμήμα και το οποίο θα προταθεί άμεσα προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα υπόλοιπα δύο τμήματα, το μεν ένα που περιλαμβάνει την παράκαμψη του Λούρου και το δεύτερο που θα καταλήγει στο Κανάλι, θα προωθούνται σταδιακά με την ολοκλήρωση των μελετών.

Ως προς τα χαρακτηριστικά του οδικού άξονα, ανέφερε ότι μέχρι την Πρέβεζα ο σχεδιασμός προβλέπει τετράιχνη διατομή και σε ένα τμήμα προβλέπεται και παράπλευρο οδικό δίκτυο, για εξυπηρέτηση μόνιμων κατοίκων και για διέλευση αγροτικών μηχανημάτων.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι οι τεχνικοί σύμβουλοι του έργου, είναι Ηπειρώτες και πρόκειται για την ίδια ομάδα η οποία συνέβαλε στην ωρίμανση μελετών του τμήματος Καλπάκι – Κακαβιά του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά της Ιόνιας οδού, τις οποίες στη συνέχεια παρέλαβε το Υπουργείο Υποδομών και έτσι μπόρεσε να προχωρήσει στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και την προένταξή του στο Τομεακό ΕΣΠΑ.

Της παρουσίασης που έγινε από τους μελετητές, ακολούθησε διάλογος και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν από εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της Πρέβεζας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Ιωάννης Τσίγκρος, ο Επικεφαλής της παράταξης «Κοινό Ηπειρωτών» Γεώργιος Ζάψας οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Γιούλα Μητροκώστα, Φώτιος Φώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Ιωάννης Μπούρης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γεώργιος Τρυφωνίδης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Πρέβεζας, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων κ.α.Read More »
Σε στάδιο τμηματικής υλοποίησης η οδική σύνδεση Ιόνια Οδός – Πρέβεζα Σε στάδιο τμηματικής υλοποίησης η οδική σύνδεση Ιόνια Οδός – Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Με τον Πλούταρχο η φετινή “Αλωνιάδα” στο Σεβαστό Παραμυθιάς

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Με τον Πλούταρχο η φετινή “Αλωνιάδα” στο Σεβαστό Παραμυθιάς


Φίλες και φίλοι αγαπητοί συμπατριώτες πιστοί στο ραντεβού μας κάθε μονό ημερολογιακό έτος (2023) διοργανώνουμε, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, το τετραήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της “ΑΛΩΝΙΑΔΑΣ”.

Αρωγοί στην προσπάθειά μας, και τους ευχαριστούμε, είναι η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας και ο Δήμος Σουλίου.

Το τετραήμερο 10,11,12&13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 8η Αλωνιάδα που έχει ως θέμα της τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

 Οι εκδηλώσεις αποτελούνται από πολλές δραστηριότητες ορισμένες από τις οποίες είναι οι παρακάτω:Αλώνισμα (αναβίωση)

Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση οπτικού υλικού σχετικά με το θέμα
Χορευτικό – πολυφωνικό τραγούδι

Εκδρομή για παιδιά σε αιολικό ή φωτοβολταικό πάρκο

Τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 (Ακαδημίες)

Αγώνας ποδοσφαίρου παλαίμαχων

Αγώνας καλαθοσφαίρισης παλαίμαχων

Τη πρώτη βραδιά Πέμπτη 10 Αυγούστου θα γλεντήσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο με την κομπανία Βέρδη, τον Αντώνη Κυρίτση και τη Παγώνα Αθανασίου.

Τη δεύτερη βραδιά Παρασκευή 11 Αυγούστου έχουμε θεατρική παράσταση με την ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς.

Τη τρίτη βραδιά Σάββατο 12 Αυγούστου έχουμε βραδιά νεολαίας (D.J.).

Τη τέταρτη βραδιά Κυριακή 13 Αυγούστου έχουμε προγραμματίσει συναυλία με τον Πλούταρχο, την Κατερίνα και τον Γιώργο Κακοσαίο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.


\


 

Read More »
Με τον Πλούταρχο η φετινή “Αλωνιάδα” στο Σεβαστό Παραμυθιάς Με τον Πλούταρχο η φετινή “Αλωνιάδα” στο Σεβαστό Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Πανσέληνος Αυγούστου την Τρίτη με συναυλία στην Αρχαιά Ελέα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Πανσέληνος Αυγούστου την Τρίτη με συναυλία στην Αρχαιά Ελέα
Read More »
Πανσέληνος Αυγούστου την Τρίτη με συναυλία στην Αρχαιά Ελέα Πανσέληνος Αυγούστου την Τρίτη με συναυλία στην Αρχαιά Ελέα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Αύγουστος : Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις από την Αδελφότητα Λεπτοκαρυωτών Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Αύγουστος : Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις
από την Αδελφότητα Λεπτοκαρυωτών Θεσπρωτίας


Read More »
Αύγουστος : Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις από την Αδελφότητα Λεπτοκαρυωτών Θεσπρωτίας  Αύγουστος : Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις από την Αδελφότητα Λεπτοκαρυωτών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Θεμιστοκλής Γκόγκας: Η αλήθεια για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Θεμιστοκλής Γκόγκας: Η αλήθεια για το ΤΕΙ ΗγουμενίτσαςΔιάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Γ. Ντάνη σχετικά με την παρουσία ακαδημαϊκού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα. Υπηρέτησα επί 16 χρόνια στο Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών του ΤΕΙ Ηπείρου και θα ήθελα, ευκαιρίας δοθείσης, να καταθέσω κι εγώ την προσωπική μου άποψη. Ανήκω, άλλωστε σε εκείνους που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησαν να εμποδίσουν την έξοδο της Ηγουμενίτσας από τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Η ιστορία ξεκινάει με την ίδρυση του Τμήματος Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο (ΤΕΞΓΔΕ) το 1999 και καταλήγει με την εφαρμογή του Νόμου 4559/2018 που συγχώνευσε το ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στη διαδρομή αυτών των 19 ετών είχαμε τις εξής μεταβολές:

1. Το πρώτο και μάλλον το πλέον καίριο πλήγμα ήρθε με το Σχέδιο «Αθηνά». Αυτό άρχισε να συζητείται από το τέλος του 2012 και να εμφανίζονται επιλεκτικά κάποιες «διαρροές». Μία απ’ αυτές ήθελε ένα Τμήμα που έδρευε στην Άρτα να φεύγει από το ΤΕΙ Ηπείρου και να μετακινείται στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στην Κεφαλληνία, ενώ το δικό μας παρέμενε αλώβητο. Θεωρήσαμε ότι ο μοναδικός χαρακτήρας του Τμήματός μας κάλυπτε ανάγκες της αγοράς, άρα δεν επρόκειτο να συμβεί καμία αλλαγή, πόσω δε μάλλον κατάργηση! Ατυχώς διαψευστήκαμε.

2. Η τελική μορφή του σχεδίου «Αθηνά» το 2013 έσβηνε το ΤΕΞΓΔΕ και στη θέση του δημιουργούσε ένα τμήμα-Φρανκενστάιν, με «συγχώνευση» ετερόκλητων Τμημάτων και έναν λαβύρινθο εισαγωγικών και καταληκτικών κατευθύνσεων. Το παράδοξο είναι πως τα Τμήματα που φαινόταν να κινδυνεύουν στις προ του σχεδίου διαρροές, έμειναν ανέπαφα. Να υποθέσουμε ότι ο τότε Υπουργός Παιδείας είχε μελετήσει τα προγράμματά τους και είχε πεισθεί για την συμβολή τους στην εθνική οικονομία, ή να κάνουμε πιο απλές σκέψεις ότι τοπικοί παράγοντες κίνησαν γη και ουρανό για να μείνουν τα Τμήματα στις επικράτειές τους ανέπαφα και το πέτυχαν; Αξίζει εδώ να αναφερθούμε και στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 στο Υπουργείο Παιδείας, από την οποία ενώ φύγαμε με τη διαβεβαίωση ότι το τμήμα θα παρέμενε άθικτο, κυριολεκτικά μία ώρα αργότερα η απόφαση για το νέο θνησιγενές τμήμα είχε ήδη ανακοινωθεί.

3. Στο νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων η κατεύθυνση «Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών», ως συνέχεια του προγενέστερου Τμήματος, ήταν αφανής. Πολύ σωστά τονίζεται στο άρθρο του κ. Ντάνη ότι κανείς υποψήφιος δεν έβλεπε στο μηχανογραφικό δελτίο τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και όλοι έβλεπαν ένα ακόμη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, μεταξύ πολλών άλλων στην επικράτεια.

Στέκομαι στο σημείο αυτό για να προβάλλω ορισμένα από τα επιστημονικά επιτεύγματα του Τμήματος ΕΞΓΔΕ αρχικά και Διοίκησης Επιχειρήσεων μεταγενέστερα. Συγκεκριμένα:

-είχαμε 23 διμερείς συμβάσεις ERASMUS με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, 18 από τις οποίες παρέμεναν συνεχώς ενεργές με ανταλλαγές φοιτητών και διδακτικού προσωπικού. Η διεθνής κινητικότητα του Τμήματός μας κάλυπτε πάνω από το 80% των θέσεων που λάμβανε το ολόκληρο το ΤΕΙ Ηπείρου,

- διοργανώσαμε έναν σημαντικό αριθμό ημερίδων με συμμετοχές Ελλήνων και ξένων ακαδημαϊκών, επ’ ωφελεία των φοιτητών μας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας η οποία συμμετείχε ενεργά,

- ήταν το μοναδικό Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα που πέτυχε τη χορήγηση υποτροφίας από το Γερμανικό φορέα DAAD όπου τον Δεκέμβριο του 2015, οι φοιτητές μας, επιχορηγήθηκαν από το Γερμανικό κράτος προκειμένου να παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης στο Πανεπιστήμιο του Mainz,

- διοργανώσαμε πέντε διεθνή συνέδρια (2005, 2007, 2009, 2013 και 2015). Παρενθετικά, τα εν λόγω συνέδρια ήταν διεθνή, υπό την έννοια ότι σχεδόν το 50% των εισηγητών προερχόταν από ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού. Περιττό να αναφέρουμε ότι οι εκδόσεις των πρακτικών των συνεδρίων βρίσκονται σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες από το Βιετνάμ και την Ιαπωνία, μέχρι την Νορβηγία και την Πορτογαλία.

- ήταν το μοναδικό Τμήμα του ΤΕΙ Ηπείρου που εξέδιδε διεθνές επιστημονικό περιοδικό: Journal of Language, Translation and Intercultural Communication, το οποίο πλέον εκδίδεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (για να μην αδικήσω τους συναδέλφους στην Πρέβεζα, πρέπει να αναφέρω ότι εξέδωσαν ένα βραχύβιο, εθνικής εμβέλειας, περιοδικό),

- εκπονήσαμε αυτοτελώς δυο σημαντικά ερευνητικά προγράμματα και μάλιστα επίκαιρου χαρακτήρα: «Δικαστηριακή Διερμηνεία» (με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ) και «Κοινοτική Διερμηνεία στην Ελλάδα» (με χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Σημειωτέον ότι στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Δικαστηριακή Διερμηνεία» διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενημερωτική ημερίδα (6 Δεκεμβρίου 2017) προς τα στελέχη του Υπουργείου καθώς και άλλων εμπλεκόμενων φορέων (Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, Υπηρεσία Ασύλου κλπ.),

- ξεκινήσαμε τη λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οργανωσιακή Διαπολιτισμική Επικοινωνία» διάρκειας τριών εξαμήνων, το οποίο τορπιλίστηκε εν τω γεννάσθαι από «τοπικούς παραγοντίσκους» και μέλη της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου,

- σε συνεργασία με ακαδημαϊκά Τμήματα του εξωτερικού, οργανώσαμε Σεμινάριο Υποτιτλισμού. Οι φοιτητές εργάστηκαν πάνω σε ξενόγλωσσες ταινίες και δημιούργησαν τους υπότιτλους. Τα αποτελέσματα της δουλειάς παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση (16.6.2017) στην Ηγουμενίτσα, όπου προβλήθηκαν και σχολιάστηκαν συνολικά 20 ταινίες μικρού μήκους από τον αγγλόφωνο, γαλλόφωνο, γερμανόφωνο, ιταλόφωνο και ρωσόφωνο κινηματογράφο.

- τέλος δε, υλοποιήθηκαν οι μεταφράσεις προς τα αλβανικά και προς τα ρωσικά του συνόλου του πληροφοριακού υλικού του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, προμηθευτήκαμε καμπίνες διερμηνείας με όλο το υποστηρικτικό υλικό και ξεκίνησε η εκπαίδευση φοιτητών στη Διερμηνεία Διαπραγματεύσεων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το Τμήμα παρείχε τα δύο βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ανώτατη εκπαίδευση: έρευνα και διδασκαλία. Τα επιτεύγματα αυτά, μοναδικά στο ΤΕΙ Ηπείρου δεν κατάφερε να τα διακρίνει το 2017 η διορισμένη από τον κ. Γαβρόγλου, επιτροπή συνένωσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου και έκρινε ότι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων «δεν είναι ακαδημαϊκά βιώσιμο» εισηγούμενη την παύση της λειτουργίας του.

Προσπαθήσαμε τότε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα (που εμφανώς είχε προαποφασιστεί) μέσα από κινητοποίηση με τη σύμπραξη όλων των φορέων της Θεσπρωτίας. Πράγματι, οργανώθηκε από τον Δήμαρχο ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (Δευτέρα 30.10.2017) με το παράδοξο της απουσίας του τότε κυβερνητικού βουλευτή. Απέστειλε απλώς μία επιστολή εκτός θέματος, όπου αναφερόταν στη «μετατροπή της κατεύθυνσης προχωρημένου εξαμήνου “Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία” σε εισαγωγική κατεύθυνση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων»! Ομοίως ό ίδιος κυβερνητικός βουλευτής απουσίαζε και από την κρίσιμη συνάντηση που έλαβε χώρα στην Άρτα, στις 20 Μαΐου 2018, παρουσία του τότε υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και εκπροσώπων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου. Σημειωτέον ότι στη συνάντηση παρίσταντο οι κυβερνητικοί βουλευτές Άρτας και Πρέβεζας, οι οποίοι στήριξαν τη βιωσιμότητα των Τμημάτων του ΤΕΙ στις έδρες τους.

Στο πλαίσιο της προχειρότητας του σχεδιασμού της συγχώνευσης, ο κ. Γαβρόγλου, εντελώς αυθαίρετα μας πρότεινε να δημιουργήσουμε Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, παραπέμποντας την έγκριση της έναρξης ακαδημαϊκής λειτουργίας στις καλένδες της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Σύγκλητος συνεδρίασε στις 26.11.2019 και ουσιαστικά επικύρωσε την προσχεδιασμένη έξωση της Ηγουμενίτσας από τον ακαδημαϊκό χάρτη. Δεν μάθαμε ποτέ τις εισηγήσεις (αν έγιναν), τη συζήτηση ή τις τοποθετήσεις των μελών της Συγκλήτου. Το αποτέλεσμα είναι η Ηγουμενίτσα να στερηθεί έναν σημαντικό πόλο ανάπτυξης και δεν αναφέρομαι μόνον στα έσοδα από ενοίκια κλπ. δαπάνες των φοιτητών, αλλά στην αλληλεπίδραση μεταξύ ενός τριτοβάθμιου ακαδημαϊκού ιδρύματος και της τοπικής επιστημονικής -και όχι μόνο- κοινότητας.


Read More »
Θεμιστοκλής Γκόγκας: Η αλήθεια για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας Θεμιστοκλής Γκόγκας: Η αλήθεια για το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Η επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γ. Καραγιάννη για το Δήμο Σουλίου

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Η επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γ. Καραγιάννη για το Δήμο ΣουλίουΠρόσφατα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον απολογισμό πεπραγμένων της για το έτος 2022. Στη διάρκεια των ετών που προηγήθηκαν αλλά και του τρέχοντος έτους, η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε πλήθος προβλημάτων, προκλήσεων και πρωτόγνωρων καταστάσεων, διαχειρίστηκε μεγάλο αριθμό παλαιών και νέων έργων και εργάστηκε για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και έμψυχου δυναμικού για το Δήμο, σε μια δύσκολη περίοδο για την εγχώρια και παγκόσμια οικονομία. Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι ότι οι επιτυχίες σε πολλά επίπεδα διοικητικής ευθύνης του Δήμου άγγιξαν ιστορικό υψηλό.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό, αν δεν υπήρχε η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην παρούσα Δημοτική Αρχή. Η προσπάθεια ήταν ομαδική και σε αυτή δεν περίσσεψε κανείς. Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, ανακοινώθηκε η συμπόρευση της παράταξής μου "ΔΗΜΟΣ – ΔΗΜοτική Ομάδα Συνεργασίας" με το συνδυασμό «1 μέλλον ανάπτυξης και ελπίδας» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Αθανασίου. Από την πρώτη στιγμή συμπράξαμε, θέσαμε τους στόχους, παλέψαμε γι'αυτούς και με άψογη συνεργασία, χωρίς ίχνος υστεροβουλίας και ανταγωνισμού, αγωνιστήκαμε για την ευημερία και την πρόοδο του τόπου, που ήταν και εξακολουθεί να είναι κοινή επιδίωξη.

Η κοινή αυτή επιδίωξη αλλά και συνέχιση της επιτυχημένης ομαδικής δουλειάς, επισφραγίζεται με το συνδυασμό των δυνάμεών μας σε ένα κοινό πλέον ψηφοδέλτιο, που τίθεται στην κρίση των συμπολιτών μας για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Ανανεώνω λοιπόν την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου Σουλίου, εκφράζοντας τον κοινό στόχο εμού και όλων των συνεργατών μου, να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όσα δρομολογήθηκαν και συνεχίζουν να δρομολογούνται για την επόμενη μέρα του Δήμου.

Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ για την επόμενη μέρα
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου
Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης


Read More »
Η επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γ. Καραγιάννη για το Δήμο Σουλίου Η επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γ. Καραγιάννη για το Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα


Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ αναζητά προσωπικό για να στελεχώσει την επιστημονική του ομάδα με τις εξής ειδικότητες:
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
- ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ / -ΣΤΡΙΑ
- ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/-ΤΡΙΑ
- ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
- ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/ - ΤΡΙΑ
- ΜΟΥΣΙΚΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ
- ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ
- ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ/-ΤΡΙΑ

Αποστολή βιογραφικού στο e-mail του ΚΔΑΠ : kdapmeaendrasei@gmail.com

Ή κλείστε το ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2665-100350 και 6988789957
Read More »
Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ "Εν Δράσει" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Σουλιώτικη οικογένεια ομογενών ταξίδεψε από την Βόρεια Καρολίνα της Αμερική για να τρέξει στο “Zagori Mountain Running”

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Σουλιώτικη οικογένεια ομογενών ταξίδεψε από την Βόρεια Καρολίνα της Αμερική για να τρέξει στο “Zagori Mountain Running”


Από τις ΗΠΑ στο Ζαγόρι. Μία τετραμελής οικογένεια Ελλήνων ομογενών ταξίδεψε από την Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ (North Carolina, USA) για να συμμετάσχουν στο Ζagori Mountain Running 2023 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Ο πατέρας της οικογένειας Κώστας Γκουλιούμης (με καταγωγή από την Φροσύνη Σουλίου συμμετείχε στον αγώνα των 21 km με επίδοση 3:46:00. Ο Γκουλιούμης ήταν γνωστός την δεκαετία του 1990 όταν έπαιζε ποδόσφαιρο με τις ομάδες Σούλι Παραμυθιάς, Ολυμπιακό Σουλίου, Ροδοτόπι Ιωαννίνων, και Ελευθέρι Μαργαριτίου. Μετά αναχώρησε για την Γερμανία και αγωνιζόταν με ελληνικές ομογενειακές ομάδες.

Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας Γκουλιούμης-Μαντζούκας Βασίλειος (16 ετών) πήρε μέρος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων και τερμάτισε σε χρόνο 2:31:03

Ο μικρότερος γιος Γκουλιούμης-Μαντζούκας Χρήστος (13 ετών) συμμετείχε στον αγώνα 21 χιλιομέτρων μαζί με τον πατέρα του και σημείωσε επίδοση 3:44:51

Η μητέρα των δύο αγοριών Ελευθερία Μαντζούκα (με καταγωγή από το Γραμμένο Ιωαννίνων κι από το Ασπροχώρι Λάκκας Σουλίου) πήρε μέρος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αγόρια Βασίλης και Χρήστος παρακολουθούν αυτές τις μέρες το Πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, που γίνεται τις τέσσερις εβδομάδες του Ιουλίου στο ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ – Παν. Ιωαννίνων (Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος) σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής (ΠΟΑ).


Read More »
Σουλιώτικη οικογένεια ομογενών ταξίδεψε από την Βόρεια Καρολίνα της Αμερική για να τρέξει στο “Zagori Mountain Running” Σουλιώτικη οικογένεια ομογενών ταξίδεψε από την Βόρεια Καρολίνα της Αμερική για να τρέξει στο “Zagori Mountain Running” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα ΘεσπρωτίαςRead More »
Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Τα "Μαντζούνια" στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών!

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών!
Έρχεται μια μοναδική Δημοτική Βραδιά στους Φιλιάτες! Παρασκευή 4/08/2023, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φιλιατών "Άρτεμις" διοργανώνει ένα εκπληκτικό γεγονός γεμάτο μουσική, χορό και διασκέδαση.

Οι ταλαντούχοι μουσικοί Μάκης Μποροδήμος και Βασίλης Σιτούνης θα παίξουν κλαρίνο, ενώ οι υπέροχοι τραγουδιστές Χρήστος Αγγελής, Γιάννης Παππάς και Ξένια Βέρρα θα δώσουν φωνή στις αγαπημένες σας μελωδίες.

Μην χάσετε τη λαχειοφόρο αγορά, όπου θα βρείτε υπέροχα δώρα και θα στηρίξετε με αυτό το τρόπο, τις δράσεις του συλλόγου μας.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια μοναδική βραδιά γεμάτη παράδοση, μουσική και διασκέδαση!

 

Read More »
Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών! Δημοτική Βραδιά με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα


Από  κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα, ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη (ΤΕΧΝΙΤΗΣ).
Προσφέρεται ικανοποιητικός μισθός και σταθερή εργασία.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2665027207 & 6932787789
Και στο email: marjimarine@gmail.com

Read More »
Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από κατάστημα με σκάφη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ


Η ιδιωτικοποίηση των σταθμών μεταφόρτωσης που αποφασίστηκε σήμερα και που τόσα χρόνια «παλεύει» να υλοποιήσει η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ ώστε να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα επιφυλάσσει ένα ακόμα πιο ζοφερό μέλλον για το λαό της Ηπείρου

Η συνεδρίαση για την ιδιωτικοποίηση έγινε με fast-track διαδικασίες και με τηλεδιάσκεψη, αποκλείοντας τους εκπροσώπους των εργαζομένων που διαμαρτύρονται τόσο καιρό. Η πλειοψηφία του ΦΟΔΣΑ, αφού παρουσίασε το άσπρο-μαύρο τελικά έλυσε τα χέρια στους επιχειρηματικούς ομίλους, να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνει ο λαός.

Κατά πλειοψηφία συμφώνησαν ότι το να λειτουργούν με δημόσιο χαρακτήρα οι υπηρεσίες είναι κόστος ενώ ο «καλός επιχειρηματίας» παρουσιάστηκε σαν σωτήρας και όχι για να εισπράξει κέρδη από υπηρεσίες και εγκαταστάσεις που έχουν χρηματοδοτηθεί κατά 100% από κρατική χρηματοδότηση δηλαδή από τις τσέπες του λαού.

Τρίβουν τα χέρια τους οι εργολάβοι! Το σκεπτικό αυτής της απόφασης ανοίγει το δρόμο να ιδιωτικοποιηθούν όλα τα στάδια επεξεργασίας απορριμμάτων που έχουν πληρωθεί με κρατικό χρήμα και πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα.

Και η αποκομιδή των βιοαποβλήτων και οι μονάδες επεξεργασίας των βιοαποβλήτων και τα πράσινα σημεία και οι γωνιές ανακύκλωσης. Με βάση το σκεπτικό της πλειοψηφίας του ΦΟΔΣΑ, είναι όλα υπηρεσίες που δεν έχουν μόνιμο προσωπικό να δουλέψει και περιμένουν έναν «εργολάβο-σωτήρα» να τα εκμεταλλευτεί.

Σε μια περιοχή με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο τον αγώνα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες καθαριότητας.

Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα. Ολοι όσοι σήμερα ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση των σταθμών μεταφόρτωσης, μπροστά στις αυτοδιοικητικες εκλογές θα βγουν να υπερασπιστούν στο λαό ,στους εργαζόμενους, τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών .

Αντί να ενισχυθούν με προσωπικό οι δημοτικές υπηρεσίες που είναι ρημαγμένες από την κυβερνητική πολιτική που ακολουθούν πιστά και όλες οι δημοτικές αρχές της Ηπείρου, επέλεξαν να ξεπουλήσουν τους ΣΜΑ που ο λαός έχει πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Ο λαός φορολογήθηκε για να επιχορηγηθεί μεσω του ΕΣΠΑ η δημιουργία των ΣΜΑ, φορολογείται μέσω των ανταποδοτικών για να πληρωθεί η δοκιμαστική λειτουργία με το προσωπικό των Δήμων και θα ξανα-φορολογηθεί μέσω των ανταποδοτικών για να πληρωθούν οι εργολάβοι που τελικά θα αναλάβουν τη λειτουργία των ΣΜΑ.

Όλα τα σωματεία της Ηπείρου στους ΟΤΑ καλούν τον λαό τους εργαζόμενους τα σωματεία ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΑ Ε.Κ, ΤΑ Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου να ξεσηκωθούν και «να απαιτήσουν να μην προχωρήσει η εφαρμογή της κατάπτυστης αυτής απόφασης που μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρηματικό πεδίο δράσης .

Να διεκδικήσουν να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των αναγκών στις δημοτικές υπηρεσίες.

Να ζητήσουν την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων – παρατασιούχων

Να αναλογιστούν τι θα συμβεί αν με το ίδιο σκεπτικό της διοίκησης του ΦΟΔΣΑ προχωρήσει η εκχώρηση σε ιδιώτες και άλλων ανταποδοτικών υπηρεσιών- όπου δεν το έχουν κάνει ακόμα - (καθαριότητα, πράσινο - Νερό- βιολογικός )κ.ά).

Η πολιτική αυτή ανοίγει το δρόμο, όχι μόνο στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του δήμου, στη μείωση του ειδικευμένου εργατικού και επιστημονικού προσωπικού, στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Σημαίνει ακόμη και απολύσεις με το αντιδραστικό εργαλείο της αξιολόγησης!».


Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Α’ Βαθμού Ν. Πρέβεζας
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου ΆρταςRead More »
Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΟΔΣΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα


Ζητείται οδηγός για οδική βοήθεια με δίπλωμα Γ', για μόνιμη εργασία στην Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο για επικοινωνία 6932354299
Read More »
Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα Ζητείται οδηγός στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Να ληφθούν μέτρα για τον Καύσωνα στις ιχθυοκαλλιέργειες και να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από το Σ.Ε.Π.Ε

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Να ληφθούν μέτρα για τον Καύσωνα  στις ιχθυοκαλλιέργειες και να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από το Σ.Ε.Π.ΕΣυνδικάτο Ιχθυοκαλλιεργειών Τροφίμων Ποτών Ν. Θεσπρωτίας

Η ανθρώπινη ζωή μετράει λιγότερο από το να "βγει η δουλειά" και στις ιχθυοκαλλιέργειες!
Τις προηγούμενες ημέρες του καύσωνα δεν αποφεύχθηκαν εργασίες κάτω από τον ήλιο,
μέσα στο καταμεσήμερο, σε συνθήκες καύσωνα!

Ενδεικτικά, προγραμματίστηκαν εργασίες μεταφοράς γόνου, εκθέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους
συναδέλφους, τόσο οδηγούς που μεταφέρουν το γόνο, όσο και συναδέλφους που βρίσκονται
στις μονάδες ή στα «κλουβιά».

 Ειδικά στα «κλουβιά» όπου παραλαμβάνεται ο γόνος, οι συνθήκες είναι δύσκολες και επικίνδυνες ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον με καύσωνα που προγραμματίστηκαν παραλαβές μέσα στο μεσημέρι και μεταξύ 12μμ-5μμ.

Τίποτα δεν πτοεί την εργοδοσία! Ούτε ακόμα και όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή των
συναδέλφων καθώς μια ζαλάδα από τον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό ή ότι οι οδηγοί σε
αυτές τις συνθήκες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για δυστύχημα, με κίνδυνο για τη ζωή
τους, αλλά και όσων ανυποψίαστων βρεθούν εκείνη την ώρα στον δρόμο τους.

Αντίστοιχα κι άλλες εργασίες που προγραμματίστηκαν, ειδικά μεταξύ 12μμ-5μμ, γίνονται
επικίνδυνες σε συνθήκες καύσωνα και μάλιστα χωρίς κανένα μέτρο, ενώ μόνο για τα μάτια του
κόσμου οι μεγαλύτερες εταιρείες των ιχθυοκαλλιεργειών βγάζουν συστάσεις, για τα μάτια μόνο
όσων εγκρίνουν πιστοποιήσεις κι επιδοτήσεις.

Με τέτοιες ευθύνες της εργοδοσίας στις ιχθυοκαλλιέργειες μετράμε πάνω από 10 νεκρούς τα
τελευταία χρόνια.

Κι αν ο νόμος απαγορεύει τις βαριές κι επικίνδυνες εργασίες μεταξύ 12μμ-5μμ, τόσο το χειρότερο
για το νόμο. Ο νόμος του κέρδους προηγείται.

Τις προηγούμενες ημέρες με καύσωνα δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα ενώ η παράταση
των συγκεκριμένων καιρικών φαινομένων αυξάνει τους κινδύνους για τους συναδέλφους.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα οι εργοδοτική αυθαιρεσία. Ουσιαστικότερη νομική
κατοχύρωση των μέτρων που να τα καθιστούν πραγματικά υποχρεωτικά για τον εργοδότη.

Απαγόρευση όλων των εργασιών στους κλωβούς πέραν του ταΐσματος τις ημέρες καύσωνα. Τις
μεσημβρινές ώρες, μεταξύ 12μμ-5μμ, καμία απολύτως εργασία κάτω από τον ήλιο.

Στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να πραγματοποιούν ελέγχους.
 

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ / ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


Read More »
Να ληφθούν μέτρα για τον Καύσωνα στις ιχθυοκαλλιέργειες και να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από το Σ.Ε.Π.Ε Να ληφθούν μέτρα για τον Καύσωνα  στις ιχθυοκαλλιέργειες και να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από το Σ.Ε.Π.Ε Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Αγύριστο Κεφάλι: Μια Συναυλία Τιμής στον Αλκη Αλκαίο και τη Νεοελληνική Μουσική

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Αγύριστο Κεφάλι: Μια Συναυλία Τιμής στον Αλκη Αλκαίο και τη Νεοελληνική ΜουσικήΜε πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συναυλία που διοργάνωσε ο σύλλογός μας την Παρασκευή 28 Ιουλίου προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα στιχουργού και ποιητή Αλκη Αλκαίου ,στην πλατεία Δημαρχείου.

Στη μεγάλη αυτή συναυλία με τίτλο «αγύριστο κεφάλι» ,ξεχώρισε η παρουσία δεκάδων πολιτών της πόλης μας που είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα δείγμα αυτών των ξεχωριστών μουσικών στιγμών.

Ήταν εκεί άνθρωποι που μεγάλωσαν με τα τραγούδια αυτά. ήταν εκεί εργαζόμενοι ,λαϊκοί άνθρωποι που κάθε φορά ανατριχιάζουν με τα κομμάτια του τα οποία σηματοδότησαν μια νέα εποχή στο τραγούδι, αμέσως μετά τη μεταπολίτευση.

Δεν ήταν απλά ένας φόρος τιμής σ΄έναν πραγματικά μεγάλο καλλιτέχνη ,έναν μάστορα του Λόγου, αλλά και μια ουσιαστική αναφορά στο τραγούδι μας, αυτό που ακουμπάει στη νεοελληνική κουλτούρα και μας εμψυχώνει στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία, ευχαριστούμε τους μουσικούς της ορχήστρας (trio tenoro) που χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές στο κοινό, ερμηνεύοντας με τον μοναδικό τους τρόπο τραγούδια που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου.Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον συνάδελφο Ανδρέα Κωστούλα που φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Αλκη Αλκαίου.

Το πολιτιστικό γίγνεσθαι ,έχει συνέχεια με την εικαστική έκθεση που θα λάβει χώρα στο ΠΑΝΘΕΟΝ από τις 29-07-2023 εως και 03/08/2023.. Θα είμαστε και πάλι όλοι εκει.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Αγύριστο Κεφάλι: Μια Συναυλία Τιμής στον Αλκη Αλκαίο και τη Νεοελληνική Μουσική Αγύριστο Κεφάλι: Μια Συναυλία Τιμής στον Αλκη Αλκαίο και τη Νεοελληνική Μουσική Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Με την Ματούλα Ζαμάνη το φετινό Acheron Fest

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Με την Ματούλα Ζαμάνη το φετινό Acheron Fest Η Ματούλα Ζαμάνη και οι φίλοι της ίπτανται αλλοπαρμένως στις Πηγές του Αχέροντα την Τετάρτη 2 Αυγούστου στις 21.00, για να γράψουμε όλοι μαζί καινούριες μουσικές ιστορίες, για να μοιραστούμε χαμόγελα και αναστεναγμούς. Θα ακουστούν τραγούδια για: εραστές του ωραίου, δροσερούς αγρότες, τρυφερούς μελισσοκόμους, περιπατητές σε ολόφωτα λιβάδια, ονειροπόλους κολυμβητές και πιθανά ακροβάτες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη δημιουργία ενός πιο μαγικού και ελεύθερου κόσμου.

Αγκαλιά ανοιχτή, τσαχπινιά, ερωτική διάθεση και τα μυαλά στα κάγκελα.

Μαζί:
Κυριάκος Ταπάκης, Ανδρέας Ανδρέου – λαούτο, ούτι
Γιάννης Κονταράτος – βιολί, microkorg
Σωτήρης Μαυρονάσιος – pads, loops, τύμπανα
Διονύσης Μακρής – μπάσο
Δημήτρης Δημητριάδης – Sound engineer
Βασίλης Φαλάρας – Monitoring
Γιώργος Κλαδούρης – Φωτισμοί

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ early bird
15€ γενική είσοδος
Read More »
Με την Ματούλα Ζαμάνη το φετινό Acheron Fest Με την Ματούλα Ζαμάνη το φετινό Acheron Fest Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα


Κύριες εργασίες:
• Πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας.
Επιθυμητά προσόντα:
• Ευχάριστος χαρακτήρας και ικανότητες επικοινωνίας.
Τι προσφέρουμε:
• Φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.
• Εκπαίδευση, καθοδήγηση και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.
• Μηνιαίο μισθό με πλήρεις απολαβές, ασφάλιση και επιπλέον πακέτο αμοιβών bonus.

Αποστολή βιογραφικών στο telecom@vrgroup.gr ή παράδοση στο κατάστημα MULTIRAMA-NOVA Ηγουμενίτσας στην οδό Φ.Μιχαλά 10 Γωνία.

Read More »
Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Προσλήψεις από το Multirama - Nova στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας


DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 01, 2023 Rating: 5

Σελίδες