Β. Γιόγιακας: Ένα ουσιαστικό βήμα για να πετύχουμε την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Β. Γιόγιακας: Ένα ουσιαστικό βήμα για να πετύχουμε την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου


Έξι θέσεις με σκοπό τη στελέχωση του Τελωνειακού Σταθμού Μαυροματίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η 24ωρη λειτουργία του, δημοσιεύθηκαν στο πλαίσιο του Α' Κύκλου Κινητικότητας για το 2024. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 4 θέσεις ΠΕ και 2 θέσεις ΔΕ.

Οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους δημόσιους υπαλλήλους υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου από τις 5 έως και τις 15 Απριλίου 2024.
"Η προκήρυξη των 6 αυτών θέσεων είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να πετύχουμε την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου, μια εξέλιξη που σίγουρα θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις αλλά και την αύξηση της κίνησης από και προς τη γειτονική μας Αλβανία μέσω του τελωνείου Μαυροματιου" δήλωσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιογιακας.
Read More »
Β. Γιόγιακας: Ένα ουσιαστικό βήμα για να πετύχουμε την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου Β. Γιόγιακας: Ένα ουσιαστικό βήμα για να πετύχουμε την 24ωρη λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η περιπέτεια μιας κλήσης...

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Ηγουμενίτσα: Η περιπέτεια μιας κλήσης...


Η τεχνολογία έχει βελτιώσει πολλούς τομείς της καθημερινής μας ζωής, αλλά φαίνεται ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση δυσκολεύεται να ακολουθήσει το ρυθμό. 
Ένα συμβάν που αποδεικνύει αυτό το πρόβλημα έγινε γνωστό αυτές τις ημέρες.
Ένας συμπολίτης μας που είχε λάβει πρόστιμο από το λιμενικό στην Ηγουμενίτσα τον Απρίλιο του 2022, βρέθηκε σε ένα λαβύρινθο γραφειοκρατικών διαδικασιών όταν προσπάθησε να εξοφλήσει την οφειλή του. 
Παρά το γεγονός ότι είχε πληρώσει το πρόστιμο στη ΔΟΥ της Ηγουμενίτσας, το ποσό του προστίμου εξακολουθούσε να θεωρείται ως οφειλή από την ΑΑΔΕ.
Ο πολίτης επικοινώνησε με την ΑΑΔΕ και προσπάθησε να επιλύσει το ζήτημα, αλλά αντιμετώπισε μια σειρά από αντιφατικές οδηγίες από διάφορες υπηρεσίες. 
Κάθε φορά που προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα, του ζητούσαν να προχωρήσει σε νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Δείτε πως περιγράφει ο ίδιος την περιπέτειά του, στο λαβύρινθο του ελληνικού δημοσίου:
"Νομίζετε ότι η τεχνολογία έχει βελτιώσει την καθημερινότητά μας; 
Ναι, όχι όμως σε σχέση με την ελληνική δημόσια διοίκηση. Ιδού η απόδειξη!!!
Τον Απρίλιο του 2022 πήρα μία κλήση από το λιμενικό στην Ηγουμενίτσα. Έσπευσα άμεσα στην τοπική ΔΟΥ να την πληρώσω. Δεν γνώριζα όμως ότι έπρεπε να πάω στο τοπικό λιμεναρχείο να τους ενημερώσω, επιδεικνύοντας την απόδειξη. (Σκέψου δηλαδή να με είχε γράψει το λιμενικό Ρόδου, θα έπρεπε να την πάω στη Ρόδο). 
Παρόλα αυτά μετά από ένα χρόνο το ποσό του προστίμου βεβαιώθηκε ως οφειλή στην ΑΑΔΕ. Μόλις το κατάλαβα ξαναπάω στη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας και τους επιδεικνύω την πληρωμένη στην υπηρεσία τους κλήση. Με διαβεβαίωσαν ότι θα διαγραφεί η οφειλή στην ΑΑΔΕ. Μάταια, η οφειλή εξακολουθεί να υπάρχει και παίρνει και τις ανάλογες προσαυξήσεις. 
Στέλνω μήνυμα στην ΑΑΔΕ, με τα στοιχεία της απόδειξης πληρωμής και με την ενημέρωση ότι ήδη έχω πάει στην τοπική ΔΟΥ και μου απαντούν, ομολογουμένως άμεσα, να κλείσω ραντεβού στην τοπική ΔΟΥ.
Σήμερα ξαναπάω στην τοπική ΔΟΥ, τους επιδεικνύω εκ νέου την απόδειξη πληρωμής και ζητώ να μεριμνήσουν ώστε να διαγραφεί το ποσό από τις οφειλές. Α, δε γίνεται μου λένε, έπρεπε να πας την απόδειξη πληρωμής στο τοπικό λιμεναρχείο. Πάω στο λιμεναρχείο, τους δείχνω την απόδειξη μου λένε πρέπει να πάτε στη ΔΟΥ να σας διαγράψει το ποσό. Μα, λέω, από εκεί έρχομαι και μου είπαν να σας φέρω την απόδειξη. Μα εμείς μου λένε σε αυτούς θα τη στείλουμε. Άφησέ την να τη διαβιβάσουμε, με το αίτημα να διαγράψουν την οφειλή.
Αυτό είναι το σύγχρονο επιτελικό κράτος, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Δε θέλω να γράψω ΤΊΠΟΤΕ άλλο. Σιχάθηκα."
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η περιπέτεια μιας κλήσης... Ηγουμενίτσα: Η περιπέτεια μιας κλήσης... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Με επιτυχία η εκδήλωση στην Παραμυθιά για την ψηφιακή ασφάλεια (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Με επιτυχία η εκδήλωση στην Παραμυθιά για την ψηφιακή ασφάλεια (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στην Παραμυθιά, εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Σουλίου και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού-Γυμνασίου και Λυκείου Παραμυθιάς.
Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η διαχείριση του ψηφιακού περιβάλλοντος των παιδιών μας, την εισήγηση του οποίου πραγματοποίησε ο κεντρικός ομιλητής κ. Γ. Παπαπροδρόμου, Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., Πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ-Δικαστικός Γραφολόγος και ειδικός σε θέματα Αντιμετώπισης Κυβερνοεγκλήματος.


Την ομιλία-ενημέρωση, για το πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά αλλά και τους εαυτούς μας από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων.


Read More »
Με επιτυχία η εκδήλωση στην Παραμυθιά για την ψηφιακή ασφάλεια (+ΒΙΝΤΕΟ) Με επιτυχία η εκδήλωση στην Παραμυθιά για την ψηφιακή ασφάλεια (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Συνάντηση δημάρχου Σουλίου, με φορείς και κατοίκους, για τη λειτουργία του πεζόδρομου

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Συνάντηση δημάρχου Σουλίου, με φορείς και κατοίκους, για τη λειτουργία του πεζόδρομου


Ο Δήμαρχος Σουλίου, κ. Ντάνης Αθανάσιος, προσκαλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση τον εμπορικό σύλλογο Παραμυθιάς, τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο Παραμυθιάς, καθώς και τους κατοίκους που διαμένουν σε αυτόν, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/04/2024 και ώρα 14:00 στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Παραμυθιά, στο πλαίσιο συζήτησης για την χρήση και λειτουργία του πεζόδρομου στην Δημοτική κοινότητα Παραμυθιάς.

Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ζ. ΝΤΑΝΗΣ
Read More »
Συνάντηση δημάρχου Σουλίου, με φορείς και κατοίκους, για τη λειτουργία του πεζόδρομου Συνάντηση δημάρχου Σουλίου, με φορείς και κατοίκους, για τη λειτουργία του πεζόδρομου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Αξιέπαινη δράση: Ο Δήμος Φιλιατών στειρώνει δωρεάν τους σκύλους των κτηνοτρόφων

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Αξιέπαινη δράση: Ο Δήμος Φιλιατών στειρώνει δωρεάν τους σκύλους των κτηνοτρόφων


Ο Δήμος Φιλιατών, σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους «Άργος Κιβωτός Θεσπρωτίας» και «Φιλοζωικό Σύλλογο Φιλιατών ΦΙΛΟ.Σ», προσφέρει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες στείρωσης για τους σκύλους των κτηνοτρόφων της περιοχής.
Οι διαδικασίες ξεκίνησαν στις 26 Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως τις 30 Απριλίου 2024 και πραγματοποιούνται στο κτηνιατρείο της Στεφανίας Διαμάντη, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (Τηλέφωνο κτηνιατρείου: 2665027660).
Το μόνο έξοδο που θα έχει ο ιδιοκτήτης είναι η εφαρμογή ενός μικροτσίπ. Σημειώνεται ότι αυτή η δράση ισχύει για τον Δήμο Φιλιατών.

Μία αξιέπαινη δράση
Η Ελένη Γκόγκου από τον σύλλογο «Άργος Κιβωτός Θεσπρωτίας» εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τη νέα δημοτική αρχή του Δήμου Φιλιατών και τον αντιδήμαρχο διαχείρισης και περισυλλογής αδέσποτων ζώων, Νίκο Μπάντιο, για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία που αφορά τα ποιμενικά σκυλιά.
Η δωρεάν στείρωση ποιμενικών σκύλων που πραγματοποιεί ο Δήμος Φιλιατών είναι μια πολύτιμη πρωτοβουλία που είχαν ζητήσει εδώ και πολλά χρόνια οι φιλόζωοι, καθώς ο πληθυσμός των αδέσποτων τσοπανόσκυλων έχει αυξηθεί σημαντικά.
Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Ως σύλλογος που συμμετέχει στην επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Φιλιατών, νιώθουμε μεγάλη χαρά και εκτίμηση γι’ αυτή την ανακοίνωση. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο αδέσποτων του Δήμου Φιλιατών, Νίκο Μπάντιο, που ακούει τις ανάγκες μας και ενεργεί.”
Και συνεχίζει: “Ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα συνεργάζεται στενά με τους φιλοζωικούς φορείς για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή στα αδέσποτα του δήμου.”
Τέλος, εκφράζει την ελπίδα ότι οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Φιλιατών θα ανταποκριθούν θετικά σε αυτήν την πρωτοβουλία.
Τα τσοπανόσκυλα είναι σκυλιά που συνήθως χρησιμοποιούνται ως ποιμενικά στην εκτροφή και την προστασία των κοπαδιών ζώων, όπως πρόβατα. Ο όρος “τσοπανόσκυλο” προέρχεται από την ελληνική λέξη “τσοπάνης”, που αναφέρεται στον ποιμένα ή τον βοσκό που φροντίζει τα κοπάδια στην υπαίθρο. Αυτά τα σκυλιά είναι γνωστά για την ευφυΐα, την ανθεκτικότητα και την προστατευτικότητά τους έναντι των απειλών, όπως οι λύκοι ή άλλα αρπακτικά ζώα.

Read More »
Αξιέπαινη δράση: Ο Δήμος Φιλιατών στειρώνει δωρεάν τους σκύλους των κτηνοτρόφων Αξιέπαινη δράση: Ο Δήμος Φιλιατών στειρώνει δωρεάν τους σκύλους των κτηνοτρόφων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Απεργία παικτών στον Θεσπρωτό λόγω οφειλών της διοίκησης

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Απεργία παικτών στον Θεσπρωτό λόγω οφειλών της διοίκησης


Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Θεσπρωτού αποφάσισαν να μην προπονηθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω οφειλών που έχει η διοίκηση προς αυτούς. 
Η ομάδα από την Ηγουμενίτσα προσπαθεί να διατηρηθεί στην τρέχουσα κατηγορία, έχοντας πρόσφατα επιτύχει σημαντική νίκη κόντρα στα Τρίκαλα.
Παρόλα αυτά, οι παίκτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των οικονομικών προβλημάτων και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στις προπονήσεις μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές τους.
Η διοίκηση του Θεσπρωτού βρίσκεται σε ενεργό αναζήτηση λύσης για την εξόφληση των οφειλών προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλότητα στη λειτουργία της ομάδας. 
Παρά τις προσπάθειες, είναι αβέβαιο αν οι ποδοσφαιριστές θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στο επερχόμενο παιχνίδι της Κυριακής εκτός έδρας με τον Αστέρα Σταυρού.
Read More »
Απεργία παικτών στον Θεσπρωτό λόγω οφειλών της διοίκησης Απεργία παικτών στον Θεσπρωτό λόγω οφειλών της διοίκησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

O θρύλος του μπάσκετ Μπάνε Πρέλεβιτς στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
O θρύλος του μπάσκετ Μπάνε Πρέλεβιτς στην Ηγουμενίτσα 


O Θρύλος του μπάσκετ Μπάνε Πρέλεβιτς, θα βρεθεί το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα, για την παρουσίαση του βιβλίου “Μπάνε Πρέλεβιτς – Η Δύναμη της Ήττας”.

Στη «Δύναμη της ήττας» που κυκλοφορεί από την mvpublications, ο Μπάνε Πρέλεβιτς μάς υπενθυμίζει μέσα από τα βιώματα της πλούσιας καριέρας του, που περιγράφονται εκτενώς, ότι η ζωή είναι σαν τον αθλητισμό: οι ήττες, οι απογοητεύσεις, οι δυσκολίες είναι το πολύτιμο εργαλείο για να γίνει κανείς καλύτερος και να αγγίξει την ευτυχία και την επιτυχία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6;00 το απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας (Δ. Φιλισόφου 14), απο τον εκδοτικό οικο MVPulications και το βιβλιοπωλείο “Η Θέτις”

Read More »
O θρύλος του μπάσκετ Μπάνε Πρέλεβιτς στην Ηγουμενίτσα O θρύλος του μπάσκετ Μπάνε Πρέλεβιτς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Καθάρισαν την πλατεία του χωριού τους

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Καθάρισαν την πλατεία του χωριού τους


Το Σάββατο μια ομάδα μικρών παιδιών του χωριού μας (Σαγιάδα) πήραν την πρωτοβουλία να πάρουν σακούλες και να μαζέψουν τα σκουπίδια που υπήρχαν από την Πλατεία του χωριού μας .
Αυτή η αξιέπαινη ενέργεια αποκτά μεγαλύτερη αξία και σημασία διότι η πρωτοβουλία ήταν δική τους και δεν έγινε υπόδειξη και υποκίνηση από κανέναν , ούτε από τους γονείς των παιδιών.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και με τέτοιες ενέργειες ελπίζουμε ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο και πιο ανθρώπινο .
Read More »
Καθάρισαν την πλατεία του χωριού τους Καθάρισαν την πλατεία του χωριού τους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας


Στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και των ενημερωτικών δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού, οι μαθητές/τριες της Γ΄ Λυκείου ενημερώθηκαν, σχετικά με τη «μεταμόσχευση μυελού των οστών» και την «εθελοντική αιμοδοσία», από τον αιματολόγο ιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, κ. Μέμμο Χρήστο και τη νοσηλεύτρια, κ. Ρουπακιά Θεοδοσία.

Read More »
Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας, στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, γνώρισαν το σκύλο Κ-9 «ΒΛΑΝΤ»

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, γνώρισαν το σκύλο Κ-9 «ΒΛΑΝΤ»


Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας, την 04-04-2024, στέλεχος της Ομάδας Κ-9, συνοδός/χειριστής του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 «ΒΛΑΝΤ» του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, παρέστη σε δύο σχολικές μονάδες της Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα στο 6/Θ Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας και στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων.

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών των σχολείων σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ζώων και την αντίληψη της συμπεριφοράς αυτών. Επίσης, έγινε ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών για την επιχειρησιακή δράση του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 Υπηρεσίας μας στο έργο που επιτελεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την αντιμετώπιση της διακίνησης των ναρκωτικών μέσω των λιμένων.

Τέλος, έγινε επίδειξη του αστυνομικού σκύλου από τον χειριστή του, ο οποίος έδωσε συγκεκριμένες εντολές και υπήρξε αλληλεπίδραση μεταξύ του αστυνομικού σκύλου Κ-9 και των μαθητών των σχολείων, υπό την επίβλεψη και παρουσία του συνοδού, προκειμένου οι μαθητές να εξοικειωθούν με τα ζώα συντροφιάς.
Read More »
Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, γνώρισαν το σκύλο Κ-9 «ΒΛΑΝΤ» Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας, γνώρισαν το σκύλο Κ-9 «ΒΛΑΝΤ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Ευχαριστήρια Επιστολή 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Ευχαριστήρια Επιστολή 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας


Η Διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας και ο Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα για τον εξοπλισμό του Εργαστηρίου Πληροφορικής με νέους υπολογιστές. 
Συγκεκριμένα, χορηγήθηκαν 20 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο Εργαστήριο Πληροφορικής, γεγονός που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και στην κάλυψη των μαθησιακών αναγκών των μαθητών/τριών μας. Ευχαριστούμε τον κ. Κάτσινο Μιχαήλ, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, για τη συμβολή του.

Η Διευθύντρια
του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας
Τσατσούλη Αγγελική
Read More »
Ευχαριστήρια Επιστολή 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Ευχαριστήρια Επιστολή 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Προς υλοποίηση δύο έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Προς υλοποίηση δύο έργα στην Π.Ε. ΠρέβεζαςΣτην τελική ευθεία εισήλθαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση δύο νέων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Το ένα αφορά τις αγροτικές υποδομές και το δεύτερο τις συγκοινωνιακές – τουριστικές υποδομές, καθώς σήμερα η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:

 «Έργα βελτίωσης αντλιοστασίου Α/Σ Α5 Τσουκνίδας», προϋπολογισμού € 738.000, τα οποία θα κατασκευάσει η 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δ.τ. 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.»,
 
 «Λύσεις καινοτομίας στο πλαίσιο κατασκευής κύριας διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμου Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)», προϋπολογισμού 266.476,00 € με ΦΠΑ, του έργου «Κατασκευή κύριας διαδρομής Δικτύου Ποδηλατοδρόμων Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)» με ανάδοχο την «ΓΚΛΟΜΠΙΣΜΑΡΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Επίσης η Περιφερειακή Επιτροπή ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο (Παναγιώτα Νάστου) του έργου: «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης βατότητας δημοτικών δρόμων Τ.Κ. Μονολιθίου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 145.000 €.
Read More »
Προς υλοποίηση δύο έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας Προς υλοποίηση δύο έργα στην Π.Ε. Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός Ιωαννίνων- Τρικάλων μέσω Κατάρας

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός Ιωαννίνων- Τρικάλων μέσω Κατάρας

Ανακοινώνεται ότι η παλαιά Ε. Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στο τμήμα από διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως Μαλακάσι (περιοχή Κατάρας), η οποία κατά τους χειμερινούς μήνες παρέμενε κλειστή με μπάρα (και με σήμανση -πληροφοριακές πινακίδες), μετά από συνεννόηση των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Ηπείρου και Θεσσαλίας, δόθηκε στην ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων (άνοιγμα μπάρας κ.λ.π.) για τη θερινή περίοδο.
Read More »
Σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός Ιωαννίνων- Τρικάλων μέσω Κατάρας Σε κυκλοφορία η Εθνική Οδός Ιωαννίνων- Τρικάλων μέσω Κατάρας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Εαρινό Πρόγραμμα από αέριος ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Εαρινό Πρόγραμμα από αέριος ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί ρίψη από αέρος εμβολίων δολωμάτων για τον εμβολιασμό της άγριας πανίδας κατά της Λύσσας.

Η ρίψη των εμβολίων δολωμάτων αναμένεται να ξεκινήσει την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου 2024 και θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου (το αργότερο έως τα τέλη Μαΐου σε περίπτωση καθυστερήσεων).

Το εμβολιακό δόλωμα είναι μικρός κύβος χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού και περιέχει κάψουλα με υγρό.

Σε περίπτωσης εύρεσης εμβολιακών δολωμάτων οι πολίτες απαγορεύεται να τα ακουμπούν ή να τα πατούν και γενικά απαγορεύεται να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά, ενώ επιβάλλεται η σχετική ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών.

Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση επαφής με το υγρό της κάψουλας του εμβολιακού δολώματος πρέπει να επισκεφθεί άμεσα τον γιατρό.

Οι κυνηγετικοί σκύλοι κλπ ζώα δεν κινδυνεύουν από το εμβόλιο δόλωμα κατά της Λύσσας.

Το πρόγραμμα του από αέρος εμβολιασμού της άγριας πανίδας για την προστασία από την Λύσσα εφαρμόζεται από το 2013 κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη και έχει συμβάλει στο να αποκτήσει η χώρα μας καθεστώς απαλλαγής από την Λύσσα το 2021.
Read More »
Εαρινό Πρόγραμμα από αέριος ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας Εαρινό Πρόγραμμα από αέριος ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2024 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024

 Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2024 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι εκδόθηκε η υπ'αρ. 51756/1637/03-04-2024 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου (ΑΔΑ: 6ΞΟ87Λ9-3ΞΔ), με θέμα “Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2024 στην Περιφέρεια Ηπείρου”, σύμφωνα με την οποία:

Επιτρέπεται στους κατόχους αγροτικών προϊόντων η αυθημερόν μεταφορά των προϊόντων τους από τους χώρους συλλογής (αγρούς) προς τα κέντρα συγκέντρωσης, τους χώρους αποθήκευσης ή τα εργοστάσια επεξεργασίας αυτών με χρήση φορτηγών Ι.Χ., καθώς και συγκεκριμένων αγροτικών μηχανημάτων (ογκομετρικά οχήματα μεταφοράς (σιλό) και χύδην οχήματα μεταφοράς) που συνοδεύουν θεριζοαλωνιστικές μηχανές κατά τις χρονικές περιόδους συγκομιδής τους, που καθορίζονται ως εξής:

Α) Για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:

Σιτηρά – Αραβόσιτος: 15/06/2024 – 15/12/2024

Β) Για την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας:

Σιτηρά (Σιτάρι – Κριθάρι – Βρώμη κλπ): 08/05/2024 – 31/07/2024

Τριφύλλι – Μηδική – Σόγια: 02/07/2024 – 31/12/2024

Αραβόσιτος: 03/08/2024 – 31/12/2024

Βαμβάκι: 12/08/2024 – 23/11/2024

Ρύζι: 01/07/2024 – 21/09/2024

Λόλιο: 02/07/2024 – 31/12/2024

Γ) Για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: 12/06/2024 –12/12/2024

Δ) Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας:

Σιτηρά (Σιτάρι – Βρώμη – Κριθάρι): 01/06/2024 – 30/07/2024

Τριφύλλι (σποροπαραγωγή): 01/09/2024 – 10/11/2024

Αραβόσιτος: 20/08/2024 – 31/11/2024

Οι κάτοχοι Αγροτικών Μηχανημάτων μεταφοράς αγροτικών προϊόντων (ΣΙΛΟ και ΧΥΔΗΝ) με πινακίδες Αγροτικού Μηχανήματος, πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να θεωρήσουν τις άδειες κυκλοφορίας για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για τη θεώρηση, θα πρέπει να προσκομιστούν τα παρακάτω:

- Άδεια Κυκλοφορίας του Μηχανήματος,

- Άδεια Κυκλοφορίας Θεριζοαλωνιστικής μηχανής που συνοδεύουν,

- Βεβαίωση καλής λειτουργίας από Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο (ΣΙΛΟ) ή Δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ (ΧΥΔΗΝ),

- Ηλεκτρονικό Παράβολο 10,00€ για Θεώρηση άδειας κυκλοφορίας Αγροτικού Μηχανήματος (ΚΩΔ.: 1430).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την απόφαση στο διαδίκτυο ή να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλέφωνα

Α) Π.Ε. Ιωαννίνων: 2651364120 - κα Σταυράτη Αγγελική

Β) Π.Ε. Άρτας: 2681364438 - κος Χουλιάρας Βασίλειος

Γ) Π.Ε. Θεσπρωτίας: 2665360134 - κα Μάντζου Δήμητρα

Δ) Π.Ε. Πρέβεζας: 2682027774 - κος Κονταξής Γεώργιος
Read More »
Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2024 στην Περιφέρεια Ηπείρου  Καθορισμός περιόδου συγκομιδής και μεταφοράς αγροτικών προϊόντων έτους 2024 στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Πρόστιμα ύψους 1,38 εκατ. ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία – Εταιρείες τροφίμων και λιανικής μεταξύ αυτών

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Πρόστιμα ύψους 1,38 εκατ. ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία – Εταιρείες τροφίμων και λιανικής μεταξύ αυτών

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.380.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 13 επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτης κερδοφορίας, δηλαδή για αποκόμιση μικτού κέρδους υψηλότερου από το αντίστοιχο μικτό κέρδος του 2021 σε συγκεκριμένα προϊόντα από 13 διαφορετικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 54 του ν. 5045/2023, περί ανακοίνωσης των επωνυμιών των επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους μεγαλύτερο από 50.000 ευρώ, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα ως ακολούθως:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΔΟΣ ΥΨΟΥΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

F.G. EUROPE ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ 737.000 ευρώ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΟΦΙΝΚΟ ΑΕΒΕ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΨΑΡΙΑ 263.000 ευρώ

Β. ΔΕΝΑΞΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Π.Ε. ΚΡΕΑΤΑ 62.000 ευρώ

ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΤΡΟΦΙΜΑ 55.000 ευρώ

ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50.000 ΕΥΡΩ ΤΡΟΦΙΜΑ/ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ/ΚΑΥΣΙΜΑ 263.000 ευρώ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Η μάχη της κυβέρνησής μας και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έμπρακτη καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού της απληστίας είναι διαρκής. Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή, συνεχίζουμε και εντείνουμε, με αυστηρούς ελέγχους, την τιμωρία της αισχροκέρδειας σε όλη την αγορά. Όλοι όσοι δεν τηρούν το νόμο, εντοπίζονται και πληρώνουν ακριβά κάθε παράβαση. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των νέων μέτρων είναι ήδη ορατά με αποκλιμάκωση των τιμών σε χιλιάδες βασικά προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, δεν εφησυχάζουμε, ενδυναμώνουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και προωθούμε αποφασιστικά το έργο τους μέχρι να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις στον χώρο του εμπορίου και να επικρατήσει η νομιμότητα και ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά, προς όφελος όλων των καταναλωτών».
Read More »
Πρόστιμα ύψους 1,38 εκατ. ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία – Εταιρείες τροφίμων και λιανικής μεταξύ αυτών Πρόστιμα ύψους 1,38 εκατ. ευρώ σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία – Εταιρείες τροφίμων και λιανικής μεταξύ αυτών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Επίδομα παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Η πληρωμή της πρώτης δόσης στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου καταβλήθηκε στους δικαιούχους η πληρωμή της Α’ δόσης του Επιδόματος Παιδιού. Η δόση αφορά τις αιτήσεις που είχαν γίνει μέχρι τις 11 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία είχε κλείσει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.Με το κλείσιμο της πλατφόρμας ξεκίνησε η επεξεργασία αλλά και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024.
Ανοικτή και πάλι η πλατφόρμα για αιτήσεις

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, από το πρωί της 29ης Μαρτίου η πλατφόρμα είναι και πάλι διαθέσιμη για νέες αιτήσεις. Για τις αιτήσεις που θα γίνουν μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, αυτή θα πληρωθεί στους δικαιούχους αναδρομικά.

Στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, ενώ απαραίτητοι είναι οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet.

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:
Έλληνες πολίτες,
ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ,
πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και ελβετοί πολίτες,
αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων,
ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών,
δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος,
πολίτες άλλων κρατών.

Οι ημερομηνίες πληρωμής

Η πληρωμή της πρώτης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου.
Η καταβολή της δεύτερης δόσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, μαζί με τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.
Η τρίτη δόση θα πληρωθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 θα καταβληθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.
Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024.
Η έκτη δόση θα εξοφληθεί παραδοσιακά πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου
Read More »
Επίδομα παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές Επίδομα παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάρτιο 2024 στην Ήπειρο

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάρτιο 2024 στην Ήπειρο


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Μάρτιο του 2024, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -8- τροχαία ατυχήματα (έναντι -11- το 2023). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

 -2- θανατηφόρα τροχαία (έναντι κανενός το 2023)

 -3- τροχαία ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2023)

 -3- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -11- το 2023)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -10- παθόντες (έναντι -13- το 2023).

 Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

 -2- νεκροί (έναντι κανενός το 2023)

 -3- σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2023)

 -5- ελαφρά τραυματίες (έναντι -13- το 2023)

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (9.206) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν :
 

-

-

-

-

-

-

-

-

-

2.198

630

402

355


302

132

130

32    

για υπερβολική ταχύτητα

για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση

για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό 

για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

για οδήγηση υπό την εδπίδραση οινοπνεύματος

για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

για φθαρμένα ελαστικά


Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (159) παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, (65) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (1.264) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Read More »
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάρτιο 2024 στην Ήπειρο Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Μάρτιο 2024 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα από το Υπερταμείο – Δεκάδες και στην Ήπειρο

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα από το Υπερταμείο – Δεκάδες και στην Ήπειρο


Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει το Υπερταμείο, μέσω της ΕΤΑΔ χιλιάδες ακίνητα ανά την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και δεκάδες στην Ήπειρο.

Το υπερταμείο είχε γνωστοποιήσει τις προθέσεις του εδώ και καιρό και τώρα φτάνει στην τελική ευθεία ενώ στο μεσοδιάστημα ακίνητα που διεκδικήθηκαν, κυρίως από Δήμους, δεν αποδόθηκαν ποτέ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο ανέφερε ότι η προκήρυξη «πακέτο» αναμένεται άμεσα.

«Δεν έχουμε κρύψει ότι είναι θέμα με δυσκολίες, καθώς η πλημμελής ενασχόληση, για δεκαετίες, του δημοσίου με την περιουσία του, συσσώρευσε προβλήματα. Παρά ταύτα, έγιναν κάποια σημαντικά βήματα, με πρώτο τον διαγωνισμό για 500 ακίνητα, για τα 109 των οποίων έγινε ολοκληρωμένη αποτίμηση. Επίσης, έχει ήδη αποφασιστεί, και η προκήρυξη αναμένεται σύντομα, η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για 36.000 ακίνητα της ΕΤΑΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο υπερταμείο, από στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν ανήκουν δεκάδες ακίνητα στην Ήπειρο. Οι αποφάσεις μάλιστα είχαν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η λίστα περιλαμβάνει 179 ακίνητα στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, ορισμένα φιλέτα, αλλά και πολιτιστικοί χώροι όπως και στρατόπεδα.

Από το σύνολο των ακινήτων τα 56 βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων, τα 78 στο Νομό Άρτας, τα 15 στο Νομό Πρέβεζας και τα 30 στο Νομό Θεσπρωτίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ΕΤΑΔ ανήκουν εκτάσεις στην παραλίμνιο των Ιωαννίνων όπως και οικόπεδα πλησίον της πλατείας Χατζή στους Αμπελοκήπους όπου μάλιστα είχαν επιχειρηθεί να πουληθούν μέσω διαγωνισμού στο παρελθόν.
Read More »
Στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα από το Υπερταμείο – Δεκάδες και στην Ήπειρο Στο «σφυρί» χιλιάδες ακίνητα από το Υπερταμείο – Δεκάδες και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός  για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων


Συνελήφθη χθες (3/4/2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε κλωτσήσει αδέσποτο σκύλο στο κεφάλι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ βεβαιώθηκε επιπλέον το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων Συνελήφθη ημεδαπός  για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Αντώνης Μπέζας: Έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Αντώνης Μπέζας: Έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας

Εγκρίνουμε παρά τις ελλείψεις γιατί αναδεικνύεται η συνεργασία με τους άλλους Δήμους και αποτυπώνεται η προσπάθεια να αποκτήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας τουριστικό προϊόν αντάξιο των χαρακτηριστικών και της κομβικής θέσης που διαθέτει

Στην έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και του Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας για το 2024 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση (Παρασκευή 29.3.2024). Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την Ηγουμενίτσα», Αντώνης Μπέζας, ανέφερε:

«Από τα στοιχεία των προηγούμενων ετών και ιδιαίτερα από τον απολογισμό του έτους 2023, προκύπτει η απουσία ουσιαστικής συνεισφοράς και συμμετοχής του Δήμου Ηγουμενίτσας στην τουριστική προβολή και γενικότερα την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.
Η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αλλάξει με τη σύνταξη ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης με ορίζοντα τριετίας, που θα επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα έχει ως στόχο τη δημιουργία «μοναδικής ανταγωνιστικής ταυτότητας», θέτοντας ανά έτος συγκεκριμένους στόχους για την υλοποίηση δράσεων αποδοτικής και αποτελεσματικής προβολής του Δήμου, των προορισμών του και των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν.

Παράλληλα, θα πρέπει να υλοποιηθούν νέα έργα που να σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την ανάδειξη της ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς, την ανάδειξη των περιοχών φυσικής ομορφιάς και οικολογικής αξίας (πχ λίμνη Καλοδικίου Μαργαριτίου, Βραχωνάς Συβότων, παραποτάμιο πάρκο Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα) και τη διαχείριση της επισκεψιμότητας με έμφαση στην καινοτομία και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συμπεριλαμβανομένης της ΟΛΗΓ ΑΕ.

Η «Επικοινωνιακή Στρατηγική και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου για το έτος 2024» μας κοινοποιήθηκε χωρίς να υπάρχουν επαρκή χρονικά περιθώρια διαβούλευσης ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει ελλείψεις με βάση τη φιλοσοφία προσέγγισης που αναλύσαμε παραπάνω.

Για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνει δράσεις όπως η ανάπτυξη επιπρόσθετων υπηρεσιών internet marketing, οι προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση του ποδηλατικού, του ορνιθοτουρισμού (πχ στην προστατευόμενη περιοχή Δρέπανο- Μακρυγιάλι) ή του πολιτιστικού τουρισμού, η εγκατάσταση infokiosks στις πύλες εισόδου ( Λιμάνι Ηγουμενίτσας – Τελωνείο Μαυροματίου), η επιλεκτική και στοχευμένη προβολή (στα αεροδρόμια Ακτίου, Κέρκυρας και Ιωαννίνων ή την Ιόνια και Αττική Οδό), η αξιοποίηση των νέων υποδομών του υπαίθριου θεάτρου και του πολιτιστικού πολυχώρου του ΕΙΝ στην Ηγουμενίτσα για δράσεις παράτασης της διαμονής των επισκεπτών, η καθιέρωση του Δήμου ως προορισμού τέλεσης γάμων με τη διαμόρφωση κατάλληλων χώρων (πχ στο Αγιονήσι Ηγουμενίτσας, την Πλαταριά ή τα Σύβοτα), η ανάπτυξη εφαρμογών ψηφιακής και διαδραστικής αναπαράστασης ιστορικών γεγονότων, η συνεργασία με Ιταλικές και Αλβανικές αυτοδιοικητικές αρχές, η διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων κλπ.

Παρόλα αυτά, θα εγκρίνουμε την «Επικοινωνιακή Στρατηγική και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του 2024» γιατί σε αυτά αναδεικνύεται για πρώτη φορά η ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού με τους άλλους Δήμους της Θεσπρωτίας ώστε να υπάρχουν συνέργειες και αποτυπώνεται η προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να αποκτήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας ένα τουριστικό προϊόν αντάξιο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και της κομβικής θέσης που διαθέτει».
Read More »
Αντώνης Μπέζας: Έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας Αντώνης Μπέζας: Έγκριση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Σχεδίου Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη χαμένη ρύθμιση οφειλών

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη χαμένη ρύθμιση οφειλών


Αυτόματο μηχανισμό ειδοποίησης των οφειλετών και ελαστικότερο πλαίσιο κριτηρίων, καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες ρυθμίσεων οφειλών στην Εφορία.

Η αύξηση του αριθμού των χαμένων ρυθμίσεων στις 232.000 ή 1,2 δισεκ. ευρώ σε όρους υπολοίπου, έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο αναζητεί εναγωνίως τρόπους ανάσχεσης του φαινομένου οι επιπτώσεις του οποίου είναι εμφανείς στα έσοδα του Δημοσίου.

Η «κόπωση» που καταγράφεται στο μέτωπο των ρυθμίσεων αποτυπώνεται περίτρανα και στο «χάρτη» των ληξιπρόθεσμων προς την Εφορία οφειλών. Από το σύνολο των περίπου 81 δισεκ. ευρώ, που είναι το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, μετά την αφαίρεση του ανεπίδεκτου είσπραξης των 26,6 δισ. ευρώ, έχει ρυθμιστεί μόλις το 5,8% (4,7 δισ. ευρώ).

Το νέο κεντρικό ψηφιακό σύστημα τυποποιημένης παρακολούθησης των υποχρεώσεων των φορολογούμενων, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, θα ειδοποιεί τους οφειλέτες για επικείμενη απώλεια ρύθμισης και απειλή εφαρμογής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Ειδικότερα με το νέο μηχανισμό:Θα παρακολουθούνται ψηφιακά και κεντρικά όλες οι προϋποθέσεις τήρησης της ρύθμισης⁠Σε περίπτωση που φορολογούμενος δεν τηρεί κάποια από τις προϋποθέσεις θα λαμβάνει ειδοποιήσεις συμμόρφωσης ώστε σε εύλογο χρόνο να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα και εάν δεν το κάνει η απώλεια της ρύθμισης θα γίνεται με κεντρική διαδικασία και όχι από τον κάθε τοπικό Προϊστάμενο ΔΟΥ.

Παράλληλα με τις νέες διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών οι οφειλέτες που έχασαν παλαιές ευνοϊκές ρυθμίσεις των 72, 100 και 120 δόσεων έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Έχουν πληρώσει μαζεμένες όλες τις εκπρόθεσμες δόσεις της ρύθμισηςΈχουν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ εντός 3 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους. Εάν η προθεσμία έχει παρέλθει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορούν να υποβάλουν 5 μήνες μετά, δηλαδή μέχρι 31 Μαΐου 2024.Έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις νέες οφειλές τους σε χρονικό διάστημα 3 μηνών από την πάροδο της προθεσμίας καταβολής τους.

Με βάση το σημερινό καθεστώς η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμη και για μία ημέρα έχει ως συνέπεια την απώλεια των ρυθμίσεων για άλλες οφειλές. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Read More »
Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη χαμένη ρύθμιση οφειλών Εφορία: Πώς θα ενταχθείτε στη χαμένη ρύθμιση οφειλών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

3,8 εκατ. για LED στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
3,8 εκατ. για LED στον Δήμο Ηγουμενίτσας


Με το ποσό των 3,8 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου (ΕΣΠΑ) το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού φωτισμού κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού κοινόχρηστων χώρων στον αστικό ιστό του Δήμου Ηγουμενίτσας και αφορά στην εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογία LED προς αντικατάσταση των υφισταμένων φωτιστικών σωμάτων, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, την αναβάθμιση της ποιότητας του φωτισμού με βάση το πρότυπο ΕΝ 13201, τη μείωση της φωτορύπανσης σε περιοχές με φωτισμό πέραν των ορίων και τη βελτίωση του φωτισμού σε περιοχές με χαμηλή κάτω των ορίων στάθμη.

Επιπλέον περιλαμβάνει τη βελτίωση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με αλλαγή και αναβάθμιση πινάκων διανομής (πίλλαρ), ηλεκτρικών δικτύων και ιστών όπου αυτό απαιτείται βάση της σχετικής μελέτης, την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης ανά οδικό φωτιστικό σώμα με δυνατότητες παρακολούθησης βλαβών και κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο και τέλος τις εργασίες που προκύπτουν από την κατάργηση φωτιστικών σημείων (αποκαταστάσεις σε πεζοδρόμια, πλατείες, βάσεις ιστών και ηλεκτρικές συνδέσεις).

Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2026.
Read More »
3,8 εκατ. για LED στον Δήμο Ηγουμενίτσας 3,8 εκατ. για LED στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Με πρόστιμο 175.000 ευρώ στο υπουργείο Μετανάστευσης απαντά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για παραλείψεις στα συστήματα ελέγχου δομών υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Με πρόστιμο 175.000 ευρώ στο υπουργείο Μετανάστευσης απαντά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για παραλείψεις στα συστήματα ελέγχου δομών υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 175.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για παραβάσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα, που λειτουργούν σε εγκαταστάσεις των Κέντρων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης πολιτών τρίτων χωρών.

Πρόκειται για δύο ηλεκτρονικά συστήματα, τα λεγόμενα προγράμματα «Κένταυρος» και «Υπερίων». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχής έλαβε «από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE Committee) αίτημα παροχής ενημέρωσης σχετικά με τις τεχνολογίες επιτήρησης στα σύνορα, ενώ αίτημα έρευνας και παροχής γνωμοδότησης αναφορικά με την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων «Υπερίων» και «Κένταυρος» στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο υποβλήθηκε ενώπιον της Αρχής τον Φεβρουάριο του 2022 από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών».

Παράλληλα, τονίζεται πως «η Αρχή έλαβε επίσης τον Ιούλιο του 2022 επιστολή αναφορικά με τα ως άνω συστήματα από την Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα».

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Η αυτεπάγγελτη έρευνα

Όπως επισημαίνεται, η Αρχή, αφού έλαβε γνώση σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή των Προγραμμάτων «Κένταυρος» και «Υπερίων» από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε εγκαταστάσεις των Κέντρων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών και Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης πολιτών τρίτων χωρών, προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο του ολοκληρωμένου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης ηλεκτρονικής και φυσικής ασφάλειας -«Κένταυρος» και του ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου εισόδου-εξόδου με αναγνώστη σε συνδυασμό με αποτύπωμα (δηλαδή με επεξεργασία βιομετρικών δεδομένων) – «Υπερίων» στις εγκαταστάσεις των προαναφερόμενων δομών των φιλοξενουμένων καθώς και εργαζομένων και πιστοποιημένων μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων».

Ωστόσο, τονίζεται ότι «διαπίστωσε πλημμελή συνεργασία από πλευράς του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ως Υπευθύνου Επεξεργασίας και έκρινε περαιτέρω ότι οι απαιτούμενες Εκτιμήσεις Αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων, τις οποίες είχε διενεργήσει το Υπουργείο, ήταν ουσιωδώς ελλιπείς και περιορισμένου εύρους, καθώς και ότι παραμένουν σοβαρές παραλείψεις αναφορικά με την συμμόρφωση του Υπουργείου με συγκεκριμένες διατάξεις του ΓΚΠΔ ως προς την εφαρμογή των επίμαχων συστημάτων.

Τι προβλέπει η απόφαση της Αρχής

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση η Αρχή:

Α) διαπιστώνει ότι η μη διενέργεια ολοκληρωμένης, συνολικής και συνεκτικής Εκτίμησης Αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων (ΕΑΠΔ) ήδη από το σχεδιασμό και εξ ορισμού, πριν την προμήθεια και τη θέση σε εφαρμογή των συστημάτων «Κένταυρος» και «Υπερίων» συνιστά παραβίαση των άρθρων 25 και 35 ΓΚΠΔ και επιβάλλει κατ’ άρθρο 58 παρ. 2 στοιχ. θ΄ ΓΚΠΔ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματικό πρόστιμο ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, για τους λόγους που εκτενώς αναλύονται στο σκεπτικό της παρούσης,

Β) διαπιστώνει ότι η υποβολή ενώπιον της Αρχής υπομνημάτων και συνοδευτικών εγγράφων περιεχόντων ασαφείς, ελλιπείς, συγκεχυμένες και αντιφατικές πληροφορίες, όπως αυτές περιγράφονται στο σώμα της παρούσης, η μη υποβολή ενώπιον της Αρχής κειμένου συμβάσεων με τους εκτελούντες την επεξεργασία που περιέχει ρήτρες αναφορικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των συστημάτων «Κένταυρος» και «Υπερίων» συμφώνως προς το άρθρο 28 ΓΚΠΔ, η μη παροχή διευκρινίσεων για την επεξεργασία που πραγματοποιείται μέσω του συστήματος Κένταυρος και ιδίως τις αυτοματοποιημένες λειτουργίες του, και για την διασύνδεση των συστημάτων «Κένταυρος» και «Υπερίων» με άλλα συστήματα του Δημοσίου παραλείποντας να παράσχει τις πληροφορίες που του ζητήθηκαν, καθώς και η μη υποβολή συμβάσεων, τις οποίες το ΥΜΑ, κατά τους ισχυρισμούς του, συνήψε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων, συνιστούν παραβίαση του άρθρου 31 ΓΚΠΔ και επιβάλλει κατ’ άρθρο 58 παρ. 2 στοιχ. θ΄ ΓΚΠΔ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματικό πρόστιμο ύψους εβδομήντα πέντε χιλιάδων (75.000) ευρώ, για τους λόγους που εκτενώς αναλύονται στο σκεπτικό της παρούσης, και

Γ) δίνει εντολή, κατ’ άρθρο 58 παρ. 2 στοιχ. δ΄ ΓΚΠΔ, στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ως υπεύθυνο επεξεργασίας, όπως προβεί στο σύνολο των απαραίτητων ενεργειών για την ολοκλήρωση της συμμόρφωσής του με τις υποχρεώσεις του υπευθύνου επεξεργασίας, όπως αυτές περιγράφονται στο σώμα της παρούσης, εντός προθεσμίας 3 (τριών) μηνών από τη λήψη της παρούσης, ενημερώνοντας σχετικώς την Αρχή.
Read More »
Με πρόστιμο 175.000 ευρώ στο υπουργείο Μετανάστευσης απαντά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για παραλείψεις στα συστήματα ελέγχου δομών υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Με πρόστιμο 175.000 ευρώ στο υπουργείο Μετανάστευσης απαντά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων για παραλείψεις στα συστήματα ελέγχου δομών υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Στο Πανεπιστημιακό 17χρονος μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Κέρκυρα

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Στο Πανεπιστημιακό 17χρονος μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Κέρκυρα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διακομίζεται ένας 17χρονος από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας μετά από αιματηρή συμπλοκή που είχε σημειωθεί το μεσημέρι της Τετάρτης σε πλατεία του νησιού.

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ ενός 14χρονου μαθητή γυμνάσιου και ενός 17χρονου μαθητή λυκείου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο λεκτικός τσακωμός τους κατέληξε σε αιματηρή επίθεση, όταν ο ένας έβγαλε μαχαίρι και επιτέθηκε στον άλλο.

Ένας μεσήλικας και ένας 17χρονος μαθητής που πήγαν να τους χωρίσουν τραυματίστηκαν και εκείνοι.

Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ο 17χρονος που τραυματίστηκε από την επίθεση που δέχθηκε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στην πορεία η κατάσταση της υγείας του εκτιμήθηκε και κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Έτσι το ΕΚΑΒ προχώρησε σε αεροδιακομιδή του μαθητή.  

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Στο Πανεπιστημιακό 17χρονος μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Κέρκυρα Στο Πανεπιστημιακό 17χρονος μετά την αιματηρή συμπλοκή στην Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Η Αθήνα στις 10 πιο ακριβές πρωτεύουσες της Ευρώπης

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Η Αθήνα στις 10 πιο ακριβές πρωτεύουσες της Ευρώπης


Στη λίστα με τις 10 ακριβότερες πρωτεύουσες στην Ευρώπη, «φιγουράρει» πλέον η Αθήνα, η οποία κατατάσσεται στην ένατη θέση, με βάση σχετική ανάλυση της σουηδικής εταιρείας Finansvalp, που βασίζεται σε στοιχεία της πλατφόρμας στατιστικών Numbeo. Τον τίτλο της πιο ακριβής πόλης καταλαμβάνει το Λονδίνο, ενώ ακολουθούν το Μόντε Κάρλο, το Δουβλίνο, το Λουξεμβούργο, η Βέρνη, το Άμστερνταμ, η Λισαβόνα, η Βαλέτα, ενώ μετά την Αθήνα ακολουθεί το Όσλο. Η βαθμολογία προκύπτει με βάση οκτώ επιμέρους κριτήρια, όπως το κόστος ενοικίασης, οι δαπάνες των λογαριασμών κοινής ωφέλειας (ηλεκτρική ενέργεια, ύδρευση, θέρμανση, διαδίκτυο και τηλέφωνο), όπως επίσης και το πόσο κοστίζει η μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και η ψυχαγωγία (π.χ. εστίαση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αθήνα ξεπερνά πλέον σε κόστος, πόλεις όπως το Παρίσι, το Βερολίνο, η Κοπεγχάγη και η Ρώμη, κάτι που οφείλεται σε μια σειρά από λόγους. Καταρχάς, τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί κατά περίπου 40-50% τα τελευταία χρόνια, ενώ την ίδια περίοδο, τα εισοδήματα των νοικοκυριών, παρότι ενισχύθηκαν, εντούτοις, αυτό συνέβη με πολύ χαμηλότερο ρυθμό. Ταυτόχρονα, ο υψηλός πληθωρισμός περιόρισε κατακόρυφα τη θετική συνεισφορά της αύξησης των μισθολογικών απολαβών, μέσω του «κύματος» ακρίβειας, που πλέον έχει παγιωθεί, σε μεγάλο βαθμό, τόσο σε είδη πρώτης ανάγκης, όσο και στις υπηρεσίες.

Στον αντίποδα, η πιο προσιτή οικονομικά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να ζει κανείς, είναι το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου ο σχετικός δείκτης είναι μόλις 59,69, με βάση τις 100 μονάδες βάσης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η έρευνα της Finansvalp, οι κάτοικοι του Βουκουρεστίου, εισπράττουν περίπου 1.287 ευρώ μηνιαίως (καθαρές αποδοχές, μετά από φόρους και κρατήσεις) και καλούνται να δαπανήσουν μόλις το 34% αυτών, ή περίπου 440 ευρώ για το ενοίκιο τους. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο κόστος ενοικίασης ενός μικρού διαμερίσματος, ενός υπνοδωματίου, εκτός του κέντρου της πόλης. Παράλληλα, οι δαπάνες που σχετίζονται με τα υπόλοιπα έξοδα του σπιτιού, διαμορφώνονται σε 193 ευρώ/μήνα. Αφαιρώντας και τα υπόλοιπα έξοδα, όπως π.χ. η ψυχαγωγία, ή τυχόν καταναλωτικές δαπάνες, υπολογίζεται ότι το διαθέσιμο εισόδημα που απομένει διαμορφώνεται σε περίπου 512 ευρώ τον μήνα.

Οι επόμενες πόλεις της σχετικής λίστας είναι, κατά σειρά, το Τσισινάου της Μολδαβίας, το Σαν Μαρίνο, το Βίλνιους της Λιθουανίας, το Βαντούζ στο Λιχτενστάιν, ενώ στην πρώτη δεκάδα απαντώνται επίσης, πόλεις, όπως η Βαρσοβία της Πολωνίας (6η), το Ελσίνκι στη Φινλανδία (7η), αλλά και η Μαδρίτη (10η). Ειδικά για την ισπανική πρωτεύουσα, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, αν υπολογιστεί ότι οι κάτοικοί της, έχουν κληθεί να διαχειριστούν παρόμοια ζητήματα με την Αθήνα και συγκεκριμένα την «έκρηξη» των βραχυχρόνιων μισθώσεων, την προσέλκυση χιλιάδων επενδυτών μέσω του αντίστοιχου προγράμματος Golden Visa, αλλά και την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας, λόγω της τραπεζικής κρίσης, που έπληξε την χώρα της Ιβηρικής κατά την προηγούμενη δεκαετία. Ωστόσο, φαίνεται πως το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό, όπως επίσης και η προσθήκη νέων κατοικιών στην αγορά, καθώς το τραπεζικό σύστημα εμφάνισε ταχύτερα αντανακλαστικά.
Read More »
Η Αθήνα στις 10 πιο ακριβές πρωτεύουσες της Ευρώπης Η Αθήνα στις 10 πιο ακριβές πρωτεύουσες της Ευρώπης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για το Πάπιγκο

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για το Πάπιγκο

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε καταγγελία που είχε γίνει πριν από λίγες εβδομάδες από την Καλλιστώ και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις για την οικοδομική δραστηριότητα στο Πάπιγκο.

Οι καταγγελίες δεν περιοριζόταν στις εφοπλιστικές κατοικίες που κατασκευάζονται αλλά και σε άλλη οικοδομική δραστηριότητα όπως και στη χρήση του οδικού δικτύου.

Η καταγγελία που διερευνάται μετά από κατεπείγουσα εισαγγελική εντολή αφορά μεταξύ άλλων παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, διέλευση οχημάτων βαρέως τύπου, εγκατάσταση έντονου νυχτερινού φωτισμού κ.λπ. εντός της εδαφικής αρμοδιότητας του Δήμου Ζαγορίου, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Την προκαταρκτική διενεργεί πταισματοδίκης και στο πλαίσιο αυτής θα καταθέσει και ο Δήμος Ζαγορίου ο οποίος συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Πηγή epiruspost.gr 
Read More »
Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για το Πάπιγκο Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για το Πάπιγκο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Η Αστυνομία ενημερώνει για την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Η Αστυνομία ενημερώνει για την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία


Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας συμμετείχε με επιτυχία ως ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν προχθές οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αντικείμενο την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία.

Το θέμα της ομιλίας του ήταν η νομική πρόβλεψη και η αστυνομική προσέγγιση αυτού του τόσο σημαντικού κοινωνικού ζητήματος.

Read More »
Η Αστυνομία ενημερώνει για την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία Η Αστυνομία ενημερώνει για την κακοποίηση στην τρίτη ηλικία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Η προθεσμία

Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024
Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Η προθεσμία

Ανοίγει ξανά σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά - β΄ κύκλος», καθώς θα γίνει επαναδιάθεση πόρων ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Tι ανακοινώθηκε

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων στη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά-β΄ κύκλος» μέσω της επαναδιάθεσης πόρων, ύψους 1 εκ. ευρώ παρέχεται μετά την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023, με την οποία θεσπίστηκε προθεσμία 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος με καταβολή προκαταβολής ή συμφωνητικού χρονομίσθωσης με προκαταβολή.

Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα κεφάλαια. Η πλατφόρμα ανοίγει εκ νέου καθώς με τη λήξη της τελευταίας προθεσμίας των 45 ημερών διαπιστώθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκαν 323 αιτούντες. Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, με αποτέλεσμα να αποδεσμευτεί ποσό 1 εκ ευρώ για νέες αιτήσεις.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής νέων αιτήσεων είναι η 4/4/2024 και αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου ποσού.

Παράλληλα υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία τίθενται στη διάθεση των Δήμων τα Πρότυπα Τεύχη Διαγωνισμών Παραχώρησης για την Ανάπτυξη, Διαχείριση και Λειτουργία Δημοσίως Προσβάσιμων Σημείων Επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων που περιλαμβάνονται σε Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.). Η συμμετοχή των Δήμων στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα και στην επίτευξη των εθνικών στόχων μείωσης των αέριων εκπομπών είναι καθοριστική, σύμφωνα με το υπουργείο.

H δράση «Φορτίζω Παντού» επιδοτεί με 30 εκ. ευρώ την εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης που περιλαμβάνονται στα Σ.Φ.Η.Ο. των Δήμων. Οι Δήμοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα προδέσμευσης της επένδυσης στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης (https://fortizopantou.gov.gr), εφόσον έχουν δημοσιοποιήσει τη σχετική διακήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης.
Read More »
Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Η προθεσμία Κινούμαι Ηλεκτρικά: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Η προθεσμία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 04, 2024 Rating: 5

Σελίδες