Ευχαριστήρια ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Ευχαριστήρια ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, τους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν τη σχετική εισήγηση και το Τοπικό Συμβούλιο Νέας Σελεύκειας για την απόφαση να παραχωρηθεί ακίνητο του Δήμου στη θέση Βίγλιζα με σκοπό τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των υποδομών και των δυνατοτήτων του Σώματος στο νομό μας και κατά συνέπεια για την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την ενίσχυση της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές της Θεσπρωτίας θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας επ' ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος.
Read More »
Ευχαριστήρια ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Ευχαριστήρια ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα!


Δεκατρία συνολικά άτομα στην Ηγουμενίτσα τέθηκαν σε καραντίνα καθώς είχαν άμεση επαφή με τα δύο ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν στην πόλη.

Πρόκειται για δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας οι οποίοι είχαν εμβολιάσει τα παιδιά και έντεκα συνολικά αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας εκ των οποίων κάποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την φροντίδα τους στο ξενοδοχείο όπου είχαν οδηγηθεί.

Στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα, θα υποβληθούν όλοι σε τεστ κι αν είναι αρνητικό θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Η τύχη των τεσσάρων παιδιών παραμένει μετέωρη καθώς στην Αθήνα καμία υπηρεσία ή Υπουργείο δεν λαμβάνει απόφαση.

Ο ένας προσπαθεί να κάνει μπαλάκι στον άλλο την ευθύνη…

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τέσσερα αδέλφια από την Συρία εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι 16 χρονών και το μικρότερο μόλις τεσσάρων. Κάτω από άγνωστες συνθήκες πέρασαν τα σύνορα από τον Έβρο και πιθανότατα το κύκλωμα που τα μετέφερε τα εγκατέλειψε στην Ηγουμενίτσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα εξέφρασε την δυσαρέσκειά της από την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας να μεριμνήσει για την φιλοξενία των τεσσάρων παιδιών τα οποία περιφερόταν στους δρόμους της πόλης ενώ σε δεκάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν κατά την διάρκεια της μέρας ακούστηκαν φωνές ακόμη και για… απέλασή τους!

ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δείχνουν ανήμποροι να κάνουν το αυτονόητο. Να πάρουν απόφαση δηλαδή για παραμονή των παιδιών σε ξενοδοχείο καραντίνας τις επόμενες δύο βδομάδες αφού για την συνέχεια έχει βρεθεί δομή που μπορεί να τα φιλοξενήσει.

Απών το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και φυσικά ανύπαρκτο το ενδιαφέρον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων…

«Πέρα από την ευθύνη υπάρχει και η υπευθυνότητα», σχολίασαν καυστικά στην Ήπειρο όσοι ασχολούνται με το θέμα συμπληρώνοντας πως ποτέ δεν θα μπορούσαν να αφήσουν τέσσερα παιδιά να περιφέρονται στην πόλη χωρίς καμία βοήθεια… Η υπευθυνότητα και η ανθρωπιά επιβάλλουν την φροντίδα τους…

Καιρός να το καταλάβουν και στην Αθήνα όταν βέβαια ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία δια του Υφυπουργού ή του Γενικού Γραμματέα καταφέρουν να συνεννοηθούν.
Read More »
Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα! Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Email Marketing: 3 βήματα για να ξεκινήσετε - Γράφει ο Βασίλης Παππάς*

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Email Marketing: 3 βήματα για να ξεκινήσετε - Γράφει ο Βασίλης Παππάς* 


Το Email Marketing είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προσεγγίσει μια επιχείρηση το κοινό της χωρίς να ξοδέψει πολλά χρήματα. 

Όσοι σκέφτεστε ότι το email αποτελεί ένα “ξεπερασμένο” κανάλι Marketing αφού πλέον υπάρχουν μοντέρνοι τρόποι επικοινωνίας όπως το Facebook, Twitter, και τα υπόλοιπα Sοcial media – σκεφτείτε το ξανά! 

Αυτή την στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 4 δις χρήστες email και το νούμερο αυτό αναμένεται να φτάσει τους 4,371 δις χρήστες μέχρι το 2023. 

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης – την ίδια στιγμή το facebook στην επίσημη σελίδα του, μας λέει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τουλάχιστον κάποια από τις υπηρεσίες του (facebook, Instagram, Messenger, Whats-up), φτάνουν συνολικά τους 2,7 δις χρήστες. 

Όταν στηρίζετε την στρατηγική σας μόνο στα Social είστε ευάλωτοι στις ορέξεις του Mark και του κάθε Mark. 

Το Facebook και το Instagram δεν σας ανήκει – σας φιλοξενεί. Μην το ξεχνάτε αυτό. 

Αν θέλετε να χτίσετε – χτίστε στο δικό σας οικόπεδο, όχι σε νοικιασμένο! 

Μια λίστα με email είναι δική σας. Σας ανήκει. 

Όχι δεν είμαι από αυτούς που θα σας πουν να φύγετε από το facebook και τα Social, ούτε να σταματήσετε να συνεργάζεστε με Influencers. Το αντίθετο! 

Όμως εάν ακόμα δεν έχετε συμπεριλάβει το email στην στρατηγική marketing της επιχείρησης σας, μην το καθυστερείτε – απλά κάντε το! 

Πως όμως ξεκινάμε; 

Ακολουθούν 3 βασικά βήματα για να βάλετε “μπροστά” την μηχανή του Email Marketing. 

1. Χτίστε την Λίστα σας. 

Για να στείλετε email – θα πρέπει να έχετε μια λίστα με διευθύνσεις email για να στείλετε. Λογικό! 

Εδώ χρειάζεται προσοχή. Στέλνουμε πάντα email σε ανθρώπους που μας έχουν δώσει την άδεια να το κάνουμε (opt-in). Μην κάνετε το λάθος και αγοράσετε έτοιμες λίστες. Υπάρχει κίνδυνος να βλάψετε σοβαρά την φήμη της εταιρείας σας στους παρόχους email όπως το Gmail, Yahoo, κλπ. με αποτέλεσμα να στέλνουν όλα τα email σας στα spam (ακόμα και να μην τα παραδίδουν). 

Χτίστε την λίστα σας ζητώντας άδεια. Εδώ υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Δώστε κάτι δωρεάν στην σελίδα σας με αντάλλαγμα το email. 

Για παράδειγμα ένα e-Shop μπορεί να προσφέρει ένα εκπτωτικό κουπόνι ζητώντας το email. 

Ένας Ασφαλιστής μπορεί να προσφέρει δωρεάν έναν σύντομο Οδηγό με Ασφαλιστικές Συμβουλές π.χ. “Πως θα επιλέξετε το κατάλληλο Πρόγραμμα Υγείας“. 

Η ιδέα εδώ είναι να προσφέρετε κάτι δωρεάν – που θα φέρει τον επισκέπτη ένα βήμα πιο κοντά στην λύση που αναζητά (και βρέθηκε αρχικά στην σελίδα σας). 

2. Κάντε την εγγραφή σας σε μια πλατφόρμα Email Marketing. 

Δεν αναφέρομαι στο Gmail, το Yahoo ή το Hotmail. Υπάρχουν εξειδικευμένες πλατφόρμες που μας βοηθούν να κάνουμε email marketing. 

Κάνοντας την εγγραφή σας σε μια τέτοια πλατφόρμα έχετε μια σειρά από εργαλεία και δυνατότητες (που δεν σας παρέχει το Gmail, Yahoo, Hotmail, κλπ.) όπως για παράδειγμα να φτιάξετε φόρμες εγγραφών για την σελίδα σας, να στείλετε αυτοματοποιημένα μηνύματα, να δείτε πόσοι άνοιξαν τα email σας, ακόμα και ποιοι τα άνοιξαν ή έκαναν κλίκ. 

Ενδεικτικά αναφέρω μερικές τέτοιες πλατφόρμες: Mailchimp, ActiveCampaign, Get Response, Aweber, Moosend, και πολλές άλλες. 

Εδώ υπάρχει κάποιο κόστος το οποίο κυμαίνεται ανάλογα τον αριθμό των email που έχετε αποθηκευμένα. 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σοβαρά το email marketing θα πρέπει να κάνετε την εγγραφή σας σε μια τέτοια πλατφόρμα. 

3. Follow-up. Αφού πάρετε το Email μετά τι; 

Το πραγματικό Μάρκετινγκ τότε ξεκινάει. Εδώ στόχος είναι να κάνετε τον (άγνωστο) επισκέπτη να σας γνωρίσει, να βρει ενδιαφέρον στις υπηρεσίες και προϊόντα σας, και εν τέλει να σας εμπιστευθεί (know you, Like you, Trust you). 

Μόνο τότε ενδέχεται να γίνει πελάτης σας. 

Αυτό θα το πετύχετε κάνοντας τακτικό follow-up με μια σειρά από μηνύματα email. Προσοχή όμως. Μην στέλνετε την μια προσφορά πίσω από την άλλη. Αυτό δεν θα δουλέψει. Είναι βαρετό και θα κάνει τα μέλη της λίστας σας να πατήσουν το κουμπάκι που γράφει “unsubscribe” (και δεν το θέλετε αυτό)! 

Αυτά είναι τα 3 βασικά βήματα μια Στρατηγικής που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε ή να βελτιώσετε το Email Marketing της επιχείρησης σας. 

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι γράφετε για το κοινό σας - όχι για εσάς! 

Και μην ξεχνάτε. Χρησιμοποιήστε το Email Marketing για να Δημιουργήσετε Σχέσεις – ΌΧΙ για να κάνετε μια Πώληση! Το email marketing δεν δουλεύει έτσι. 

Πρώτα χτίστε σχέσεις εμπιστοσύνης. Οι πωλήσεις θα ακολουθήσουν. 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το email marketing και πώς θα το χρησιμοποιήσετε πρακτικά στην δουλειά σας – ελάτε στην εκπαίδευση μέσω διαδικτύου (Webinar) που διοργανώνουμε τακτικά στο Epixeirein. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για να κάνετε κράτηση της θέσης σας πατήστε εδώ https://epixeirein.gr/freewebinar

-Βασίλης Παππάς, Σύμβουλος Marketing, Epixeirein.gr 
Read More »
Email Marketing: 3 βήματα για να ξεκινήσετε - Γράφει ο Βασίλης Παππάς* Email Marketing: 3 βήματα για να ξεκινήσετε - Γράφει ο Βασίλης Παππάς* Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας


Προχωράει η αναμόρφωση του νόμου 4412 περί προμηθειών και συμβάσεων, και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτιμά ότι θα επιταχυνθούν σημαντικά οι χρονοβόρες διαδικασίες.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στo 15ο Annual Greek Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, «προχωρούμε στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με μεταρρυθμίσεις στο θεσμικό πλαίσιο.

Σήμερα, είχαμε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενέκρινε τις αλλαγές στον νόμο 4412 για τις δημόσιες συμβάσεις, στην κατεύθυνση επιτάχυνσης των διαδικασιών και ενίσχυσης της διαφάνειας. Είναι μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που σχεδιάζουμε να έχουμε ψηφίσει στη Βουλή έως το τέλος Οκτωβρίου και, αναμφίβολα, θα κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή των επενδυτών».

Οι μεγάλες επενδύσεις προχωρούν όπως είχαν σχεδιαστεί πριν την πανδημία

Ο υπουργός σημείωσε ότι όλες οι μεγάλες επενδύσεις προχωρούν κανονικά, όπως είχαν σχεδιασθεί πριν την πανδημία του Covid-19. Μόνη εξαίρεση, συνέχισε ο ίδιος, είναι ο διαγωνισμός για το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», που τον σταμάτησε η κυβέρνηση «διότι δεν ήταν η κατάλληλη εποχή».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ πηγαίνει πολύ καλά, την μεθεπόμενη Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα μια μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ, που ενδιαφέρονται να μετέχουν στους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, ενώ αύριο, Παρασκευή, είναι σημαντική ημέρα για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού καθώς συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας για να αποφανθεί επί της προσφυγής που έχει κατατεθεί.

Δεν γνωρίζουμε την απόφαση, αλλά εάν είναι ανάλογη μ’ αυτές που έχουν προηγηθεί, τότε ο διαγωνισμός εισέρχεται στην τελική φάση του με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων να προχωρά στην αποσφράγιση της μοναδικής οικονομικής προσφοράς και κατόπιν – πιθανότατα – στην ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή.

Αυτή η εξέλιξη θα «ξεκλειδώσει» τη μεταβίβαση της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ στη ΛΑΜΔΑ έως το τέλος του 2020, για να ακολουθήσει η έναρξη της κατασκευής του καζίνο, των ξενοδοχείων και των κατοικιών, ώστε σε τρία χρόνια να μπορούν να απολαμβάνουν οι πολίτες αυτή τη μαγευτική τοποθεσία.

Γενικότερα, όλα τα μεγάλα project στον τουρισμό προχωρούν, ενώ είναι σημαντική η επιλογή της Ελλάδας από πολύ μεγάλες εταιρείες όπως η ισραηλινή Brown Hotels. Μάλιστα ο Ισραηλινός επενδυτής, κ. Γιακίρ έχει την πρόθεση να προχωρήσει και σε νέες επενδύσεις στη χώρα μας και μάλιστα στο κοντινό μέλλον».

Ακόμη, ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως τις επόμενες ημέρες «θα έχουμε καλά νέα και από την Eldorado Gold, ενώ γενικότερα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο, στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης, συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, την επόμενη τριετία.

Ανάλογα project θα προχωρήσουν και στην υπόλοιπη επικράτεια, ενώ εντός χρονοδιαγράμματος κινείται και η αποκρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, για την οποία ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί τη φετινή χρονιά».

Επίσης, εντός των επόμενων 15 ημερών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ προχωράει η διαδικασία και στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

«Σε γενικές γραμμές, η πανδημία του Covid-19, όχι μόνο δεν επηρέασε καθοριστικά τις επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά, θα έλεγα, αν και ακούγεται κάπως περίεργο, ότι η καλή επίδοση της χώρας στη διαχείριση της πανδημίας βελτίωσε τη φήμη της ως χώρας σοβαρής και αξιόπιστης, με αποτέλεσμα αυτό να έχει θετικές επιπτώσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων» κατέληξε ο υπουργός.
Read More »
Επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας Επενδυτικό ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 4 νέα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Καταμετρήθηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 4 νέα στην Ήπειρο


Συνολικά 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 21 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 36 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 69 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 9 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

O γεωγραφικός χάρτης των κρουσμάτων:
– 36 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
– 212 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου. εκ των οποίων 5 συνδέονται με το ΚΥΤ Μόριας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
– 16 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 
Σήμερα ανακοινώνουμε 359 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14400, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.
2500 (17.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6070 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 21 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 178 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 325 θανάτους συνολικά στη χώρα. 121 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Καταμετρήθηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 4 νέα στην Ήπειρο Καταμετρήθηκαν 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού - 4 νέα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 39χρονο

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 39χρονο


Σήμερα (17-09-2020) και ώρα 10:00, σε δημοτικό/αγροτικό οδικό δίκτυο στην Ανέζα Άρτας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του μοτοποδηλάτου. 

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας. 
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 39χρονο Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 39χρονο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Ο Β. Γιόγιακας για την παραχώρηση ακινήτου του Δ. Ηγουμενίτσας προς στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Ο Β. Γιόγιακας για την παραχώρηση ακινήτου του Δ. Ηγουμενίτσας προς στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για παραχώρηση ακινήτου του Δήμου στη θέση Βίγλιζα με σκοπό τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας:

«Η παραχώρηση του ακινήτου είναι αναμφίβολα μια σημαντική εξέλιξη, για την οποία οφείλω να αποδώσω τα εύσημα στον Δήμαρχο, στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας. Η προσοχή μας τώρα στρέφεται στα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου».
Read More »
Ο Β. Γιόγιακας για την παραχώρηση ακινήτου του Δ. Ηγουμενίτσας προς στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Ο Β. Γιόγιακας για την παραχώρηση ακινήτου του Δ. Ηγουμενίτσας προς στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Πρόταση για τη διαμόρφωση της οδού Κύπρου - Του Βασίλη Κώτσια

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Πρόταση για τη διαμόρφωση της οδού Κύπρου - Του Βασίλη Κώτσια


Με αφορμή την πρόταση διαμόρφωσης της οδού Κύπρου με ποδηλατόδρομο. 

Θεωρώ και εγώ όπως όλοι οι φορείς ότι δεν είναι αναγκαία η δημιουργία ποδηλατόδρομου σε έναν πολυσύχναστο σχετικά στενό δρόμο στο κέντρο της Ηγουμενίτσας , νομίζω ότι θα κάνει δυσχερέστερη την κυκλοφορία και το χάος που επικρατεί κυρίως τις πρωινές ώρες. 

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η Κύπρου δημιουργείτε από την στάθμευση και διπλοστάθμευση ακόμα και στις διαβάσεις πεζών με αποτέλεσμα την δυσχέρεια διέλευσης των αυτοκινήτων. 

Αναγνωρίζω ότι η πρόταση με ποδηλατόδρομο δημιουργεί μια λωρίδα στο κέντρο που αποτρέπει την διπλοστάθμευση άλλα δημιουργεί πολλά προβλήματα στην γρήγορη εξυπηρέτηση πολιτών και εμπόρων στα εμπορικά καταστήματα . 

Η πρόταση μου θεωρώ ότι λύνει σε μεγάλο ποσοστό τα προβλήματα των εμπορικών καταστημάτων άλλα επίσης εξασφαλίζει την εύρυθμη κυκλοφορία των αυτοκινήτων. 

Πλάγια στάθμευση εκατέρωθεν του δρόμου με μία λωρίδα στην μέση 4 μέτρων που αποτρέπει την διπλοστάθμευση και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη κυκλοφορία οχημάτων. 

Τμήματα του δρόμου θα έχουν στάθμευση μόνο για μόνιμους κατοίκους της Κύπρου, όχι καταστηματάρχες με άδειες από τον Δήμο και τμήματα του δρόμου ελεγχόμενη στάθμευση με μικρό τίμημα η με τα φώτα να αναβοσβήνουν για ολιγόλεπτη στάση μόνο για τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων. 

Τις ώρες που τα καταστήματα δεν λειτουργούν η στάθμευση να είναι ελεύθερη για όλους. 

Με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες αλλά και οι υπάλληλοι παρακείμενων υπηρεσιών και καταστημάτων δεν θα καταλαμβάνουν τις θέσεις στάθμευσης από το πρωί. 

Οι θέσεις στάθμευσης θα αυξηθούν υπολογίζω κατά τουλάχιστον 50%,οι διαβάσεις πεζών θα είναι πάντα ελεύθερες και η απρόσκοπτη κυκλοφορία εξασφαλισμένη. 

Μέριμνα να ληφθεί σε μερικά τμήματα του δρόμου για την φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, η οποία θα πρέπει για τα μεγάλα τουλάχιστον φορτηγά να γίνετε συγκεκριμένη ώρα. 

Σε συνεργασία με την τροχαία και ελάχιστο έλεγχο πιστεύω ότι η ευταξία είναι εφικτή. 

Κώτσιας Βασίλης
Read More »
Πρόταση για τη διαμόρφωση της οδού Κύπρου - Του Βασίλη Κώτσια Πρόταση για τη διαμόρφωση της οδού Κύπρου - Του Βασίλη Κώτσια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Μπάχαλο από τους υπεύθυνους της Αθήνας με τα τέσσερα ανήλικα στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Μπάχαλο από τους υπεύθυνους της Αθήνας με τα τέσσερα ανήλικα στη Θεσπρωτία


Το απόλυτο αλαλούμ δημιούργησε για μία ακόμη φορά το κράτος των Αθηνών με τα τέσσερα ανήλικα που βρέθηκαν στην Ηγουμενίτσα και τα δύο είναι θετικά στον Covid-19.

Οι υπηρεσίες του κέντρου –υπεύθυνες κατά τ΄ άλλα να διαχειριστούν τα θέματα της πανδημίας- κάνουν την ευθύνη για την περίθαλψή τους μπαλάκι χωρίς να είναι σε θέση να δώσουν καμία λύση!

Κάποιοι δε έφτασαν σε σημείο να μιλούν ακόμη και για απέλασή τους από την χώρα!!!

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ΕΟΔΥ και άλλοι έχουν καταφέρει μέσα σε λίγες ώρες να δημιουργήσουν ένα απόλυτο μπάχαλο.

Η λύση της μεταφοράς των ανήλικων στο ξενοδοχείο καραντίνας αποκλείστηκε καθώς καμία αρχή δεν μπορεί να αναλάβει την μέριμνα και την φροντίδα.

Έτσι δόθηκε η κατεύθυνση της μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής κάτι που και πάλι σκόνταψε στην ανάληψη της ευθύνης.

Μέχρι στιγμής με την στάση τους έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο προσπαθούν να δώσουν λύση οι Εισαγγελικές αρχές.

Αρμόδιοι και αναρμόδιοι, υπεύθυνοι και ανεύθυνοι… Δυστυχώς αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν το αυτονόητο. Να βρουν τρόπο περίθαλψης τεσσάρων παιδιών για δύο βδομάδες καθώς στην συνέχεια μπορούν να μεταφερθούν σε δομές που λειτουργούν στην χώρα.

Μπορούν όμως να βρουν αρκετούς λόγους για να δικαιολογήσουν την ανεπάρκειά τους…

Αποτέλεσμα είναι να παραμένει άγνωστο αν και που τελικά θα μεταφερθούν και θα φιλοξενηθούν τα τέσσερα ανήλικα.
Read More »
Μπάχαλο από τους υπεύθυνους της Αθήνας με τα τέσσερα ανήλικα στη Θεσπρωτία Μπάχαλο από τους υπεύθυνους της Αθήνας με τα τέσσερα ανήλικα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Σε κατ' οίκον περιορισμό και δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Σε κατ' οίκον περιορισμό και δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας


Σε κατ' οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και συγκεκριμένα με το ανήλικο ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, το οποίο είχε μεταβεί στο Κέντρο Υγεία για την πραγματοποίηση εμβολίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες και οι δύο θα παραμείνουν σε κατ' οίκον απομόνωση για 4 ημέρες και μετά θα τους ληφθεί δείγμα για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 11 και οι οποίοι θα ακολουθήσουν τις ίδιες οδηγίες.
Read More »
Σε κατ' οίκον περιορισμό και δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας Σε κατ' οίκον περιορισμό και δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls - Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls - Οι εγγραφές ξεκίνησαν


Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών είναι ανοιχτό καθημερινά 6-9μμ για εγγραφές και πληροφορίες. Πρωινές ώρες με ραντεβού (τηλ. 6932764869). 
Το πρόγραμμα για τη νέα σχολική χρονιά είναι έτοιμο. Σας περιμένουμε για τη νέα σχολική χρονιά
Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη
Έναρξη μαθημάτων 14 Σεπτεμβρίου 2020.
Read More »
Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls - Οι εγγραφές ξεκίνησαν Κέντρο Ξένων Γλωσσών Sharon Nicholls - Οι εγγραφές ξεκίνησαν Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Εννέα αστυνομικοί σε καραντίνα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Θεσπρωτία: Εννέα αστυνομικοί σε καραντίνα


Εννέα τελικά αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας έχουν τεθεί σε πενθήμερη καραντίνα καθώς είχαν έρθει σε επαφή με τα ασυνόδευτα ανήλικα δύο εκ των οποίων είναι θετικά στον Covis-19.

Οι αστυνομικοί είχαν αναλάβει την επιτήρηση των παιδιών κατά τις μέρες που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της Ηγουμενίτσας.

Τα ανήλικα μεταφέρονται στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Πρέβεζα ενώ γίνεται απολύμανση στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και στο κατάλυμα.
Read More »
Θεσπρωτία: Εννέα αστυνομικοί σε καραντίνα Θεσπρωτία: Εννέα αστυνομικοί σε καραντίνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Αντιδρούν επιχειρηματίες της Πέρδικας στο σχέδιο ανάπλασης που προτείνει η δημοτική κοινότητα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Αντιδρούν επιχειρηματίες της Πέρδικας στο σχέδιο ανάπλασης που προτείνει η δημοτική κοινότητα


Η κύρια παρέμβαση και για την οποία κυρίως αντιδρούν οι επιχειρηματίες, αφορά τη μεταφορά των βαρέων οχημάτων, δεξιά μετά το παρατηρητήριο, παρακάμπτοντας στην ουσία τη κίνηση όλων των οχημάτων, από το κέντρο της Πέρδικας όπως συμβαίνει τώρα, αλλά και από τα καταστήματά τους, τα οποία λειτουργούν κυρίως από τους περαστικούς οδηγούς.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι έχουν επενδύσει σε μια ήσυχη περιοχή του χωριού και ξαφνικά βλέπουν να προτείνεται η κίνηση των οχημάτων, ανάμεσα στα ξενοδοχεία τους.

Στον αντίποδα, οι επιχειρηματίες προτείνουν μία σειρά από παρεμβάσεις, με επίκεντρο την ανάδειξη του παλιού κέντρου του χωριού, με ταυτόχρονη ανάπλαση των ιστορικών κτηρίων, ώστε να προσεγγίσουν περισσότερους επισκέπτες που η πλειοψηφία τους σήμερα περιορίζει την επίσκεψή στην περιοχή, μόνο στις παραλίες της.

Δείτε την πρόταση της δημοτικής κοινότητας (ΕΔΩ) και τα πρακτικά της συνεδρίασης (ΕΔΩ).
Διαβάστε την τοποθέτηση της Πρωτοβουλίας Επιχειρήσεων, Εργαζομένων και Ιδιοκτητών Πέρδικας (ΕΔΩ) και την αντιπρότασή τους (ΕΔΩ)

Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Αντιδρούν επιχειρηματίες της Πέρδικας στο σχέδιο ανάπλασης που προτείνει η δημοτική κοινότητα Αντιδρούν επιχειρηματίες της Πέρδικας στο σχέδιο ανάπλασης που προτείνει η δημοτική κοινότητα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Εκδήλωση - συζήτηση με τον Σταύρο Αραχωβίτη στο Ασπροκκλήσι

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Εκδήλωση - συζήτηση με τον Σταύρο Αραχωβίτη στο Ασπροκκλήσι


Την Παρασκευή 18-9-2020, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με τον Σταύρο Αραχωβίτη, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο Ασπροκκλήσι στις 7.30 μμ. 

Καλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων και επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα να παραβρεθούν. 

Υ.Γ Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 

Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας 
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Read More »
ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Εκδήλωση - συζήτηση με τον Σταύρο Αραχωβίτη στο Ασπροκκλήσι ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: Εκδήλωση - συζήτηση με τον Σταύρο Αραχωβίτη στο Ασπροκκλήσι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Κλείνει δρόμος στο κέντρο της πόλης

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Ηγουμενίτσα: Κλείνει δρόμος στο κέντρο της πόληςΣας ενημερώνουμε ότι από Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα προβεί στο κλείσιμο της κάθετης οδού (τμήμα της 8ης Δεκεμβρίου) μεταξύ των οδών Νέας Παραλιακής και Εθνικής Αντιστάσεως σύμφωνα και με την απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων. 

Το μέτρο αποσκοπεί στην αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται καθημερινά στο εν λόγω σημείο. 

Η διέλευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω του κυκλικού κόμβου, που πρόσφατα κατασκευάστηκε σε απόσταση περίπου 80 μ., έμπροσθεν της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Κλείνει δρόμος στο κέντρο της πόλης Ηγουμενίτσα: Κλείνει δρόμος στο κέντρο της πόλης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Ο απολογισμός χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Σουλίου (+BINTEO)

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Ο απολογισμός χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Σουλίου (+BINTEO)Συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης στην Παραμυθιά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τον απολογισμό της συνεδρίασης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Παππά:

Read More »
Ο απολογισμός χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Σουλίου (+BINTEO) Ο απολογισμός χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Σουλίου (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020
Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες


Επιτρέπεται η μετάκληση εποχικών εργατών γης και στη Θεσπρωτία σύμφωνα με την κατ’ εξαίρεση διαδικασία της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η ισχύ της οποίας έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε συνέχεια επαφών που είχε o Βασίλης Γιόγιακας με τα Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στη Θεσπρωτία να δέχεται αιτήσεις εργοδοτών που επιθυμούν να προσλάβουν πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που εφαρμόζονται οι διαδικασίες του Άρθρου 42 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 90 - 01.05.2020) δεν ισχύουν τα ανώτατα όρια αδειών διαμονής και η αναλογία έκτασης ή αριθμού ζώων ανά εργαζόμενο, όπως αυτά είχαν προσδιοριστεί για τα έτη 2019 και 2020 με Κοινή Υπουργική Απόφαση για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Επομένως, η μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών ως εποχικών εργατών γης γίνεται κατ' εξαίρεση με τη διαδικασία που προβλέπεται στο Άρθρο 42 της παραπάνω Π.Ν.Π. 

«Λύθηκε ένα πρόβλημα πολλών παραγωγών της Θεσπρωτίας που πρέπει το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν τη συγκομιδή των καλλιεργειών τους. Από τους πρώτους μήνες της πανδημίας βρήκαμε λύσεις για να συνεχιστεί η εποχική απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στις αγροτικές εργασίες. Αρχικά με την κατ’ εξαίρεση ρύθμιση μετάκλησης, και στη συνέχεια με τη ρύθμιση για την ασφάλιση με εργόσημο αλλά και με τις αποφάσεις για την έκδοση των ΑΦΜ, την παράταση του χρόνου παραμονής των εποχικών εργατών και για τη διατήρηση του δικαιώματος εργασίας για όσους έχουν φύγει από τη χώρα και έχουν υπόλοιπο ημερών. Η κυβέρνηση δείχνει ότι στις εξαιρετικές περιστάσεις απαντά με εξαιρετικές λύσεις, και για τους παραγωγούς μας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Σελίδες