Βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές του ΓΕΛ Παραμυθιάς

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023
Βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές του ΓΕΛ Παραμυθιάς


Το πρωί της Τετάρτης στο θέατρο “Καρκαμίσι” η δημοτική αρχή βράβευσε την ομάδα καλαθοσφαίρισης του ΓΕ.Λ. Παραμυθιάς για την πρωτιά στον νομό. Παρουσία του κ. Δημάρχου Ιωάννη Καραγιάννη, των αντιδημάρχων κ. Σταύρο Κωσταρά, Γεώργιο Ντάγκα και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Νίκου Αθανασίου, το γεμάτο από τους μαθητές του σχολείου θέατρο τίμησε τους μαθητές-αθλητές που κατέκτησε το μαθητικό πρωτάθλημα Θεσπρωτίας.

Στον λόγο του, ο κ. Καραγιάννης συνεχάρη την ομάδα και ευχήθηκε πέρα από επιτυχίες, καλή πρόοδο στους μαθητές του δήμου μας.
Δονάτος Κωσταράς
Read More »
Βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές του ΓΕΛ Παραμυθιάς Βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές του ΓΕΛ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Συνάντηση τριτέκνων με τον Μάριο Κάτση

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023
Συνάντηση τριτέκνων με τον Μάριο Κάτση


Το Σάββατο 04 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Κάτση Μάριο.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Βαρβέλης Άγγελος, ο Γενικός Γραμματέας του Δ. Σ. κ. Τούλας Προκόπης και το μέλλος του Δ.Σ. κα Ματιάννα Παππά.
Τα μέλη του Δ. Σ. ενημέρωσαν τον κ. Κάτση σχετικά με την λειτουργία και τις δράσεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο και έγινε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τρίτεκνη οικογένεια, οικονομικά και όχι μόνο.
Εκτενή αναφορά και συζήτηση έγινε σχετικά με το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ της χώρας μας, που επιβεβαιώθηκε με τα αποτελέσματα της τελευταίας Απογραφής και κατατέθηκε το πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας και της ΟΠΟΤΤΕ για την ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 1490/1944 ΩΣΤΕ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ. Συζητήθηκε το Σχέδιο Νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 για την αναγνώριση των Τριτέκνων ως Πολύτεκνοι και παραδόθηκε από τα μέλη του Δ. Σ. στον κ. Κάτση έγγραφο των αιτημάτων – παρεμβάσεων, για τη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας.
Λάβαμε την διαβεβαίωση από τον κ. Κάτση ότι τα αιτήματά μας θα προωθήσει τα αιτήματά μας και θα πιέσει με κάθε τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν. Συμφωνήσαμε να είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για την επίτευξη του σκοπού μας.
Read More »
Συνάντηση τριτέκνων με τον Μάριο Κάτση Συνάντηση τριτέκνων με τον Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Έξωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας στον ενοικιαστή του Άπολις

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023
Έξωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας στον ενοικιαστή του Άπολις


Την άσκηση αγωγής απόδοσης του μισθίου και καταβολής των μισθωμάτων κατά της μισθώτριας εταιρείας του δημοτικού καταστήματος, πρώην Άπολις, που βρίσκεται στο βουνό Τσιπουρίκι, με την πανοραμική θέα στο Ιόνιο, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ένα κατάστημα που κατά το παρελθόν ήταν σημείο αναφοράς για την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια όμως, το κατάστημα έχει παρακμάσει και από καθαρή τύχη στέκεται ακόμα όρθιο.
Πρόκειται για δημοτικό ακίνητο επιφάνειας 265 τμ, πλέον των βοηθητικών και εξωτερικών χώρων του, όπου υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. 
Η εταιρεία στις 08.07.2020 πλειοδότησε, με μηνιαίο μίσθωμα 280 ευρώ. 
Από τότε πέρασαν 2,5 χρόνια, χωρίς η εκμισθώτρια εταιρεία να λειτουργήσει το κατάστημα, αφήνοντας το κτήριο βορά στις καιρικές συνθήκες και στους γνωστούς πλιατσικολόγους. 
Έτσι η δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας, με απόφαση της Οικονομική Επιτροπής, αποφάσισε την έξωση της μισθώτριας εταιρείας και διεκδίκηση των μισθωμάτων που δεν έχουν καταβληθεί, ενώ τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Φυσικά και δεν μπορούμε να επιρρίψουμε ευθύνες στην εταιρεία που είχε νοικιάσει το κατάστημα, αφού μεσολάβησε η πανδημία. Και δεν είναι μόνο αυτό. 
Δυστυχώς, το κτήριο, στην κατάσταση που σήμερα βρίσκεται, θέλει 100αδες χιλιάδες ευρώ ώστε να θεωρηθεί κατάστημα. Δύσκολα σήμερα κάποιος ιδιώτης θα δαπανήσει-επενδύσει ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο. Με κίνδυνο το κατάστημα να παραμείνει για πολλά ακόμα χρόνια κλειστό.


Θα προτείναμε στη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας μια διαφορετική λύση.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μπορεί, αξιοποιώντας τη δυνατότητα δανειοδότησης αλλά και ειδικά Ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, ώστε με ίδια μέσα να προχωρήσει στην πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κτηρίου, να δημιουργήσει έναν πόλο έλξης για επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης, παράλληλα με τη λειτουργία του υπαίθριου θεάτρου, που ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί και αυτό...
Υπάρχει άλλωστε και το προηγούμενο με την ανακαίνιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο κτήριο της πρώην μαθητικής εστίας του ΕΙΝ, που θα μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων.
Στη συνέχεια θα μπορέσει να το νοικιάσει σε ιδιώτη, με αυστηρές προδιαγραφές, σε τίμημα αρκετά υψηλότερο από τα 280€ που είναι σήμερα νοικιασμένο, καλύπτοντας με το ποσό αυτό την εξόφληση του δανείου που πιθανόν θα χρειαστεί για την ανακαίνιση.
Αλλιώς σύντομα, η επόμενη γενιά, θα ξεχάσει πως κάποτε στο σημείο υπήρξε έναν κατάστημα, πραγματικό κόσμημα. 
Και στο τέλος τα παιδιά τους, θα ξεχάσουν πως κάποτε υπήρχε μια ακμάζουσα πόλη, που την έλεγαν Ηγουμενίτσα.
Read More »
Έξωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας στον ενοικιαστή του Άπολις Έξωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας στον ενοικιαστή του Άπολις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Εκπομπή του tvA Ηγουμενίτσας για τις εκτρώσεις, με τον Δημήτρη Πάκο το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023
Εκπομπή του tvA Ηγουμενίτσας για τις εκτρώσεις, με τον Δημήτρη Πάκο το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ)


1994 Ηγουμενίτσα. 
Στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Αλέξη Αναστασίου TVA, ένας φέρελπις νέος εκείνης της εποχής και αξιόλογο μέλος της κοινωνίας μας και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σήμερα, ο Δημήτρης Πάκος, εκτελώντας χρέη δημοσιογράφου, προσπαθεί να αναλύσει τις επιπτώσεις της έκτρωσης, στην κοινωνία και στον άνθρωπο. 

Συνομιλητές του είναι ο Πατέρας Θωμάς, της ενορίας Ηγουμενίτσας, η γυναικολόγος του ΓΝ Φιλιατών, κ. Μπράχου Ζωή και ο αείμνηστος Εμμανουήλ Μπέζας, δικηγόρος της Ηγουμενίτσας. 

Η εκπομπή έκλεισε με τη προβολή της ταινίας '' σιωπηλή κραυγή΄΄ . 
Η εγγραφή έγινε στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού που προαναφέραμε με μία κάμερα από τον Βαγγέλη Χαλμαντζή.

2022 Ηγουμενίτσα. 
28 χρόνια μετά, η βιντεοκασέτα της παραγωγής (VHS) ανακαλύπτεται στο προσωπικό αρχείο του Υπουργού Αντώνη Μπέζα. 
Η ψηφιοποίηση και ανάρτηση στο youtoube έγινε από τον ίδιο τεχνικό που την είχε καταγράψει τότε. Τα ελαττώματα στη ποιότητα της ταινίας και σε κάποια σημεία το πρόβλημα στον ήχο οφείλονται στο αποθηκευτικό μέσο κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε.


Read More »
Εκπομπή του tvA Ηγουμενίτσας για τις εκτρώσεις, με τον Δημήτρη Πάκο το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ) Εκπομπή του tvA Ηγουμενίτσας για τις εκτρώσεις, με τον Δημήτρη Πάκο το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Ο "άρχοντας" των αναβολών...

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023
Ο "άρχοντας" των αναβολών...


Δύο αναβολές σε δύο διαδοχικές μέρες εξασφάλισε ο πρώην Δήμαρχος Φιλιατών Μηνάς Ντουμάζιος, στις εκκρεμότητες που έχει με την Ελληνική δικαιοσύνη για τα ελλείμματα του Δήμου Φιλιατών, επί θητείας του.
Συγκεκριμένα ο κ. Ντουμαζιος, επρόκειτο να δικαστεί τη Δευτέρα 06/03 σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, για το έλλειμμα των 6,1 εκατομμυρίων που καταλογίστηκε μετά το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών επιθεωρητών για τα έτη 2005, 2006, 2009 και 2010.
Η δίκη αυτή ως πρωτοείσακτη, μετά από αίτημα των συνηγόρων του κατηγορουμένου πρώην Δημάρχου, αναβλήθηκε για τον προσεχή Μάιο.
Την Τρίτη 07/03 επρόκειτο να εκδικαστεί η έφεση που άσκησε ο κύριος Ντουμαζιος, στην απόφαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Κέρκυρας για την υπεξαίρεση ποσού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου Φιλιατών. Τότε οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην δήμαρχο και 9 για την πρώην ταμία του δήμου Φιλιατών.
Η εκδίκαση της έφεσης αυτής αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2023.
Read More »
Ο "άρχοντας" των αναβολών... Ο "άρχοντας" των αναβολών... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για κακοποίηση σκύλου ο οποίος και κατέληξε

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για κακοποίηση σκύλου ο οποίος και κατέληξε


Συνελήφθη χθες (07-03-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, κλιμάκιο του Δήμου Ιωαννιτών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, πραγματοποίησε έλεγχο σε περιφραγμένο οικόπεδο σε περιοχή των Ιωαννίνων σχετικά με τη διερεύνηση καταγγελίας για συνθήκες διαβίωσης σκύλου.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ζώο ήταν δεμένο σε σταθερό σημείο με αλυσίδα, έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και ακολούθως κατέληξε.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία, ενώ στον συλληφθέντα επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για κακοποίηση σκύλου ο οποίος και κατέληξε Συνελήφθη ημεδαπός για κακοποίηση σκύλου ο οποίος και κατέληξε Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Παρουσίαση της στρατηγικής για τον Ελληνικό Τουρισμό και των Σχεδίων Δράσης για την Περιφέρεια Ηπείρου

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023
Παρουσίαση της στρατηγικής για τον Ελληνικό Τουρισμό και των Σχεδίων Δράσης για την Περιφέρεια Ηπείρου


Οι δράσεις που μπορούν να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε o ΣΕΤΕ στα Ιωάννινα, για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό με ορίζοντα το 2030, εστιάζοντας στα Σχέδια Δράσης για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Κατά την παρουσίαση, επισημάνθηκε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί προορισμό με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Ειδικότερα, προτάθηκε η εστίαση στα εναλλακτικά/θεματικά τουριστικά προϊόντα, τον Πολιτιστικό και Θρησκευτικό Τουρισμό και το City Break στην ΠΕ Ιωαννίνων, ενώ για τις ΠΕ Πρέβεζας και Θεσπρωτίας δίνεται έμφαση στο Sun & Beach, στο Υachting και τον Πολιτιστικό και Θρησκευτικό Τουρισμό. Στόχοι για το 2030, βάσει των Σχεδίων Δράσης για την Ήπειρο είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος με σημαντική παράλληλα άμβλυνση της εποχικότητας, καθώς και η αύξηση της Μέσης Δαπάνης ανά Επίσκεψη (+30,2%), που θα προκύψει κατά κύριο λόγο από την αύξηση της Μέσης Δαπάνης ανά Διανυκτέρευση (+17,3%) και δευτερευόντως από την αύξηση της Μέσης Διάρκειας Παραμονής (+11,0%). Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στην ανάγκη κεντρικού διευθυντηρίου, με την ενεργό συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών (κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, επιχειρηματικών, κλπ.), έτσι ώστε να μπορούν να υιοθετηθούν και τελικά να υλοποιηθούν οι προτεινόμενες πολιτικές και στρατηγικές κατευθύνσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι κ.κ. Στράτος Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, Νίκος Γεωργάκος, Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Εξάρχου, Δήμαρχος Κόνιτσας, Γιάννης Καραγιάννης, Δήμαρχος Σουλίου, Κωνσταντίνος Καψάλης, Δήμαρχος Πωγωνίου, Γιώργος Λώλης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Στάθης Σιούτης και άλλοι πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού και όχι μόνο. Από πλευράς του ΣΕΤΕ, συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ, Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece, Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ και Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ.


Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να έχει το όποιο στρατηγικό σχέδιο απτό αποτέλεσμα, χρειάζεται διάλογος και συμπόρευση με όλη την κοινωνία. Χρειάζεται η κοινωνία που έχει αντιληφθεί ότι είναι σημαντικός ο Τουρισμός να συναινέσει για το αν τον θέλει και πώς τον θέλει. Η Ήπειρος είναι από τις Περιφέρειες της Ελλάδας που βάσει στατιστικών στοιχείων δε συγκαταλέγεται ακόμα στους κορυφαίους προορισμούς. Όμως, είναι μια περιοχή με μεγάλες προοπτικές η οποία έχει ήδη κάνει σημαντικότατα βήματα για τη σωστή ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, το οποίο θα δημιουργήσει τη δική του ζήτηση. Με μοναδικό ορεινό ανάγλυφο, αλλά και μέτωπο στη θάλασσα, έχει το δικό της διακριτό προφίλ, ενώ, παράλληλα, όλη η Περιφέρεια είναι σε αναπτυξιακή τροχιά. Στην κατεύθυνση αυτή, πρωτοβουλίες για τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και την ανάδειξη της τοπικής, πολύ υψηλού επιπέδου γαστρονομίας, είναι πολύ σημαντικές. Η Περιφέρεια της Ηπείρου έχει περιοχές-μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχει η δυναμική και τεράστιο περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε ότι: «Η Ήπειρος είναι μια Περιφέρεια η οποία στηρίζεται οικονομικά και κοινωνικά σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Σήμερα, μετά από διαδρομή χρόνων, έχουμε πετύχει το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου να αναγνωρίζεται για το υψηλό επίπεδό του, εντός και εκτός Ελλάδος. Η Ήπειρος έχει μπει δυνατά στον χάρτη των ανερχόμενων τουριστικών προορισμών, προσελκύοντας επισκέπτες και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, κάτι που ήταν και είναι πρωταρχική μας επιδίωξη, για ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη των περιοχών της. Το Σχέδιο Δράσης για τον Τουρισμό έως το 2030, επιβεβαιώνει τη στρατηγική που έχει χαράξει και υλοποιεί μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου. Αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και προβάλλει τις ειδικές μορφές τουρισμού της Ηπείρου, με τις οποίες καλύπτεται ευρύ φάσμα τουριστικού ενδιαφέροντος. Η Ήπειρος, αποδεδειγμένα εργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια στοχευμένα για την προώθησή της ως προορισμού 4 εποχών. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα και πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον του τουρισμού στην Περιφέρειά μας για τα επόμενα χρόνια».

Η CEO της Μarketing Greece, κ. Ιωάννα Δρέττα σημείωσε ότι: «Η επόμενη ημέρα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα μας ευνοημένη, γιατί όλες οι βασικές αξίες που αναδεικνύει ο τουρισμός (όπως η αυθεντικότητα και ο άνθρωπος) αποτελούν κεντρικές έννοιες για την Ήπειρο και συμπίπτουν και με τις παγκόσμιες τάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, είναι γεγονός ότι το τουριστικό προϊόν είναι ανάγκη να είναι εμπλουτισμένο. Για να γίνει αυτό εφικτό απαιτείται ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασία όλων με όλους -την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ πόρου και προϊόντος. Για παράδειγμα, τα ωραία βουνά της Ηπείρου από μόνα τους δεν είναι προϊόν: προϊόν είναι τα ωραία σηματοδοτημένα μονοπάτια των βουνών και τα outdoor activities. Στην Ήπειρο έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.»

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Ηλίας Κικίλιας, Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ και Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, παρουσίασαν την Εθνική Στρατηγική για τον Ελληνικό Τουρισμό με ορίζοντα το 2030 και ειδικότερα τα Σχέδια Δράσης που αφορούν στην Ήπειρο. Ο κ. Ηλίας Κικίλιας υπογράμμισε ότι «σήμερα, ο τουρισμός κινείται πέρα από το απλό πακετάρισμα ταξιδιών, διαμονής και φαγητού με τον πολιτισμό, τις τέχνες, τη θρησκεία, την ιστορία και τη φύση να αποτελούν κρίσιμες διαστάσεις της εμπειρίας του ταξιδιώτη. Η βιώσιμη αξιοποίηση των πόρων μας σημαίνει ότι το τουριστικό μας προϊόν πρέπει να καταστεί πιο σύνθετο, οργανωμένο κι επιμελημένο». Παράλληλα, εστίασε στην περιφερειακή και τοπική διάσταση των Σχεδίων Δράσης, καθώς ενισχύουν τη δυνατότητα Δήμων και Περιφερειών να εφαρμόσουν μία ολοκληρωμένη στρατηγική που μπορεί να ενταχθεί στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του νέου ΕΣΠΑ.
Read More »
Παρουσίαση της στρατηγικής για τον Ελληνικό Τουρισμό και των Σχεδίων Δράσης για την Περιφέρεια Ηπείρου Παρουσίαση της στρατηγικής για τον Ελληνικό Τουρισμό και των Σχεδίων Δράσης για την Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Τελεσίγραφο της ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ για τις οφειλές

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023
Τελεσίγραφο της ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ για τις οφειλές


Ο κάμπος της Παραμυθιάς που κινδυνεύει να μείνει ακαλλιέργητος δεν είναι η εξαίρεση. Τείνει να γίνει κανόνας.

Απότιστα κινδυνεύουν να μείνουν χικλιάδες στρέμματα καλλιεργειών μετά τα τελεσίγραφα της ΔΕΗ προς Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων να διακόψει την παροχή ρεύματος σε αντλιοστάσια, την περίοδο αυτή που ξεκινά η νέα αρδευτική περίοδο.

Ήδη στα διοικητικά συμβούλια των ΤΟΕΒ που έλαβαν τα ειδοποιητήρια για οφειλές προς την ΔΕΗ έχει σημάνει συναγερμός αφού μια διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων κυρίως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική αλλά και στην κοινωνική ζωή του τόπου, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ οι αγρότες θα έρθουν αντιμέτωποι με την καταστροφή.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υποβάλλονται καθημερινά αιτήματα ΤΟΕΒ από διάφορες περιοχές της χώρας για να βρεθεί λύση στο μείζον ζήτημα και να μην μείνουν απότιστα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Παράλληλα, ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αιφνίδια διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ των ΤΟΕΒ ανά την Ελλάδα που είχαν υπαχθεί σε καθεστώς οικονομικών ρυθμίσεων.
Read More »
Τελεσίγραφο της ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ για τις οφειλές Τελεσίγραφο της ΔΕΗ στους ΤΟΕΒ για τις οφειλές Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2023 Rating: 5

Σελίδες