https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Η αντίδραση της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Γραπτό διάβημα στον Στόλτενμπεργκ

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Η αντίδραση της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Γραπτό διάβημα στον ΣτόλτενμπεργκΓραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απέστειλε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ μετά τις ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα νίκης κατά μίας συμμάχου χώρας, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές πως η Αθήνα θα προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες μετά την «ευγνωμοσύνη» που εξέφρασε το ΝΑΤΟ στην Άγκυρα για την φιλοξενία στην επέτειο της καταστροφής.
«Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί»

Νωρίτερα, συγχαρητήριο μήνυμα προς την Τουρκία ανήρτησε (και φέτος) στον λογαριασμό της η /ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, με αφορμή την επέτειο της λεγόμενης «Ήμερας Νίκης», που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε 30η Αυγούστου.

Οι εορτασμοί αφορούν στην έναρξη της επίθεσης των κεμαλικών δυνάμεων στο Μικρασιατικό Μέτωπο που είχε σαν αποτέλεσμα την ήττα του ελληνικού Στρατού και την μικρασιατική καταστροφή του 1922.


«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί»., σημειώνεται στο μήνυμα της LANDCOM. Και πέρυσι, την ίδια μέρα, το ΝΑΤΟ είχε αναρτήσει παρόμοιο μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο και προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας και είχε σαν αποτέλεσμα τη διαγραφή του αργότερα.
Read More »
Η αντίδραση της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Γραπτό διάβημα στον Στόλτενμπεργκ Η αντίδραση της Αθήνας μετά την ανάρτηση του ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή - Γραπτό διάβημα στον Στόλτενμπεργκ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Ράμα: Αρνείται την αποφυλάκιση Μπελέρη - «Δεν θα είναι ευρωπαϊκή κίνηση ένα βέτο της Ελλάδας»

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Ράμα: Αρνείται την αποφυλάκιση Μπελέρη - «Δεν θα είναι ευρωπαϊκή κίνηση ένα βέτο της Ελλάδας»


Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις παραμένουν στον πάγο, όπως γίνεται σαφές από συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Έντι Ράμα. Ο κ. Ράμα μίλησε για την ομογένεια στην Αλβανία, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί πολύ σημαντική «γέφυρα» για την ελληνοαλβανική φιλία.

Όταν όμως αναφέρθηκε όμως στον προφυλακισμένο, εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο κ. Ράμα τόνισε ότι στην χώρα υπάρχει μία Δικαιοσύνη και όχι δυο και δεν δικάζονται ξεχωριστά οι περιπτώσεις Αλβανών υπηκόων και Ελλήνων της ομογένειας.

Με αυτόν τον τρόπο άφησε να εννοηθεί ότι η κράτηση του Φρέντι Μπελέρη θα συνεχιστεί, ενώ αναφερόμενος στο «βέτο», το οποίο η Αθήνα έχει απειλήσει ότι θα βάλει για να εμποδίσει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, αν δεν αφεθεί ελεύθερος ο δήμαρχος της Χειμάρρας, είπε ότι «αυτή η κίνηση δεν είναι τόσο ευρωπαϊκή».

Η συνέντευξη του Ράμα στην ΕΡΤ
«Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας» επισήμανε «Ο κ. Μπελέρης είναι πολίτης της Αλβανίας και οφείλει να λογοδοτεί όπως όλοι» τόνισε ενώ υποστήριξε πως «η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας» και υπεραμύνθηκε της «στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Αλβανίας», σημείωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια ο κ. Ράμα σημείωσε πως «Πιστεύω επίσης ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί θησαυρό για τον πολιτισμό της συνύπαρξής μας και μια αναντικατάστατη γέφυρα για να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε τη φιλία μεταξύ των δύο λαών, μεταξύ των δύο κρατών και κυβερνήσεων, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά στα Τίρανα και στην Αθήνα».

Τι είπε για τον Μπελέρη
Για τον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμμάρας Φρέντι Μπελέρη που παραμένει φυλακισμένος δήλωσε:

O κύριος αυτός (σ.σ. Φρ.Μπελέρη) είναι πολίτης της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Οφείλει να είναι ίσος έναντι του νόμου με κάθε άλλον Αλβανό πολίτη. Να λογοδοτεί όπως όλοι. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο Δικαιοσύνες, μία για τους Αλβανούς πολίτες αλβανικής καταγωγής και μία άλλη για Αλβανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής. Υπάρχει μία Δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν αυτή δεν είναι τέλεια, η Δικαιοσύνη αυτή ισχύει για όλους.

Τι είπε για το ενδεχόμενο ελληνικού βέτο στην ενταξιακή διαδικασία

«Αλλά ένα πράγμα θέλω να πω στο τέλος. Η Ελλάδα που θεωρεί ότι η μπάλα είναι σε αυτό το γραφείο, υπονοώντας ότι εάν η μπάλα δεν πάει προς την κατεύθυνση που θέλει η Αθήνα, θα εκδικηθεί την Αλβανία, παρεμποδίζοντας τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκό και είναι πολύ ξεπερασμένο κατά τη γνώμη μου.

Έχουμε πολύ σημαντικά στρατηγικά συμφέροντα, που είναι απολύτως συμβατά με την αναγκαιότητα μιας φιλικής και μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα. Κι αυτό ισχύει για όλα τα προβλήματα, από τα θαλάσσια σύνορα μέχρι την άρση του «εμπολέμου» από την Ελλάδα. Σε αυτό παραμένω προσηλωμένος. Και συνεχίζω να είμαι απόλυτα σίγουρος και αφοσιωμένος στη φιλία μου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας».
Read More »
Ράμα: Αρνείται την αποφυλάκιση Μπελέρη - «Δεν θα είναι ευρωπαϊκή κίνηση ένα βέτο της Ελλάδας» Ράμα: Αρνείται την αποφυλάκιση Μπελέρη - «Δεν θα είναι ευρωπαϊκή κίνηση ένα βέτο της Ελλάδας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Πανελλήνιες 2023: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Πανελλήνιες 2023: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντωνΑπό αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου και έως την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα τμήματα των ΑΕΙ που έχουν περάσει μετά την επιτυχία τους στις εξετάσεις.


Η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

Αναλυτικές οδηγίες για την είσοδο στην εφαρμογή, στον σύνδεσμο ΕΔΩ.


Read More »
Πανελλήνιες 2023: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων Πανελλήνιες 2023: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Ο Μηνάς Πασχόπουλος υποψήφιος με την «Ενότητα Πολιτών»

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Ο Μηνάς Πασχόπουλος υποψήφιος με την «Ενότητα Πολιτών»Την υποψηφιότητά του με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα, γνωστοποίησε ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Καθηγητής Μαιευτικής Μηνάς Πασχόπουλος.

Με ανοιχτή του επιστολή αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή και ζητά την στήριξη των δημοτών.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ο βασικότερος θεσμός της δημοκρατίας μας, κύτταρο κοινωνικής συνοχής, αλλά και ελέγχου της εξουσίας. Ζώντας στην πόλη μας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και δραστηριοποιούμενος ως ενεργός πολίτης, κυρίως στον χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και όχι μόνο, ως ιατρός και Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας, έλαβα την απόφαση της ακόμη μεγαλύτερης ενεργοποίησης και συμμετοχής μου στα δρώμενα του Δήμου μας.

Εκτιμώντας με θετικό πρόσημο την προηγούμενη θητεία της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και ιδιαίτερα, τη δυναμική, τον χαρακτήρα, τη νοοτροπία και τη συνολική συμβολή του επικεφαλής αυτής, Θωμά Μπέγκα, ως Δημάρχου κατά τα έτη 2014-2019, αποφάσισα να πλαισιώσω το ψηφοδέλτιό της ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών στις επερχόμενες εκλογές.

Με πλήρες αίσθημα ευθύνης της αποστολής που καλούμαι να επιτελέσω και του γεγονότος ότι ο Δήμος μας οφείλει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, αφήνοντας πίσω του οτιδήποτε αρνητικό και οποιαδήποτε αγκύλωση του παρελθόντος, απευθύνομαι σε όλες και όλους, ζητώντας τη στήριξη της παράταξής μας και την ψήφο σας».
Read More »
Ο Μηνάς Πασχόπουλος υποψήφιος με την «Ενότητα Πολιτών» Ο Μηνάς Πασχόπουλος υποψήφιος με την «Ενότητα Πολιτών» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Δρομολογείται σημαντική αύξηση προσωπικού στο Τελωνείο Μαυροματίου

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Βασίλης Γιόγιακας: Δρομολογείται σημαντική αύξηση προσωπικού στο Τελωνείο ΜαυροματίουΔρομολογείται η διαδικασία για σημαντική ενίσχυση του προσωπικού του Τελωνείου Μαυροματίου προκειμένου να είναι δυνατή η 24ωρη λειτουργία του, σύμφωνα με τα όσα συζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.
«Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ΑΑΔΕ για μετάθεση προσωπικού, με σκοπό τα άτομα που υπηρετούν στο Τελωνείο Μαυροματίου να φτάσουν στο 50% της δύναμης του Τελωνείου Κακαβιάς, φτάνοντας δηλαδή τα 25 άτομα», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο τρίμηνο ο αριθμός των αφιξοαναχωρήσεων μέσω του Τελωνείου Μαυροματίου - που λειτουργεί 16 ώρες ημερησίως - αναλογεί στο 60% των αφιξοαναχωρήσεων που καταγράφηκαν αντίστοιχο διάστημα στο 24ωρης λειτουργίας Τελωνείο Κακαβιάς Ιωαννίνων, ενώ το ανθρώπινο δυναμικό στο Μαυρομάτι ανέρχεται σήμερα περίπου στο 1/5 εκείνου στην Κακαβιά.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Δρομολογείται σημαντική αύξηση προσωπικού στο Τελωνείο Μαυροματίου Βασίλης Γιόγιακας: Δρομολογείται σημαντική αύξηση προσωπικού στο Τελωνείο Μαυροματίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

«Μεροκάματο του τρόμου» στο δήμο Φιλιατών

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
«Μεροκάματο του τρόμου» στο δήμο Φιλιατών«Μεροκάματο του τρόμου» αποδείχτηκε η βάρδια της Τετάρτης 30 Αυγούστου για έναν ακόμη συμβασιούχο εργαζόμενο της αποκομιδής του Δήμου Φιλιατών , όταν ένας απ’ τους κάδους στο ανέβασμα, του έπιασε τα δάκτυλα του χεριού του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και το σπάσιμο των δάχτυλων.
Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε από τους συναδέλφους του στο νοσοκομείο Φιλιατών όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ,του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός, φαρμακευτική αγωγή και 15ήμερη αναρρωτική άδεια.
Στον συνάδελφο δίνουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και να γυρίσει σιδερένιος για δουλειά.
Είναι το τρίτο εργατικό ατύχημα με θύμα συμβασιούχο εργάτη καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών μέσα σε διάστημα ενός μήνα . Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα της εργασίας ,σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ένα συνηθισμένο φαινόμενο συνάδελφοι μας να σακατεύονται κάθε καλοκαίρι.
κάθε καλοκαίρι η δουλειά μας μετατρέπεται σε «πάμε και όπου βγει», δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας και τις οικογένειες μας και την ίδια στιγμή οι εργοδότες μας να σφυρίζουν αδιάφορα και να ρίχνουν της ευθύνες τους αριστερά και δεξιά
Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει πως τα εργατικά ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται καθώς η πολιτική που ακολουθούν θα μετατρέπει την Τοπική Διοίκηση σε εργασιακή ζούγκλα κακοπληρωμένων και ελαστικά εργαζόμενων (βλ. κοινωφελή εργασία με υποκατώτατους μισθούς κλπ.), με υπηρεσίες υποχρηματοδοτημένες και υποβαθμισμένες, έτσι ώστε να στρωθεί το έδαφος για να αποτελέσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ “ώριμη ανάγκη”!

1. Καλούμε τους συναδέλφους στην Υπηρεσία Καθαριότητας (μόνιμους και συμβασιούχους), καθώς και τους εργαζόμενους στο Δήμο Φιλιατών να βγάλουν συμπεράσματα για την πολιτική απαξίωσης των υπηρεσιών στους δήμους και ποιοι ωφελούνται απ’ αυτό.
2. Καλούμε τα εργατικά και λαϊκά στρώματα να είναι σε επαγρύπνηση καθώς οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και δομών που ετοιμάζονται σε δήμους και Περιφέρειες, θα επιφέρουν νέα οικονομική αφαίμαξη στα κουτσουρεμένα εισοδήματα και συντάξεις.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους για αγωνιστική συσπείρωση στο σωματείο. Εγγραφή στο σωματείο όλων των συμβασιούχων και να απαιτήσουμε μαχητικά και ενωτικά:
Εδώ και τώρα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την προστασία - ασφάλεια - υγιεινή όλων των εργαζομένων Των δήμων (μέσα ατομικής προστασίας, εμβολιασμούς, εξετάσεις κλπ.).
Καταγραφή όλων των οχημάτων - μηχανημάτων, πρόγραμμα συντήρησης, ΚΤΕΟ, ασφάλιση κλπ. με γνωστοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο και κοινοποίηση στο σωματείο.
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και όχι με μισθούς ψίχουλα.
Κάτω τα χέρια απ’ τα ΒΑΕ. Τα ΒΑΕ δεν είναι προνόμια. Είναι η ελάχιστη υλική αναγνώριση στον εργαζόμενο που βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένος στον επαγγελματικό κίνδυνο της εργασίας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη ζωή και την υγεία του».

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Read More »
«Μεροκάματο του τρόμου» στο δήμο Φιλιατών «Μεροκάματο του τρόμου» στο δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Χρυσό Μετάλλιο Για Την Θεσπρωτή Ευαγγελία Κατσιμάνη Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF 2023 Στο Καζακστάν

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Χρυσό Μετάλλιο Για Την Θεσπρωτή Ευαγγελία Κατσιμάνη Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF 2023 Στο ΚαζακστάνΗ Εθνική μας ομάδα ταεκβοντό ITF συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF 2023 Ανδρών, Γυναικών, Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων, Νεανίδων και Βετεράνων, που γίνεται στην Αστάνα του Καζακστάν, διεκδικώντας και πάλι μια θέση στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου.

Την 4η αγωνιστική ημέρα η Ελλάδα πρόσθεσε ακόμα 23 μετάλλια στην συγκομιδή της, κατακτώντας 6 χρυσά, 8 αργυρά και 9 χάλκινα.

Το ένα από τα έξι χρυσά μετάλλια κέρδισε η Θεσπρωτή Ευαγγελία Κατσιμάνη στην Κατηγορία Νεάνιδων (Μάχη -50κ).

Συγχαρητήριο μήνυμα έδωσε και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος όπου αναφέρει:
“Συγχαίρω από καρδιάς την αθλήτρια Ευαγγελία Κατσιμάνη για την κατάκτηση των ανώτερων διακρίσεων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Taekwon-Do ITF 2023, στο Καζακστάν, κάνοντάς μας υπερήφανους.
Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους προπονητές και την οικογένειά της, που πίστεψαν σε αυτήν και στήριξαν τον δύσκολο αγώνα της.
Εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα μεγάλα της βήματα, συνεχίζοντας με ήθος και εργατικότητα να εμπνέει ακόμη περισσότερους νέους για την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό”.Read More »
Χρυσό Μετάλλιο Για Την Θεσπρωτή Ευαγγελία Κατσιμάνη Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF 2023 Στο Καζακστάν Χρυσό Μετάλλιο Για Την Θεσπρωτή Ευαγγελία Κατσιμάνη Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF 2023 Στο Καζακστάν Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Φιλικό παιχνίδι του Θεσπρωτού με την Λευκίμμη την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Φιλικό παιχνίδι του Θεσπρωτού με την Λευκίμμη την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα
Τα αποκαλυπτήρια του νέου Θεσπρωτού θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Λευκίμμη στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.

Οι φίλοι του Θεσπρωτού θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα καθώς με μοναδική εξαίρεση τον Κούβας και τον τερματοφύλακα Λάδια, οι υπόλοιποι παίκτες είναι νεοφερμένοι.


Read More »
Φιλικό παιχνίδι του Θεσπρωτού με την Λευκίμμη την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Φιλικό παιχνίδι του Θεσπρωτού με την Λευκίμμη την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα από αστυνομικούς Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας ημεδαπή, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.


Read More »
Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Σύλληψη ημεδαπής για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Μητρόπολη Παραμυθιάς-Πνευματική καθοδήγηση από την Επισκοπή του 1500 μ.Χ μέχρι και σήμερα

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Μητρόπολη Παραμυθιάς-Πνευματική καθοδήγηση από την Επισκοπή του 1500 μ.Χ μέχρι και σήμεραΗ Μητρόπολη Παραμυθιάς είναι μία από τις πιο ιστορικές Μητροπόλεις της Ελλάδος με πολυσχιδή δράση σε περιόδους αναφοράς της χώρας, σε πολέμους και σε εποχές ταραχώδεις.

Το κοινωνικό της έργο χάνετε από τα βάθη των αιώνων, όταν ήταν ακόμα επισκοπή Παραμυθιάς της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Οι Μητροπολίτες της είχαν την τύχη και την ατυχία να μην ασχολούνται μόνο με το πνευματικό έργο των χριστιανών της περιοχής μας, αφού οι συνθήκες τους ανάγκασαν να έχουν ενεργό ρόλο ακόμα και στους αγώνες της απελευθέρωσης του έθνους και επι Τουρκοκρατίας και στην κατοχή του 40, όπως ο Δωρόθεος με τις γνωστές δράσεις κατά των κατακτητών του 40. 29 Επίσκοποι και Μητροπολίτες, έχουν βρεθεί στην κορυφή της έδρας της Επισκοπής και της Μητρόπολης Παραμυθιάς.

Ο Φώτιος Οικονόμου, το 1964 στο βιβλίο η Εκκλησία Εν Θεσπρωτία, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η Παραμυθιά η μεσαιωνική πόλη που εμφανίστηκε τον 11ο αιώνα οφείλει την ονομασία της στην παραμυθία = παρηγοριά γιατί οι κάτοικοι των γύρω χωριών κατέφευγαν στο φρούριό της, τον καιρό των βαρβαρικών επιδρομών και έβρισκαν εκεί «παραμυθία = παρηγοριά» ενώ μεταγενέστερα τον ίδιο ρόλο έπαιξε η Μονή της Παναγίας της Παραμυθίας (της Παρηγορήτριας), όπως αναφέρεται στα σιγίλια του Πατριάρχη Κων/λεως Νεοφύτου το 1636.”

Έγινε έδρα Επισκοπής κατά το 1500 μ.Χ. όταν μεταφέρθηκε από την Επισκοπή Βουθρωτού, ενώ στις αρχές του 19ου αιώνα, ο τίτλος «Παραμυθίας» επικράτησε.

Ο Επίσκοπος Παραμυθίας επόπτευε τους χριστιανούς της επαρχίας Παραμυθίας, Φιλιατών, Μαργαριτίου, Φαναρίου, μέρος της Δελβίνου και της Ζίτσης ως και την Πάργα, έως την εποχή της κυριαρχίας των Ιονίων .

Το 1895 επί της Πατριαρχείας Ανθίμου Ζ’ (1895-1896) η Επισκοπή Παραμυθίας προήχθη σε Μητρόπολη υπό το Πατριαρχείο Κων/λεως

Επίσκοποι Παραμυθίας:

Παϊσιος Δήμαρος ή Δήμαρης ή Δήμερος
Άνθιμος
Χρύσανθος Κουφάλας ή Κεφάλας
Προκόπιος ο Βυζάντιος
Παρθένιος Πάργιος ο από Χειμάρας
Αρσένιος Ιωαννίτης
Αμβρόσιος
Νεόφυτος ο Βυζάντιος
Αγάπιος Χατζή Ιωάννου
Διονύσιος ο από Ευδοξιάδος
Άνθιμος Τσάτσος
Γρηγόριος Δρακόπουλος
Ιωάννης Χατζή – Αποστόλου
Λεόντιος Ελευθεριάδης ο από Κίτρους

Η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας συγκροτήθηκε από τις αρχαίες, περήφανες Επισκοπές Ευροίας, Φωτικής και Βουθρωτού. Από το τέλος του 15ου αιώνα έως και τις αρχές του 19ου αιώνα παρατηρείται μια μαζική προαγωγή των Επισκοπών και Αρχιεπισκοπών σε Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Tον Μάιο του 1895 ο Πατριάρχης Άνθιμος Ζ’, λαμβάνοντας υπ’ όψη του την από 10 Απριλίου 1895 αναφορά των χριστιανών της Επισκοπής Παραμυθίας, προάγει την Επισκοπή Παραμυθίας σε Μητρόπολη υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Συγχρόνως, κατήργησε την Εξαρχία Γηρομερίου με τα 12 χωριά της, και την προσάρτησε οριστικά στην Μητρόπολη Παραμυθίας, που μετονομάστηκε Παραμυθίας και Φιλιατών.

Η Μητρόπολη Παραμυθίας αρχικά υπάγεται στο Πατριαρχείο Κων/λεως έως τις 10 Ιουλίου 1928, όταν βάσει του νόμου «Περί Εκκλησιαστικής Διοικήσεως στην Νέα Χώρα της Ελλάδος των Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου» και της από 4 Σεπτεμβρίου 1928 Πατριαρχικής και Συνοδικής απόφασης, υπήχθη υπό την άμεση διακυβέρνηση της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αργοτερα ονομάστηκε Παραμυθίας Φιλιατών Γηρομερίου και Πάργας

Μητροπολίτες Παραμυθίας:

Λεόντιος Ελευθεριάδης
Κωνσταντίνος Μικρούλης
Βασίλειος ο από Λιτίτσης
Καλλίνικος ο από Κώου
Ιερόθεος Ανθουλίδης
Νεόφυτος Κοτζαμανίδης
Ιωακείμ Μαρτιάνος
Αθηναγόρας Ελευθερίου
Γεώργιος Μισαηλίδης ο από Θάσου
Κύριλλος Καρμπαλιώτης
Δωρόθεος Νάσκαρης
Δωρόθεος Βασιλιάς
Τίτος Ματθαιάκης
Παύλος Καρβέλης
Τίτος Παπανάκος


Read More »
Μητρόπολη Παραμυθιάς-Πνευματική καθοδήγηση από την Επισκοπή του 1500 μ.Χ μέχρι και σήμερα Μητρόπολη Παραμυθιάς-Πνευματική καθοδήγηση από την Επισκοπή του 1500 μ.Χ μέχρι και σήμερα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑΑναρτήθηκαν χθες, Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων, του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 01/09/2023 και θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2023.

Συνολικά έχουν εκδοθεί 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ, ενώ ήδη συμμετέχουν 696 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το υπουργείο Παιδείας και τους λοιπούς δημόσιους φορείς), με έκπτωση τουλάχιστον 10% σε όλα τα βιβλία, εκτός από τα ξενόγλωσσα.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.
Read More »
Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τα voucher βιβλίων της ΔΥΠΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα ΣύλληψηςΣυνελήφθη σήμερα (30-08-2023) μετά τα μεσάνυχτα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από αστυνομικούς του οικείου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, ο αλλοδαπός επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών για «ανθρωποκτονία» και «βαριά σωματική βλάβη», πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη αλλοδαπός με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRGΕίσαι φοιτητής;
Μια ξέγνοιαστη περίοδος σε περιμένει.
Γι' αυτό κι εμείς φροντίζουμε να είμαστε δίπλα σου σε αυτό το σημαντικό βήμα.
Σου προσφέρουμε ακόμα φθηνότερο ρεύμα και κάνουμε ακόμη πιο ξέγνοιαστη την δική σου φοιτητική εμπειρία, αλλά και...των γονιών σου! 😉
Μην σπαταλάς την φοιτητική σου nrg!!! Αναλαμβάνουμε εμείς, εξ ολοκλήρου, όποια διαδικασία χρειάζεται για τη παροχή σου, αποδεσμεύοντάς σε από κάθε χρονοβόρα διαδικασία!

📌Επικοινωνησε μαζί μας ή επισκέψου μας στο κατάστημα για ένα 𝝙𝝮𝝦𝝚𝝖𝝢 ενημερωτικό ραντεβού.
📍Σουλίου 1, Πλατεία Δημαρχείου.
George Verbis Επίσημος Συνεργάτης nrg - Σύμβουλος Ενέργειας 
📱 6974613977
📱 6993236888
📱 6909023040
☎️ 2665 100324
💻gverbis.nrgprovider@gmail.com
Read More »
Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG Μοναδική προσφορά για φοιτητές από την NRG Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη διωκόμενος στην Ηγουμενίτσα για αποπλάνηση παιδιών και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Συνελήφθη διωκόμενος στην Ηγουμενίτσα για αποπλάνηση παιδιών και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια


Συνελήφθη χθες (29.08.2023) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός διωκόμενος.

Ειδικότερα, σε βάρος του αλλοδαπού διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν δύο διαφορετικά βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα αδικήματα της «αποπλάνησης παιδιών» και «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια», αντίστοιχα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη διωκόμενος στην Ηγουμενίτσα για αποπλάνηση παιδιών και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια Συνελήφθη διωκόμενος στην Ηγουμενίτσα για αποπλάνηση παιδιών και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Μήνυμα του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Ηγουμενίτσας κου Ηλία Νικολάου

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Μήνυμα του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Ηγουμενίτσας κου Ηλία ΝικολάουΑγαπητοί συμπολίτες ,
Είμαι ο Ηλίας Νικολάου και σας παρουσιάζω την υποψηφιότητά μου, τις ιδέες και τον οραματισμό μου για το μέλλον του αγαπημένου μας Δήμου.
Μετά την τιμή που μου έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Μπέζας, έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά δυναμική και προοδευτική δημοτική αρχή, οδηγώντας την Ηγουμενίτσα στο αύριο που της αξίζει.
Με την πείρα μου στον τουρισμό, αλλά και ως κτηνοτρόφος, αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στον τομέα της τοπικής οικονομίας.
Η αγάπη μου για την περιοχή μας με οδήγησε στο να γίνω όχι μόνο ονειροπόλος, αλλά και τολμηρός, επιθυμώντας να μετατρέψω τις ιδέες μου σε πραγματικότητα.
Ο δρόμος προς την ανάπτυξη και την ευημερία δεν είναι εύκολος, αλλά είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις με πάθος και αποφασιστικότητα.
Με επικεφαλής τον Αντώνη Μπέζα, έχουμε δημιουργήσει μια συνεκτική ομάδα που επιδιώκει να ενισχύσει τις υποδομές του Δήμου Ηγουμενίτσας, να προωθήσει την πολιτιστική κληρονομιά μας και να αναπτύξει βιώσιμες λύσεις για το μέλλον της πόλης και των κατοίκων της.
Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ενός κοινοτικού πνεύματος που θα ενώσει όλους τους κατοίκους και δεν θα τους διαχωρίζει ανάλογα την κομματική και κοινωνική τους προέλευση.
Θέλουμε να ακούσουμε τις ανάγκες σας, να αναπτύξουμε διαφανή και χρηστή διοίκηση και να προωθήσουμε τη συμμετοχή όλων στη διαμόρφωση των αποφάσεων για το Δήμο μας.
Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε ακούραστα για μια Ηγουμενίτσα που θα αντανακλά τις αξίες μας, την πολυμορφία μας και τη δυναμική μας.
Σας καλώ να στηρίξετε τον συνδυασμό μας, ώστε μαζί να φέρουμε τη μεταβολή που επιθυμείτε και αξίζουμε όλοι.

Με εκτίμηση,
Ηλίας Νικολάου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
Μήνυμα του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Ηγουμενίτσας κου Ηλία Νικολάου Μήνυμα του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Ηγουμενίτσας κου Ηλία Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Οι υποχρεώσεις συνδυασμών και υποψηφίων στη διαχείριση των οικονομικών τους

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Οι υποχρεώσεις συνδυασμών και υποψηφίων στη διαχείριση των οικονομικών τους


Διευκρινίσεις αναφορικά με τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων, τον έλεγχο αυτών, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και των επαναληπτικών της 15ης Οκτωβρίου 2023 παρέχονται με την Εγκύκλιο 867 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο παρέχονται μεταξύ των άλλων, διευκρινίσεις αναφορικά με τα έσοδα και τις δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων τις υποχρεώσεις τους ως προς τη διακίνηση και τη διαχείριση των οικονομικών τους και άλλα, συναφή με τα οικονομικά τους, θέματα (Μέρος Γ). Επίσης επεξηγούνται οι απαγορεύσεις στη χρηματοδότηση των συνδυασμών και των υποψηφίων καθώς και ο προσδιορισμός του ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών (Μέρος Δ).

Διακίνηση εσόδων και δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων

Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο η διακίνηση των εσόδων και δαπανών γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών (σε τράπεζες εγκατεστημένες στην Ελλάδα), που τηρούνται στο όνομα του επικεφαλής του συνδυασμού υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου ή του οριζόμενου διαχειριστή.

Η υποχρέωση τήρησης τραπεζικών λογαριασμών ισχύει και για τους υποψήφιους συμβούλους σε νόμιμα λειτουργούσες στη χώρα τράπεζες και υποκαταστήματα αυτών, μέσω των οποίων θα διακινούνται τα έσοδα και οι δαπάνες του συνδυασμού και των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ειδικότερα:Τα έσοδα των συνδυασμών και των υποψηφίων, με την επιφύλαξη των εσόδων από εισιτήρια εκδηλώσεων, διακινούνται σε ποσοστό 100% του συνολικού ύψους τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Οι δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων διακινούνται ομοίως μέσω τραπεζικών λογαριασμών, σε ποσοστό 95% του συνολικού ύψους.
Το ύψος του λογαριασμού δεν μπορεί να υπερβεί το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών των συνδυασμών και των υποψηφίων.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών ή οι οριζόμενοι από αυτούς διαχειριστές και οι υποψήφιοι, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τους λογαριασμούς αυτούς στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων του άρθρου 12, η οποία συνιστάται στην έδρα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να ασκήσει τα ελεγκτικά της καθήκοντα.

Οι Επιτροπές Ελέγχου Δαπανών, θα πρέπει να απευθύνονται στις οικείες τράπεζες προκειμένου να διακριβώσουν την κίνηση των λογαριασμών των συνδυασμών και των υποψηφίων. Με σχετικό έγγραφό μας, ζητείται από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, να διευκολύνουν οι τράπεζες το έργο των Επιτροπών Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων.

Διαχείριση των οικονομικών συνδυασμών και υποψηφίων

Για τη διαχείριση των οικονομικών του συνδυασμού, ο επικεφαλής υποχρεούται να ορίσει συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο και να γνωστοποιήσει τα στοιχεία του στην οικεία Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων.

Σημειώνεται ότι, ο ορισμός διαχειριστή δεν είναι υποχρεωτικός μόνο σε Ο.Τ.Α. μέχρι 10.000 κατοίκους. Στην περίπτωση αυτή, αν δεν οριστεί διαχειριστής, ο επικεφαλής του συνδυασμού είναι εκ του νόμου προσωπικά υπεύθυνος για τη διαχείριση.

Η εξουσία του διαχειριστή ολοκληρώνεται το αργότερο εντός έτους από τη διενέργεια των εκλογών με την περάτωση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων και το κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού.

Οι υποψήφιοι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των οικονομικών τους.

Οι συνδυασμοί οφείλουν να διαθέτουν ειδικό αυτοτελή Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.). Για το σκοπό αυτό, ο επικεφαλής του συνδυασμού ή ο διαχειριστής υποβάλλει στην οικεία Δ.Ο.Υ. σχετική γραπτή δήλωση, στην οποία αναγράφεται η επωνυμία του συνδυασμού και το όνομα του επικεφαλής του.

Ο Α.Φ.Μ. εκδίδεται στο όνομα του συνδυασμού και ισχύει για όλη τη διάρκεια της περιφερειακής και δημοτικής περιόδου, ενώ διακόπτεται σε περίπτωση μη ανακήρυξης του συνδυασμού.

Τηρούμενα στοιχεία Βιβλία εσόδων – δαπανών

Οι συνδυασμοί υποχρεούνται να τηρούν ειδικό απλότυπο βιβλίο εσόδων – δαπανών, το οποίο θεωρείται κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου από την Α’ Δ.Ο.Υ. της έδρας της οικείας περιφέρειας ή του δήμου.

Στο βιβλίο καταχωρiζoνται:

– όλα τα έσοδα και οι δαπάνες κατά την προεκλογική περίοδο,

– το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, ο Α.Φ.Μ. και ο Α.Δ.Τ. ή διαβατηρίου όσων καταβάλλουν στο συνδυασμό οποιοδήποτε ποσό,

– το όνομα και ο Α.Φ.Μ. του πολιτικού κόμματος ή/και του συνασπισμού κομμάτων που συνεισφέρει στον συνδυασμό οποιοδήποτε ποσό, και

– τα ατομικά στοιχεία των προσώπων στα οποία καταβάλλεται οποιαδήποτε δαπάνη από το συνδυασμό, δηλαδή ανεξαρτήτως του είδους της.

Για κάθε οικονομική συναλλαγή (έσοδο ή δαπάνη) μνημονεύονται τα αντίστοιχα παραστατικά. Αντίγραφο του βιβλίου, αποστέλλεται εντός 30 ημερών από την ημέρα των εκλογών στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων.

Δημοσιότητα και διαφάνεια των εσόδων και των δαπανών Κεντρική Βάση Δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών

Στο Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί Κεντρική Βάση Δεδομένων (Διαφάνεια), στην ιστοσελίδα της οποίας οι συνδυασμοί και υποψήφιοι αναρτούν τα έσοδα, τις δαπάνες τους και τα οικεία παραστατικά.

Η ανωτέρω υποχρέωση δεν ισχύει για συνδυασμούς και υποψηφίους σε δήμους μέχρι 10.000 κατοίκους.

Οι επικεφαλής των συνδυασμών ή οι διαχειριστές τους οφείλουν, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και το αργότερο μέχρι την ανακήρυξη συνδυασμών, να ζητήσουν ειδικό κωδικό πρόσβασης στη Βάση Δεδομένων, προκειμένου να αναρτούν το σύνολο των εσόδων και των δαπανών που πραγματοποιούν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η υποχρέωση ανάρτησης αφορά στα έσοδα και τις δαπάνες τόσο των συνδυασμών όσο και των υποψηφίων τους (περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων).

Η μη τήρηση της ανωτέρω υποχρέωσης, η απόκρυψη ή παραποίηση των οικονομικών τους στοιχείων, συνεπάγεται τις αντίστοιχες κυρώσεις ή ακόμη και έκπτωση του επικεφαλής και των υποψηφίων σε περίπτωση υπέρβασης των δαπανών τους κατά 1/3 του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου αυτών.

Καταστάσεις εκλογικών εσόδων και δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων

Οι επικεφαλής υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι, υποχρεούνται να καταρτίσουν αναλυτική κατάσταση καθώς και συγκεντρωτική κατάσταση εκλογικών εσόδων-δαπανών, τόσο για τους αντίστοιχους συνδυασμούς όσο και για λογαριασμό τους.

Τις ίδιες καταστάσεις οφείλουν να καταρτίσουν και όσοι από τους λοιπούς υποψηφίους:

α) εξελέγησαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι

β) οι πέντε (5) πρώτοι αναπληρωματικοί των συνδυασμών

γ) όσοι τυχόν αναδειχθούν σύμβουλοι κατά τη διάρκεια της περιφερειακής ή δημοτικής περιόδου και

δ) οι συνδυασμοί και υποψήφιοι εις βάρος των οποίων έχει υποβληθεί καταγγελία για υπέρβαση του ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών στην οικεία Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων.

Η αναλυτική κατάσταση εσόδων – δαπανών στην οποία μνημονεύονται τα αντίστοιχα παραστατικά και αναγράφονται το ονοματεπώνυμο όσων εισέφεραν οποιοδήποτε ποσό, καθώς και η συγκεντρωτική κατάσταση, υποβάλλονται εντός τριάντα (30) ημερών από την ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών και υποψηφίων από το οικείο πρωτοδικείο, στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων.

Απαγορεύσεις στη χρηματοδότηση συνδυασμών και υποψηφίων

Απαγορεύονται η χρηματοδότηση και κάθε είδους παροχές προς περιφερειακούς και δημοτικούς συνδυασμούς και προς υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους από:Φυσικά πρόσωπα που είναι οφειλέτες των οικείων ΟΤΑ για ποσό άνω των 1.000 ευρώ
ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδρύματα
ΟΤΑ κάθε βαθμού, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών
Φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι ιδιοκτήτες ή εκδότες ημερησίων ή περιοδικών εντύπων πανελλήνιας ή τοπικής κυκλοφορίας ή ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ή ιδιοκτήτες διαδικτυακών και τηλεπικοινωνιακών φορέων, καθώς και από συζύγους και κατιόντες αυτών.
Φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι υπάλληλοι των οικείων ΟΤΑ ή των αντιστοίχων νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου αυτών. Επίσης, δεν επιτρέπεται η λήψη τραπεζικών δανείων με σκοπό τη χρηματοδότηση συνδυασμών και υποψηφίων.

Το ανώτατο όριο χρηματοδότησης των συνδυασμών και των υποψηφίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, από το ίδιο φυσικό πρόσωπο ορίζεται ως εξής:Η χρηματοδότηση των συνδυασμών δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 2.000 ευρώ.

Το αντίστοιχο ποσό για τους υποψηφίους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Σε περίπτωση μη τήρησης των οικείων διατάξεων προβλέπονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις.

Ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο εκλογικών δαπανών των υποψηφίων και συνδυασμών, προσδιορίζεται βάσει του μόνιμου πληθυσμού της οικείας εκλογικής περιφέρειας (περιφερειακής ενότητας ή δήμου) του υποψηφίου και του αντίστοιχου συντελεστή, σύμφωνα με τις με αριθμ. 66365/07.08.2023 και 66331/07.08.2023 αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι οι δαπάνες για τα παράβολα των υποψηφίων και τα έξοδα για τα ψηφοδέλτια δεν συνυπολογίζονται στο ανώτατο όριο δαπανών των συνδυασμών.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, είτε δημοτικών είτε περιφερειακών, το ανώτατο όριο δαπανών για τους δύο συνδυασμούς, αυξάνεται κατά 10%.Read More »
Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Οι υποχρεώσεις συνδυασμών και υποψηφίων στη διαχείριση των οικονομικών τους Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Οι υποχρεώσεις συνδυασμών και υποψηφίων στη διαχείριση των οικονομικών τους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Η Αλέκα Κοτσώνη υποψήφια με τον Αντώνη Μπέζα

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Η Αλέκα Κοτσώνη υποψήφια με τον Αντώνη ΜπέζαΣτα αυτοδιοικητικά πράγματα της Ηγουμενίτσας επιστρέφει η Αλέκα Κοτσώνη καθώς ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της με την παράταξη του Αντώνη Μπέζα.

Η Αλέκα Κοτσώνη έχει διατελέσει στο παρελθόν Δημοτική Σύμβουλος αλλά και αντινομάρχης Θεσπρωτίας. Επίσης υπήρξε πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων.

Είναι φιλόλογος στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.

Ο Αντώνης Μπέζας σημειώνει ότι η συμμετοχή της έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και την ευχαριστεί για την συστράτευση «στον αγώνα για την ανάπτυξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και την αποτελεσματικότητα των στόχων μας, με όρεξη, ζήλο, διαφάνεια και αξιοκρατία»!
Read More »
Η Αλέκα Κοτσώνη υποψήφια με τον Αντώνη Μπέζα Η Αλέκα Κοτσώνη υποψήφια με τον Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς, του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς, του δημοτικού συμβουλίου ΣουλίουΣυνεδριάζει την Τετάρτη στις 11.00 σε κατεπειγουσα συνεδρίαση δια περιφορας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου με μοναδικό θέμα:

Προγραμματισμός προσλήψεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαιου ορισμένου χρόνου για το ετος 2024.
Read More »
Κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς, του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου Κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς, του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Κι άλλα φωτοβολταϊκά στο Μαργαρίτι!

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Κι άλλα φωτοβολταϊκά στο Μαργαρίτι!Δύο ακόμη φωτοβολταϊκά σχεδιάζονται στην περιοχή του Μαργαριτίου Θεσπρωτίας. Πρόκειται για μία περιοχή που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτάσεις μέχρι στιγμής από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και έχουν εξασφαλίσει ήδη τις άδειες από την ΡΑΕ.

Τα δύο νέα έργα είναι από τα μεγαλύτερα αφού η ισχύς τους συνολικά φτάνει στα 40 MW.

Προς το παρόν η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι αυτή που θα γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία..
Read More »
Κι άλλα φωτοβολταϊκά στο Μαργαρίτι! Κι άλλα φωτοβολταϊκά στο Μαργαρίτι! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Ημερίδα για το Αρχαίο Λαδοχώρι

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Ημερίδα για το Αρχαίο Λαδοχώρι Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λαδοχωρίου διοργανώνει ημερίδα για την ιστορία του Λαδοχωρίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στην ημερίδα θα μιλήσουμε για ιστορικά ευρήματα και όχι μόνο. 
Ποιος ο ρόλος στην ιστορία του τόπου και τι έχει γίνει στη διάρκεια των χρόνων. 
Ομιλητής ο Dr. Χουλιαράς Γιάννης προϊστάμενος εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας. 
Χαιρετίζει την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Καχριμάνης Αλεκος. 
Πέμπτη 31/08/2023 και ώρα 20:30 Προαύλιος χώρος παρεκκλησίου Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου (παιδική χαρά Λαδοχωρίου)
Read More »
Ημερίδα για το Αρχαίο Λαδοχώρι Ημερίδα για το Αρχαίο Λαδοχώρι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Καλάθι των Μαθητών: Από σήμερα σε ισχύ - Τι προϊόντα περιλαμβάνει και πόσο θα διαρκέσει

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Καλάθι των Μαθητών: Από σήμερα σε ισχύ - Τι προϊόντα περιλαμβάνει και πόσο θα διαρκέσειΑπό σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου, ισχύει το «Καλάθι των Μαθητών». Στο καλάθι προβλέπεται να περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες προϊόντων:Σχολικές τσάντες
Κασετίνες
Τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα)
Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά
Χρωματιστοί μαρκαδόροι
Στυλό
Γόμες
Ξύστρες
Διαβήτες
Χάρακες
και φωτοτυπικό χαρτί.

Στο «Καλάθι των Μαθητών», το οποίο ισχύει έως τις 3 Οκτωβρίου, μετέχουν τόσο οι επιχειρήσεις οι οποίες συμμετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», εφ' όσον διαθέτουν προϊόντα στις προαναφερθείσες κατηγορίες, όσο και εξειδικευμένες επιχειρήσεις πώλησης σχολικών, χαρτικών και παιχνιδιών.

Όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αποστέλλουν σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ., κατάλογο με τα προϊόντα και τις τιμές που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών». Οι επιχειρήσεις που μετέχουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» θα αποστέλλουν τους καταλόγους μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis και οι υπόλοιπες με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.
Ξεχωριστό σημείο πώλησης για το «Καλάθι»


Με βάση την υπουργική απόφαση, τόσο για το «Καλάθι των Μαθητών» κατά το διάστημα 30 Αυγούστου-3 Οκτωβρίου όσο και το «Καλάθι του Νοικοκυριού» από τις 30 Αυγούστου και μετά, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα τουλάχιστον ξεχωριστό σημείο πώλησης σε περίοπτη θέση του καταστήματος, στο οποίο τοποθετούνται και διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συγκεντρωμένα τα προϊόντα.

Στο ξεχωριστό σημείο πώλησης θα διατίθενται το σύνολο των προϊόντων του «Καλαθιού των Μαθητών» και από το «Καλάθι του Νοικοκυριού» προϊόντα των εξής κατηγοριών:Ρύζι
Ψωμί για τοστ
Μακαρόνια Νο 6
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Όσπρια (φακές ή φασόλια ή ρεβύθια)
Γάλα εβαπορέ
Χυμός τομάτας διατηρημένος
Αυγά (κλωβοστοιχίας και αχυρώνα)
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο
Λευκή ζάχαρη
Ελληνικός καφές
Στιγμιαίος καφές
Απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων
Απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα και καθαρισμό επιφανειών-χλωρίνες
Τροφές για σκύλους
Τροφές για γάτες


Read More »
Καλάθι των Μαθητών: Από σήμερα σε ισχύ - Τι προϊόντα περιλαμβάνει και πόσο θα διαρκέσει Καλάθι των Μαθητών: Από σήμερα σε ισχύ - Τι προϊόντα περιλαμβάνει και πόσο θα διαρκέσει Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 32χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Διακομιδή 32χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 32χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το λιμένα ν.Κέρκυρας, στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 32χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 32χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Το «δρομολόγιο» της ακρίβειας: Θεριεύουν οι τιμές από το χωράφι στο ράφι

Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023
Το «δρομολόγιο» της ακρίβειας: Θεριεύουν οι τιμές από το χωράφι στο ράφιΣτενάζουν τα νοικοκυριά με τις αυξήσεις στα τρόφιμα να διαδέχονται η μια την άλλη. Οι καταναλωτές αγανακτισμένοι αγοράζουν πλέον μόνο τα απαραίτητα.

Οι τιμές μπορεί να είναι απλησίαστες στο ράφι αλλά από το χωράφι τα βασικά αγαθά φεύγουν πολύ φθηνότερα. Για παράδειγμα, τα φασόλια που δε λείπουν από το ελληνικό τραπέζι ξεκινούν από την παραγωγή στα 3,80 όμως οι Έλληνες καταναλωτές αναγκάζονται να τα πληρώσου έως και 8 ευρώ πάνω. Τα κεράσια από 2 έως 3 ευρώ, ωστόσο, καταλήγουμε να τα πληρώνουμε μέχρι και 6,00 ευρώ, σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Ελλάδος Τα βερίκοκα φεύγουν από το χωράφι στα 60 λεπτά το κιλό, αλλά εμείς τα αγοράζουμε περίπου 2,5ευρώ και οι πιπεριές από 1,20 φτάνουν στα 4,00.
Χατζηδάκης:« Ήμασταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τώρα είμαστε πάνω»

Νέες ανατιμήσεις σύμφωνα με τους παραγωγούς αναμένεται να φέρουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έκαψαν πολλές σοδειές και όπως υποστηρίζουν τα έσοδα τους είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με πέρυσι ενώ αναφέρουν ακόμα ότι πέφτει η ποιότητα αλλά να ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή.

Ο υπουργός οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε πως το φαινόμενο της ακρίβειας στα τρόφιμα σχετίζεται με την εποχικότητα. «Τους τελευταίους μήνες ήμασταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τώρα είμαστε πάνω, αυτό έχει να κάνει με παράγοντες εποχικότητας», είπε.


Την ίδια ώρα «καμπανάκι» χτυπά και η τιμή του γάλακτος με τις μονάδες γάλακτος να κλείνουν τη μια μετά την άλλη. Λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει και το δημοσίευμα των Financial Times, καθώς από τον Σεπτέμβριο, το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο θα φέρει ακραία ζέστη με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι κύκλοι των καλλιεργειών φέρνοντας έτσι και άλλες αυξήσεις.

Read More »
Το «δρομολόγιο» της ακρίβειας: Θεριεύουν οι τιμές από το χωράφι στο ράφι Το «δρομολόγιο» της ακρίβειας: Θεριεύουν οι τιμές από το χωράφι στο ράφι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2023 Rating: 5

Σελίδες