Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022
Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης το ζήτημα της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Φιλιατών λόγω υποστελέχωσης του σε ιατρικό προσωπικό.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ερώτησή που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ζητά την άμεση ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό καθώς υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις οι οποίες θέτουν τη λειτουργία του νοσοκομείου σε οριακό σημείο, με κόστος την απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και του υπηρετούντος προσωπικού.

O Mάριος Κάτσης με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης έκανε την εξής δήλωση:
« Εδώ και 3 χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προβαίνει σε μια πρωτοφανή λεηλασία του ΕΣΥ με σκοπό την απαξίωση του και την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα όπου υπηρεσίες υγείας θα έχουν μόνο όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα. Παρά την πανδημία, που ανέδειξε την ανάγκη ενός ισχυρού δημοσίου συστήματος Υγείας, δεν έχει κάνει μια μόνιμη πρόσληψη γιατρού. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής φαίνονται και στη Θεσπρωτία.
Οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται ότι το Νοσοκομείο Φιλιατών είναι ένα βήμα πριν την διάλυση λόγω έλλειψης γιατρών σε κρίσιμες ειδικότητες. Η κατάσταση είναι τραγική. Το αναισθησιολογικό το μικροβιολογικό και το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου υπολειτουργούν με κίνδυνο να μη μπορούν να βγάλουν εφημερίες το επόμενο διάστημα με τεράστιο κίνδυνο για τα επείγοντα περιστατικά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τακτικά περιστατικά. Όταν το νοσοκομείο έχει μείνει με έναν αναισθησιολόγο ουσιαστικά ακυρώνονται χειρουργεία ή προγραμματίζονται μετά από μεγάλο διάστημα. Το ακτινολογικό αντί για 4 γιατρούς έχει 2 με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες. Ακόμη και ο καινούργιος μαγνητικός τομογράφος που προμηθευτήκαμε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά σε δημόσια δομή στη Θεσπρωτία δεν έχει λειτουργήσει ακόμη παρότι έχει τοποθετηθεί! Είναι ντροπή να ταλαιπωρούνται έτσι οι ασθενείς και να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους.
Επίσης η οφθαλμολογική κλινική που ξανάνοιξε επί ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από χρόνια με νέο εξοπλισμό και έκανε και χειρουργεία δεν λειτουργεί καθώς δεν υπάρχει γιατρός. Το φαρμακείο του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό. Μέσα σε όλα αυτά και ενώ η κυβέρνηση σφύριξε το τέλος της πανδημίας και των μέτρων συνεχίζει να έχει σε αναστολή τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι επικίνδυνη για την υγειονομική ασφάλεια των συμπολιτών μας. Υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο και για αυτό το λόγο κατέθεσα ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για να ζητήσω άμεσα την ενίσχυση του νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες. Μέσα σε 3 χρόνια διέλυσαν για χάρη των ιδιωτών αλλά και του πελατειακού κράτους ότι με πολύ κόπο χτίσαμε στη Θεσπρωτία με το άνοιγμα του ΤΕΠ, με προσλήψεις, με νέα ασθενοφόρα, με αναβαθμισμένες υγειονομικές υπηρεσίες.
Με την κατάθεση της ερώτησης δεν προσδοκούμε πραγματικά καμία λύση από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από τον τόπο. Η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή ώστε η επόμενη κυβέρνηση να στηρίξει το ΕΣΥ και τη δημόσια Υγεία για όλους, με προσλήψεις, με οικονομικά κίνητρα σε νέους ιατρούς να μείνουν και να δουλέψουν στη χώρα, με ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

Αθήνα, 19/05/2022
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού»
Παρά τη μεγάλη υγειονομική τραγωδία που βίωσε και βιώνει η χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ενίσχυση των δομών του Ε.Σ.Υ., το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, οι οποίες θέτουν τη λειτουργία του νοσοκομείου σε οριακό σημείο με κόστος την απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και του υπηρετούντος προσωπικού.
Με ανακοίνωση του ο σύλλογος εργαζομένων και η προσωρινή τριμελής επιτροπή των Ιατρών του Νοσοκομείου Φιλιατών εκπέμπει κραυγή αγωνίας για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, κάνοντας λόγο για ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς από τις 69 οργανικές θέσεις ιατρών να υπηρετούν μόνο 32 μόνιμοι ιατροί και 14 επικουρικοί. Δηλαδή 23 θέσεις ιατρών που αποτελούν το 1/3 των απαιτούμενων ιατρών για να λειτουργήσει το νοσοκομείο είναι κενές.
Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Φιλιατών υπάρχουν τρεις οργανικές θέσεις Αναισθησιολόγων, εκ των οποίων είναι καλυμμένη ουσιαστικά μόνο η μία, από τη Διευθύντρια μάλιστα, η οποία πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί σύντομα. Σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες, μετακινείται ένας Αναισθησιολόγος Επιμελητής Ά ο οποίος είναι τοποθετημένος στη Μ.Α.Φ. του νοσοκομείου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται αφενός πρόβλημα στα χειρουργεία και στις καθημερινές εφημερίες του νοσοκομείου, και αφετέρου να αποδυναμώνεται και το τμήμα της Μ.Α.Φ. λόγω της μετακίνησης του Επιμελητή Ά.
Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στο Ακτινολογικό τμήμα καθώς λειτουργεί με δύο ιατρούς, ενώ προβλέπονται τέσσερις οργανικές θέσεις. Αποτέλεσμα είναι να μη καλύπτονται οι εφημερίες.
Στο Μικροβιολογικό τμήμα υπάρχουν δύο Μικροβιολόγοι, εκ των οποίων ο ένας θα διοριστεί σε άλλη δομή, ενώ η κενή θέση που δημιουργείται δεν έχει επαναπροκηρυχθεί. Με αυτή την κατάσταση οι εφημερίες προφανώς δεν καλύπτονται.
Ο μοναδικός οφθαλμίατρος που υπηρετούσε στο νοσοκομείο Φιλιατών παραιτήθηκε, και πλέον δεν παρέχονται τέτοιου είδους ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ παράλληλα λήγει η θητεία έξι Επικουρικών ιατρών στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ αναμένονται σύντομα και δύο συνταξιοδοτήσεις Διευθυντών ιατρών.
Τραγικές είναι οι ελλείψεις και σε άλλες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα η ειδικότητα του Φαρμακοποιού καθώς τους τελευταίους 8 μήνες το Φαρμακείο του Νοσοκομείου λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς Φαρμακοποιό
Σε όλα αυτά να προστεθεί ότι η ιδεοληπτική επιλογή της κυβέρνησης για τη συνέχιση της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς έχει επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων. Ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την επιστροφή των εν αναστολή υγειονομικών στο χώρο εργασίας τους με υγειονομική ασφάλεια καθώς στερείται κάθε επιστημονικής λογικής να μπορούν να μεταβούν παντού ακόμα και στο εξωτερικό αλλά όχι στο χώρο εργασίας τους όταν η απουσία τους είναι πλήρως απαραίτητη στις δημόσιες δομές υγείας.

Επειδή οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών, έχουν δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στη δομή
Επειδή κινδυνεύουν άμεσα τα έκτακτα και τακτικά χειρουργεία, με τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία
Επειδή βασικές ιατρικές υπηρεσίες πλέον είτε δεν προσφέρονται καθόλου από το νοσοκομείο Φιλιατών, είτε είναι ιδιαιτέρως ανεπαρκείς
Επειδή οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες διαρκώς συρρικνώνονται χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί μόνιμες προσλήψεις στη Θεσπρωτία, παρά την τραγική εμπειρία της πανδημικής κρίσης
Επειδή το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών, πασχίζει αβοήθητο να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από την υποστελέχωση της δομής

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών προκειμένου να καλυφθούν τα κρίσιμα κενά για την ομαλή λειτουργία του;

Ο ερωτών βουλευτής
Μάριος Κάτσης
Read More »
Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Φιλιατών Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωσηΣτο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης για τα οφέλη της ανακύκλωσης, που πρόκειται να διοργανώσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.), η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Ηγουμενίτσας μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Γκίκα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο 1ο, στο 2ο, στο 3ο, στο 4ο, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία Γραικοχωρίου και Νέας Σελεύκειας, στα οποία παρέδωσαν από έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης και αδειοδοτημένο εκπαιδευτικό φάκελο με τίτλο «Ανακάλυψε και εσύ πώς Ανακυκλώνεις σωστά στον μπλε κάδο», προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες εκπαιδευτικών παρουσιάσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη βιωματική διδασκαλία της ανακύκλωσης.

Ανάλογες επισκέψεις έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν και σε άλλα σχολεία στο προσεχές μέλλον.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση Δήμος Ηγουμενίτσας: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022 Rating: 5

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Ήπειρο με στόχο την οδική ασφάλεια

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Ήπειρο με στόχο την οδική ασφάλεια


Συνεχίζονται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι με γνώμονα την εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, την πρόληψη και εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών οδηγών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά την τελευταία εβδομάδα (11-17/05/2022) διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου συνολικά (4.830) έλεγχοι οχημάτων, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν συνολικά (1.574) παραβάσεις, από τις οποίες ενδεικτικά:
404 για υπερβολική ταχύτητα
222 για μη χρήση ζώνης / προστατευτικού κράνους
46 για αντικανονικό προσπέρασμα/κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
32 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
17 για μέθη
7 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
166 για παράνομη στάθμευση σε θέσεις ΑΜΕΑ, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και διαβάσεις πεζών.

Η προσπάθεια για ένα ασφαλές οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία ατυχήματα είναι καθημερινή και είναι υπόθεση όλων μας.
Read More »
Συνεχίζονται οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Ήπειρο με στόχο την οδική ασφάλεια Συνεχίζονται οι στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Ήπειρο με στόχο την οδική ασφάλεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022 Rating: 5

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜεΑ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜεΑ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ


Στις 13 Μαΐου 12 μαθητές του ΚΔΑΠ ΜεΑ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ και οι δάσκαλοί τους επισκέφθηκαν τους βάλτους της Σαγιάδας. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, να περιηγηθούν στο πεδίο και να παρακολουθήσουν με κιάλια και τηλεσκόπια τα διάφορα είδη πτηνών και άλλων ζώων που αποτελούν την πανίδα της περιοχής.


Read More »
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜεΑ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΜεΑ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022 Rating: 5

Ανδρέας Σπυρόπουλος | Η διαδρομή του επόμενου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022
Ανδρέας Σπυρόπουλος | Η διαδρομή του επόμενου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ


Αντίστροφα μετρούν τον χρόνο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί υπό την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, το τριήμερο 20-22 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο

Τις εργασίες του συνεδρίου που θα έχει τον τίτλο «Η κοινωνία στο προσκήνιο» θα ανοίξει με ομιλία του (στις 18:00) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Την ίδια ημέρα θα απευθύνει ομιλία στο συνέδριο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Το Σάββατο αναμένεται να μιλήσει στο συνέδριο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για να εκλεγούν την νέα Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος.

Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει υπό τη νέα σύνθεσή της το επόμενο ή το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/5 ή 4-5/6) προκειμένου να εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο και τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στη θέση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική.

Για τη θέση αυτή, ο Νίκος Ανδρουλάκης προορίζει τον πλέον στενό του συνεργάτη, τον Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ανήκει στη νέα γενιά της παράταξης. Είναι 36 ετών και έχει σπουδάσει Μηχανολόγος-Μηχανικός. Έκανε το μεταπτυχιακό του στο ΕΜΠ στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανικούς και διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του.

Οι καταβολές του στο ΠΑΣΟΚ προέρχονται από τον πατέρα του ο οποίος επί Ανδρέα Παπανδρέου διατέλεσε γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος στην Ήπειρο. Ο 36χρονος μηχανολόγος μηχανικός από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας συναντήθηκε πρώτη φορά με τον Νίκο Ανδρουλάκη το 2004 στην Ξάνθη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Παρότι ο Ανδρουλάκης τότε αποφοιτούσε, διατήρησαν τη στενή τους φιλία που σφυρηλατήθηκε σε βραδινές συζητήσεις αλλά και εξορμήσεις στα διάσημα μαγαζιά της πόλης, όπως το περίφημο «Κυβερνείο». Ο Σπυρόπουλος ήταν τότε γραμματέας της ΠΑΣΠ ενώ το 2007-2008 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΑΣΠ.

Το 2013, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή και δεύτερος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος διατήρησε την δεύτερη θέση και το 2015, όταν μπήκε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διέκρινε εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες στο πρόσωπο του Ανδρέα Σπυρόπουλου και αποφάσισε να τον χρίσει επεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του το 2017 (όταν έχασε στο β’ γύρο από την Φώφη Γεννηματά) και φυσικά στην τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση απέναντι σε Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδο, Π. Χρηστίδη, Χ. Καστανίδη, Π. Γερουλάνο, οπότε και ο Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό κοντά στο 68%.

Σήμερα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος – εκτός από στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη είναι και μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θέση την οποία θα εγκαταλείψει σε λίγες ημέρες για να εκλεγεί νέος γραμματέας του κόμματος.
Read More »
Ανδρέας Σπυρόπουλος | Η διαδρομή του επόμενου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος | Η διαδρομή του επόμενου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 19, 2022 Rating: 5

Σελίδες