Ηγουμενίτσα: Ταλαιπωρία για 181 επιβάτες που ταξίδευαν για Κέρκυρα

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019
Ηγουμενίτσα: Ταλαιπωρία για 181 επιβάτες που ταξίδευαν για Κέρκυρα


 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, απογευματινές ώρες της Τρίτης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' Ν.Π.11173, ότι κατά τη διαδικασία εκκίνησης Νο2 ηλεκτρογεννήτριας διαπιστώθηκε αύξηση θερμοκρασίας ύδατος ψύξεως δικτύου αυτής.

Το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν προσδεμένο στο λιμένα Ηγουμενίτσας και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 18:45 για λιμένα Κέρκυρας με 181 επιβάτες, 38 Ι.Χ., 04 Λ/Φ και 14 Φ/Γ.

Ἀμεσα επιβιβάστηκε Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προς διαπίστωση της βλάβης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε στον προορισμό του την 20:00 με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π.12219.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ταλαιπωρία για 181 επιβάτες που ταξίδευαν για Κέρκυρα Ηγουμενίτσα: Ταλαιπωρία για 181 επιβάτες που ταξίδευαν για Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5

O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας νέο μέλος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019
O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας νέο μέλος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών
O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι το νέο μέλος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ).

Η εγγραφή του ΟΛΗΓ στο ΕΕΣΥΜ αναμένει την επικύρωση από το ΔΣ του στην προσεχή συνεδρίασή της 5ης Σεπτεμβρίου 2019, αυξάνοντας τον αριθμό των Οργανισμών Λιμένων της Χώρας μελών του Ε.Ε.ΣΥ.Μ στους τέσσερις, μαζί με τους Ο. Λ. Αλεξανδρούπολης, Βόλου και Καβάλας που είναι ήδη μέλη.

Η εν λόγω εγγραφή έρχεται ως αποτέλεσμα της δομικής αλλαγής στη σύνθεση των μελών του ΕΕΣΥΜ, ύστερα από την ιστορική απόφαση τροποποίησης του Καταστατικού του, που επιτρέπει πλέον την εγγραφή ως μελών σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Φυσικά Πρόσωπα, με δικαίωμα ψήφου, ανοίγοντας το δρόμο για θεσμική διεύρυνση της συνεργασίας των εμπλεκομένων του κλάδου των μεταφορών και συμβάλλοντας στην εγγραφή στην δύναμη των μελών του ΕΕΣΥΜ σε λιμένες, αυτοκινητοδρόμους, ναυτιλιακές και άλλες επιχειρήσεις φορείς και προσωπικότητες του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή του.

Από το 1995, έτος έναρξης λειτουργίας του ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ, μελέτησε θέματα σχετικά με τις υποδομές και λειτουργία όλων των μέσων μεταφοράς και έκανε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των συστημάτων μεταφοράς της χώρας, οι οποίες ελήφθησαν υπόψη κατά τον σχεδιασμό της πολιτικής των μεταφορών σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, διοργάνωσε σημαντικά εθνικά, περιφερειακά και διεθνή συνέδρια, ημερίδες, διασκέψεις και επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό. Υπήρξε ο εμπνευστής και κύριος υποστηρικτής της ανάπτυξης ενός Δικτύου Εμπορευματικών Κέντρων, Σταθμών και Κόμβων στη χώρα μας και προωθεί συστηματικά την εφαρμογή συνδυασμένων μεταφορών, εθνικών και διεθνών, ενώ στηρίζει σταθερά δράσεις για τη βελτίωση των νησιωτικών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και συνδέσεων, τον εκσυγχρονισμό των νησιωτικών και περιφερειακών λιμένων και την ανάπτυξη της εφοδιαστικής. 

Read More »
O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας νέο μέλος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας νέο μέλος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5

Ο εντυπωσιακός φάρος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας – Κατασκευάστηκε το 1884 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019

Ο εντυπωσιακός φάρος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας – Κατασκευάστηκε το 1884 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα


 
Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, το γραφικό παραθαλάσσιο και σπάνιας φυσικής ομορφιάς χωριό, αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου. 
Γύρω από τον μικρό κόλπο που είναι χτισμένο το χωρίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος, το Μουρτεμένο και το Μαύρο Όρος (ή νησίδα Σύβοτα ή Μούρτος).
Στη νησίδα Μαύρο Όρος βρίσκεται ο γνωστός στην περιοχή Φάρος του Μούρτου. 
Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1884 από την Γαλλική Εταιρεία Οθωμανικών φάρων για λογαριασμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
Ο φάρος έχει ύψος 14 μέτρα, ενώ η κατασκευή του σχηματίζει οκτάγωνο. 
Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται με βάρκα. 
Εντάχθηκε στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο μετά τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-13. 
Το 1941 ο φάρος καταστράφηκε από τους Γερμανούς και επαναλειτούργησε το 1945.
Σήμερα ο φάρος είναι σε λειτουργία με αυτόματα μηχανήματα φωτοβολίας 12 ναυτικών μιλίων και αποτελεί σημαντικό βοήθημα για τη ναυσιπλοΐα στο Βόρειο Ιόνιο.

πληροφορίες: geonews.gr
εικόνες:faroi.com
Read More »
Ο εντυπωσιακός φάρος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας – Κατασκευάστηκε το 1884 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα  Ο εντυπωσιακός φάρος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας – Κατασκευάστηκε το 1884 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη μαθητών από την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο Σαγιάδας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019

Επίσκεψη μαθητών από την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο Σαγιάδας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά
Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, το κέντρο πληροφόρησης Καλαμά δέχτηκε 80 μαθητές από την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο Σαγιάδας, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας. 
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση του κέντρου, παρατήρησαν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα και προβλήθηκε βίντεο με τις προστατευόμενες περιοχές.


Read More »
Επίσκεψη μαθητών από την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο Σαγιάδας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά  Επίσκεψη μαθητών από την πρώτη κατασκηνωτική περίοδο Σαγιάδας στο κέντρο πληροφόρησης Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήριο της Μαρίας Σαμίου

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019
Ευχαριστήριο της Μαρίας Σαμίου
Φίλες και φίλοι Θεσπρωτοί ,

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίξατε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Θεσπρωτίας και ειδικά όσες και όσους μέσα από την επιλογή τους αυτή στήριξαν και εμένα προσωπικά. Στο πρωτόγνωρο αυτό ταξίδι, ειλικρινά με συγκινήσατε γιατί διαπίστωσα ότι η ψήφος σας στο πρόσωπο μου ήταν «ψήφος καρδίας».

Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου σε όσους επέλεξαν άλλο κόμμα και άλλα πρόσωπα, γιατί αντίπαλο έχουμε όλοι τα κοινά προβλήματα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δηλώνω κερδισμένη από την θερμή υποδοχή και αποδοχή σας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω του συνυποψήφιους του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ για τον έντιμο και δίκαιο αγώνα που δώσαμε από κοινού, καλώντας τους να τιμήσουμε την ψήφο των Θεσπρωτών και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τους εκλεγέντες βουλευτές και να τους ευχηθώ να έχουν αρμονική συνεργασία για το καλό του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλες και όλους προσωπικά. Αρχή φόρμας

Με εκτίμηση,
Μαρία Σαμίου

Read More »
Ευχαριστήριο της Μαρίας Σαμίου Ευχαριστήριο της Μαρίας Σαμίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5

Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019
Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για την προσφορά του σε ψάρια στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/
Read More »
Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5

Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019
Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΔωρεά από το Φαρμακείο της Κας Μπέκιου Σπυριδούλα στην Ηγουμενίτσα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο της Κας Μπέκιου Σπυριδούλα για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Δωρεά από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το ΤΕΠ ( Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για την συλλογή τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr
Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/
Read More »
Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεές στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5

Σελίδες