Διακομιδή 40χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Διακομιδή 40χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε, διακομιδη 40χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. 
Read More »
Διακομιδή 40χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 40χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την 1η Μαΐου

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την 1η Μαΐου


1η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ,
ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στις 11:00πμ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι ώριμες οι συνθήκες εδώ και καιρό, να διαμορφώσουμε την κοινωνία σύμφωνα με τις ανάγκες μας, να βγούμε από το περιθώριο της πολιτικής δράσης και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει. Η εποχή που ζούμε το απαιτεί κι εμείς έχουμε και την δυνατότητα και την ικανότητα να τα καταφέρουμε. Ακολουθούμε το δρόμο που άνοιξαν οι αγώνες των εργατών στο Σικάγο του 1886, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που συνεχίζουν να έχουν ψηλά τα λάβαρα στους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν!

Η νίκη των εργαζόμενων της Γαλλίας θα σημάνει ελπίδα και ανάταση για όλους τους λαούς του κόσμου!

Το τελευταίο διάστημα το σύστημα που γεννά την καταπίεση, το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σρι Λάνκα και σε άλλες χώρες όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Και στη χώρα μας απέναντι σε όλους όσους μας καλούν να μείνουμε στο δρόμο του ρεαλισμού με σκυμμένο το κεφάλι, να εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του «μικρότερου κακού» και στον μονόδρομο της εξουσίας των αφεντικών, οι εργατικές κινητοποιήσεις στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης, απάντηση σε όσους διακηρύττουν ότι οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα και χαρακτηρίζουν ξεπερασμένες μορφές πάλης, τις απεργίες.

Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη φάνηκε στα μάτια περισσότερων εργαζομένων και νέων ανθρώπων πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως καύσιμη ύλη για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν είναι κάποια προσωπική αβλεψία ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους, η πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, που φτάνει να ματοκυλά λαούς και να δίνει δις για νατοικές δαπάνες. Με βάση αυτά υπάρχει απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές κ.α., κλείσιμο νοσοκομείων και υποστελεχωμένο προσωπικό στην υγεία, χιλιάδες αναπληρωτές στην παιδεία, σχολεία ετοιμόρροπα που πέφτουν σοβάδες, καυστήρες που σκάνε και σκοτώνουν μαθητές, πλειστηριασμοί σπιτιών, απλησίαστα ενοίκια, διακοπές ρεύματος και νερού σε λαϊκές-εργατικές οικογένειες, ανεπαρκείς υποδομές κλπ. Αυτόν τον αντιλαϊκό, ταξικό χαρακτήρα του αστικού κράτους προσπαθεί απέλπιδα να κρύψει η κυβέρνηση και προωθεί με «το μαστίγιο και το καρότο» στο δημόσιο τομέα την αντιδραστική «αξιολόγηση», την στιγμή που δεν δίνονται ούτε καν τα απαραίτητα μέσα για να γίνει οποιοσδήποτε έλεγχος και οποιοδήποτε αναγκαίο για τις λαϊκές ανάγκες έργο.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές

Ενοχλεί την κυβέρνηση και τους οπαδούς της ελεύθερης αγοράς ότι οι κινητοποιήσεις στη χώρα μας έβαλαν στο στόχαστρο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί ξεσκεπάστηκαν τα ψέματα και οι αυταπάτες, που μοίραζαν και μοιράζουν, ότι η συσσώρευση του πλούτου που τον δημιουργούν οι πολλοί και η αρπαγή του από μία παρασιτική χούφτα λίγων είναι η βασική πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Γι αυτό είναι ανάγκη να ηττηθούν όσοι σήμερα υπερασπίζονται το σύστημα της αδικίας, ένα σύστημα σάπιο και σαθρό που δε διορθώνεται, που δε μπορεί να εξανθρωπιστεί.

Γι αυτό είναι ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στο κράτος και τις κυβερνήσεις του.

Η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε εργάτες που απεργούσαν και συναντούσαν την εργοδοτική βία και την καταστολή, η αλληλεγγύη που εκφράστηκε με συγκινητικό τρόπο γύρω από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα, η ουσιαστική στήριξη στους μετανάστες-εργάτες κόντρα στις ρατσιστικές απόψεις και το δολοφονικό χέρι των χρυσαυγιτών, η διεθνής αλληλεγγύη προς τους λαούς άλλων χωρών, η γνήσια και πραγματική ενότητα των εργαζομένων που εκφράζεται στις γειτονιές κόντρα στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος, αποδεικνύουν πως το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» δεν είναι μια υπερβολή, αλλά ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε στις σημερινές συνθήκες.

1η ΜΑΗ, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!

Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ, ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ στις 11:00πμ

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την 1η Μαΐου Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την 1η Μαΐου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς | Σεμινάριο βασικής υποστήριξη ζωής με την χρήση απινιδωτή

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς | Σεμινάριο βασικής υποστήριξη ζωής με την χρήση απινιδωτήΟ Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας "ΕΕΕΠΦ" διοργανώνει σεμινάριο βασική υποστήριξη ζωής με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
Στον δήμο μας υπάρχουν σε διάφορα σημεία τοποθετημένοι εξωτερικοί απινιδωτες αλλά χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση για την σωστή χρήση τους από τους πολίτες δεν έχουν χρησιμότητα
Η συμμετοχή στο σεμινάριο κοστίζει 25€ και το ποσό αυτό δίνεται για την έκδοση του πιστοποιητικού από το ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης ERC
Το catering είναι δωρεάν από τον εμπορικό σύλλογο και όλοι οι εκπαιδευτές είναι εθελοντές
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαϊου στο χώρο του Γενικού Λυκείου Παραμυθιάς στις 11 το πρωί
Επειδή οι θέσεις είναι λίγες (45) προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του εμπορικού συλλόγου
Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί και δεύτερο σεμινάριο

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν το συντομότερο συμμετοχή στα τηλέφωνα 6947430344 (Μάρκου Σωτήρης) και 6942852123 (Μπρεστας Νικόλαος)
Read More »
Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς | Σεμινάριο βασικής υποστήριξη ζωής με την χρήση απινιδωτή Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς | Σεμινάριο βασικής υποστήριξη ζωής με την χρήση απινιδωτή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Στη "μάχη" για χρηματοδότηση ο αγωγός Ποσειδών που θα καταλήγει στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Στη "μάχη" για χρηματοδότηση ο αγωγός Ποσειδών που θα καταλήγει στη Θεσπρωτία


Έντεκα μεγάλα ενεργειακά projects ελληνικού ενδιαφέροντος σε ηλεκτρισμό, αποθήκευση (ενέργειας και φυσικού αερίου) και υδρογόνο μπήκαν αυτή την εβδομάδα στη «μάχη» της ένταξης στην έκτη λίστα των Έργων Κοινού/Αμοιβαίου Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (PCI/PMI).

Τα ενεργειακά projects ελληνικού ενδιαφέροντος έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό δεκάδων projects από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Η ένταξη στην εν λόγω λίστα -που αναθεωρείται ανά διετία έπειτα από επίπονη αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ωρίμανση των έργων, καθώς «ξεκλειδώνει» ευρωπαϊκή χρηματοδότηση -πρωτίστως από το ταμείο Connecting Europe Facility (CEF)-, εξασφαλίζει προτεραιότητα στις αδειοδοτήσεις και δίνει «μπόνους» στα επιλεγμένα έργα για δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο Αγωγός Ποσειδών, με φορέα υλοποίησης την κοινοπραξία IGI Poseidon των ΔΕΠΑ και Edison. Πρόκειται για το project αγωγού φυσικού αερίου 210 χλμ., που ξεκινά από την Ελλάδα (Φλωροβούνι Θεσπρωτίας) και διασχίζει το Ιόνιο Πέλαγος καταλήγοντας στην ιταλική ακτή στο Οτράντο και θα επιτρέπει τη ροή αερίου που προέρχεται από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του αγωγού East Med, με τον οποίο ο αγωγός Ποσειδών θα συνδεθεί στη Θεσπρωτία.

Η IGI Poseidon έχει εκπονήσει σειρά μελετών για την εφαρμογή πλήρους δυνατότητας μεταφοράς υδρογόνου στον «Ποσειδώνα», οι οποίες έδειξαν σημαντική αύξηση στις επόμενες δεκαετίες της διαθεσιμότητας ανανεώσιμου υδρογόνου για εξαγωγή από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ευρώπη. 5. Αγωγός Levante με φορέα υλοποίησης την IGI Poseidon: Χερσαίος αγωγός που θα διασυνδέει απευθείας τις τοπικές πηγές παραγωγής υδρογόνου με το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα. Το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει αγωγό μήκους 760 χλμ., από το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους. Το δεύτερο τμήμα ξεκινάει από τη Νέα Μεσημβρία (Ελλάδα) και φτάνει έως το Πέτριτς της Βουλγαρίας, επιτρέποντας τη μεταφορά υδρογόνου στην περιοχή των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Ο αγωγός θα σχεδιαστεί με χωρητικότητα έως 20 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.
Read More »
Στη "μάχη" για χρηματοδότηση ο αγωγός Ποσειδών που θα καταλήγει στη Θεσπρωτία Στη "μάχη" για χρηματοδότηση ο αγωγός Ποσειδών που θα καταλήγει στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Ο ρόλος της συνέντευξης, στην επιλογή διευθυντών σχολείων στην ΠΕ Θεσπρωτίας | Γράφει ο Μιχαήλ Θεοδώρου

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Ο ρόλος της συνέντευξης, στην επιλογή διευθυντών σχολείων στην ΠΕ Θεσπρωτίας | Γράφει ο Μιχαήλ Θεοδώρου«Νάρκισσοι, χρήσιμοι ηλίθιοι και σαλιγκάρια VS Steven Pinker: 2 παράλληλοι κόσμοι»
Βροχή τα παράπονα για τα διορισμένα συμβούλια επιλογής υποψηφίων διευθυντών σχολείων σε όλη τη χώρα. Η εργαλειοποίηση της συνέντευξης ως ασανσέρ στην πολυκατοικία των αρίστων, θύμισε εποχές αλήστου μνήμης. «Ανεξήγητες» ανατροπές πολλών θέσεων (89 πχ στη Δ.Δ.Ε Α’ Αθήνας) μεταξύ της σειράς στα μετρήσιμα μόρια και στον τελικό πίνακα, που δεν δικαιολογούνται. Μάλιστα γράφτηκε, ότι όταν το 20άρι της συνέντευξης δεν αρκούσε, οι Υπεράριστοι Υπεράνθρωποι, βαθμολογήθηκαν με βαθμό και άνω του 20. Βαθμολόγησαν ακόμα και τα ίδια τυπικά προσόντα, με διαφορετικό βαθμό από νομό σε νομό.
Η τελική ευθύνη για αυτές τις ντροπιαστικές καταστάσεις, δεν βαραίνει μόνο τις διευθύντριες/ες εκπαίδευσης, όπως μας είπε η Υπουργός Παιδείας, αλλά και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Ευτυχώς υπήρξαν ρεκόρ παραιτήσεων από εκπαιδευτικούς, που δεν ανέχτηκαν να παίξουν τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου, στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αντίθετα, αποτελεί μελανό σημείο, η στάση όσων με τις πράξεις τους άφησαν ένα μνημείο νεποτισμού, αναξιοκρατίας και διαπλοκής.
Σε ότι αφορά την ΔΠΕ Θεσπρωτίας και το εδώ διορισμένο υπηρεσιακό συμβούλιο: Εικοσάρια πχ σε Αρίστους, που δεν υπήρξαν διευθυντές ούτε μια μέρα σε σχολική μονάδα, «πέταγμα» ακόμα και εκτός σειράς επιλογής έμπειρων διευθυντών που είχαν τα μετρήσιμα, αλλά βούλιαξαν «χειρουργικά» τόσο όσο στη συνέντευξη, ο 3ος στα μετρήσιμα κατατάχθηκε 22ος στη συνέντευξη, λαμβάνοντας μάλιστα χαμηλότερη βαθμολογία από αυτή που είχε λάβει από Περιφερειακό Συμβούλιο, ως υποψήφιος Σύμβουλος. Αυτά έχει το μενού στο top 3, χωρίς να υστερεί σε ενδιαφέρον και η συνέχεια. (Τα διορισμένα μέλη του τοπικού υπηρεσιακού συμβουλίου ΔΠΕ Θεσ/τίας ήταν οι δασκάλες/οι: Κούρτη Συλβάνα, Χειμώνας Γ., Παππάς Ευάγγ. και οι νηπιαγωγοί: Νταμάνη Αικ., Νιάνιου Αικ.).
Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να ταράξω τη ΔΟΕ από τη Νιρβάνα της, θα συνεχίσει να βλέπει το «Κάνε ότι κοιμάσαι» και να μας ενημερώνει «για το Πανελλήνιο – Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»;
Ο υπερδραστήριος αιρετός της ΔΑΚΕ, που ενημερώνει άοκνα, ακόμα και για το πότε θα πληρωθούμε, τι γνώμη έχει; Ίσως τα πολλά ταξίδια erasmus μαζί με τη διοίκηση, να του προκάλεσαν Jet Lag, με αποτέλεσμα προς στιγμήν να ξέχασε.
Είναι αλήθεια ότι ενημέρωνε (κάποιους) υποψήφιους διευθυντές, πριν βγουν τα επίσημα στοιχεία; Αν ναι, υπάρχει νόμιμος τρόπος να έχει πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες, που (πρέπει να) προστατεύει η Διεύθυνση;
Ο τοπικός σύλλογος εκπαιδευτικών, θα συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για όλα αυτά; Θα τοποθετηθεί; Θα στηρίξει συνδικαλιστικά και νομικά, όσους συναδέλφους, αν υπάρχουν τέτοιοι, θα προσφύγουν δικαστικά για τη συνέντευξη, όπως ήδη έκαναν άλλοι μεγάλοι σύλλογοι της χώρας;
Η ΔΠΕ Θεσπρωτίας, με όλα αυτά νιώθει ΟΚ; Γιατί αργεί να δώσει στοιχεία σε όσους έχουν κάνει αιτήσεις για χορήγηση αναλυτικών βαθμολογιών, πρακτικών και αιτιολόγηση βαθμολογίας;
Ίσως όσοι με πράξεις ή παραλείψεις, αποτέλεσαν μέρος αυτής της αθλιότητας, θα έπρεπε να διαβάσουν το «Ορθολογισμός τώρα», του St. Pinker, που περιγράφει την επιμονή κάποιων, να υιοθετούν εγωιστικές λύσεις, με καταστροφικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο. Απ΄ την άλλη, ίσως να είναι και μάταιος κόπος, για όσους έμαθαν να σέρνονται γλείφοντας, να είναι «χρήσιμοι ηλίθιοι» και νάρκισσοι.
Μείνετε συντονισμένοι.
Read More »
Ο ρόλος της συνέντευξης, στην επιλογή διευθυντών σχολείων στην ΠΕ Θεσπρωτίας | Γράφει ο Μιχαήλ Θεοδώρου Ο ρόλος της συνέντευξης, στην επιλογή διευθυντών σχολείων στην ΠΕ Θεσπρωτίας | Γράφει ο Μιχαήλ Θεοδώρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Καθάρισαν και σήμαναν το μονοπάτι που ενώνει τον Τσαμαντά με το μειονοτικό χωριό Σωτήρα

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Καθάρισαν και σήμαναν το μονοπάτι που ενώνει τον Τσαμαντά με το μειονοτικό χωριό Σωτήρα


Με καλή διάθεση, όρεξη και προσπάθεια όλα είναι εφικτά!
Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΣΗ καθαρισμός και σηματοδότηση του μονοπατιού που αποτελούσε σημαντικό άξονα επικοινωνίας του Τσαμαντά με το αλβανικό χωριό Σωτήρα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Θεόδωρο Λαγό και τον κύριο Μιχάλη Λάγαρη για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη τους.
Και τα δυο χωριά βρίσκονται στους πρόποδες της Μουργκάνας.
Ο Τσαμαντάς είναι ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένος στους πρόποδες της Μουργκάνας, μια ανάσα από τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας.
Παρά την ερήμωσή του το χωριό διατηρεί την φυσική του ομορφιά. Τα άγρια βουνά και οι χαράδρες που τα περιβάλουν, τα πλούσια κρυστάλλινα νερά του και οι καταπράσινες ρεματιές του είναι τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στους επισκέπτες μια ευχάριστη βόλτα. Τα υπεραιωνόβια πλατάνια επιβάλλονται στο τοπίο. Μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση σε ένα από αυτά δίδαξε ο Κοσμάς ο Αιτωλός.
Το χωριό Σωτήρα είναι το τελευταίο χωριό της Κοινότητας Άνω Δερόπολης Αλβανίας[1] Βορείου Ηπείρου και υπάγεται στον νομό Αργυροκάστρου. Απέχει 11 χλμ. από τη συνοριακή διάβαση Κακαβιάς. Βρίσκεται σε υψόμετρο 514 μέτρων.Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από καταπράσινα βουνά, Νότια το βουνό Μουργκάνα που από εκεί πηγάζει ο Ξεριάς (παραπόταμος του Δρίνου) και Δυτικά το βουνό Στουγάρα.

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας - ΕΟΣΗ

Read More »
Καθάρισαν και σήμαναν το μονοπάτι που ενώνει τον Τσαμαντά με το μειονοτικό χωριό Σωτήρα Καθάρισαν και σήμαναν το μονοπάτι που ενώνει τον Τσαμαντά με το μειονοτικό χωριό Σωτήρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Καταδίωξη, πυροβολισμοί και συλλήψεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Καταδίωξη, πυροβολισμοί και συλλήψεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα


Στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την ελληνοαλβανική μεθόριο, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-04-2023) σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων επτά (7) συνολικά αλλοδαποί.
Ειδικότερα, πρόκειται για 49χρονο, 35χρονη και 34χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και -κατά περίπτωση- για κατοχή ναρκωτικών, καθώς και 4 παράτυπους μετανάστες, που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ακόμη, για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα και αφού ακινητοποίησαν το πρώτο, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν ο 49χρονος, ως οδηγός και η 34χρονη, ως συνοδηγός, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί του δεύτερου οχήματος.
Ο 39χρονος, οδηγός του δεύτερου οχήματος, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, αποβίβασε από το αυτοκίνητο την 35χρονη συνεργό του καθώς και τους 4 παράτυπους μετανάστες, επιχειρώντας να διαφύγει. Κατά την προσπάθειά του, κινήθηκε με το αυτοκίνητο εναντίον αστυνομικού, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του, ο οποίος για το λόγο αυτό πραγματοποίησε εκφοβιστικούς πυροβολισμούς και πυροβολισμούς κατά του αυτοκινήτου, στο οποίο προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Ο 39χρονος τελικά, αναπτύσσοντας ταχύτητα, τράπηκε σε φυγή, ενώ το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· τα δύο οχήματα, που χρησιμοποίησαν οι δράστες,
· χρηματικό ποσό 3.470 ευρώ,
· χρηματικό ποσό 21.100 λεκ Αλβανίας,
· 12 κινητά τηλέφωνα ,
· μικροποσότητα κοκαϊνης, στην κατοχή του 49χρονου και
· 7 ναρκωτικά χάπια, στην κατοχή της 35χρονης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Καταδίωξη, πυροβολισμοί και συλλήψεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Καταδίωξη, πυροβολισμοί και συλλήψεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Νέα 2ετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα πληρώματα των Πορθμείων Εσωτερικού

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Νέα 2ετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα πληρώματα των Πορθμείων Εσωτερικού


Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για τα Πληρώματα των Πορθμείων Εσωτερικού με τους παρακάτω βασικούς όρους:

1) Διάρκεια δύο (2) έτη, δηλαδή από 1-2-2023 έως 31-1-2025.
2) Χορήγηση αύξησης 6% κατά το πρώτο έτος (δηλαδή από 1-2-2023 έως 31-1-2024) και χορήγηση αύξησης 5% για το δεύτερο έτος (δηλαδή από 1-2-2024 έως 31-1-2025).
3) Επαναδιατύπωση του άρθρου 9 της ΣΣΕ ως εξής: <<Η εξόφληση των αποδοχών να γίνεται κάθε τέλος ημερολογιακού μηνός και να δίδεται στον ναυτικό αναλυτικός λογαριασμός των αποδοχών και των κρατήσεων που γίνονται>>.
4) Προσθήκη στην παράγραφο 4 του άρθρου 6 της ΣΣΕ ως εξής: <<Από 1-11-2023 και εφεξής για τα πλοία Πορθμεία της νήσου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, ο χρόνος διακοπής ορίζεται στα 60 λεπτά>>.
Κατά τα λοιπά ισχύουν οι όροι των προηγούμενων ΣΣΕ.

Τη συμφωνία υπέγραψε η πλειοψηφία των Σωματείων της Ομοσπονδίας μας και συγκεκριμένα:
1. Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν.
2. Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Μηχανών Εσωτερικής Καύσης Ε.Ν.
3. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν.
4. Η Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν.
5. Η Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Ε.Ν.
6. Η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.
7. Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν.
8. Η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών Ε.Ν.
9. Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S -Π/Κ-Ο/Γ.

Δεν την υπέγραψαν:
1) Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν. (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.).
2) Η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής <<Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ>>.
3) Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Ε.Ν. (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.).
4) Η Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν. (Π.Ε.Α.Θ.Ε.Ν.).

“Συνεχίζουμε τον αγώνα με στόχο την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων. Γιατί πρωταρχικό καθήκον της Ομοσπονδίας μας είναι η διασφάλιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς επίσης και η διατήρηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Σας καλούμε, να δώσουμε και πάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι κάθε μορφής αγώνα για να πετύχουμε τα Δίκαια του Κλάδου μας” επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Read More »
Νέα 2ετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα πληρώματα των Πορθμείων Εσωτερικού Νέα 2ετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα πληρώματα των Πορθμείων Εσωτερικού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο του κ.Κάτσιου Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Δωρεά από το Φαρμακείο του κ.Κάτσιου Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του κ. Κάτσιου Νικόλαου για την προσφορά σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για τη συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο του κ.Κάτσιου Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Φαρμακείο του κ.Κάτσιου Νικόλαου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Εγκαίνια του προεκλογικού γραφείου της Νέας Δημοκρατίας στην Παραμυθιά

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Εγκαίνια του προεκλογικού γραφείου της Νέας Δημοκρατίας στην Παραμυθιά


Η ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια του προεκλογικού γραφείου της Νέας Δημοκρατίας στην Παραμυθιά, το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 11 π.μ.
Θα ακολουθήσουν ομιλίες των υποψήφιων βουλευτών Θεσπρωτίας.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνου Θεοφάνης
Read More »
Εγκαίνια του προεκλογικού γραφείου της Νέας Δημοκρατίας στην Παραμυθιά Εγκαίνια του προεκλογικού γραφείου της Νέας Δημοκρατίας στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Μάριος Κάτσης: Ανοιχτή πρόσκληση για debate στον κ. Γιόγιακα - Ελάτε να αναμετρηθούμε και να συγκριθούμε για να γνωρίζουν οι πολίτες πριν την κάλπη

Τρίτη, Απριλίου 25, 2023
Μάριος Κάτσης: Ανοιχτή πρόσκληση για debate στον κ. Γιόγιακα - Ελάτε να αναμετρηθούμε και να συγκριθούμε για να γνωρίζουν οι πολίτες πριν την κάλπη


Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Μάριος Κάτσης με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής περιόδου προέβη στην εξής δήλωση:
«Η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου συνιστά και το τέλος της θητείας των αιρετών της εθνικής αντιπροσωπείας. Μολονότι οι βουλευτές κρίνονται καθημερινά από τις πράξεις τους και τη συμπεριφορά τους από τους πολίτες, θεωρώ απαραίτητη και ουσιαστική την λογοδοσία για τα πεπραγμένα της 4ετίας που μόλις έκλεισε αλλά και για τις θέσεις για τα ζητήματα του τόπου στο μέλλον.
Απευθύνομαι δημοσίως στον κ. Γιόγιακα, ως απερχόμενο βουλευτή και ως εκ νέου υποψήφιο, για να ζητήσω από κοινού debate σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό σταθμό τοπικό ή περιφερειακό, ώστε να εκθέσουμε τα πεπραγμένα μας και να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα για το χθες και το αύριο του τόπου μας.
Ο θεσπρωτικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τα πάντα, να συγκρίνει και να κρίνει και να μην πάει στην κάλπη στο σκοτάδι με κρυπτόμενους πολιτικούς.
Ελπίζω ότι ο κ. Γιόγιακας δεν θα φανεί το ίδιο πολιτικά δειλός με τον Κ.Μητσοτάκη που κρύβεται απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και θα αποδεχτεί την πρόταση. Αναμένω»Read More »
Μάριος Κάτσης: Ανοιχτή πρόσκληση για debate στον κ. Γιόγιακα - Ελάτε να αναμετρηθούμε και να συγκριθούμε για να γνωρίζουν οι πολίτες πριν την κάλπη Μάριος Κάτσης: Ανοιχτή πρόσκληση για debate στον κ. Γιόγιακα - Ελάτε να αναμετρηθούμε και να συγκριθούμε για να γνωρίζουν οι πολίτες πριν την κάλπη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 25, 2023 Rating: 5

Σελίδες