Ηγουμενίτσα: Στις 28 Αυγούστου τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019
Ηγουμενίτσα: Στις 28 Αυγούστου τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής
 

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ», θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Στις 28 Αυγούστου τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσα: Στις 28 Αυγούστου τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019 Rating: 5

Ψυχόδραμα στο βουνό , τον Σεπτέμβρη στην Σαγιάδα

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019
Ψυχόδραμα στο βουνό , τον Σεπτέμβρη στην Σαγιάδα


Read More »
Ψυχόδραμα στο βουνό , τον Σεπτέμβρη στην Σαγιάδα Ψυχόδραμα στο βουνό , τον Σεπτέμβρη στην Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019 Rating: 5

82χρονος έχασε τη ζωή του στην παραλία

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019
82χρονος έχασε τη ζωή του στην παραλία
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες εχτές, από την παραλία “ΛΟΥΤΣΑ” Πρέβεζας, 82χρονος ημεδαπός. 

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας “ΚΑΝΑΛΛΑΚΙΟΥ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Read More »
82χρονος έχασε τη ζωή του στην παραλία 82χρονος έχασε τη ζωή του στην παραλία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019 Rating: 5

Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019
Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου


 

Απέραντες ή μικρές και γραφικές, καταγάλανες ή γαλαζοπράσινες οι παραλίες της Ηπείρου.. Και πεντακάθαρες! Με νερά να τα πιεις στο ποτήρι όπως προκύπτει από όλους τους ελέγχους που κατά καιρούς γίνονται. Δεκάδες απ’ αυτές άλλωστε έχουν περάσει από το μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και έχουν καταταχθεί στις πλέον καθαρές. Η ποιότητα των υδάτων άριστη. Την καθαρότητα επιβεβαιώνουν και τα μηνιαία στοιχεία του Προγράμματος Παρακολούθησης της Ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και ενημέρωσης των ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης των ακτών των Περιφερειών της Ελλάδας, που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Τα μηνιαία στοιχεία αναρτώνται δημόσια και κει αποτυπώνεται η άριστη ποιότητα των νερών.

Μοναδική παραφωνία τον Ιούλιο ήταν η εμφάνιση φυκιών, κάτι που δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα αλλά στους ισχυρούς ανέμους και τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν.

Οι παραλίες στις οποίες έγιναν μετρήσεις είναι οι ακόλουθες:

Άρτα: Σαλαώρα, Κορωνησία, Κόπραινα

Θεσπρωτία: Καραβοστάσι,Αρίλλας, Μέγα Άμμος, Ζάβια, Μπέλλα Βράκα, Γαλλικός Μώλος, Πλαταριά, Δρέπανο, Κεραμίδι Φιλιατών και Σαγιάδα.

Πρέβεζα: Λίχνος, Κρυονέρι, Βάλτος, Σαρακίνικο, Αμμουδιά, Αλωνάκι, Λούτσα, Βράχος, Λυγιά, Λιθάρι, Μύτκας, Καλαμίτσι, Κυανή Ακτή, Παντοκράτορας και Αλωνάκι.

Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες λοιπόν και τον Αύγουστο έχουν την τιμητική τους!
Read More »
Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες οι παραλίες της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Δύο επιδοτούμενα προγράμματα – Ποιοι θα λάβουν επίδομα 2.800 ευρώ

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019
ΟΑΕΔ: Δύο επιδοτούμενα προγράμματα – Ποιοι θα λάβουν επίδομα 2.800 ευρώ

Στις 23 Αυγούστου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα κατάρτισης για 5.000 ανέργους του ΟΑΕΔ.

Οι υποψήφιοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ (400 ώρες*5,00 ευρώ/ώρα) και επίδομα πρακτικής άσκησης το οποίο ανέρχεται σε 800 ευρώ (200 ώρες*4,00 ευρώ/ώρα).
ADVERTISING

Ειδικότερα:

Τα αντικείμενα κατάρτισης αφορούν στις ειδικότητες:

Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού

Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών

Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων

Δικαίωμα υποβολής συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν μόνο οι άνεργοι που έχουν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, και να βρίσκονται εκτός Εκπαίδευσης, Απασχόλησης ή Κατάρτισης

Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1974 μέχρι και 30/9/1994

Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής)

Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας

Να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα την τελευταία 2ετία πριν από την υποβολή της αίτησης στην παρούσα πρόσκληση.

Τι περιλαμβάνουν οι Δράσεις

Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας τετρακοσίων (400) ωρών

Συμβουλευτική υποστήριξη ανέργων σε 2 φάσεις (μετά τη λήξη του θεωρητικού μέρους της κατάρτισης και μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης)

Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης σύμφωνα με το ISO/IEC 17024

Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας διακοσίων (200) ωρών
Read More »
ΟΑΕΔ: Δύο επιδοτούμενα προγράμματα – Ποιοι θα λάβουν επίδομα 2.800 ευρώ ΟΑΕΔ: Δύο επιδοτούμενα προγράμματα – Ποιοι θα λάβουν επίδομα 2.800 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019 Rating: 5

Εόρτασε τα 90 χρόνια ύπαρξής της η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019
Εόρτασε τα 90 χρόνια ύπαρξής της η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών


 


 
Η αρχαιότερη φιλαρμονική της Θεσπρωτίας είναι η Δημοτική Φιλαρμονική Φιλιατών, που ιδρύθηκε το 1929. Άρα έχει 90 χρόνια ζωής. 
Ο εορτασμός του κομβικού αυτού γεγονότος κορυφώθηκε, αφού προηγήθηκαν και άλλες εκδηλώσεις, όπως στη Λεπτοκαρυά κ.λπ., την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. 
Δόθηκε στο θεατράκι Φιλιατών επιτυχημένη συναυλία τόσο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Φιλιατών, με τυ διεύθυνση του Κων/νου Δελλή όσο και της Φιλαρμονικής του Λεχαινών, που αριθμούσε 50 μέλη, με τη διεύθυνση με τη διεύθυνση του Ευρυσθένη Χατζηγιάννη. 
Οι δύο φιλαρμονικές παρουσίασαν η καθεμία ξεχωριστά το δικό τους πρόγραμμα και στη συνέχεια ερμήνευσαν και κάποια κομμάτια από κοινού.
Το χειροκρότημα του κοινού άφθονο και αυθόρμητο.
Read More »
Εόρτασε τα 90 χρόνια ύπαρξής της η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών Εόρτασε τα 90 χρόνια ύπαρξής της η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019 Rating: 5

Σύλληψη ενός 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019
Σύλληψη ενός 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα 
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη ενός 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη ενός 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 13, 2019 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες