https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Πτήση πάνω από τη Μέγα Άμμο στα Σύβοτα

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Πτήση πάνω από τη Μέγα Άμμο στα ΣύβοταΛίγο έξω από τα Σύβοτα με κατεύθυνση προς τον Νότο βρίσκουμε την Μεγάλη Άμμο μία εκπληκτική παραλία με βότσαλο και γαλαζοπράσινα καθαρά νερά.

Ένας αρκετά μεγάλος κόλπος οργανωμένος με ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Διαθέτει ακόμα και ναυαγοσώστη .

For more visit epirustravel.euRead More »
Πτήση πάνω από τη Μέγα Άμμο στα Σύβοτα Πτήση πάνω από τη Μέγα Άμμο στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Μαέστροι και χορωδοί σε Ελέα και Γίτανα

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Μαέστροι και χορωδοί σε Ελέα και ΓίταναΣε λίγες μέρες η Θεσπρωτία υποδέχεται 200 εξαιρετικούς χορωδούς, μαέστρους και μουσικούς από διάφορες πόλεις της υπέροχης χώρας μας.

Οι Χορωδίες που συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή μουσικής και πολιτισμού θα μας προσφέρουν υψηλού επιπέδου χορωδιακή μουσική κλασικού ρεπερτορίου στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, καθώς και παραδοσιακά ακούσματα της Ελλάδας και πολυφωνικά της Ηπείρου στην Αρχαία Ελέα.

8 Ιουλίου, 7:30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων

9 Ιουλίου, 8:30 μμ στην Αρχαία Ελέα

Διοργανωτής: Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Δήμος Ηγουμενίτσας, Δήμος Φιλιατών, Δήμος Σουλίου και Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας


Read More »
Μαέστροι και χορωδοί σε Ελέα και Γίτανα Μαέστροι και χορωδοί σε Ελέα και Γίτανα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Στα σκαριά νέος κόμβος στην Ήπειρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Στα σκαριά νέος κόμβος στην Ήπειρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνειΠροχωρά η διαδικασία για νέο οδικό έργο στην Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου επί της παραλιακής οδού προς Μεσοπόταμο και Βαλανιδοράχης του Δήμου Πάργας στην Πρέβεζα.

Το έργο έλαβε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και βαδίζει ολοταχώς προς δημοπράτηση από την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Το έργο αφορά την κατασκευή ενός διπλού κυκλικού κόμβου στη θέση διασταύρωσης της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας µε την επαρχιακή οδό προς Αχέροντα – Βαλανιδοράχη, ανατολικά και στα 800µ. από το κέντρο του οικισμού Βαλανιδοράχης στον Δήμο Πάργας στην Πρέβεζα.


Read More »
Στα σκαριά νέος κόμβος στην Ήπειρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει Στα σκαριά νέος κόμβος στην Ήπειρο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Ώρα αποφάσεων για το αιολικό πάρκο στα ορη Σουλίου

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Ώρα αποφάσεων για το αιολικό πάρκο στα ορη Σουλίου


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου την ερχόμενη Πέμπτη, στην τακτική του συνεδρίαση, θα συζητήσει το αίτημα που έχει υποβληθεί από τη Λαική Συσπείρωση
Ολοκληρώθηκε εδώ και λίγες ημέρες η δημόσια διαβούλευση για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δύο τεράστιων αιολικών πάρκων που έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων και πλησιάζει η ώρα των γνωμοδοτήσεων.

Μάλιστα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου την ερχόμενη Πέμπτη, στην τακτική του συνεδρίαση, θα συζητήσει το αίτημα που έχει υποβληθεί από τη Λαική Συσπείρωση για γνωμοδότηση από το σώμα και όχι από την Επιτροπή Περιβάλλοντος όπως συνηθίζεται.

Η Περιφερειακή Αρχή και στα δύο όργανα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία οπότε η εισήγησή της θα λάβει και χαρακτήρα απόφασης. Είναι άγνωστο αν θα υπερασπιστεί τα Θεσπρωτικά και τα Όρη του Σουλίου με την ίδια επιχειρηματολογία που ανέπτυξε για το Περιστέρι.

Προς το παρόν τα δύο αιολικά «μαμούθ» προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε για πρώτη φορά η αδειοδότησή τους.

Τα έργα τώρα επέστρεψαν με τροποποιήσεις στις περιβαλλοντικές τους μελέτες κάτι που εκτιμάται ότι μπορεί να διευκολύνει την αδειοδότησή τους.

-Το πρώτο είναι «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 117,6 MW στη θέση ΟΡΗ ΣΟΥΛΙΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΑ ΟΡΗ (ΠΕΛΕΚΗΤΟΝ) – ΚΑΚΟΥΡΙ και συνοδά υποστηρικτικά έργα (Περιφέρεια Ηπείρου, Περ. Ενότητες Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Άρτας, Δήμοι Σουλίου, Δωδώνης, Πρέβεζας, Ζηρού και Αρταίων)».
-Το δεύτερο είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς η ισχύ του ανέρχεται στα 132 MW. Πρόκειται για αιολικά που θα κατασκευαστεί στην περιοχές «ΚΑΜΠΟΣ – ΑΓΚΑΘΙΕΣ – ΚΛΕΦΤΟΓΟΥΡΟΣ – ΚΟΡΥΦΗ ΜΠΟΓΔΑΝΗ – ΜΥΤΕΡΑ – ΖΑΡΚΟΡΡΑΧΗ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΑ – ΤΣΟΥΚΚΑ ΜΕΛΙΣΣΙ – ΣΠΗΛΙΑ» ισχύος 132 MW και τα συνοδά υποστηρικτικά έργα.


Read More »
Ώρα αποφάσεων για το αιολικό πάρκο στα ορη Σουλίου Ώρα αποφάσεων για το αιολικό πάρκο στα ορη Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Αχέροντας | Φύση, μυθολογία, ιστορία, υπαίθριες δραστηριότητες, όλα σε ένα πακέτο

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Αχέροντας | Φύση, μυθολογία, ιστορία, υπαίθριες δραστηριότητες, όλα σε ένα πακέτοΠοταμός της λύπης, προθάλαμος του Κάτω Κόσμου, η τελευταία διαδρομή των ανθρώπινων ψυχών…
Ο Αχέροντας κουβαλάει στα νερά του πλήθος μυθολογικών αναφορών. Τραγική περίπτωση η απέλπιδα προσπάθεια του Ορφέα να διεκδικήσει από τους υποχθόνιους θεούς του σκότους την αγαπημένη σύζυγό του Ευρυδίκη και να την οδηγήσει ξανά στη γη του φωτός.

Στα βουνά της Παραμυθιάς του Σουλίου και των Ιωαννινων, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων, συναντάμε τις πηγές του Αχέροντα. Δημιουργώντας στο πέρασμά του τοπία απέραντης γαλήνης και μοναδικού φυσικού κάλλους, ο μυθικός ποταμός συνεχίζει απτόητος το αέναο ταξίδι του προς τη θάλασσα εκβάλλοντας στο Ιόνιο Πέλαγος, στην περιοχή της Αμμουδιάς.

Με αφετηρία τη Γλυκή, εκεί που τους κανόνες του “πάνω κόσμου” ορίζει η φύση και η ξεγνοιασιά, τα ζωηρά, κρυστάλλινα νερά του – πολύ ορμητικά τον χειμώνα, απόλυτα προσβάσιμα το καλοκαίρι – διασχίζουν φαράγγια, σχηματίζουν νερόλακκους και μικρές λίμνες. φιλοξενούν ένα πολυσύνθετο οικοσύστημα προστατευμένο, μάλιστα, από το Δίκτυο Natura 2000.
Αιωνόβια πλατάνια τον σκιάζουν. Θεόρατοι κατακόρυφοι βράχοι στέκονται φρουροί στο διάβα του. Χιλιάδες πουλιά δοξάζουν την ομορφιά του ξορκίζοντας έτσι την «μυθική θλίψη» στο όνομα της χαράς της ζωής!

Τον Αχέροντα δεν αρκεί απλά να τον δεις και να τον ακούσεις. Πρέπει να τον διασχίσεις και μάλιστα με τα πόδια. Με αφετηρία το Κέντρο Πληροφόρησης της Γλυκής ξεκινήστε μια σύντομη ευκολοδιάβατη διαδρομή με κατεύθυνση τη θέση Σκάλα Τζαβέλαινας. 
Ακολουθώντας το περίφημο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν και οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, κατηφορίστε την καταπράσινη πλαγιά μέχρι την όχθη του ποταμού.

Σταθείτε για λίγο στην Σπηλιά του Δράκου – σημείο όπου αναβλύζουν γάργαρες πηγές. Βαθύσκιωτα δάση με πλατάνια, αναρριχώμενα φυτά και πυκνές φτέρες κατά μήκος του ποταμού θα σας οδηγήσουν πίσω στη Γλυκή.

 Αφού έχετε πάρει μια μικρή μόλις γεύση από την ομορφιά της περιοχής, επιχειρείστε να την ανακαλύψετε σε όλο της το μεγαλείο!

Μια από τις πιο εντυπωσιακές πεζοπορίες ξεκινά από τη θέση Σκάλα Τζαβέλαινας με τελικό προορισμό το Οροπέδιο Σουλίου (χωριό Σαμονίβα).

Στη διαδρομή θα αντικρύσετε το επιβλητικό φαράγγι του Αχέροντα και θα σαγηνευθείτε από τις υπέροχες εναλλαγές του τοπίου.
 Η εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα Ντάλα στεφάνωνε τον ποταμό που κυλάει τα ορμητικά νερά του στα κατάλευκα ασβεστολιθικά πετρώματα της κοίτης.

 Κατάφυτες ορθοπλαγιές κατεβαίνουν μέχρι την όχθη του ποταμού.
 Και εκεί βρίσκεται η Γλυκή, το κέντρο του εναλλακτικού τουρισμού του Αχέροντα
 Μια σειρά από δραστηρίοτητες στην φύση, μπορούν να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς
Σε κάποιο σημείο, το ποτάμι στενεύει πολύ και τα πανύψηλα βράχια μοιάζουν να απαγορεύουν την πρόσβαση. Παλαιότερα, οι βράχοι ήταν ενωμένοι στην κορυφή, δίνοντας την εντύπωση τρομερής πύλης- της «Πύλης του Άδη».

Για οσους αναζητούν κάτι πέραν απο ιστορια, ο Αχεροντας στην Γλυκή, προσφερει δραστηριοτητες στην φύση για ώρες με αδρελαλινη. Rafting, Canoe Kayak, Ιππασία, Παραπέντε κ.α, ειναι στην διαθεση του επισκέπτη σε ολη την διαρκεια της ημέρας
Φύση, ιστορία, υπαίθριες δραστηριότητες …
Ολα σε ένα πακέτο


Read More »
Αχέροντας | Φύση, μυθολογία, ιστορία, υπαίθριες δραστηριότητες, όλα σε ένα πακέτο Αχέροντας | Φύση, μυθολογία, ιστορία, υπαίθριες δραστηριότητες, όλα σε ένα πακέτο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Οι 12 ελαφρύνσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου – Αυτά είναι τα «καυτά σημεία» προτεραιότητας του ΥΠΟΙΚ

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Οι 12 ελαφρύνσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου – Αυτά είναι τα «καυτά σημεία» προτεραιότητας του ΥΠΟΙΚ


Όσα θα δούμε να γίνεται άμεσα πράξη, εξειδικεύοντας το τι θα περιλαμβάνει το φορολογικό πολυνομοσχέδιο, ανέλυσε η φοροτεχνικός Φιλοθέη Μακριδάκη, μιλώντας στην εκπομπή του ERTNEWS “Newsroom” με την Βούλα Μαλλά,

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, περιλαμβάνονται:
Αύξηση αφορολόγητου ορίου

Για τις οικογένειες με παιδιά, αφορολόγητο 1.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδίΣταδιακή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος:Το 2025 μείον 20%
Το 2026 μείον 30%
Το 2027 κατάργηση πλήρωςΚούρεμα τεκμηρίων 30% μεσοσταθμικάΕλαφρύνσεις ΕΝΦΙΑ:

Μείωση 10% σε όσους ασφαλίσουν το ακίνητό τουςΓια τις επιχειρήσεις μείωση φόρου: συγκέντρωσης κεφαλαίου (0,5% σε 0,2%)Στις χρηματιστηριακές συναλλαγές μείωση: 50% του φόρου (0,2% σε 0,1%)Αύξηση 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματοςΜείωση ασφαλιστικών εισφορώνΑύξηση επιδόματος μητρότηταςΜόνιμη η απαλλαγή πρώην δικαιούχων ΕΚΑΣ από συμμετοχή σε φαρμακευτική δαπάνηYouth Pass για νέους που ενηλικιώνονταιΑύξηση οικογενειακής παροχής δημοσίων υπαλλήλων:για 1 παιδί από 50 στα 70 ευρώ
για 2 παιδιά από 70 στα 120 ευρώ

Ως προς τα «καυτά σημεία» των «φορο-φακέλων» που θέτει σε προτεραιότητα το υπουργείο Οικονομικών, αυτά είναι:Επέκταση αντικειμενικών αξιών σε όλη την ΕλλάδαΣτοχευμένο κούρεμα αντικειμενικών αξιώνέλεγχος των αιτημάτων επανακαθορισμού
τιμών ζώνης ακινήτων από τους δήμουςΕπανεξέταση των φοροκινήτρων για ηλεκτρονικές αποδείξειςΑλλαγές φορολογικές σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους: έλεγχος των δαπανών που εκπίπτουνΕπανεξέταση του μπόνους για AppodixiΔιασύνδεση ταμειακών με POS
Read More »
Οι 12 ελαφρύνσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου – Αυτά είναι τα «καυτά σημεία» προτεραιότητας του ΥΠΟΙΚ Οι 12 ελαφρύνσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου – Αυτά είναι τα «καυτά σημεία» προτεραιότητας του ΥΠΟΙΚ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιο

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του ΕλαφιοΤην Δευτέρα (3/7) το βράδυ, θα εμφανιστεί στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιού», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται η Πανσέληνος του Ιουλίου

Μερικές από τις ονομασίες της είναι η «Πανσέληνος του Κεραυνού», «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου», όμως η επικρατέστερη είναι η «Πανσέληνος του Ελαφιού», και το ολόγιομο φεγγάρι θα φαίνεται γεμάτο στον ουρανό για περίπου τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.


Read More »
Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιο Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Οιδίποδος Γένος: Η κατάρα των Λαβδακιδών | Στην Αρχαία Ελέα

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Οιδίποδος Γένος: Η κατάρα των Λαβδακιδών | Στην Αρχαία ΕλέαΜια performance με συρραφή αποσπασμάτων από τα έργα των Σοφοκλή, Αισχύλου και Ευριπίδη, η οποία εξιστορεί την τραγική πορεία της γενιάς του Οιδίποδα.Σύλληψη κειμένου/ Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γεωργούλας
Ελεύθερη απόδοση κειμένου: Ιωάννα Λιούτσια – Παναγιώτης Γεωργούλας
Ερμηνεύουν: Σωτήρης Παππάς, Κατερίνα Στεφάνου, Μάριαμ Γκαρανάτση, Παναγιώτης Γεωργούλας

Αρχαιολογικός Χώρος Ελέας Το Σάββατο 15 Ιουλίου Ώρα έναρξης: 19:30
Διάρκεια: 60′

Είσοδος ελεύθερη
Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση
26650 28539 – 26650 21417

*Με την ολοκλήρωση της παράστασης που γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση με το κοινό ως προς τους τρόπους προσέγγισης του Αρχαίου Δράματος μέσα από την Performance.

Read More »
Οιδίποδος Γένος: Η κατάρα των Λαβδακιδών | Στην Αρχαία Ελέα Οιδίποδος Γένος: Η κατάρα των Λαβδακιδών | Στην Αρχαία Ελέα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Πώς θα κάνετε την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Πώς θα κάνετε την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων


Μέχρι και την 31η Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2023, σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόσων (ΑΑΔΕ).

Σημειώνεται πως η απόφαση αφορά φορολογουμένους φυσικά και νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες, ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σκοπός της μετάθεσης είναι η διευκόλυνση των φορολογούμενων ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Βήμα - βήμα η διαδικασία
Α. Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) θα πρέπει αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής καθώς και τις συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις που σας αφορούν, να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.
Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).
Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.) και επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.
Εάν μεταβάλλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.

Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.

Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία που ζητούνται και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, ΑΦΜ συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.

Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.

Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.

Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.

Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

Από τις διαθέσιμες ενέργειες μπορείτε να εκτυπώσετε τις υποβληθείσες δηλώσεις Ε9, την περιουσιακή σας κατάσταση και τα εκκαθαριστικά σημειώματα Φ.Α.Π. /πράξεις διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ
Read More »
Πώς θα κάνετε την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Πώς θα κάνετε την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στην Πάργα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.
Read More »
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Λαϊκή βραδιά σήμερα το βράδυ στην παραλία "ΓΑΤΑ"

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Λαϊκή βραδιά σήμερα το βράδυ στην παραλία "ΓΑΤΑ"


Γιορτάζουμε τα 15 χρόνια της παραλίας "ΓΑΤΑ" με την φωνή του Μάνου και τους Μένιο και Αργύρη Κατσέλη..
Κυριακή 02/07/23 στις 21:00
Read More »
Λαϊκή βραδιά σήμερα το βράδυ στην παραλία "ΓΑΤΑ" Λαϊκή βραδιά σήμερα το βράδυ στην παραλία "ΓΑΤΑ" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σημάδια για προορισμούς Φωτός, Χρωμάτων, Ζωής, Ομορφιάς - Του Λεωνίδα Τζάνη

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Θεσπρωτία: Σημάδια για προορισμούς Φωτός, Χρωμάτων, Ζωής, Ομορφιάς - Του Λεωνίδα Τζάνη


Γέννημα θρέμμα Θεσπρωτός και χρειάστηκα αρκετά χρόνια να ξεφύγω από τα στενά όρια της καθημερινότητας, της ρουτίνας. Μερικά χρόνια, για να ανακαλύψω την Φύση, την Θεσπρωτία. Βέβαια το εύρος του ρήματος “ανακαλύπτω”, ειδικά για την Θεσπρωτία, είναι δύσκολο να περιοριστεί σε κάποια όρια και τέλος. Αυτός ο τόπος, το σιγοψιθυρίζω μετά από κάθε περιπέτεια μου, δεν παύει να με εκπλήσσει. Βουνά, χαράδρες δάση. Ανάμεσα τους χωριά, εκκλησιές, όλα γεμάτα με θρύλους κι Ιστορίες και…. Νερά που ξεκινούν από κει ψηλά, σε πηγές γεννιούνται, σε ποτάμια παίρνουν φόρα, περνάν κάτω από γεφύρια, μέσα από φαράγγια και ανταμώνουν στις καταγάλανες δαντελωτές ακτές του Ιονίου.
Η αρχή έγινε από τις παιδικές μου αναμνήσεις μα και επιθυμίες. Αυτές με πήραν από το χέρι, με ανέβασαν ξανά στα βουνά, με περπάτησαν πάλι σε πλαγιές και δάση. Μαζί τους διέσχισα τα ποτάμια και ήταν ο μπούσουλας μου να πλεύσω στο Ιόνιο. Κι όταν αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται ήρθε η λαχτάρα να τα αποτυπώσω, να τα μοιραστώ. Να δείξω στον κόσμο κάποιες Στιγμές . Κάπου εκεί στην προσπάθεια μου να αποτυπώσω αυτήν την αστείρευτη ομορφιά του τοπίου, αντάμωσα και την Φωτογραφία. Συνάμα μέσα από την εικόνα ξεπηδούσαν μυριάδες λέξεις και στην πορεία θέλησα να συλλέξω, να γράψω μερικές για να δείξω κάποιες πτυχές του τοπίου όπου το φως και οι αποχρώσεις του δεν έφταναν για να αποδώσουν απόλυτα την ομορφιά του.
Πέρασε καιρός και αυτή η μικρή τρέλα άρχισε να αποκτά “συνοδοιπόρους” Άτομα που νοερά, αρχικά, με ακολουθούσαν σε αυτές τις περιπέτειες. Είναι τότε που άρχισα να καταλαβαίνω πως η δύναμη της εικόνας και των μικρών μου Στιγμών θα με βοηθούσε στο σκοπό μου
Σκοπό - όνειρο που ξεκίνησε και απ το παράπονο… για το πόσο άγνωστη είναι ακόμα η Θεσπρωτία. Για πολλούς είναι ακόμα ένας επίγειος αχαρτογράφητος παράδεισος και έχει τόσες συγκινήσεις να προσφέρει στον επισκέπτη. Έτσι θέλω μέσα από της Στιγμές που μοιράζομαι να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στην ανάδειξη αυτού του τόπου
Ένας “κούκος” μπορεί να φέρει την Άνοιξη; όχι βέβαια υπάρχουν πολλοί που πριν από μένα προσπαθούν για αυτό και άλλοι περισσότεροι που βαδίζουν στην ίδια κατεύθυνση. Να συστήσουν την Θεσπρωτία στον κόσμο . Μα το σημαντικό είναι, τι μπορεί να κάνει και ο καθένας μας τελικά για αυτό.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να απολογηθώ για τον τίτλο αυτού του κειμένου. Κανονικά θα έπρεπε να ήταν, Σημάδια Ανάπτυξης, μα η λέξη Ανάπτυξη έχει τόσο πολύ ¨κακοποιηθεί” στις μέρες που ζούμε, ώστε μόνο η αναφορά της θα “ξεθώριαζε” κάθε προσπάθεια. Ζώη λοιπόν στην θέση της Ανάπτυξης και…. Σημάδια για να ζωντανέψει αυτός ο τόπος.
Αυτά τα χρόνια που τριγυρνώ η δυσκολία να γνωρίσω πραγματικά την Θεσπρωτία ήταν στην έλλειψη των Σημαδιών, της Πληροφορίας, των Πηγών για τους παραδείσους αυτού του τόπου. Δυσκολευόμουν να τους βρω, πολλές φορές ο κόσμος δεν βοηθούσε, ίσως δεν καταλάβαινε την αξία τους. Δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς μια κορυφή βουνού, ένας μικρός καταρράκτης, ένα απόμακρο ξωκλήσι στην άκρη του βράχου, μπορεί να είναι σημαντικό. Μερικές φορές συναντούσα ενδοιασμούς από τους ντόπιους, “φοβία” μην αποκαλυφθεί ο μικρός τους παράδεισος. Κρατώντας τον όμως για τον εαυτό τους, άθελα, στερούσαν από την περιοχή τους την ζωή που θα μπορούσε να εμφυσήσει ο κόσμος που θα ερχόταν σαν επισκέπτης. Απόρροια αυτών είναι το φαινόμενο ακόμα και για όσους ζουν μόνιμα στην Θεσπρωτία να μην ξέρουν πανέμορφα μέρη του τόπου τους, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων.
Να τα Σημάδια Ζωής …..η πληροφορία, οι οδηγίες, η πρόσβαση να φτάσει ο κόσμος σε αυτά τα μέρη απίστευτης ομορφιάς.
Μια Ταμπέλα, ένα βέλος κατεύθυνσης, λίγες λέξεις, εικόνες, είναι αρκετές να κάνουμε γνωστό τον τόπο μας. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι άτομα που έχουν ικανότητα να μεταδώσουν αυτά τα Σήματα. Περιπατητές, φυσιολάτρες, φωτογράφοι, αφηγητές. Άνθρωποι που νιώθουν την αύρα που εκπέμπουν αυτές οι ομορφιές και θέλουν να την μεταδώσουν. Να φέρουν συνοδοιπόρους με την ματιά τους, τον λόγο τους. Να ξεναγήσουν, να γνωρίσουν στον κόσμο την Θεσπρωτία 

Όλοι μας μπορούμε ο καθένας με της δικές του δυνάμεις. Βάλτε αυτά τα Σημάδια Ζωής. Τοποθετήστε πινακίδες, καθαρίστε έναν χώρο, χαράξτε ένα μονοπάτι στο δάσος, το ρέμα, μια πορεία για την καταγάλανη ακτή. Προσθέστε σε αυτά “αποχρώσεις” Μύθων, Ιστορίας μα και αναμνήσεων. Κάντε το δικό σας τοπικό παράδεισο να τον επισκεφτεί και να τον αγαπήσει ο κόσμος και εσείς θα εισπράξετε την χαρά ότι προσφέρατε στους επισκέπτες, λίγο από την ομορφιά που σας ανάθρεψε, την Ομορφιά της Θεσπρωτικής Γης.….κάπου  εκεί ανάμεσα σε βουνά ποτάμια και θάλασσες θα περιφέρομαι κι εγώ  Σε κάθε γωνιά της Θεσπρωτίας, σε αυτόν τον τόπο κάθε φορά να με εκπλήσσει.

Read More »
Θεσπρωτία: Σημάδια για προορισμούς Φωτός, Χρωμάτων, Ζωής, Ομορφιάς - Του Λεωνίδα Τζάνη Θεσπρωτία: Σημάδια για προορισμούς Φωτός, Χρωμάτων, Ζωής, Ομορφιάς - Του Λεωνίδα Τζάνη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

ΣΕΛΕΥΚΕΙΩΤΙΚΑ 2023

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
ΣΕΛΕΥΚΕΙΩΤΙΚΑ 2023Read More »
ΣΕΛΕΥΚΕΙΩΤΙΚΑ 2023 ΣΕΛΕΥΚΕΙΩΤΙΚΑ 2023 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Ο Δημήτρης Μπλέτσας νέος πρόεδρος του Α.Σ. Θεσπρωτός

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Ο Δημήτρης Μπλέτσας νέος πρόεδρος του Α.Σ. Θεσπρωτός


Συνεδρίασε το Σάββατο 1-7-2023 το νέο Δ.Σ του Θεσπρωτού μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 18-6-2013 για την θέση του προέδρου και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. Μετά από εισήγηση του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ και πρώτου με σταυρούς προτίμησης Γιώργου Αραμπατζάκη και με την σύμφωνη γνώμη του συνόλου των μελών αποφασίστηκε η συγκρότηση του νέου Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Μπλέτσας Δημήτριος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Νικολάου Ιωάννης 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: 
Α ́ Βλάχος Παρασκευάς (Συντονιστής ποδοσφαιρικού τμήματος)
Β ́ Τσάτσας Χαρίλαος ( Συντονιστής διοικητικών και δημοσίων θεμάτων)

ΤΑΜΙΑΣ: Τζάνη Ανθούλα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ : DHARAMRAJ JAWAN
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τσάτση Άννα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ : Φλίνδρης Κωνσταντίνος 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: Μητσέλος Αλέξανδρος
ΒΟΗΘΟΣ: Καρακίτσος Γεώργιος
Β' ΒΟΗΘΟΣ: Μαρκατσέλης Βασίλειος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: Κίτος Νικόλαος

ΕΦΟΡΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ : 
Μητσέλος Αλέξανδρος
Καρακίτσος Γεώργιος

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ : 
Κάλλος Κωνσταντίνος

ΜΕΛΗ : 
Παπαθανάκος Σπυρίδων
Πασχόπουλος Ευάγγελος
Read More »
Ο Δημήτρης Μπλέτσας νέος πρόεδρος του Α.Σ. Θεσπρωτός Ο Δημήτρης Μπλέτσας νέος πρόεδρος του Α.Σ. Θεσπρωτός Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 36χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Σύλληψη 36χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρων 83 παρ.1 του Ν.3386/05 και 29 παρ.7 του Ν.4251/14.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο έτερου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο “κλαπέν - υπεξαιρεθέν- απωλεσθέν” έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 36χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 36χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Προσοχή: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Κυριακής στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Προσοχή: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Κυριακής στην ΗγουμενίτσαΑγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προσοχή: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Κυριακής στην Ηγουμενίτσα Προσοχή: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί της Κυριακής στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Τραυματισμός 39χρονου ναύτη στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023
Τραυματισμός 39χρονου ναύτη στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου , η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΟΡΦΟΥ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12635, για τραυματισμό 39χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας ναύτη).

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από τον λιμένα ν. Παξών, ο ανωτέρω ναυτικός έχασε την ισορροπία του εντός του πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το εν λόγω πλοίο απέπλευσε για την εκτέλεση μεμονωμένου κυκλικού ταξιδιού για τον λιμένα ν. Κέρκυρας.
Read More »
Τραυματισμός 39χρονου ναύτη στην Ηγουμενίτσα Τραυματισμός 39χρονου ναύτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουλίου 02, 2023 Rating: 5

Σελίδες