Άπλωσαν τεράστια ελληνική σημαία στην πλατεία της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019

Κάτοικοι της Ηγουμενίτσας, άπλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης, τεράστια ελληνική σημαία η οποία κατέλαβε σχεδόν τη μισή κεντρική πλατεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.


Δείτε το βίντεο από την Creative life
Οι φωτογραφίες είναι από την Sky is the limit - Cinematography

Read More »
Άπλωσαν τεράστια ελληνική σημαία στην πλατεία της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Άπλωσαν τεράστια ελληνική σημαία στην πλατεία της Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019 Rating: 5

Παρουσίαση ακόμη 18 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από τον Σπύρο Ριζόπουλο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε, σήμερα Πέμπτη, ακόμη 18 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, συμπληρώνοντας έτσι το 80% του ψηφοδελτίου των Περιφερειακών Εκλογών του Μαΐου.

Εισαγωγικά ο Σπύρος Ριζόπουλος τόνισε:

Στην πρώτη μας επαφή για το 2019 ευχόμαστε στους πολίτες όση υγεία και ευτυχία αντέχουν. Εύχομαι πάνω απ’ όλα ευημερία και υπομονή μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα δεδομένα στην Ήπειρο. Το λέω και θα το ξαναλέω. Το παρελθόν ότι είχε να δώσει έδωσε και στη ζωή ό,τι δεν αλλάζει πεθαίνει. Ήρθε η ώρα της Ανάπτυξης, της Εργασίας, της Περιφερειακότητας.

Σήμερα, έχω την ευτυχία και την τιμή να ανακοινώσω επιπροσθέτως -στους 22 υποψήφιους που είχαμε ανακοινώσει στις 12 Δεκεμβρίου 2018- ακόμη 18 υποψήφιους.

Όπως ξεκαθάρισα και την πρώτη φορά, για εμάς η φράση υποψήφιοι από την κοινωνία δεν είναι μια ωραία επικοινωνιακή ατάκα -όπως επιδιώκουν να λοιδορούν οι αντίπαλοί μας, αξιοποιώντας την επαγγελματική μου επιτυχία- αλλά είναι μια ουσιαστική πολιτική πρόταση. Όπου οι επιλογές των ανθρώπων γίνονται με ποιοτικά χαρακτηριστικά με γνώμονα τη δράση τους, τις επιτυχίες τους και τους αγώνες τους σε όλους τους χώρους.

Σήμερα, σε μια στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε άλλο ούτε σε επίπεδο δήμων ούτε σε επίπεδο περιφέρειας, εμείς ολοκληρώνουμε το 80% του ψηφοδελτίου των Οριζόντων Ηπείρου. Σήμερα κλείνει η Θεσπρωτία.

Έχουμε την ευτυχία και την τιμή -και καμαρώνω γι’ αυτό- να έχουμε φύγει από τη στερεότυπη αντίληψη που επικρατεί για τις γυναίκες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σε πλήρη αντίθεση με αυτό που μου είπε ένας ιστορικός παίκτης της τοπικής αυτοδιοίκησης: «μην ανησυχείς για τις γυναίκες θα μαζέψουμε 10 -15 στο τέλος θα τις δώσουμε από ένα κατοστάρικο, έτσι κάνει ο Καχριμάνης, μην ανησυχείς».

Σήμερα αποδεικνύουμε περίτρανα ότι για εμάς όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και τους επιλέγουμε με κριτήρια αξιοκρατίας και ικανοτήτων. Γιατί δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι οι άντρες ως υποψήφιοι είναι πιο ικανοί από τις γυναίκες. Τουλάχιστον στο δικό μου λεξιλόγιο. Και εάν θέλετε είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία έμαθα στην προϋπηρεσία μου, όπως ακριβώς τη βίωσα επαγγελματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Διότι η έλλειψη πολιτικής ορθότητας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα θεωρώ ότι είναι και μία από τις μεγαλύτερες αιτίες του προβλήματός του.

Η συμμετοχή είναι υψηλή, είναι σημαντική. Είμαι περήφανος για τους ανθρώπους που δέχθηκαν να δώσουν τη μάχη αυτή. Και είμαι πάνω απ’ όλα περήφανος που έχουν αντισταθεί σε όλες τις πιέσεις και τις απειλές.

Ένα είναι σίγουρο και θα το πω για πρώτη φορά. Στις ερχόμενες εκλογές, η κυριαρχία Καχριμάνη τελειώνει. Η συμμετοχή μας στο περιφερειακό συμβούλιο, από οποιαδήποτε θέση, αλλάζει τα δεδομένα. Το ενός ανδρός αρχή πεθαίνει. Η ανάσα μας, απ’ οποιαδήποτε θέση, θα είναι διακριτή και το σύστημα της τοπικής διαπλοκής που δίνει τη τελευταία της μάχη τελειώνει. Θα είμαστε παντού. Θα είμαστε δημιουργικά, θα είμαστε καταγγελτικά.

Συνεπώς, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα πολιτικά δεδομένα στην Ήπειρο, αλλάζουν μετά τις εκλογές. Και έχουν αλλάξει ήδη.

Ανακοινώνω λοιπόν χωρίς περισσότερα λόγια τα ονόματα των υποψηφίων.
 
Νομός Άρτας
1. Κίτσου Ελένη, Δικηγόρος
2. Ντάλας Γιάννης, Αγρότης
3. Χρήστου Αποστόλης, Πυροσβέστης

Νομός Θεσπρωτίας
4. Ανυφαντής Σπύρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
5. Κοτσώνη Αλέκα, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη- Εκπαιδευτικός
6. Κυβράνογλου Βασιλική, Ελεύθερη Επαγγελματίας
7. Τάτση Μάγδα, Ιατρός

Νομός Ιωαννίνων
8. Βούρδα Δήμητρα, Διαφημίστρια
9. Γούσια Ειρήνη, Εκπαιδευτικός, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Εκγύμνασης εγκεφάλου
10. Καϊάφα Κωνσταντίνα, Συνταξιούχος
11. Καραμποίκης Σπύρος, Αστυνομικός
12. Κίτσιου Ελένη, Ελεύθερη Επαγγελματίας
13. Κράμπη Χριστίνα, Νηπιαγωγός
14. Στράτης Σπύρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
15. Χρήστου Σοφία, Ιδιωτική Υπάλληλος

Νομός Πρεβέζης
16. Βάσση Γιούλη, Αρτοποιός
17. Παπατσίμπας Αλέξανδρος, Οικονομολόγος-Επενδυτικός Σύμβουλος
18. Ρίζος Αχιλλέας, Υποστράτηγος Ε.Α.

 
Τα τέσσερα νέα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν στην Θεσπρωτία, έρχονται να προστεθούν στα 4 ονόματα που είχαν ανακοινωθεί στις 12 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα:
  • Άννα Βέτου- Επιχειρηματίας-Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων
  • Σπύρος Βλάχος- Επιχειρηματίας
  • Δημήτριος Γκαμπρέλας – Επιχειρηματίας
  • Αντώνης Δημητριάδης- Εκπαιδευτικός

Read More »
Παρουσίαση ακόμη 18 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από τον Σπύρο Ριζόπουλο  Παρουσίαση ακόμη 18 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από τον Σπύρο Ριζόπουλο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019 Rating: 5

Για καταγγελία «χρηματισμού» που πρεπει να διερευνηθεί κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019


Συνάδελφοι, λυπούμαστε πραγματικά για την τροπή που έχει πάρει το θέμα της καταγγελίας του Συναδέλφου Βαγγέλη Χαλμαντζή, την οποία δημοσίευσε στο blog : www.dimoithesprotias.blogspot.com, στις 16 και 22/01/2019.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε «χρηματισμό», με το ποσό των 100€, κάτι που αποτελεί διπλασιασμό του ποσού (2Χ50€) που λαμβάνουν μηνιαίως οι Συνάδελφοι ΙΔΑΧ του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ηγουμενίτσας, επειδή κέρδισαν την αγωγή για τον 13ο και 14ο μισθό.

Πρώτα απ’ όλα, το θέμα αυτό, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΊΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΌΜΕΝΑ ΜΈΡΗ ΤΙΣ ΕΥΘΎΝΕΣ ΤΟΥΣ.

Αν όντως αποδειχθεί το βάσιμο των καταγγελιών, τότε αυτό αποτελεί ΕΜΠΑΙΓΜΌ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝ !!!

Παρ’ όλ’ αυτά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, μεταξύ των συναδέλφων που έχουν δικαιωθεί για το 13ο και 14ο μισθό, υπάρχουν και Συνάδελφοι ΙΔΟΧ οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές των Υ.Σ. και σίγουρα θίγονται από τις λέξεις «χρηματισμός», «εξαγορά ψήφων» που υπάρχουν στην εν λόγω Καταγγελία. Για τους συναδέλφους αυτούς το ποσό των 100€ ήταν μια «ανάσα», όντας απλήρωτοι την περίοδο των Εορτών!!!

Συνάδελφοι, πάγια θέση της Παράταξής μας ήταν και είναι το μηνιαίο ποσό που λαμβάνουν οι δικαιούχοι να είναι μεγαλύτερο, κάτι που διεκδικήσαμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε!!!

Σεβόμενοι όμως τα οικονομικά του ΠΑΚΠΠΟ, όπως μας τα παρουσίασαν τουλάχιστον, καθώς και την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ του Νομικού Προσώπου, αποδεχτήκαμε την υλοποίηση της αρίθμ. 58/2018 Απόφασής του .

Απεναντίας, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο καταστρατήγησης της απόφασης, κατάργησης κάθε έννοιας νομιμότητας χωρίς οι θεσμοθετημένοι φορείς (μέλη του Δ.Σ του ΠΑΚΠΠΟ) να γνωρίζουν οτιδήποτε, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ΚΑΠΟΙΟΙ με τακτικές ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ !

Συνεπώς θα πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση από τα αρμόδια όργανα (ΠΑΚΠΠΟ, ΔΗΜΟΣ, ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ) να βρεθούν ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες !

Δεν θα επιτρέψουμε επ’ ουδενί λόγω να θίγονται οι Συνειδήσεις και η Αξιοπρέπεια όλων μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να κατηγορούνται οι Συνάδελφοι που υπηρετούν στις Υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου και υπογράφουν για οικονομικά θέματα.

Δεν θα επιτρέψουμε να λοιδορούνται οι Δικαιούχοι, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ !!!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!

“Μπορείς να τους ξεγελάς όλους, για λίγο καιρό,
λίγους για κάποιο διάστημα,
αλλά όχι όλους για πάντα!”
Aβραάμ Λίνκολν

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας
Read More »
Για καταγγελία «χρηματισμού» που πρεπει να διερευνηθεί κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας  Για καταγγελία «χρηματισμού» που πρεπει να διερευνηθεί κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άνοιγμα της Ελληνικής σημαίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019

Σας καλούμε στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας στις 6 το απόγευμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Θα απλωθεί η μεγάλη ελληνική σημαία

Η σημαία έχει διαστάσεις 25χ14 μέτρα (350 τ.μ.)
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άνοιγμα της Ελληνικής σημαίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών Ηγουμενίτσα: Άνοιγμα της Ελληνικής σημαίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2019 Rating: 5

Σελίδες