Μνημείο προς τιμήν των Υδραίων ναυτών της Επανάστασης στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Μνημείο προς τιμήν των Υδραίων ναυτών της Επανάστασης στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)


Ο Δήμος Ύδρας μαζί με το Δήμο Ηγουμενίτσας στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τίμησαν τη μνήμη των 51 Υδραίων Ναυτικών και άλλων Ελλήνων που σφαγιάστηκαν στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, με την τοποθέτηση Μνημείου στα Σύβοτα, τη μετονομασία της πλατείας σε «Πλατεία Υδραίων Ναυτών» και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Δήμων Ηγουμενίτσας και Ύδρας.  

Το μνημείο, που φιλοτεχνήθηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Θεόδωρο Παπαγιάννη, είναι αφιερωμένο στους Υδραίους Ναύτες, οι οποίοι, το 1820, ναυτολογήθηκαν εκτάκτως και μαζί με Τούρκους απετέλεσαν την Μοίρα των Συβότων («εν Συβότοις μοίρα»), στον πόλεμο του Σουλτάνου εναντίον του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και μπροστά στον κίνδυνο εξέγερσης των Ελλήνων και κατάληψης των τουρκικών πλοίων, οι Τούρκοι προχώρησαν στις 17 Απριλίου του 1821 στην εκτέλεση Υδραίων και άλλων Ελλήνων της Μοίρας στα Σύβοτα, προς παραδειγματισμό και εκφοβισμό των υπολοίπων. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, στην τρίτομη Ιστορία της Ύδρας του Αντωνίου Λιγνού, όσο και από τα αρχεία της Κοινότητας της Ύδρας προκύπτει ότι όντως σφαγιάστηκαν 51 Υδραίοι ναύτες στην περιοχή. 
Δεν ήταν όμως όλοι οι ναύτες που υπηρετούσαν στον Οθωμανικό στόλο αλλά αυτοί που είχαν επιστρατευτεί εκτάκτως, από τον Ιούνιο του 1820, για την καταστολή της ανταρσίας του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Διασώζονται μάλιστα και αναγράφονται στο μνημείο τα ονόματα και των 51 Υδραίων ναυτών που εκτελέστηκαν.

Στα εγκαίνια του μνημείου βρέθηκε και ο βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης ο οποίος δήλωσε:
"Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι ανάμεσα σας σήμερα εδώ στα Σύβοτα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ώστε να τιμήσουμε μαζί τη μνήμη των Υδραίων Ναυτικών που σφαγιάστηκαν στην περιοχή μας από τους Οθωμανούς. Η εκτέλεσή τους, που πραγματοποιήθηκε ως μέτρο εκφοβισμού, όχι μόνο δεν λύγισε το φρόνημα των εξεγερμένων Ελλήνων, αλλά δυνάμωσε και διέδωσε ακόμα περισσότερο τη φλόγα της Επανάστασης.
Οι Οθωμανοί πανικοβλήθηκαν μπροστά στον κίνδυνο κατάληψης των πλοίων τους από τους Υδραίους ναύτες, και όχι άδικα. Η Ύδρα, αυτό το μικρό νησί του Αργοσαρωνικού και οι άνθρωποί του, είχαν ήδη δείξει την ατσάλινη θέλησή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα πρωταγωνίστησαν προσφέροντας τα μέγιστα με το στόλο τους, την οικονομική τους δύναμη, αλλά και με το αίμα των ίδιων των Υδραίων που θυσιάστηκαν στον αγώνα.
Η Ύδρα, όπως οι Σπέτσες, τα Ψαρά, το Σούλι και το Μεσολόγγι, απέδειξαν περίτρανα πως μπροστά στην Ελευθερία καμία θυσία δεν είναι μάταιη, και πως κανένας αγώνας δεν είναι προδιαγεγραμμένος, όταν μάχεσαι με όλο σου το είναι ενάντια στο δόγμα της υποταγής στους κάθε λογής κυρίαρχους, όσο δυνατοί κι αν είναι αυτοί.
Εμείς έχουμε την ιστορική ευθύνη να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη, να διδασκόμαστε από αυτήν, και να φροντίζουμε ώστε να την μαθαίνουν και οι επόμενες γενιές.
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, χαιρετίζω την απόφαση τοποθέτησης αυτού του Μνημείου στα Σύβοτα, τη μετονομασία της πλατείας, σε «Πλατεία Υδραίων Ναυτών», και την υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Δήμων Ηγουμενίτσας και Ύδρας.
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον Ομότιμο Καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών κ. Θεόδωρο Παπαγιάννη που φιλοτέχνησε το μνημείο όπως και τον Σταμάτη Αργυρό για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε."


Read More »
Μνημείο προς τιμήν των Υδραίων ναυτών της Επανάστασης στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Μνημείο προς τιμήν των Υδραίων ναυτών της Επανάστασης στα Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Επανεκλογή Νάκου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Επανεκλογή Νάκου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας - Αναλυτικά τα αποτελέσματα


Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.
Συνολικά ψήφισαν 429 αστυνομικοί εκ των οποίων 5 ήταν λευκά.
Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο νυν πρόεδρος της ένωσης κ. Βασίλης Νάκος, ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε και στο διοικητικό συμβούλιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπάλληλων.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:


Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ: 
ΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ :390 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:271 
ΚΕΦΑΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ:262 
ΚΟΜΙΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ:253 
ΚΑΝΑΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ:226 
ΤΣΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:218 
ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ ΗΛΙΑΣ:210 

ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ: 
ΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:394 
ΚΟΜΙΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ:279 
ΚΑΝΑΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ:271 
ΤΣΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:265 
ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ ΗΛΙΑΣ:249 
ΝΤΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:235 
ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ:223 
ΤΣΙΟΥΡΗΣ ΘΩΜΑΣ:171 
ΧΗΤΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ:158 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ: 
ΝΑΝΗΣ ΜΗΝΑΣ:262 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ : ΝΤΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 107

Ο κ. Νάκος με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε:
"Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας της Ε.Α.Υ.Ν Θεσπρωτίας θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα τόσο για την συμμετοχή σας που ήταν πρωτόγνωρη και έφτασε 98% όσο και για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. 
Όταν από τους 429 συναδέλφους που ψήφισαν σε τιμούν με την ψήφο τους οι 394 τότε καταλαβαίνεις ότι κινείσαι προς την σωστή κατεύθυνση και το έργο που έχεις κάνει μέχρι τώρα αναγνωρίζεται. 
Θεωρώ χρέος μου όχι μόνο να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την επιλογή σας στο πρόσωπό μου αλλά και να καταστήσω σαφές σε όλους πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Ν.Θεσπρωτίας και εγώ προσωπικά θα σταθούμε αρωγοί στα προβλήματα που ταλανίζουν κάθε συνάδερφο που υπηρετεί στην Δ.Α. Θεσπρωτίας".

Read More »
Επανεκλογή Νάκου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας - Αναλυτικά τα αποτελέσματα Επανεκλογή Νάκου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας - Αναλυτικά τα αποτελέσματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Στην World Travel Market η σκυτάλη για την προώθηση του τουρισμού

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Στην World Travel Market η σκυτάλη για την προώθηση του τουρισμού


Με πληρότητες που αγγίζουν σήμερα το 80% στους ορεινούς προορισμούς και μια θερινή τουριστική σεζόν που διήρκεσε μέχρι σχεδόν το τέλος του Οκτώβρη, η Ήπειρος πρωταγωνιστεί και στον χειμερινό τουρισμό, όπου όπως φαίνεται από τα στοιχεία, πηγαίνει με εξαιρετικούς ρυθμούς, ειδικά σε μια περίοδο όπου η πανδημία έχει «φρενάρει» κατά πολύ την τουριστική κίνηση. Τα παραπάνω τόνισε ο Βασίλης Γοργόλης, αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την παρουσία της περιφέρειας στην μεγάλη τουριστική έκθεση World Travel Market (WTM) που διεξάγεται στο Λονδίνο.

«Βρισκόμαστε εδώ, στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, προκειμένου να προωθήσουμε την Ήπειρο με τη θεματική “Ήλιος-Θάλασσα” που είναι ένα υποσύνολο της “Ηπείρου των τεσσάρων εποχών” αλλά η στόχευσή μας είναι τουρισμός όλο το χρόνο, ειδικά στην μετα-covid εποχή», αναφέρει ο κ. Γοργόλης και προσθέτει: «Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ θετικά γιατί και σήμερα που μιλάμε, έχουμε πολύ υψηλό βαθμό πληρότητας στον ορεινό όγκο, που αγγίζει το 80%».

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας είναι ένα από τα μεγάλα ατού της Ηπείρου και θα συμπεριλαμβάνεται στην καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.


Όπως είπε η Ιουλία Μαρκούλα, διευθύντρια τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, «στην Ήπειρο μέσα σε λίγη ώρα μπορείς να φτάσεις από το δεύτερο βουνό της Ελλάδας στις υπέροχες ακτογραμμές μας. Και η ορεινή πλευρά και η παραθαλάσσια, τα προηγούμενα χρόνια είχαν ανοδική πορεία στην οποία συνετέλεσαν οι δύο μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι έβγαλαν την Ήπειρο από την απομόνωση και την συνέδεσαν με Θεσσαλονίκη και Αθήνα».

Ο οδικός τουρισμός άλλωστε, ήταν ένας από τους σημαντικούς λόγους που η Ήπειρος είχε αυξημένη τουριστική κίνηση και κατά την περίοδο της πανδημίας, σύμφωνα με την Μαρκούλα.

«Σήμερα, παρόλο που παραδοσιακά ο Νοέμβριος ήταν μήνας “ξεκούρασης”, δηλαδή με υποτονική κίνηση, παρατηρούμε πολύ υψηλές πληρότητες με Έλληνες και ξένους τουρίστες, στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο, το Ζαγόρι κτλ, οι οποίες αγγίζουν το 80%, ενώ το τετραήμερο των αργιών της 28ης Οκτωβρίου έφτασαν το 100%», τονίζει η κ. Μαρκούλα.
Read More »
Στην World Travel Market η σκυτάλη για την προώθηση του τουρισμού Στην World Travel Market η σκυτάλη για την προώθηση του τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Νέα μεγάλη προσφορά τροφίμων από το Super Market «ΡΑΜΜΟΣ» στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Νέα μεγάλη προσφορά τροφίμων από το Super Market «ΡΑΜΜΟΣ» στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου


Ο Δήµος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3 , ευχαριστούν για μια ακόμη φορά το Super Market «ΡΑΜΜΟΣ» για τη μεγάλη προσφορά τροφίμων, την άμεση παράδοση αυτών όταν το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο το χρειάζεται καθώς και την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία μας!

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να υπάρχουν άνθρωποι ,φορείς , σύλλογοι και επιχειρήσεις, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης!

Ευχαριστούμε !!!
Με εκτίμηση ,
Η Δημοτική Αρχή
Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Σπύρος Καραγιάννης
Read More »
Νέα μεγάλη προσφορά τροφίμων από το Super Market «ΡΑΜΜΟΣ» στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου Νέα μεγάλη προσφορά τροφίμων από το Super Market «ΡΑΜΜΟΣ» στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Αρχίζει η διανομή των σχολικών γευμάτων

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Αρχίζει η διανομή των σχολικών γευμάτων


Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα σχολικά γεύματα, που προβλέπει την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων σε όλα τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι σε μια χρονιά κατά την οποία οι επιπτώσεις της πανδημίας πλήττουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες οικογένειες, «δεν χωράει καθυστέρηση στη διανομή των γευμάτων, όπως γινόταν σε ετήσια βάση επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «ακόμα και στον τελευταίο διαγωνισμό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν δόθηκαν γεύματα, μέχρι και τις 15 Μαΐου, δηλαδή έναν μήνα πριν το κλείσιμο των σχολείων».


«Εφέτος, έως ότου ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, θα γίνουν αναθέσεις, βάσει της τροπολογίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη σίτιση των παιδιών. Βούληση του υπουργείου είναι, μετά τη ρύθμιση αυτή, να απευθυνθεί στις εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν ούτως ή άλλως στον διαγωνισμό. Υπογραμμίζεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που συμμετείχαν στη διανομή των σχολικών γευμάτων πέρυσι, αλλά και όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (πλην δύο μόνο εταιρειών από τις 28 συμμετέχουσες). Προξενούν λοιπόν κατάπληξη σχετικά σχόλια τα οποία είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανταποκρινόμενο στις οικονομικές δυσκολίες, που επέφερε η πανδημία, προέβλεψε ουσιαστική ενίσχυση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων τουλάχιστον για τα επόμενα τρία έτη. Συγκεκριμένα, προέβλεψε την υλοποίηση του προγράμματος με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 25% (16,6 εκατομμύρια ευρώ), 25.000 περισσότερα γεύματα και 268 περισσότερες σχολικές μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Οι αυξήσεις αυτές έγιναν, με στόχο την ενίσχυση των πιο ευάλωτων δήμων της επικράτειας και είναι αποτέλεσμα πολυκριτηριακής επιστημονικής μελέτης, η οποία βασίστηκε στα ποσοστά ανεργίας, δυναμικότητας δημιουργίας θέσεων εργασίας και δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη τη χώρα.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, διαβεβαίωσε πως εξαντλείται κάθε μέσο για την αποτελεσματική διανομή των γευμάτων, ώστε τα επόμενα δύο χρόνια όχι μόνα τα γεύματα να λαμβάνονται από περισσότερα παιδιά, αλλά και να μην υπάρχει ούτε μια μέρα καθυστέρηση στη διανομή τους»
Read More »
Αρχίζει η διανομή των σχολικών γευμάτων Αρχίζει η διανομή των σχολικών γευμάτων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με όπλο

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με όπλο


Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι του στην Πρέβεζα, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 67 ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, που ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του με όπλο. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 67χρονος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Στην περιοχή προκλήθηκε αναστάτωση και έσπευσαν αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τον παραλάβει.Read More »
67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με όπλο 67χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με όπλο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

156 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
156 κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 38
ΠΕ Θεσπρωτίας 15
ΠΕ Ιωαννίνων 85
ΠΕ Πρέβεζας 18


Read More »
156 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 156 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Πολλά τα θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΣυνολικά χθες πραγματοποιήθηκαν 47 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 35 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 11829 rapid test και ανευρέθηκαν 542 θετικά (4.58%). 

Από τις 542 περιπτώσεις, οι 284 αφορούν άνδρες και οι 258 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 34.44 έτη

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ
312 rapid test με 15 θετικά (4.81%) αφορούν σε 6 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη
Read More »
Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Καταγγελία προς το Δήμο Σουλίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Καταγγελία προς το Δήμο Σουλίου


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καθότι έχουμε υποβάλει αίτηση με σαράντα υπογραφές πολιτών του Δήμου με θέμα: Απαίτησή μας να φέρετε προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα για την αλλαγή του ονόματος από Δήμο Σουλίου σε Δήμο Παραμυθιάς, όπως έχουν υποχρέωση από το νόμο αρθ. 6+7, για ένα μήνα διορία και έχουν περάσει δέκα μήνες και δεν έγινε τίποτα. 
Πρώτα λόγω πανδημίας και τώρα φαίνεται έχουν εντολή από την Κυρία Μπραϊμη , η οποία μας άλλαξε τα πάντα εκτός από την ταυτότητά μας, την οποία κερδίσαμε με αγώνες εδώ και 700 χρόνια. 
Δεν δεχόμαστε τίποτα άλλο, Παραμυθιά μες ξέρουν όλοι.


Κατόπιν ενόχλησής μου, μου είπε ο Πρόεδρος να κάνω μια νέα αίτηση 5-7-2021 με αριθ. Πρωτοκόλλου 7356 και μετά λόγω πανδημίας να το αφήσουμε . Μετά το Λάμποβο στη συνάντηση που είχαμε μου έκλεισε ραντεβού στις 6-10-2021 και ώρα 11.00 π.μ. σε καφενείο. Δεν εμφανίστηκε ποτέ, με έστησε, με γέλασε. 
Την Δευτέρα το πρωί με παίρνει τηλέφωνο ο ίδιος, με διάφορες δικαιολογίες για την αίτηση, και μου κλείνει άλλο ραντεβού 26-10-2021, το οποίο είχε την ίδια τύχη με το πρώτο.

Απελπίστηκα και προβαίνω στην ενέργεια αυτή. 
Είμαι 99 ετών και τέτοια συμπεριφορά δεν είχα δεχτεί σε όλο μου το βίο.

Ο Ενεργών
Μάρκου Γρηγόριος
Παραμυθιά 26-10-2021

Read More »
Καταγγελία προς το Δήμο Σουλίου Καταγγελία προς το Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία της Ηπείρου

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία της Ηπείρου


Αυξημένος είναι ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία της Ηπείρου. Οι περισσότεροι μαθητές από όσους έχουν νοσήσει προέρχονται από σχολικές μονάδες του Νομού Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής από τα σχολεία απουσίαζαν συνολικά 170 μαθητές ενώ στα 34 ανέρχονται τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου μεταξύ του μαθητικού πληθυσμού.

Όπως σημειώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης η τάση που καταγράφεται είναι αυξητική, όπως είναι και στην κοινότητα αυτό το διάστημα, κάτι που αποτελεί πρώτο καμπανάκι για τις σχολικές μονάδες.

Μέχρι στιγμής στην Ήπειρο δεν έχει κλείσει κανένα τμήμα αφού για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει νοσήσει το 50% των μαθητών. 

Ένα τμήμα σε δημοτικό σχολείο της Άρτας δεν λειτουργεί καθώς έχει νοσήσει ο εκπαιδευτικός.Read More »
Αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία της Ηπείρου Αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων στα σχολεία της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Στις κάλπες οι δικηγόροι της χώρας στις 28 & 29 Νοεμβρίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Στις κάλπες οι δικηγόροι της χώρας στις 28 & 29 Νοεμβρίου


Πανελλαδικά 44.856 δικηγόροι εγγραμμένοι στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα προσέλθουν στις κάλπες στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2021 για να αναδείξουν νέες διοικήσεις.
Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021. 
Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν εφόσον στον πρώτο γύρο δεν συγκέντρωσε κανένας υποψήφιος πρόεδρος το 50 συν ένα των ψήφων. 
Αντίθετα, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων θα εκλεγούν από τον πρώτο γύρο.
Ο αριθμός των δικηγόρων πανελλαδικά που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 44.856. Μόνο στην Αθήνα, που είναι ο μεγαλύτερος Δικηγορικός Σύλλογος της χώρας από πλευράς μελών, δικαίωμα ψήφου έχουν 23.427 δικηγόροι, στην Θεσσαλονίκη 6.453 δικηγόροι, στον Πειραιά 2.298, στο Ηράκλειο της Κρήτης 802, στην Λάρισα 751, στην Πάτρα 748, στον Βόλο 564 κ.λπ. Πανελλαδικά, οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 129, οι υποψήφιοι συνδυασμοί 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280.

Ο αριθμός των δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου, ο αριθμός των υποψηφίων προέδρων, ο αριθμός των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στις εκλογές και ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων ανά Δικηγορικό Σύλλογο (63 συνολικά), έχουν ως εξής:


'Αρτας
Ενεργά μέλη 138
Υποψήφιοι πρόεδροι 2
Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»
Υποψήφιοι σύμβουλοι 8

Θεσπρωτίας
Ενεργά μέλη 87
Υποψήφιοι πρόεδροι 3
Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»
Υποψήφιοι σύμβουλοι 5

Ιωαννίνων
Ενεργά μέλη 468
Υποψήφιοι πρόεδροι 3
Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»
Υποψήφιοι σύμβουλοι 19

Πρεβέζης
Ενεργά μέλη 107
Υποψήφιοι πρόεδροι 2
Συνδυασμός 1 «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»
Υποψήφιοι σύμβουλοι 9
Read More »
Στις κάλπες οι δικηγόροι της χώρας στις 28 & 29 Νοεμβρίου Στις κάλπες οι δικηγόροι της χώρας στις 28 & 29 Νοεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Απαγόρευση αλιείας πέστροφας

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Απαγόρευση αλιείας πέστροφαςΤο Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει ότι η αλιεία της πέστροφας απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες, τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Περιφέρειας Ηπείρου από 1η Νοεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου του 2022 (Β.Δ. 142/1971 – ΦΕΚ 49/Α΄/12-3-1971). 
Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.Read More »
Απαγόρευση αλιείας πέστροφας Απαγόρευση αλιείας πέστροφας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Ακούει κανείς; | Του Λεωνίδα Ταφέκη

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Ακούει κανείς; | Του Λεωνίδα ΤαφέκηΤη Διοίκηση του Ελληνικού κτηματολογίου ευχαριστεί, σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός Βουλευτής κ. Βασίλης Γιόγιακας, επειδή στις 24 Νοεμβρίου 2021, ξεκινά την λειτουργία του το Νέο Υποκατάστημα του Εθνικού Κτηματολογίου { Ε. Κ. } που θα εδρεύει στην Ηγουμενίτσα στο οποίο συγχωνεύονται τα ξεχωριστά έως σήμερα Υποθηκοφυλακεία Φιλιατών και Παραμυθιάς. 
Στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ., που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης { Β 50-45/1-11-2021 }, στο οποίο μεταξύ των άλλων προβλέπεται οι υπάλληλοι των Υποθηκοφυλακείων Παραμυθιάς και Φιλιατών να απασχολούνται στο Υποθηκοφυλάκειο της Ηγουμενίτσας. 
Αυτό ισχυρίζονται ότι γίνεται επειδή οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν μπορούν να βρουν ούτε να υποχρεώσουν τους εν λόγω απασχολούμενους να εργαστούν στις έδρες των Υποθηκοφυλακείων Φιλιατών και Παραμυθιάς. 
Οπότε και αυτοί επέλεξαν απλά να κλείσουν τις εν λόγω Υπηρεσίες και να τις μεταφέρουν, έτσι απλά στην Ηγουμενίτσα επιλέγοντας τον οριστικό ενταφιασμό των εν λόγω Υπηρεσιών που έως πριν λίγο καιρό λειτουργούσαν απρόσκοπτα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των Δήμων Σουλίου και Φιλιατών. 
Στο Δήμο Φιλιατών υπάρχει και η συναίνεση, για τον εν λόγω εγχείρημα, της Δημοτικής Αρχής όπως αυτή εκφράστηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου στο τελευταίο δια ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο. 
Στο εν λόγω Συμβούλιο ο κ. Σπύρος Παππάς προέβλεψε και την μελλοντική μετατροπή του Οικοτροφείου Φιλιατών σε Γηροκομείο. 


Όπως λοιπόν μπορεί να κατανοήσει ο κάθε συμπολίτης μας, η παρούσα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να παρακολουθεί χωρίς αντίδραση, τον ενταφιασμό των έως τώρα υπαρχόντων θεσμών που μας εξυπηρετούσαν απρόσκοπτα, και μάλιστα να προσθέτει και την δική της υπογραφή στο κλείσιμο του Δημοτικού Σφαγείου Φιλιατών, των Δημοτικού Ξενώνα Φιλιατών καθώς και στον ενταφιασμό των υπολοίπων Ξενώνων Μηλέας Λια κ.λπ. που λειτουργούσαν κανονικά όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου μας.
Μη μας φανεί περίεργο, με την υφιστάμενη αδράνεια της Δημοτικής μας Αρχής, εάν με την έλευση του νέου έτους ( 2022 ) μας ζητήσουν να ευχαριστήσουμε την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας γιατί θα εξακολουθήσει να μας προσφέρει τις υπηρεσίες της από το Υποκατάστημα της στην Ηγουμενίτσα και έτσι δεν θα χρειάζεται να μετακινούμαστε στα Ιωάννινα για να παίρνουμε χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό μας.
Επειδή από την παρούσα Δημοτική Αρχή τους υφιστάμενους δημοτικούς συνδυασμούς και την ανεκδιήγητη Τοπική Κοινότητα Φιλιατών δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα, μένει να ρωτήσουμε τις Κομματικές Τοπικές Οργανώσεις της Ν. Δ. του ΚΙΝ.ΑΛ του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. που εδρεύουν στην πόλη των Φιλιατών καθώς και τις Νομαρχιακές τους Οργανώσεις των εν λόγω κομμάτων που εδρεύουν στην Ηγουμενίτσα, εάν συμφωνούν με τις εν λόγω αποφάσεις που ενταφιάζουν οριστικά τις όποιες προοπτικές ανάκαμψης του δήμου Φιλιατών και εν μέρει τις προοπτικές ανάκαμψης του Δήμου Σουλίου, ο οποίος από τι φαίνεται προδιαγράφεται να ακολουθήσει την δική μας πορεία.
Καιρός να ξεφύγουμε από τις αυταπάτες μας και να αγωνισθούμε όλοι σθεναρά για την απομάκρυνση από την διοίκηση του Δήμου μας της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή καθώς και στην απαλλαγή από την συμπεριφορά και την νοοτροπία που αυτή έχει ενσταλάξει στους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς που χωρίς αντίδραση παρακολουθούν αποσβολωμένοι την ερημοποίηση και την ατερμάτιστη πτώση του Δήμου μας που λειτουργεί πλέον ως παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση
Ο συμπατριώτης σας
Λεωνίδας Ταφέκης
Read More »
Ακούει κανείς; | Του Λεωνίδα Ταφέκη Ακούει κανείς; | Του Λεωνίδα Ταφέκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα εργατικά ατυχήματα

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα εργατικά ατυχήματαΗ εργατική τάξη της χώρας μας θρηνεί δύο ακόμη εργάτες, δύο ακόμη από εμάς. Ένας ακόμη νεκρός συνάδελφος στο κάτεργο της Cosco, ένας ακόμη νεκρός διανομέας στη Θεσσαλονίκη και σωρεία εργατικών ατυχημάτων καθημερινά.

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τα εργατικά ατυχήματα και στο Νομό Θεσπρωτίας, με τον ακρωτηριασμό συναδέλφου χειριστή σε λατομείο της περιοχής, με τον τραυματισμό οικοδόμου στην Πλαταριά και άλλα τόσα που καταγράφονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα με πιο πρόσφατο το εργατικό ατύχημα στην Πάτρα στην εταιρεία Unisol. Τα ελλιπή ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, η εντατικοποίηση στην εργασία, οι ξεθεωτικές και απλήρωτες υπερωρίες είναι μερικές μόνο από τις πλευρές των ελευθεριών που δίνονται στην εργοδοσία για να βγάζει φθηνά τη δουλειά της. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και να τα επισφραγίσει ο νέος αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη που σε συνέχεια των υπολοίπων νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μετέτρεψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε δήθεν ανεξάρτητη αρχή.

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα. Έχουν αιτία και δεν είναι άλλη από την εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου που στηρίζουν με χέρια και με πόδια και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) για την οποία στο βωμό του κέρδους, κανονικότητα είναι η αφαίμαξη των εργατών μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κάθε μέρα, βαμμένη με το αίμα των εργατών για τα κέρδη των αφεντικών.


Οι εργαζόμενοι έχουν τη δική τους δύναμη και μπορούν να δώσουν τη δική τους απάντηση με τη συσπείρωση και οργάνωση στα σωματεία τους και τη διεκδίκηση μέσα από αυτά της ζωής που τους αξίζει τον 21ο αιώνα. Ο αταλάντευτος αγώνας των εργαζομένων στην Cosco, με νέα 48ωρη απεργία, οι αγώνες των εργαζομένων και στο νομό μας το προηγούμενο διάστημα με τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιουνίου, την οργάνωση πρωτοβουλιών ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού κ.α, είναι οι φάροι έμπνευσης και δύναμης μας για τη συνέχεια της πάλης μας. Αυτή την οργάνωση τρέμουν γι’ αυτό στον αντίποδα όλων αυτών προωθούν τις απολύσεις συνδικαλιστών, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που φακελώνουν τους εργαζόμενους, κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της Cosco και στον αγώνα που δίνουνε για τα δίκαια αιτήματα τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας του συνόλου της εργατικής τάξης. Οι αγώνες που δίνονται όλο αυτό το διάστημα μας δείχνουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, ενάντια στις δικαστικές διώξεις της εργοδοσίας που δείχνει ότι μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζει στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να σπάσουν το φόβο, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στις επερχόμενες αρχαιρεσίες των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, για να δυναμώσει ο αγώνας για τη διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών μας σε υγεία, εργασία, συνολικά στη ζωή μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα εργατικά ατυχήματα Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τα εργατικά ατυχήματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών του Ντουμπάι

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών του Ντουμπάι


Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετέχει στην Διεθνή Έκθεση GULLFOOD 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι στο διάστημα 13-17/2/2022.Πρόκειται για την πιο σημαντική εμπορική έκθεση τροφίμων και Ποτών (εκτός των αλκοολούχων) στη Μέση Ανατολή .

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους , το αργότερο ως τις 8-11-2021 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).
Read More »
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών του Ντουμπάι Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών του Ντουμπάι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Δωρεά από το Κ.Υ. Μαργαριτίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Δωρεά από το Κ.Υ. Μαργαριτίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Κέντρο υγείας Μαργαριτίου για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 .

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ( ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσας
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888
Read More »
Δωρεά από το Κ.Υ. Μαργαριτίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Κ.Υ. Μαργαριτίου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Μεγάλη η διασπορά, στα ύψη ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Ήπειρο

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021
Μεγάλη η διασπορά, στα ύψη ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Ήπειρο


Στο σκούρο πορτοκαλί του χάρτη που συνοδεύει την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ βρίσκεται όλη η Ήπειρος όπως και οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο χρώμα σημαίνει ότι έχουν πάνω από 150 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού τις τελευταίες 14 ημέρες.

Πέρα από τους αριθμούς που είναι υψηλοί, μεγάλη είναι η διασπορά του ιού όπως προκύπτει από τις ιχνηλατήσεις ενώ αύξηση καταγράφεται και στον μαθητικό πληθυσμό της περιοχής.


Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών για το Νομό Άρτας ανέρχεται σε 17,86 και τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού σε 29,47.

Για το Νομό Θεσπρωτίας ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών υπολογίζεται σε 16,43 και τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού σε 71,12 για το Νομό Ιωαννίνων ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών έχει εκτοξευθεί στο 93,14 και τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού υπολογίζονται σε 71,47 και τέλος για το Νομό Πρέβεζας ο μέσος όρος κρουσμάτων ανέρχεται σε 21,57 και τα κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού σε 45,22.
Read More »
Μεγάλη η διασπορά, στα ύψη ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Ήπειρο Μεγάλη η διασπορά, στα ύψη ο μέσος όρος κρουσμάτων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2021 Rating: 5

Σελίδες