«Καθάρισε» ο Δήμος Φιλιατών; -Του Σταύρου Κωστάρα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Φίλε Χρήστο
Λαμβάνοντας αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Φιλιατών, με την οποία κομπορρημονεί και θριαμβολογεί για τις «διαγραφές» προσαυξήσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, που πέτυχε ο Δήμος και οι οποίες είχαν επιβληθεί από την Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, για το διάστημα 2000 – 2007, στην δημοτική επιχείρηση του Δήμου (ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ.) θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι η δημοτική αρχή ουδέποτε «προσέφυγε στη δικαιοσύνη» για να ικανοποιηθεί το «δίκαιο αίτημά της» και να απαλλαγεί από «πρόστιμα» όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Αυτοί που προσέφυγαν ήταν οι πρώην πρόεδροι της επιχείρησης, οι περισσότεροι εκ των οποίων μάλιστα δεν είχαν καμία ευθύνη για την περίοδο 2000-2007 και στους οποίους καταλογίστηκε ο ΦΠΑ ύψους 228.000 ευρώ εκείνης της περιόδου, ο οποίος ουδέποτε καταβλήθηκε από τους τότε διοικούντες την επιχείρηση.
Ούτε άλλωστε υπήρχε κάποιο «δίκαιο αίτημα» όπως αναγράφεται. Τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις και ο καταλογισμός Φ.Π.Α ορθώς μπήκαν από την Δ.Ο.Υ διότι οι παραβάσεις (2.192 συνολικά) υπήρχαν. Παραγράφηκαν όμως λόγω καθυστέρησης του ελέγχου από την Δ.Ο.Υ πέραν της 5ετίας και σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1738/2017) σχετικά με την πενταετή παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου.
Έτσι λοιπόν, πλην των άλλων, το δημόσιο στερήθηκε έσοδα από Φ.Π.Α ύψους 228.000 ευρώ τα οποία θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί εκείνη την περίοδο.
Τα λοιπά πολιτικάντικα (και ανορθόγραφα) περί «νοικοκυροσύνης και χρηστής διοίκησης» δεν αξίζουν σχολιασμού. Όπως όλοι οι δήμοι που είχαν χρέη, έτσι και ο δήμος αυτός έλαβε από το υπουργείο όσα του αναλογούσαν και εξόφλησε οφειλέτες κλπ κλπ. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας π.χ εξοφλούσε μέχρι πρόσφατα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τέτοια χρέη από προμηθευτές, εργολάβους και δικαστικές αποφάσεις.
Η δε αναφορά που γίνεται σε «ελλείμματα από προηγούμενες δημοτικές περιόδους» προφανώς παραπέμπει στα διαπιστωμένα ελλείμματα των 4.700.000 ευρώ τα οποία αφορούν την περίοδο μέχρι και το 2010, οπότε «τα παράπονα στον δήμαρχο»!
Από τα ανωτέρω όμως προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα:
Ποιος ή ποιοι είναι οι υπεύθυνοι οι οποίοι καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου της δημοτικής επιχείρησης κατά 9 χρόνια (2007-2016), με αποτέλεσμα να παραγραφούν οι απαιτήσεις του δημοσίου και να απολέσει έσοδα 228.000 ευρώ μόνο από Φ.Π.Α που δεν αποδόθηκε?
Θα τιμωρηθεί κάποτε σε αυτήν τη χώρα ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος έγραψε τους νόμους στα παλιότερα των υποδημάτων του? Οι προϊστάμενοι και διευθυντές των Δ.Ο.Υ δεν έχουν καμία ευθύνη?
Επιπλέον σε εκείνο το αμαρτωλό ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, στο οποίο η ίδια επιχείρηση οφείλει περίπου 384.000 ευρώ, και του οποίου οι υπάλληλοι πράττουν κατά το δοκούν, ενεργούν μόνο όταν τους πιέσεις και βεβαιώνουν οφειλές όταν και όπως τους γουστάρει θα ασκηθεί ποτέ κάποιος έλεγχος?

Η έλλειψη ελέγχου, η απουσία λογοδοσίας και η ατιμωρησία των υπαλλήλων αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα λειτουργικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης.


 
Read More »
«Καθάρισε» ο Δήμος Φιλιατών; -Του Σταύρου Κωστάρα «Καθάρισε» ο Δήμος Φιλιατών; -Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Αίτημα από την Λευκάδα να φέρει τα σκουπίδια της στην Ήπειρο

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Από την Κέρκυρα το περιμέναμε, αλλά από την Λευκάδα μας ήρθε! Ο λόγος για το αίτημα μεταφοράς απορριμμάτων στην Ήπειρο. Η Λευκάδα είχε αιτηθεί και στο παρελθόν κάτι ανάλογο, φτάνοντας τότε στο σημείο να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, όμως η μεταφορά δεν προχώρησε εξ αιτίας και των σφοδρών αντιδράσεων από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής. Τώρα οι φορείς του νησιού και κυρίως ο Δήμος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός της έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας επανέρχεται, ζητώντας ουσιαστικά από την Ήπειρο να λύσει το πρόβλημα της Λευκάδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έχει υποβληθεί από τον Δήμαρχο Λευκάδας στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων.

Ζητά την μεταφορά δέκα χιλιάδων τόνων απορριμμάτων, εκ των οποίων πέντε άμεσα και τα υπόλοιπα στους επόμενους μήνες, δεματοποιημένα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επιθυμεί να πάρει το υπόλειμμα που πρακτικά σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να καταλήξει στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Φορείς της περιοχής δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία, ωστόσο τον πρώτο και κύριο λόγο τον έχει η Περιφέρεια Ηπείρου ως η αρχή που έχει την ευθύνη του εργοστασίου.


 
Read More »
Αίτημα από την Λευκάδα να φέρει τα σκουπίδια της στην Ήπειρο Αίτημα από την Λευκάδα να φέρει τα σκουπίδια της στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 34χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018
Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 
Read More »
Σύλληψη 34χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Σύλληψη 34χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

ΕΛΣΤΑΤ: Η ακτινογραφία της ανεργίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018

Στο 18,3% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας το 3ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι 19% το 2ο τρίμηνο του 2018 και 20,2% το 3ο τρίμηνο του 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.894.184 άτομα και των ανέργων σε 871.756 άτομα.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,9%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 3,8%, συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και κατά 10,1%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2017.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας το 3ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς παρατηρούνται:
- Στις γυναίκες (23,3%, έναντι 14,3% στους άνδρες)
- Στα άτομα ηλικίας 15-19 ετών (44,3%). Έπονται οι ηλικίες 20-24 ετών (35,4%) και 25-29 ετών (27,1%).
- Στη Δυτική Μακεδονία (27,6%), στη Δυτική Ελλάδα (23,8%, στο Βόρειο Αιγαίο (20,7%) και στην Κεντρική Μακεδονία (20,1%).
- Στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού (38,4%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται:
- Στους άνδρες (60,3%, έναντι 44,6% στις γυναίκες)
- Στα άτομα ηλικίας 30-44 ετών (88,6%) και ηλικίας 25-29 ετών (84,2%)
- Στα Ιόνια Νησιά (59,5%), στο Νότιο Αιγαίο (58,6%) και στην Κρήτη (55,8%)
- Στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση (77,2%). Ακολουθούν με μικρή διαφορά (76,2%) οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
- Στα άτομα ξένης υπηκοότητας (69,9%, έναντι 51,4% στους Έλληνες).

«Ακτινογραφία» των ανέργων

Οι βασικοί λόγοι που οι άνεργοι σταμάτησαν να εργάζονται είναι είτε γιατί η εργασία τους ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (26,8%) είτε γιατί απολύθηκαν (23,5%). Ένας στους πέντε (20,6%) δεν έχει εργαστεί ποτέ στο παρελθόν (νέοι άνεργοι).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων (18,8%) εργαζόταν στον κλάδο του εμπορίου. Έπονται οι κλάδοι των ξενοδοχείων και της εστίασης (14%) και της βιομηχανίας και της ενέργειας (13,4%). Προτού μείνουν χωρίς δουλειά, οι περισσότεροι εργάζονταν στην παροχή υπηρεσιών και στις πωλήσεις (29,4%).

Πάνω από 7 στους 10 ανέργους (ποσοστό 71,8%) δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία επί ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι). Σχεδόν το σύνολο των ανέργων (92,5%) αναζητούν εργασία ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση. Το 22,7% δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, ενώ επίδομα ανεργίας ή βοήθημα από τον Οργανισμό λαμβάνει μόνο το 9,7% των ανέργων.

«Ακτινογραφία» των απασχολούμενων

Η πλειοψηφία των απασχολούμενων (67,1%) είναι μισθωτοί, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό (21,8%). Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και το προηγούμενο έτος, παρατηρείται μείωση της απασχόλησης για τους βοηθούς στις οικογενειακές επιχειρήσεις (-4,3% και -8% αντίστοιχα) και τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς προσωπικό (-1% και -1,6% αντίστοιχα), ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες καταγράφεται αύξηση. Ειδικότερα, οι μισθωτοί αυξήθηκαν κατά 1,6 σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του έτους και κατά 2,9% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2017. Οι αυτοαπασχολούμενοι με προσωπικό αυξήθηκαν κατά 2,5% σε τριμηνιαία βάση και κατά 8% σε ετήσια βάση.

Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχεται στο 8,7%, εμφανίζοντας μείωση σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του έτους (-7%) αλλά και με το 3ο τρίμηνο του 2017 (-6,6%). Το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσωρινή εργασία φθάνει το 8,5% και είναι αυξημένο σε τριμηνιαία βάση (+3,4%), ενώ σε ετήσια βάση έχει μειωθεί ελαφρά (-0,4%).

Ανά κατηγορία επαγγέλματος, το μεγαλύτερο ποσοστό απασχολουμένων συγκεντρώνουν η παροχή υπηρεσιών και οι πωλήσεις (23,9%) και ακολουθούν οι επαγγελματίες (18,7%). Εντυπωσιακό άλμα, που έφθασε το 18,2% σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2017 και το 6,8% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, κατέγραψε το ποσοστό απασχόλησης των ανώτερων διευθυντικών και διοικητικών στελεχών, που ανέρχονται πλέον στο 2,9% το συνόλου των απασχολούμενων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από το 3ο τρίμηνο του 2008 έως το 3ο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των απασχολούμενων σε μη χειρωνακτικά επαγγέλματα χαμηλής ειδίκευσης, ενώ μειώνεται το ποσοστό των απασχολουμένων σε χειρωνακτικά επαγγέλματα με εξειδίκευση. Το ποσοστό των απασχολουμένων σε γεωργικά και στοιχειώδη επαγγέλματα παραμένει σχετικά σταθερό, όπως και για μη χειρωνακτικά επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης μετά το 2011.

Όσον αφορά στις ώρες απασχόλησης, το 44,4% των απασχολούμενων δηλώνει ότι εργάστηκε 40-47 ώρες την εβδομάδα αναφοράς, το 29,7% εργάστηκε 48 ή περισσότερες ώρες. Ένας στους 10 απασχολούμενους θα ήθελε να εργάζεται περισσότερες ώρες. Πολύ χαμηλά εμφανίζονται στην έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ τα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι έχουν και δεύτερη εργασία (2,4%), καθώς και εκείνων που αναζητούν εργασία, παρότι εργάζονται (2,1%).

Αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας

Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αύξηση του αριθμού των κενών θέσεων εργασίας κατά 21,4% το 3ο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (13.584, έναντι 11.188 αντιστοίχως). Στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 προς το 2016 είχε σημειωθεί μείωση 28,7%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος εκτός της επιχείρησης και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον.
 
Read More »
ΕΛΣΤΑΤ: Η ακτινογραφία της ανεργίας ΕΛΣΤΑΤ: Η ακτινογραφία της ανεργίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη από τον Σύλλογο Φιλολόγων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Read More »
Εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη από τον Σύλλογο Φιλολόγων Θεσπρωτίας Εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη από τον Σύλλογο Φιλολόγων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Τρίτη

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018


Read More »
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Τρίτη Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Αναδείχτηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Σε συνέχεια συναντήσεων με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου και επιχειρηματιών καθώς και της Εναρκτήριας Εκδήλωσης της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα σύσκεψη μεταξύ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ, του Φορέα Λειτουργίας της Διαδρομής, και επιχειρήσεων από όλη την Ήπειρο για την σύσταση Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης & Ανάπτυξης.

Στην σύσκεψη αναλύθηκε η φιλοσοφία του Τοπικού Συμφώνου, οι σκοποί και οι αρχές του καθώς και τα κριτήρια συμμετοχής και το σύστημα διοίκησής του.

Η σύσκεψη έληξε με την ανάδειξη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου, η οποία, σε συνεργασία με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν από κοινού τις επόμενες δράσεις ώστε να ενταχθεί η πολιτιστική διαδρομή στο σύγχρονο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.


Read More »
Αναδείχτηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Αναδείχτηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Επιτυχής η Συμμετοχή της Φιλαρμονικής ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Για μια ακόμα φορά η Φιλαρμονική ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο μας στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα, στις 8 Δεκεμβρίου, πλαισιώνοντας εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό των 80 χρόνων από τη σύσταση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων. Η Φιλαρμονική μας εισέπραξε τα ευμενέστερα σχόλια, καθότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, απέναντι σε Φιλαρμονικές μεγάλων Ελληνικών Δήμων, όπως Καρδίτσας, Λεβαδέων, Μετεώρων, Μουζακίου, Τεμπών και Τρικάλων.

Η Φιλαρμονική πήρε μέρος στην παρέλαση όλων των Φιλαρμονικών, όπου καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, που είχε κατακλύσει την πόλη των Τρικάλων και στη συνέχεια συμμετείχε σε συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Μετά το φινάλε της παρουσίασής της η Φιλαρμονική αποθεώθηκε από το κοινό, που επευφημούσε τους μουσικούς για την άψογη απόδοση των κομματιών και τον μαέστρο για την υποδειγματική διεύθυνση της μπάντας.

Η αποδοχή και τα θετικά σχόλια, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλουν τα παιδιά της Φιλαρμονικής, καθώς και των αποθεμάτων υπομονής και όρεξης για δουλειά του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Τζάνη.


Read More »
Επιτυχής η Συμμετοχή της Φιλαρμονικής ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα Επιτυχής η Συμμετοχή της Φιλαρμονικής ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Δωρεάν ίντερνετ για σταθερή και κινητή τηλεφωνία σε πρωτοετείς φοιτητές

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση (σταθερή ή κινητή ) για δώδεκα (12) μήνες θα μπορούν να έχουν οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν με τη μέθοδο Voucher μηνιαία επιχορήγηση η οποία ανέρχεται στα δέκα ευρώ (10 ευρώ) . Η συνολική αξία του κουπονιού θα καλύπτει κατά μέγιστο το εκατό τοις εκατό (100%) του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων. Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου είναι απλές με ελεύθερη επιλογή παρόχου και συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις κινητής που θα διατεθούν στο πλαίσιο της δράσης θα παρέχουν κατ' ελάχιστον 10GB όγκο δεδομένων. Φορέας υλοποίησης της Δράσης, κατόπιν πρότασης της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, με προυπολογισμό στο ποσό των έξι εκατομμυρίων εξήντα δύο χιλιάδων ευρώ (6.062.000 ευρώ). Θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


 
Read More »
Δωρεάν ίντερνετ για σταθερή και κινητή τηλεφωνία σε πρωτοετείς φοιτητές Δωρεάν ίντερνετ για σταθερή και κινητή τηλεφωνία σε πρωτοετείς φοιτητές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων Πλαταριάς και Πέρδικας: «Πλέκουμε την αλληλεγγύη»

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Τα ΚΗΦΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΗΦΗ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ έπειτα από την πρώτη τους επιτυχημένη εμφάνιση στην Αθήνα ύστερα από το κάλεσμα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΗΦΗ ΕΛΛΑΔΟΣ με θέμα « Το κοινωνικό αποτύπωμα τον ΚΗΦΗ», ανεβάζουν τον πήχη των υπηρεσιών σε συνεργασία και πάλι με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΗΦΗ ΕΛΛΑΔΟΣ και συμμετέχουν στην πανελλήνια δράση των ΚΗΦΗ «ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Οι ωφελούμενοι τον δομών έπλεξαν κασκόλ και σκουφιά τα οποία θα δοθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.


Read More »
Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων Πλαταριάς και Πέρδικας: «Πλέκουμε την αλληλεγγύη» Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων Πλαταριάς και Πέρδικας: «Πλέκουμε την αλληλεγγύη» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Ίδρυση Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου η εκδήλωση για την ίδρυση Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στην Θεσπρωτία.

Το Παράρτημα Θεσπρωτίας του Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, φιλοξενείται στην έδρα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγίων Αποστόλων 55, Ισόγειο, Ηγουμενίτσα) στα πλαίσια των προσπαθειών των δύο φορέων για την εδραίωση μιας αγαστής και αποδοτικής συνεργασίας προς όφελος των μελών μας.

Η κοινή στόχευση για την προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου των επιχειρηματικών κοινοτήτων μας, η προώθηση της εξωστρέφειας και των εμπορικών δεσμών των επιχειρήσεών μας αλλά και η σημαντική ιστορική και γεωγραφική θέση της Θεσπρωτίας, σε συνδυασμό με την έντονη εμπορική δραστηριότητα της περιοχής λόγω του Λιμένα Ηγουμενίτσας και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, αποτέλεσαν την βάση για την συναπόφαση των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων μας σε αυτή την ενέργεια.

Το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΙΕΘ), ιδρύθηκε το 1996 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αναγνωρισμένος τόσο από την Ιταλική (Ν. 518/70) όσο και από την Ελληνική κυβέρνηση (Π.Δ. 60/2000). Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, έχει σαν σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας και της τεχνικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών, προσφέροντας πληροφορίες και βοήθεια σε όλους τους ενδιαφερομένους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου κος Αλέξανδρος Πάσχος, τιμήθηκε από το Δ.Σ. του Ελληνο-Ιταλικού Eμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με την εκλογή του στην θέση του «Αριστίνδην Μέλους» του Δ.Σ. του και ορίσθηκε Υπεύθυνος του Παραρτήματος Θεσπρωτίας.

Στην εκδήλωση, που είναι ανοιχτή προς το κοινό, το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρό του κο Χρήστο Σαραντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα κο Marco Della Puppa.

Με το πέρας της εκδήλωσης θα παρατεθεί Συνέντευξη Τύπου.


Read More »
Ίδρυση Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στη Θεσπρωτία Ίδρυση Παραρτήματος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018


Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου ετοιμάζει το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας στην εορταστική - χριστουγεννιάτικη συναυλία του στις 17/12/2018 στην Πρασια.
Τραγούδια που αγαπήθηκαν υπό τον ήχο εκατό και πλέον μαθητών μας επί σκηνής που θα πλαισιώνουν την φωνή του Στέλιου Διονυσίου που θα είναι κοντά μας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


 
Read More »
Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Χριστουγεννιατικος χορός από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018

Η Τοπική Διοίκηση Θεσπρωτίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.), σας προσκαλεί στον ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ της, την 25η Δεκεμβρίου και ώρα 21:00, στο κέντρο "ANDREOU PALACE" στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας...

Το βράδυ των Χριστουγέννων, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε - να διασκεδάσουμε - να χορέψουμε μαζί, σε μία αξέχαστη βραδιά...

Θα μας διασκεδάσουν οι Κώστας ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ - Νίκος ΔΑΣΚΑΛΟΣ - Γιώργος ΚΑΚΚΟΣ στο δημοτικό πρόγραμμα, ενώ θα υπάρχει και λαϊκό πρόγραμμα...

Θα υπάρχει επίσης λαχειοφόρος αγορά με πολλά πλούσια δώρα, καθώς και ένα δώρο - έκπληξη...

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας που φαίνονται στην αφίσα της εκδήλωσης, τους οποίους η Ένωσή μας καλεί να στηρίξετε, όπως επίσης στηρίζει και σας καλεί να στηρίξετε για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας και γενικότερα, τις επιχειρήσεις - καταστήματα του Νομού Θεσπρωτίας, την τοπική αγορά που βοηθώντας την να αντεπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, βοηθάμε αντίστοιχα την τοπική κοινωνία...


 
Read More »
Χριστουγεννιατικος χορός από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας Χριστουγεννιατικος χορός από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φιλιατών

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Η Δημοτική Αρχή καλεί του Πολίτες να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της πόλης των Φιλιατών με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και την έλευση του νέου έτους 2019.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2018 - 2019

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου & ώρα: 17:30 μ. μ.

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου μας.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου & ώρα: 12 το μεσημέρι.
Γράμμα στον Αι Βασίλη. Γιορτή, με γλυκά και δώρα για τα παιδιά της πόλης μας.

Επιπλέον η Δημοτική Φιλαρμονική θα παιανίσει τα κάλαντα στα ιδρύματα και στις γειτονιές της πόλης των Φιλιατών στης:
· 20/12/2018, ημέρα Πέμπτη, τα Κάλαντα των Χριστουγέννων
· 27/12/2018, ημέρα Πέμπτη, τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς
· 06/01/2019, ημέρα Κυριακή, τα Κάλαντα των Θεοφανίων

Δεκέμβριος 2018 – Ιανουάριος 2019
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Read More »
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φιλιατών Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας σας ενημερώνουν για τις προσεχείς εκδηλώσεις Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς 2018:

· Σάββατο 08-12-2018 και ώρα 18:00 στο θέατρο Εστία προβολή της ταινίας «Χριστούγεννα και Σία» από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας

· Δευτέρα 10-12-2018 από τις 10:00-13:00 στην πλατεία Δημαρχείου, συλλογή τροφίμων, φαρμάκων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο με ενημέρωση και υποστήριξη από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

· Δευτέρα 10-12-2018 στις 16:00 στο 5ο Δημοτικό σχολείο (Συνοικισμός Ζέρβα) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την φωταγώγηση του δέντρου, με πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους

· Τρίτη 11-12-2018 από τις 10:00-13:00 στην πλατεία Δημαρχείου, συλλογή τροφίμων, φαρμάκων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο με ενημέρωση και υποστήριξη από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

· Τετάρτη 12-12-2018 στις 19:00 στο θέατρο Εστία το ΚΔΑΠ Δίαυλος του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνει την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «από τον ΑΝΤΕΡΣΕΝ στον GEORGE MICHAEL», σκιές από τα παλιά χοροί από το σήμερα, συντροφιά με τον Μάγο ΚΑΠΕΛΑ και ξωτικά.

· Παρασκευή 14-12-2018 στις 18:30 στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας εκδήλωση από το ΚΔΑΠ Δίαυλος του Δήμου Ηγουμενίτσας «σεργιανάμε τραγουδώντας με αναμμένα φαναράκια και γεμάτες τις καρδιές με το φως των Χριστουγέννων»

Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ
Γεράσιμος Φουσέκης


Read More »
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

«Η Ψευτρα και οι Αλλοι», απο την ΘΕΑΤΟ, στο Θεατρο Καρκαμίσι, Σάββατο & Κυριακή 15 & 16.12

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018


Η ΘΕΑΤΟ ξαναχτυπά με το «Η Ψευτρα και οι Αλλοι»

Αλήθεια ή Ψέμα ;

Αγαπώ την αλήθεια και γι αυτό δεν λέω ψέματα ποτέ ανάμεσα στης μέρας τις στιγμές είμαι αποφασισμένη ότι και αν γίνει , ότι κι αν συμβεί τυχαίο ή κανονισμένο το μόνο που θέλω να κάνω «Θέλω να είμαι αληθινή» μέσα στης μέρας το Φως και σήμερα τα πήγα θαυμάσια σε όλους τους τομείς : σπίτι , σύντροφο , δουλειά φίλοι , κοινωνική ζωή…… όλοι γνωρίζουν ότι δεν λέω ψέματα

Μα … για να κοιμηθώ πόσα ψέματα μετρώ αντί για προβατάκια μέσα στην μέρα που μόλις πέρασε και η σκέψη μου αναλογίζεται όταν έρχεται η ώρα που το φως χάνεται έρχονται από μόνα τους και με συναντούν ένα – ένα τα ψέματα που είπα ενώ νόμιζα ότι αλήθεια λέω .

Διαβάστε το από την αρχή προς το τέλος ( αλήθεια) αλλά και από το τέλος προς την αρχή (ψέμα)

H εκδήλωση στο facebook, ΕΔΩ


 
Read More »
«Η Ψευτρα και οι Αλλοι», απο την ΘΕΑΤΟ, στο Θεατρο Καρκαμίσι, Σάββατο & Κυριακή 15 & 16.12  «Η Ψευτρα και οι Αλλοι», απο την ΘΕΑΤΟ, στο Θεατρο Καρκαμίσι, Σάββατο & Κυριακή 15 & 16.12 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο 5ο Δημοτικό με το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Read More »
Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο 5ο Δημοτικό με το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο 5ο Δημοτικό με το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Σουλίου 2018

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Read More »
Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Σουλίου 2018 Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Σουλίου 2018 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του χωριού, στολίζουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018Read More »
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του χωριού, στολίζουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του χωριού, στολίζουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωριου

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωριου, σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, που διοργανώνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης "ΑΡΙΑΔΝΗ". 

Τους μικρούς μας φίλους, τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις κ δωρα!


 
Read More »
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωριου Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωριου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Σελίδες