https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δήμος Πάργας: Αγόρασε καινούργια Mercedes για τις μετακινήσεις του Μπέζα;;;

Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015
Δήμος Πάργας: Αγόρασε καινούργια Mercedes για τις μετακινήσεις του Μπέζα;;;


Φωτιές έχει ανάψει στον Δήμο Πάργας η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εγκρίνει την αγορά μιας Μερσεντές αλλά και η απαλλαγή των εκκλησιών από δημοτικά τέλη που έρχονται να συμπληρώσουν το γενικότερο πλάνο των μέτρων που φαίνεται ότι θα πάρει η νέα δημοτική αρχή.

Το θέμα των καταπατήσεων δημοτικών εκτάσεων, η πρόσληψη ειδικού συμβούλου με 37χιλ ευρώ, η παράδοση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες είναι μερικά από τα θέματα που επισημαίνει η Δημοτική Κίνηση Άλλος Δρόμος στο Φανάρι και την Πάργα με ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες της δημοτικής αρχής.

«Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες για να αποκαλύψει ο δήμαρχος και η νέα δημοτική αρχή το πραγματικό της πρόσωπο. Ένα πρόσωπο πελατειακό, αντιδραστικό και νεοφιλελεύθερο. Μια δημοτική αρχή που δεν έχει σκοπό να εξυπηρετεί τους πολίτες και την κοινωνία, αλλά σκοπό έχει να εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες «παράγοντες και «παραγοντίσκους»» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία αριθμεί τα «πρώτα μέτρα» της νέας δημοτικής αρχής, σχολιάζοντας τα:

«1) Η αγορά ενός πανάκριβου αυτοκινήτου! Μπορεί να υπάρχουν οικογένειες χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και παιδιά στα σχολεία να πεινάνε, αλλά το νέο δημοτικό συμβούλιο έκρινε, ως πρώτη προτεραιότητα την αγορά μιας Mercedes  !

2) Αποφάσισαν να μην πληρώνουν οι εκκλησίες δημοτικά τέλη ενώ οι άνεργοι συνεχίζουν να πληρώνουν.

3) Παραχωρούν θέματα καταπατήσεων Δημοτικών και Κοινόχρηστων εκτάσεων του Δήμου Πάργας σε ιδιώτες μελετητές.

4) Προσλάβανε στη θέση ειδικού συμβούλου τον πρώην Υφ. Οικονομικών Αντώνη Μπέζα με ετήσιες αποδοχές 37.517,64ε

Είναι πέρα για πέρα προκλητική η πρόσληψη Μπέζα, απέναντι σε μια κοινωνία που τα παιδιά της φεύγουν από το τόπο τους και ψάχνουν δουλειά σε ξένα μέρη. Ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική τοποθέτηση οι δημότες αναρωτιούνται. Τι σηματοδοτεί αυτή η πρόσληψη;

5) Σαν να είναι έτοιμοι από καιρό, παραδίδουν την αποκομιδή και την λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες! Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αποσυρθεί και να επανεξεταστεί και να επανέλθει βελτιωμένη! Με λίγα λόγια ούτε αυτή είναι κατά της ιδιωτικοποίησης!!!»

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Η «ιδιωτικοποίηση» ή όπως λέει και ο οικονομολόγος Τζο Στίγκλιτς «μιζο-ποίηση» σχετίζεται απόλυτα με δωροδοκίες, πληρωμές σε πολιτικούς, σε μεσάζοντες και στους συνεργάτες τους. Η ιδιωτικοποίηση «πουλιέται» στο λαό ως μέσο σωτηρίας. Όμως ή αλήθεια είναι άλλη. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρετούν τις αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές αντιλήψεις, όπου οι κοινωνικές πολιτικές θεωρούνται βαρίδια για τα κράτη και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά πρωτίστως ικανοποιούν τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, που θα αγοράσουν φθηνά και θα εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη.

Το κράτος πληρώνει, ο εργολάβος κάνει ό,τι θέλει, ο λογαριασμός στους πολίτες και το περιβάλλον. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται για τη μείωση των δαπανών στα πλαίσια της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, γιατί το κόστος των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών θα είναι μεγαλύτερο.

Απαιτούμε την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αρνούμαστε να είμαστε θύματα, σε όσους μιλούν για ανάπτυξη και εννοούν, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και την πλήρη ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αρνούμαστε τους επαγγελματίες «σωτήρες», τα ρουσφέτια, τη ζητιανιά μιας θεσούλας, τις παλιές νοοτροπίες, που μας έφεραν σ’ αυτό το χάλι.

Αρνούμαστε τους επαγγελματίες δημάρχους Managers, που νομίζουν ότι ο Δήμος είναι μαγαζί, οι δημότες υπάλληλοι κι αυτοί τα αφεντικά. Του δημάρχου με τις διασυνδέσεις και τα «κονέ» που ανταλλάσσουν έργα με μίζες και λαδώματα με το δημόσιο χρήμα, τα δικά μας λεφτά.»

Read More »
Δήμος Πάργας: Αγόρασε καινούργια Mercedes για τις μετακινήσεις του Μπέζα;;; Δήμος Πάργας: Αγόρασε καινούργια Mercedes για τις μετακινήσεις του Μπέζα;;; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015 Rating: 5

Ανεξερεύνητος μεσαιωνικός οικισμός στην Οσδίνα Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015
Ανεξερεύνητος μεσαιωνικός οικισμός στην Οσδίνα Θεσπρωτίας

 
Μεσαιωνικός οικισμός, που βρίσκεται πάνω από το χωριό Πέντε Εκκλησιές (Οσδίνα) του Δήμου Σουλίου, σε απόκρημνο λόφο στις όχθες του ποταμού Καλαμά, παραμένει ανεξερεύνητος. Διασώζεται διπλό αρχαίο τείχος. Το πρώτο τείχος περιέκλειε την αρχαία ακρόπολη της Οσδίνας. 
 
Το δεύτερο, την νέα βυζαντινή πόλη, η οποία καταστράφηκε από τους Τούρκους. Διασώζονται όμως δύο ναοί, ο πρώτος χρονολογείται στο τέλος του 16ου αι. και ο δεύτερος, στις αρχές του 17ουαι. 
 
Η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τη διάρκεια των υστεροβυζαντινών (13ος-14ος) και πρώτων μεταβυζαντινών (15ος -17ος) αιώνων. 
Στην κορυφή του λόφου υπάρχει αρχαία ακρόπολη έκτασης 0,50 εκταρίων με ψευδοϊσοδομικό τείχος. 
Ο οχυρός οικισμός φαίνεται ότι καταστρέφεται το 167 π.Χ. από τους Ρωμαίους. 
Από την πρώιμη βυζαντινή περίοδο δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε έχουν εντοπιστεί μνημεία. 
Στους μέσους βυζαντινούς χρόνους και σύμφωνα με τις νέες στρατηγικές επιλογές του βυζαντινού κράτους, μπροστά στην απειλή των Σλάβων, των Αράβων και των Φράγκων, φαίνεται ότι επισκευάζονται τα τείχη. 
Η οχυρή τοποθεσία που ελέγχει την κοιλάδα του Καλαμά κατέχεται από ένα δυναμικό οικισμό. 
Τόσο δυναμικό μάλιστα, ώστε είναι πιθανό να φιλοξενεί για μικρό διάστημα την έδρα της Επισκοπής Φωτικής, αφού ερευνητές, όπως ο μητροπολίτης Αθηναγόρας και ο Hammond, ταυτίζουν την Οφτίνη των πηγών με την Οσδίνη, ενώ ο Ευαγγελίδης και οι Soustal – Köder διατηρούν επιφυλάξεις.
 
Την υστεροβυζαντινή περίοδο αλλά και τους πρώτους χρόνους της τουρκοκρατίας ο οικισμός ακμάζει. 
Τα γεφύρια επισκευάζονται και νέοι ναοί οικοδομούνται. 
 
Σύμφωνα με τον καθηγητή Σ. Δάκαρη η αρχαία κώμη ήταν μέσου μεγέθους με πληθυσμό γύρω στους 500 κατοίκους. 
Το ψευδοϊσοδομικό τείχος περιτρέχει όλες τις πλευρές. Λείψανα του διακρίνονται ακόμα στην απόκρημνη δυτική πλευρά, ενώ στην ομαλή ανατολική πλευρά διακρίνονται ίχνη τετράγωνου πύργου. 
 
Κοντά στον οικισμό αποκαλύφθηκαν τρεις αρχαίοι τάφοι, ενώ τέταρτος εντοπίστηκε στη θέση Μπολιάνα, στην απέναντι όχθη του Καλαμά. 
 
Read More »
Ανεξερεύνητος μεσαιωνικός οικισμός στην Οσδίνα Θεσπρωτίας  Ανεξερεύνητος μεσαιωνικός οικισμός στην Οσδίνα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015
Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Ένας 20χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε μετά από υπόδειξη του οδηγού Φ/Γ οχήματος κρυμμένος στα αξόνια του, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
 
 
Επίσης ένας 51χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ θεώρησης με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
 
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2015 Rating: 5