Διαμαρτύρεται ο Θεσπρωτός για το 10% στα γήπεδα

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022
Διαμαρτύρεται ο Θεσπρωτός για το 10% στα γήπεδα


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία για το ποσοστό 10% παρουσίας φιλάθλων στα ανοιχτά γήπεδα, κάτι που στερεί από την πλειονότητα των φίλων της ομάδας τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τους αγώνες.
Η ΠΑΕ Θεσπρωτός, -παρά το ότι δεν φέρει καμία ευθύνη επ’ αυτού- επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας που δεν καταφέρνουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας μας.
Το ποσοστό 10% παρουσίας σε ανοιχτά γήπεδα που έχει επιβάλει η Πολιτεία ως μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και έχουμε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία μας.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν επιτρέπεται σε μεγαλύτερη μερίδα φιλάθλων οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι εμβολιασμένοι, νοσήσαντες, ή έχουν αρνητικό rapid test τελευταίου 48ωρου, η είσοδος σε ανοιχτό γήπεδο προκειμένου να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα.
Λόγω του ποσοστού παρουσίας 10% και έχοντας δοθεί 30 προσκλήσεις, σε φιλάθλους της αντιπάλου ομάδας, συν 10 στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας στο σύνολο 40, στον σημερινό αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας δεν επιτράπηκε η είσοδος στο γήπεδο με απόφαση της Αστυνομίας και του παρατηρητή, δεκάδων φιλάθλων της ομάδας μας, κατόχων εισιτηρίων διαρκείας μεταξύ αυτών και μίας διαπιστευμένης δημοσιογράφου…!.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης άδικης απόφασης και ευελπιστούμε ότι στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη θα δοθεί η δυνατότητα σε μεγαλύτερη μερίδα φίλων του Θεσπρωτού να παρακολουθήσει και να ενισχύσει την ομάδα μας.
Read More »
Διαμαρτύρεται ο Θεσπρωτός για το 10% στα γήπεδα Διαμαρτύρεται ο Θεσπρωτός για το 10% στα γήπεδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022 Rating: 5

465 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022
465 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 77
ΠΕ Θεσπρωτίας 86
ΠΕ Ιωαννίνων 238
ΠΕ Πρέβεζας 64

Read More »
465 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 465 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022 Rating: 5

Δείτε τώρα ζωντανά την διαδικτυακή «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022»

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022
Δείτε τώρα ζωντανά την διαδικτυακή «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022»


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας έχει προγραμματίσει για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, την καθιερωμένη εκδήλωση «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022».

Λόγω της κατάστασης με την εξέλιξη της πανδημίας, η εκδήλωση θα γίνει δια ζώσης και διαδικτυακά, στις 12.00 το μεσημέρι στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, Κλεισθένους 15, Αθήνα, με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Θα περιλαμβάνει κοπή της πίτας και πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της ΠΣΕ, σύντομους χαιρετισμούς με βίντεο από τους καλεσμένους μας, καθώς και μικρό μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την επανάσταση με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών και τραγουδιστών.

Read More »
Δείτε τώρα ζωντανά την διαδικτυακή «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022» Δείτε τώρα ζωντανά την διαδικτυακή «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022 Rating: 5

Στη Βουλή η συντήρηση και ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών της Θεσπρωτίας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022
Στη Βουλή η συντήρηση και ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών της ΘεσπρωτίαςΕρώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου και απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού

Κυρία Υπουργέ,
Διάσπαρτα στη θεσπρωτική γη στέκουν δεκάδες πετρογέφυρα τόσο ως ιστορικά και κατασκευαστικά δείγματα «προηγμένης τεχνολογίας» μιας άλλης εποχής αλλά και ως μνημειακά τοπόσημα που παραπέμπουν σε ξεχωριστή κατασκευαστική δεινότητα. Πολυποίκιλα στο σύνολό τους και ξεχωριστό το καθένα ως μονότοξα είτε ως πολύτοξα συνεπαίρνουν ακόμη και τώρα τον περιηγητή ή φυσιολάτρη. Μνημονεύοντας ορισμένα αναφέρουμε χαρακτηριστικά την Υδατογέφυρα στο πλέον κατεστραμμένο Πάρκο Αναψυχής του Αϊ – Θανάση στην Πέρδικα που γεφυρώνει τον ποταμό Παραμυθιώτη. Εξίσου άξια μνείας χρήζουν το Γεφύρι της Εκκλησιάς στην περιοχή Μουργκάνα εντός του χωριού Τσαμαντάς, το Γεφύρι της Καβάλας του χωριού Άγιοι Πάντες και το Καλπακιώτικο Γεφύρι, το ευρισκόμενο πλησίον του χωριού Ελαία (πρώην Καλπάκι). Ωστόσο, τα εν λόγω πετρόχτιστα γεφύρια αφέθηκαν στον χρόνο να χάνουν την αίγλη τους, με συνέπεια κάποια να είναι μισογκρεμισμένα και κάποια, ενώ στέκουν αγέρωχα, εντούτοις να παρουσιάζουν στοιχεία εγκατάλειψης και έλλειψη φροντίδας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
Προτίθεστε, δια των ενεργειών σας, όπως ανακηρυχθούν ως «Μνημεία» και να τεθούν υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ όσα πετρόχτιστα γεφύρια της Θεσπρωτίας δεν έχουν ακόμη χαρακτηριστεί;
Διατίθεστε να εκπονήσετε και να υλοποιήσετε σχεδιασμό συντήρησης και προβολής του συνόλου των πετρόχτιστων γεφυριών της Θεσπρωτίας;

Απάντηση
Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 2467/18.1.2022 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Κυριάκου Βελόπουλου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής: Η αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας έχει χαρακτηρίσει ως μνημεία κτήρια, σχολεία, υδρόμυλους και γεφύρια της Θεσπρωτίας που χρονολογούνται μετά το 1830, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4858/2021, μεταξύ των οποίων:
Το γεφύρι πλησίον του Λαογραφικού Μουσείου στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας, με ζώνη προστασίας 50 μ. περιμετρικά, διότι παρουσιάζει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και είναι ταυτισμένο με την ιστορία, την παράδοση και τον τρόπο επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής (Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/3809/55701/3-11-1997, ΦΕΚ 1039/Β/25-11-1997).
Το γεφύρι στον Αμπελώνα Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας, διότι πρόκειται για λιθόκτιστο μονότοξο γεφύρι ταυτισμένο με την ιστορία και παράδοση της περιοχής και σημαντικό δείγμα απαραίτητο για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής (Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/2794/43290/23-7-1997, ΦΕΚ 856/Β/25-9-1997).
Την πέτρινη, μονότοξη γέφυρα και το λιθόκτιστο πηγάδι που βρίσκονται στο Φοινίκι του Δήμου Φιλιατών στο Νομό Θεσπρωτίας, διότι αποτελούν σημαντικές τεχνικές κατασκευές της προβιομηχανικής περιόδου, σημαντική μαρτυρία για κοινωνικοοικονομική οργάνωση των κατοίκων της περιοχής στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα (Υ.Α. ΥΠΠΟ/ΔΝΣΑΚ/87191/2054/9-12-2004, ΦΕΚ 1892/Β/21-12-2004).
Κλιμάκια της Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν τις αυτοψίες και καταγραφές σε λιθόκτιστα γεφύρια της περιοχής, ώστε μετά από ιστορική και σχεδιαστική τεκμηρίωση, να εισαχθούν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για τον χαρακτηρισμό τους ή μη ως μνημείων. Παράλληλα, η εν λόγω Υπηρεσία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, συνεργάζεται άμεσα με την ΠεριφέρειαΗπείρου και τους τοπικούς φορείς για τη συντήρηση και την προβολή των πετρόχτιστων γεφυριών και την ανάδειξή τους.
Read More »
Στη Βουλή η συντήρηση και ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών της Θεσπρωτίας Στη Βουλή η συντήρηση και ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022 Rating: 5

Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για υπέρβαση ορίου πελατών

Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022
Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για υπέρβαση ορίου πελατώνΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (12-2-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (47) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(43) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άλλες συναφείς παραβάσεις, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-12- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-26- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(4) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:
· (3) πρόστιμα των -300- ευρώ σε πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων για μη χρήση μάσκας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
· Πρόστιμο ύψους -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για υπέρβαση ορίου εξυπηρετούμενων πελατών.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για υπέρβαση ορίου πελατών Πρόστιμο 5.000€ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες για υπέρβαση ορίου πελατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2022 Rating: 5

Σελίδες