53 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
53 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 44
ΠΕ Πρέβεζας 2


Read More »
53 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 53 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

4 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
4 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα


Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 163 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 63 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 17100 rapid test και ανευρέθηκαν 482 θετικά (2.82%). Από τις 482 περιπτώσεις, οι 251 αφορούν άνδρες και οι 231 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 34.67 έτη.

72. ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΠΆΝΘΕΟΝ
70 rapid test με 4 θετικά (5.71%) αφορούν σε 1 άνδρα και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 49 έτη

73. ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΦΙΛΙΑΤΕΣ
10 αρνητικά rapid test
Read More »
4 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 4 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας 


Καλείστε σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 25 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018, τις σχετικές Εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ (μεικτή συνεδρίαση - δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη) και τηρουμένων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
8η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 348/2021 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση ΕΠΖ για την διαδικασία ανάρτησης Β' Κεφαλαίου 6ης Πολεοδομικής Ενότητας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Εισήγηση ΕΠΖ για την μεταβίβαση κατά κυριότητα οικοπέδου στη Βουνίστρα της Κοινότητας Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας λόγω θανάτου του αρχικού προσωρινού παραχωρησιούχου στο νόμιμο αποκλειστικό κληρονόμο αυτού και εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο να υπογράψει το μεταβιβαστικό συμβόλαιο.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Εισήγηση ΕΠΖ για την επιβολή εισφοράς σε χρήμα και αποζημίωση λόγω της κύρωσης Μεμονωμένης Πράξης Εφαρμογής στο Ο.Τ.16Α του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής στην θέση «Γκανί» της Κοινότητας Γραικοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Σημειακή τροποποίηση του Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο της δημοπράτησης για την Πράξη: «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ηγουμενίτσας» (ΟΠΣ 5052624) - Ορθή Επανάληψη της αρ. 126/2021 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας (ΑΔΑ: ΩΚΥ2ΩΡΙ-Ρ8Ω).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Λήψη ή μη απόφασης α) για συμμετοχή στο έργο για τη δημιουργία των ενεργειακά ανεξάρτητων κτηρίων στην περιοχή του Δήμου, ως μέρος του πολυεθνικού έργου «Καινοτομία και στην πράσινη ενέργεια για ενεργειακά αυτόνομα κτήρια στην Βουλγαρική Δημοκρατία, στην Ελληνική Δημοκρατία και έχοντας ως πηγή χρηματοδότησης το πρόγραμμα LIFE 2021-2022. Δημοκρατία της Ρουμανίας» και β) για συμμετοχή στο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Balkan Hydrogen Clusters”.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Ορισμός εκπροσώπων στα σχολικά συμβούλια των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης περιφέρειας Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική - Αντιδήμαρχος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΔΟΝΑΤΟΣ
Read More »
Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσπρωτία για διάρρηξη επιχείρησης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσπρωτία για διάρρηξη επιχείρησηςΣυνελήφθη χθες (20-10-2021) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος παραβίασε την πόρτα εισόδου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή.

Κατόπιν αναζητήσεων από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη, ενώ διαπιστώθηκε επιπλέον ότι είχε εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσπρωτία για διάρρηξη επιχείρησης Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσπρωτία για διάρρηξη επιχείρησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στη Θεσπρωτία με 70,30 γρ. κοκαΐνης

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στη Θεσπρωτία με 70,30 γρ. κοκαΐνης


Συνελήφθησαν χθες (20-10-2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο ημεδαπές, που κατηγορούνται για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Κέρκυρα, ενώ στην κατοχή της μίας εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης που είχε αποκρύψει στο σώμα της, βάρους (70,30) γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή της δεύτερης το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ και -21- ναρκωτικά χάπια.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενες για τη μετακίνησή τους.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στη Θεσπρωτία με 70,30 γρ. κοκαΐνης Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στη Θεσπρωτία με 70,30 γρ. κοκαΐνης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

16 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
16 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (20-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (16) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(9) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-6- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(7) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων, ως εξής:
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
16 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 16 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και το ΕΚΑΒ, διοργανώνει σεμινάρια Α ́ Βοηθειών για όλους τους υπαλλήλους των δήμων, όλου του νομού (Ηγουμενίτσας, Φιλιατών, Σουλίου)

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δήμων, ανεξαρτήτως θέσης ή αντικειμένου και έχει σκοπό να παρέχει την αναγκαία γνώση, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, τόσο στο χώρο εργασίας τους όσο και στην προσωπική τους ζωή, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση των σεμιναρίων.

Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.

Ενδεικτικό θεματολόγιο
Εισαγωγή στις πρώτες βοήθειες Προσέγγιση του θύματος Βασική υποστήριξη ζωής (ΚΑΡΠΑ) Έλεγχος αιμορραγιών (πρόληψη καταπληξίας). Αντιμετώπιση τραυμάτων (εγκαύματα, εκδορές κ.λπ.) Αντιμετώπιση καταγμάτων / διαστρεμμάτων Αντιμετώπιση αλλεργιών Βασικές αρχές ακινητοποίησης τραυματιών Ασφαλής μεταφορά θύματος Οργάνωση φαρμακείου Πρακτική άσκηση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 22 Οκτωβρίου στο email: yfantissp1@yahoo.com καθώς και στο γραφείο του Συλλόγου κατά τις ώρες λειτουργίας από 13.00 μμ έως 15.00 & 17.00 έως 20.00μμ στο τηλ. 26653-60017

Η δια ζώσης διδασκαλία θα γίνει τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία της Covid-19.
Read More »
Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα την Κυριακή στη Νέα ΣελεύκειαRead More »
Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην ΗγουμενίτσαΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 στην Ηγουμενίτσα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

• Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων με μάσκες και τήρηση απόστασης 1,5 μ. για λόγους δημόσιας υγείας.

1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

2. Φωταγώγηση της πόλης και των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ

- Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Σισμανίδου Βασιλική, Εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.

11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων.

12:00  Παρέλαση μαθητών και συλλόγων, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.
Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2021 Rating: 5

Σελίδες