Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας και Φιλιατών


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού θυμάται τον Βαγγέλη Ντέμο

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού θυμάται τον Βαγγέλη Ντέμο


“Πέρασαν δέκα χρόνια από την ημέρα που έφυγε εντελώς ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπητός Βαγγέλης Ντέμος από τον Ηπειρώτικο Σύλλογο Αμβούργου, πρόεδρος του Συλλόγου, τότε, και ταμίας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης με καταγωγή από την Αμπελιά – Παραμυθιάς”.
Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τον αδόκητο χαμό του Βαγγέλη Ντέμου. Και συνεχίζει:
“Ο Βαγγέλης, ο ψαράς από το Αμβούργο, όπως ο ίδιος μιλούσε για τον εαυτό του, έφυγε νωρίς. Όλοι θα θυμούνται πόσο πρόθυμος και καλοσυνάτος ήταν και ο οποίος πάντα πρόσφερε την βοήθειά του στις οργανώσεις των Ηπειρωτών του Εξωτερικού, είτε σύλλογοι ήταν αυτοί, είτε Ομοσπονδία, είτε Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών.
Πάντα ήταν μπροστά και προσπαθούσε να βοηθήσει με τον καλλίτερο τρόπο που μπορούσε. Δεν έλειπε από καμιά εκδήλωση. Διέσχιζε την Γερμανία και την Ευρώπη, από το ένα άκρο στο άλλο για να παραβρεθεί σ΄αυτές.
Κανένας από όσους τον γνώρισαν, ακόμη και σήμερα, δεν θα ξεχάσει, στις συναντήσεις που είχαν μαζί του, το πλατύ χαμόγελό του, που πάντα συμπληρωνόταν με ένα καλό λόγο, ένα κομπλιμέντο. Θυμός δεν ήξερε τι θα πει.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει, Βαγγέλη. Εμείς, που σε γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί σου, θα σε θυμούμαστε πάντα!” καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΣΗΕ.
Read More »
To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού θυμάται τον Βαγγέλη Ντέμο To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού θυμάται τον Βαγγέλη Ντέμο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Οι σύγχρονες πρακτικές μελισσοκομίας & κτηνοτροφίας για την ανάπτυξη του Σουλίου, σε ημερίδα στα Πηγάδια

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Οι σύγχρονες πρακτικές μελισσοκομίας & κτηνοτροφίας για την ανάπτυξη του Σουλίου, σε ημερίδα στα ΠηγάδιαRead More »
Οι σύγχρονες πρακτικές μελισσοκομίας & κτηνοτροφίας για την ανάπτυξη του Σουλίου, σε ημερίδα στα Πηγάδια Οι σύγχρονες πρακτικές μελισσοκομίας & κτηνοτροφίας για την ανάπτυξη του Σουλίου, σε ημερίδα στα Πηγάδια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

5 χρόνια χωρίς τον Ζήκο

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
5 χρόνια χωρίς τον Ζήκο


Πέρασαν κιόλας 5 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του φίλου και συνεργάτη Ζήκου Μπούγια.

Ο Ζήκος, ήταν ο πρώτος στη Θεσπρωτία, που λειτούργησε ραδιοφωνικό σταθμό και επί πολλές δεκαετίες έκανε ζωντανή εκπομπή για το παραδοσιακό τραγούδι στο "Ράδιο Ηγουμενίτσα" του αλησμόνητου Αλέξη Αναστασίου, δημιουργώντας έναν μεγάλο κύκλο ακροατών.

Ηλεκτρονικός στο επάγγελμα είχε αναπτύξει άριστη συνεργασία με τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και ήταν μπροστάρης στην τεχνική φροντίδα όλων σχεδόν των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού. 

Ήταν αυτός που μέσα σε ένα βράδυ το 1989 έστησε τον πρώτο πομπό του Ράδιο Ηγουμενίτσα.

Υπήρξε επίσης πρωτεργάτης στην ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού "Ορθόδοξος Λόγος" της Μητροπόλεως Παραμυθίας διευθετώντας τεχνικής φύσεως ζητήματα.
Read More »
5 χρόνια χωρίς τον Ζήκο 5 χρόνια χωρίς τον Ζήκο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Συνέντευξη με την Άννα Στεργίου: «Χρειάζεται να χτίσουμε τη Θεσπρωτία του 21ου αιώνα!»

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Συνέντευξη με την Άννα Στεργίου: «Χρειάζεται να χτίσουμε τη Θεσπρωτία του 21ου αιώνα!»


Συνέντευξη στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου, παρέθεσε η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο νομό Θεσπρωτίας κα Άννα Στεργίου:

-Γιατί αποφασίσατε να κατέβετε στον πολιτικό στίβο;
«Προέρχομαι από πολιτικοποιημένη οικογένεια – ο πατέρας μου ήταν στην ΕΔΑ και στη Νεολαία Λαμπράκη - κι ήμουν ως φοιτήτρια εκλεγμένη γενική γραμματέας στο ΔΣ των φοιτητών Κοινωνιολογίας Κρήτης. Ήταν εξαιρετικά τιμητική η πρόταση, που μου έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τον Αλέξη Τσίπρα και τους συμπατριώτες μου, που με πρότειναν. Το αποφάσισα γιατί είμαι 51 ετών και ξαναγυρίσαμε 50 χρόνια πίσω. Η Θεσπρωτία ερημώνει, η Ελλάδα βουλιάζει και δεν θέλω να κουνάω μαντίλι στο παιδί μου».

-Κάποιοι λένε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπήρξε αποτελεσματική σε πολλά θέματα…
«Τη γελοιότητα του δήθεν επιτελικού κράτους την έζησαν σ’ όλο της το μεγαλείο με τον πλέον τραγικό τρόπο οικογένειες, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στα Τέμπη. Τρεις και τέσσερις μέρες για να μαθευτούν τα ονόματα των επιβαινόντων στα τρένα. Σαν να μην τους έφτανε η στενοχώρια τους, τους ψέκασαν κιόλας».

-Ναι αλλά πριν απ΄αυτό;
«Τα σώματα ασφαλείας είχαν εντολή να κυνηγούν παππούδες και νεολαία για τις μάσκες, αντί για το οργανωμένο έγκλημα. Άνθρωποι έξω από ΜΕΘ πέθαιναν. Καταστράφηκαν επιχειρήσεις ενώ μας παραμύθιαζαν πως προετοιμάστηκαν δομές υγείας. Ζούμε την αποθέωση της προπαγάνδας. Ο Λιγνάδης έφυγε σαν κύριος με δυο κακουργήματα – βιασμούς παιδιών και στήθηκε ειδικό δικαστήριο για τον Νίκο Παππά, ο οποίος ζήτησε από καναλάρχες να πληρώσουν! Μιλάμε για δημοκρατία – παρωδία μ’ έναν πρωθυπουργό, που κρυφακούει, επιτελικό κράτος για κλάματα με το πρώτο χιόνι».

-Κάποιοι δεν βλέπουν με καλό μάτι ότι προέρχεστε από τον χώρο των αποδήμων.
«Οι Θεσπρωτοί είναι οι πιο κοσμοπολίτες Έλληνες λόγω έλλειψης επιλογής. Όσοι χτυπούν εμένα, άθελά τους πυροβολούν τα αδέλφια, τα παιδιά ή τα εγγόνιά τους, που έφυγαν, γιατί δεν είχαν μεροκάματο. Ποιος δεν θέλει να ζει στον πανέμορφο τόπο μας;».

-Ναι αλλά γνωρίζετε τα προβλήματα της Θεσπρωτίας;
«Φυσικά. Έχουμε σπίτι στην περιοχή, παντρεύτηκα Θεσπρωτό. Την έχω ταξιδέψει ως κόρη, ως νύφη, ως μαμά, ως δημοσιογράφος. Αλίμονο, αν περίμενα να τη γνωρίσω στην προεκλογική εκστρατεία. Η μεγάλη πληγή της μετανάστευσης μπορεί ν’ αποδειχτεί τελικά και το φάρμακό της. Τα επόμενα χρόνια ο ένας στους οκτώ εργαζόμενους, δηλαδή 1 δις άνθρωποι θα δουλεύουν μέσω υπολογιστή. Έρημα χωριά μπορούν να ζωντανέψουν. Η περιοχή μπορεί να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες αλλά υπάρχουν προβλήματα στο ψηφιακό σήμα».

-Ο κόσμος όμως, έχει σιχαθεί τους πολιτικούς…
«Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως μόλις εκλεγεί η ΝΔ θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό. Ε, ζούμε το Φεστιβάλ Μακέτας. Παραγωγοί, αγροβιομηχανία, βαριά βιομηχανία στενάζουν. Έδωσαν κοψοχρονιά τη ΛΑΡΚΟ πάλι σε δικό τους άνθρωπο. Επανήλθαμε στην Κατοχή με ψηφιακά κουπόνια. Τα φούμαρα κι ο λαϊκισμός, όμως, είναι μακριά από μένα».

-Κι ο πολακισμός;
«Ο κόσμος περιμένει πρακτικές λύσεις σε καθημερινά αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δημοκρατικές αρχές κι όργανα. Δεν συμφωνούμε όλοι με όλους σε όλα. Ο Παύλος Πολάκης είναι παρορμητικός, έντιμος κι αποτελεσματικός κι η ΝΔ δικαίως τον φοβάται. Στην πολιτική υπάρχει πάντα το συναίσθημα αλλά την προσωπολατρία τη χαρίζουμε στη δεξιά παράταξη. Ωστόσο, κι η Δικαιοσύνη πρέπει να τιμά η ίδια τον θεσμικό της ρόλο, αντί να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις».

-Γράψατε σε πρόσφατο άρθρο ότι ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι να κάνει τον παπά ή τον νεκροθάφτη…
«Αν γυρνάς από μνημόσυνο σε μνημόσυνο για να εισπράξεις ψήφους, για μένα είναι λάθος, εφόσον δεν έχεις κάποια σύνδεση με τους ανθρώπους, που έχουν πένθος. Φυσικός χώρος του βουλευτή είναι η Βουλή, τα υπουργεία, οι πρεσβείες, ο τύπος, οι κομματικές κι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά. Επί ΝΔ - Μητσοτάκη, η Νίκη Κεραμέως απογύμνωσε εκπαιδευτικά τη Θεσπρωτία. Έβγαλε φωτογραφία χαμογελαστός μαζί της ο Βασίλης Γιόγιακας. Τι μήνυμα της έδωσε; Είμαστε παραμεθόριος περιοχή κι ο μοναδικός νομός της Ηπείρου χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα. Τρεις φορές πληρώσαμε το λιμάνι και μας έδωσαν λεφτά για μία. Είναι πολιτική η διαφορά μου με τον Βασίλη Γιόγιακα όχι προσωπική. Στην Αριστερά, ο ψηφοφόρος δεν είναι πελάτης. Είναι πολίτης με αξιοπρέπεια. Εκπέμπουμε σε διαφορετικό μήκος κύματος κι έχουμε διαφορετικό μοντέλο πολιτικού και διακυβέρνησης στο μυαλό μας».

-Πως βλέπετε το γεγονός πως η Θεσπρωτία έγινε μονοεδρική;
«Οι Θεσπρωτοί ψηφίζουν πάντα κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη φυλλορροεί κι από κεντρώους και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους κι από την ακροδεξιά πτέρυγά του. Πάνω από 1 στους 20 Θεσπρωτούς εγκατέλειψε τον τόπο του. Η Ήπειρος έχει πάνω από 1 εκατομμύριο απόδημους στο εξωτερικό. Πόσες επενδύσεις ήρθαν από απόδημους; Μία για τις γαρίδες; Είναι ντροπή. Οι Φιλιάτες αργοπεθαίνουν. Το εμπορευματικό κέντρο στην Παραμυθιά, που προχώρησε επί ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το ξέκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έμειναν 3.500 παραγωγοί στην Παραμυθιά χωρίς ρεύμα. Ο κόσμος παραμιλά, όταν πληρώνει καύσιμα ή ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ, όταν αγοράζει ζωοτροφές κι αγροτικά εφόδια ή αντικρίζει λογαριασμούς ρεύματος».

-Επομένως ποιες είναι οι πολιτικές σας προτεραιότητες για τον νομό;
«Υπάρχει κοστολογημένο πρόγραμμα στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα, που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων πολιτών και των νέων παιδιών. Στόχος είναι να σωθούν 700.000 νοικοκυριά από τους πλειστηριασμούς με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ να μειωθούν οι λογαριασμοί, που έχουν γονατίσει κάθε νοικοκυριό, επιχείρηση ή μονάδα και ν΄αυξηθούν οι μισθοί. Στη Θεσπρωτία το μείζον πρόβλημα είναι η ανεργία και χρειάζονται ήπιες επενδύσεις. Επείγει η επαναφορά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον νομό, η βελτίωση του νοσοκομείου Φιλιατών και των υποδομών (αγροτικών, τουριστικών, ψηφιακών, επαρχιακού δικτύου, προνοίας, καλλιτεχνικών/αθλητικών κ.ά.). Έχουν συζητηθεί σχέδια, πρακτικά υλοποιήσιμα από άποψη κόστους, για να ξεφύγουμε απ’ το τέλμα».

-Πολλοί μιλούν για ανάπτυξη αλλά δεν είναι τόσο εύκολο τελικά…
«Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από συνδυαστικές πολιτικές και πρέπει να τους αγκαλιάζει όλους, δίχως να περιθωριοποιεί. Οι νέοι άνθρωποι καλούνται να επιλέξουν, αν θέλουν προοπτική στον τόπο τους ή θεσμική εκτροπή κι αναπτυξιακό χάλι. Με κλειστό το τελωνείο στο Μαυρομάτι, πολλές μέρες της εβδομάδας, άνθρωποι κι επιχειρήσεις τρέχουν στα Ιωάννινα. Πέρα από την Ηγουμενίτσα, τους Φιλιάτες και την Παραμυθιά έχουμε όμορφες παραλίες και ιστορία και τρόφιμο και υπέροχες ορεινές διαδρομές: Πέρδικα, Σύβοτα, Γίτανα, Αχέροντας, Σούλι, Σαγιάδα, Καλαμάς, Καλοδίκι κ.ά. Η Νέα Σελεύκεια και η Πέρδικα μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλοι έλξης Μικρασιατών. Χρειάζεται να χτίσουμε τη δική μας ταυτότητα στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό: φυσιολατρικό, ποδηλατικό, θαλάσσιο, εκκλησιαστικό, ιστορικό κ.ά. και μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές να χτίσουμε τη Θεσπρωτία του 21ου αιώνα. Χρειαζόμαστε αρδευτικά έργα και βελτιώσεις στις τουριστικές υποδομές, διότι έχουμε κλιματική αλλαγή. Αν εκλεγώ, θα καθιερωθεί: «Η Ώρα του Πολίτη» για να παίρνει ο κόσμος απαντήσεις. Αν φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη η εικόνα της Θεσπρωτίας μπορεί με συγκεκριμένο πλάνο ν΄ αλλάξει. Μακριά απ΄ τη μοιρολατρία και πάντα με αξιοπρέπεια».
Read More »
Συνέντευξη με την Άννα Στεργίου: «Χρειάζεται να χτίσουμε τη Θεσπρωτία του 21ου αιώνα!» Συνέντευξη με την Άννα Στεργίου: «Χρειάζεται να χτίσουμε τη Θεσπρωτία του 21ου αιώνα!» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς


Συνελήφθη την Παρασκευή 03-03-2023 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος λίγη ώρα πριν την σύλληψή του προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς, με πιστόλι κρότου.

Από την έρευνα που ακολούθησε στο σημείο περισελλέχθηκαν (8) κάλυκες διαμετρήματος 9mm από πυροδοτημένα αβολίδωτα φυσίγγια, ενώ στην οικία του ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· πιστόλι κρότου,
· (40) αβολίδωτα φυσίγγια των 9 mm,
· γεμιστήρας και
· ένα μεταλλικό εξάρτημα προσαρμογής για ρίψη φωτοβολίδων.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Απόβαση Grimaldi στο λιμάνι

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Απόβαση Grimaldi στο λιμάνι


Μία που έδωσε πράσινο φως το Ελεγκτικό για την σύμβαση πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, μία έφτασε στο λιμάνι ο νέος επενδυτής.
Στελέχη του Ομίλου Grimaldi και το νέο αφεντικό του λιμανιού βρέθηκαν την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα.
Χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση φαίνεται ότι είχαν τις πρώτες επαφές και ενημερώσεις για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. 
Άλλωστε εκ της διακήρυξης και των όρων της ο Όμιλος Grimaldi έχει περιθώριο μερικών μηνών να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια όχι μόνο στο οικονομικό σκέλος αλλά και σε όλες τις υποδομές.
Read More »
Απόβαση Grimaldi στο λιμάνι Απόβαση Grimaldi στο λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Διαμαρτυρία μαθητών της Παραμυθιάς για το δυστύχημα στα Τέμπη (+BINTEO)

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Διαμαρτυρία μαθητών της Παραμυθιάς για το δυστύχημα στα Τέμπη (+BINTEO)


Μαθητές του Γυμνασίου, του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς διαμαρτυρήθηκαν για το έγκλημα στα Τέμπη, διοργανώνοντας πορεία στην Παραμυθιά. 
Τα τρία σχολεία, με την συνδρομή του ΑΤ της περιοχής, ξεκίνησαν από το κτίριο του Γενικού Λυκείου, πέρασαν μέσα από την πόλη και από τον Κάτω Περιφερειακό και κατέληξαν στο γήπεδο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τις εγκληματικές ενέργειες που οδήγησαν στον άδικο χαμό 57 συνανθρώπους μας! 
Λίγο πιο πριν οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε αποχή από τα μαθήματά τους και, χρησιμοποιώντας τις σχολικές τσάντες τους, αποτύπωσαν το τεράστιο «ΓΙΑΤΙ;» που υπάρχει στο μυαλό όλων μας από την ώρα που έγινε γνωστή η τραγωδία!


Read More »
Διαμαρτυρία μαθητών της Παραμυθιάς για το δυστύχημα στα Τέμπη (+BINTEO) Διαμαρτυρία μαθητών της Παραμυθιάς για το δυστύχημα στα Τέμπη (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του Ρότσα για τον Αδαμάκη που χάθηκε στα Τέμπη

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του Ρότσα για τον Αδαμάκη που χάθηκε στα Τέμπη


Ένα μήνυμα που ραγίζει καρδιές έστειλε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα για τον θάνατο του Ιορδάνη Αδαμάκη.
Ο 22χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Θεσπρωτού άφησε την τελευταία του πνοή στα Τέμπη, στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο μέχρι 30 Ιανουαρίου προπονητής του Χουάν Ραμόν Ρότσα έστειλε ένα σπαρακτικό μήνυμα, περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά το άκουσμα της είδησης.
«Ο πόνος που έχω στην ψυχή αυτή τη στιγμή είναι τεράστιος. Ιορδάνη Αδαμάκη, ήρθε στην ομάδα μου, τον Θεσπρωτό, αθόρυβα και έφυγες σιωπηλά. Το γιατί πρέπει να ρωτήσεις τη μοίρα.
Αγαπητέ Ιορδάνη, τους τέσσερις μήνες που ήσουν εδώ μαζί μας έμαθα να σε αγαπώ. Την ημέρα της θλιβερής είδησης, όσοι υπήρξαν στο πλευρό σου δεν ήθελαν να προπονηθούν. Τους έπεισα. Προπονήθηκαν σαν να ήσουν μαζί μας, με ένα χαμόγελο στα χείλη. Ο Θεός θα σε έχει στο πλευρό του.
Τα συλλυπητήριά μου στην υπέροχη οικογένειά σου, ελπίζω κάποια μέρα να τη γνωρίσω. Θα είσαι για πάντα στις σκέψεις και την κάρδια μου», έγραψε.

Read More »
Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του Ρότσα για τον Αδαμάκη που χάθηκε στα Τέμπη Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του Ρότσα για τον Αδαμάκη που χάθηκε στα Τέμπη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε σε μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη) που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 8 Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και τηρούμενων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του COVID- 19 ( άρθρο 78 του Ν. 4954/2022) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση 3ης Αναμόρφωσης τεχνικού Προγράμματος και προϋπολογισμού Οικ. έτους 2023.
- Εισηγητές: Αντιδήμαρχοι κ. Κατσάρης Πέτρος και Παππά – Μάλλιου Ουρανία

2. Κατανομή χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων έτους 2023 – Α΄Κατανομή.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

3. Ένταξη τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Φιλιατών στο Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2023 .
- Εισηγτής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

4. Καθορισμός αμοιβής Δικηγόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 παρ. 3 του Ν. 3463/2006 για εκδίκαση υπόθεσης .
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

5. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ».
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

6. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Διαμόρφωση χώρου νεκροταφείου Φιλιατών».
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

7. Χορήγηση 3ης παράτασης προθεσμίας του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ».
-Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

8. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φιλιατών”.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

9. Έγκριση 3ου και Τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

11. Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ( Μ. Π.Ε. ) του έργου ( Υποκατηγορία Α2 , ομάδα 3η & 8η , α/α/ 6,2 ): << Μετατόπιση της θέσης , επέκταση της θαλάσσιας μισθωμένης έκτασης από 10 σε 20 στρ. , με αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων καθώς και επικαιροποίηση των χερσαίων εγκαταστάσεων , στη θέση << ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΝΕΝΟΥΔΑ >> Λωρίδα Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών , εντός της ζώνης Α της Π.Ο.Α.Υ. Θεσπρωτίας , Π.Ε Θεσπρωτίας , Περιφέρειας Ηπείρου.
- Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

12. Έγκριση 1ης Υποχρεωτικής Αναμόρφωσης του Ν.Π.Δ.Δ.<< Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών – Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ. >>οικονομικού έτους 2023.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

13. Αναμόρφωση πίνακα στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων του Προϋπολογισμού του ΝΠΔΔΔ Ο.Κ.Π.Π.Π.Α.ΔΗ.Φ., οικονομικού έτους 2023.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

14. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού κτηρίου κατόπιν αιτήματος του Λαογραφικού Μουσείου –Πολιτιστικού Συλλόγου Φοινικίου.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

15. Απευθείας εκμίσθωση χώρων για την εγκατάσταση ιστών κεραιών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού για την αναμετάδοση ασύρματου Internet.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία


Με τη συμμετοχή σε δύο ακόμη διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συνεχίστηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Ηπείρου τον Φεβρουάριο. Η μία ήταν στην F.RE.E. Μονάχου Γερμανίας (22-26 Φεβρουαρίου 2023) και η άλλη στην I.F.T. Βελιγραδίου Σερβίας. Και στις δύο εκθέσεις από τα στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε αναλυτική παρουσίαση της Ηπείρου ως προορισμός «τεσσάρων εποχών», ενώ η προβολή περιλάμβανε και συνεντεύξεις σε Τηλεοπτικά και Ραδιοφωνικά Μέσα Ενημέρωσης των δύο χωρών.


Στη Γερμανία
Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην F.RE.E. Μονάχου ήταν η 5η κατά σειρά. Η φετινή F.RE.E. σημείωσε ρεκόρ με 160.000 επισκέπτες και 900 εκθέτες από 50 χώρες, ενώ η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Από την αποστολή της Περιφέρειας, εκτός της ολοκληρωμένης προβολής της Ηπείρου των «τεσσάρων εποχών», δόθηκε έμφαση και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην αγορά της Βαυαρίας και γενικότερα της Γερμανίας, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών της που διαμορφώνουν μόνοι τους το πρόγραμμα διακοπών.
Ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών του περιπτέρου, αποτελούνταν από άτομα που σχεδίαζαν ή και είχαν προγραμματίσει ταξίδι διακοπών σε ορεινούς προορισμούς της Ηπείρου.
Πέραν αυτών διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον και για παράκτιους προορισμούς, που αποτελεί ένδειξη περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκαν από το προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, η επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κα Ρέα Τσιτσάνη και ο εμπορικός ακόλουθος κ. Γιώργος Λυμπέρης.
Πολυπληθής και σημαντική ήταν και η παρουσία των απόδημων Ηπειρωτών του Μονάχου οι οποίοι στήριξαν την συμμετοχή της Ηπείρου στην έκθεση.
Η Περιφέρεια ευχαριστεί τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Μονάχου «Σούλι», τον πρόεδρο κ. Γιάννη Χαλιάσο, την γραμματέα κα. Φωτεινή Τσιρώνη και την κα. Βικτωρία Πάλλα, για την υποστήριξή τους, καθώς και τον κ. Γρηγόρη Γιάκη από τον «doryforo.org», για την δημοσιογραφική κάλυψη και προβολή της συμμετοχής στην έκθεση.


Στη Σερβία
Η Σερβία αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου «αγορά- στόχος» από το 2014, όταν και για πρώτη φορά συμμετείχε στην έκθεση I.F.T. που διοργανώνεται στο Βελιγράδι.
Έκτοτε διαπιστώνεται αύξηση επισκέψεων Σέρβων τουριστών στην Ήπειρο, η οποία- κρίνοντας και από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας και το ενδιαφέρον που έδειξαν για διάφορους προορισμούς της Ηπείρου- αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος.
Η προβολή της «Ηπείρου ως προορισμού τεσσάρων εποχών», έγινε σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πλεοκτήματος της γρήγορης και ασφαλούς πρόσβασης που παρέχει πλέον η Εγνατία οδός, ενώ έμφαση δόθηκε και στα πολιτιστικά και ιδιαίτερα στα θρησκευτικά ορθόδοξα μνημεία της Ηπείρου, δεδομένου ότι οι Σέρβοι είναι ομόθρησκος λαός.
Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που δίνουν οι Σέρβοι στην κορυφαία αυτή Έκθεση, είναι το γεγονός ότι τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξ. Βούτσιτς.
Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφθηκε ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι για Οικονομικές και Εμπορικές σχέσεις κ. Αντώνης Κατεπόδης.
Η Περιφέρεια συμμετείχε στην Έκθεση ως συνεκθέτης με τον ΕΟΤ, ενώ φιλοξενούμενος στο περίπτερό της ήταν – με στελέχη του- και ο Δήμος Ιωαννιτών.
Read More »
Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία Στοχευμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου σε Γερμανία και Σερβία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών | Μέχρι το βράδυ η προθεσμία

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών | Μέχρι το βράδυ η προθεσμία


Λήγει σήμερα το βράδυ η προθεσμία, στο διαδικτυακό τόπο ηλεκτρονικών αιτήσεων, για την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών.

«Η πλατφόρμα loipoepikouriko.moh.gov.gr θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων μέχρι και την Κυριακή 5-03-23 και ώρα 23:00. 
Οι υποψήφιοι δύναται να υποβάλουν αιτήσεις με βάση το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. τους:
Πέμπτη 2/3/2023 – Από ΑΦΜ 0 εως ΑΦΜ 4
Παρασκευή 3/3/2023 – Από ΑΦΜ 0 εως ΑΦΜ 4
Σάββατο 4/3/2023 – Από ΑΦΜ 5 εως ΑΦΜ 9
Κυριακή 5/3/2023 – Από ΑΦΜ 5 εως ΑΦΜ 9»
Read More »
Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών | Μέχρι το βράδυ η προθεσμία Προσλήψεις επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών | Μέχρι το βράδυ η προθεσμία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου


Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 18:00 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου.

Τα θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο Έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2022 του Ν.Π.Δ.Δ.
ΘΕΜΑ 2ο Τροποποίηση Προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2023.
ΘΕΜΑ 3ο Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ»
ΘΕΜΑ4ο Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ Δ.Ε. ΑΧΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ Δ.Ε. ΣΟΥΛΙΟΥ»
ΘΕΜΑ5ο Λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας Τομής –Διέλευσης διασύνδεσης Φωτοβολταϊκών Σταθμών με τον Υποσταθμό Καναλάκι 2
ΘΕΜΑ6ο Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής των παραδοτέων και της σύμβασης προμήθειας με τίτλο: “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τριών (3) τοπικών σταθμών παρακολούθησης και ελέγχου ποσοτικών και ποιοτικών παραμέτρων” της πράξης με τίτλο: “Ευφυές πράσινο σύστημα ελέγχου διαρροών και παρακολούθησης ποιότητας υδάτων δικτύου ύδρευσης περιοχής Παραμυθίας του Δήμου Σουλίου”
ΘΕΜΑ7ο Περί διαγραφής ή μη οφειλής (τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων)
ΘΕΜΑ8ο Περί διαγραφής ή μη οφειλών (τέλη ύδρευσης)
ΘΕΜΑ9ο Εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας κατά το έτος 2023
ΘΕΜΑ10ο Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ * ΑΡΩΓΗ*»
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 05, 2023 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες