Επεισόδιο με έναν τραυματία έξω από νυχτερινό μαγαζί

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Επεισόδιο με έναν τραυματία έξω από νυχτερινό μαγαζί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα λίγο πριν τις 9 το πρωί, έξω από κέντρο διασκέδασης.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας τραυμάτισε νεαρό με αιχμηρό αντικείμενο! 

Το κέντρο διασκέδασης βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Καλλάρη στα Γιάννενα.
 
Το θύμα μεταφέρθηκε με μονάδα του ΕΚΑΒ,στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
 
Κατά πληροφορίες, προηγήθηκε καβγάς -για άγνωστη έως τώρα αιτία- ανάμεσα σε παρέα 3 ατόμων και το θύμα. 
 
Πιθανότατα ο καβγάς ξεκίνησε μέσα στο νυχτερινό κέντρο όπου φαίνεται ότι διασκέδαζαν οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο, οι οποίοι στη συνέχεια βγήκαν έξω για να λύσουν τις διαφορές τους.
 
Η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία.
Read More »
Επεισόδιο με έναν τραυματία έξω από νυχτερινό μαγαζί Επεισόδιο με έναν τραυματία έξω από νυχτερινό μαγαζί Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Τι ισχυρίζεται ο σύντροφος της εγκύου που φέρεται να την πέταξε στην λίμνη Ιωαννίνων

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Τι ισχυρίζεται ο σύντροφος της εγκύου που φέρεται να την πέταξε στην λίμνη Ιωαννίνων

 
Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η παράξενη υπόθεση με την οποία είναι αντιμέτωπη η αστυνομία των Ιωαννίνων.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία μιας νεαρής εγκύου, ο σύντροφός της μαζί με τρεις ακόμη φίλους του, την πέταξαν με την βία στα παγωμένα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων για να αποβάλει!
 
Μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί βρήκαν τους τρεις άνδρες ενώ αναζητείται ακόμη ένας.
 
Ο δικηγόρος των τριών ανδρών, μίλησε στην εκπομπή «TATIANA live» της Τατιάνας Στεφανίδου, και είπε ότι δεν ισχύουν τα όσα καταγγέλλει η κοπέλα!
 
«Φυσικά αρνούμαστε τις κατηγορίες καθότι και οι τρεις πελάτες μου βρίσκονταν στις δουλειές τους και μάλιστα με πάρα πολύ κόσμο που θα φέρουμε μάρτυρες να αποδείξουν το άλλοθί μας. Σε καμία περίπτωση δεν προέβησαν τα άτομα αυτά σε αυτή την πράξη» είπε ο δικηγόρος Χάρης Λαζάνης.
 
Μάλιστα συμπλήρωσε, ότι οι νεαροί από την πλευρά τους, πιστεύουν «ότι έγινε απόπειρα αυτοκτονίας από την κοπέλα και στη συνέχεια ήθελε να εκδικηθεί τους τρεις νεαρούς».
Read More »
Τι ισχυρίζεται ο σύντροφος της εγκύου που φέρεται να την πέταξε στην λίμνη Ιωαννίνων  Τι ισχυρίζεται ο σύντροφος της εγκύου που φέρεται να την πέταξε στην λίμνη Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Ο Αντώνης Μπέζας υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου Τσαγγαρίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Ο Αντώνης Μπέζας υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου Τσαγγαρίου


Η μεγαλύτερη απόδειξη αποτυχίας των τελευταίων Κυβερνήσεων και το βραβείο της ανοιχτής παλάμης, που ταιριάζει στους τελευταίους (ή τελευταίο;) Θεσπρωτούς πολιτικούς, αποκαλύπτεται, με την ευκαιρία των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ.
 
Χειρόγραφα, όπως πριν αρκετές δεκαετίες, θα γίνουν οι εσωκομματικές στο εκλογικό κέντρο Τσαγγαρίου Σουλίου, επειδή είναι αδύνατη η πρόσβαση των, σε κινητή τηλεφωνία.
 
 Θα προτείναμε, λοιπόν, στην κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ., να ορίσει υπεύθυνο του Εκλογικού Κέντρου Τσαγγαρίου, τον επί πολλές θητείες (τεραστίες) Υφυπουργό επί Κυβερνήσεων της, πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας, κ. Αντώνη Μπέζα.
 
Ίσως τώρα αντιληφθεί ποιο είναι το χρέος κάθε Κυβέρνησης, για τους πολίτες και ποιο εκείνο, του κάθε τοπικού βουλευτή, για τον τόπο, τους ψηφοφόρους και τους συμπολίτες του.
 
Ύστερα, ας τολμήσει να θέσει, για μια ακόμη φορά, σαν τελική επιβράβευση, τον εαυτό του, στην κρίση των πολιτών των χωριών του Σουλίου και της Θεσπρωτίας γενικότερα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
Ο Αντώνης Μπέζας υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου Τσαγγαρίου Ο Αντώνης Μπέζας υπεύθυνος του Εκλογικού Κέντρου Τσαγγαρίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Μικροί μαθητές και "Το Σπίτι Της Ρένας" στόλισαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Μικροί μαθητές και "Το Σπίτι Της Ρένας" στόλισαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας


Ο πολιτιστικός και κοινωνικός σύλλογος "Το Σπίτι Της Ρένα ", μαζί με μαθητές από το 1ο και 4ο Δημοτικό σχολείο και τον 2ο παιδικό σταθμό, στόλισαν εχτές τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας.

Οι μικροί μαθητές τοποθέτησαν στα δέντρα στολίδια, τα οποία είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι στο σχολείο τους.

Ο Άι Βασίλης μοίρασε δώρα και πήρε τα γράμματα των μικρών μαθητών.
Read More »
Μικροί μαθητές και "Το Σπίτι Της Ρένας" στόλισαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Μικροί μαθητές και "Το Σπίτι Της Ρένας" στόλισαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Η ιδιαίτερη και άγνωστη συνθήκη, που υπέγραψαν οι Σουλιώτες με Τουρκαλβανούς μπέηδες το 1821, δύο μήνες μετά την Επανάσταση

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Η ιδιαίτερη και άγνωστη συνθήκη, που υπέγραψαν οι Σουλιώτες με Τουρκαλβανούς μπέηδες το 1821, δύο μήνες μετά την Επανάσταση

 
 
Μια ιδιαίτερη και άγνωστη συνθήκη, συνομολόγησαν οι Σουλιώτες με τους Τουρκαλβανούς μπέηδες, περίπου δύο μήνες μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου του 1821 στο χωριό Γλυκή Θεσπρωτίας, απ΄ όπου και το όνομά της, έχει χαρακτηριστεί ως "Συνθήκη της Γλυκής". 
 
Ο Αλή Πασάς στην προσπάθειά του να διασωθεί και να μη συλληφθεί από τα στρατεύματα του Σουλτάνου, ζήτησε τη βοήθεια ακόμα και των Σουλιωτών αναγνωρίζοντας τη ιδιαίτερη πολεμική τους ικανότητα. 
 
Οι Σουλιώτες,για να συμβάλλουν στην αποδυνάμωση των Τούρκωνκαι να βοηθήσουν την Επανάσταση, που είχε ξεσπάσει στη Ρούμελη και στην Πελοπόννησο, ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του πρώην διώκτη τους και έσπευσαν από τα διάφορα σημεία που είχαν καταφύγει, όπως στη Κέρκυρα, να τον βοηθήσουν.
 
Επιστρέφοντας οι Σουλιώτες στα πάτρια εδάφη τους συναντήθηκαν στο χωριό Γλυκή με τους διάφορους τότε Τουρκαλβανούς Μπέηδες, που είχαν στο μεταξύ εγκατασταθεί στις περιοχές τους, όπου και συνομολόγησαν στις 27 Μαΐου του 1821 μια ανοικτή συνθήκη ανακωχής. 
 
Η Συνθήκη της Γλυκής έδωσε τη δυνατότητα στους Σουλιώτες, αφενός μεν να ξαναγυρίσουν στον τόπο τους, αφετέρου, να εξοπλιστούν μ΄ένα πολύ μεγάλο αριθμό όπλων και πολεμοφοδίων που χρησιμοποίησαν στη συνέχεια στους αγώνες τους. 
 
Read More »
Η ιδιαίτερη και άγνωστη συνθήκη, που υπέγραψαν οι Σουλιώτες με Τουρκαλβανούς μπέηδες το 1821, δύο μήνες μετά την Επανάσταση  Η ιδιαίτερη και άγνωστη συνθήκη, που υπέγραψαν οι Σουλιώτες με Τουρκαλβανούς μπέηδες το 1821, δύο μήνες μετά την Επανάσταση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Τράπεζα Ηπείρου: Επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Τράπεζα Ηπείρου: Επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

 
Την υπερκάλυψη του ποσού που απαιτούνταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ανακοίνωσε η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

Παράλληλα κάνει γνωστή την παράταση της διαδικασίας μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «επετεύχθη ο στόχος της αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου για την αποκατάσταση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας».

Με δεδομένη την επικείμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση της αύξησης συνεταιριστικού κεφαλαίου και μάλιστα με τους ίδιους προνομιακούς όρους και προυποθέσεις τουλάχιστον μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, σημειώνεται «αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τα περισσότερα από πέντε χιλιάδες παλαιά αλλά και νέα μέλη της, για την συμμετοχή στην αύξηση και τη στήριξή τους.. Μαζί συνεχίζουμε, μαζί μεγαλώνουμε..».
Read More »
Τράπεζα Ηπείρου: Επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  Τράπεζα Ηπείρου: Επιτυχής η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες προχθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικούΗγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 39χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και ο ανήλικος 16χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος επέδειξε για λογαριασμό του 16χρονου ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο,με σκοπό να τον μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Read More »
Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Δύο συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος φυγόποινος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Συνελήφθη 32χρονος φυγόποινος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, προχθές (10-12-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 32χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικής ποινή (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 32χρονος φυγόποινος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθη 32χρονος φυγόποινος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ


Να που αποδεικνύεται ότι, πριν λίγα χρόνια, ήμασταν αιθεροβάμονες και γραφικοί.
Όταν πιστεύαμε πως, τούτος ο ακριτικός τόπος, θα αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.
Όταν, υπερήφανα, αποκαλούσαμε την Θεσπρωτία, με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ΠΥΛΗ της Ευρώπης.
Όταν είχαμε αναγάγει την Εγνατία οδό, σαν τον κύριο Ευρωασιατικό οδικό άξονα.
Βέβαια, που να φανταζόμαστε τότε, ότι, με απόφαση Ελληνικής Κυβέρνησης και μάλιστα ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ, σ’ όλα αυτά τα όνειρα, την ώρα που τα Ευρωπαϊκά Κράτη έχουν επιβιβαστεί στο βαγόνι της ανάπτυξης, θα γίνονταν στάχτη!
Έλα, όμως, που αυτή είναι η τραγική αλήθεια.
Τα έργα στο λιμάνι διακόπηκαν βίαια και άνευ σοβαρού λόγου, όταν από την ίδια την Κυβέρνηση διαβεβαιώνεται η ύπαρξη των προβλεπόμενων κονδυλίων.
Η Εγνατία, με την αύξηση του αριθμού και των τελών των διοδίων, αλλά και τις τιμής των καυσίμων, έχει ήδη καταστεί επαρχιακός δρόμος, εντός των Ευρωπαϊκών συνόρων.
Μέχρι τώρα όλοι μιλούσαν για την ανάγκη μείωσης της τιμής των καυσίμων, ακόμη και τα κυβερνητικά στελέχη, γιατί είμαστε ανάμεσα στα λίγα κράτη, με τα ακριβά καύσιμα.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι μόνη της διαπραγματεύεται, σκληρά και πολύμηνα, την ανάπτυξη της χώρας, με τους αδίστακτους δανειστές, αποφάσισε την επιπλέον αύξηση της τιμής των καυσίμων.
Γνωρίζει, από τη δική της επιχειρηματολογία, ότι η αύξηση αυτή θα είναι η αιτία να εκτραπεί η κίνηση των αυτοκινήτων, από την Εγνατία, στους άλλους οδικούς άξονες των Βαλκανικών Χωρών.
Με αποτέλεσμα, να μειωθούν δραματικά τα κρατικά έσοδα, από τα τέλη των διοδίων, τους φόρους των καυσίμων και παράλληλα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να βλέπει με το … μακαρόνι, τα καράβια, που θα εξυπηρετούνται πια, από και προς την Ευρώπη, από αντίστοιχα των Βαλκανικών Χωρών, με πρώτη και καλύτερη την Αλβανία.
Αλήθεια, δεν υπάρχει σ’ αυτήν την έρμη την Κυβέρνηση, ούτε ένας που να διαθέτει ένα δράμι μυαλού;
Read More »
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Σελίδες